GubyIQ
10th March 2008, 14:31
vei "pierde" destul timp pe forumuri, pt ca un post de calitate e ingropat in 20 de balast
Mai vezi ca era un forum, cauta pe google vamist. Forexfactory mi se pare slab, din cate mi-am dat seama la "conducere" e o adunatura de loseri care se lauda intre ei, si si-au facut si forum privat unde trebuie sa platesti lunar daca vrei sa vezi ce spun "maestrii".
whitewolf
10th March 2008, 14:37
Totusi forexfactory are un forum imens din care vei invata destule spre deosebire de vamist care este un o comunitate mult mai redusa.
GubyIQ
10th March 2008, 14:48
QUOTE (whitewolf @ Mar 10 2008, 14:37)

Totusi forexfactory are un forum imens din care vei invata destule spre deosebire de vamist care este un o comunitate mult mai redusa.
Pe mine chiar m-a enervat ipocrizia si nesimtirea numelor "grele" de pe forexfactory. In pompele pe care le baga la forumul lor privat (james16 group) prezinta "sisteme" de facut 100 pipsi/pereche pe luna si alte minuni, dar pe forumul propriu zis tot dau link-uri cu rezultatele la nu stiu ce hedgefunds care deabia ajung la 30-40% pe an. Cica astea ar fi rezultate "reale" , mai mult de atat traderii "cu experienta" spun ca nu se poate. Un exemplu ar fi aici
Nu neg ca sunt si posturi bune si persoane serioase acolo, dar trebuie sapat mult si sa ai taria sa nu fii influentat de toti pacalicii care pozeaza in traderi cu experienta. Auzi la ei, mari traderi, dar tiganesc incepatorii de 100$ pe luna 
Greseala pe care cred ca multi o fac e ca au renuntat la a mai citi carti, si invata de la autoproclamatii guru de pe forumuri.
whitewolf
10th March 2008, 14:57
.. da ai si tu dreptate. Nu zic decat ca este cate ceva de invatat. Bineinteles multe dintre sisteme sunt niste porcarii ... niste.. dat cu banu' . Dar asa isi va da seama un incepator dupa mai mult sau mai putin timp ca nu forex-ul nu este o chestie mecanica, ci miscarea pietei este condusa de factorii psihologici ce influenteaza traderii. Cu cat va descoperi mai multi factori, cu atat va putea concepe un plan de tranzactionare mai bun.
soso_beton
10th March 2008, 16:02
nu sunt de-acord, forexfactory e o comunitate de calitate in comparatie cu alte forumuri mari (moneytec, dailyfx, etc), problema e ca de cand a devenit celebra a atras si multe lichele si incepatori. Cred ca de fapt problema ta gubyiq, e alta, ca si la mine, am ajuns la nivelul unde simt si eu ca si tine ca 99.9% din discutiile de pe forumurile mari sunt pierdere de vreme. Prefer de departe forumurile mici unde totul e mai personal, cativa traderi isi impartasesc liber opiniile fara sa te pierzi in sute de topicuri zilnice cum e FF.
Dar asta nu inseamna ca pt un incepator nu e un forumbun, cred chiar din contra e unul din cele mai bune forumuri. De conducere nu stiu ce sa zic dar forumul privat J16 nu cred ca e singurul unde intra "maestrii". Personal la inceput cand a fost lansat J16 am fost tentat sa intru si eu macar o luna sa vad cum e, am decis sa nu intru in cele din urma, si nu regret.
Sunt de-acord cu tine ca cititul si analiza personala sunt mult mai valoroase decat forumurile pline de pseudo-traderi infatuati...
soso, fxtrader.ro
GubyIQ
10th March 2008, 22:42
Problema e in opinia mea, ca in domeniul asta cand vezi pe cineva ca iti cere bani, ar trebui sa sune o alarma puternica in cap. Isi imagineaza cineva pe cei prezentati in market wizards sau pe alti traderi de succes ca se incurca cu maruntis de 100$
Aici ori ajuti pe cineva din placere/altruism/simti nevoia sa dai ceva inapoi comunitatii etc ori nu ajuti. Nu-mi imaginez ce ar putea face un trader de succes cu cateva mii de $ pe luna.
In alta ordine de idei, eu n-am prea priceput nimic din topicul deschis de el (james16 chart tread), de ce e asa minunat si de "life changing"
soso_beton
10th March 2008, 23:00
QUOTE (GubyIQ @ Mar 10 2008, 22:42)

