FOREX
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60

Swordfish

Gtk: crezi ca procesul de trading intre un trader institutional si unul particular este acelasi. cel institutional nu isi joaca banii lui, deci o parte din emotiile pe care le are unul ce sta acasa se anuleaza. in afara de asta ei beneficiaza de informatii mai rapid si chiar din interior. cine are informatia are puterea.
asa ca fata de traderul privat cel instit. are niste avantaje imense.

si apropo de postul celui care spunea ca citim carti scrise prin 1900 toamna, cred ca mai rau ar fi fost sa nu citim nimic....si sa punem intrebari de genul cum se cumpara eur/usd sau sa cautam site-uri cu analiza deja facuta, cum am avzut ca au fost unele posturi.
PDPDPD
Va rog sa imi recomandati o carte sau CD despre analiza tehnica.
Multumesc anticipat.

LazyPawn
QUOTE(Swordfish @ Mar 19 2006, 12:02) *
Gtk: crezi ca procesul de trading intre un trader institutional si unul particular este acelasi. cel institutional nu isi joaca banii lui, deci o parte din emotiile pe care le are unul ce sta acasa se anuleaza. in afara de asta ei beneficiaza de informatii mai rapid si chiar din interior. cine are informatia are puterea.

Este perfect adevărat. Culmea, mulți traderi instituționali de succes care la un moment dat au renunțat la posturile bine plătite și s-au apucat să lucreze pe cont propriu... au dat faliment. De ce?

Pe de o parte sunt cele 2 motive spuse mai sus: emoțiile inerente tranzacționării fondurilor proprii, și lipsa informațiilor din interior. Un al 3-lea motiv este faptul că în cadrul instituțiilor disciplina este IMPUSĂ. Traderul nu are voie să riște mai mult decât un anumit procentaj sau o anumită sumă, nu are voie să facă mai mult de un anumit număr de tranzacții, dacă are o perioadă proastă i se reduce și mai mult procentajul alocat până redevine profitabil, este forțat să limiteze riscul etc. El este obligat să justifice fiecare tranzacție. Acasă, când nu e nimeni să-l forțeze, face greșeli de tipul supraexpunerii sau overtrading sau risc prea mare etc.
gtk
cel institutional nu isi joaca banii lui, deci o parte din emotiile pe care le are unul ce sta acasa se anuleaza.

asta asa e
in afara de asta ei beneficiaza de informatii mai rapid si chiar din interior. cine are informatia are puterea.

care "interior" ca nu inteleg... nu e ca si cu piata de actiuni... orice trader privat poate obtine infomatii imediat in special daca se aboneaza la diversii servicii contra cost...
legat de avantaje, nu vad ce avantaje pot avea... poate faptul ca tranzactioneaza probabil direct prin banci si nu se incurca cu bucket-shopurile astea... oricum, si un trader privat ar putea face asta daca are suficienti bani..
un trader institutional are in medie un salariu anual de ~100.000 usd... adica mai putin decat multi programatori... doar managerii ajung pe la 500.000...
io ma intreb de ce nu se duce individul asta la un fond mutual sa castige super salariile lui peste...
LazyPawn
QUOTE(gtk @ Mar 19 2006, 14:31) *
care "interior" ca nu inteleg... nu e ca si cu piata de actiuni... orice trader privat poate obtine infomatii imediat in special daca se aboneaza la diversii servicii contra cost...

