FOREX
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60

parat

sunt interesat de scrierea de expert advisors in limbaj mql pentru metatrader4 si de testarea lor pe strategy tester ;e cineva familiarizat cu asta?
parat
QUOTE(parat @ Oct 30 2005, 04:25) *
sunt interesat de scrierea de expert advisors in limbaj mql pentru metatrader4 si de testarea lor pe strategy tester ;e cineva familiarizat cu asta?

este interesant de vazut strategiile din ultimele pagini din atasament.

phaeton
QUOTE(Oceni_haraso @ Oct 30 2005, 09:53) *
scratchchin.gif
hmmm... 1000 pips in directie contrara unui ordin pus de mine... asta ar durea al naibii de tare, sau chiar ar putea sa ma scoata din joc definitiv...

Pus SL adecvat. biggrin.gif
10x, phaeton!

ca fapt divers : http://4x.chez.tiscali.fr/gbp.JPG
fib'ul pus doar pentru efect vizual si pt a obtine acea fereastra cu intervalul de timp si high/low quotes
in partea de jos a imaginii se pot observa HLOC pentru ziua de 16 sept. impresionant, nu ?

astfel de evenimente sunt rare. dar anume ele scot majoritatea traderilor care au castigat o lunga perioada de timp din joc.
cu cat mai multe castiguri consecutive ai, cu atat mai putin vei crede in probabilitatea unui astfel de eveniment. se datoreaza unui "handicap" al creierului uman, denumit in psihologie "availability bias" care'i determina pe oameni sa-si bazeze deciziile pe cele mai recente date si cele care le convin mai mult, ca sa zic asa.
astfel de evenimente sunt ignorate in modelele de calcul al riscului in domeniul socio-economic. lumea se concentreaza doar pe probabilitatile din interiorul functiei Gauss (bell shape).
pentru mai multe despre acest subiect , ma repet , cititi Nicholas Taleb ( a fost kiar acum 3sapt la bucuresti pt o conferinta).
nu descrie metode, technici de trading. in schimb incearca sa educe lumea in domeniul incertitudinii.
incepeti cu acest articol :
http://www.gladwell.com/2002/2002_04_29_a_blowingup.htm
daca traderi/investitori de mare calibru se ard, ce ne face pe noi sa credem ca putem lucra fara stop-lossuri un timp indelungat ?
"no one can beat the market". asta'i una din concluzii dupa ce'am citit "Reminiscences of a Stock Operator". desi in carte protagonistul e prezentat in apogeul carierei sale ca trader, la vreo 20ani dupa prima publicare, se sinucide, ca o confirmare. o gasiti liber pe web.
scalper_bz
http://www.fxmaster.net
scalper_bz
Ce ziceti de asta?
ass
Se vede de la o posta ca este o anomalie. Diferenta este de mai mult de 10.000 pips, ceea ce ar insemna o scadere de peste 100%.
scalper_bz
QUOTE(ass @ Oct 31 2005, 08:39) *
Se vede de la o posta ca este o anomalie. Diferenta este de mai mult de 10.000 pips, ceea ce ar insemna o scadere de peste 100%.

nu stiu cum ti-a iesit tie 100%

Cred ca este vorba de denominare

sherpishoru
Asta e un plan tot de la rapidforex, de fapt un fel de startegie de dezvoltare a unui cont de la 300$ la 30.000$ (asa zic ei). Mie personal imi place ideea.
ass
Asta este un plan de sinucidere curata, este o mare aberatie. Te invata sa folosesti nepermis de mult Marginea ajungand chiar si pana la 50% din sold.

Vezi in imagine calculele:

Click pentru a vizualiza atașamentul
sherpishoru

QUOTE(ass @ Nov 1 2005, 08:19) *
Asta este un plan de sinucidere curata, este o mare aberatie.

