FOREX
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60

sherpishoru

QUOTE(gtk @ Nov 22 2005, 21:08) *
tare am impresia ca astia dela forex.com iti dau "data feed"-urile(preturile) in functie de ce pozitii ai deschise... adica in asa fel incat sa nu castigi sau sa castifgi prea putin... iar daca e sa pierzi, sa pierzi cat mai mult... mad.gif cel putin asa mi s-a parut mie de pe urma experientei avute cu ei...
alte pareri?

ceea ce e cel mai frustrant, e ca in cele mai multe cazuri am anticipat bine preturile, insa din cauza echitatii scazute mi-au fost executate automat pozitiile, astfel nemaiputand lua profitul... death.gif ... asta doar din cauza ca am riscat PREA MULT la inceput si am ramas fara "margine" suficienta death.gif ... altfel, eram in castig...

Nici eu n-am inteles ce s-a intamplat ieri (cursul EUR/USD), am fost la servici, am vazut abia azi dimineata.
In ceea ce priveste data feed-ul nu cred ca fac shmecherii, una la mana nu au nimic de castigat daca te scot pe tine din joc, a doua chartul arata ca la metatrader deci e corect. Ei au de castigat daca tu faci cat mai multe tranzactii, adica sa ramai in joc.
gtk
QUOTE(sherpishoru @ Nov 23 2005, 10:54) *
Nici eu n-am inteles ce s-a intamplat ieri (cursul EUR/USD), am fost la servici, am vazut abia azi dimineata.
In ceea ce priveste data feed-ul nu cred ca fac shmecherii, una la mana nu au nimic de castigat daca te scot pe tine din joc, a doua chartul arata ca la metatrader deci e corect. Ei au de castigat daca tu faci cat mai multe tranzactii, adica sa ramai in joc.

1. pai cum nu au de castigat? daca tu pierzi,ei castiga ... iar tu vei veni probabil cu alti bani si iti vei mari contul, iar ei profiturile... teoretic, ar trebui sa castige indiferent daca tu pierzi sau castigi, insa tare ma tem ca nu e asa...
2. chartul lor NU are absolut nici o legatura cu cursul LOR... pe chart, intr-adevar, datele par corecte, iar cursurile probabil vin dintr-o sursa indepedenta precum reuters sau comstock... ti-ai deschis cont real sa vezi?
diferentele nu sunt foarte mari(cativa pips), dar suficient sa-ti strice planurile...

phaeton
QUOTE(gtk @ Nov 23 2005, 14:02) *
2. chartul lor NU are absolut nici o legatura cu cursul LOR... pe chart, intr-adevar, datele par corecte, iar cursurile probabil vin dintr-o sursa indepedenta precum reuters sau comstock... ti-ai deschis cont real sa vezi?
diferentele nu sunt foarte mari(cativa pips), dar suficient sa-ti strice planurile...

nu fi si tu chiar asa radical. cum sa nu aiba ? fii atent la ce pret foloseste brokerul pentru reprezentarea grafica ( bid, ask, average).
de'aici apar multe greseli. sell se face la un pret, buy'ul la altu, iar graficul poate fi in average (pret dupa care te conduci tu atunci cand iti alegi nivelul stopului ).

ceea ce e cel mai frustrant, e ca in cele mai multe cazuri am anticipat bine preturile, insa din cauza echitatii scazute mi-au fost executate automat pozitiile, astfel nemaiputand lua profitul... ... asta doar din cauza ca am riscat PREA MULT la inceput si am ramas fara "margine" suficienta ... altfel, eram in castig...

exact ce-am zis acum cateva zile. e foarte greu, mai ales ca incepator, sa te mentii mult timp in joc (sa mai si castigi) tranzactionind mini loturi pe un cont de 300-400$ fara posibilitatea de a jongla cu position size (minim un lot )

daca te orientai spre un broker ce ofera posibilitatea tranzactionarii sumelor mai mici de un mini lot , acum, cu ai tai $40 puteai sa continui live trading'ul, asa ..pentru experienta. altfel, esti nevoit sa adaugi fonduri sau sa te intorci la demo. ai economisit la transferul banilor, dar mai important era sa reflectezi asupra modului cum urma sa lucrezi cu ei.
succes
gtk
QUOTE(phaeton @ Nov 23 2005, 14:59) *
nu fi si tu chiar asa radical. cum sa nu aiba ? fii atent la ce pret foloseste brokerul pentru reprezentarea grafica ( bid, ask, average).
de'aici apar multe greseli. sell se face la un pret, buy'ul la altu, iar graficul poate fi in average (pret dupa care te conduci tu atunci cand iti alegi nivelul stopului ).
exact ce-am zis acum cateva zile. e foarte greu, mai ales ca incepator, sa te mentii mult timp in joc (sa mai si castigi) tranzactionind mini loturi pe un cont de 300-400$ fara posibilitatea de a jongla cu position size (minim un lot )

