FOREX
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60

gtk

eu nu-s cu stirile, mi se pare prea riscant... nu intotdeauna poti anticipa corect reactia pietei pt. ca nu reactioneaza rational tot timpul...

sa inchizi in 5 min sau mai putin in timpul NFP? pai ai sanse mari ca tranzactiile sa-ti fie anulate, sa fi re-quoted sau sa fi considerat scalper si sa-ti blocheze contul sau sa nu-ti execute ordinile la timp... cu ce broker lucrezi?
sunt o multime de povesti horror legat de tranzactionarea stirilor pe forumurile de profil, iar eu am fost fript si pe demo si pe real...
dof
Stirile reprezinta un catalizator pentru piata si atat. O stire buna pentru dolar nu inseamna o crestere a dolarului ci doar o miscare puternica in perechile dolar.
Lucrul acesta s'a putut vedea saptamana trecuta cand stiri bune pentru dolar nu au dus la intarirea dolarului, ci din contra.
Lucrurile sunt prea complexe sa le intelegem noi in esenta.

Momentan m'am inscris la trainingul unu la unu facut de Rob Booker, cine e? O cautare pe net. Are o metoda simpla de tranzactionat pe sesiunea New-York unde e cel mai mare volum si prin urmare cea mai mare volatilitate ( e perioada in care americanii si europenii tranzactioneaza cel mai mult).
Am facut o mica prezentare a strategiei lui http://www.cj-n.com/modules.php?name=Forum...=viewtopic&t=49 si in perioada care urmeaza am sa o testez. Nu e singura lui strategie si gandirea lui nu e simpla. Peste tot conceptul KISS e cosiderat cel mai bun. Strategie e simpla, astept comentariile voastre despre ea. Poate o sa va placa si o sa o folositi.

xkx
QUOTE(jobline @ May 2 2006, 02:06) *
Experienta e discutabila, iar eu ma consider la inceput permanent, mai ales ca se schimba conditiile jocului suficient de des ca sa anuleze orice experienta. Asa ca nu stiu cine e mai la inceput ...

Acum doi ani m-am decis sa dau marea lovitura pe derivative, asa ca am inceput sa invat "the hard way" (avand resursele necesare) dechizand un cont la WBS ... si asa am facut o mare parte din (ceea ce aveam sa aflu ulterior) greselile tipice pentru incepatori - lipsa position sizing (=money management), overtrading, culegerea profiturilor devreme si lasarea pierderilor sa curga, si chiar marirea pozitiilor pierzatoare. Asa ca desi pozitiile erau in cea mai mare parte fundamental OK (vezi si cartea lui Livermore, el povesteste plastic situatia asta paradoxala), contul meu s-a redus la o treime, pana cand l-am lichidat dupa vreo sase luni, datorita si comisioanelor (ziceam eu) exagerate de la WBS.
Platind asadar taxa de instruire via WBS m-am mutat pe CMC unde comisioanele erau zero, spread-urile decente, si margin-ul foarte mic chiar sub 1% pentru unele instrumente. Acolo am descoperit ca nu comisioanele erau exagerate, si ca invatamintele de la WBS nu le realizasem pe deplin, drept pentru care contul initial de 1000 lire l-am facut praf in circa o luna. Am suplimentat contul cu inca 500 lire, si inca o data s-a ales pulberea - drept pentru care am luat o pauza de mediatie, in care am citit cateva carti care m-au facut sa inteleg unde greseam (cele mai interesante fiind Trade Your Way to Financial Freedom si Safe Strategies for Financial Freedom si Reminiscences Of A Stock Operator.
DUpa vreo doua luni de pauza, am suplimentat din nou contul de la CMC pana la 200 lire, si am reinceput - de data asta cu reguli stricte de money management (din nefericire la 2% expunere si 5% stop loss nu incapeau decat o serie de actiuni britanice, asa ca m-am reorientat catre ele) si cateva luni a mers bine; recapatand increderea am tot suplimentat valoarea contului pana cand am mai luat o lectie dura de la piata - am incasat o pierdere de 15% tocmai cand am avut nefericita inspiratie sa aplic o strategie tip martingale pe GM (pozitia fundamental era corecta, eram short si dupa vreo doua saptamani a picat rau actiunea); ajunsesem la o pozitie mare, moment in care am plecat circa 40 min de acasa fara stop loss-uri puse, iar pana sa ma intorc se intamplase dezastrul, drept pentru care am inchis toate pozitiile si m-am apucat de exercitii de disciplina.
Timp de alte cateva luni de trading modest, am facut un curs de trading profesionist, si am pus la punct un soft de charting, analiza tehnica si (ceva) backtesting, mi-am facut jurnal de trading si am testat cateva sisteme.
De circa jumatatate de an am revenit, si cu ceva munca am reusit sa readuc contul peste valoarea de a inceputul anului trecut (cu trazactii indeosebi pe EUR-USD, XAU si DJI) - nu stiu cum se face dar e mult mai usor de pierdut banii decat de castigat ... si nici acum nu sunt multumit de modul in care tranzactionez, se poate mult mai bine ca raport castig/risc ... in ultima vreme ma intreb de inainte sa deschid pozitii oare cine castiga si cine pierde pe instrumentul respectiv? sunt pe partea castigatoare? ce mai trebuie sa invat si ce taxa de scolarizare mai am oare de platit pietei?