Problema e in opinia mea, ca in domeniul asta cand vezi pe cineva ca iti cere bani, ar trebui sa sune o alarma puternica in cap. Isi imagineaza cineva pe cei prezentati in market wizards sau pe alti traderi de succes ca se incurca cu maruntis de 100$

Aici ori ajuti pe cineva din placere/altruism/simti nevoia sa dai ceva inapoi comunitatii etc ori nu ajuti. Nu-mi imaginez ce ar putea face un trader de succes cu cateva mii de $ pe luna.
In alta ordine de idei, eu n-am prea priceput nimic din topicul deschis de el (james16 chart tread), de ce e asa minunat si de "life changing"

Life changing nici pe departe
. Singura diferenta e ca a fost unul din primii de pe forum care au popularizat 2 "tehnici" pentru piata forex: 1) tranzactionarea catorva setup-uri de "price action" fara indicatori pe 2) timeframe-uri mai mari de H1
. Se merita sa platesti 100$/luna ca sa ai acces? Poate da poate nu, eu personal am preferat sa investesc banii in alte materiale legate de trading.
Nu sunt de-acord cu "daca e pa bani e de cacao si nu se merita"! Nu are importanta cati bani are autorul si daca pt el e maruntis, probabil autorul a investit mii de ore de research & practica pentru ajunge la niste concluzii care daca sunt studiate si implementate cu rigorizitate aduc un edge pozitiv, sau un plus unui edge deja existent. Zic din proprie experienta, am investit aprox 600 Euro pe un material si pot sa zic cu mana pe inima ca materialul respectiv a facut diferenta pentru mine, as mai cumpara inca o data fara sa clipesc. Nu e vorba de nici un sistem, in sisteme cumparate nu cred 
De ce sunt asa multi care carora li se pare normal si natural ca ani de experienta si nopti nedormite sa fie impartasiti gratis?
Later Edit: As vrea sa adaug ca nu am cumparat orbeste, m-am documentat inainte despre materialul respectiv, am povestit cu alt trader care l-a cumparat dupa care am ajuns la concluzia investita are sanse mari sa fie una reusita. Si a fost
GubyIQ
11th March 2008, 00:12
n-am spus ca ce e pe bani, e prost..sa nu incurcam lucrurile. Am spus ca devin foarte circumspect in cazul unor persoane ce se prezinta traderi de succes, isi fac o gasca de sustinatori si cheerleaderi si apoi se apuca sa ceara bani de tigari de la newbies naivi.
Sunt de acord sa cheltui banii pe amazon cumparand carti (si aici mare atentie, ca sunt o gramada de excroci deghizati in traderi) sau pt un abonament la un serviciu de stiri etc. , dar ce se intampla pe forexfactory imi miroase a sarlatanie de la o posta.
Ar mai fi de discutat comparatia total aiurea cu managerii de hedgefunds, dar e tarziu si ma duc sa ma culc.
dash
11th March 2008, 00:30
whitewolf
11th March 2008, 01:20
n-am gasit topicul despre care vorbesti dash.
SOSO.. materialul de care vorbesti ce continea? despre ce este vorba?
GubyIQ
11th March 2008, 06:33
mda, in ziua de azi a ajuns o rusine sa mai citesti o carte
De unde stii ce se gaseste in carti daca spui ca nu ai citit ? Mai depinde si ce citesti, nu orice .pdf de pe net care contine cuvantul forex merita titlul de carte
Nu stiu cat de bun trader e Soultrader daca a ajuns sa piarda 70% din cont si ce interese are el pe forum, dar fiecare e liber sa-si aleaga modelul pe care il doreste
rusty_hawk
13th March 2008, 01:57
salut,este cineva pe forum care a facut cursuri la TeleTrade?si pe mine ma cam atrage forex-ul de putina vreme,am un cont demo da vreau sa ma apuc de invatat(de parca nu as avea alte lucruri de facut:D glumesc) chiar este asa greu sa faci 50% intr-o luna si jumatate?intreb asta pt ca am facut cateva "tranzactii"pe termen de 15m -1H si am resuit sa fiu mai mereu pe plus si asta cu cunostinte 0,001
numai bine
soso_beton
13th March 2008, 09:03
rusty_hawk
13th March 2008, 09:54
QUOTE (soso_beton @ Mar 13 2008, 09:03)

pai tu ce crezi? daca ar fi usor sa cumulezi 50% in fiecare luna oare cine ar mai lucra? toata lumea ar baga fx lol

