FOREX
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60

Swordfish

34 de tranzactii in pierdere? dupa 3 consecutive pierzatoare trebuia sa iei o pauza (unii spun de o luna)
PDPDPD
cred ca am avut si 5 consecutive cu pierdere biggrin.gif
ce trebuia sa fac? cred ca trebuia sa mai studiez

bobforex
salutare
sunt nou pe forum aici dar pe forex de 2 ani smile.gif
cum va mai merge voua incepatorilor?
PDPDPD
QUOTE(bobforex @ Apr 1 2006, 13:12) *
salutare
sunt nou pe forum aici dar pe forex de 2 ani smile.gif
cum va mai merge voua incepatorilor?

Ca la orice incepator, ne merge mai putin bine.
Dar tu, cu experienta ta, ar trebui sa ne povestesti cum e pe forex dupa 2 ani. Care au fost momentele mai grele? Ce greseli crezi ca ai facut? Cam cat ai castigat pana acum?
Soros
Sal'tare,
Care mai e viata p-acilea? Am cetit vro ora la replicile de pe forumul asta despre forex (pag. 1-17, integral!) si m-am distrat copios... S-au adunat aici toate frustrarile, indoielile si disperarile financiare din Romania... Un adevarat roman, nu stiu daca va dati seama, dar cred ca cineva ar trebui sa-l publice necenzurat, ar scoate bani frumosi, he-he!
Ok, nu vreau sa fiu sarcastic, nici eu nu am rezultate serioase... Una peste alta: imi place aici.
Happy trading!
black ice
Am citit şi eu paginile 1-17, acum câteva zile. Mie mi-a luat pe puţin 7 ore, dacă nu mai mult. Iar asta fără să citesc integral... In fine...

După aproape 3 săptămâni de tranzacţionare, ajung la concluzia că FOREX-ul este pentru cei care au bani. Oarecum, zicala 'ban la ban trage' cred că în acest domeniu se aplică cel mai bine. Dacă ai bani şi nu prea ştii ce să faci cu ei, poţi să-i tranzacţionezi pe forex iar din eventualul profit de aproximativ 10% pe lună, cum zicea cineva de pe aici, îţi poţi lua ceva frumos. Dacă nu ai bani, să tranzacţionezi cam 250$, se poate dovedi deseori destul de frustrant. Fie îi pierzi, riscând mai mult în speranţa de a câştiga mai mult, fie câştigi nişte sume ce abia ar acoperi taxele de withdraw...
cez
QUOTE(black ice @ Apr 4 2006, 22:04) *
Am citit și eu paginile 1-17, acum câteva zile. Mie mi-a luat pe puțin 7 ore, dacă nu mai mult. Iar asta fără să citesc integral... In fine...

După aproape 3 săptămâni de tranzacționare, ajung la concluzia că FOREX-ul este pentru cei care au bani. Oarecum, zicala 'ban la ban trage' cred că în acest domeniu se aplică cel mai bine. Dacă ai bani și nu prea știi ce să faci cu ei, poți să-i tranzacționezi pe forex iar din eventualul profit de aproximativ 10% pe lună, cum zicea cineva de pe aici, îți poți lua ceva frumos. Dacă nu ai bani, să tranzacționezi cam 250$, se poate dovedi deseori destul de frustrant. Fie îi pierzi, riscând mai mult în speranța de a câștiga mai mult, fie câștigi niște sume ce abia ar acoperi taxele de withdraw...

N-as prea zice.. daca ai castiga 10PIPS /zi la 1PIP=$1 ar insemna ~$200/luna... ceea ce nu e rau !!!!

Si 10PIPS/zi nu cred ca e un target nerealist....

Soros
Ca un facut, nu reusesc sa castig, dar nici sa pierd.... Fac ce fac si ajung tot acolo de unde am plecat: EVEN
Ma gandeam ca din cauza volatilitatii pietei, este greu sa tranz. cu SL la -25/-30... Voi la cat puneti TP?
Merci anticipat pt. raspunsuri
cez
QUOTE(Soros @ Apr 5 2006, 00:27) *
Ca un facut, nu reusesc sa castig, dar nici sa pierd.... Fac ce fac si ajung tot acolo de unde am plecat: EVEN
Ma gandeam ca din cauza volatilitatii pietei, este greu sa tranz. cu SL la -25/-30... Voi la cat puneti TP?
Merci anticipat pt. raspunsuri

Ma bag si eu in seama insa ar trebui sa astepti raspunsurile de la maestrii, daca vor veni ...