Ai ceva probleme in jurul tau (familie, prieteni, serviciul)? Incepi sa ajungi la disperare. Nu stii ce sa mai inveti, cat sa mai platesti. Cred ca tine de tine de acum incolo nu neaparat de a invata sau a plati.
jobline
QUOTE(xkx @ May 2 2006, 14:20) *
Ai ceva probleme in jurul tau (familie, prieteni, serviciul)? Incepi sa ajungi la disperare. Nu stii ce sa mai inveti, cat sa mai platesti. Cred ca tine de tine de acum incolo nu neaparat de a invata sau a plati.

A, nu e chiar asa, astia erau bani pe care-mi permiteam sa-i pierd, am castigat mult mai mult din alte investitii, si nu m-au afectat prea tare pierderile (in afara de orgoliul propriu, ma credeam mai destept) se pare ca pe forex si derivative "scolarizarea" dureaza si costa mai mult, desi si recompensele par sa fie pe masura pentru cei 5% care supravietuiesc ... normal ca a tinut si tine de mine ceea ce se intampla - si nu ar fi prima oara cand pe termen de cativa ani toate asa-zisele pierderi se intorc insutit, odata ce am bagat la cap invatamintele.
soso_beton
Si eu sunt fan Rob Booker. De curios, cat costa training-ul? Din cate stiu face training 1 la 1...

QUOTE(dof @ May 2 2006, 02:59) *
Momentan m'am inscris la trainingul unu la unu facut de Rob Booker
dof
QUOTE(soso_beton @ May 2 2006, 14:48) *
Si eu sunt fan Rob Booker. De curios, cat costa training-ul? Din cate stiu face training 1 la 1...

E 1000$ sau 200$/luna timp de 6 luni. E okay, mi se pare bun tipu, sa vedem. Oricum, am platit, si pe cei interesati ii tzin la curent cu tot ce invat de la RB: http://www.cj-n.com/modules.php?name=Forum...=viewtopic&t=48
Am fost la prezentari facute de rob booker, am vorbit cu el. E bun, nu e super-geniu dar e disciplinat.
soso_beton
Din cate mi-am dat si eu seama in trading nu tre sa fi super-geniu, disciplina e de departe cea mai importanta calitate, garantia consistentei pe termen lung.

-soso

dof
QUOTE(jobline @ May 2 2006, 14:20) *
A, nu e chiar asa, astia erau bani pe care-mi permiteam sa-i pierd, am castigat mult mai mult din alte investitii, si nu m-au afectat prea tare pierderile (in afara de orgoliul propriu, ma credeam mai destept) se pare ca pe forex si derivative "scolarizarea" dureaza si costa mai mult, desi si recompensele par sa fie pe masura pentru cei 5% care supravietuiesc ... normal ca a tinut si tine de mine ceea ce se intampla - si nu ar fi prima oara cand pe termen de cativa ani toate asa-zisele pierderi se intorc insutit, odata ce am bagat la cap invatamintele.

