Salut forextrader si salutare tuturor,
Sunt nou pe forum, dar vechi pe forex. Referitor la adusul banilor in tara:
Am folosit si eu cu succes cardul de la nortfinance.com , wire intr-un cont de persoana fizica si banii pe card de la easy-forex.com
Apropo de easy-forex.com, nu cred ca exista vre-un broker mai scump decat ei, dar asta e alta problema...
toate astea merg cand sumele extrase sunt mici, de ordinul a cateva sute de dolari, maxim cateva mii.
Acum ma pregatesc sa aduc de la oanda.com niste sume mai mari, pe care nu le mai pot aduce pe persoana fizica.
M-am lovit de niste probleme cu bancile din romania care vor:
-justificarea banilor pe DIV; stie careva un cod CAEN pe care sa-l trec pe firma pentru activitatea asta?
-contract semnat si stampilat intre firme (ce broker sta sa-mi semneze si sa-mi stampileze niste hartii fara valoare). Cu atat mai mult cu cat "contractul" ar trebui probabil scris de mine... De gomosi ce sunt, nu accepta Agreementul pe care-l bifezi cand iti deschizi contul si conditiile (Terms) pe care ti le pune firma de brokeraj.
As fi curios forextrader, daca poti sa-mi explici concret cum s-ar face chestia pe care ai scris-o: "3. Daca aveti o suma mare de retras, va recomand sa facti o excursie pana in Grecia, Germania... Poate gasiti o sucursala a bancii de la firma de brokereaj si primiti banii acolo, dupa care veniti cu ei in tara. Baietii destepti stiu de ce!!"
Eu am incercat sa-mi fac un cont in elvetia, am gasit un intermediar care mi l-a facut online; dar aia de la banca m-au luat la intrebari exact ca si in Romania: provenienta banilor, sumele vehiculate, etc. Problema lor e daca banii sunt de la teroristi

, daca spal bani, daca n-am platit impozit ptr. ei si altele in acelasi context. Aceeasi problema si cu o firma offshore pe care am infiintat-o tot pe internet. Tot felul de probleme care mai de care, plus ca la deschiderea contului bancar ti se cer copii dupa toate actele: pasaport, buletin, permis auto, pentru "supravegerea atenta din umbra".
Transferurile mai mari de 10000 de USD, sau transferurile de mii de USD dar repetate, sunt la fel de urmarite si in tara si in strainatate. La noi exista legea cu spalarea banilor si intri automat sub incidenta celor de la DICOP si automat prin tribunale, etc,. iar in afara toata lumea se teme de celebrul act patriot inventat de meseriashii din sua dupa caderea turnurilor gemene.
Deci concret este cineva care a rezolvat elegant problema si daca da, cum?
Multumesc anticipat!
P.S. Putem sa mai discutam despre platforme, strategii, transfer de bani catre brokeri si alte probleme, astea sunt clarificate.