Citeste atent documentul ca spune la un moment dat ca este pentru cei care folosesc tranzactii cu SL 20 pips.
Nu spune sa faci 100 pips dintr-o singura tranzactie. Faci primii 100 pips din tranzactii cu un mini lot (10.000$), urmatorii 100 pips din tranzactii cu 2 mini loturi etc., dar poti avea de exemplu o strategie de SL 20 cu TP 30 si atunci iti trebuie 10 tranzactii in castig sau mai multe daca mai si pierzi.
scalper_bz
QUOTE(sherpishoru @ Nov 1 2005, 09:52) *
Citeste atent documentul ca spune la un moment dat ca este pentru cei care folosesc tranzactii cu SL 20 pips.
Nu spune sa faci 100 pips dintr-o singura tranzactie. Faci primii 100 pips din tranzactii cu un mini lot (10.000$), urmatorii 100 pips din tranzactii cu 2 mini loturi etc., dar poti avea de exemplu o strategie de SL 20 cu TP 30 si atunci iti trebuie 10 tranzactii in castig sau mai multe daca mai si pierzi.

ma simt nevoit sa-l citez din nou pe phaeton:Trading'ul fiind un joc al probabilitatilor, calcule de genul : "daca scot pe zi 30pips X $10/pip = $300/ zi X 5 zile = $1500/saptamina samd... si pot sa ma las de serviciu, sa scap de sefi etc" nu'si au rostul.

pur si simplu aceasta abordare nu functioneaza. asteptarile irationale nu'ti creaza decat gusturi amari. si de aici si rata mare a perdantilor si a celor care renunta in primele luni
Sunt foarte multi care vand iluzii.Avand in vedere ca multi incepatori isi fac ei insisi iluzii,ceea ce nu mai e cazul meu(a fost) as vrea sa citez cateva idei din "ghidul investitorului " poate se mai face un pic de lumina in domeniul asta complicat al investitiilor.Desi kiyosaki spune si multe prostii in cartile lui,si probabil ca vinde si iluzii,urmatoarele idei mi s-au parut demne de luat in seama chiar daca se face referire la piata bursiera;Citez:"prietenul meu Tom este un agent de bursa extraordinar.El spune adesea:"este un lucru trist faptul ca 9 din 10 investitori nu reusesc sa faca mai multi bani".Tom explica mai departe ca-in timp de acesti 9 din 10 investitori nu pierd bani-ei nici nu reusesc sa produca mai multi bani.Tatal bogat mi-a spus un lucru asemanator:"majoritatea oamenilor care se considera investitori castiga bani intr-o zi ca o saptamana mai tarziu sa-i dea pe toti inapoi.Deci ei nu pierd bani,dar nici nu produc mai multi.si cu toate acestea ei se considera investitori"..............Unii realizeaza faptul ca nu stiu mai nimic despre acest subiect misterios al investitiilor,astfel ca isi incredinteaza banii si sperantza in altcineva in care au mai multa incredere dacat in ei insisi.Alti asa zisi investitori vor sa dovedeasca faptul ca stiu mai multe lucruri decat ceilalti oameni.........asa ca ei fac investitii ,sperand sa pacaleasca piata bursiera.Dar chiar daca multi considera aceste operatiuni ca fiind investitii,ele nu sunt deloc investitii in conceptia mea.Pentru mine,investitiile implica un plan bine conceput si sunt un proces monoton,plictisitor si chiar mecanic de imbogatire..........Tatal bogat a continuat:-acum inteleg de ce este atat de greu pt. majoritatea oamenilor sa urmeze un plan cat se poate de simplu.