FOREX
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60

moltit

Exista sigur!

Cu bine,
gtk
QUOTE(moltit @ Apr 24 2006, 15:32) *
Exista sigur!

Cu bine,

da? spune-ne tu care...

soso_beton
Eu mi-am facut cont in EUR la Oanda, ai grija si ce banca folosesti, mie Romexterra nu m-o lasat sa fac transfer de bani in afara fara un act justificativ, care of course ca nu exista. Mi-am facut apoi un cont la Transilvania special numa ca sa imi alimentez contul de Oanda si e ok, cei de la BT is cred cei mai relaxati in privinta asta.

-soso
Neil
dar cu cont care atasat un card nu a lucrat nimeni?
dar la bcr?
soso_beton
QUOTE(Neil @ Apr 26 2006, 08:32) *
dar cu cont care atasat un card nu a lucrat nimeni?
dar la bcr?

N-are importanta, daca poti sa faci transferuri normale de la/catre contul atasat pe card atunci n-are importanta. Zic io ca mai iute contul are atasat cardul nu invers.

-soso
Neil
am inteles asta. eram curios sa vad dintre cei care posteaza aici ce conturi (cu card atasat sau nu) folosesc...

cu exemple concrete... wink.gif ala e mai bun... ala nu... aia imi ofera facilitatea cutare... cardul/contul ala e asa si pe dincolo... suma minima ca sa deschid contu ala in valuta la banca x e atat... comsioanele la transferuri de la si dinspre sint cam atat... taxa de mentenanta care mi se trage periodic de pe card/cont e cutare... suma minima care tre sa o mentin in cont e cutare... daca vreau sa scot cash (prin intermediul cardului sau nu) in lei .. etc... la banca aia e mai bine... etc...

mersi anticipat pt exemple. cred/sper ca vor fi suficiente pt ca vad ca sint o multime de jucatori aici... wink.gif
Swordfish
Eu lucrez cu ING. M-am dus, am spus ce vreau sa fac, mi-au deschis 2 conturi, in usd si lei. Am un card atasat celor 2. Prin self banking pot sa schimb direct de pe calculatorul de acolo dolarii in lei si sa ii scot. Cat despre transferul banilor in afara a fost usor. La motivul pt care am facut asta am scris: forex; nimeni nu mi-a cerut vreun act justificativ sau ceva de genul. oricum, mai multe amanunte aflati de pe site.

6 zile? ... presupun ca ai riscat mult...

nu am riscat mult; sl tot la 40 il aveam. diferenta a facut take profit-ul. cand pierdeam il aveam la >40. cand am inceput sa il pun la 20 si sa fac tranzactii mai multe s-au tot adunat. mai bine in + decat in - smile.gif

dansandu
QUOTE(Swordfish @ Apr 26 2006, 11:17) *
Eu lucrez cu ING. M-am dus, am spus ce vreau sa fac, mi-au deschis 2 conturi, in usd si lei. Am un card atasat celor 2. Prin self banking pot sa schimb direct de pe calculatorul de acolo dolarii in lei si sa ii scot. Cat despre transferul banilor in afara a fost usor. La motivul pt care am facut asta am scris: forex; nimeni nu mi-a cerut vreun act justificativ sau ceva de genul. oricum, mai multe amanunte aflati de pe site.

nu am riscat mult; sl tot la 40 il aveam. diferenta a facut take profit-ul. cand pierdeam il aveam la >40. cand am inceput sa il pun la 20 si sa fac tranzactii mai multe s-au tot adunat. mai bine in + decat in - smile.gif

unde ti-ai deschis contul si care este suma minima pentru deschidere?
Swordfish
teletrade; minim cred ca $250. cu cat ai mai putin cu atat poti sa ii pierzi mai repede. uita-te si la oanda.
dansandu

QUOTE(Swordfish @ Apr 27 2006, 15:53) *
teletrade; minim cred ca $250. cu cat ai mai putin cu atat poti sa ii pierzi mai repede. uita-te si la oanda.

Nu am auzit de ei. Da-mi un link te rog daca poti. M-ar interesa sa se poata plati cu cardul. Cat ti-au luat comision cei de la ING comision pt transfer. M-au uitat la oanda dar nu accepta carduri. Multumesc mult pt ajutor.
gtk
QUOTE(Swordfish @ Apr 27 2006, 15:53) *

site-ul teletrade.ro vad ca e mort... mai e vreunul in romana? banii i-ai trimis in ro (la filiala) sau in afara?
vad ca au spread-uri mari... 4 pt. eurusd si 5 usdjpy...
Swordfish
am vazut ca site-ul e mort, cred ca singura modalitate de a afla mai multe despre ei este sa ii contactezi.
am facut si niste cursuri acolo iar cand am vrut sa imi deschid cont mi-au dat o hartie cu toate datele ce trebuie sa le completez la banca pt a ajunge banii; firma e inregistrata in hong kong, iar market maker-ul e UBS din Elvetia
intr-adevar au spreaduri cam mari: 5p eur/usd
cat despre comisionul celor de la ing nu stiu sa iti spun exact, am mai pus $50, pe langa cei 500, care sa imi acopere fara probleme costurile de transfer (cred ca sunt de minim $30)
dof
QUOTE(Swordfish @ Apr 27 2006, 14:53) *

In oanda poti sa bagi oricat, nu au limita inferioara.

