FOREX
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60

tony_roti

Pentru cei mai studiosi am pus pe server multe manuale despre FOREX. Nu le gasit pe net sau daca le gasiti, cu greu. Si nu stiu cat le voi lasa pe server. Asa ca apucativa de download ca sunt multe.

http://www.tonysoft.home.ro/
fx_dealer
salutare,

sunt nou pe forumul vostru, dar "vechi" pe forex,
tranzactionez fx de doi ani, si imi place, e munca mea de zi cu zi; traiesc din asta.
apreciez interesul vostru pentru piata forex, si poate reusesc sa va raspund la nelamuririle pe care la aveti.

ass
QUOTE(fx_dealer @ Nov 10 2005, 13:56) *
salutare,

sunt nou pe forumul vostru, dar "vechi" pe forex,
tranzactionez fx de doi ani, si imi place, e munca mea de zi cu zi; traiesc din asta.
apreciez interesul vostru pentru piata forex, si poate reusesc sa va raspund la nelamuririle pe care la aveti.

Eu am cateva intrebari:

1) care este profitul tau mediu in procente pe zi?
2) care este profitul tau mediu in procente pe luna?
3) care este profitul tau mediu in procente pe an?
4) pui cumva StopLoss?
5) la cat pui TakeProfit?
6) folosesti 2% pe pozitie deschisa ?
7) La ce broker ai cont ?
8) care a fost suma de la care ai plecat ?
9) dupa cat timp ai inceput sa castigi constant ?

Sanatate maxima.
fx_dealer
QUOTE(ass @ Nov 10 2005, 14:36) *
Eu am cateva intrebari:

1) care este profitul tau mediu in procente pe zi?
2) care este profitul tau mediu in procente pe luna?
3) care este profitul tau mediu in procente pe an?
4) pui cumva StopLoss?
5) la cat pui TakeProfit?
6) folosesti 2% pe pozitie deschisa ?
7) La ce broker ai cont ?
8) care a fost suma de la care ai plecat ?
9) dupa cat timp ai inceput sa castigi constant ?

Sanatate maxima.

salut ass,

Sa stabilim pt inceput un lucru: profitul se masoara in pipsi, ca de altfel si pierderea. In f de suma tranzactionata pipsi se transforma in x,000,000 Usd
Nu exista nici o obligativitate sa tranzactionezi in fiecare zi. tranzactionezi cand ai dispozita necesara si cand recunosti in piata oportunitati,
Cel mai mult am castigat 200 pipsi. Normal ca folosesc stop loss. Tu faci bungee fara coarda?
Take profit-ul il pun in functie de situatie, adica aproape de cea mai importanta rezistenta vizibila
Am inceput si eu un un cont "mini" dar nu cooper. ci mult mai mic,
Chestia cu castigul a venit dupa cateva luni, dar am avut rabdare. ideea e ca primul cont e ca si pierdut in 99% din cazuri. la fel si la mine.
Demo-ul e o chestie necesara sa inveti-testezi strategii, dar in momentul in care incepi cu real money totul devine foarte REAL mai ales loss-ul.
fx_dealer
citeam si eu pe cineva dintre voi care zicea de Tender ca a castigat 4,000,000 usd intro zi sau sapt, in fine.
o fi pescar asta, stie cineva? astia sunt cu povestile..., no offence fishermen.
hai sa ne gandim; 200 pipsi poti sa-i faci intr-o zi, mare sarbatoare dar sa zicem ca iese treaba; 4,000,000 usd la 200 pipsi inseamna 200,000,000 usd tranzactionati. Si credeti-ma nu-ti da nimeni margine la suma asta. MAXIM 1:10 asta inseamna 20,000,000 usd. O strategie f agresiva sa tranzactionezi 10% din cont pe o singura tranzactie, implica ca omu'' are un cont de 200,000,000 pe forex. Trageti voi concluziile!
phaeton
salut.

s'a cam lungit thread'ul acesta si amestecat cu diferite tematici.
fara a avea vreo legatura si sperand ca founder'ul nu se va supara (glumesc) , postez adresa unui mic ,inca, forum care are dedicata o rubrica trading'ului pe valute.

