FOREX
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60

whitewolf

Eu unul, chiar daca nu am reusit sa fac asta, cred ca se poate face 30% lunar cu risc de 1-2%, si bineinteles un risk:reward cat mai bun si win/loss cat mai bun. Adica asta ar fi targetul la care m-as opri eu pentru ca efortul ar fi oricum foarte mare. Deocamdata vreau sa-mi revin emotional dupa pierderea suferita:), si voi avea target de 10%/ luna. Daca reusesc asta cateva luni consecutiv, ma voi gandi si la mai mult. In rest bafta si voua care va mai ocupati de forex.
gtk
QUOTE (scalper_bz @ Dec 19 2007, 22:26) *
Ce parere aveti despre traderii profesionisti/instistutionali etc.?Or fi,intr-adevar profitabili in marea lor majoritate?

Sa va spun ce mi s-a intamplat acum o luna [...]

As fi vrut sa aflu mai multe dar a trebuit sa cobor asa ca i-am urat "noroc".Am ramas cu 2 dileme:
1)Pierde vremea pe forex ca sa "aiba ocupatie"?
2)Oare chiar mi-a spus adevarul cu privire la perioada aia de 3 ani?Nu de alta,dar multi traderi forex de fapt cauta clienti pe care sa-i convinga(mai corect ar fi sales forex traders).

daca sunt sau nu profitabili majoritatea nu se stie, neexistand date in acest sens... bancile/fondurile de investitii/hedge fundurile se bazeaza destul de mult pe cresterea generala a economiilor (si respectiv a indicilor bursieri) si mai putin pe trading-ul de performanta axat pe diferite instrumente(aka speculatiile pure)...

vizavi de angajare ca trader, lucrurile nu sunt chiar roz(in sensul ca e cam dificil sa te angajezi)... cerintele difere in functie de angajator, dar in general e vorba de un soi de casta inchisa... de ex. bancile si alte institutii financiare mari angajeaza si traderi care au absolvit anumite institutii de inavtamant superior, insa fara prea mare experienta in trading real... hedge fundurile angajeaza si fara studii uneori, dar cu un istoric de tranzactii excelent... legat de vechime, aceasta nu se masoara neaprat in ani(desi fara a un minim de vreo 2 ani nu sunt sanse), ci in special in numarul de tranzactii... ca daca ai "5 ani experienta" si doar vreo 50 de tranzactii (adica 10/an), relevanta e fix 0 dpdv statistic, cel putin teoretic... in practica ajung si indivizi extrem de incompetenti, insa "cu pile" (chestie care functioneaza a naibii de bine si afara nu numai la noi)

QUOTE (GubyIQ @ Dec 23 2007, 19:57) *
parerea mea este ca trading-ul este o meserie solitara, traderii cu adevarat de succes nu au nevoie de asocieri sau altele de acest gen. de aceea este si greu de gasit informatii de calitate despre acest domeniu, in general cei care vad ca nu pot sa scoata bani din trading se apuca sa scrie carti naughty.gif

100% corect! coolspeak.gif

QUOTE (xkx @ Dec 23 2007, 21:59) *
Este multa informatie de inteles. Parerea mea este ca pentru a fi profitabil pe forex iti trebuie multa disciplina, rabdare si timp. Cartile care se tot vehiculeaza prin forumuri sunt de mare ajutor dar pana la urma nu ofera decat un procent de 15-20 % pentru stapanirea si intelegerea acestui FOREX.

perfect de acord! unde mai pui ca exista si multe informatii contradictorii si in plus anumite informatii din anumite carti(gandite pt. piata de actiuni) nu prea se aplica pe forex...

QUOTE (whitewolf @ Dec 24 2007, 09:36) *
Sunt de acord ca este o meserie solitara. Dar pentru cei ce inca nu sunt de succes se pot asocia pentru a avea un randament mai bun,

nu vad cum poti sa obtii profit mai bun asociindu-te...

