FOREX
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60

scalper_bz

Discutand la modul serios,am observat aceeasi greseala pe care o facea oprietenul lui lazypawn,anume imbunatatirea mediei in jos;mi-e greu sa cred ca o sa vedem un trend bear pe usdjpy mai ales daca tinem cont ca e 0.15%interest rate la yen.Cred ca nu mai e nevoie sa-ti spun ca indicele Nikei300 scade de prin 1990;apropos,daca auziti vreun broker spunandu-va ca pe termen lung bursa mai mult creste decat scade intrebati-l ce intelege prin "termen lung".
caroelg
QUOTE(ass @ Nov 3 2005, 22:27) *
Daca vreti sa vedeti rosu cat cuprinde , luati de aici

http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=87450
Sa auzim numai de bine coolspeak.gif

Sorry, the link that brought you to this page seems to be out of date or broken.
(asa mi s-a transmis)

andrei81
ce ce a crescut asa de mult usdchf pe 04.11.2005 dupa 14 gmt???
vezi imagine?
de ce asa de mult sau nu e mult pt perechea usdchfClick pentru a vizualiza atașamentul
sherpishoru
QUOTE(andrei81 @ Nov 4 2005, 20:18) *
vezi imagine?
de ce asa de mult sau nu e mult pt perechea usdchf

Ceea ce s-a intamplat azi nu era ceva normal si s-a intamplat cu toate perechile in care e implicat dolarul, pe mine m-a facut knock-out EUR/USD. Poate era de asteptat sa creasca (USD) sau sa scada (EUR) dar nici in halu' asta. La EUR (ca la toate monedele europene) faza e ca ECB (Banca Centrala Europeana) nu a modificat rata dobanzii si efectul s-a vazut de ieri, azi a fost doar o continuare (si ce continuare!), dar azi nu numai ca a atins cel mai mic nivel de anu' asta dar asta e nivelul pe care l-a avut anu' trecut prin aprilie. Analiza la USD/CHF n-o stiu dar la EUR se lua in calcul si 1.1870-1.1850 dar nu 1.1800.
La USD/CHF sa fie asta?
Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul
Apropo: 14.00 GMT inseamna ora la care se deschide piata la New York.
versus
Surprinzator totusi ce s-a intamplat ieri. Inca odata se dovedeste ca mai bine stai deoparte in zile ca acestea. Era de asteptat ca EUR/USD sa scada avand in vedere ca la 15:30 se anuntau datele privind locurile de munca in SUA (o crestere cu 120.000). Numai ca dupa ce scazuse cu vreo 25 pips la 15:30 in numai jumatate de ora a crescut cu 70 pips deoarece datele anuntate erau sub nivelul asteptat. Asa ca la 16:00 (14:00 GMT - New York open) era in jur de 1.1995. Si aici surpriza: in jumatate de ora a scazut la 1.1935 a stat aici alta jumatate de ora pentru ca de la 17 la 18 sa scada inca 120 pips pana aproape de 1.8000. Nu stiu cata lume se astepta la o asemenea scadere. Eu ziceam ca mai jos de 1.1865 nu se duce. Si s-a dus. Era poate normal sa ajunga si la 1.8000 dar nu asa intr-o ora sa ajunga la un nivel de acum un an si jumatate. Asa ca in general vinerea si in special prima din luna mai bine stau deoparte si privesc spectacolul. In zilele acestea bancile mari si fondurile mari de investii fac legea. Ce indicatori, ce analiza fundamentala, parca nu mai conteaza nimic. Aveau nevoie sa cumpere Euro ieftin si l-au ieftinit.

Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul
versus
In total EUR/USD a cazut ieri 196 pips de la 1.1997 la 1.8001 iar GPB/USD 259 pips de la 1.7716 la 1.7457. E mult spus ieri, variatia asta a fost de fapt in doua ore. Benefic pentru unii, dureros pentru altii. smile.gif
versus
QUOTE(andrei81 @ Nov 4 2005, 20:18) *

de ce asa de mult sau nu e mult pt perechea usdchf

Teoretic - a crescut din cauza a 56.000 noi locuri de munca si o crestere a salariului orar cu 0,5% in USA. Cel mai mult a contat cresterea salariala. Asta poate duce la cresterea inflatiei si implicit la o noua majorare a ratei dobanzii (acum 4%). In acelasi timp in zona Euro inflatia este sub un relativ control ceea ce indeparteaza perspectiva cresterii ratei dobanzii (actualmente 2% si de vreo doi ani e tot asa).
Practic - sunt mult mai multe variabile in ecuatia asta. smile.gif

LazyPawn
QUOTE(versus @ Nov 5 2005, 11:09) *
Teoretic - a crescut din cauza a 56.000 noi locuri de munca si o crestere a salariului orar cu 0,5% in USA. Cel mai mult a contat cresterea salariala. Asta poate duce la cresterea inflatiei si implicit la o noua majorare a ratei dobanzii (acum 4%). In acelasi timp in zona Euro inflatia este sub un relativ control ceea ce indeparteaza perspectiva cresterii ratei dobanzii (actualmente 2% si de vreo doi ani e tot asa).
Practic - sunt mult mai multe variabile in ecuatia asta. smile.gif

Vă chinuiți degeaba să găsiți factori fundamentali care să explice o mișcare sau alta pe termen scurt. Analiza fundamentală economică poate avea o relevanță pe termen de luni de zile sau mai mult. Intraday mișcările sunt imprevizibile, și doar postfactum analiștii încearcă să vină cu explicații pentru ceea ce s-a întâmplat.

Chiar citeam ceva drăguț într-o carte, un trader care tocmai fusese angajat să aibă grijă de servicul de știri forex în "real time". La început era speriat, nu știa exact ce știri vor avea relevanță, cum să explice mișcările de pe piață... Cei mai bătrâni i-au explicat cum merge meseria asta. Pur și simplu, în oricare zi, există o sumedenie de informații care justifică și o creștere și o scădere a oricărei valute. Dimineața le culegeau frumos pe toate, și așteptau să vadă ce face piața, după care serveau știrea corespunzătoare. De exemplu, dacă vedeau că dolarul e cumpărat, imediat dădeau cu diferența de dobândă, cu pasul sănătos al economiei americane, cu repatrieri de fonduri etc.... dacă dolarul era vândut, o băgau pe aia cu creșterea prețului la petrol, deficitul bugetar mare al USA, declarația nu știu cărui ministru sau un articol apărut în ziar și așa mai departe.

În realitate, aceste mișcări din cursul zilei sunt generate inițial de mari bănci sau trusturi care realmente au nevoie de banii respectivi. De exemplu, dacă o firmă din Japonia cumpără una americană, sau un teren, sau niște acțiuni, ce vreți voi, ea este nevoită să plătească dolari. Va schimba sume uriașe de yeni în dolari, și ca urmare usdjpy va crește. Observând mișcarea, nșpe fonduri și speculanți majori care stau la pândă plusează și ei în aceeași direcție, și te trezești că yenul pică 50 de pipși. Pe toți acești indivizi prea puțin îi interesează ce a scris nu știu care jurnal economic, sau unde este nu știu ce nivel fibonacci. Ei își fac afacerea, sau speculează o mișcare rapidă.

Ieri (vineri) mișcarea a fost generată în principal de repatrieri masive de capital ale unor firme americane. Acestea au făcut profituri în cursul anului în euro prin filialele lor din Europa, și acum sunt nevoite să-i schimbe în USD, ceea ce automat va duce la scăderea eurusd. Dar, nici ei nu sunt proști. Au așteptat frumos să crească puțin euro, de la 1.1930 la 1.1980 sau așa ceva, să cumpere dolarii mai ieftin. Între timp mulți amărâți chiar intraseră long pe eurusd, considerând că, iată, din nou 1.19 a rezistat ca suport, și euro merge spre 1.20, 1.21 etc. Apoi când au început firmele astea să cumpere dolari, prețul s-a prăbușit, accelerat și de stopurile uriașe care se aflau pe la 1.1850 - 1.1870.

