FOREX
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60

dof

Este vre'un carry trader aici? Adica intereseaza pe cineva situatia econimica si corelatia dintre toti indicicatorii macroeconimici? Adica traiduieste cineva in functie de ei, pe termen lung?
Personal nu prea ma intereseaza situatia, traiduiesc intraday. Ce ma intereseaza este stirea care va fi lansata, momentul si valoarea. In functie de valoarea iesita pot sa imi dau seama daca miscarea va fi puternica si cat de puternica. Stiu ca o diferenta pozitiva sau negativa mare intre real si asteptat poate cauza miscari puternice. Nu prea interpretez valoarea stirii pentru ca sunt de parere ca nu e atat de simplu, adica o stire proasta pentru dolar nu inseamna o scadere a dolarului sau o stire buna nu inseamna o intarire. Cred ca tendinta de crestere sau scadere se vede din actiunea pretului imediat dupa lansarea stirii prin diferite patternuri. Dupa ce am inchiat ziua de traiding nu prea mai dau importanta stirii si o astept pe urmatoarea.
Intr'adevar pe termen lung o fi important, dar personal nu traiduiesc pe termen lung. Sunt curios cine o face si cum ii merge.
scalper_bz
QUOTE(jbotond @ Jun 15 2006, 16:45) *
Salut tuturor,

A incercat cineva trading signalurile prosignal.net sau eventual al altor servicii de acest gen?

Abonamentul este pe la 190 USD/luna, si pentru asta primesti rate alerts cand sa deschizi si sa inchizi pozitii.

Istoricul performantelor pare sa fie ok:

2003-173%
2004-215%
2005-125%
2006 YTD 24%

Daca cineva s-a abonat sau are vreo experienta cu asemenea servicii, rog sa-o impartaseasca.

Merci anticipat.

Anul trecut m-am abonat o saptamana(atat era gratis) la www.tradewindowfx.com,si am notat tranzactiile.Apoi am rugat 2 prieteni sa faca acelasi lucru si sa-mi trimita semnalele pe care le-au primit.La sfarsitul lunii am urmarit update-ul de pe situl lor si am constatat ca nu corespundeau in totalitate cu cele trimise initial.Nu mai spun ca rezultatele au demonstrat clar ca oamenii nu prea aveau habar despre fx trading.Gasesti astfel de semnale gratis pe net, e un tip din Argentina care foloseste pivot points ,dar eu daca nu prea ma simt atras de AT nu am acordat cine stie ce importanta.In schimb urmaresc de vreo 7 luni semnalele de la http://www.finrise.com (de asemenea gratis) si,desi nu ofera punctele exacte de entry/exit,cu un raport de risk/reward de 1:1 poti avea o expectanta de 60% pe an.Tehnica pare a fi de trendfollowing.in fine nu stiu exact ce e cu ei dar am impresia ca stiu foarte bine cu ce se mananca piata asta.De fapt motivul pentru care ofera semnale gratis este ca i-ar avantaja si pe ei daca mai multi jucatori s-ar sincroniza.Este foarte posibil sa fie intr-o buna legatura cu multe hedge funds.Cred ca nu mai e un secret ca diversi jucatori mari actioneaza concertat pe forex creand trenduri pe termen scurt.De ce nu ar face-o?

Este pe moneytech un thread detaliat legat de fx signals providers,multi au disparut.

Zaar
QUOTE(moltit @ Jun 16 2006, 00:58) *
@gtk:

Ce crezi ca va face FED-ul la sfarsitul lunii Iunie? Va ridica la 5,25% sau va face o pauza?
Unde vezi EURUSD in 2-3 saptamani?

Cu bine,

Cred ca vor ridica dobanda la 5.25% si apoi vor face o pauza.
EURUSD il vad in 3 saptamani undeva la 1.2950 ca urmare a stirilor din SUA mai putin bune decat se asteapta (5.25 e 80% deja in pret).
phaeton
QUOTE(jbotond @ Jun 15 2006, 16:45) *
Daca cineva s-a abonat sau are vreo experienta cu o asemenea servicii, rog sa-o impartaseasca.
Merci anticipat.

e-forex.ro

comentarii gratuite daily/weekly de vreo doi ani.

