disconnec
6th April 2007, 12:02
Am tranzactionat pe 2 platforme diferite, respectiv ale teletrade si marketiva. Am observat ca diferenta de curs pe eur/usd difera de la una la alta mai tot timpul cu 1-2pips. Care o fi motivul? O fi lag? O fi din buna stiinta? Multumesc
gtk
7th April 2007, 11:00
QUOTE(disconnec @ Apr 6 2007, 13:02) [snapback]2667364[/snapback]
Am tranzactionat pe 2 platforme diferite, respectiv ale teletrade si marketiva. Am observat ca diferenta de curs pe eur/usd difera de la una la alta mai tot timpul cu 1-2pips. Care o fi motivul? O fi lag? O fi din buna stiinta? Multumesc
pai normal ca exista diferente de curs... piata forex nu e centralizata, iar fiecare broker are alti furnizori (banici) si difera si modul in care sunt stabilite cursurile (la unii se schimba mai des, volatilitatea fiind mai mare, la alti mai rar etc...)
vladv
25th April 2007, 12:32
Diferentele de curs intre brokeri sunt NORMALE.......
hyppy
5th May 2007, 11:05
salut
de ceva timp am inceput si eu sa ma interesez de piata forex. am avut chiar si un cont real pe forex.com( din pacate am facut un withdraw request si nu am primit banii - trebuiau sa intre pe card ca facusem deposit cu card) nu stiu daca e vina lor, poate a fost alta pb, dar in fine, acum nu mai am bani la ei si nici nu mai deschid acolo.
m-am interesat si despre alte firme de brokeraj, sa fie cu filiale si in romania.
1. Teletrade.ro - am fost la un interviu si m-au chemat la training - nu ma duc pt ca nu mai am timp. nu mi-au zis nimic de costuri, dar cineva aici spunea ca iti cer bani pt cursuri. nu stiu care e minim deposit, dar au spread cam mare. Sediu in bucuresti, str polona. Filiala oficiala
2. forex-romania.ro - nu am vazut sa fie filiala oficiala a forex.com, cred ca e doar un referal. nu as mai deschide cont la forex.com, iar daca e doar un referal, nici atat. macar daca ai pb cu firma mama sa stii ca poti sa te duci in romania la filiala si sa rezolvi problema. minim initial deposit 250$, dar daca vrei sa depui alti bani, tot min 250$, spread ok,accepta card, cu margin call, leverage 200. Sediu in brasov
3. fxr.ro - filiala oficiala a iforex.com. minim deposit 100$, accepta card, leverage max 400, no margin call, spread ok. sediu zona unirii.
Cred ca pana la urma voi alege iforex - pare sa aiba niste conditii mai avantajoase (min deposit mai mic, no margin call, poti sa faci tranzactii mai mici de 10.000)
Ma intereseaza no margin call pt ca: ex: daca la forex.com ramai cu 40$ in cont, nu mai poti sa faci tranzactii pt ca minima e 10.000, tb sa depui alti 250$.
Bafta si happy trading
seby100
5th May 2007, 15:04
salutare baieti.am si eu o intrebare: stie cineva daca pe forex se poate schimba o suma destul de mare de euro in dolari? e posibila o astfel de tranzactie pe piata forex?
mii de multumiri anticipate
QUOTE(hyppy @ May 5 2007, 12:05)

salut
de ceva timp am inceput si eu sa ma interesez de piata forex. am avut chiar si un cont real pe forex.com( din pacate am facut un withdraw request si nu am primit banii - trebuiau sa intre pe card ca facusem deposit cu card) nu stiu daca e vina lor, poate a fost alta pb, dar in fine, acum nu mai am bani la ei si nici nu mai deschid acolo.
eu am primit banii de fiecare data... dureaza 4-5 zile...
QUOTE(hyppy @ May 5 2007, 12:05)

m-am interesat si despre alte firme de brokeraj, sa fie cu filiale si in romania.
nu exista filiale deloc in romania... ori refereri, ori variante ale site-urilor in limba romana, ori vreo doi angajati care sa ofere ceva explicatii in limba romana... atat si nimic mai mult!
hyppy
7th May 2007, 06:05
QUOTE(gtk @ May 6 2007, 23:14)

nu exista filiale deloc in romania... ori refereri, ori variante ale site-urilor in limba romana, ori vreo doi angajati care sa ofere ceva explicatii in limba romana... atat si nimic mai mult!