Nu e vorba de știri gen rapoarte economice. Aici inside info se referă mai ales la ordinele mari care există pe piață, din partea cui vin, și ce sumă este. Dacă știi că un jucător puternic, sau niște bănci majore au un ordin de vânzare la un anumit preț, vei vinde și tu acolo, pentru că e foarte probabil ca prețul să cadă până când piața reușește să absoarbă toată suma respectivă. Astfel de informații ajung la cei care lucrează pe piața interbancară sau la cei care gestionează fonduri serioase, dar nu și la micii retail traders. Aceștia cel mult află după ce prețul a fugit 50 de pipși, că a fost vorba de nu știu care jucător puternic care avea ordinul pus acolo. Too late!
dof
QUOTE(xkx @ Mar 18 2006, 13:56) *
Ca sa fii trader bun nu conteaza cati ani ai in spate. Pot sa fie si traderi de 10 ani cu aceleasi calitati cu ale unora de 2 ani.
Unde s`a tinut prezentarea de care zici? Si cum se poate ajunge acolo?
Thx

In ft lauderdale, depinde de unde vii.

QUOTE(gekogordon @ Mar 19 2006, 00:56) *
Ce zici tu e pura fictiune!
1st. Pentru ca cei mai tari traderi sunt traderi institutionali, care nu-s prosti sa-si tranz banii lor cand au fonduri care le dau pe mana si un mld de usd
2nd.Traderi nu dau analize, asta e treaba analistilor.
3rd. Uita-te de unde vin "traderi" pe care-i descondideri tu, adica cei de la FXCM- vin de la JP Morgan Chase, asa ca mai incearca. Apropo, astia macar isi bat capul sa ajute clientii, alti nu-ti ofera nici macar atat.

Traderii instutionali au alte informatii, au acces la mult mai multe chestii care le face munca mult mai usoara, au departamente si departamente. Le e mult mai usor pentru ca au la idemana multe avantaje. Multi care au plecat din institutii de genu crezand ca pot face trade mai bine pe cont propriu au esuat pentru ca nu mai aveau la indemana toate posibilitatile care i le oferea firma.
Nu disconsider analistii de la fxcm, doar zic ca experienta lor nu e suficienta pentru mine ca sa o iau in seama. Marea lor majoritate sunt traderi de 1-2 ani(poate din institutii, JP morgan... nu contest), dar pentru mine sa te lasi de trade dupa 1-2 si sa te apuci de analiza... ma face sa ma gandesc de 2 ori despre tine inainte sa te ascult.
Prefer sa ascult un broker cu 20 ani experienta care a reusit, pentru ca a reusit pe mintea lui, pe judecata lui si pe analiza lui, pentru mine este deasupra traderilor institutionalizari care au poate de 100 de ori mai multe resurse si informatii. Vreau sa ma iau dupa o persoana care a reusit avand la indemana posibilitatile care le am si eu, nu departamente intregi, armate de analisti.

gtk,
cred ca m'ai inteles gresit. Nu ziceam sa joci fara stop loss, mai cinteste o data ce am scris. Ziceam ca stop lossul nu e fix, e dat de o strategie. Nu poti seta 1-2-3%, e data de strategie.
Daca ai o strategie care te face sa risti 10-20% si sa ai posibilitatea sa castigi 50-60% cu o probabilitate de 70-80%... nu joci pentru ca riskul depaseste 3%?
Valoarea marginii folosite e bine sa fie undeva pe la 1-2-3% in functie de riscul/castigul potential.
Nu vreau sa jignesc pe nimeni, pur si simplu e impresia care mi'a ramas in urma citirii forumului.

Si apropo de jucat fara stop loss, am citit multe pareri pe tema, zic eu destul de interesante. Multi traderi cu experienta zic de jucat cu stop loss ca e o greseala. Ei prefera sa joace fara stop loss pentru ca au incredere in strategie lor, pentru ca e testata si pentru ca urmaresc piata cu regularitate, iar daca apare semn ca ceva are merge prost, ies iei, nu au nevoie de stop loss. Stop lossul e pentru incepatori sa se protejeze, pentru cei care inca nu au incredere in strategia lor si pentru cei care nu simt piata suficient de bine. Recunosc, joc cu stop loss, nu am incredere in mine inca sa renunt la el.