founder-ul a tinut si un Q&A session pe fxstreet.com...
gtk
nu stiu ce va face fed-ul... sigur voi sta deoparte cand se ia decizia...
EURUSD tind sa cred ca se intoarce spre 1.3000 ... oricum , nu m-as baga la "pariuri"... cum tranzactionez doar intra-day nu ma intereseaza sau afecteaza in mod deosebit...
moltit
QUOTE(Swordfish @ Jun 16 2006, 15:20) *
Obiectivul bancii centrale in lupta cu inflatia este de a asigura stabilitatea preturilor. Incertitudinea referitoare la urmatoarea actiune a FED in directia maririi ratei dobanzii e limpede daca ne uitam pe grafice. Se observa un range destul de stramt.
Cum politica FED esta 'data dependent' trebuie sa analizam datele importante care au iesit: nonfarm payroll,PPI, CPI. La International Monetary Conference l-am auzit pe Bernanke spunand ca numarul mic al job-urilor create il pune pe seama incapacitatii firmelor de a face noi angajari independent de situatia economica.
Marti datele pt PPI(fara energie si mancare) au fost de 0.3% fata de 0.1% luna trecuta, iar in cazul CPI asemenea cu cele de data trecuta.
Efectul maririi ratei dobanzii se face simtit dupa cateva luni. Parerea mea e ca nu va mari rata dobanzii la sf. lunii.
Inca un lucru de luat in calcul: ieri, tics a venit mult sub asteptari: 46.7 fata de 69.8 luna trecuta sau 60.5 cat erau asteptarile in piata. Ce reprezinta acest lucru? Ca in conditiile unei balante comerciale deficitare a carei valoare depaseste fluxurile de capital intrate in tara, un dolar slab ar face ca exporturile sa compenseze din importuri.
Voi ce credeti?

Din ceea ce am vazut din declaratiile recente ale lui Bernanke, el pune un mare accent pe core-CPI si core-PPI (si nu atat pe variatia lunara, ci pe un soi de medie la 3 luni care apoi este anualizata). Acesti indicatori din care s-au extras partile volatile (energia si alimentelele) au crescut cu numai 0,1% fata de estimari. Plus ca in lunile recente aproape nu a fost vreo declaratie oficiala in care sa nu mentioneze acel "lagging effect" al dobanzii. Eu ma risc si zic ca inca sunt sanse pentru o pauza la finele lunii Iunie.

Ref la TICS (46.7) si diferenta fata de Intl' Trade (63.4), este inca o dovada ca recenta intarire a dolarului va fi numai pe termen scurt. Ai dreptate ce spui cu ideea ca un dolar slab ar face ca exporturile sa compenseze din importuri, dar asta inseamna ca si tarile importatoare de produse "made in SUA" sa fie capabile sa absoarba acele produse. Cu alte cuvinte, "Global Imbalances" nu vor putea fi rezolvate numai de SUA acceptand un dolar mai slab, ci va fi necesara o reducere a economisirii si o reorientare spre consum a zonei europene si a Asiei.

QUOTE(Zaar @ Jun 17 2006, 08:40) *
Cred ca vor ridica dobanda la 5.25% si apoi vor face o pauza.
EURUSD il vad in 3 saptamani undeva la 1.2950 ca urmare a stirilor din SUA mai putin bune decat se asteapta (5.25 e 80% deja in pret).

Da, este posibil sa fie 5,25% desi eu inca mai am dubii. Dar poate ca 1,2950 este prea mult. As merge mai mult pe o cotatie in zona 1,2750-1,2820 pentru intervalul de timp mentionat. Pe termen mai lung (3-6 luni) vad mult mai probabila o depasire a nivelului 1,3000 decat o scadere sub 1,2000.
Stiri mai putin bune? La ce te referi? GDP, Cons Conf, NFP, etc?

Cu bine,
scalper_bz
Orice trader trebuie sa citeasca "Market Wizards",in special interviul cu William Eckhardt.

ass
Scalper_bz, eu as mai adauga ca orice trader dupa ce are un mic profit ar trebui sa mai investeasca si in ceva echipamente, ca tot omul .....

Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul
vladv
Pai si normal ca-ti trebuie si scule ca sa faci meseria asta la un nivel performant.... wink.gif
Lion King

QUOTE(scalper_bz @ Jun 23 2006, 18:34) *
Orice trader trebuie sa citeasca "Market Wizards",in special interviul cu William Eckhardt.