Depinde ce trebuie sa intelegem prin filiala.La teletrade si iforex, pe site-urile oficiale, sunt afisate si firmele din romania care apartin de ei. Eu inteleg prin asta ca exista o colaborare oficiala intre ei.(nu doar de tip referal)
Ai primit banii pe card sau prin wire transfer? Daca ai primit pe card, de care card ai si de la ce banca...?
QUOTE(hyppy @ May 7 2007, 07:05)

Depinde ce trebuie sa intelegem prin filiala.La teletrade si iforex, pe site-urile oficiale, sunt afisate si firmele din romania care apartin de ei. Eu inteleg prin asta ca exista o colaborare oficiala intre ei.(nu doar de tip referal)
o filiala e un punct de lucru a unei firme, punct prin care isi ofera serviciile/o parte din servicii... ori "fililalele" forex de care vorbesti tu nu ofera nici un fel de servicii... sunt doar niste puncte informative... ai auzit de vreo banca, firma de asigurari, fond de investitii etc. care sa aiba o filiala undeva in tara si sa te puna sa inchei un contract/sa depui banii in strainatate? nu cred... diferenta dintre a-ti deschide un cont direct pe internet la firma mama si a-ti deschide un cont prin asa-zisele filiale, este nula! se semneaza exact acelasi contract, banii se trimit tot acolo si tranzactioneaza pe aceeasi platforma...
ah, be e o diferenta... niste romanasi castiga niste bani din toata afacerea...
un exemplu de filiala adevarata e fxcm.co.uk - inregistrata in uk
QUOTE(hyppy @ May 7 2007, 07:05)

Ai primit banii pe card sau prin wire transfer? Daca ai primit pe card, de care card ai si de la ce banca...?
pe card taifun(bancpost)... cererile le-am facut de regula vineri seara iar banii erau disponibili joi/vineri(next week)...
hyppy
8th May 2007, 06:29
QUOTE(gtk @ May 7 2007, 21:35)

o filiala e un punct de lucru a unei firme, punct prin care isi ofera serviciile/o parte din servicii... ori "fililalele" forex de care vorbesti tu nu ofera nici un fel de servicii... sunt doar niste puncte informative... ai auzit de vreo banca, firma de asigurari, fond de investitii etc. care sa aiba o filiala undeva in tara si sa te puna sa inchei un contract/sa depui banii in strainatate? nu cred... diferenta dintre a-ti deschide un cont direct pe internet la firma mama si a-ti deschide un cont prin asa-zisele filiale, este nula! se semneaza exact acelasi contract, banii se trimit tot acolo si tranzactioneaza pe aceeasi platforma...
ah, be e o diferenta... niste romanasi castiga niste bani din toata afacerea...
un exemplu de filiala adevarata e fxcm.co.uk - inregistrata in uk
ai foarte mare dreptate in ceea ce priveste lucrul cu banii, dar parca exista o credibilitate mai mare cand te suna din romania pt detalii, si daca ne gandim de ce e asa cu platforma si banii...probabil exista motive financiare sau de licentiere pentru care nu deschid filiale peste tot in lume...cine stie...cred ca aici este vorba de necesitatea de dezvoltare a unei filiale, cum o numesc eu, ca si numar de clienti, urmand ca ulterior sa devina independenta in toate activitatile (bani, platforma) .
hyppy
9th May 2007, 09:44
Mi-am deschis cont la iforex pana la urma. Deocamdata am depus 300 $ ca sa testez platforma lor si sa vad ce ofera.
Ce imi place e ca am broker-ul meu personal ca sa zic asa si imi va da indicii cu referire la ce se intampla pe piata. Avand in vedere ca nu sunt nici pe departe un profesionist, un suport din partea lor nu strica. Voi vorbi diseara la 9.15 cu el pentru ca e stire mare pentru dolar. Si o sa fac o tranzactie sa vad daca iese ceva. Daca recomanda bine ...e treaba...bine, sa o faca de cele mai multe ori.