SL / TP este functie de strategie. Apoi cea mai buna practica este sa urci SL / TP cand intri pe profit ca sa minimizezi pierderile si sa maximizezi castigurile.

Ce strategie folosesti ?
Soros

QUOTE(cez @ Apr 5 2006, 09:21) *
SL / TP este functie de strategie. Apoi cea mai buna practica este sa urci SL / TP cand intri pe profit ca sa minimizezi pierderile si sa maximizezi castigurile.(subl.mea, Soros)
Ce strategie folosesti ?

Ei bine, draga Cez, am incercat si ce spui tu... "..sa urci SL/TP..." Problema ramane in continuare volatilitatea pietei; daca mut SL cand sunt, sa zicem, la +10 pips, este mai mult decat probabil ca acolo voi inchide pozitia, bineinteles in afara de cazul cand prind vreun rally... Asta ti-o spun din experienta (tranzactionez din 2001, cu anumite intreruperi). Concluzie: NU umblu la SL decat atunci cand mi-am atins target-ul cu TP-ul (+30/+50/+70).
Si acum: sa nu te miri, dar eu pun SL initial la -50. In felul asta ma asigur ca evit cel mai uzual swing up-down: +/-30.
Chiar daca nu reusesc inca sa am un rezultat satisfacator, este totusi cea mai rezonabila strategie, cu o singura conditie: sa fiu cu ochii pe tranzactie tot timpul. In felul acesta am si sansa ca la sfarsitul zilei sa inchid tranzactia cat mai aproape de +, in cazul in care trendul nu s-a decis definitiv intr-o directie sau alta.

Ca anecdota: am un prieten belgian care a inventat o strategie sui-generis; a numit-o "Strategia tzaranului grobian": la fiecare rally EUR/USD cat de cat semnificativ de 45 de pipuri (up or down), deschidea o tranzactie in sens invers cu SL la -15 si TP la +10. Interesant este ca o buna perioada i-a mers destul de bine.... Eu nu am incercat-o inca.
Pe curand, treidare
P.S. Astept si alte strategii. Ba, as propune chiar sa testam concomitent cati mai multi o anumita strategie (asupra careia am cazut in prealabil de acord) timp de o saptamana. Dupa aceea ne-am putea impartasii experientele... Ce ziceti? Ne-am putea imbogati spiritul critic si experienta.
dof
Salutare,
Fiecare are idei, fiecare incearca pe forex si isi da cu presupusul. Multi avem dreptate in feluri diferite. Incerc sa pun pe picioare un site unde sa grupez ideile bune ale tuturor. http://www.cj-n.com
Daca aveti timp si sunteti de acord cu mine ca analizand impreuna putem analiza mai bine, intrati faceti user si dati bataie.
Eu pun la dispozitie tot ce stiu si tot ce o sa stiu, o sa impart cu fiecare. Suntem cativa oameni deja. In fiecare saptamana facem conferinte, discutam pe grafic, traiduim impreuna. Pentru cine rezinsta in fiecare seara facem o conferinta pe la ora 2 am (ora romaniei) sa discutam planuri de bataie pe ziua urmatoare. Daca ii surade cuiva idea, sa intre linistit. Locuiesc in state, am fost la multe prezentari si seminarii, am intalnit multi traderi mari, am vorbit cu ei, am citit cartile lor. Nu ma laud, multi poate o duceti mult mai bine decat mine, nu sunt un trader bun, dar vreau sa fiu smile.gif. Nu sunt nici macar un trader mediocru, nu ca as vrea sa fiu biggrin.gif
Daca nu va surade ideea intrati macar pe forum si lasati'va strategia, eu am lasat doua si am sa mai las. Nu va e frica, nu o sa va o fure nimeni, si daca o fura... va confirma ca e buna. Am sa o testez, poate o sa o testezi si altii si o sa va ajute sa va imbunatatiti: http://www.cj-n.com/modules.php?name=Forum...e=viewforum&f=4
Eventual daca aveti timp sa raspundeti si la doua intrebari e si mai bine:
Ce broker folositi
http://www.cj-n.com/modules.php?name=Forum...e=viewtopic&t=6
Ce experienta aveti pe forex:
http://www.cj-n.com/modules.php?name=Surve...order=0&thold=0
Vreau sa imi fac eu o idee.
Ms mult
moltit
NU vreau sa fac nicidecum reclama unui alt site/forum, dar pe http://www.bluechips.ro/forum/ sectiunea "extern" se poarta discutii interesante si, mai ales, se posteaza stiri aproape on-line cu referire la piata FRX.

