QUOTE (scalper_bz @ Dec 19 2007, 22:26)

Ce parere aveti despre traderii profesionisti/instistutionali etc.?Or fi,intr-adevar profitabili in marea lor majoritate?
Sa va spun ce mi s-a intamplat acum o luna [...]
As fi vrut sa aflu mai multe dar a trebuit sa cobor asa ca i-am urat "noroc".Am ramas cu 2 dileme:
1)Pierde vremea pe forex ca sa "aiba ocupatie"?
2)Oare chiar mi-a spus adevarul cu privire la perioada aia de 3 ani?Nu de alta,dar multi traderi forex de fapt cauta clienti pe care sa-i convinga(mai corect ar fi sales forex traders).
daca sunt sau nu profitabili majoritatea nu se stie, neexistand date in acest sens... bancile/fondurile de investitii/hedge fundurile se bazeaza destul de mult pe cresterea generala a economiilor (si respectiv a indicilor bursieri) si mai putin pe trading-ul de performanta axat pe diferite instrumente(aka speculatiile pure)...
vizavi de angajare ca trader, lucrurile nu sunt chiar roz(in sensul ca e cam dificil sa te angajezi)... cerintele difere in functie de angajator, dar in general e vorba de un soi de casta inchisa... de ex. bancile si alte institutii financiare mari angajeaza si traderi care au absolvit anumite institutii de inavtamant superior, insa fara prea mare experienta in trading real... hedge fundurile angajeaza si fara studii uneori, dar cu un istoric de tranzactii excelent... legat de vechime, aceasta nu se masoara neaprat in ani(desi fara a un minim de vreo 2 ani nu sunt sanse), ci in special in numarul de tranzactii... ca daca ai "5 ani experienta" si doar vreo 50 de tranzactii (adica 10/an), relevanta e fix 0 dpdv statistic, cel putin teoretic... in practica ajung si indivizi extrem de incompetenti, insa "cu pile" (chestie care functioneaza a naibii de bine si afara nu numai la noi)
QUOTE (GubyIQ @ Dec 23 2007, 19:57)

parerea mea este ca trading-ul este o meserie solitara, traderii cu adevarat de succes nu au nevoie de asocieri sau altele de acest gen. de aceea este si greu de gasit informatii de calitate despre acest domeniu, in general cei care vad ca nu pot sa scoata bani din trading se apuca sa scrie carti

100% corect!
QUOTE (xkx @ Dec 23 2007, 21:59)

Este multa informatie de inteles. Parerea mea este ca pentru a fi profitabil pe forex iti trebuie multa disciplina, rabdare si timp. Cartile care se tot vehiculeaza prin forumuri sunt de mare ajutor dar pana la urma nu ofera decat un procent de 15-20 % pentru stapanirea si intelegerea acestui FOREX.
perfect de acord! unde mai pui ca exista si multe informatii contradictorii si in plus anumite informatii din anumite carti(gandite pt. piata de actiuni) nu prea se aplica pe forex...
QUOTE (whitewolf @ Dec 24 2007, 09:36)

Sunt de acord ca este o meserie solitara. Dar pentru cei ce inca nu sunt de succes se pot asocia pentru a avea un randament mai bun,
nu vad cum poti sa obtii profit mai bun asociindu-te...
QUOTE (whitewolf @ Dec 24 2007, 09:44)

Apropo de perioada de test.. cei de la teletrade ofera posibilitatea de angajare(adica iti dau un cont in administrare). Problema ar fi testul.. care iti cere ca intr-o perioada de 6 saptamani sa faci 50% , avand 70 tranzactii in cont.+alte cateva conditii.
Deci.. unul priceput.. (in caz ca mai vrea sa se angajeze:)) ) .. se poate angaja intr-o luna jumate
asta e teapa curata pt. a plati cursul ala al lor complet inutil!
name='scalper_bz' date='Dec 25 2007, 21:07' post='3835571
oanda cred ca e cea mai proasta alegere pentru scalping(in cazul in care tranzactionezi prin ei)
da, prin oanda tranzactionez, dar nu vad de ce e cea mai proasta alegere pt. scalping... din contra, sunt printre cei mai buni... in caz ca te gandesti la marirea spread-ului in timpul stirilor, eu nu tranzactionez stirile... mi se pare gambling curat! iar alte motive nu vad pur si simplu...
quote name='scalper_bz' date='Dec 25 2007, 21:09' post='3835580'
As dori sa stiu daca te-ai gandit sa-ti deschizi un serviciu de oferit semnale contra cost, nu cred ca ar fi o idee rea.
/quote
eu nu am auzit de nici un trader serios care sa-si deschida astfel de serviciu! personal, mi se pare o prostie incredibila!