Colectez informatii pe aceasta tema si nu numai tongue.gif
Daca vreti sa ma ajutati sau sa va informati http://www.cj-n.com/modules.php?name=Forum...topic&p=137#137
Swordfish
Tensiunea se simtea in aer...fiecare isi freca mainile cu gandul la profit....momentul soseste! Bernanke!!...o prima ploaie de gloante dollar bearish...1.2480-2500eur/usd....mica pauza....aaaand action....rachetele sunt declansate, tancurile incep ofensiva...riposta pe h1 la 38.2 fibbo......ultima zvacnire!!...si euro hits 1.2565...
astazi...la o plimbare pe forumuri am putut vedea urmarile....enorm de multi distrusi...si-au facut praf conturile, multi spera intr-un retracement..altii in culmea bucuriei ajung la orgasm vazand profitul realizat.
cine a castigat? cei care au stat deoparte. cei care au avut profituri mari vor proceda la fel si data viitoare iar atunci piata nu va reactiona la fel, ajungand precum victimele miscarii de acum...cu conturile sfasiate!!
astazi pe bloomberg tv a fost chiar amuzant: venea unul spunea: 'bernanke n-a vrut sa spuna ca va opri marirea rata dobanzii pe termen lung, datele din US vin pe un trend al inflatiei ridicate', altii...'sell the dollar, i am dollar bearish'; ce am observat dincolo de cuvinte? ca o parte s-au cam ars pe miscarea asta iar ceilalti sunt in mrejele lacomiei si vor un dollar mai slab.
sunt curios cum va evolua....
xkx
QUOTE(Swordfish @ Apr 22 2006, 19:08) *
In prima saptamana am inregistrat pierderea luni-joi=$240; vineri am inchis pozitiile si aveam $560, am mai facut $52 de la postul de pe forum. Mi-a luat 6 zile. Dar stateam pe fx de la 9am la 1-2 dimineata cu un stres enorm... acum ma resimt puternic dupa efortul asta.

Sa inteleg ca ai bagat 800$ la inceput? dar cate pozitii ai deschis frate de ai pierdut atat? Cred ca nu mai are rost sa te intreb de un trading plan deodata ce esti asa stresat. E clar ca nu exista.
Swordfish
de $500 nu 8. am tranzactionat acum 3 sapt cand a fost piata flat si nu e greu sa cumperi top-uri si sa vinzi bottom-uri.
sa nu imi zici mie ca exista cineva care n-are emotii la primul cont, la primele tranzactii. sunt 'stresat' dupa si nu in timpul cat sunt pe piata. acolo ma abtin si incerc sa gandesc la rece; dupa ce ies ma resimt.
lipsa unui trading plan? dar se poate tranzactiona fara asa ceva? ai vrut tu sa fii sarcastic cu mine...
jobline
Cautand pe forum date despre consumul motoarelor diesel, am dat de acest forum - mintea umana face ceva si gaseste informatia care intereseaza in cele mai neasteptate locuri, si am dat de o serie de posturi fascinante, in special cele ale lui LazyPawn (si nu numai). Tranzactionez forex si derivative de doi ani pe spreadbetting (dupa multi ani de experient ca trader institutional pe actiuni si proprietati), am avut oportunitatea sa fac praf contul (live) de doua ori la inceput, si ma amuza istoriile despre mega-profiturile care se fac pe forex de catre incepatori.
Din multele carti pe care le-am citit perioada de invatare pentru trading este de minim trei ani, cifra sustinuta de marea majoritate a traderilor de succes, stie cineva alta statistica?
gtk
QUOTE(jobline @ May 1 2006, 11:53) *
Cautand pe forum date despre consumul motoarelor diesel, am dat de acest forum - mintea umana face ceva si gaseste informatia care intereseaza in cele mai neasteptate locuri, si am dat de o serie de posturi fascinante, in special cele ale lui LazyPawn (si nu numai). Tranzactionez forex si derivative de doi ani pe spreadbetting (dupa multi ani de experient ca trader institutional pe actiuni si proprietati), am avut oportunitatea sa fac praf contul (live) de doua ori la inceput, si ma amuza istoriile despre mega-profiturile care se fac pe forex de catre incepatori.
Din multele carti pe care le-am citit perioada de invatare pentru trading este de minim trei ani, cifra sustinuta de marea majoritate a traderilor de succes, stie cineva alta statistica?