o fac doar din motive de organizare mai eficienta a discutiilor : forum
sherpishoru
@ fx_dealer

Si pana la urma prin ce broker tranzactionezi?
Si cu cat de "mini" ai inceput? 250$? Mai putin?

scalper_bz
QUOTE(phaeton @ Nov 10 2005, 17:00) *
salut.

s'a cam lungit thread'ul acesta si amestecat cu diferite tematici.
fara a avea vreo legatura si sperand ca founder'ul nu se va supara (glumesc) , postez adresa unui mic ,inca, forum care are dedicata o rubrica trading'ului pe valute.

o fac doar din motive de organizare mai eficienta a discutiilor : forum

mai e o tentativa de forum siaici,mai e un chat pe marketiva,au mai fost 2 cluburi pe neogen,a mai fost si http://forumforextrade.ro,parerea mea e ca suntem prea putini pt. atatea forumuri
scalper_bz
QUOTE(fx_dealer @ Nov 10 2005, 16:25) *
citeam si eu pe cineva dintre voi care zicea de Tender ca a castigat 4,000,000 usd intro zi sau sapt, in fine.
o fi pescar asta, stie cineva? astia sunt cu povestile..., no offence fishermen.
hai sa ne gandim; 200 pipsi poti sa-i faci intr-o zi, mare sarbatoare dar sa zicem ca iese treaba; 4,000,000 usd la 200 pipsi inseamna 200,000,000 usd tranzactionati. Si credeti-ma nu-ti da nimeni margine la suma asta. MAXIM 1:10 asta inseamna 20,000,000 usd. O strategie f agresiva sa tranzactionezi 10% din cont pe o singura tranzactie, implica ca omu'' are un cont de 200,000,000 pe forex. Trageti voi concluziile!

sunt si eu curios care e suma maxima cu care poti tranzactiona in marja pe forex;am citit mai demult un articol de la wbs in care se spunea ca un ministru de finante competent ar scoate romania din saracie cumparand 30 miliarde de $ cu o margine de 300mil.constient fiind de cresterea dolarului.La scurt timp dupa aparitia acestui articol a scazut dolarul 300 pips datorita katrinei.Asa ca..........
radu103

dupa cateva zile de experimente

norocul incepatorului sau chiar ma pricep? coolspeak.gif
[
caroelg
QUOTE(tony_roti @ Nov 9 2005, 10:13) *
Pentru cei mai studiosi am pus pe server multe manuale despre FOREX. Nu le gasit pe net sau daca le gasiti, cu greu. Si nu stiu cat le voi lasa pe server. Asa ca apucativa de download ca sunt multe.

http://www.tonysoft.home.ro/

Tony, eu am ajuns cam tarziu si deja nu mai erau...Nu s-ar putea sa mai pui o data manualele acelea? Multumesc.
tony_roti
QUOTE(caroelg @ Nov 18 2005, 10:16) *
Tony, eu am ajuns cam tarziu si deja nu mai erau...Nu s-ar putea sa mai pui o data manualele acelea? Multumesc.

hai ca am sa le pun. da-mi o adresa de e-mail ca sa-ti trimit link-ul. fac asta deoarece unii s-au pans ca n-am voie sa le postez fara acordul..., bla bla, copyright, etc. intelegi tu.
caroelg
QUOTE(tony_roti @ Nov 18 2005, 09:38) *
hai ca am sa le pun. da-mi o adresa de e-mail ca sa-ti trimit link-ul. fac asta deoarece unii s-au pans ca n-am voie sa le postez fara acordul..., bla bla, copyright, etc. intelegi tu.