Apropo de ajutat oamenii... cei de la FXCM. Se pare ca nu prea stii cu ce se mananca treaba in state. Nici o firma nu doreste sa ajute pe nimeni, nu isi bate capul sa ajute pe nimeni. Tot ce isi doresc e sa faca bani. E un cult al banilor in state pe care POATE nu il stii, sau poate il stii. Fii convins ca nimeni nu vrea sa te ajute. Un analist/trader bun nu isi mai bate capul, are deja ochiul format. E doar o chestiune de moment la ei. Asteapta momentul oportun si se baga. Un trader bun miroase momentul, il simte, nu trebuie sa isi bata capul sa il descopere. Si l'a batut deja. Acum doar asteapta.
LazyPawn
QUOTE(dof @ Mar 19 2006, 16:25) *
gtk,
cred ca m'ai inteles gresit. Nu ziceam sa joci fara stop loss, mai cinteste o data ce am scris. Ziceam ca stop lossul nu e fix, e dat de o strategie. Nu poti seta 1-2-3%, e data de strategie.
Daca ai o strategie care te face sa risti 10-20% si sa ai posibilitatea sa castigi 50-60% cu o probabilitate de 70-80%... nu joci pentru ca riskul depaseste 3%?
Valoarea marginii folosite e bine sa fie undeva pe la 1-2-3% in functie de riscul/castigul potential.
Nu vreau sa jignesc pe nimeni, pur si simplu e impresia care mi'a ramas in urma citirii forumului.

Si apropo de jucat fara stop loss, am citit multe pareri pe tema, zic eu destul de interesante. Multi traderi cu experienta zic de jucat cu stop loss ca e o greseala. Ei prefera sa joace fara stop loss pentru ca au incredere in strategie lor, pentru ca e testata si pentru ca urmaresc piata cu regularitate, iar daca apare semn ca ceva are merge prost, ies iei, nu au nevoie de stop loss. Stop lossul e pentru incepatori sa se protejeze, pentru cei care inca nu au incredere in strategia lor si pentru cei care nu simt piata suficient de bine. Recunosc, joc cu stop loss, nu am incredere in mine inca sa renunt la el.

Nu sunt gtk, dar dă-mi voie să spun că greșești.

În primul rând, o strategie care riscă 10-20% pentru a câștiga 50-60%, și are o probabilitate de câștig de 70-80% NU EXISTĂ. Este o utopie. Dacă cineva ar avea o asemenea strategie ar acumula întreaga avuție a omenirii în vreo 2 ani.

Însă, chiar acceptând prin absurd că ai o strategie care riscă 20% pentru a face 60% câștig, și că această strategie câștigă 70% din ocazii (adică 7 din 10)... repartiția acelor câștiguri și pierderi nu este constantă. Nu vei avea tot 7 câștiguri urmate de 3 pierderi, apoi iar 7 câștiguri etc. Este perfect posibil să ai o serie de 5 pierderi inițiale, apoi 15 câștiguri etc. Ce te faci dacă riști 20% și ai ghinionul să nimerești tocmai seria de pierzătoare la început? Ai pierdut contul, înainte ca metoda ta să-și dovedească eficiența. De aceea, este corect să împarți la 10, și să riști 2% pentru a face 6%. Vei fi foarte profitabil, și nu riști să rămâi fără bani dacă dai peste o serie neagră.

Legat de stop-loss, ai dreptate când spui că nu trebuie să fie un număr fix de pipși, ci depinde de strategie, de ceea ce vezi pe grafic de exemplu. Însă acel stop TREBUIE să fie un procentaj fix din cont (să nu depășească acel procentaj mai bine zis). Așadar, gândirea merge în felul următor (exemplu): ia să vedem, dacă cumpăr acum eurusd la 1.22, conform strategiei mele unde ar fi SL? Păi, ar fi la 1.2140, adică la 60 de pipși distanță. Cu câte loturi pot să intru, astfel încât acei 60 de pipși să nu reprezinte pentru mine mai mult de 2% din cont? - asta presupunând că ești dispus să riști 2%. Așadar variabila este mărimea poziției cu care intri. Nivelul SL îl stabilești în funcție de datele tale tehnice, iar calculul îți va da numărul de loturi cu care poți intra. Așa se pune corect problema.