QUOTE (whitewolf @ Dec 24 2007, 09:44) *
Apropo de perioada de test.. cei de la teletrade ofera posibilitatea de angajare(adica iti dau un cont in administrare). Problema ar fi testul.. care iti cere ca intr-o perioada de 6 saptamani sa faci 50% , avand 70 tranzactii in cont.+alte cateva conditii.
Deci.. unul priceput.. (in caz ca mai vrea sa se angajeze:)) ) .. se poate angaja intr-o luna jumate

asta e teapa curata pt. a plati cursul ala al lor complet inutil!

name='scalper_bz' date='Dec 25 2007, 21:07' post='3835571
oanda cred ca e cea mai proasta alegere pentru scalping(in cazul in care tranzactionezi prin ei)

da, prin oanda tranzactionez, dar nu vad de ce e cea mai proasta alegere pt. scalping... din contra, sunt printre cei mai buni... in caz ca te gandesti la marirea spread-ului in timpul stirilor, eu nu tranzactionez stirile... mi se pare gambling curat! iar alte motive nu vad pur si simplu...

quote name='scalper_bz' date='Dec 25 2007, 21:09' post='3835580'
As dori sa stiu daca te-ai gandit sa-ti deschizi un serviciu de oferit semnale contra cost, nu cred ca ar fi o idee rea.
/quote
eu nu am auzit de nici un trader serios care sa-si deschida astfel de serviciu! personal, mi se pare o prostie incredibila!

whitewolf
"nu vad cum poti sa obtii profit mai bun asociindu-te..."
In primul rand iti poti perfectiona tehnica impreuna cu cei cu care te asociezi, schimbul de idei produce intotdeauna idei noi, in cazul nostru idei de trading.
In al doilea rand poti face din trading o afacere mai buna si mai de incredere decat ai face de unul singur. Motivele?
1. Investitorul are nevoie de cat mai multa siguranta. Acordandu-ti tie toata increderea e ca si cum ar juca totul pe o carte. In schimb, cand este vorba despre o echipa, poate distribui fondurile mai multor traderi. Un fel de diversificare a investitiei.
2. O asociere de oameni prezinta mai multa incredere celor din afara ei. Astfel, de unul singur este mai greu sa-ti faci o reputatie. Mai degraba faci publicitate unei institutii de fund management decat unui om. Bineinteles acelei institutii ii poti asocia anumite nume care pot reprezenta o sursa de incredere.

"asta e teapa curata pt. a plati cursul ala al lor complet inutil! "
Asa este:) , tzapa curata, mult mai multe inveti de pe net. Va informam de test ca sa nu mai fie lumea speriata ca tre' sa treaca timpul ca sa fii considerat bun. Daca esti bun ca trader.. ai o luna jumatate sa o demonstrezi.. asta daca te mai intereseaza sa o demonstrezi lor:)
gtk
QUOTE (whitewolf @ Dec 27 2007, 16:30) *
"nu vad cum poti sa obtii profit mai bun asociindu-te..."
In primul rand iti poti perfectiona tehnica impreuna cu cei cu care te asociezi, schimbul de idei produce intotdeauna idei noi, in cazul nostru idei de trading.
In al doilea rand poti face din trading o afacere mai buna si mai de incredere decat ai face de unul singur. Motivele?
1. Investitorul are nevoie de cat mai multa siguranta. Acordandu-ti tie toata increderea e ca si cum ar juca totul pe o carte. In schimb, cand este vorba despre o echipa, poate distribui fondurile mai multor traderi. Un fel de diversificare a investitiei.
2. O asociere de oameni prezinta mai multa incredere celor din afara ei. Astfel, de unul singur este mai greu sa-ti faci o reputatie. Mai degraba faci publicitate unei institutii de fund management decat unui om. Bineinteles acelei institutii ii poti asocia anumite nume care pot reprezenta o sursa de incredere.

io cred ca tu nu realizezi ce spui... smile.gif spuneai mai devreme: "Dar pentru cei ce inca nu sunt de succes se pot asocia pentru a avea un randament mai bun" ... adica tu nu stii inca sa tranzactionezi profitabil, dar te asociezi cu altii care tot nu stiu, pt. a gestiona banii altora? roll2.gif asta e o prostie... iar o diversificare a investitiei nu e plasarea aceluiasi instrument la diferiti traderi...