Sper sa si castig, ca de pierdut m-am saturat
Fiti diseara pe stire, sunt convins ca va fi o miscare in piata.
QUOTE(hyppy @ May 8 2007, 06:29) [snapback]2804349[/snapback]
ai foarte mare dreptate in ceea ce priveste lucrul cu banii, dar parca exista o credibilitate mai mare cand te suna din romania pt detalii, si daca ne gandim de ce e asa cu platforma si banii...probabil exista motive financiare sau de licentiere pentru care nu deschid filiale peste tot in lume...cine stie...cred ca aici este vorba de necesitatea de dezvoltare a unei filiale, cum o numesc eu, ca si numar de clienti, urmand ca ulterior sa devina independenta in toate activitatile (bani, platforma) .
evident ca e o chestie de costuri; doar n'o sa-si creeze o nou "baza" doar pt cativa clienti romani.
referitor la criteriul tau de evaluare a unui broker : "no margin call". mai bine ai fugi de cei care-ti promit asa ceva. + ca nu stiu de ce te-ar avantaja ? vrei sa-ti pierzi banii pe-o singura tranzactie proasta ?
arunca un ochi ca sa intelegi de ce exista margin call, cel putin ce-l determina pe-un broker sa-l foloseasca :
http://www.eurist.info/_plugins/forum/forum_viewtopic.php?90
iar daca zici ca te-ai saturat de pierdut, si esti "eager" sa castigi, mai bine ai uita pt o perioada de contul real, mai "da-te" pe demo.
bafta
hyppy
9th May 2007, 15:51
QUOTE(iop @ May 9 2007, 15:09) [snapback]2810685[/snapback]
evident ca e o chestie de costuri; doar n'o sa-si creeze o nou "baza" doar pt cativa clienti romani.
referitor la criteriul tau de evaluare a unui broker : "no margin call". mai bine ai fugi de cei care-ti promit asa ceva. + ca nu stiu de ce te-ar avantaja ? vrei sa-ti pierzi banii pe-o singura tranzactie proasta ?
arunca un ochi ca sa intelegi de ce exista
margin call, cel putin ce-l determina pe-un broker sa-l foloseasca :
http://www.eurist.info/_plugins/forum/forum_viewtopic.php?90iar daca zici ca te-ai saturat de pierdut, si esti "eager" sa castigi, mai bine ai uita pt o perioada de contul real, mai "da-te" pe demo.
bafta
No margin call il gasesc util intr-o singura situatie...si vb din experienta pe care am avut-o la forex.com. am citit articolul din postul tau, dar nu am inteles de ce pierde broker-ul cand loss-ul e mai mare decat equity...in fine.
Am sa dau un exemplu ca sa intelegi mai bine despre ce vb.
Deposit 250$, leverage 200:1 - max deal available : 50.000 $
la un moment dat am in cont 50$, deci max deal available 10.000$ - in acest caz deja nu mai pot sa fac tranzactie mini pe eur/usd, dar pot sa fac spre ex pe nzd/usd sau aud/usd.
sa zicem ca aleg aud/usd - si cumpar 10.000 aud/usd - adica folosesc 8307$ la cotatie aud/usd 0.8302/0.8307.
raman cu margine 1693$. piata merge putin impotriva mea si marginea scade pana la 0, tranzactia se opreste si raman cu aprox 41$. Si gata, nu mai pot sa fac tranzactie, desi mai am 41$. Concluzie- trebuie sa fac deposit din nou
revin acum la ideea de la care am plecat - no margin call este utila in acest caz. De ce? Pai mai am 41$, lasa-ma sa fac o tranzactie si poate o stropesc:). Si daca pierd, asta e, macar nu raman cu bani blocati prin conturi.
Sper ca m-am facut destul de inteles.