Aici se dezbat multe aspecte referitoare la asa-zisele strategii, la cati pips sa punem un SL, cat din cont sa alocam pentru o tranzactie, samd. Astea tin mult de felul de tranzactionare al fiecaruia dintre noi (fie ca tranzactioneaza pe FRX, fie ca e pe actiuni, indici sau optiuni) si nu cred ca se poate cataloga.

De ce am indicat acel link? Pentru ca pe langa stiri aproape real-time (postate de regula de o singura persoana de pe la 8 dimineata pana spre 2 noaptea), mai sunt cativa care incearca sa desluseasca, sa analizeze pietele externe in general, nu numai Forex-ul. Apar astfel mai multe opinii, si pentru cei , dezamagiti fiind (poate) de evolutia BVB si a situatiei pietei de capital din Romania si incerca sa gaseasca si altceva.

Macar pentru cei care nu au acces la o platforma de stiri on-line dar tranzactioneaza (sau sunt dornici sa), hai sa facem acelasi lucru si pe softpedia.

Ma refer la stiri, interpretarea lor, analize, estimari, etc. Putem posta pana si grafice cu analiza tehnica. Totul este ca sa trecem de la nivelul "dar eu cum fac sa tranzactionez, sau sa trimit bani, sau cum imi aleg broker-ul" samd, la un nivel superior, din care si noi, si cititorii incepatori sa poata invata ceva.

Daca se doreste asa ceva, promit sa contribui efectiv la aceasta. Lipsesc de aici analize, estimari, tendinte, "Global Savings Glut", idee care a fost pusa de Bernake pe tapet inca de acum un an si reiterata recent, ultimul NPF, J-C Trichet care a dat dovada de super-transparenta si a surprins pietele prin "telefonarea" ridicarii dobanzii in Iunie, samd.

Saptamana viitoare vom vedea Int. Trade din SUA. Va fi sub sau peste 68 bln?. Ce va face dolarul?

Acestea cred eu ca sunt subiecte mult mai interesante de dezbatut aici.

Cu bine,
dof
Exact acelasi lucru vreau sa pun si eu pe picioare. Un site, un forum unde sa discutam mai mult decat povesti vanatoresti. Strategii clare pe care sa le putem testa. Nu vreau sa fac bani din site, nu vreau sa iau banii la nimeni, doar vreau sa facem o treaba mai organizata. Sunt multe site'uri care dau stiri real time. Sunt multe strategii de traiduit stirile. Stiu cateva si le pot imparti. Cine mai stie... poate ne zice si noua. Am facut si un chat unde se poate intra si discuta in timp ce se traiduieste, idei si alea alea. E bine pe forum sa iti lasi idei, dar cand traiduiesti vrei sa schimbi idei mai repede, de aia zic ca un chat e mai adecvat pentru asa ceva decat un forum.
Pentru cei mai seriosi pun la bataie un sistem de conferinte unde putem discuta live, pe grafic, nu poze si alte chestii.
QUOTE(moltit @ Apr 9 2006, 02:50) *
NU vreau sa fac nicidecum reclama unui alt site/forum, dar pe http://www.bluechips.ro/forum/ sectiunea "extern" se poarta discutii interesante si, mai ales, se posteaza stiri aproape on-line cu referire la piata FRX.