Adresa este:
caroelg@yahoo.com

Si multumesc inca o data.
tony_roti
QUOTE(caroelg @ Nov 18 2005, 11:03) *
Adresa este:
caroelg@yahoo.com

Momentan am o problema cu serverul. Cum o rezolv o sa-ti trimit link-ul pt. download.
tony_roti
QUOTE(caroelg @ Nov 18 2005, 11:03) *
Adresa este:
caroelg@yahoo.com

Ti-am trimis asa cum am spus. Verifica-ti e-mail-ul.
scalper_bz
Pentru cei care viziteaza frecvent acest topic:la un moment dat a existat un site www.forextrade.ro pentru foarte putin timp,un proiect foarte bun dealtfel.Daca sunteti de acord sa avem un forum adevarat cu discutii organizate va rog sa intrati aici si sa va exprimati parerea.Bafta!
gtk
QUOTE(scalper_bz @ Nov 12 2005, 14:16) *
sunt si eu curios care e suma maxima cu care poti tranzactiona in marja pe forex;am citit mai demult un articol de la wbs in care se spunea ca un ministru de finante competent ar scoate romania din saracie cumparand 30 miliarde de $ cu o margine de 300mil.constient fiind de cresterea dolarului.La scurt timp dupa aparitia acestui articol a scazut dolarul 300 pips datorita katrinei.Asa ca..........

nu stiu exact, numai ca ceea ce zici tu nu e ok in realitate pt. ca riscurile sunt foarte mari cand tranzactionezi in marja... adica sunt sanse mari sa si bage tara in rahat, nu doar sa o scoata...

astazi am facut o tampenie de care si eu ma mir: am lasat o pozitie eur/usd deschisa inainte de a se potoli piata de pe urma comentariilor lui Trichet de la banca centrala europeana... si culmea, teoretic stiam ca nu trebuie sa fac asa ceva... dar deh... rezultatul? pierdut 200$ in cateva minute.... din pacate reali... death.gif
invatatura de minte... sper... happy.gif
sherpishoru
@scalper_bz
Forumul este slabut mai ales ca nu s-a mai postat de mult poate unde nici nu e prea cunoscut.

Si acum o sa discutam altfel: tocmai am deschis un cont live pe forex.com (doar 300$) astept user id si password. Sunt curios cati bani o sa pierd. smile.gif

@gtk
Ce sa zic ?"Felicitari"
phaeton
QUOTE(sherpishoru @ Nov 19 2005, 10:41) *
Si acum o sa discutam altfel: tocmai am deschis un cont live pe forex.com (doar 300$) astept user id si password. Sunt curios cati bani o sa pierd. smile.gif

felicitari si tie. maxim $300 vei pierde,evident.
din cate stiu eu, forex.com permite pe mini account tranzactionarea cu minim 10kcontract ( mini lots).
asta inseamna $1/pip pentru un €/$ mini lot.
presupunind ca ai optat pentru un leverage de 200:1, suma blocata in marja pentru un mini ar fi in jur de $60 (pentru o cota €/$ de 1.2) . asta inseamna ca pana a ajunge la margin call iti poti permite o miscare in jur de 240pips fara stop. presupun ca nu e cazul tau. daca ai ales 100:1 e si mai rau.
alt aspect ar fi mai important cred eu si anume inflexibilitatea de a juca cu position size. chiar si un un stop de 10 pips , adica $10, inseamna pentru un asa cont peste 3%risk. cu un stop de 30pips risti deja 10% din capital (doar la prima tranzactie, caci dupa prima pierdere, 30pips vor insemna mai mult procentual).
acum fa si tu un calcul, de cate ori iti permiti sa pierzi cate $30 pana nu vei mai putea deschide o alta pozitie ? presupune un stop de 20pips si nr'ul de pierderi consecutive pana a "lichida" contul se mareste un pic, dar stopuri mai mici = atinse mai des.
cred ca ar fi fost mai bine sa te orientezi spre un broker care permite tranzactionare cu sume mai mici de 10k, pentru a te putea mentine in joc mai mult timp, si a invata mai multe, chiar daca nu intentionezi sa ajungi de la 300 la 10000.
gtk

@gtk
Ce sa zic ?"Felicitari"

mersi.. notangel.gif ... eh, stai sa vezi si tu cum e cu bani reali ... biggrin.gif eu tot pe forex.com sunt...