Regula de bază a pieței este următoarea: prețul se mișcă în direcția minimei rezistențe, încât să producă cea mai multă durere posibilă unui număr cât mai mare de investitori ale căror stopuri le lovește. E comic, dar adevărat. Pentru mine faptul că era aproape un consens că euro nu poate cădea sub suportul de la 1.1870 a reprezentat o garanție că o va face! Acum, pe un grafic mai lung, de exemplu weekly, se vede foarte bine o formațiune tip head and shoulders, cu spargere la umărul drept, ceea ce tradițional semnifică posibilitatea unei căderi masive, chiar până la 1.10. Dar, atenție! Asta este exact ceea ce văd sute de mii de alți traderi, care dintr-o dată au devenit foarte dollar-bullish. Tocmai de aceea, înainte de căderea în abis, euro s-ar putea să mai dea o raită pe sus pe la 1.20+, să mai radă niște stopuri.
scalper_bz
Desi n-am inceput inca tranzactiile live,ieri am iesit virtual in profit in 2 randuri,prima data am luat short usdcad la1.1806pt. ca stiam ca urmeaza o stire importanta si se vedea foarte bine bine pe grafic tendintza de scadere ceea ce dovedeste clar ca zvonurile circula si se confirma,si a doua oara am luat long usdcad la 1.1735 deoarece la momentul respectiv dolarul crescuse imens fata de toate devizele,si totusi fata de CAD era jos de tot;intr-adevar in perioada imediat urmatoare a crescut si USDCAD.
sherpishoru

QUOTE(LazyPawn @ Nov 5 2005, 12:57) *
Dar, atenţie! Asta este exact ceea ce văd sute de mii de alţi traderi, care dintr-o dată au devenit foarte dollar-bullish. Tocmai de aceea, înainte de căderea în abis, euro s-ar putea să mai dea o raită pe sus pe la 1.20+, să mai radă nişte stopuri.

Exact la asta ma gandesc si eu cand observ un lucru care s-ar putea intampla. Oare cati mai vad acelasi lucru?
Oare cati calculeaza acelasi lucru ca si mine, fibonacci,etc.?
Dar dupa ce s-a deschis NY vineri, EUR inca nu ajunsese la nivelul de 1.1920. Ceea ce s-a intamplat acolo, parerea mea, e ca au fost foarte multe buy stops + probabil si ordine de cumparare in vederea unei cresteri a EUR (aia care au mizat pe crestere), si exact la nivelul ala s-au executat enorm de multe tranzactii; ceea ce a propulsat EUR 70 de puncte, dar de fapt pana la urma au fost mai multi care au avut interes sa vanda EUR dintr-un motiv sau altu, exact cum a spus si lazypawn.
Si apropo dupa o formatiune head and shoulders se retesteaza nivelul asa ca ar fi chiar ceva normal sa mai urce.
andrei81
tks pt lamuriri

@Lazyspawn
vrei sa zici ca evenimentele zilnice (indicatori, afirmatii ale oficialilor, etc.) nu creeaza miscarii pe piata de intensitati diferite de cateva zeci de pipsi?

AVETI cumva o statistica ceva de genul >>> pe forex se tranzactioneaza zilnic xxmld usd din care % banci, % big corporations % banci centrale % individual traders etc.. tks

un site care merita vizitat
www.forextv.com
LazyPawn
QUOTE(andrei81 @ Nov 5 2005, 18:56) *
@Lazyspawn
vrei sa zici ca evenimentele zilnice (indicatori, afirmatii ale oficialilor, etc.) nu creeaza miscarii pe piata de intensitati diferite de cateva zeci de pipsi?

Indicatorii categoric nu creează mișcări, ei doar reflectă mișcările care deja au avut loc. În pofida unor păreri contrarii (naive!), nu există indicatori care să anticipeze ceva (leading), ci doar indicatori care sunt derivați din prețurile din trecut (lagging).

