QUOTE(dof @ Apr 13 2006, 03:22)

Probabil ca ai citit si ai auzit multe strategii foarte bune, dar pentru ca nu le'ai inteles sau nu ai avut incredere in ele sau in persoana care ti le'a zis, nu le'ai aplicat si testat.
Ma indoiesc ca tu intelegi printr'o strategie buna o strategie care o auzi acum si in 5 minute faci bani cu ea, dar parca impresia asta mi'o lasi. Nu te atac, sunt convins ca nu crezi asta. Poti sa ai in fata o strategie foarte buna cu care altii au facut milioane, dar trebuie munca, rabdare pentru a face bani cu ea.
Un trader roman pe care l'am intalnit aici zicea ca nu are de ascuns nimic, zice strategia lui pentru ca strategie e doar o mica parte din ceea ce inseamna trader. El zicea ca trebuie sa ai si c*a*e sa faci asta, si evident multa multa multa munca.
in primul rand eu nu cred in strategii pe care le citesti si te apuci sa faci bani cu ele...
de fapt termenul "strategie" e usor impropriu, dar alt termen mai bun nu vad... fiecare isi are propriul stil de trading care include diverse reguli plus decizii bazate pe propriile convingeri de moment... [continuarea mai jos, la reply-ul pt. lazypawn]
QUOTE(moltit @ Apr 13 2006, 04:03)

Trichet (de mult timp si de multi blamat) a dat dovada de transparenta! Iti aduci aminte de ceea ce a zis in Ianuarie si Februarie: "pietele au estimat corect intentiile ECB-ului"? Iata ca acum o saptamana, pietele NU au estimat corect si Trichet a trimis un avertisment.
hmm... nu stiu exact ce intelegi tu prin "transparenta"... problema cu Trichet (si altii de la ECB, desi nu prea au influenta) e ca au obiceiul de a face declaratii surpriza - declaratii care agita piata...
QUOTE(LazyPawn @ Apr 13 2006, 12:25)

1. Pe lista factorilor care afectează preţul aţi uitat să treceţi doi dintre cei mai importanţi pentru forex (e o omisiune tipică). În primul rând aşa numitele fluxuri M&A (mergers and acquisitions), care generează mişcări serioase ce pot dura de la câteva ore la câteva zile.
ai cumva un exemplu? sunt curios ce miscare a creat fuziunea DailmlerChrysler de ex...
QUOTE(LazyPawn @ Apr 13 2006, 12:25)

2. Ideea că există undeva strategii constant profitabile, dar care sunt ţinute în secret, este greşită. Sunt pline forumurile de strategii descrise cu lux de amănunte, dovedite a fi profitabile pe luni sau chiar ani de zile. Cu toate astea, unii fac bani cu ele, iar alţii pierd. Cauzele sunt multiple. În primul rând, nici o strategie pur mecanică nu funcţionează. Un trader experimentat poate integra în deciziile sale o multitudine de factori, dintre care unii sunt greu de cuantificat, de exemplu în ce situaţie se află nişte perechi corelate, ce ştiri se profilează şi ce anticipează piaţa, care e tendinţa de sezon a valutei respective, care este poziţia marilor investitori, plus factori tehnici. Prin integrarea unor asemenea informaţii el ajunge să nu ia un anumit semnal chiar dacă aplicând strict regulile strategiei semnalul ar fi fost valid. În plus mai intervin emoţiile, experienţa, money management etc. Eu tranzacţionez în prezent (printre altele) una dintre cele mai elementare strategii, una dintre primele pe care le-am folosit. Cu deosebirea că iniţial pierdeam constant cu ea, iar acum câştig. Ce s-a schimbat între timp? Doar omul, nu strategia. O altă constatare "istorică" este aceea că piaţa în sine este în continuă schimbare. Este binecunoscut faptul că anumite sisteme riguros definite au mers luni sau ani de zile, după care au început să piardă. Nu e de mirare, uitaţi-vă pe charturi şi vedeţi că nu seamănă un an cu altul.
cred ca am fost inteles gresit...
in principiu sunt de acord ca nu exista niste strategii secrete pe care daca le-am afla, ne-am imbogatii...
DAR: fii sigur ca un trader care obtine un profit substantial(sa zicem >50%/luna) in mod constant nu va dezvalui nimic din "strategia" sa...
arata-mi chiar si un singur jurnal de trading de pe orice forum care sa dovedeasca faptul ca "sistemul", "strategia" aduce profituri constante serioase, iar fiecare pozitie deschisa/inchisa sa fie motivata (adica ceva de genul "am vandut EURUSD la pretul x deoarece ... am pus stop loss la y , take profitl la z deoarece...) ...
legat de deciziile bancilor centrale, declaratii, transparenta, etc... cred ca trebuie sa stim doar cand au loc anunturile/speech-urile si sa stam deoparte...
e inutil sa-ti bati capul cu asta...