QUOTE(hyppy @ May 9 2007, 15:51) [snapback]2811163[/snapback]
No margin call il gasesc util intr-o singura situatie...si vb din experienta pe care am avut-o la forex.com. am citit articolul din postul tau, dar nu am inteles de ce pierde broker-ul cand loss-ul e mai mare decat equity...in fine.
Am sa dau un exemplu ca sa intelegi mai bine despre ce vb.
Deposit 250$, leverage 200:1 - max deal available : 50.000 $
la un moment dat am in cont 50$, deci max deal available 10.000$ - in acest caz deja nu mai pot sa fac tranzactie mini pe eur/usd, dar pot sa fac spre ex pe nzd/usd sau aud/usd.
sa zicem ca aleg aud/usd - si cumpar 10.000 aud/usd - adica folosesc 8307$ la cotatie aud/usd 0.8302/0.8307.
raman cu margine 1693$. piata merge putin impotriva mea si marginea scade pana la 0, tranzactia se opreste si raman cu aprox 41$. Si gata, nu mai pot sa fac tranzactie, desi mai am 41$. Concluzie- trebuie sa fac deposit din nou
revin acum la ideea de la care am plecat - no margin call este utila in acest caz. De ce? Pai mai am 41$, lasa-ma sa fac o tranzactie si poate o stropesc:). Si daca pierd, asta e, macar nu raman cu bani blocati prin conturi.
Sper ca m-am facut destul de inteles.
mai citeste o data. ai sa intelegi ca tranzactionarea in marja inseamna ca brokerul te imprumuta ca tu sa poti cumpara o suma de 10, 100, 200 sau unii ofera chiar de 400 ori mai mare.
suma 'blocata' (margin) reprezinta garantie pentru broker. daca tu ajungi sa ai o pierdere mai mare decat suma din cont, cum dreq sa-si recupereze brokerul banii ? caci tu ai putea renunta la cont, lasandu-l pe minus. asta facand abstractie de faptul ca tranzactiile de ordinul celor din exemplul tau n-ajung de fapt in piata, ci sunt 'rulate' ... 'in house'.
"Deposit 250$, leverage 200:1 - max deal available : 50.000 $" - si pt spread nu lasi loc ?
oricum, fa-ti un serviciu si la asa sume alege brokerul ala care permite tranzact. si cu sume de pana la 1$, si nu-ti irosi banii pe margin calls.macar asa ai timp mai mult ca sa inveti.
GubyIQ
9th May 2007, 22:28
Pentru cei care joaca LIVE pe FOREX, cam ce randament aveti pe o perioada de 1-2 ani?
hyppy
9th May 2007, 23:38
QUOTE(iop @ May 9 2007, 23:22) [snapback]2813010[/snapback]
mai citeste o data. ai sa intelegi ca tranzactionarea in marja inseamna ca brokerul te imprumuta ca tu sa poti cumpara o suma de 10, 100, 200 sau unii ofera chiar de 400 ori mai mare.
suma 'blocata' (margin) reprezinta garantie pentru broker. daca tu ajungi sa ai o pierdere mai mare decat suma din cont, cum dreq sa-si recupereze brokerul banii ? caci tu ai putea renunta la cont, lasandu-l pe minus. asta facand abstractie de faptul ca tranzactiile de ordinul celor din exemplul tau n-ajung de fapt in piata, ci sunt 'rulate' ... 'in house'.
"Deposit 250$, leverage 200:1 - max deal available : 50.000 $" - si pt spread nu lasi loc ?
oricum, fa-ti un serviciu si la asa sume alege brokerul ala care permite tranzact. si cu sume de pana la 1$, si nu-ti irosi banii pe margin calls.macar asa ai timp mai mult ca sa inveti.
poate nu inteleg eu...in fine, hai sa o lasam balta..ma voi mai interesa. in exemplul pe care l-am dat eu nu am ajuns la o pierdere mai mare decat suma pe care o am in cont .* am 50 para, pierd 9 para, tranzactia se opreste la margin call, si raman cu 41. nu inteleg cum am o pierdere mai mare decat suma din cont.. dar cum am spus, ma voi mai interesa, dar raman la parerea me ca no margin call este utila in situatia pe care am prezentat-o. Si chiar daca pierde broker-ul in situatia pe care am prezentat-o, cum spui tu, mi se rupe. important e ca sunt satisfacut eu.