Există, într-adevăr, traderi care chipurile folosesc stopuri mentale. Probabil dacă ai o educație și o voință de fier le poți respecta. Cei mai mulți nu pot. În plus, există și evenimente catastrofale când prețul poate sări sute de pipși înainte ca tu să poți reacționa. De aceea, eu consider că un hard SL este necesar.

dof
Era doar un scenariu ipotetic. Daca citesti primul post al meu pe tema poate vei intelege mai bine. Acolo ziceam ca daca ai o strategie care te face sa risti 20%... schimb'o repede.
Parerea mea e ca trebuie sa ai o strategie buna, stop losul nu e fix, e dat de strategie, nu se poate exprima in procente, dar daca totusi ajunge sa fie prea mare ( smile.gif )... e naspa strategie. Nu incerca sa ma combati inainte sa ma intelegi.
Doi oameni cu aceeasi strategie buna pot in finalul a doi ani sa aiba mari diferente in cont, chiar pot sa fie pe minus. E vorba sa ai o strategie buna, dar pe urma si mai important e sa o stii folosi.

Cred ca incet imi dai dreptate. Daca citesti mai sus o sa vezi ca am spus ca valorile alea 1-2-3 % sunt legate de marginea pe care o folosesti, margine care e stabilita in functie de risc/profit potential. Asadar stop lossul e dat de strategie, iar riscul e dat de marginea cu care intri. Prostia mare e ca strategia sa iti zica un anumit stop loss ( la o anumita valoare) si tu sa il setezi mai mic pentru a risca mai putin. Parerea mea e ca mai bine lucrezi la marginea folosita, nu la valoarea la care iti setezi stop lossul.

O strategie buna nu iti va da un risc mare. Asta sa fie clar. Stiu ca ma repet, dar o strategie buna iti da un risc mic, o probabilitate mare de succes si suficiente semnale.
gtk
QUOTE(LazyPawn @ Mar 19 2006, 15:14) *
Nu e vorba de știri gen rapoarte economice. Aici inside info se referă mai ales la ordinele mari care există pe piață, din partea cui vin, și ce sumă este. Dacă știi că un jucător puternic, sau niște bănci majore au un ordin de vânzare la un anumit preț, vei vinde și tu acolo, pentru că e foarte probabil ca prețul să cadă până când piața reușește să absoarbă toată suma respectivă. Astfel de informații ajung la cei care lucrează pe piața interbancară sau la cei care gestionează fonduri serioase, dar nu și la micii retail traders. Aceștia cel mult află după ce prețul a fugit 50 de pipși, că a fost vorba de nu știu care jucător puternic care avea ordinul pus acolo. Too late!

stiu ca nu-s rapoarte economice...
"jucatorii puternici" nu pot misca pretul decat cu cativa pips, nu 50... ies din discutie bancile nationale, trezoreriile si alte asemenea.. si nici banci mari precum JP Morgan sau Citibank nu cred ca risca sa divulge asemenea informatii (inainte de a realiza tranzactia)...

e adevarat ca traderii institutionali au avantaje...doar ca avantajele nu sunt pt. banii lor...
noi vorbim aici despre salariul unui trader institutional vs. profitul unui trader particular performant... parca despre asta era vorba... si sa nu uitam ca un trader particular cu o suma frumusica (>100k) poate avea cam aceleasi avantaje ca si traderii institutionali...
Swordfish