QUOTE (whitewolf @ Dec 27 2007, 16:30) *
"asta e teapa curata pt. a plati cursul ala al lor complet inutil! "
Asa este:) , tzapa curata, mult mai multe inveti de pe net. Va informam de test ca sa nu mai fie lumea speriata ca tre' sa treaca timpul ca sa fii considerat bun. Daca esti bun ca trader.. ai o luna jumatate sa o demonstrezi.. asta daca te mai intereseaza sa o demonstrezi lor:)

la tzeparii aia a mers si lume cu istorice ok de trading, cu profit... mereu nu au fost nemultumiti si mereu au bagat pe gat mizeria aia de curs! asta e o tzeapa pt. incepatori... evident ca mult mai mult inveti de pe net...
scalper_bz
QUOTE (whitewolf @ Dec 27 2007, 17:00) *
Eu unul, chiar daca nu am reusit sa fac asta, cred ca se poate face 30% lunar cu risc de 1-2%,

N-ai inteles, eu radeam de calculul ala ,10.7%pe luna adica 408% pe an.Lazypawn parca ajunsese de la 20000 la 53.000 in 10 luni cu o medie de 11.4% pe luna.
whitewolf
QUOTE (scalper_bz @ Dec 27 2007, 19:32) *
N-ai inteles, eu radeam de calculul ala ,10.7%pe luna adica 408% pe an.Lazypawn parca ajunsese de la 20000 la 53.000 in 10 luni cu o medie de 11.4% pe luna.

Eu imi dadeam cu parerea smile.gif. Si oricum.. daca luna asta faci 100%(de la 100...200) , si luna viitoare pierzi 75%(de la 200 la 50), ai un 12.5%castig... si totusi... ai ramas cu jumate:)
whitewolf
Stai un pic .. nu te pripi la ironizari.
La punctul 1 spuneam de "UN FEL de diversificare a investitiei". Stiu ca diversificarea investitiei inseamna in bursa de valori plasarea capitalului in mai multe tipuri de actiuni cu diferite grade de risc si domenii diferite. De asta am zis UN FEL. Ma gandisem ca iti vei imagina ce vreau sa spun. Am sa fiu mai explicit. Prin UN FEL de diversificare vroiam sa zic ca un singur trader are profit x% care poate fi si negativ. Dar daca avem mai multi traderi acestia vor avea x%,y%,z% si chiar daca unul va iesi sa zicem pe minus, media va avea o sansa destul de buna de a fi tot pozitiva.

Apropo de punctul 2,ai inteles gresit.. chiar este o prostie ca doi nestiutori sa gestioneze banii altora (aproape ca ma jignesti crezand ca asta am gandit).Cred ca prin specificarea ca poti asocia un nume recunoscut acelei firme era clar ca nu e vorba de mine sau alt nestiutor ci de un profesionist. Un anumit grup de tineri care nu s-au nascut invatati pot "creste"(a se intelege dezvolta) impreuna si la un moment dat .. cand vor fi in stare.. vor putea incepe o astfel de companie.

Apropo de teletrade.. se stie treaba cu cursurile.. insa mie nu mi-au bagat pe gat cursul.. mi-au spus conditiile angajare... gestionarea respectivului cont demo pentru 6 saptamani si atat. Nu mi-au spus ca e obligatoriu cursul(facusem o parte din el.. pana am vazut ca n-are rost)

Si daca nu te intereseaza propunerea mea nu trebuie sa descurajezi chestia asta. Poate iesi rau daca se formeaza o colaborare intre persoane? Daca esti expert si nu ai nevoie de oameni cu care sa schimbi pareri si idei... poti sa stai linistit sa-ti vezi de treaba. Succes! Nu am nimic cu tine...chiar te respect si presupun ca as avea ceva de invatat de la tine ca am inteles ca esti pe plus cu contul tau live.

scalper_bz
QUOTE (whitewolf @ Dec 27 2007, 20:36) *
daca luna asta faci 100% , si luna viitoare pierzi 75%, ai un 12.5%castig...