Mi-aduc aminte de o întâmplare hazlie și instructivă citită cândva, din păcate nu mai știu exact în care carte (posibil prin Market Wizards pe undeva). Un mare expert în analiza tehnică, tip care chiar inventase indicatori noi, a fost angajat ca și consultant la o firmă care făcea tranzacții serioase pe piață. Directorul acelei firme era un tip cu un simț al afacerilor excelent, dar habar n-avea de chestiile astea tehnice. Într-o bună zi intră în biroul unde lucra noul angajat, expertul tehnic. Acesta se uita la 7 monitoare, pe care erau o mulțime de grafice complicate și tot soiul de indicatori și linii. "Savantul" nostru s-a apucat să-i explice directorului ce grozav este sistemul lui tehnic, și cum nu dă greș niciodată. Și a trecut la un exemplu concret, ceva de genul "uite aici pe graficul la porumb, prețul a ajuns exact la nivelul prezis de mine ieri, nici un cent mai mult... pentru că aici este o linie de rezistență, și un trendline, și 2 nivele fibonacci, și pattern-ul X, și indicatorul Y... prețul NU putea să crească mai mult". Auzind astea, omul de afaceri l-a întrebat "Tu chiar vrei să spui că prețul nu poate urca, pentru că așa-ți spun ție toți indicatorii ăia ciudați?!". "DA, sunt ferm convins" a răspuns expertul. La care omul de afaceri a luat calm telefonul, sunând un angajat, și i-a spus "Cumpără te rog n tone de porumb, ACUM!" În 3 minute, sub ochii uimiți ai expertului în grafice, prețul a crescut cu mult peste ceea ce "stabilise" el ca limită de rezistență. MORALA: piața face ce vrea ea, când vrea ea, și nu poți să prezici acest lucru. De aceea orice tranzacție poate să meargă prost, oricând. De aceea trebuie să ai un stop loss întotdeauna. Nu ai de unde să știi cine și ce cumpără. Tot ce spun indicatorii și sistemele tale este doar orientativ, și îți conferă doar o mică superioritate statistică pe un număr mare de tranzacții.

Legat de știrile mici intraday, acestea pot să aibă un oarecare efect, însă de cele mai multe ori doar dacă vin în întâmpinarea unei tendințe deja preexistente în piață. Dacă sunt împotriva trendului principal, efectul lor este foarte scurt. În orice caz, este foarte riscant să tranzacționezi bazat pe știri. Mai ales că multe dintre ele sunt ignorate. Ca să dau un exemplu recent, din această săptămână: analiștii de la SaxoBank, printre cei mai buni din lume, țipau ca din gură de șarpe miercuri-joi că începe în sfârșit prăbușirea dolarului, picătura care a umplut paharul fiind un scandal major de la Casa Albă în care a fost implicat și vicepreședintele Cheney. Și ce s-a petrecut a doua zi? Dolarul a atins cele mai înalte cote pe 2005 smile.gif Am astfel de exemple de tot felul de guru care dau cu bâta-n baltă non-stop.

Abia în clipa în care înțelegi că nici indicatorii minune, nici marii guru, nici supersignalproviderii, nu pot ghici, și cu atât mai puțin influența mersul pieței, începi să devii un trader adevărat, modest. Înveți că o pierdere mică e mai bună decât una mare. Cauți un sistem al tău care să-ți aducă un profit mic, constant, în timp, și îl urmezi cu strictețe, fără a pleca urechea la alții.
versus
@LazyPawn

Nu e chiar asa. Stirea ce urma sa se dea la ora 13.30 GMT sigur a influentat piata. Ca traderii mari au stiut sa profite de asta asta e altceva. Si tot sigur e ca Fibonacci, pivot point si pragurile de rezistenta si suport au si ele efect prin simplul fapt ca foarte multi din piata isi stabilesc targetul si stopurile in functie de ele. Cum parca spunea cineva pe aici analiza tehnica are efect pentru ca foarte multi cred in ea. Si ai dreptate in acelasi timp si cu faptul ca daca un totusi directiile in piata sunt date de necesitatile fondurilor, trusturilor si bancilor f. mari.
scalper_bz
QUOTE(LazyPawn @ Nov 5 2005, 20:03) *
Indicatorii categoric nu creează mișcări, ei doar reflectă mișcările care deja au avut loc. În pofida unor păreri contrarii (naive!), nu există indicatori care să anticipeze ceva (leading), ci doar indicatori care sunt derivați din prețurile din trecut (lagging).