Bani pe care ti'i permiteai sa pierzi? Nu prea cred ca e buna formularea. Sau poate e.
Eu nu imi permit sa pierd bani, imi permit sa castig bani. Poate de aia i'ai pierdut pentru ca "ti'ai permis" , adica i'ai tratat din start ca si pierduti. Probabil, nu vreau sa dau cu bota in bara, dar formularea "bani pe care mi'i permit sa ii pierd" nu imi suna deloc increzatoare, eventual bani pe care imi permit sa ii investesc, bani pe care imi permit sa ii risk, da nu sa ii pierd. Te rog sa nu imi dai replici de genu ca daca ii risti tre sa te gandesti ca ii poti si pierde, ca stiu, si normal ca nu mi'as risca viata, imi dau seama de diferenta intre a'ti risca ceva ce nu iti permiti si de a fi capabil de a asimila o pierdere fara sa te afecteze foarte tare.
Intr'adevar trebuie sa investesti bani pe care ii ai si care nu te darama in eventualitatea unei pierderi, dar nu e bine sa ii vezi ca si pierduti, mai bine ii faci donatii... Sa zic ca accept? Nu accept tongue.gif
Toate cele bune, happy trading
moltit
QUOTE(gtk @ May 2 2006, 02:23) *
cu ce broker lucrezi?

Cu CMC

Cu bine,
LazyPawn

Măi oameni, voi sunteți de groază! Cum vine unul experimentat, care știe cu ce se mănâncă piața asta, și a trecut prin multe, săriți pe el. Cel mai tare sar cei care au cea mai puțină experiență, culmea. Ajungeți să insinuați că au probleme de natură psihică, sau vă legați de exprimări cât se poate de corecte, de genul banilor pe care poți să-ți permiți să-i pierzi. Oare chiar credeți că cineva dorește să-i piardă, chiar și 2 lei? Este un preț plătit involuntar, pentru a învăța, și e important ca acel preț să nu te răstoarne cu roțile-n sus.

Au mai fost exemple și în paginile anterioare. În loc să învățați din ceea ce toți cei cu vechime subliniază aici, și anume faptul că meseria asta este foarte grea, și că pe primul plan e money managementul, căutați nod în papură și credeți că știți mai multe după 2 conturi demo și 3 pdf-uri citite. Nu vedeți că cu cât sunt mai vechi pe piață cei care postează, cu atât sunt mai modești, și pun accentul pe riscuri și dificultăți? Începătorii văd numai buline roz și saci de dolari, și-i cred pe ceilalți proști. Cei care nu au măcar 1 an vechime cu bani reali nici n-ar trebui să posteze altceva decât întrebări.
dof
QUOTE(LazyPawn @ May 2 2006, 22:02) *
Măi oameni, voi sunteți de groază! Cum vine unul experimentat, care știe cu ce se mănâncă piața asta, și a trecut prin multe, săriți pe el. Cel mai tare sar cei care au cea mai puțină experiență, culmea. Ajungeți să insinuați că au probleme de natură psihică, sau vă legați de exprimări cât se poate de corecte, de genul banilor pe care poți să-ți permiți să-i pierzi. Oare chiar credeți că cineva dorește să-i piardă, chiar și 2 lei? Este un preț plătit involuntar, pentru a învăța, și e important ca acel preț să nu te răstoarne cu roțile-n sus.

Au mai fost exemple și în paginile anterioare. În loc să învățați din ceea ce toți cei cu vechime subliniază aici, și anume faptul că meseria asta este foarte grea, și că pe primul plan e money managementul, căutați nod în papură și credeți că știți mai multe după 2 conturi demo și 3 pdf-uri citite. Nu vedeți că cu cât sunt mai vechi pe piață cei care postează, cu atât sunt mai modești, și pun accentul pe riscuri și dificultăți? Începătorii văd numai buline roz și saci de dolari, și-i cred pe ceilalți proști. Cei care nu au măcar 1 an vechime cu bani reali nici n-ar trebui să posteze altceva decât întrebări.