Poti fi mai explicit?
scalper_bz
QUOTE (whitewolf @ Dec 27 2007, 20:51) *
.

nu mi-au bagat pe gat cursul.. mi-au spus conditiile angajare...

Strasnice conditii,eu le ziceam vreo doua... fyou.gif
whitewolf

smile.gif Ma gandeam sa le-o zic pe aia directa: "Pai ce mah nene? daca eram asa de bun mai treceam pe aici sau ma scaldam in bani?", dar m-am gandit ca n-are rost. Ma intreb.. oare ei fac asa profit smile.gif ? mai greu!
badea_ghio
salut
am descoperit acum doua zile acest thread, eu fiind in cautare de informatii in legatura cu tranzactiile de pe bursa de actiuni.
am citit aprosximativ jumatate din ce s-a scris aici, dar am o intrebare: ce material recomandati pentru lecturare si insusire pentru un viitor "jucator" pe forex?
am gasit dupa indelungi cautari cartea lui Steve Nison Japanese Candlestick Charting Techniques, are undeva ~300 pag.

am inceput bine?
whitewolf
poti incepe cu babypips.com .. sper ca nu se considera reclama
badea_ghio
pe site-ul acela am vazut cam primele 5 pag despre prezentarea FOREX, o sa contui.
Multumesc
scalper_bz
QUOTE (badea_ghio @ Dec 27 2007, 21:21) *
am gasit dupa indelungi cautari cartea lui Steve Nison Japanese Candlestick Charting Techniques, are undeva ~300 pag.

Las-o mai usor cu "astrologia" si intra pe forexbastards si afla cati escroci te asteapta cu bratele deschise in domeniul asta.
Visit My Website

Si vezi ca nici Felix ala nu-i vreun inger, e doar un escroc mai mic...
whitewolf
smile.gif) "escroc mai mic" . Am citit si eu 2 carti de nison despre candlestick. E bine de stiut despre candlestick-uri. Da' prea multa teorie strica.
badea_ghio
nu stiu cat de bun o fi review-ul asta, dar cred ca are si autorul un pic de dreptate. http://www.youtube.com/watch?v=XWmyYDJn5P0
oricum, site-ul e util
scalper_bz
QUOTE (badea_ghio @ Dec 27 2007, 21:57) *
nu stiu cat de bun o fi review-ul asta, dar cred ca are si autorul un pic de dreptate. http://www.youtube.com/watch?v=XWmyYDJn5P0
oricum, site-ul e util

Da' nici nu e prea greu sa-ti dai seama ca felix ala e un escroc, numai posturi de lauda la adresa semnalelor lui, oricum poti trage cat de cat niste concluzii
badea_ghio
si pana la urma ati terminat anul pe plus, nu-i asa?
sunt la jumatate cu babypips-ul si mai "adun" cate ceva de pe unde pot
Apropo, forex-ul se inchide pe 31 si 1?
scalper_bz
QUOTE (badea_ghio @ Dec 30 2007, 16:54) *
si pana la urma ati terminat anul pe plus, nu-i asa?