Acum sunt foarte multumit de broker-ul pe care l-am ales si e cu no margin call, plus ca nu am minim pe tranzactie, pot sa fac si de 1000. La sumele mici pe care le pot investi, este mai mult decat bine.
bafta
QUOTE(hyppy @ May 9 2007, 23:38) [snapback]2813405[/snapback]
poate nu inteleg eu...in fine, hai sa o lasam balta..ma voi mai interesa. in exemplul pe care l-am dat eu nu am ajuns la o pierdere mai mare decat suma pe care o am in cont .* am 50 para, pierd 9 para, tranzactia se opreste la margin call, si raman cu 41. nu inteleg cum am o pierdere mai mare decat suma din cont.. dar cum am spus, ma voi mai interesa, dar raman la parerea me ca no margin call este utila in situatia pe care am prezentat-o. Si chiar daca pierde broker-ul in situatia pe care am prezentat-o, cum spui tu, mi se rupe. important e ca sunt satisfacut eu.
Acum sunt foarte multumit de broker-ul pe care l-am ales si e cu no margin call, plus ca nu am minim pe tranzactie, pot sa fac si de 1000. La sumele mici pe care le pot investi, este mai mult decat bine.
bafta
de fapt e vorba de alt aspect. te "incomodeaza" magrin call-ul pt ca tu vrei sa intri in piata over-leveraged + fara stopuri = calea sigura spre "moartea" contului. margin call e pentru a salva din capitalul tau atunci cand tu, din cauza presiunii unei pierderi, lipsa de control a starilor emotionale (oricine da nas in nas cu ele) renunti la un stop sau nu'l fixezi deloc... si te poti trezi in situatia in care pierderea = cu suma din contul tau.
despre ce fel de MM poate fi vorba cand tu ai $50 in cont care-ti permit o tranzactie de mai putin de $10k (din cauza spreadului) si tu deskizi o pozitie de $8307?
esti scos din piata pentru ca folosesti la maxim leverage si chiar daca tu ai vrea sa fixezi un stop, la asa % expunere a capitalului, marimea stopului e ridicola pentru fluctuatiile intalinite pe piata valutara.
si daca tot poti deschide pozitii de 1 micro-lot, profita de aceasta optiune, si nu te supra-expune.
hyppy
10th May 2007, 11:18
QUOTE(iop @ May 10 2007, 12:02) [snapback]2814552[/snapback]
de fapt e vorba de alt aspect. te "incomodeaza" magrin call-ul pt ca tu vrei sa intri in piata over-leveraged + fara stopuri = calea sigura spre "moartea" contului. margin call e pentru a salva din capitalul tau atunci cand tu, din cauza presiunii unei pierderi, lipsa de control a starilor emotionale (oricine da nas in nas cu ele) renunti la un stop sau nu'l fixezi deloc... si te poti trezi in situatia in care pierderea = cu suma din contul tau.
despre ce fel de MM poate fi vorba cand tu ai $50 in cont care-ti permit o tranzactie de mai putin de $10k (din cauza spreadului) si tu deskizi o pozitie de $8307?
esti scos din piata pentru ca folosesti la maxim leverage si chiar daca tu ai vrea sa fixezi un stop, la asa % expunere a capitalului, marimea stopului e ridicola pentru fluctuatiile intalinite pe piata valutara.
si daca tot poti deschide pozitii de 1 micro-lot, profita de aceasta optiune, si nu te supra-expune.
hai ca ne intelegem pana la urma. ai dreptate, la o suma de 50$ in cont nu are rost sa deschizi pozitie de 10.00. eu vb de ex mea cu forex.com, la care am avut cont mini de 250 si puteam sa fac tranzactii de 10.000. - si am ajuns la un moment dat la 50$, am facut o tr, margin call si am ramas cu niste bani pe care nu puteam sa ii folosesc.
de aia am si spus ca sunt multumit de iforex, pentru ca te poti proteja facand si tranzactii mai mici atunci cand nu prea mai ai bani.