Si 5% daca ai avea garantat ti-ai deschide un un fond de investitii ai da un randament ca te-ar invidia capusele alea de pe money channel

. Idea e sa reusesti pe termen lung, sa fii consistent pe termen lung. Cand pierzi sa pierzi cat mai putin. Baga numa acolo si vezi daca reusesti sa o duci consistent mai 6-12 luni, iti zic de pe-acuma ca o sa esuezi, nu ca nu ar fi posibil dar esti doar la inceput si inca nu te-ai ars

De TeleTrade nu stiu ce sa zic, daca vand sisteme atunci stai deoparte ca te arzi, iti garantez. Daca iti ofera o introducere in Fx alea le gasesti free oriunde pe net.
am intrebat pt ca stiu ca au si angajati noi....aia or fi reusit sa faca 50%?ce am inteles ca doar partea practica se plateste..si aia este acum 600lei ,anul trecut era 500lei.
soso_beton
13th March 2008, 10:08
QUOTE (rusty_hawk @ Mar 13 2008, 09:54)

am intrebat pt ca stiu ca au si angajati noi....aia or fi reusit sa faca 50%?ce am inteles ca doar partea practica se plateste..si aia este acum 600lei ,anul trecut era 500lei.
Pana la urma TU trebuie sa ii platesti pe EI. Dupa care ei se decid daca te angajeaza sau nu.
Nici o firma serioasa nu pune la dispozitie unui incepator (pt ca asta esti daca mergi la ei si reusesti cumva sa faci 50% in 6 saptamani) un cont live care sa-l tranzactioneze. Nu stiu nici eu mai multe detalii despre firma dar sincer pute a teapa de la kilometri. Iti recomand sa bagi banii in altceva, eventual un mini cont la Oanda sa te apuci de live 
mitzone11
13th March 2008, 10:10
Teletrade e o hotie.Faci prima saptamana teorie 2 ore pe zi L-V,GRATIS,dupa care esti anuntat ca daca vrei sa faci si practic 2 saptamani tot doua ore pe zi trebuie sa platesti(anul trecut era 500 RON) si ai optiunea ca la sfarsit sa dai un test pe care daca-l treci esti angajat de ei.
Testul e facut din start sa fie imposibil de trecut,tot ceea ce urmaresc ei e sa incaseze banii de la tine,nici vorba sa faca angajari,ei au aceeasi angajati care sunt platiti sa tina cursuri,nicidecum sa faca tranzactii cu banii firmei,sau poate cine stie,aia sunt chiar patronii,cu toate ca nu cred la ce costume de 2 lei aveau pe ei!!!
Eu va dau un sfat prietenesc sa nu faceti greseala asta fiindca toate informatiile pe care ei vi le ofera in schimbul a 600 RON le gasiti singuri folosind google, cat despre partea cu angajatul...e o mare minciuna din partea lor ca sa te determine sa le platesti cursul,iar multi cad in plasa fiindca suna foarte atractiv sa platesti cateva milioane ca sa fii angajat pe un job care sa-ti aduca mii de euro pe luna...
rusty_hawk
13th March 2008, 10:19
multumesc celor care au raspuns,nu am gasit alte discutii despre ei pe google....astept raspunsul lui shadow.el a zis ca a facut cursuri la ei......hehe inainte sa intru pe oanda ,cont live,fie el cat de mic nu pot sa fac asta pana nu citesc,invat barem 60% din ce se poate citi(desi cred ca e multa informatie) o zi buna
mitzone11
13th March 2008, 10:23
QUOTE (rusty_hawk @ Mar 13 2008, 11:19)

multumesc celor care au raspuns,nu am gasit alte discutii despre ei pe google....astept raspunsul lui shadow.el a zis ca a facut cursuri la ei......hehe inainte sa intru pe oanda ,cont live,fie el cat de mic nu pot sa fac asta pana nu citesc,invat barem 60% din ce se poate citi(desi cred ca e multa informatie) o zi buna
Pai tu de unde crezi ca stiu eu asa multe despre ce fac si cu ce se imbraca aia pe acolo???
Nu am tinut cont de semnele negative care se aratau si am platit 5 milioane ca popa....adica am facut cursul si mi-am luat o mare teapa!!!
soso_beton
13th March 2008, 10:47
QUOTE (mitzone11 @ Mar 13 2008, 10:23)