In prinul rand multumesc foarte mult pentru Market Wizards, e cartea care imi lipsea din colectia "Wizards" si o cautam de ceva vreme.

Vreau sa te intreb insa daca este varianta completa, acum citesc altceva si vreau sa trec la ea.

Nu ai cumva si varianta PDF?

Mult succes
scalper_bz
[quote name='ass' date='Jun 30 2006, 15:07' post='1636109']
Scalper_bz, eu as mai adauga ca orice trader dupa ce are un mic profit ar trebui sa mai investeasca si in ceva echipamente, ca tot omul .....

Pai daca are investite sume serioase in forex,isi cumpara saracul om mai multe calculatoare daca face trading intra-day pentru ca este de presupus ca are deschise conturi la mai multi brokeri avand in vedere ca nu exista garantii pentru depozite in caz de faliment al brokerului.Oricum mai mult de 4-5 conturi nu are cum sa "duca in spate" daca face intra-day.Macar in cazul actiunilor te poti diversifica la infinit(daca ai bani).

Un alt dezavantaj al forexului,tragi-comic as putea spune,este legat de posibila devalorizare a valutei din contul de tranzactionare.Daca ai contul in dolari si cumperi un breakout EURUSD(este de presupus ca risti doar 1% din cont,asa cum predica mai toti traderii din seria Wizards)si prinzi +100pips se poate spune ca ai facut un mic mare rahatel.

Sau hai sa luam un alt exemplu:Noi,romani fiind,avem nevoie de lei ca sa ne cumparam toate cele necesare si nu numai.La 1 ianuarie 2006,un moron de cartier, "bulgaroi cu ceafa groasa",depune o suma de bani la banca cu scadenta la 1 an.

Tot atunci un trader ia decizia vietii lui si schimba aceeasi suma de bani din lei in dolari pentru care plateste bancilor din Romania un comision de 2% si isi rateaza viata un an de zile in fata calculatorului.Sa presupunem ca se descurca exceptional si,dupa un an, face un profit de 50%-in dolari!In tot acest timp dolarul se devalorizeaza cu 12% fata de euro.Deci profitul este practic 38%-raportat la euro.Adauga la asta faptul ca la acei euro ai fi putut primi in acel an o dobanda de 3% rezulta ca profitul e de 35%Raportul euro-leu este stabil(ba chiar este in favoarea leului avand in vedere ca foarte multi romani plecati pe afara trimit bani in tara);dobanda la leu e chiar mai mare decat la euro(culmea,nu acopera inflatia),adica 7% pe an.Deci mai scadem din profit 4 procente(diferenta de dobanda dintre euro si leu) si ramanem cu 31% din care se scade 2% comisionul initial de conversie a leilor in dolari.Daca in final traderul nostru schimba din nou dolarii in lei mai plateste iar un 2% la banca si,in final profitul lui e cu 27% mai mare decat ar moronului.Adica aproape cat face un arbitrajor intre BVB si BMFMS care traiduieste maxim una, maxim 2 zile pe an.E adevarat si faptul ca moronului i se opreste un comision la dobanda,nu neg.

Dar astfel de randamente de 27% pe an se pot obtine lejer din IPO-urile de stat,cand se vand actiuni ieftine si toata lumea e fericita...mai putin statul biggrin.gif ;in plus riscurile sunt destul de mici si nici efortul si stresul nu e semnificativ.

In concluzie,e vreunul dintre cei care tranzactioneaza live care are cont in euro?
scalper_bz
QUOTE(BACK TO STUDY @ Jun 2 2006, 18:09) *
referitor la gann: doi traderi (printre cei mai buni din Romania la ora asta) sunt invitati saptamanal la money channel sa faca analize si comentarii despre piata romaneasca de capital.