Concluzie - forex.com nu a fost potrivit pentru mine din cauza capitalului mic si a limitarii tranzactiilor la minim 10.000(cam aiurea)
QUOTE(hyppy @ May 10 2007, 11:18) [snapback]2814618[/snapback]
Concluzie - forex.com nu a fost potrivit pentru mine din cauza capitalului mic si a limitarii tranzactiilor la minim 10.000(cam aiurea)
buna concluzia !!!
in tema cu textu highlighted in galben : http://www.babypips.com/school/leverage_the_killer.html
mini conturi de $250 cu posibilitatea de a tranzact. incepand cu $10k sunt clar pt a "fura" banii clientilor.
@hyppy: se pare ca nu ai prea inteles ce e cu leverage-ul, "margin" -ul & co...
dupa cum mai spunea cineva, e o garantie pt. broker pt. a limita pierderile cand se depaseste o limita... stii cum poti pierde "mai mult decat ai"? atunci cand exista slippage sau eventual cand tii pozitii deschise peste week-end ...
pur si simplu nu exista "no margin call" ... nu exista NICI UN BROKER SRIOS care sa nu aiba un margin requirement... mai era un broker care cica nu are spread deloc... pt. compensa "avantajele" pe care le ofera, astia de regula fac tot felul de lucruri nedorite(cum ar fi tranzactionarea impotriva clientilor, price skewing, etc) si sunt evitati de toata lumea...
aia 41 usd de la forex.com pur si simplu ii scoti pe card (nu exista nici un comision pt. asta)... daca tot vrei sa poti tranzactiona cu sume atat de mici, ai putea alege un broker care permite tranactionarea unor fractiuni de loturi (de ex. oanda) si nu unul care vine cu chestii pompoase dar nerealiste gen " no margin call" ..
flor80
12th May 2007, 21:10
Din pacate nu putem folosi contul de Paypal pt receptie de fonduri. Era super pt un cont la Oanda.
arcond
19th May 2007, 08:45
QUOTE(Brolin69 @ Apr 2 2007, 13:16) [snapback]2650045[/snapback]
am deschis un cont la ei si am primit 100$ gratuit
As dori sa stiu daca se poate lucra intr-adevar cu ei .
Pe contul real nu vad nicicum banii ( abia am reusit sa resetez parola ) , nici ai mei nici ai lor , iar pe contul demo am deschis o pozitie , dar nu pot nici s-o modific nici s-o inchid .
Forumul lor este destul de sarac si nu au un chat live ca toata lumea sa poti obtine raspunsuri clare in cel mai scurt timp .
La e-mailuri raspund extrem de greu si nu tocmai la obiect .
Eu nu am timp sa stau sa citesc tot ce scriu ei pe site , asa ca ar fi bine venite cateva explicatii ajutatoare .
Multumesc anticipat ,
arcond
arcond
22nd May 2007, 07:28
QUOTE(arcond @ May 19 2007, 08:45) [snapback]2856530[/snapback]
Pe contul real nu vad nicicum banii ( abia am reusit sa resetez parola ) , nici ai mei nici ai lor , iar pe contul demo am deschis o pozitie , dar nu pot nici s-o modific nici s-o inchid .
Nimeni nu stie ceva despre fxclub ?
arcond
25th May 2007, 18:25
QUOTE(arcond @ May 22 2007, 07:28) [snapback]2869455[/snapback]
Nimeni nu stie ceva despre fxclub ?
Nimic , nimic ?
disconnec
3rd August 2007, 22:50
Am o nelamurire cu privire la oanda. Am auzit ca au spreadul la eur/usd de 1.2 pips. Dar daca ma uit la buy/sell, spreadul mi se pare de 10 pips. De ex: 1.37733/1.37833. Nu este de 10 pips? De asemenea, ma deranjeaza inca cele 5 zecimale. Pe platformele pe care ma jucam eu eur/usd avea doar 4. Se poate seta cumva sa aiba 4?
Multumesc mult pentru ajutor.
levy_gh
4th August 2007, 14:02
imi explica si mie cineva ce e forex asta si ce trebuie facut pt bani
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.