nope... este exact cum spun... ratele cursurilor de pe charturi nu au legatura cu cursurile reale oferite de forex.com... odata chiar ma miram de ce nu mi-a fost executat un "limit" pt. o pozitie short, desi pe grafic se atinsese (chiar trecuse cu vreo 4 pips)... raspunsul e simplu: rata cursului de pe chart scazuse sub cea oferita de forex.com cu cativa pips... oricine poate observa ca pe chart rata cursului se schimba mult mai des decat rata reala... idem cu valorile pt. "high" si "low" pt. o anumita perioada... stiu si charturile de la marketiva si CMS ... astea sunt intr-adevar corecte...

QUOTE(phaeton @ Nov 23 2005, 14:59) *
daca te orientai spre un broker ce ofera posibilitatea tranzactionarii sumelor mai mici de un mini lot , acum, cu ai tai $40 puteai sa continui live trading'ul, asa ..pentru experienta. altfel, esti nevoit sa adaugi fonduri sau sa te intorci la demo. ai economisit la transferul banilor, dar mai important era sa reflectezi asupra modului cum urma sa lucrezi cu ei.
succes

da, aici ai dreptate... m-am grabit si am ales aiurea... banii economisiti pe transfer nu reprezinta mare lucru in comparatie cu pierderile suferite din cauza dezavantajelor acestui bucketshop... death.gif
Bandit
Check this out: http://club11.biz.tm/

http://club11.biz.tm/forum/
sherpishoru
QUOTE(gtk @ Nov 23 2005, 14:02) *
1. pai cum nu au de castigat? daca tu pierzi,ei castiga ... iar tu vei veni probabil cu alti bani si iti vei mari contul, iar ei profiturile... teoretic, ar trebui sa castige indiferent daca tu pierzi sau castigi, insa tare ma tem ca nu e asa...

Mai omule un broker castiga din spread, sau unii si din altceva (comisioane, dobanda pe pozitiile deschise overnight sau chiar intraday). Dar aia 2 sute reali pe care ia-i pierdut de ma doare pe mine nu s-au dus la ei, s-au dus la aia care au mizat exact invers pe ce ai mizat tu. Forex castiga atunci cand deschizi si inchizi o pozitie si nu conteaza cate puncte diferenta sunt intre.
Si inca ceva tu ti-ai testat strategia pe demo inainte s-o aplici live? Ai facut o analiza sa vezi de ce oare ai deschis pozitiile alea pentru ca tu ai fost chiar capos. Ai mers short prima la 1.1710, a urcat la 1.1720 inca una si la 1.1740 inca una. De fapt tu ai vandut cand euro crestea. Conteaza prea putin ce va face euro atata timp cat acum face altceva.

@phaeton
Imi ocolesti raspunsul. Prin ce broker tranzactionezi?
gtk
QUOTE(sherpishoru @ Nov 24 2005, 01:04) *
Mai omule un broker castiga din spread, sau unii si din altceva (comisioane, dobanda pe pozitiile deschise overnight sau chiar intraday). Dar aia 2 sute reali pe care ia-i pierdut de ma doare pe mine nu s-au dus la ei, s-au dus la aia care au mizat exact invers pe ce ai mizat tu. [...]
Si inca ceva tu ti-ai testat strategia pe demo inainte s-o aplici live? Ai facut o analiza sa vezi de ce oare ai deschis pozitiile alea pentru ca tu ai fost chiar capos. Ai mers short prima la 1.1710, a urcat la 1.1720 inca una si la 1.1740 inca una. De fapt tu ai vandut cand euro crestea. Conteaza prea putin ce va face euro atata timp cat acum face altceva.

da, castiga din spread... insa fac o multime de manevre, tranzactioneaza impotriva clientilor, inchid pozitiile dupa plac pt. a obtine profitul mai repede... de ex. forex.com mi-a inchis toate pozitiile desi era suficient sa inchida doar una... din pacate in "terms & conditions" isi rezerva dreptul sa le inchida dupa bunul plac... eu m-am bazat pe buna credinta, dar am gresit...
stiu foarte bine unde s-au dus aia 200... si da, am testat live destul inainte...

"Forex castiga atunci cand deschizi si inchizi o pozitie si nu conteaza cate puncte diferenta sunt intre."

Forex castiga atunci cand pierzi... si viceversa...

phaeton
QUOTE(sherpishoru @ Nov 24 2005, 01:04) *
@phaeton
Imi ocolesti raspunsul. Prin ce broker tranzactionezi?

o.a.n.d.a

Forex castiga atunci cand pierzi... si viceversa...

cine-i forex asta ?????