poate ne spui si noua care sunt cartile in care scrie ca perioada de invatare e de minim 3 ani...
perioda de invatare depinde de la individ la individ... doar cineva fara prea multa minte poate da un termen fix... unii nu prind niciodata si se "amuza" scrasnind din dinti de succesele altora... c'est la vie... happy.gif
dof
QUOTE(gtk @ May 1 2006, 15:04) *
poate ne spui si noua care sunt cartile in care scrie ca perioada de invatare e de minim 3 ani...
perioda de invatare depinde de la individ la individ... doar cineva fara prea multa minte poate da un termen fix... unii nu prind niciodata si se "amuza" scrasnind din dinti de succesele altora... c'est la vie... happy.gif

Sunt multi traderi reusiti care zic ca perioada de invatare este intre 1 si 3 ani, in fuctie de individ, dar in medie dupa 2 ani incepe lumea sa scoata profit.
Nu stiu de cata vreme traiduiesti, poate gresesc, dar fii convins ca nu o sa inveti in 2 luni forex, nici in 6 luni, nici intr'un an. Pare simplu si castig mare.
Bafta maxima

------
http://www.cj-n.com
Swordfish
Jobline: Salut venirea ta pe forum si sper sa ne impartasesti si noua, celor ce suntem la inceput, cate ceva din experienta ta de pana acum smile.gif
xkx
QUOTE(Swordfish @ Apr 29 2006, 23:00) *
de $500 nu 8. am tranzactionat acum 3 sapt cand a fost piata flat si nu e greu sa cumperi top-uri si sa vinzi bottom-uri.
sa nu imi zici mie ca exista cineva care n-are emotii la primul cont, la primele tranzactii. sunt 'stresat' dupa si nu in timpul cat sunt pe piata. acolo ma abtin si incerc sa gandesc la rece; dupa ce ies ma resimt.
lipsa unui trading plan? dar se poate tranzactiona fara asa ceva? ai vrut tu sa fii sarcastic cu mine...

Logic ca se poate tranzactiona si asa. Ce te miri? Intreaba si tu lumea si afla cati fac un plan si MAI ALES CATI IL RESPECTA!
dof
Hai ma daca tot aveti strategii, reguli si alea alea va provoc sa le faceti cunoscute si noua, sa vedem, invatam si noi, bagati'le AICI
gtk
strategii nu pot zice... de fapt stilul meu de trading e cam "discretionar", nu am un sistem mecanic 100%...
totusi, va prezint niste reguli pe care le respect indiferent cat de tentant e sa le incalc(si care practic m-au impidicat sa sufer socuri cum am patit-o acum vreo 6 luni):

- inainte de tranzactionare ma asigur ca nu exista nici un fundamental important... daca exista, nu tranzactionez cel putin 30 min inainte de anunt si inca 30 dupa... la cele importante (NFP, FOMC, Trichet, etc.) chiar cate o ora... in cazul speech-urilor ma asigur ca s-a terminat tot speech-ul si nu doar anunturile importante caci pot aparea surprize (daca vreti sa stiti care sunt importante fara a consulta alte materiale puteti vedea pe calendarul de la forexfactory.com - sunt notate cu gaben/portocaliu/rosu)... de fapt chiar imi stabilesc un orar pt. a nu citi caledarul ala prea des ...
- nu tranzactionez niciodata in intervalul orelor 15-18 indiferent de fundamentals (implicit scap de cosmaruri precum NFP si altele)... chiar daca nu sunt fundamentals pot exista miscari destul de puternice si prefer sa le evit...
- acord mare atentie pragurilor psihologice (ex. eur 1.2000, usd/py 118.00) ... aproape niciodata nu deschid o pozitie aproape de aceste nivele (cu numite exceptii in care sunt convins ca exista rezistenta sau suport solid)... daca se intampla ca o pozitie deschisa sa depaseasca un astfel de prag fara a atinge stop loss-ul, o inchid imediat daca a trecut cu vreo 10 pips...
- nu tin niciodata pozitii deschise over-weekend...

despre stop-loss nu va pot spune fiindca il fixez in functie de situatie... uneori e chiar si vreo 5-7 pips...

Voi? rolleyes.gif
moltit
@ gtk:

Hei, dar sunt multe situatii in care este fosrte profitabil sa tranzactionezi EXACT la stiri...