-de ce,am intrebat eu.-Pentru ca devine plictisitor sa urmezi un plan simplu,a raspuns el.Oamenii se plictisesc repede si vor sa gaseasca ceva mult mai incitant si amuzant in acelasi timp.Tata de ce numai 3 dintr-o suta de americani se imbogatesc.Ei urmeaza un plan la inceput,dar se plictisesc.Ei renunta sa mai urmeze planul respectiv si incearca sa gaseasca o cale magica pt. a se imbogati rapid.Apoi ei se plictisesc iarasi si cauta iarasi o cale mult mai amuzanta de imbogatire si repeta acest proces la nesfarsit toata viata lor.De aceea nu se imbogatesc niciodata.Ei nu suporta plictiseala pe care o presupune respectarea unui plan simplu si usor de imbogatire.Oamenii cred ca investitiile presupun o formula sau o bagheta magica.Ei cred ca daca nu este un proces complicat,nu este vorba de nici un plan bun.Crede-ma,cand este vorba de investitii,tot ce este mai simplu este mai bun decat tot ce este mai complicat...............James P.O"shaughnessy a scris cartea ideala pt. cei care cred ca investitiile sunt un proces riscant ,cimplex si periculos.Este de asemenea ideala pt. cei care cred ca pot pacali piatza bursiera.....................alte idei interesante pe care le gasim in cartea lui O"shaugnessy sunt urmatoarele:1)cei mai multi investitori prefera experienta personala in locul datelor certe,fundamentale.Ei prefera din nou intuitia in locul realitatii.2)cei mai multi investitori prefera formulele complicate in locul celor simple.Ei sunt pe deplin convinsi ca-daca o formula nu este cat se poate de complicata-nu este o formula buna.3)cea mai buna regula pt. investitii este sa urmezi calea cea mai simpla.El afirma faptul ca-in los sa simplificam lucrurile cat mai mult-"noi le complicam si mai tare,mergem inainte ca o turma,ne indragostim de povestea pe care o auzim despre anumite actiuni,ne lasam condusi in deciziile pe care le luam de propriile noastre sentimente,cumparam si vindem in functie de anumite ponturi si banuieli si abordam investitiile fara a avea o baza fundamentala sau o strategie ferm conceputa...............................Sunt adesea suparat ca oamenii vin la mine si imi spun ca au cumparat actiuni in valoare de 5$ actiunea,iar cand pretul a ajuns la 30$ actiunea,le-au vandut.Ma supar pt. ca acest gen de povesti ii abate de la conceperea unui plan si de la realizarea succesului lor financiar."" Sper ca nu v-am dezamagit acum....
andrei81
QUOTE(scalper_bz @ Nov 1 2005, 13:20) *
ma simt nevoit sa-l citez din nou pe phaeton:Trading'ul fiind un joc al probabilitatilor, calcule de genul : "daca scot pe zi 30pips X $10/pip = $300/ zi X 5 zile = $1500/saptamina samd... si pot sa ma las de serviciu, sa scap de sefi etc" nu'si au rostul.