In mai multe carti am gasit abordarea urmatoare: nu este nici o problema in a-ti inchide o pozitie cand ea se misca impotriva ta chiar daca mai are pana la SL; poti apoi sa reintri cu acea pozitie.
am folosit-o pe nonfarm payroll de vinerea trecuta cand datele erau cam ambiguue. am iesit si am intrat pe eur/usd si gbp/usd, astfel incat la sf am avut 7 tranzactii in total, 4 pierzatoare, 3 castigatoare iar castigul pe cele 3 a fost dublu fata de pierdere. doream sa intru cu un cont real, dar am mai amanat acest moment pana voi putea folosi mai bine tehnica asta.
imi vine greu sa cred ca este cineva care sa puna sl-uri fixe si sa astepte sa fie atinse, atunci cand pare logic ca vor fi si care duc la pierderi insemnate.
astfel, e cat se poate de adevarat 'cut your losses short...'
dof
QUOTE(Swordfish @ Mar 19 2006, 17:27) *
In mai multe carti am gasit abordarea urmatoare: nu este nici o problema in a-ti inchide o pozitie cand ea se misca impotriva ta chiar daca mai are pana la SL; poti apoi sa reintri cu acea pozitie.
am folosit-o pe nonfarm payroll de vinerea trecuta cand datele erau cam ambiguue. am iesit si am intrat pe eur/usd si gbp/usd, astfel incat la sf am avut 7 tranzactii in total, 4 pierzatoare, 3 castigatoare iar castigul pe cele 3 a fost dublu fata de pierdere. doream sa intru cu un cont real, dar am mai amanat acest moment pana voi putea folosi mai bine tehnica asta.
imi vine greu sa cred ca este cineva care sa puna sl-uri fixe si sa astepte sa fie atinse, atunci cand pare logic ca vor fi si care duc la pierderi insemnate.
astfel, e cat se poate de adevarat 'cut your losses short...'

Perfect de acord, dar trebuie sa ai un semn ca ceva s'a schimbat fata de analiza care te'a determinat sa intri. Trebuie sa fii sigur ca nu e doar o chestiune de moment.
LazyPawn
dof,

Valorile alea ale riscului nu sunt legate de margine. Marginea e doar un sistem de siguranță al brokerului, să se asigure că poate plăti pierderea pe care o suferi din contul tău.

Cred că se poate lămuri confuzia dacă urmărim un exemplu concret. Te rog să-l citești cu atenție, pentru că precedentul post cred că l-ai citit cam în grabă, nu ai înțeles ce am spus.

Să presupunem că am un cont de 20.000 USD în acest moment și că sistemul-strategia mea indică o cumpărare de eurusd la prețul de 1.22. Sa presupunem ca identific pe grafic un suport la 1.2150, unde imi voi pune SL, iar targetul meu este 1.2350. Dacă poziția merge prost și lovește SL, aș pierde 50 de pipși (de la 1.22 la 1.2150). Eu trebuie să am un risc predefinit, adică ce procentaj din cont sunt dispus să pierd într-o tranzacție. Să presupunem că acel risc predefinit este de 2%. Pentru contul meu de 20.000 USD, 2% înseamnă 400 USD. Ce înseamnă asta concret? Înseamnă că cei 50 de pipși pe care i-aș pierde nu au voie să fie mai mult de 400 USD. Asta înseamnă că îmi pot permite să cumpăr 8 miniloturi de eurusd, adică 80.000 USD. Pentru un minilot, valoarea unui pip este de 1 USD. Pentru 8 miniloturi, valoarea fiecărui pip în defavoarea mea este 8 USD. Deci, 50 de pipși, când lovește SL, este 50 * 8 = 400 USD. Asta înseamnă că am riscat 2% din cont. Partea cu marginea nu are nici o legătură cu acest calcul. Dacă am o margine de 1:100, pur și simplu înseamnă că pe perioada cât am deschise cele 8 miniloturi, voi avea blocată o sumă de 800 USD în cont, de care nu pot să mă ating. Dacă am o margine de 1:200, vor fi blocați doar 400 USD. Dacă am marginea de 1:50, vor fi blocați 1600 USD etc. Marginea nu este riscul propriu-zis, acesta se calculează ca mai sus. Evident, dacă sunt dispus să risc 10% din cont (în loc de 2%), atunci înseamnă că pot pierde 20.000 * 10%, adică 2.000 USD. Și atunci, pentru SL de 50 de pipși care mi-l cere analiza tehnică, aș putea intra cu 400.000 USD (4 loturi mari).
gtk
QUOTE(dof @ Mar 19 2006, 16:34) *
gtk,