Pai tu de unde crezi ca stiu eu asa multe despre ce fac si cu ce se imbraca aia pe acolo???
Nu am tinut cont de semnele negative care se aratau si am platit 5 milioane ca popa....adica am facut cursul si mi-am luat o mare teapa!!!
Ok, acum cred ca totul e clar. Sorry mitzone11 sa aud ca le-ai cazut in plasa, macar acuma ti s-a supra dezvoltat detectorul de crap.
mitzone11
13th March 2008, 11:45
QUOTE (soso_beton @ Mar 13 2008, 11:47)

Ok, acum cred ca totul e clar. Sorry mitzone11 sa aud ca le-ai cazut in plasa, macar acuma ti s-a supra dezvoltat detectorul de crap.
Ei,nu-i nimic...un sut in fund, un pas inainte...
Macar eu mi-am bagat picioarele in ei si nu m-am mai dus sa-mi dea ei nicio testare imposibil de trecut ca si asa pierdusem destul timp si de ce nu si bani din cauza lor, dar un amic pe care l-am cunoscut acolo a dat si vreo 3-4 testari asa numite de ei pentru angajare cu care a pierdut in plus inca vreo 2-3 luni...deci se poate si mai rau!!!
rusty_hawk
13th March 2008, 14:26
@ mitzone11 in ce consta teapa?
T_o_r_q_u_e
13th March 2008, 14:29
QUOTE (rusty_hawk @ Mar 13 2008, 14:26)

@ mitzone11 in ce consta teapa?

In faptul ca tu chiar ai crede ca dai niste bani si ai o sansa reala la un job bine platit dupa terminarea cursurilor...that will never happen!!!
Daca ar merita cursurile respective 600 RON nici nu te-ar interesa prea mult partea cu angajatul,dar avand in vedere ca tu dai banii astia pe niste cursuri care nu fac mai mult de 50 RON...e cam teapa nu?
rusty_hawk
13th March 2008, 15:21
cu cursurile e cam teapa....nu stiu ce sa zic,te-ar interesa sa te angajezi pt ca vei "jongla" cu sume mult mai mari,am inteles ca minimul la ei este de 100.000$ dupa care 200.000$ sume fixe de aici si un salariu mai mare pt tine,asta daca reusesti sa ai un profit bun,pe cand daca un om de rand de unde sa ia si 50.000 ?
soso_beton
13th March 2008, 15:28
QUOTE (rusty_hawk @ Mar 13 2008, 15:21)

cu cursurile e cam teapa....nu stiu ce sa zic,te-ar interesa sa te angajezi pt ca vei "jongla" cu sume mult mai mari,am inteles ca minimul la ei este de 100.000$ dupa care 200.000$ sume fixe de aici si un salariu mai mare pt tine,asta daca reusesti sa ai un profit bun,pe cand daca un om de rand de unde sa ia si 50.000 ?
Nu-ti mai fa iluzii, nu te angajeaza nimeni sa le tranzactionezi conturile. Mai bine incepe si tranzactioneaza demo sa vezi de fapt care e realitatea.
mitzone11
13th March 2008, 15:29
QUOTE (rusty_hawk @ Mar 13 2008, 17:21)

Se pare ca nu ai inteles realitatea...NU STIU DE UNDE AI INTELES TU CA LA ei EXISTA POSIBILITATEA SA-TI DEA DE LA 100.000 IN SUS PENTRU INVESTITII??? PROBABIL CA ASTA E MINCIUNA DE ACTUALITATE, CAND M-AM FRIPT EU ERA VORBA DE SUME INTRE 5-10.000!
Dar cel mai important: cum sa-ti dea bani sa investesti din moment ce ei nu fac angajari ci doar se folosesc de momeala asta doar pentru a atrage fraieri ca mine si ca altii,se pare ca si ca tine,care sa le plateasca amaratul ala de curs cu 600 RON???
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.