Care esti ma, ca m-ai facut curios...De cand a aparut " the moneychannel" n-am auzit nimic interesant
la acest post de televiziune ratat.In schimb am constatat ca un fost coleg de generala de-al meu ,programator in Bucuresti care merge cu maxi-taxi ,sta cu chirie si nu l-a vazut nimeni vreodata cu vreo femeie caruia i-am sugerat eu acum 2 ani sa citeasca maculatura de la editura Amaltea a ajuns mare analist al pietei de capital la "Adevarul" -tipic pentru Romania.
gtk
Tot atunci un trader ia decizia vietii lui si schimba aceeasi suma de bani din lei in dolari pentru care plateste bancilor din Romania un comision de 2% si isi rateaza viata un an de zile in fata calculatorului.Sa presupunem ca se descurca exceptional si,dupa un an, face un profit de 50%-in dolari!In tot acest timp dolarul se devalorizeaza cu 12% fata de euro.Deci profitul este practic 38%-raportat la euro.Adauga la asta faptul ca la acei euro ai fi putut primi in acel an o dobanda de 3% rezulta ca profitul e de 35%Raportul euro-leu este stabil(ba chiar este in favoarea leului avand in vedere ca foarte multi romani plecati pe afara trimit bani in tara);dobanda la leu e chiar mai mare decat la euro(culmea,nu acopera inflatia),adica 7% pe an.

am mai repetat-o, dar... in fine...
piata forex e o piata cu potential urias, nu pt. profituri de 50% pe an... din pacate multa lumea ia ca referinta traderi care tranzactioneaza pt. fonduri de investitii, banci, etc. .. adica institutii care risca foarte putin si vor profit garantat dar foarte mic... pt. fondurile de investitii forexul e folosit doar pt. diversificarea investiilor, nefiind o sursa principala de venit...

legat de Market Wizards, pot spune ca se pot invata destule lucruri DAR nu trebuie privite ca reguli de aur paririle acestor traderi...
nu se intreaba nimeni de ce nu apare in acesta serie (Market Wizards)un trader cu adervarat de exceptie, si anume Dan Zager? sau poate nu ati auzit de el...
scalper_bz
QUOTE(gtk @ Jul 4 2006, 21:58) *
. .. adica institutii care risca foarte putin si vor profit garantat dar foarte mic...

In privinta investitiilor nu exista nimic garantat,poate doar titlurile de stat;in alta ordine de idei am impresia ca te cam contrazici:ce preferi,un profit mic si "garantat" sau un profit mare negarantat=faliment?

Eu vreau sa subliniez urmatoarele:

1)Este foarte importanta o gestiune buna a capitalului pentru ca forexul e o piata greu predictibila,asta e realitatea;

2)Legat de Dan Zanger eu nu as face o regula dintr-o exceptie, mai mult decat atat el si-a facut banii pe piata de actiuni ori eu tocmai asta sustineam mai sus,anume ca se pot face profituri mai mari in piata de actiuni. De altfel nu stiu care trader din seria Wizards spunea ca lui ii place sa tranzactioneze (cu succes) in piete cu concurenta slaba- nu pot decat sa fiu intru totul de acord.

Un exemplu concret:La BMFMS exista escroci care vand futures DETLV cu o saptamana inaintea datei de inregistrare( data dupa care actionarii beneficiaza de gratuite) la pretul de 13.800 si se pare ca gasesc destui retardati.La putin timp dupa aceea se dau gratuitele(politica Bancii Transilvania este destul de predictibila),pretul se ajusteaza in piata spot si escrocii fac 40-50% profit in cateva zile;evident in astfel de cazuri doar nu risti 1-2% din cont ca trebuie sa respecti principiile de MM.

Astfel de investitori care cumpara futures DETLV inaintea gratuitelor sau care intra in panica si isi vand actiunile RRC ca a zis nu stiu cine ca Patriciu ar putea fi arestat,bineinteles ca trebuie ajutati sa se reorienteze in cariera.

Pe de alta parte situatia de la noi e de inteles pentru ca nici brokerii nu sunt buni de nimic,majoritatea nici nu stiu ce e ala forex biggrin.gif .In urma cu vreo cateva luni ii explicam unui broker de la Estinvest ca gasca PSD-ista cate a vandut Petrom-ul pe te miri ce (cand el oricum valora mult mai mult la bursa) trebuie spanzurata ca-sub pretextul cautarii de investitor strategic- nu au vandut compania pe bursa.Imi explica el ca volumele de la BVB de cateva milioane de euro zilnic demonstreaza clar ca nu poti privatiza pe bursa companii mari.Eu ii explic ca,in cazul unor asemenea oportunitati apar jucatori noi.El imi spune ca nu.Si uite asa,timpul a trecut si oferta Transelectrica a fost(mult) suprasubscrisa demonstrand cine a avut dreptate.
gtk
QUOTE(scalper_bz @ Jul 5 2006, 00:42) *
In privinta investitiilor nu exista nimic garantat,poate doar titlurile de stat;in alta ordine de idei am impresia ca te cam contrazici:ce preferi,un profit mic si "garantat" sau un profit mare negarantat=faliment?