poate m-am inselat, dar oricum se vede ca ai ciuda mare pe stop loss-ul asta...
hmm.. sa risti 10-20% pt. a castiga 50-60% cu o probabilitate de 70-80%? w00t.gif asta chiar e "tare"!
eu am reusit sa castig in proportie de +70% din tranzactii, dar nicidecum castiguri de 50-60%/tranzactie... de fapt cel mai mare castig a fost de vreo 8%... in rest, castiguri micute..

fara stop loss e extrem de riscant... depinde si de tipul de trading... cei care isi tin pozitiile deschise timp de cateva zile/saptamani, evident ca ar fi mai bine sa aiba un stop loss la ceva distanta sau eventual sa nu aiba... oricum, tipul asta de trading nu mi se pare deloc potrivit pt. forex...
insa pt. intraday e obligatoriu sa ai... macar unul mental si sa-ti supraveghezi tranzactiile...

Apropo de ajutat oamenii... cei de la FXCM. Se pare ca nu prea stii cu ce se mananca treaba in state. Nici o firma nu doreste sa ajute pe nimeni, nu isi bate capul sa ajute pe nimeni. Tot ce isi doresc e sa faca bani. E un cult al banilor in state pe care POATE nu il stii, sau poate il stii. Fii convins ca nimeni nu vrea sa te ajute. Un analist/trader bun nu isi mai bate capul, are deja ochiul format. E doar o chestiune de moment la ei. Asteapta momentul oportun si se baga. Un trader bun miroase momentul, il simte, nu trebuie sa isi bata capul sa il descopere. Si l'a batut deja. Acum doar asteapta.

nu am inteles ce vrei sa spui...
dof
Cred ca avem aceeasi parere, dar ne exprimam diferit cand vine vorba de risckul pe tranzactie. Zic margine la valoarea din contul tau care o investesti intr'o tranzactie. Intr'adevar calculul tau e la fel ca si al meu. deci pentru a tranzctiona un lot de 10.000 la un leverage de 200:1 folosesti 50 margine. Cand zic ca folosesti mai putina margine zic ca intri cu mai putine loturi.

QUOTE(gtk @ Mar 19 2006, 17:34) *
nu am inteles ce vrei sa spui...

mai citeste o data smile.gif
Nu vrea nimeni sa te ajute ( cineva zicea de cei de la FXCM ca vor sa ajute oamenii).
Tot el zicea ca cineva isi bate capul sa te ajute. Un analist/trader bun nu prea isi bate capul, simte piata, o miroase.
Am facut si 50% din cont intr'o intranzactie. Si mai mult de 50%. Daca vrei sa facem schimb de experienta legat de strategii... Cred ca o sa ramai putin surprins.
Uite iti dau un link acuma sa intri, da acuma

https://www.gotomeeting.com/join/757831763
gekogordon
QUOTE(dof @ Mar 19 2006, 17:45) *
Cred ca avem aceeasi parere, dar ne exprimam diferit cand vine vorba de risckul pe tranzactie. Zic margine la valoarea din contul tau care o investesti intr'o tranzactie. Intr'adevar calculul tau e la fel ca si al meu. deci pentru a tranzctiona un lot de 10.000 la un leverage de 200:1 folosesti 50 margine. Cand zic ca folosesti mai putina margine zic ca intri cu mai putine loturi.
Nu vrea nimeni sa te ajute ( cineva zicea de cei de la FXCM ca vor sa ajute oamenii).
Tot el zicea ca cineva isi bate capul sa te ajute. Un analist/trader bun nu prea isi bate capul, simte piata, o miroase.
Am facut si 50% din cont intr'o intranzactie. Si mai mult de 50%. Daca vrei sa facem schimb de experienta legat de strategii... Cred ca o sa ramai putin surprins.