Aici se dezbat multe aspecte referitoare la asa-zisele strategii, la cati pips sa punem un SL, cat din cont sa alocam pentru o tranzactie, samd. Astea tin mult de felul de tranzactionare al fiecaruia dintre noi (fie ca tranzactioneaza pe FRX, fie ca e pe actiuni, indici sau optiuni) si nu cred ca se poate cataloga.

De ce am indicat acel link? Pentru ca pe langa stiri aproape real-time (postate de regula de o singura persoana de pe la 8 dimineata pana spre 2 noaptea), mai sunt cativa care incearca sa desluseasca, sa analizeze pietele externe in general, nu numai Forex-ul. Apar astfel mai multe opinii, si pentru cei , dezamagiti fiind (poate) de evolutia BVB si a situatiei pietei de capital din Romania si incerca sa gaseasca si altceva.

Macar pentru cei care nu au acces la o platforma de stiri on-line dar tranzactioneaza (sau sunt dornici sa), hai sa facem acelasi lucru si pe softpedia.

Ma refer la stiri, interpretarea lor, analize, estimari, etc. Putem posta pana si grafice cu analiza tehnica. Totul este ca sa trecem de la nivelul "dar eu cum fac sa tranzactionez, sau sa trimit bani, sau cum imi aleg broker-ul" samd, la un nivel superior, din care si noi, si cititorii incepatori sa poata invata ceva.

Daca se doreste asa ceva, promit sa contribui efectiv la aceasta. Lipsesc de aici analize, estimari, tendinte, "Global Savings Glut", idee care a fost pusa de Bernake pe tapet inca de acum un an si reiterata recent, ultimul NPF, J-C Trichet care a dat dovada de super-transparenta si a surprins pietele prin "telefonarea" ridicarii dobanzii in Iunie, samd.

Saptamana viitoare vom vedea Int. Trade din SUA. Va fi sub sau peste 68 bln?. Ce va face dolarul?

Acestea cred eu ca sunt subiecte mult mai interesante de dezbatut aici.

Cu bine,
moltit
QUOTE(dof @ Apr 9 2006, 06:02) *
Exact acelasi lucru vreau sa pun si eu pe picioare. Un site, un forum unde sa discutam mai mult decat povesti vanatoresti. Strategii clare pe care sa le putem testa. Nu vreau sa fac bani din site, nu vreau sa iau banii la nimeni, doar vreau sa facem o treaba mai organizata. Sunt multe site'uri care dau stiri real time. Sunt multe strategii de traiduit stirile. Stiu cateva si le pot imparti. Cine mai stie... poate ne zice si noua. Am facut si un chat unde se poate intra si discuta in timp ce se traiduieste, idei si alea alea. E bine pe forum sa iti lasi idei, dar cand traiduiesti vrei sa schimbi idei mai repede, de aia zic ca un chat e mai adecvat pentru asa ceva decat un forum.
Pentru cei mai seriosi pun la bataie un sistem de conferinte unde putem discuta live, pe grafic, nu poze si alte chestii.

Suna interesant!

Cu bine,
dof
QUOTE(moltit @ Apr 9 2006, 20:36) *
Suna interesant!

Cu bine,

Mersi
Abia i'am dat drumu. Cei interesati sunt asteptati: http://www.cj-n.com
gtk
nu cred ca se poate ce vrei tu....
daca cineva are o strategie care aduce profituri constante, fii sigur ca nu-ti va dezvalui nimic... tu ai face-o? ma indoiesc...
vazi ca gasesti pe moneytec.com o multime de planuri de trading, jurnale de trading, etc....
dof
QUOTE(gtk @ Apr 10 2006, 11:04) *
daca cineva are o strategie care aduce profituri constante, fii sigur ca nu-ti va dezvalui nimic... tu ai face-o? ma indoiesc...
vazi ca gasesti pe moneytec.com o multime de planuri de trading, jurnale de trading, etc....