Eu,unul sunt mai "bogat" ca niciodata chiar daca in martie aveam datorii.Sunt pe plus si la BVB si pe forex( pe cel din urma virtual ce-i drept,am incercat sa investesc dar e mai greu din strainatate), urmatorul bilant vi-l aduc la cunostinta la anul pe vremea asta tongue.gif
sorinm10
Experienta mea, greselile si reusitele mele, aici : www.bursa-derivate.blogspot.com rolleyes.gif
GubyIQ
Ce parere aveti de cartea "Bird watching in Lion Country" de Dirk du Toit? Lasand la o parte faptul ca isi cam face reclama, mie mi se pare interesanta ideea lui de a privi forex trading-ul ca pe un business. Asta doar asa ca o idee, sunt multe alte lucruri care mi-au placut in cartea lui.
gtk
QUOTE (GubyIQ @ Jan 3 2008, 18:27) *
Ce parere aveti de cartea "Bird watching in Lion Country" de Dirk du Toit? Lasand la o parte faptul ca isi cam face reclama, mie mi se pare interesanta ideea lui de a privi forex trading-ul ca pe un business. Asta doar asa ca o idee, sunt multe alte lucruri care mi-au placut in cartea lui.

O parere foarte proasta! Ala e un mic pretins guru(aka escroc) care NU stie sa tranzactioneze profitabil, iar cartea e doar material promotional pt. cursurile lui complet inutile! S-a facut singur de cacao pe moneytec de mai multe ori... atunci cand a fost intrebat de ce isi pierde vremea cu cartile si mentoring-ul in loc sa faca bani din forex, a oferit o varietate de raspunsuri in timp, de la "motiv CARITABIL" biggrin.gif, la a avea o sursa in plus de venit, la a dezvolta si vinde pe bani multi afacerea altora (adica cartea si ideiile lui despre forex - care sunt VARZA!)

tehnic, problema e ca insista pe o strategie de trading de tip martingale, parctic o varietate de grid trading(pe care nici el nu o inlege bine dupa toate aparentele) - care presupune NEutilizarea stop-loss-urilor si deschiderea de noi pozitii pe masura ce pierzi...
Si e chiar hilar cu recomandarile lui: cica stop loss-ul e cel ma mare dusman al trader-ului ... laugh.gif pai asta e chiar paralel de subiect...
whitewolf
Tipu' asta face parte din categoria .. "lasa ca o sa-si revina si sa vezi ce profit voi face cu pozitiile astea noi" laugh.gif
GubyIQ
asta e singura carte pe care am gasit-o si care se adreseaza exclusiv forex-ului. NU sunt de acord cu stoploss-urile mentale pe care spune el ca le foloseste. In schimb mi-au placut urmatoarele idei:
-pune accent pe folosirea money management-ului, a unui leverage adecvat (sa se riste pe o tranzactie maxim 3% din totalul capitalului), a unor time frame-uri
de la 1h in sus...deci este anti-scalping (desi nu neaga ca sunt traderi care castiga si pe charturi sub 1h, spune ca este mult mai dificil)
-pune accent mai mult pe analiza fundamentala si este de parere ca multi din indicatorii tehnici folositi au relevanta scazuta pe forex

In legatura cu forumul moneytec, obositor mai e, plin de offtopic nono.gif, dar autorul spune si in carte ca nu recomanda trading-ul ca unica sursa de venit, datorita presiunii mari pe care o pune pe umerii trader-ului...in fond piata nu stie/nu este interesata ca in fiecare luna ai facturi de platit

In concluzie, rog pe cei mai avansati in domeniu sa vina si cu alte sugestii de carti pe care ei le-au gasit folositoare.
scalper_bz
QUOTE (GubyIQ @ Jan 3 2008, 19:27) *

O carte despre forex utila celor care tranzactioneaza actiuni blue-chips (multi-level entries=imbunatatirea costului de achizitie),in schimb daca as fi tranzactionat yenul japonez anul trecut dupa metoda lui probabil ca de ziua mea as fi sarbatorit margin-call biggrin.gif

Cu forex business... in Romania(cel putin), chiar daca se moare de foame, observ ca mai apare sporadic cate un escroc paduchios
pe forum facandu-si reclama.Bietii oameni s-au saturat de atata "randomness" in viata lor thumbdown.gif

P.S. Astept cu mare nerabdare urmatoarea carte a lu' kiyosaki "Cum a prevazut tatal bogat criza imobiliara din '07" thumbup.gif
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.