Pentru un trader cu experienta, asa cum sugerezi ca esti, te justifici si explici cam mult.
Normal ca nu te ajuta nimeni pe gratis, vezi FXCM. Forexul e un mediu highly competitive, so... Orice avantaj oferit de cineva este un atu. Ideea e ca ei daca iti "sugereaza" idei de tranzactionare bune, tu faci bani, adica incepi sa joci mai mult, ei castiga mai mult de pe urma ta, get the picture?
A trecut vremea cand iti alegi brokerul doar dupa executie. Acum cauti avantaje suplimentare- servicii extra pe care ti le ofera.

Ah, asa se spune mai nou la noroc? - miros.
dof
QUOTE(gekogordon @ Mar 19 2006, 22:56) *
Pentru un trader cu experienta, asa cum sugerezi ca esti, te justifici si explici cam mult.
Normal ca nu te ajuta nimeni pe gratis, vezi FXCM. Forexul e un mediu highly competitive, so... Orice avantaj oferit de cineva este un atu. Ideea e ca ei daca iti "sugereaza" idei de tranzactionare bune, tu faci bani, adica incepi sa joci mai mult, ei castiga mai mult de pe urma ta, get the picture?
A trecut vremea cand iti alegi brokerul doar dupa executie. Acum cauti avantaje suplimentare- servicii extra pe care ti le ofera.

Ah, asa se spune mai nou la noroc? - miros.

Nu am zis ca am experienta.
90 % din cei ce traduiesc pierd, probabil ca traiduesc ca oile, dupa sfaturile de pe fxcm.
Pentru cei care vor sa fie mai mult decat niste oi... http://www.cj-n.com/forum/default.asp?sub=...sts&fid=4&tid=6
Multa bafta la toata lumea, cat mai multi pipsi si in final cat mai multi bani.
adebisi
poate ca daca nu v-ati contra atat,uneori fara logica,ar mai intelege si altcineva cate ceva din topicurile voastre.ceea ce vreau sa intreb si sa aflu este daca charts-urile pe care le folositi sunt cele ale brokerului pe care il folositi si care sunt gratis(majoritatea)sau folositi altele care au in spate o memorie veche cu semnalele pe ultimele 6luni,spre ex...care te ajuta sa dezvolti mai usor anumite strategii(pt ca stim ca brokerii iti ofera semnale pe ultimele 2-3-4zile)....ca sa dau un exemplu:metastock professional,unde au o baza de date foarte complexa ,unde poti observa mult mai bine desfasurarea unei strategii,formarea alteia..etc,dar care costa bineinteles.

intrebarea care ma face pe mine curios,dupa exemplele pe care le-ati dat ca va jucati cu banii,este daca va ghidati dupa un simplu grafic al brokerului care nu are date decat din ultimele cateva zile sau folositi altele mai complexe?
gtk

mda... incep sa va incurc... evident ca nu-si pierde nimeni vremea ajutand pe altii... tot ce se da gratis (si chiar contra cost) e mai mult "de umplutura"... ceva sa fie acolo...

too late..
QUOTE(gekogordon @ Mar 19 2006, 22:56) *
Orice avantaj oferit de cineva este un atu. Ideea e ca ei daca iti "sugereaza" idei de tranzactionare bune, tu faci bani, adica incepi sa joci mai mult, ei castiga mai mult de pe urma ta, get the picture?

eu n-am gasit nici un broker care sa ofere sfaturi in baza carora sa castigi... tu ai reusit sa castigi bazandu-te pe sfaturile lor?