eh, vorba vine "garantat"... nu ma contrazic.. prefer sa risc ceva mai mult dar sa am un profit mai mare, iar asta nu inseamna faliment (practic aici se face diferenta intre traderi)... ca sa poti obtine un profit de care sa fii multumit riscand putin, ai nevoie de bani multi... iar cand ai bani multi e preferabil sa nu ii bagi in forex, profitul de 30-50% pe an (sugerat de multi traderi "profesionisti")nefiind cu mult peste profitul oferit de fondurile de investitii performante, iar riscul fiind semnificativ mai ridicat decat in cazul fondurilor... smile.gif e un cerc vicios care face cam inutila tranzactionarea pe forex pt. profituri mici (sau cel putin asa vad eu lucrurile)... poate doar bancile pot profita la maxim de asa ceva, ei avand toate "instrumentele" in mana..
1)Este foarte importanta o gestiune buna a capitalului pentru ca forexul e o piata greu predictibila,asta e realitatea;

evident... doar ca fiecare intelege ceva diferit prin "gestiune buna"...
2)Legat de Dan Zanger eu nu as face o regula dintr-o exceptie, mai mult decat atat el si-a facut banii pe piata de actiuni ori eu tocmai asta sustineam mai sus,anume ca se pot face profituri mai mari in piata de actiuni.

profituri mai mari nu se pot face... poate mai usor, fiind o piata ceva mai predictibila... insa lipsa leverage-ului si lipsa de lichiditate o fac "dificila" pt. profituri consistente... Dan Zanger a castigat enorm intr-o perioada in care piata a fost foarte volatila, oportunitatile de castig fiind mult mai multe si mai bune decat acum cand e mai linistita... piata e forex ofera astfel de posibilitati in mod constant...

Un exemplu concret:La BMFMS exista escroci care vand futures DETLV cu o saptamana inaintea datei de inregistrare( data dupa care actionarii beneficiaza de gratuite) la pretul de 13.800 si se pare ca gasesc destui retardati.La putin timp dupa aceea se dau gratuitele(politica Bancii Transilvania este destul de predictibila),pretul se ajusteaza in piata spot si escrocii fac 40-50% profit in cateva zile;evident in astfel de cazuri doar nu risti 1-2% din cont ca trebuie sa respecti principiile de MM.

nu risti 1%? mellow.gif la bursa nu ma prea pricep, dar daca ar fi sa ma bag cu siguranta nu as face-o pe bursa romaneasca... oricum, nu ma atrage deloc...
scalper_bz
QUOTE(gtk @ Jul 5 2006, 01:33) *
profituri mai mari nu se pot face... poate mai usor, fiind o piata ceva mai predictibila... insa lipsa leverage-ului

Lipsa leverage-ului este doar la BVB,dar ai efect de levier daca te bagi pe Sibiu(futures) doar ca esti legat de o scadenta.Ba pot sa spun ca exista creditul Smart de la SSIF Vanguard,dobanda 16,5% pe an.

...
nu risti 1%?

Reformulez,risti aproape tot ce ai daca ai gasit fraierul
scalper_bz
e un cerc vicios care face cam inutila tranzactionarea pe forex pt. profituri mici (sau cel putin asa vad eu lucrurile)...

De acord!
scalper_bz
... iar cand ai bani multi e preferabil sa nu ii bagi in forex, profitul de 30-50% pe an (sugerat de multi traderi "profesionisti")nefiind cu mult peste profitul oferit de fondurile de investitii performante, iar riscul fiind semnificativ mai ridicat decat in cazul fondurilor...

Vad ca tot faci referire la fondurile astea performante probabil te referi la hedge funds.Hai sa-ti spun eu cum e treaba cu fondurile astea ca tot n-am somn asta seara.In primul rand fara un milion de dolari n-ai acces la ele.