Cred ca te referi la mine, io nu am atacat nu am insinuat nimic, am zis ca "poate" si am zis ca s'ar putea sa gresesc.
Ascult pe cei cu experienta, insa experienta nu mi'o fac ascultant ci practicand.
E usor sa ataci, las'o mai moale ca nu ma cunosti si nu stii cata experienta am, cate conturi reale si cat si ce am citit.
Intr'adevar e o meserie grea, nu e imposibila, sacii de bani nu vin, sau poate vin dar foarte greu. Nu am zis'o eu, au zis'o altii care au facut milioane de dolari din forex, si am auzit'o din gura lor, nu din pdf'uri luate de pe net: nu privi banii din contul tau ca si bani pe care ii poti pierde, ai sa ii pierzi cu siguranta, priveste'i ca pe ultimii tai bani si ai sa fii mai responsabil, ai sa citesti mai mult, ai sa analizezi mai mult, ai sa te perfectionezi mai tare si mai repede.
Faptul ca ai aruncat in aer nu stiu cate conturi si nu stiu cati bani nu te fac trader si nu te fac demn de a fi ascultat. Asadar experienta e importanta, dar degeaba ai experienta in pierdut bani. Sa te scuzi ca ai pierdut bani pentru ca nu e usor, iar nu e prea frumos. Nu zic de nimeni, vorbesc in general, nu te simti nici tu nici altcineva, sau sa se simta cineva, dar eu nu arat spre nimeni.
Prefer sa ascult oameni care au facut bani adevarati nu oameni care au pierdut bani. Stiu sa pierd si singur bani nu am nevoie de ajutor.
Managementul banilor e cu siguranta foarte foarte important, dar toata analiza asta tehnica se bazeaza pe phisologia pietei, psihologia de grup, asa ca factorul psihologic nu e de neglijat.
Toate cele bune
soso_beton
Nu sunteti normali mah. nu exista absolut nici o pagina in tot threadu asta in care sa nu fie atacuri death.gif. Eu unu am terminat-o cu threadul asta, pentru cei care cauta mai multa informatie si mai putine orgolii recomand urmatoarele forumuri, toate in engleza din pacate:

http://www.forexfactory.com/forexforum/
http://www.trade2win.com/boards/

si bineinteles moneytec.

-soso
LazyPawn
M-am referit ȘI la tine (nu doar la tine, încă la vreo 3). Indiferent dacă crezi sau nu, să știi că cel mai mult înveți din greșeli, în primul rând cele personale, și în al doilea rând ale altora mai experimentați. Singurul motiv pentru care am postat pe acest forum (dar nu o voi mai face) este acela de a-i ajuta pe alții să nu repete erorile comise de mine la început. La fel au făcut și alții, sunt convins. Eu sunt constant profitabil de vreo 10 luni de zile, și cu toate astea încă nici azi nu am recuperat complet pierderile suferite în doar câteva săptămâni pe la începuturi. Dar sunt aproape. Și cu toate astea, metodele care le folosesc acum nu sunt tehnic vorbind mult diferite de cele folosite la început. Ceea ce s-a schimbat este 90% pe planul înțelegerii money managementului și disciplinei. Deci am experiență și la pierdut bani, și la făcut bani, și am încercat să o împărtășesc celor care au avut urechi și minte să asculte. Ceilalți vor ajunge să învețe din greșeli, sau deloc.

Dacă ar fi să-ți explic ție sau altuia exact metodele pe care le folosesc, v-ar aduce exact la fel de mult "succes" cât mi-au adus și mie inițial. Adică ați pierde, cu toate că metoda în sine este foarte bună, lucru pe care în prezent îl dovedesc. Tu crezi că dacă-i dai bani de buzunar lui Rob Booker și el îți arată cum tragi 2 linii orizontale și cumperi un breakout ai învățat ceva realmente util de la un trader de succes. Te înșeli, și spun asta cu regret. O vei constata singur. Toate acele informații se găsesc free pe net, și altele mult mai complexe, și cu toate astea nu ajută majoritatea. Când domnul Booker deschide sau închide o poziție el are în cap 20 de alți factori, dintre care mulți nici măcar nu-i poate cuantifica, nici nu-i poate explica verbal. Sunt rezultatul unei "intuiții" care nu e altceva decât experiența acumulată subconștient după mii și mii de ore petrecute în fața unor grafice și lucrând efectiv, pierzând uneori și câștigând alteori. Dacă-ți închipui că devii bun în acest mod, este exact ca și cum ai crede că dacă Ronaldinho îți desenează pe hârtie cum trimite el pasa oblică spre dreapta în careu, privind la stânga, vei putea și tu face la fel.