QUOTE(adebisi @ Mar 20 2006, 01:01) *
intrebarea care ma face pe mine curios,dupa exemplele pe care le-ati dat ca va jucati cu banii,este daca va ghidati dupa un simplu grafic al brokerului care nu are date decat din ultimele cateva zile sau folositi altele mai complexe?

graficile oferite de brokeri au de regula datele pt. ceva mai mult de 4 zile... depinde... eu folosesc metatrader de la interbankfx pt. grafice...
soso_beton
Salutare,

A trimis cineva fonduri la Oanda? Vreau sa trimit in cont ceva EURO, dar banca (Romexterra) imi cere sa le duc justificare legala unde merg banii....
Ceva idei?

thanks
PDPDPD
QUOTE(soso_beton @ Mar 20 2006, 10:56) *
Salutare,

A trimis cineva fonduri la Oanda? Vreau sa trimit in cont ceva EURO, dar banca (Romexterra) imi cere sa le duc justificare legala unde merg banii....
Ceva idei?

thanks

Cred ca trebuie sa te intrebe de destinatia banilor doar daca ai o suma foarte mare. Daca nu, incearca si la alte banci sau cel mai bine cu un card numai pentru plati pe Internet de la BCR sau Bancpost.
phaeton
QUOTE(soso_beton @ Mar 20 2006, 10:56) *
Salutare,

Ceva idei?

thanks

cere-le 'Account Confirmation Statement'
phaeton
Cred ca avem aceeasi parere, dar ne exprimam diferit cand vine vorba de risckul pe tranzactie. Zic margine la valoarea din contul tau care o investesti intr'o tranzactie.

nici macar in engleza 'margin' nu inseamna riskul/tranzactie, daramite 'margine' in romana.

http://www.investopedia.com/terms/m/margin.asp
PDPDPD
http://www.forex.com/contest_results.html

Sa vedeti activitatea celor trei din josul paginii. Al 3-lea, de exemplu, a lucrat toata luna numai cu EUR/USD, cam o tranzactie pe zi si toate cu profit. Ceilalti doi au avut si tranzactii cu pierdere, dar au avut per total profit mai bun.
E ceva de necrezut pentru mine.
gtk
de ce sa fie incredibil? biggrin.gif
din contra, cred ca e normal... ce, ai impresia ca daca tranzactionezi putin, tranzactionezi corect? individul ala care a tranzactionat doar euro a riscat la prima tranzactie 20%, iar la a doua 25%... la ultima a riscat pana la 40% din cont (buy la 1902 si a ajuns pana pe la 1826 - cu un pip de 50 usd [de fapt doua poz. egale de cate 25$/pip]) si a tinut acea pozitie si peste weekend death.gif si mai are niste chestii ciudate... laugh.gif ... asta a avut doar noroc, e clar ca nu se pricepe...

la ceilalti nu ma-am uitat prea mult, dar parca au avut deschise prea multe pozitii odata...
PDPDPD
Sa va zic de experienta mea pe forex. Am investit 500 USD si mai am 153 USD. Am avut 74 tranzactii, din care 40 au fost cu profit, in suma totala de 840 USD. Restul de 34 tranzactii au fost cu pierdere in suma totala de 1187 USD. Din cele 34 cu pierdere, un numar de 13 au fost cu pierdere mai mare de 30 USD, pierderea totala aferenta acestor 13 fiind de 841 USD. Daca aceste 13 tranzactii le inchideam la o pierdere de 30 USD, toate 13 mi-ar fi adus o pierdere de 390 USD, deci cu 451 USD mai mica decat pierderea inregistrata de 841 USD. Deci azi as fi fost pe profit, am acum in cont 153 plus cei 451, as fi avut 604 USD, deci un profit de 104 USD.
Nu imi aduc aminte sa fi avut tranzactii in care dupa o pierdere insemnata cursul sa isi revina inainte de le inchide, deci mai bine era daca puneam stop loss la 30 pipsi.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.