As face'o, dc nu?
Tot timpul e loc de imbunatatit, iar daca o dai la altii o poti imbunatati mai repede... ca si o versiune beta, o dai la mai multi la testat si vezi ce bugguri gaseste fiecare. Nu ai nimic de pierdut. Toata lumea are de castigat. Nu cred ca cineva are o strategie perfecta. Sunt convins ca fiecare strategie se poate face mai buna, dar niciodata perfecta.
moltit
Parerea mea e ca prea se cauta "strategii minune" care sa aduca profituri, daca se poate garantate. NU cred ca exista asa ceva (cel putin la nivel de conturi pe pana in cateva zeci de milioane). Singurele soft-uri care pot gestiona intreaga paleta de informatii din piata (dpdv macroeconomic, statistic, risc de tara, analiza tehnica, risk management, asset allocation, si care implica mult mai multe chestii decat o simpla pozitie spot protejata (poate) de ceva options) le au doar marii jucatori, adica banci la nivel de Citi, Merrill, samd si fonduri de investitii a caror suma de gestionat pleaca de la cateva sute de milioane in sus.

Pentru nivelul nostru cel mai important aspect cred ca ramane cunosterea mecanismelor care pot influenta cursul unei anumite valute, ceva notiuni primare (elementare) de risc managenent si asset allocation, precum si accesul la stiri real-time si analize (research-uri) publicate.

In plus, experienta, sudoare, "rabdare si tutun", Magne B-6, cafea, si ochii toata ziua pe monitor, nu atat pentru urmarirea a " 10 pips", cat pentru stiri, analize samd. O antena de satelit cu CNBC si/sau Bloomberg nu are decat cum sa ajute.

Cu bine,

P.S.

Nu doresc sa jignesc pe nimeni, dar din ceea ce am constatat exista o mare parte din "jucatorii" de FRX din Romania pe care daca ii intrebi de ce a crescut azi EURUSD sau de ce a scazut acum o saptamana, o sa constatati ca, de fapt, ei tranzactioneaza aproape excusiv "dupa nas", fara nici un fel de fundamentare.
dof
Ai dreptate, rabdare si tutun
Te holbezi la grafice, le analizezi pana iti crapa ochii. Totul sta in experienta si ore in fata calculatorului.
Ca si orice meserie totul e in exercitiu. Poti avea manuale, tot felu de helpuri si toata magariile ca degeaba, daca nu transpiri in campul munci nu vei deveni un profesionist. Si in forex trebuie sa fii profesionist ca sa rezisti.
Eu sunt programator de felul meu, poate multi dintre cei de pe forum. Cand am o problema... dau un search pe net, gasesc un forum ceva unde s'o mai batut careva de problema mea. E mai repede, poate intr'un final as rezolva'o si eu, dar de ce sa pierd timp? Asa zic eu ca e si cu forex. Nimeni nu o sa iti toarne forex in cap, dar parca e mai usor daca te mai folosesti si de ce au invatat altii, nu incerci sa inventezi totul de la inceput. Bineinteles ca trebuie sa stai si sa analizezi, nu o sa faci bani intreband in dreapta si in stanga, asteptand de la altii semnale, dar cred ca ajuta sa te consulti, sa vezi ce gandesc altii si ce poti invata de la ei, urmand ca pe urma sa aplici si sa testezi. Neaparat sa testezi.
De aia va propun in forum, un chat, conferinte saptamanale/zilnice unde sa analizam grafice, sa tracem concluzii, sa invatam unii de la altii.
Aberez? tongue.gif

QUOTE(moltit @ Apr 12 2006, 02:01) *
Parerea mea e ca prea se cauta "strategii minune" care sa aduca profituri, daca se poate garantate. NU cred ca exista asa ceva (cel putin la nivel de conturi pe pana in cateva zeci de milioane). Singurele soft-uri care pot gestiona intreaga paleta de informatii din piata (dpdv macroeconomic, statistic, risc de tara, analiza tehnica, risk management, asset allocation, si care implica mult mai multe chestii decat o simpla pozitie spot protejata (poate) de ceva options) le au doar marii jucatori, adica banci la nivel de Citi, Merrill, samd si fonduri de investitii a caror suma de gestionat pleaca de la cateva sute de milioane in sus.