(http://www.ny.frb.org/education/addpub/usfxm/)
sherpishoru
QUOTE(phaeton @ Nov 24 2005, 08:46) *
cine-i forex asta ?????

Am prescurtat eu e forex.com.
gtk

QUOTE(phaeton @ Nov 24 2005, 08:46) *
cine-i forex asta ?????

(http://www.ny.frb.org/education/addpub/usfxm/)

QUOTE(sherpishoru @ Nov 24 2005, 09:59) *
Am prescurtat eu e forex.com.

exact... forex.com smile.gif
dof
din cate am auzit eu forex castiga din zecimala care nu se vede, care nu o vedem noi. adica scopul lor e ca tu sa castigi pentru ca si ei sa castige. Astept pareri smile.gif
sherpishoru
QUOTE(dof @ Nov 26 2005, 07:50) *
din cate am auzit eu forex castiga din zecimala care nu se vede, care nu o vedem noi. adica scopul lor e ca tu sa castigi pentru ca si ei sa castige. Astept pareri smile.gif

Ei castiga oricum indiferent daca tu castigi sau nu. Scopul lor ar trebui sa fie sa te ajute sa castigi mai mult decat sa pierzi ca sa ramai in joc cat mai mult timp si sa faci cat mai multe tranzactii.
dof
QUOTE(sherpishoru @ Nov 26 2005, 11:19) *
Ei castiga oricum indiferent daca tu castigi sau nu. Scopul lor ar trebui sa fie sa te ajute sa castigi mai mult decat sa pierzi ca sa ramai in joc cat mai mult timp si sa faci cat mai multe tranzactii.

Pai tot cam asta ziceam si eu... Castiga din zecimala care nu se vede cand inchizi tu o tranzactie.

QUOTE(sherpishoru @ Nov 26 2005, 11:19) *

Pai cam asta ziceam si eu... Castiga din zecimala care nu se vede cand inchizi/deschizi. Si evident... cu cat joci mai mult cu atat castiga si ei mai mult... Au tot felu de traininguri sa te invetze, chiar au si consultanta telefonica si prin email...
fx_dealer
Vreau sa va recomand un site 100% romanesc destinat exclusiv forex-ului. Veti gasi acolo multa informatie si sper eu ponturi utile + resurse + o modalitate f usoara sa va deschideti un cont la o societate de brokerage f serioasa.

Adresa este www.forexzone.ro
scalper_bz
QUOTE(fx_dealer @ Nov 29 2005, 11:28) *
Vreau sa va recomand un site 100% romanesc destinat exclusiv forex-ului. Veti gasi acolo multa informatie si sper eu ponturi utile + resurse + o modalitate f usoara sa va deschideti un cont la o societate de brokerage f serioasa.

Adresa este www.forexzone.ro

de ce nu are si forum?
fx_dealer
QUOTE(scalper_bz @ Nov 30 2005, 12:06) *
de ce nu are si forum?

pai hai sa facem un sondaj. Vreti ca forexzone.ro sa aiba forum? si de ce?

merci pt feedback.
sherpishoru
QUOTE(fx_dealer @ Nov 30 2005, 12:10) *
pai hai sa facem un sondaj. Vreti ca forexzone.ro sa aiba forum? si de ce?

merci pt feedback.

Io nu vreau. Io vreau un chat. De ce ? E mai simplu, un user nou nu tre' sa mai citeasca pagini intregi ca sa gaseasca ceva interesant (sau nu). Eu nu cred ca as mai avea rabdare sa citesc 11 pagini de topic daca acu am descoperit forexu'. Analizati voi informatia utila care se gaseste in topicul asta ( nu spun ca nu e ) si cantitatea de timp necesara sa se produca ( pana pune cineva o intrebare si pana raspunde cineva care stie ). Cred ca ar fi al n-shpelea forum.
scalper_bz
E clar,nu merita osteaneala,unii pe softpedia,altii pe vamist,altii pe marketiva,sau pe neogen.........era ideala on combinatie dintre chat si forum prcum cea de la vanguard
Fata_morgana
QUOTE(scalper_bz @ Dec 1 2005, 11:49) *
E clar,nu merita osteaneala,unii pe softpedia,altii pe vamist,altii pe marketiva,sau pe neogen.........era ideala on combinatie dintre chat si forum prcum cea de la vanguard

Eu, dimpotrivă, cred că merită.
Poate așa, cu mai multe forumuri, să devină și forexul mai cunoscut în România.

M-aș bucura enorm să știu că tot mai mulți români aduc bani în România din forex.
E o cale de a aduce valută în țară mult mai frumoasă și mult mai inteligentă decât exportul de bușteni. sleep.gif
sherpishoru
QUOTE(Fata_morgana @ Dec 1 2005, 14:31) *
Poate așa, cu mai multe forumuri, să devină și forexul mai cunoscut în România.