Citez:"Cu sediul in Tokyo,hedge fund Penta Japan Fund ltd. a fost creat in luna mai a anului 1998 de catre John Zwaanstra, fost director de la Soros Fund Management pentru Asia, si este unul dintre cele mai mari fonduri care se concentreaza exclusiv asupra pietei japoneze. La crearea sa,fondul a reusit sa mobilizeze aproape 500 mil. USD ,de la o clientela constituita din investitori parciculari si institutionali,investitia minima fiind de 1 mil. $.

La inceput, strategia fondului s-a dovedit a fi corecta,caci randamentele( dupa scaderea cheltuielilor de gestiune) s-au ridicat la +14,94% in '98,dar mai cu seama ;a +153,76% in '99. Situatia s-a deteriorat insa sensibil in anul 2000,cu o scadere de cca.48% pe durata unui an. Consecinta:numerosi detinatori de parti ale fondului au facut cereri de rambursare.Insa,spre deosebire de fondurile clasice de plasament(unde vanzarea si cumpararea de parti se poate face zilnic), in lumea "hedge funds" iesirea trebuie planificata din vreme.In cazul specific"penta japan fund",iesirea nu se putea face decat trimestrial,cu un preaviz de o luna.Asa incat cererile de iesire din fond s-au acumulat pentru sfarsitul anului 2000,atingand suma record de 120 mil.$-altfel spus,intre un sfert si o treime din activele gestionate(estimarea corecta a acestora din urma situandu-se inmtre 546 si 650mil. $,conform aprecierilor diferitelor agentii specializate).

La jumatatea lunii decembrie 2000,alocarea de active a fondului era urmatoarea: 27% in actiuni,14%in pozitii descoperite si optiuni,23% in obligatiuni si 36% bani pesin.Partea ridicata de bani cash se explica prin aceea ca fondul se astepta deja la cateva cereri de rambursare a partilor,la sf. anului 2000.

In total,actiunile micilor societati japoneze reprezentau aproape 2/5 din investitiile fondului.Lichidarea unor asemenea pozitii era dificila,tinand seama de slaba lichiditate a pietei si a dezinteresului investitorilor pentru Japonia.Pe piata japoneza a micilor capitalizari(JASDAQ) volumul era in scadere cu aproape 70%,pe ultimele 6 luni.Mai mult,se constata un exces subit al ofertei de titluri,ceea ce risca sa conduca la o scadere a cursurilor,penalizand astfel greu investitorii care hotarasera sa-si lase capitalurile in fond.Cat priveste obligatiunile cu mare randament,piata secase-intre timp- sub impactul conjugat al dobanzilor mai ridicate in strainatate si al scaderii numarului de formatori de piata,market makers susceptibili sa cumpere aceste titluri,ca urmare a consolidarii bancilor japoneze.

Au fost imaginate atunci mai multe solutii,respinse ulterior de managementul fondului:

a)folosirea banilor cash pentru a efectua rambursarile.Desi teoretic posibila, o asemenea decizie ar fi afectat si investitorii care ramasesera fideli fondului,caci ei ar fi trebuit sa suporte totalitatea absentei de lichiditati a portofoliului rezidual(fara cash);

b)distribuirea catre investitorii care doreau sa iasa din fond a unui "pro rata cash" si a unor titluri detinute de fond.Si aici,riscul era ca investitorii care ieseau din fond sa-si vanda imediat titlurile,afectand astfel valoarea partilor de fond pentru investitorii care ramaneau credinciosi fondului.

Cum gestionarii fondului erau increzatori in calitatea titlurilor din portofoliul lor( atat la nivelul actiunilor,cat si al obligatiunilor),ei au hotarat inghetarea provizorie a rambursarilor.Aceasta decizie era perfect legala,caci regulamentul fondului fondului PENTA JAPAN FUND LTD. (ca si cel al majoritatii celorlalte hedge funds de pe piata mondiala) autorizeaza directia sa suspende rambursarea partilor fie cu scopul de a proteja interesele investitorilor,fie pentru cazul specific al unor ciscumstante exceptionale.

Cazul PENTA JAPAN FUND LTD. nu este izolat.BROWN SIMPSON ASSET MANAGEMENT a suspendat si el posibilitatea de a iesi din fondurile sale STRATEGIC GROWTH, ale carui active sub gestiune s-au redus de la 440 la 235mil. $,ceea ce a condus la cereri de iesire din fond care se cifrau la cca 20% din averea fondului.Si acest fond era angajat in strategii putin lichide,care puneau in joc pozitii de tipul private equity.Singura iesire posibila era aceea de a ajunge la o emisiune publica de titluri(IPO);ori,actuala situatie bursiera nu permite o iesire onorabila dintr-o asemenea criza.