Pentru nivelul nostru cel mai important aspect cred ca ramane cunosterea mecanismelor care pot influenta cursul unei anumite valute, ceva notiuni primare (elementare) de risc managenent si asset allocation, precum si accesul la stiri real-time si analize (research-uri) publicate.

In plus, experienta, sudoare, "rabdare si tutun", Magne B-6, cafea, si ochii toata ziua pe monitor, nu atat pentru urmarirea a " 10 pips", cat pentru stiri, analize samd. O antena de satelit cu CNBC si/sau Bloomberg nu are decat cum sa ajute.

Cu bine,

P.S.

Nu doresc sa jignesc pe nimeni, dar din ceea ce am constatat exista o mare parte din "jucatorii" de FRX din Romania pe care daca ii intrebi de ce a crescut azi EURUSD sau de ce a scazut acum o saptamana, o sa constatati ca, de fapt, ei tranzactioneaza aproape excusiv "dupa nas", fara nici un fel de fundamentare.
gtk
QUOTE(moltit @ Apr 12 2006, 03:01) *

eu nu cred ca exista vreun fel de soft care sa te ajute in mod substantial... si nu e nevoie sa gestionezi "sute de milioane" pt. a avea un soft mai complex...
de acord ca nu exista nici un "holy grail"...

QUOTE(moltit @ Apr 12 2006, 03:01) *

am observat ca ai facut sus referire la un site cu stiri "aproape real-time"... pai ce nevoie ai, cand exista atatea site-uri cu stiri real-time? ... forex.com chiar si pt. conturile demo ofera stiri si analize real-time..
analiza fundamentala NU prea functioneaza pt. piata forex (spre deosebire de piata de actiuni)... e bine sa stii cand sunt anunturi fundamentale, dar sa incerci sa le analizezi, sa incerci sa le prezici, e ca si cum ai juca jocuri de noroc... nici macar reactia pietei nu e sigura, chiar daca ai stii sigur cifrele care vor fi date...
nu zic, e bine sa stii ce anume determina miscarea pretului(tocmai vazusem pe moneytec cum se bucurau vreo doi ca a scazut eurusd iar explicatia pt. ei era ceva ce tine de analiza tehica, pe cand in realitate a fost vorba de discursul lui Trichet), dar nu e vreo cheie a succesului (poate doar daca vrei sa "trade the news"... desi trebuie sa fii putin inconstient... dar deh, fiecare cu principiile sale)
dof
QUOTE(gtk @ Apr 12 2006, 12:34) *
eu nu cred ca exista vreun fel de soft care sa te ajute in mod substantial... si nu e nevoie sa gestionezi "sute de milioane" pt. a avea un soft mai complex...
de acord ca nu exista nici un "holy grail"...
am observat ca ai facut sus referire la un site cu stiri "aproape real-time"... pai ce nevoie ai, cand exista atatea site-uri cu stiri real-time? ... forex.com chiar si pt. conturile demo ofera stiri si analize real-time..
analiza fundamentala NU prea functioneaza pt. piata forex (spre deosebire de piata de actiuni)... e bine sa stii cand sunt anunturi fundamentale, dar sa incerci sa le analizezi, sa incerci sa le prezici, e ca si cum ai juca jocuri de noroc... nici macar reactia pietei nu e sigura, chiar daca ai stii sigur cifrele care vor fi date...
nu zic, e bine sa stii ce anume determina miscarea pretului(tocmai vazusem pe moneytec cum se bucurau vreo doi ca a scazut eurusd iar explicatia pt. ei era ceva ce tine de analiza tehica, pe cand in realitate a fost vorba de discursul lui Trichet), dar nu e vreo cheie a succesului (poate doar daca vrei sa "trade the news"... desi trebuie sa fii putin inconstient... dar deh, fiecare cu principiile sale)