Mi-aduc aminte de o întâmplare hazlie și instructivă citită cândva, din păcate nu mai știu exact în care carte (posibil prin Market Wizards pe undeva). Un mare expert în analiza tehnică, tip care chiar inventase indicatori noi, a fost angajat ca și consultant la o firmă care făcea tranzacții serioase pe piață. Directorul acelei firme era un tip cu un simț al afacerilor excelent, dar habar n-avea de chestiile astea tehnice. Într-o bună zi intră în biroul unde lucra noul angajat, expertul tehnic. Acesta se uita la 7 monitoare, pe care erau o mulțime de grafice complicate și tot soiul de indicatori și linii. "Savantul" nostru s-a apucat să-i explice directorului ce grozav este sistemul lui tehnic, și cum nu dă greș niciodată. Și a trecut la un exemplu concret, ceva de genul "uite aici pe graficul la porumb, prețul a ajuns exact la nivelul prezis de mine ieri, nici un cent mai mult... pentru că aici este o linie de rezistență, și un trendline, și 2 nivele fibonacci, și pattern-ul X, și indicatorul Y... prețul NU putea să crească mai mult". Auzind astea, omul de afaceri l-a întrebat "Tu chiar vrei să spui că prețul nu poate urca, pentru că așa-ți spun ție toți indicatorii ăia ciudați?!". "DA, sunt ferm convins" a răspuns expertul. La care omul de afaceri a luat calm telefonul, sunând un angajat, și i-a spus "Cumpără te rog n tone de porumb, ACUM!" În 3 minute, sub ochii uimiți ai expertului în grafice, prețul a crescut cu mult peste ceea ce "stabilise" el ca limită de rezistență. MORALA: piața face ce vrea ea, când vrea ea, și nu poți să prezici acest lucru. De aceea orice tranzacție poate să meargă prost, oricând. De aceea trebuie să ai un stop loss întotdeauna. Nu ai de unde să știi cine și ce cumpără. Tot ce spun indicatorii și sistemele tale este doar orientativ, și îți conferă doar o mică superioritate statistică pe un număr mare de tranzacții.

Legat de știrile mici intraday, acestea pot să aibă un oarecare efect, însă de cele mai multe ori doar dacă vin în întâmpinarea unei tendințe deja preexistente în piață. Dacă sunt împotriva trendului principal, efectul lor este foarte scurt. În orice caz, este foarte riscant să tranzacționezi bazat pe știri. Mai ales că multe dintre ele sunt ignorate. Ca să dau un exemplu recent, din această săptămână: analiștii de la SaxoBank, printre cei mai buni din lume, țipau ca din gură de șarpe miercuri-joi că începe în sfârșit prăbușirea dolarului, picătura care a umplut paharul fiind un scandal major de la Casa Albă în care a fost implicat și vicepreședintele Cheney. Și ce s-a petrecut a doua zi? Dolarul a atins cele mai înalte cote pe 2005 smile.gif Am astfel de exemple de tot felul de guru care dau cu bâta-n baltă non-stop.

Abia în clipa în care înțelegi că nici indicatorii minune, nici marii guru, nici supersignalproviderii, nu pot ghici, și cu atât mai puțin influența mersul pieței, începi să devii un trader adevărat, modest. Înveți că o pierdere mică e mai bună decât una mare. Cauți un sistem al tău care să-ți aducă un profit mic, constant, în timp, și îl urmezi cu strictețe, fără a pleca urechea la alții.
felicitari pazypawn,afirmatiile tale mi-au confirmat temerile care ma chinuie de ceva vreme. coolspeak.gif