Sa ma explic: sa zicem ca se asteapta NFP de 220k si EURUSD scade in ziua respectiva (trader-ii pun deja in pret o cifra buna pentru somaj). La 15:29 pregatesti un ordin de cumparare EURUSD si daca NFP ies numai 190k, cumperi cat poti de repede. Daca iese 210, 220 sau peste nu mai cumperi (dar nici nu vinzi, pentru ca stirea e deja in pret). Sunt mari sanse sa castigi si peste 50 pips. Te inchizi rapid: in maxim 5-10 minute sau si mai repede, mai ales daca stirile sunt oarecum controversate (NFP mai mic, dar si Unemployment Rate mai mic), pentru ca exista posibilitatea ca EURUSD sa faca o corectie dupa ce trader-ii au ocazia sa analizeze stirile oarecum controversate. Exemple se mai pot da, dar sunt sigur ca ai inteles deja ideea.

Eu asa am facut de vreun an si ceva si nu am inchis niciodata in pierdere. Sigur, exista si dezavantaje: cifrele ies "in line" si >>> No Trade. smile.gif

Cu bine,

P.S. Aviz amatorilor de imbogatiri rapide: am facut asta pe un cont de 6000 USD tranzactionand NUMAI 10.000 EURUSD!
jobline
QUOTE(Swordfish @ May 1 2006, 19:13) *
Jobline: Salut venirea ta pe forum si sper sa ne impartasesti si noua, celor ce suntem la inceput, cate ceva din experienta ta de pana acum smile.gif

Experienta e discutabila, iar eu ma consider la inceput permanent, mai ales ca se schimba conditiile jocului suficient de des ca sa anuleze orice experienta. Asa ca nu stiu cine e mai la inceput ...

Acum doi ani m-am decis sa dau marea lovitura pe derivative, asa ca am inceput sa invat "the hard way" (avand resursele necesare) dechizand un cont la WBS ... si asa am facut o mare parte din (ceea ce aveam sa aflu ulterior) greselile tipice pentru incepatori - lipsa position sizing (=money management), overtrading, culegerea profiturilor devreme si lasarea pierderilor sa curga, si chiar marirea pozitiilor pierzatoare. Asa ca desi pozitiile erau in cea mai mare parte fundamental OK (vezi si cartea lui Livermore, el povesteste plastic situatia asta paradoxala), contul meu s-a redus la o treime, pana cand l-am lichidat dupa vreo sase luni, datorita si comisioanelor (ziceam eu) exagerate de la WBS.
Platind asadar taxa de instruire via WBS m-am mutat pe CMC unde comisioanele erau zero, spread-urile decente, si margin-ul foarte mic chiar sub 1% pentru unele instrumente. Acolo am descoperit ca nu comisioanele erau exagerate, si ca invatamintele de la WBS nu le realizasem pe deplin, drept pentru care contul initial de 1000 lire l-am facut praf in circa o luna. Am suplimentat contul cu inca 500 lire, si inca o data s-a ales pulberea - drept pentru care am luat o pauza de mediatie, in care am citit cateva carti care m-au facut sa inteleg unde greseam (cele mai interesante fiind Trade Your Way to Financial Freedom si Safe Strategies for Financial Freedom si Reminiscences Of A Stock Operator.
DUpa vreo doua luni de pauza, am suplimentat din nou contul de la CMC pana la 200 lire, si am reinceput - de data asta cu reguli stricte de money management (din nefericire la 2% expunere si 5% stop loss nu incapeau decat o serie de actiuni britanice, asa ca m-am reorientat catre ele) si cateva luni a mers bine; recapatand increderea am tot suplimentat valoarea contului pana cand am mai luat o lectie dura de la piata - am incasat o pierdere de 15% tocmai cand am avut nefericita inspiratie sa aplic o strategie tip martingale pe GM (pozitia fundamental era corecta, eram short si dupa vreo doua saptamani a picat rau actiunea); ajunsesem la o pozitie mare, moment in care am plecat circa 40 min de acasa fara stop loss-uri puse, iar pana sa ma intorc se intamplase dezastrul, drept pentru care am inchis toate pozitiile si m-am apucat de exercitii de disciplina.
Timp de alte cateva luni de trading modest, am facut un curs de trading profesionist, si am pus la punct un soft de charting, analiza tehnica si (ceva) backtesting, mi-am facut jurnal de trading si am testat cateva sisteme.
De circa jumatatate de an am revenit, si cu ceva munca am reusit sa readuc contul peste valoarea de a inceputul anului trecut (cu trazactii indeosebi pe EUR-USD, XAU si DJI) - nu stiu cum se face dar e mult mai usor de pierdut banii decat de castigat ... si nici acum nu sunt multumit de modul in care tranzactionez, se poate mult mai bine ca raport castig/risc ... in ultima vreme ma intreb de inainte sa deschid pozitii oare cine castiga si cine pierde pe instrumentul respectiv? sunt pe partea castigatoare? ce mai trebuie sa invat si ce taxa de scolarizare mai am oare de platit pietei?

There are old traders, there are bold traders, but no old bold traders.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.