pur si simplu aceasta abordare nu functioneaza. asteptarile irationale nu'ti creaza decat gusturi amari. si de aici si rata mare a perdantilor si a celor care renunta in primele luni
Sunt foarte multi care vand iluzii.Avand in vedere ca multi incepatori isi fac ei insisi iluzii,ceea ce nu mai e cazul meu(a fost) as vrea sa citez cateva idei din "ghidul investitorului " poate se mai face un pic de lumina in domeniul asta complicat al investitiilor.Desi kiyosaki spune si multe prostii in cartile lui,si probabil ca vinde si iluzii,urmatoarele idei mi s-au parut demne de luat in seama chiar daca se face referire la piata bursiera;Citez:"prietenul meu Tom este un agent de bursa extraordinar.El spune adesea:"este un lucru trist faptul ca 9 din 10 investitori nu reusesc sa faca mai multi bani".Tom explica mai departe ca-in timp de acesti 9 din 10 investitori nu pierd bani-ei nici nu reusesc sa produca mai multi bani.Tatal bogat mi-a spus un lucru asemanator:"majoritatea oamenilor care se considera investitori castiga bani intr-o zi ca o saptamana mai tarziu sa-i dea pe toti inapoi.Deci ei nu pierd bani,dar nici nu produc mai multi.si cu toate acestea ei se considera investitori"..............Unii realizeaza faptul ca nu stiu mai nimic despre acest subiect misterios al investitiilor,astfel ca isi incredinteaza banii si sperantza in altcineva in care au mai multa incredere dacat in ei insisi.Alti asa zisi investitori vor sa dovedeasca faptul ca stiu mai multe lucruri decat ceilalti oameni.........asa ca ei fac investitii ,sperand sa pacaleasca piata bursiera.Dar chiar daca multi considera aceste operatiuni ca fiind investitii,ele nu sunt deloc investitii in conceptia mea.Pentru mine,investitiile implica un plan bine conceput si sunt un proces monoton,plictisitor si chiar mecanic de imbogatire..........Tatal bogat a continuat:-acum inteleg de ce este atat de greu pt. majoritatea oamenilor sa urmeze un plan cat se poate de simplu.-de ce,am intrebat eu.-Pentru ca devine plictisitor sa urmezi un plan simplu,a raspuns el.Oamenii se plictisesc repede si vor sa gaseasca ceva mult mai incitant si amuzant in acelasi timp.Tata de ce numai 3 dintr-o suta de americani se imbogatesc.Ei urmeaza un plan la inceput,dar se plictisesc.Ei renunta sa mai urmeze planul respectiv si incearca sa gaseasca o cale magica pt. a se imbogati rapid.Apoi ei se plictisesc iarasi si cauta iarasi o cale mult mai amuzanta de imbogatire si repeta acest proces la nesfarsit toata viata lor.De aceea nu se imbogatesc niciodata.Ei nu suporta plictiseala pe care o presupune respectarea unui plan simplu si usor de imbogatire.Oamenii cred ca investitiile presupun o formula sau o bagheta magica.Ei cred ca daca nu este un proces complicat,nu este vorba de nici un plan bun.Crede-ma,cand este vorba de investitii,tot ce este mai simplu este mai bun decat tot ce este mai complicat...............James P.O"shaughnessy a scris cartea ideala pt. cei care cred ca investitiile sunt un proces riscant ,cimplex si periculos.Este de asemenea ideala pt. cei care cred ca pot pacali piatza bursiera.....................alte idei interesante pe care le gasim in cartea lui O"shaugnessy sunt urmatoarele:1)cei mai multi investitori prefera experienta personala in locul datelor certe,fundamentale.Ei prefera din nou intuitia in locul realitatii.2)cei mai multi investitori prefera formulele complicate in locul celor simple.Ei sunt pe deplin convinsi ca-daca o formula nu este cat se poate de complicata-nu este o formula buna.3)cea mai buna regula pt. investitii este sa urmezi calea cea mai simpla.El afirma faptul ca-in los sa simplificam lucrurile cat mai mult-"noi le complicam si mai tare,mergem inainte ca o turma,ne indragostim de povestea pe care o auzim despre anumite actiuni,ne lasam condusi in deciziile pe care le luam de propriile noastre sentimente,cumparam si vindem in functie de anumite ponturi si banuieli si abordam investitiile fara a avea o baza fundamentala sau o strategie ferm conceputa...............................Sunt adesea suparat ca oamenii vin la mine si imi spun ca au cumparat actiuni in valoare de 5$ actiunea,iar cand pretul a ajuns la 30$ actiunea,le-au vandut.Ma supar pt. ca acest gen de povesti ii abate de la conceperea unui plan si de la realizarea succesului lor financiar."" Sper ca nu v-am dezamagit acum....