QUOTE(versus @ Nov 5 2005, 20:08) *
@LazyPawn

Nu e chiar asa. Stirea ce urma sa se dea la ora 13.30 GMT sigur a influentat piata. Ca traderii mari au stiut sa profite de asta asta e altceva. Si tot sigur e ca Fibonacci, pivot point si pragurile de rezistenta si suport au si ele efect prin simplul fapt ca foarte multi din piata isi stabilesc targetul si stopurile in functie de ele. Cum parca spunea cineva pe aici analiza tehnica are efect pentru ca foarte multi cred in ea. Si ai dreptate in acelasi timp si cu faptul ca daca un totusi directiile in piata sunt date de necesitatile fondurilor, trusturilor si bancilor f. mari.
lazypawn a vrut sa spuna ca sunt foarte multe stiri care sunt ignorate dar nu se referea la cea mai importanta stire a lunii.Si ajungem iarasi la afirmatia:"buy the rumor sell the news!'
LazyPawn
QUOTE(versus @ Nov 5 2005, 20:08) *
@LazyPawn

Eu nu am spus că știrea nu influențează piața, mai ales pe moment, dar nu schimbă un trend și nu prea poți anticipa reacția pieței. Nu te poți baza pe știre. Pot să-ți arăt cazuri pe grafice, inclusiv de asasinări de președinți, războaie sau atentate. Prețul are un spike, după care revine la nivelul la care era sau și mai și.

Știrea de vineri a influențat, dar pe dos. Peștii mici au vândut dolarul, conform știrii... după care peștii mari au intervenit și au mișcat piața în direcția opusă 200 de puncte. Cei care s-au bazat pe știre și au fost rapizi au putut să facă un profit rapid, de cîteva zeci de pipși. Asta dacă știau când să închidă, exact, pentru că pe cât de repede a urcat, pe atât de repede a coborât. Cei care au mers invers, au făcut sute. Dar întrebarea pe care ți-o pun eu este: puteai tu să fii sigur ce va face piața în momentul în care a venit știrea? Puteai tu anticipa că va urca puțin și apoi va cădea mult? Nu cred. Toată lumea spunea că dacă NFP-ul vine sub 100-150 k dolarul o ia pe coajă rău de tot. A venit 56 k, mult mai rău decât estimările. Și ce s-a petrecut? Dolarul este la nivel record! Adică pe dos.

Din experiența mea, de multe ori reacția este chiar paradoxală. Am multe exemple. Asta pentru că știrile "planificate", cum sunt cele economice, de obicei sunt anticipate, și prețul este deja la un nivel corespunzător înaintea știrii propriu-zise. Nu contează dacă știrea în sine e bună sau rea, ci doar cum e față de așteptările unora care au bani serioși. Știrea în sine poate fi bună pentru dolar, de exemplu, dar dacă unii se așteptau să fie și mai bună, vor vinde dolarul.

De aceea, concluzia mea este că a deschide poziții bazat pe știri este foarte riscant. De altfel cam toți experții în toate sursele studiate de mine recomandă să nu deschizi poziții bazat pe știri. Reacția pieței este imprevizibilă și de multe ori haotică, în ambele sensuri.

Legat de nivele fibonacci, ai dreptate că sunt urmărite, dar mai mult de cei mici. Într-o piață "molcomă", aceste nivele se respectă de multe ori. Însă în clipa în care există un anumit interes din partea celor mari, aceste nivele nu valorează nici cât o ceapă degerată. Părerea mea este că efectul lor este mai mult placebo. Nivelele de suport și rezistență au o valoare ceva mai mare. Ele reprezintă pur și simplu un preț la care anumiți pești mari încep să cumpere-vândă (pentru că au un interes!) și blochează astfel o scădere-creștere și mai mare a prețului. Asta durează până când se ivește un pește și mai mare, care bagă sume mai mari, și "sparge" nivelul. Din nou, nu ai cum să prevezi dacă și când acest lucru se va petrece.
sherpishoru
QUOTE(LazyPawn @ Nov 5 2005, 21:25) *
Legat de nivele fibonacci, ai dreptate că sunt urmărite, dar mai mult de cei mici. Într-o piață "molcomă", aceste nivele se respectă de multe ori. Însă în clipa în care există un anumit interes din partea celor mari, aceste nivele nu valorează nici cât o ceapă degerată.