Pentru investitorii constransi sa-si pastreze investitiile capitalurile in PENTA JAPAN FUND LTD. ,situatia s-a mai imbunatatit intre timp.O lichidare progresiva a pozitiilor si scaderea cursurilor din ultima vreme au redus partea activelor cash la cca. 18% din averea fondului.

In consecinta,directia hedge fund-ului a decis,in cele din urma,sa autorizeze investitorii sa ceara o rambursare anticipata si exceptionala pentru data de 28 feb. 2001(in loc de 31 dec. 2000).

Dincolo de anecdota,aceasta istorioara ar trebui sa ne aduca aminte ca investitiile alternatice comporta adeseori un risc important de lichiditate. Managerii si actionarii celebrului LTCM au cunoscut deja aceasta teribila experienta cand s-au gasit in imposibilitatea de a-si lichida pozitiile,trebuind sa faca fata apelurilor "de marja" "
gcm_ro
QUOTE(scalper_bz @ Jul 4 2006, 19:31) *
De acord!

mai baieti,

sugerez sa analizati cu atentie punctele pivot pe cel putin 4-5 cadre temporare. s-ar putea sa aveti o surpriza. cam atat.
alegros
Baieti sunt nou pe acest topic si totodata cam nedumerit... rolleyes.gif
Din ce am citit pana acum (adica am ajuns pe la pg. 5) nu am inteles mare lucru pentru ca nu am cunostintele de baza dar sunt foarte interesat de FOREX si de aceea mi-am permis sa va rog sa ma ajutati sa-mi dezvolt cunostintele pt. inceput prin indrumarea catre niste siteuri (numai lb. romana va rog, desi am inteles ca sunt cam putine si gerneraliste) si eventual recomandarea unor cursuri de specialitate.
Va marturisesc ca am dat unei persoane de incredere suma de 50.000 de EURO care imi da 2,5% pe luna (o data la 3 luni) fara sa stiu exact cum ii face. Ulterior am aflat ca este vorba de FOREX...de unde si interesul meu primar de a cunoaste cat mai mult despre acesta. Va multumesc!
iop
QUOTE(alegros @ Aug 10 2006, 12:06) *
.... sa va rog sa ma ajutati sa-mi dezvolt cunostintele pt. inceput prin indrumarea catre niste siteuri ...

eurist
vamist
Swordfish
Va marturisesc ca am dat unei persoane de incredere suma de 50.000 de EURO care imi da 2,5% pe luna (o data la 3 luni) fara sa stiu exact cum ii face. Ulterior am aflat ca este vorba de FOREX...de unde si interesul meu primar de a cunoaste cat mai mult despre acesta. Va multumesc!

2,5% e putin; minim 10%.
mai incearca http://www.totuldespreforex.com/ ai si prezentari interactive ale unor strategii
alegros
QUOTE(Swordfish @ Aug 10 2006, 18:53) *
2,5% e putin; minim 10%.
mai incearca http://www.totuldespreforex.com/ ai si prezentari interactive ale unor strategii

va multumesc pt. adrese...persoana respectiva conduce un fond de investitii si nu stiu daca tranzactioneaza toti banii pe FOREX, probabil ca o parte ii investeste si in alta parte cu profit mai mic dar si cu risc mai mic...oricum banii imi sunt garantati eu avand risc 0.
iop
QUOTE(alegros @ Aug 10 2006, 21:50) *
...oricum banii imi sunt garantati eu avand risc 0.

exista asa ceva? ti-a lasat garantie un maybach sau cel putin un touareg ?
alegros
QUOTE(iop @ Aug 10 2006, 23:37) *
exista asa ceva? ti-a lasat garantie un maybach sau cel putin un touareg ?

biggrin.gif ...nu evorba de o garantie care presupune un bun mobiliar sau imobiliar e vorba de o garantie verbala bazata pe o relatie stransa de rudenie...si incredere...si la cati bani are 50k nu este o suma prea mare pt. ..in caz ca-i pierde (bineinteles ca nu-mi va spune asta niciodata smile.gif ) ii poate da de la el..
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.