NU vreau sa fac nicidecum reclama unui alt site/forum, dar pe
http://www.bluechips.ro/forum/ sectiunea "extern" se poarta discutii interesante si, mai ales, se posteaza stiri aproape on-line cu referire la piata FRX.
Aici se dezbat multe aspecte referitoare la asa-zisele strategii, la cati pips sa punem un SL, cat din cont sa alocam pentru o tranzactie, samd. Astea tin mult de felul de tranzactionare al fiecaruia dintre noi (fie ca tranzactioneaza pe FRX, fie ca e pe actiuni, indici sau optiuni) si nu cred ca se poate cataloga.
De ce am indicat acel link? Pentru ca pe langa stiri aproape real-time (postate de regula de o singura persoana de pe la 8 dimineata pana spre 2 noaptea), mai sunt cativa care incearca sa desluseasca, sa analizeze pietele externe in general, nu numai Forex-ul. Apar astfel mai multe opinii, si pentru cei , dezamagiti fiind (poate) de evolutia BVB si a situatiei pietei de capital din Romania si incerca sa gaseasca si altceva.
Macar pentru cei care nu au acces la o platforma de stiri on-line dar tranzactioneaza (sau sunt dornici sa), hai sa facem acelasi lucru si pe softpedia.
Ma refer la stiri, interpretarea lor, analize, estimari, etc. Putem posta pana si grafice cu analiza tehnica. Totul este ca sa trecem de la nivelul "dar eu cum fac sa tranzactionez, sau sa trimit bani, sau cum imi aleg broker-ul" samd, la un nivel superior, din care si noi, si cititorii incepatori sa poata invata ceva.
Daca se doreste asa ceva, promit sa contribui efectiv la aceasta. Lipsesc de aici analize, estimari, tendinte, "Global Savings Glut", idee care a fost pusa de Bernake pe tapet inca de acum un an si reiterata recent, ultimul NPF, J-C Trichet care a dat dovada de super-transparenta si a surprins pietele prin "telefonarea" ridicarii dobanzii in Iunie, samd.
Saptamana viitoare vom vedea Int. Trade din SUA. Va fi sub sau peste 68 bln?. Ce va face dolarul?
Acestea cred eu ca sunt subiecte mult mai interesante de dezbatut aici.
Cu bine,