Sunt de acord cu tine dar si in cazul de vineri cand la o jumate de ora de la deschiderea NY pretul a scazut la 1.1920 -un nivel de la care au plecat niste calcule fibonacci, si la care cursul s-a intors- probabil ca cei mici de care ziceai tu au fost atat de multi care mizau pe crestere si aveau buy stop la nivelul ala, incat atunci cand a fost atins a facut o diferenta in curs, ce-i drept de scurta durata.
Sunt tare curios ce se intampla luni cu nivelul de 1.1800 care se pare ca s-a dovedit unul suport dar nu a fost atins. Si asta pentru ca mai e o practica a unor traderi de a-si pune ordine de cumparare chiar pe nivelul suport pentru "a prinde valul" sau cine stie ce. Pana la urma chiar ca e vorba de "not trading the currencies but trading other traders", adica psihologie.
versus
QUOTE(LazyPawn @ Nov 5 2005, 21:25) *
Dar întrebarea e care ți-o pun eu este: puteai tu să fii sigur ce va face piața în momentul în care a venit știrea? Puteai tu anticipa că va urca puțin și apoi va cădea mult? Nu cred. Toată lumea spunea că dacă NFP-ul vine sub 100-150 k dolarul o ia pe coajă rău de tot. A venit 56 k, mult mai rău decât estimările. Și ce s-a petrecut? Dolarul este la nivel record! Adică pe dos.

De aceea, concluzia mea este că a deschide poziții bazat pe știri este foarte riscant. De altfel cam toți experții în toate sursele studiate de mine recomandă să nu deschizi poziții bazat pe știri. Reacția pieței este imprevizibilă și de multe ori haotică, în ambele sensuri.

Legat de nivele fibonacci, ai dreptate că sunt urmărite, dar mai mult de cei mici. Într-o piață "molcomă", aceste nivele se respectă de multe ori. Însă în clipa în care există un anumit interes din partea celor mari, aceste nivele nu valorează nici cât o ceapă degerată. Părerea mea este că efectul lor este mai mult placebo. Nivelele de suport și rezistență au o valoare ceva mai mare. Ele reprezintă pur și simplu un preț la care anumiți pești mari încep să cumpere-vândă (pentru că au un interes!) și blochează astfel o scădere-creștere și mai mare a prețului. Asta durează până când se ivește un pește și mai mare, care bagă sume mai mari, și "sparge" nivelul. Din nou, nu ai cum să prevezi dacă și când acest lucru se va petrece.

Pai cum ziceam si eu, in zilele in care se asteapta stiri importante mai bine stai deoparte. In schimb indicatorii, nivelele suport-rezistenta si altele parca mai lumineaza un pic lucrurile intro piata cu o miscare atat de imprevizibila. Altfel am merge numai la noroc. Trebuie sa ai ceva pe care sa te bazezi. Si aici intervine statistica, datele istorice, trendul, paternurile si alte alea care cat de cat iti mai dau o idee de ceea ce trebuie sa faci. Bineinteles cu riscul de a se intampla exact pe dos dar un risc ceva mai mic.
versus
QUOTE(sherpishoru @ Nov 5 2005, 23:34) *
Sunt tare curios ce se intampla luni cu nivelul de 1.1800 care se pare ca s-a dovedit unul suport dar nu a fost atins. Si asta pentru ca mai e o practica a unor traderi de a-si pune ordine de cumparare chiar pe nivelul suport pentru "a prinde valul" sau cine stie ce. Pana la urma chiar ca e vorba de "not trading the currencies but trading other traders", adica psihologie.

Sunt si eu foarte curios. Nu stiu de ce dar cred ca se testa cel putin pina la 1.1750. Oricum cred ca putin tot va scadea sub 1.8000. Dupa unele analize exista posibilitatea sa scada inca destul de rau. Totusi nu s-a intamplat nimic atat de grav in Europa pentru scadere atat de mare. Si dolarul s-a cam intins cu cresterea asta. Poate e timpul pentru o corectie. Dar e greu de spus.
andrei81
QUOTE(LazyPawn @ Nov 5 2005, 20:03) *

nu ma refeream la indicatori ai analizei tehnice ci la difersi indic macroeconomici (intrest rate, somaj, etc. increderea mediului de afaceri in economie)