Nu vreau să descurajez pe nimeni, mai ales că sunt un mare optimist, și în prezent veniturile pe care le fac din forex îmi permit să mă pensionez și mâine. Vreau doar să atrag atenția asupra faptului că, în acest domeniu, o picătură de realism, două picături de precauție și foarte multă muncă vor duce la succes, în timp ce o găleată de entuziasm, sau mai bine zis nesăbuință, vă vor duce la ruină. Over and out, ultimul meu post aici. Succes tuturor, vă aștept cu yahtul la Ibiza.
dof
QUOTE(LazyPawn @ May 2 2006, 23:46) *
M-am referit ȘI la tine (nu doar la tine, încă la vreo 3). Indiferent dacă crezi sau nu, să știi că cel mai mult înveți din greșeli, în primul rând cele personale, și în al doilea rând ale altora mai experimentați. Singurul motiv pentru care am postat pe acest forum (dar nu o voi mai face) este acela de a-i ajuta pe alții să nu repete erorile comise de mine la început. La fel au făcut și alții, sunt convins. Eu sunt constant profitabil de vreo 10 luni de zile, și cu toate astea încă nici azi nu am recuperat complet pierderile suferite în doar câteva săptămâni pe la începuturi. Dar sunt aproape. Și cu toate astea, metodele care le folosesc acum nu sunt tehnic vorbind mult diferite de cele folosite la început. Ceea ce s-a schimbat este 90% pe planul înțelegerii money managementului și disciplinei. Deci am experiență și la pierdut bani, și la făcut bani, și am încercat să o împărtășesc celor care au avut urechi și minte să asculte. Ceilalți vor ajunge să învețe din greșeli, sau deloc.

Dacă ar fi să-ți explic ție sau altuia exact metodele pe care le folosesc, v-ar aduce exact la fel de mult "succes" cât mi-au adus și mie inițial. Adică ați pierde, cu toate că metoda în sine este foarte bună, lucru pe care în prezent îl dovedesc. Tu crezi că dacă-i dai bani de buzunar lui Rob Booker și el îți arată cum tragi 2 linii orizontale și cumperi un breakout ai învățat ceva realmente util de la un trader de succes. Te înșeli, și spun asta cu regret. O vei constata singur. Toate acele informații se găsesc free pe net, și altele mult mai complexe, și cu toate astea nu ajută majoritatea. Când domnul Booker deschide sau închide o poziție el are în cap 20 de alți factori, dintre care mulți nici măcar nu-i poate cuantifica, nici nu-i poate explica verbal. Sunt rezultatul unei "intuiții" care nu e altceva decât experiența acumulată subconștient după mii și mii de ore petrecute în fața unor grafice și lucrând efectiv, pierzând uneori și câștigând alteori. Dacă-ți închipui că devii bun în acest mod, este exact ca și cum ai crede că dacă Ronaldinho îți desenează pe hârtie cum trimite el pasa oblică spre dreapta în careu, privind la stânga, vei putea și tu face la fel.

Nu vreau să descurajez pe nimeni, mai ales că sunt un mare optimist, și în prezent veniturile pe care le fac din forex îmi permit să mă pensionez și mâine. Vreau doar să atrag atenția asupra faptului că, în acest domeniu, o picătură de realism, două picături de precauție și foarte multă muncă vor duce la succes, în timp ce o găleată de entuziasm, sau mai bine zis nesăbuință, vă vor duce la ruină. Over and out, ultimul meu post aici. Succes tuturor, vă aștept cu yahtul la Ibiza.