QUOTE(phaeton @ Nov 19 2005, 13:42) *
alt aspect ar fi mai important cred eu si anume inflexibilitatea de a juca cu position size. chiar si un un stop de 10 pips , adica $10, inseamna pentru un asa cont peste 3%risk. cu un stop de 30pips risti deja 10% din capital (doar la prima tranzactie, caci dupa prima pierdere, 30pips vor insemna mai mult procentual).
acum fa si tu un calcul, de cate ori iti permiti sa pierzi cate $30 pana nu vei mai putea deschide o alta pozitie ? presupune un stop de 20pips si nr'ul de pierderi consecutive pana a "lichida" contul se mareste un pic, dar stopuri mai mici = atinse mai des.
cred ca ar fi fost mai bine sa te orientezi spre un broker care permite tranzactionare cu sume mai mici de 10k, pentru a te putea mentine in joc mai mult timp, si a invata mai multe, chiar daca nu intentionezi sa ajungi de la 300 la 10000.

daca pui stopurile la 10 pips ai sanse sa pierzi toti banii repejor pt. ca tot timpul exista un interval in care se misca piata... iar brokerii au obiceiul "minunat" de a "vana" stop-loss-urile... si 20 pips e prea putin...
eu am facut greseala de a avea trei loturi (30k) pe short (unul pe la ~1.1710, altul la 1.1720 si altul la 1.1740)... la scurt timp cursul a sarit pana la 1.1792 si am atins limita de margine... daca aveam numai unul sau doua loturi, ieseam in castig (intre 10-40$) pt. ca mai mult de 1.1795 parca nu a sarit, iar la vreo 3 ore parca a ajuns din nou pe la 1.1703... deci la limita m-a prins... asta, e... e usor de comentat dupa... biggrin.gif

brokeri seriosi care sa te lase sa tranzactionezi mai putin nu stiu... sa nu-mi spui de marketiva ... aia mi-au suspendat contul dupa ce le-am pus mai multe intrebari in legatura cu originea si legalitatea afacerii... death.gif
phaeton
QUOTE(gtk @ Nov 19 2005, 15:07) *
mersi.. notangel.gif ... eh, stai sa vezi si tu cum e cu bani reali ... biggrin.gif eu tot pe forex.com sunt...
daca pui stopurile la 10 pips ai sanse sa pierzi toti banii repejor pt. ca tot timpul exista un interval in care se misca piata... iar brokerii au obiceiul "minunat" de a "vana" stop-loss-urile... si 20 pips e prea putin...
eu am facut greseala de a avea trei loturi (30k) pe short (unul pe la ~1.1710, altul la 1.1720 si altul la 1.1740)... la scurt timp cursul a sarit pana la 1.1792 si am atins limita de margine... daca aveam numai unul sau doua loturi, ieseam in castig (intre 10-40$) pt. ca mai mult de 1.1795 parca nu a sarit, iar la vreo 3 ore parca a ajuns din nou pe la 1.1703... deci la limita m-a prins... asta, e... e usor de comentat dupa... biggrin.gif

brokeri seriosi care sa te lase sa tranzactionezi mai putin nu stiu... sa nu-mi spui de marketiva ... aia mi-au suspendat contul dupa ce le-am pus mai multe intrebari in legatura cu originea si legalitatea afacerii... death.gif

margin call'ul ar trebui exclus din start ca optiune.niciodata n'ar trebui sa ajungi acolo.
ceea ce'ai facut tu as numi: overleveraging by averaging. averaging'ul e bun in anumite situatii, dar ca sa-l practici trebuie sa imparti pozitia totala in transe pt a pastra mereu aceeasi rata a riscului.
am scris ceva mai inainte : o.a.n.d.a ofera contracte kiar si de $1
gtk
QUOTE(phaeton @ Nov 19 2005, 16:34) *
margin call'ul ar trebui exclus din start ca optiune.niciodata n'ar trebui sa ajungi acolo.
ceea ce'ai facut tu as numi: overleveraging by averaging. averaging'ul e bun in anumite situatii, dar ca sa-l practici trebuie sa imparti pozitia totala in transe pt a pastra mereu aceeasi rata a riscului.
am scris ceva mai inainte : o.a.n.d.a ofera contracte kiar si de $1

evident ca nu trebuia sa ajung acolo... doar ma gandeam (daca se poate numi asa deadtongue.gif ) ca a atins un varf pe la 1.740-50, insa am riscat ridicol de mult....