observatiile tale merita retinute, si in acelasi sens revin cu intrebarea

AVETI cumva o statistica ceva de genul >>> pe forex se tranzactioneaza zilnic xxmld usd din care % banci, % big corporations % banci centrale % individual traders etc.. tks
LazyPawn
QUOTE(versus @ Nov 5 2005, 23:35) *
Pai cum ziceam si eu, in zilele in care se asteapta stiri importante mai bine stai deoparte. In schimb indicatorii, nivelele suport-rezistenta si altele parca mai lumineaza un pic lucrurile intro piata cu o miscare atat de imprevizibila. Altfel am merge numai la noroc. Trebuie sa ai ceva pe care sa te bazezi. Si aici intervine statistica, datele istorice, trendul, paternurile si alte alea care cat de cat iti mai dau o idee de ceea ce trebuie sa faci. Bineinteles cu riscul de a se intampla exact pe dos dar un risc ceva mai mic.

Corect!

QUOTE(versus @ Nov 5 2005, 23:48) *
Sunt si eu foarte curios. Nu stiu de ce dar cred ca se testa cel putin pina la 1.1750. Oricum cred ca putin tot va scadea sub 1.8000. Dupa unele analize exista posibilitatea sa scada inca destul de rau. Totusi nu s-a intamplat nimic atat de grav in Europa pentru scadere atat de mare. Si dolarul s-a cam intins cu cresterea asta. Poate e timpul pentru o corectie. Dar e greu de spus.

Din punct de vedere tehnic, sunt șanse foarte mari să se prăbușească euro. În afara formațiunii head and shoulders de care am vorbit deja, mai e și faptul că tocmai s-a spart un range îngust care dura de săptămâni de zile. Cu cât mai mult stă într-un astfel de range, cu atât mai mari sunt șansele să urmeze o mișcare mare când se sparge.

Din punct de vedere fundamental, e adevărat că nu s-a petrecut nimic rău în Europa. Dar există o presiune fantastică pusă de repatrierile mari de fonduri ale firmelor americane, o fereastră de oportunitate care se închide la sfârșitul anului. E vorba de zeci de miliarde care trebuie schimbate din euro sau alte valute în dolari. Deocamdată euro s-a agățat cu chiu cu vai numai datorită faptului că o serie de bănci centrale ale unor țări și-au diversificat rezervele cumpărând euro. Dacă suportul oferit de aceste bănci dispare, e jale.

Așadar, atât tehnic cât și fundamental așteptările sunt pentru un dolar puternic față de euro. Asta însă nu este decât o presupunere, care poate fi infirmată de foarte mulți factori care intră în ecuație ulterior. Oricum, și dacă euro continuă în jos, nu o va face liniar, ci cu mici corecții din când în când, cum șade bine unui trend serios.
scalper_bz
Vreau sa clarific problema cu impozitul pe forex pt. ca am observat o confuzie stupida.Castigul din forex nu se impoziteaza ca cel de la bursa deoarece acesta din urma se retine la sursa(in speta SSIF).Avand in vedere ca suntem cetateni nerezidenti si ca nu pot fi urmarite depozitele din strainatate,impozitul se face conform declaratiei anuale de venit.
scalper_bz
QUOTE(scalper_bz @ Nov 6 2005, 14:28) *
Vreau sa clarific problema cu impozitul pe forex pt. ca am observat o confuzie stupida.Castigul din forex nu se impoziteaza ca cel de la bursa deoarece acesta din urma se retine la sursa(in speta SSIF).Avand in vedere ca suntem cetateni nerezidenti ai tarii unde se afla brokerul(probabil SUA) si ca nu pot fi urmarite depozitele din strainatate,impozitul se face conform declaratiei anuale de venit.

Cetateni nerezidenti ai tarii unde se afla brokerul(probabil SUA)

Cetateni nerezidenti ai tarii unde se afla brokerul(probabil SUA)
sherpishoru
@ scalper_bz
Nu mai merge sa iau atasamentele da eroare ca sunt nerecuperabile. Mai pune-le o data te rog. Merci!
scalper_bz
imi cer scuze pt. calitatea exprimarii,se cunoaste ca am fost la chef aseara
scalper_bz
Precis este o eroare,problema e ca nu mai stiu site-ul de unde l-am luat ca postam linku'
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.