deci un trading system simplu e mai profitabil decat unul complex
?????
andrei81
QUOTE(sherpishoru @ Nov 1 2005, 01:47) *
Asta e un plan tot de la rapidforex, de fapt un fel de startegie de dezvoltare a unui cont de la 300$ la 30.000$ (asa zic ei). Mie personal imi place ideea.

citat din ebook dwl> Now here is perhaps the most important point of this entire eBook.
Get training!

e o forma mascata de publicitate? e foarte impartiala si descrie forexul ca pe o metoda de imbogatire in min. 6 luni . cu 300 la 30000 dar daca ai 30mii in 6 lunii > > 3 milioane. venitul mediu al vesticilor pe an e de cateva zeci de mii usd cel putin 30mii, multi au 30mii pe an economii deci veniti si cump training de pe rapid forex ca poti sa X100 economiile, dar daca nu ai facut nu i nimic mai instruiti-va pe rapid forex

citat cu o inv mica in training poti sa faci X100.
sherpishoru
QUOTE(andrei81 @ Nov 1 2005, 20:21) *
citat din ebook dwl> Now here is perhaps the most important point of this entire eBook.
Get training!

e o forma mascata de publicitate?

Da trecand peste bla-bla-ul de rigoare cu "cat de buni suntem noi in a va oferi materiale despre forex ca sa castigati bani - unele chiar gratis" mie mi-a placut un singur lucru: tabelul ala. Iar ceea ce ai vazut in pdf nu e nimic pe langa ce mail-uri am primit de la ei dupa ce m-am inscris, si am primit cursul, si a trecut perioada, si s-a terminat cursul,si au vazut ei ca nu cumpar nimic de la ei. La intervale regulate (o sapt.) primeam mail:"Hei, ce faci... nu te instruiesti...etc". M-au enervat la culme! Au o politica agresiva de marketing pentru produsele lor .
"E o forma mascata de publicitate?" - Nu, nu cred, ba cred ca e chiar pe fata!
LazyPawn
Dragi colegi,

Feriți-vă de aceste oferte comerciale, care vă promit bogății dacă doar cumpărați cursul/semnalele/indicatorii/sistemele lor. Cei care se pricep la meseria asta o practică și fac bani serioși. Cei care nu se pricep, vând cursuri, fraierind începătorii.

Dacă totuși vreți unul BUN de tot, adică trăznet, mă-nțelegi, megeți AICI !

roll2.gif roll2.gif roll2.gif roll2.gif roll2.gif
azuro
QUOTE(LazyPawn @ Nov 2 2005, 13:47) *
Dragi colegi,

Feriți-vă de aceste oferte comerciale, care vă promit bogății dacă doar cumpărați cursul/semnalele/indicatorii/sistemele lor. Cei care se pricep la meseria asta o practică și fac bani serioși. Cei care nu se pricep, vând cursuri, fraierind începătorii.

Dacă totuși vreți unul BUN de tot, adică trăznet, mă-nțelegi, megeți AICI !

roll2.gif roll2.gif roll2.gif roll2.gif roll2.gif

coolspeak.gif ... subscriu si eu la cele de mai sus iar pentru cei ce cred ca totusi cheia succesului in acest domeniu este "efort minim, profit maxim" ...incercati si varianta ASTA...dar...incercati o perioada de timp suficient de lunga (2-3 luni) pe un cont demo...

succes!
scalper_bz
Scump doamna scump dincolo era mai ieftin

QUOTE(azuro @ Nov 2 2005, 22:16) *
coolspeak.gif ... subscriu si eu la cele de mai sus iar pentru cei ce cred ca totusi cheia succesului in acest domeniu este "efort minim, profit maxim" ...incercati si varianta ASTA...dar...incercati o perioada de timp suficient de lunga (2-3 luni) pe un cont demo...

succes!

incepi sa vorbesti ca taica-miu" munca cinstea,omenia,astea-s valorile-n viata biggrin.gif
scalper_bz
Sper ca stii de gluma,in caz contrar imi retrag cuvintele
azuro
QUOTE(scalper_bz @ Nov 2 2005, 22:35) *
Scump doamna scump dincolo era mai ieftin
incepi sa vorbesti ca taica-miu" munca cinstea,omenia,astea-s valorile-n viata biggrin.gif

mad.gif ...dar halatu'...probabil am dat in mintea celor mai in varsta...
imi pare rau ca nu pot da satisfactie celor care viseaza la o imbogatire rapida...
incer si eu asa cum mai fac phaeton si LazyPawn sa deschid ochii celor prinsi de magia acestui "joc".
...in afara de asta am un principiu...cu manutele astea 2 (si cu capul) am sa-mi fac (iau...etc) o...noua...glumesc desigur. eu cred cu tarie ca totul sta in forta proprie a mintii...ambitiei...etc. iar ceea ce dobandesti fara munca este ceva fara valoare si pe care nu te poti baza (norocul).