mda... oanda... numai ca aia accepta doar wire transfer... daca incepi cu doar 250-300$ platesti vreo 10-15% comision bancar... iar comisioanele de retragere sunt de la 40$ in sus + comision bancar... si au si o dobanda care se aplica non-stop pe pozitiile deschise (adica in loc sa aiba dobanda doar pt. "overnight", la ei se aplica toata ziua)...
scalper_bz
@scalper_bz
Forumul este slabut mai ales ca nu s-a mai postat de mult poate unde nici nu e prea cunoscut.

@gtk
Ce sa zic ?"Felicitari"

Ce zic eu si ce intelegi tu;eu am vrut sa spun sa postati parerea voastra despre reaparitia www.forextrade.ro care ....."a fost" pentru o scurta perioada un excelent site in legatura cu tot ceea ce inseamna forex.In eventualitatea reaparitiei lui vom avea pe site-ul respectiv si un forum si cred ca sunteti de acord ca avem nevoie de un singur forum unde sa ne strangem si sa discutam,nu de mai multe;si asta pe un site de specialitate ca asa e frumos!
sherpishoru
QUOTE(scalper_bz @ Nov 20 2005, 01:14) *
Ce zic eu si ce intelegi tu;

Sorry asta am inteles eu. Nu cunosc site-ul dar daca zici ca a fost asa bun chiar n-am nimic impotriva.

@gtk
Sa inteleg ca n-ai pus stop loss? In cazul asta e chiar bine ca ti-au inchis pozitia automat.Daca iti pica netu' ce faceai? Sau cum a cazut la mine ieri curentu vreo 3 ore?
Asa e un s/l la 10 e putin si e foarte probabil sa fie atins primul si totusi o sa-l incerc cu risk/reward de 1:2 sau 1:1,5 si doar pe sesiunea NY. Si inca un lucru incerc sa intru si sa ies intr-un sfert de ora sau maxim juma de ora.

@phaeton
Corect. Tu cu ce broker tranzactionezi? Mie forex.com mi-a inspirat destula incredere si lucrurile au mers destul de usor si cu cheltuieli mici. Cardul 6$ (BRD), actele prin fax de acasa 15 min.*0.17 euro, alimentarea contului prin card poate 1.5% (nici aia de la BRD nu stia) si comisionul la retragere 40 $, cam atat. Plus suportul pe care-l ofera.
gtk
QUOTE(sherpishoru @ Nov 22 2005, 08:47) *
@gtk
Sa inteleg ca n-ai pus stop loss? In cazul asta e chiar bine ca ti-au inchis pozitia automat.Daca iti pica netu' ce faceai? Sau cum a cazut la mine ieri curentu vreo 3 ore?

mi-a picat mai tarziu... am ratat un profit de 60$ ... astazi am pierdut vreo 40$ si am ramas cam cu tot ~40... oare sa mai continui? sa mai alimentez?
tare am impresia ca astia dela forex.com iti dau "data feed"-urile(preturile) in functie de ce pozitii ai deschise... adica in asa fel incat sa nu castigi sau sa castifgi prea putin... iar daca e sa pierzi, sa pierzi cat mai mult... mad.gif cel putin asa mi s-a parut mie de pe urma experientei avute cu ei...
alte pareri?

ceea ce e cel mai frustrant, e ca in cele mai multe cazuri am anticipat bine preturile, insa din cauza echitatii scazute mi-au fost executate automat pozitiile, astfel nemaiputand lua profitul... death.gif ... asta doar din cauza ca am riscat PREA MULT la inceput si am ramas fara "margine" suficienta death.gif ... altfel, eram in castig...
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.