Sunt doar cateva lucruri mari care misca si determina pretul:
- dobanda bancii nationale
- inflatia
- import/exportul
- increderea consumatorului
- consumul din tzara respectiva
Evident ca mai sunt si alte chestii, nu vreau sa simplific treaba, dar sunt niste lucruri importante care trebuie intelese de la inceput.
Sa incerc sa ma explic. Stiu ca ati auzit de carry trades ( cumparat mult dintr'o valuta pentru dobanda). Procentajul lor este pare si in mare masura sunt capabili sa miste piata.
Evident ca investitorii din carry trades vor investi in moneda care are o dobanda mare fata de moneda lor. Pe urma ei vor incerca sa vada cat de reala este dobanda, daca inflatia este mare... degeaba. Pe urma un alt lucru la care se uita este stabiitatea economica (cat produce tzara respectiva, cat importa, ce somaj are , cat consuma) si pe urma se uita la stabilitate politica. Euro, se zice, va deveni investitia chinezilor, etc... Trebuie sa se intareasca. Credeti ca va mai investi cineva in euro daca in germania vor iesi la putere nazistii de ex?
O alta abordare fundamentala ar putea fi prin prizma unor bunuri. Care sunt cele mai importante? Petrol, aur, argint. O lista cu principalii producatori pe fiacare o sa va atraga atentia catorva tzari care se afla pe fiecare lista. De exemplu Canada. Canada detine rezerve foarte mari de petrol, este si un mar producator de aur si argint. La fel si Brazilia. Brazilia detine rezerve mari de petrol, iar in brazilia doar 10% din masini folosesc benzina/motorina, 90% mergand pe etanol parca. Cine sunt consumatorii? O lista cu consumatorii mari pe fiecare dintre bunuri o sa va atraga iar atentia asupra catorva tzari: usa, china, japonia.
Stati linistit ca nu e analiza mea. E o analiza pe care am auzit'o in ft lauderdale la o conferinta pe tema forexului. A prezentat'o un tip destul de destept. Era money manager si zicea ca se cam orienteaza in investitii in monezi mai exotice: brz, mxn.
Cu ce ne ajuta pe noi? Nu prea cred ca ne ajuta cu mare lucru, dar cred ca e frumos sa stim si sa intelegem niste fenomene tongue.gif
Toate cele bune si cat mai multi pipsi
moltit
QUOTE(dof @ Apr 12 2006, 14:54) *
Sunt doar cateva lucruri mari care misca si determina pretul:
- dobanda bancii nationale
- inflatia
- import/exportul
- increderea consumatorului
- consumul din tzara respectiva

Nu trebuie uitat deficitul bugetar si comercial!

Daca e sa luam ca exemplu Statele Unite, deficitele "gemene" reprezinta doar doua dintre motivele pentru care dolarul este vazut in scadere pana la finele anului si anul viitor.

Cu bine,
gtk
mda... si nu trebuie uitate nici discursurile unora ca Trichet, care pot misca preturile mai tare si decat NFP-urile...
dof
QUOTE(gtk @ Apr 12 2006, 20:27) *
mda... si nu trebuie uitate nici discursurile unora ca Trichet, care pot misca preturile mai tare si decat NFP-urile...

Da
De astea mai face si Patriciu, de scade pretu la rompetrol prin stiri sa le poata el cumpara mai ieftin. E fain sa ai atata putere... tongue.gif
dof
QUOTE(gtk @ Apr 10 2006, 11:04) *

Probabil ca ai citit si ai auzit multe strategii foarte bune, dar pentru ca nu le'ai inteles sau nu ai avut incredere in ele sau in persoana care ti le'a zis, nu le'ai aplicat si testat.
Ma indoiesc ca tu intelegi printr'o strategie buna o strategie care o auzi acum si in 5 minute faci bani cu ea, dar parca impresia asta mi'o lasi. Nu te atac, sunt convins ca nu crezi asta. Poti sa ai in fata o strategie foarte buna cu care altii au facut milioane, dar trebuie munca, rabdare pentru a face bani cu ea.
Un trader roman pe care l'am intalnit aici zicea ca nu are de ascuns nimic, zice strategia lui pentru ca strategie e doar o mica parte din ceea ce inseamna trader. El zicea ca trebuie sa ai si c*a*e sa faci asta, si evident multa multa multa munca.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.