Nu cred nimic, sunt destul de realist, mergi din nou prea departe si iti dai cu presupusu despre persoane care nu le cunosti.
Foarte bine ca iti revii, foarte bine ca faci bani, foarte bine ca esti increzator in tine. Tot respectul. Nu o data am zis si stiu, sunt multe strategii bune care ne'au trecut prin fata, nu asta ne face traderi, strategia spusa de altu, e vorba de perfectionare impreuna, de discutat. Nu vreau sa ma invete rob sa fac bani, vreau,daca se poate, sa grabeasca procesul de cunoaste prin indicarea greselilor facute. Poate ca intr'un final mi'as da seama si singur, dar parca e mai usor daca iti spune unul care stie mai mult. Urmaresc graficul mai mult de cat POATE crezi tu, nu ma astept ca cineva sa imi spuna formula magica, totul sta in experienta (experienta ta!). Nu o sa te faca Ronaldinho mare fotbalist, dar totusi parca e mai bine sa te antrenezi cu el decat cu Andreea Esca, la urma totul depinde de tine, evident. Nimeni nu a inceput de la zero, chiar si tu sunt convins ca ai citit mult, ai ascultat multe pareri, ai analizat, te'ai uitat la grafic. In final sigur ca a fost si este decizia ta. Perfect de acord, totul consta in calitatea lucrurilor citite, in calitatea parerilor ascultate si evident in cele din urma in calitatile tale.
Nu e Rob sau altu mare zmeu, ca asa i'as putea da banii lui sa tranzactioneze, sunt multi money manageri care tranzactioneaza cu banii tai si pe care ii platesti pe urma si care fac bani, ar fi simplu mai ales daca ai incredere in persoana respectiva. Nu fac asta, prefer sa ascult, sa vad ce are de zis in detaliu si pe urma sa analizez cu mintea mea.
Te respect si iti respect parerea, nu te judec, te rog nu ma judeca si daca vrei asculta'ma, daca ai ceva de spus eu te ascult si daca ai o strategie poate ne'o spui si noua si poate o perfectionam impreuna, fac colectie de strategii poate ajuta pe cineva: http://www.cj-n.com/modules.php?name=Forum...e=viewforum&f=4
Toate cele bune

QUOTE(soso_beton @ May 2 2006, 23:45) *
Nu sunteti normali mah. nu exista absolut nici o pagina in tot threadu asta in care sa nu fie atacuri death.gif. Eu unu am terminat-o cu threadul asta, pentru cei care cauta mai multa informatie si mai putine orgolii recomand urmatoarele forumuri, toate in engleza din pacate:

http://www.forexfactory.com/forexforum/
http://www.trade2win.com/boards/

si bineinteles moneytec.

-soso

Da, forexfactory e foarte bun, am avut si abonament la ei, am luat si eu strategie lui vegas, am fost abonat la semnalele date de el. E un forum bun care merita consultat. E si strategia knife si acum si'a mai pus unul o strategie si ceva indicatori buni.
dof
Si daca suntem aici, ui sus o reclama la un site interesant, cu adevarat probleme nu pipsi de zi cu zi smile.gif
http://www.fightglobalwarming.com/
Fata_morgana
Cred ca ar trebui sa modificam putin cursul pe care tinde sa il ia topicul asta.

http://www.investopedia.com/articles/forex...FXMoneyMgmt.asp
http://members.aon.at/tips/moneyMan.htm

Mai multe despre Money Management.
Sper sa va fie de folos. Atacurile la persoana nu o sa va fie, in mod sigur!
gtk
degeaba va certati si va suparati... aici se combat idei, nu oameni... iar fiecare are o parere la care are tot dreptul...
fraze de genul "Cei care nu au măcar 1 an vechime cu bani reali nici n-ar trebui să posteze altceva decât întrebări." sunt cel putin aiurea...

daca nu ar exista idei diferite, nu ar exista un dialog constructiv...
dof
QUOTE(gtk @ May 3 2006, 02:15) *
degeaba va certati si va suparati... aici se combat idei, nu oameni... iar fiecare are o parere la care are tot dreptul...
fraze de genul "Cei care nu au măcar 1 an vechime cu bani reali nici n-ar trebui să posteze altceva decât întrebări." sunt cel putin aiurea...

100% de acord. Experienta conteaza, da totusi, daca cineva are mai multa experienta nu inseamna ca e mai desptept si tot ce spune e adevar absolut, dialog de la egal la egal, combatere in idei justificate... ajuta pe fiecare, chiar si pe cei cu "experienta", si poate si pe cei cu experienta in a'si aduce contul la aproape 0 smile.gif. Glumesc. Am pierdut si eu si stiu cum e sa pierzi, am castigat si stiu cum e sa castigi, am avut si cont negativ biggrin.gif... e o realizare tongue.gif, nu multi se pot "lauda" cu balanta negativa in cont.
Oricum, ii respect si ii stimez pe cei care fac bani din forex worthy.gif
Oricum va astept la un dialog organizat pe teme la http://www.cj-n.com/modules.php?name=Forums&file=index
Cine ma judeca treaba lui, vreau sa ne organizam, sa discutam clar la subiect putzin mai organizat. Sunt dispus sa ascult pe toata lumea pentru ca stiu ca am de invatat si pot invata ceva de la fiecare chiar daca are mai putzina experienta decat mine. Sunt dispus sa impart tot ce stiu si ce o sa stiu cu toti in speranta ca o sa ma perfectionez, nu ca as vrea sa ajut pe cineva tongue.gif
Toate cele bune, happy trading
Fata_morgana
QUOTE(gtk @ May 3 2006, 03:15) *