Sunt de acord cu tine dar e vorba si de cei noi care afla despre forex si sunt nevoiti sa citeasca n-shpe forumuri . Un chat e mult mai eficient pentru ei sa invete mai ales ca e in timp real cand poate lucrurile chiar se misca pe piata si pot vedea mai multi traderi discutand fiecare cu metodele lui, daytrading, mid/long term, unii cu mai multi bani altii nu, la brokeri diferiti, etc. Phaeton stie de ce zic asta. Dar ala care afla cu ce se mananca forexu' si cati bani poate castiga (sau pierde) in functie de cat de tare il intereseaza atat de mult va cauta si nu ii va fi greu sa gaseasca. De aici incolo ramane ca informatia pe care o gaseste sa fie scurta si la obiect. Altfel intelege cand se discuta in timp real.
Parerea mea! smile.gif
PS: Cat timp ne-a luat noua sa discutam toate astea? Si altele? O fi eficient?
Superfane
@sherpishorul > Avantajul unui forum este ca informatia RAMANE. De cate ori crezi ca esti in stare sa explici o strategie (aceeasi) pe chat? De cate ori poti sa spui acelasi lucru la n persoane? Totusi, nu neg ca are si chat-ul avantajele lui...
scalper_bz
QUOTE(Superfane @ Dec 2 2005, 16:00) *
@sherpishorul > Avantajul unui forum este ca informatia RAMANE. De cate ori crezi ca esti in stare sa explici o strategie (aceeasi) pe chat? De cate ori poti sa spui acelasi lucru la n persoane? Totusi, nu neg ca are si chat-ul avantajele lui...

< Superfane> sunt de acord cu tine!
sherpishoru
QUOTE(Superfane @ Dec 2 2005, 16:00) *

Give me a brake! Cate forumuri sunt si cate chat-uri? Cu ce ar fi un inca un forum mai bun ca asta sau ca oricare altu'?
Iar pentru strategii exista cursuri, carti, pe care tre' sa le citeasca inainte sa puna intrebari despre ele, exista site-uri care le recomanda, care te invata chestiile de baza, si acolo nu numai ca informatia "RAMANE" ci exista.
Daca te apuci sa inveti sa tranzactionezi dintr-un forum atunci care mai e diferenta dintre el si un site pe care gasesti tutoriale?
Superfane
Si pana la urma ce vrei de la un chat? Sa ti se spuna ce pereche sa tranzactionezi?
Diferenta dintre un forum si un site de tutoriale este ca pe forum, daca ai cautat si nu ai gasit informatia de care ai nevoie, poti sa intrebi si exista sanse mari sa o aflii. De invatat, nu inveti de pe forum... Inveti tranzactionand si aplicand informatiile acumulate din diferite locuri (inclusiv de pe forum). Iar despre carti si cursuri... Crezi ca toti isi permit sa dea bani pe asa ceva? Si daca sunt gratuite, ce informatii crezi ca pot sa "existe" acolo si nu pot fi aflate de pe un forum? E intr-adevar bine sa te documentezi si din ele dar nu este obligatoriu. Asa cum nu este obligatoriu sa te documentezi de pe un forum.
phaeton
Phaeton stie de ce zic asta. Dar ala care afla cu ce se mananca forexu' si cati bani poate castiga (sau pierde) in functie de cat de tare il intereseaza atat de mult va cauta si nu ii va fi greu sa gaseasca. De aici incolo ramane ca informatia pe care o gaseste sa fie scurta si la obiect. Altfel intelege cand se discuta in timp real.
Parerea mea! smile.gif

1. faptul ca ti'am raspuns eu la cateva intrebari intr-o zi , nu inseamna ca o fac in fiecare zi, si ca o face oricine pe un chat. ce interes are cineva sa piarda timpul cu tine pe chat, cand , precum ai spus si tu , poti singur sa gasesti informatiile pe diferite site'uri de specialitate. iar daca aceste raspunsuri iau forma unor posturi pe forum, atunci multi altii pot beneficia sau din contra (depinde de calitate) de acea informatie.
2. aici pe softpedia ,e vorba doar de un thread, e un forum generalist printre care s-a pierdut aceasta tema. daca te apuci sa citesti astea unshpe pagini iti va fi greu sa tii contul tuturor subiectelor abordate.
nu te obliga nimeni sa stai pe-un forum specializat. nu-i bai daca nu-i vezi tu utilitatea.
3. toate spatiile virtuale romanesti dedicate pietei forex o trateaza ca pe o metoda suplimentara de a face bani, alaturi de capitole ca mail reading, websurfing si altele.
asa ca, zic io, sa avem o atitudine, mai umila si mai toleranta pentru orice parere, ca pana la urma, incarcam sa operam intr-un mediu al incertitudinii si probabilitatilor, => nimic nu e 100% sigur sau adevarat.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.