...trecand acum la metode...am facut mai de mult observatia ca cea mai buna este metoda care ti-o faci singur tinand seama de caracterul personal, timpul pe care vrei sa-l aloci acestui "joc", obiectivul pe care si-l propune fiecare si orizontul de timp in care vrea sa atinga acest obiectiv.
...personal am inceput acest "joc" cu 3 ani in urma prin a face trading pe demo si a citi tot ce am gasit (free) pe net sau carti.
...am testat o multime de metode citite pe forum-uri, am avut sansa sa testez (free) recomandari facute de catre de site-uri specializate in asa ceva...si in final am reusit sa-mi concep propriile metode.
...dupa 2 ani de teste, studii etc. am ajuns la momentul adevarului...tranzactii live...cu metoda proprie...si surpiza...dupa 2 luni testand metoda pe alte perechi de valute am ajuns la concluzia ca ceva este ciudat (avea randamentul asemanator pe mai multe perchi de valute)...intre timp am pierdut cca.350usd din capitalul initial (2500usd)...am luat o pauza si am refacut metoda care avea o eroare (matematica...de programare)...am inceput sa tranzactionez iar iar dupa 5luni am ajuns la concluzia ca noua metoda nu-mi da satisfactie...avea perioada de revenire dintr-o cadere foarte lunga, stop-urile prea largi fata de profit si dura prea mult pana a vedea ceva concludent...mentionez ca subt adeptul metodelor bazate pe studii matematice, verificate statistic, istoric pe un set de date suficient de mare si aplicate(metodele) dupa un algoritm foarte precis care nu lasa loc la interpretari si subiectivism.
...aceste metode in care deciziile de vanzare, cumparare, profit si pierdere sunt stabilite dupa un algoritm te scutesc de stresul inerent unor situatii necunoscute (valori mari de tranzactionare, castiguri mari sau pierderi)...deasemeni money management-ul trebuie facut dupa un algoritm care sa-ti protejeze capitalul la maximum (in primul rand) si [/u]apoi[u] sa te ajute sa profiti de perioadele in care metoda este in castig.

revenind la la cele spuse de predecesorul meu (scalper_bz) am sa incerc sa dau un exemplu: ganditi-va la lucrul pe care'l doriti cel mai mult (probabil o masina) si imginati-va ca o primiti cadou de la tata sau o castigati la loto...luati acum o alta situatie in care pentru a avea masina dorita trebuie sa munciti pe branci 7 zile din 7 timp de 2-3ani...mai luati situatia in care faceti rost de bani pentru masina prin "alte metode"(neortodoxe)...face-ti acest exercitiu de imaginatie si...observati unde aveti satisfactia mai mare si linistea...
wink.gif toate bune
caroelg
Tocmai am descoperit

America

si sunt curioasa daca si voua vi se pare interesant (site-ul, in general, nu doar sectiunea asta).
scalper_bz
"Se imbata cu munca si nu mai vad cum sunt ei in realitate"-Aldous Huxley nono.gif
ass
Daca vreti sa vedeti rosu cat cuprinde , luati de aici

http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=87450

Sa auzim numai de bine coolspeak.gif
scalper_bz
no comment
scalper_bz
si totusi.............cred ca esti o comoara,iti propun o afacere ,de acum incolo cand vrei sa iei o pozitie imi spui si mie sa iau pozitia inversa,si-ti promit ca impartim jumi-juma
ass
Nu-s interesat de propunerea ta peacefingers.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.