QUOTE(scalper_bz @ Jul 5 2006, 00:42)

In privinta investitiilor nu exista nimic garantat,poate doar titlurile de stat;in alta ordine de idei am impresia ca te cam contrazici:ce preferi,un profit mic si "garantat" sau un profit mare negarantat=faliment?
eh, vorba vine "garantat"... nu ma contrazic.. prefer sa risc ceva mai mult dar sa am un profit mai mare, iar asta nu inseamna faliment (practic aici se face diferenta intre traderi)... ca sa poti obtine un profit de care sa fii multumit riscand putin, ai nevoie de bani multi... iar cand ai bani multi e preferabil sa nu ii bagi in forex, profitul de 30-50% pe an (sugerat de multi traderi "profesionisti")nefiind cu mult peste profitul oferit de fondurile de investitii performante, iar riscul fiind semnificativ mai ridicat decat in cazul fondurilor...
e un cerc vicios care face cam inutila tranzactionarea pe forex pt. profituri mici (sau cel putin asa vad eu lucrurile)... poate doar bancile pot profita la maxim de asa ceva, ei avand toate "instrumentele" in mana..

1)Este foarte importanta o gestiune buna a capitalului pentru ca forexul e o piata greu predictibila,asta e realitatea;
evident... doar ca fiecare intelege ceva diferit prin "gestiune buna"...

2)Legat de Dan Zanger eu nu as face o regula dintr-o exceptie, mai mult decat atat el si-a facut banii pe piata de actiuni ori eu tocmai asta sustineam mai sus,anume ca se pot face profituri mai mari in piata de actiuni.
profituri mai mari nu se pot face... poate mai usor, fiind o piata ceva mai predictibila... insa lipsa leverage-ului si lipsa de lichiditate o fac "dificila" pt. profituri consistente... Dan Zanger a castigat enorm intr-o perioada in care piata a fost foarte volatila, oportunitatile de castig fiind mult mai multe si mai bune decat acum cand e mai linistita... piata e forex ofera astfel de posibilitati in mod constant...

Un exemplu concret:La BMFMS exista escroci care vand futures DETLV cu o saptamana inaintea datei de inregistrare( data dupa care actionarii beneficiaza de gratuite) la pretul de 13.800 si se pare ca gasesc destui retardati.La putin timp dupa aceea se dau gratuitele(politica Bancii Transilvania este destul de predictibila),pretul se ajusteaza in piata spot si escrocii fac 40-50% profit in cateva zile;evident in astfel de cazuri doar nu risti 1-2% din cont ca trebuie sa respecti principiile de MM.
nu risti 1%?
la bursa nu ma prea pricep, dar daca ar fi sa ma bag cu siguranta nu as face-o pe bursa romaneasca... oricum, nu ma atrage deloc...