Ai dreptate. E nevoie de idei diferite.
Cuvantul cheie aici e "constructiv". Eu nu am intalnit inca dialoguri constructive plecate de la ideea "tu esti cel care se inseala, hai sa-ti dovedesc cat esti de prost"!
QUOTE(dof @ Mar 17 2006, 23:12) *
Ma baieti bateti apa in piua. Vorbiti multe prostii, va invartiti in jurul cozii, o mare parte dintre voi.

Poate doar daca cel caruia vrei sa ii dovedesti ca bate apa in piua e foarte intelept foarte rabdator si crede ca merita sa te lase sa te desfasori, eventual sa te orienteze un pic intr-o anumita directie, in asa fel incat sa iti dai seama sigur daca gresesti.

QUOTE(dof @ Mar 17 2006, 23:12) *
Cand vine vorba de riscat banii nu vorbiti de cat poti pierde intr'o zi. E gresit sa iti stabilesti o suma fixa pe care poti sa o pierzi, in moment in care ai ajuns la suma respectiva... inchizi tranzactia. MARE prostie.
Nu va mai luati dupa carti scrise pentru stocuri, nu va luati cu statistici facute dupa stocuri, forexul e altceva. O valuta fluctueaza in medie 100 pipsi pe zi ceea ce inseamna ca daca ai traidui foarte bine ti'ai putea dubla contul intr'o zi.

Experienta mea e inca limitata, dar un lucru l-am invatat bine: ori de cate ori auzi/citesti de o chestie de genul asta... "bani la infinit"... fugi! fugi mancand pamantul!
Realitatea e alta (pun poza inca o data, pentru ca o imagine face cat o mie de cuvinte):
Click pentru a vizualiza atașamentul
Si atidudinea asta, "from zero to hero," nu face decat sa sporeasca sansele celui care si-o insuseste de a ingrosa randul celor care pierd.
cez
Vreau sa-mi deschid un mini cont cu $500. Ce broker imi recomandati, care sa fie SIGUR si sa aiba un leverage de 1:100 sau 1:200 ? Oanda am vazut ca are un leverage max. de 1:50 si mi se pare un pic cam mic pentru inceput (desi stiu ca este mai indicat !!!) pentru ca nu-mi ofera o premiza de crestere solida a contului. Sau ma insel ? As fi recunoscator daca mi-ati da informatii despre brokerii pe care ii folositi... worthy.gif
phaeton
QUOTE(cez @ May 3 2006, 13:19) *
Vreau sa-mi deschid un mini cont cu $500. Ce broker imi recomandati, care sa fie SIGUR si sa aiba un leverage de 1:100 sau 1:200 ? Oanda am vazut ca are un leverage max. de 1:50 si mi se pare un pic cam mic pentru inceput (desi stiu ca este mai indicat !!!) pentru ca nu-mi ofera o premiza de crestere solida a contului. Sau ma insel ? As fi recunoscator daca mi-ati da informatii despre brokerii pe care ii folositi... worthy.gif

cand deschizi un mini, factorul determinant este : permite sau nu brokerul respectiv tranzactionarea cu sume mai mici de un mini lot ?

un leverage de 50:1 e mai mult decat suficient. e frecventa eroarea de a judeca dupa leverage, gen : am 500$, leverage 100:1, deschid un minilot pe eur/usd, margin used = 125$ => spatiu de manevra de 500-125=375$ (adica pana iti ajungi in margin call). in cazul 200:1, ai 500-62.5=...

dar asta inseamna ca vei tranzactiona mereu cu minim $1/pip. si in functie de ce stop folosesti, poti afla nr'ul de trancatii impotriva ta pe care le poti suporta pana nu vei mai putea deskide o alta pozitie.

recomand sa mergi pe brokeri care ofera trading cu contracte mai mici de 10k pentru a-ti putea conduce propriul position sizing management.

s-a mai vorbit despre asta cateva pagini in urma.poate cei care s-au ars vor ridica capul si-ti vor confirma.

