QUOTE(scalper_bz @ Nov 1 2005, 13:20)

ma simt nevoit sa-l citez din nou pe phaeton:Trading'ul fiind un joc al probabilitatilor, calcule de genul : "daca scot pe zi 30pips X $10/pip = $300/ zi X 5 zile = $1500/saptamina samd... si pot sa ma las de serviciu, sa scap de sefi etc" nu'si au rostul.
pur si simplu aceasta abordare nu functioneaza. asteptarile irationale nu'ti creaza decat gusturi amari. si de aici si rata mare a perdantilor si a celor care renunta in primele luni
Sunt foarte multi care vand iluzii.Avand in vedere ca multi incepatori isi fac ei insisi iluzii,ceea ce nu mai e cazul meu(a fost) as vrea sa citez cateva idei din "ghidul investitorului " poate se mai face un pic de lumina in domeniul asta complicat al investitiilor.Desi kiyosaki spune si multe prostii in cartile lui,si probabil ca vinde si iluzii,urmatoarele idei mi s-au parut demne de luat in seama chiar daca se face referire la piata bursiera;Citez:"prietenul meu Tom este un agent de bursa extraordinar.El spune adesea:"este un lucru trist faptul ca 9 din 10 investitori nu reusesc sa faca mai multi bani".Tom explica mai departe ca-in timp de acesti 9 din 10 investitori nu pierd bani-ei nici nu reusesc sa produca mai multi bani.Tatal bogat mi-a spus un lucru asemanator:"majoritatea oamenilor care se considera investitori castiga bani intr-o zi ca o saptamana mai tarziu sa-i dea pe toti inapoi.Deci ei nu pierd bani,dar nici nu produc mai multi.si cu toate acestea ei se considera investitori"..............Unii realizeaza faptul ca nu stiu mai nimic despre acest subiect misterios al investitiilor,astfel ca isi incredinteaza banii si sperantza in altcineva in care au mai multa incredere dacat in ei insisi.Alti asa zisi investitori vor sa dovedeasca faptul ca stiu mai multe lucruri decat ceilalti oameni.........asa ca ei fac investitii ,sperand sa pacaleasca piata bursiera.Dar chiar daca multi considera aceste operatiuni ca fiind investitii,ele nu sunt deloc investitii in conceptia mea.Pentru mine,investitiile implica un plan bine conceput si sunt un proces monoton,plictisitor si chiar mecanic de imbogatire..........Tatal bogat a continuat:-acum inteleg de ce este atat de greu pt. majoritatea oamenilor sa urmeze un plan cat se poate de simplu.-de ce,am intrebat eu.-Pentru ca devine plictisitor sa urmezi un plan simplu,a raspuns el.Oamenii se plictisesc repede si vor sa gaseasca ceva mult mai incitant si amuzant in acelasi timp.Tata de ce numai 3 dintr-o suta de americani se imbogatesc.Ei urmeaza un plan la inceput,dar se plictisesc.Ei renunta sa mai urmeze planul respectiv si incearca sa gaseasca o cale magica pt. a se imbogati rapid.Apoi ei se plictisesc iarasi si cauta iarasi o cale mult mai amuzanta de imbogatire si repeta acest proces la nesfarsit toata viata lor.De aceea nu se imbogatesc niciodata.Ei nu suporta plictiseala pe care o presupune respectarea unui plan simplu si usor de imbogatire.Oamenii cred ca investitiile presupun o formula sau o bagheta magica.Ei cred ca daca nu este un proces complicat,nu este vorba de nici un plan bun.Crede-ma,cand este vorba de investitii,tot ce este mai simplu este mai bun decat tot ce este mai complicat...............James P.O"shaughnessy a scris cartea ideala pt. cei care cred ca investitiile sunt un proces riscant ,cimplex si periculos.Este de asemenea ideala pt. cei care cred ca pot pacali piatza bursiera.....................alte idei interesante pe care le gasim in cartea lui O"shaugnessy sunt urmatoarele:1)cei mai multi investitori prefera experienta personala in locul datelor certe,fundamentale.Ei prefera din nou intuitia in locul realitatii.2)cei mai multi investitori prefera formulele complicate in locul celor simple.Ei sunt pe deplin convinsi ca-daca o formula nu este cat se poate de complicata-nu este o formula buna.3)cea mai buna regula pt. investitii este sa urmezi calea cea mai simpla.El afirma faptul ca-in los sa simplificam lucrurile cat mai mult-"noi le complicam si mai tare,mergem inainte ca o turma,ne indragostim de povestea pe care o auzim despre anumite actiuni,ne lasam condusi in deciziile pe care le luam de propriile noastre sentimente,cumparam si vindem in functie de anumite ponturi si banuieli si abordam investitiile fara a avea o baza fundamentala sau o strategie ferm conceputa...............................Sunt adesea suparat ca oamenii vin la mine si imi spun ca au cumparat actiuni in valoare de 5$ actiunea,iar cand pretul a ajuns la 30$ actiunea,le-au vandut.Ma supar pt. ca acest gen de povesti ii abate de la conceperea unui plan si de la realizarea succesului lor financiar."" Sper ca nu v-am dezamagit acum....
deci un trading system simplu e mai profitabil decat unul complex
?????