Later edit : 50:1 la oanda e de fapt 100:1 pt ca o pozitie ajunge in margin call atunci cand ai NAV=Margin Used/2.
jobline
Cum forexul, spre deosebire de investitiile in actiuni si cele imobiliare, este joc cu suma nula, ma tot intrebam cine trebuie sa piarda ... urmare a discutiei de aici am realizat raspunsul ...
Iata un calcul simplu:
Presupunand un castig mediu de 1% pe fiecare zi de tranzactionare, realizabil relativ usor din cate inteleg, un cont de $500 va ajunge in trei ani la valoarea de $1,173,928; inca doi ani, si valoarea contului va fi de $207,374,772; interesant, nu?

Si un citat interesant:
"Charles Ellis, who oversees the $10 billion endowment fund at Yale University, once observed:
Watch a pro football game, and it's obvious the guys on the field are far faster, stronger and more willing to bear and inflict pain than you are. Surely you would say, 'I don't want to play against those guys!'
Well, 90% of stock market volume is done by institutions, and half of that is done by the world's 50 largest investment firms, deeply committed, vastly well prepared -- the smartest sons of bitches in the world working their tails off all day long. You know what? I don't want to play against those guys either.
That's a brutal and, in my opinion, absolutely spot-on observation. The institutions Ellis refers to are mutual funds, hedge funds, charitable trusts, insiders, program traders -- and all of their professional traders and portfolio managers.
Want to know how fast these guys are? In his recent book, Running Money, Andy Kessler recalls a story about the run-up to the first Gulf War. Then-U.S. Secretary of State James Baker had flown to Geneva to meet with Tariq Aziz, his counterpart from Iraq, to see if a peaceable solution could be worked out: "Baker stepped out of the meeting and said, 'Regrettably...' Before he finished his sentence, oil prices spiked 30% and stock markets sold off," Kessler writes.
That's what you are up against."
gtk
in segmentul retail castiga mult si market makerii... evident ca banii de la 90-95% se duc la vreo 5-10% ... si unii se mai mira ca se poat castiga bani multi... cu siguranta exista si ceva traderi individuali care castiga, nu doar institutii...

cat despre cresterea aia, e posibila doar pana la un nivel... cu cat ai mai multi bani, cu atat castigi mai greu... preturile disponibile la un moment dat sunt disponibile doar in anumite cantitati (oanda parca afiseaza asta)... cand ai 200 mil. usd cu un leverage de 50:1 (nici nu stiu daca se ofera la astfel de sume), lucrurile se complica...
moltit
@ gtk:

Cand ai ordin de 200 mil nu mai tranzactionezi cu Oanda sau whatever...
Esti deja client destul de mare (important) si poti sa iti deschizi cont la case mari de brokeraj, care pentru conturi si volume importante ofera conditii bune de tranzactionare, siguranta si calitate a serviciilor. Nu ma refer neaparat la Merrill, CSFB, etc, ci la Man Financial (de exemplu).

Cu bine,
gtk
evindent ca nu mai tranzactionezi cu cei mici... dar probleme tot exista... citisem niste explicatii ale unui angajat fxcm pe forumul elitetrader legat de platformele profesionale...

"Keep in mind that the vast majority of retail traders prefer the price certainty of fixed spreads and the ability to confidently place market orders. That is why FXCM's system operates the way it does (see above). PropFX is a system for traders who prefer the true market with no price certainty, fluctuating spreads, partial fills, and no requotes.
....
If you are trading on a multi-bank platform, then no single bank can "get" the spreads, as you will buy from and sell to various banks over time. The prices you see quoted on the platform are simply the prices each bank is willing to fill you at for a given amount at a given time. The bank you trade with holds the risk of what happens if you buy a substantial amount of currency from it and that currency starts to fall in value. Banks constantly adjust the prices and the amounts of currency they will fill you for so that, over time, they can make money buy buying from traders at a lower price, and selling to you at a slightly higher price."

ce treaba au Merrill si CSFB (credit suisse?) cu forex (spot)?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.