FOREX
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60

jarbo

Am inteles cum e cu brokerii astia. Va trebui sa testez cat mai multi si sa ma opresc la cel care imi pare MIE cel mai bun. Fiecare cu optiunile sale.

Am o intrebare pentru cei care stiu. Care e treaba cu hedgingul asta? Stiu ca o companie se protejeaza prin hedging pe piata de futures prin crearea unui future de semn contrar. Insa care e treaba cu hedgingul pe forex. Cum e afectat un trader?
scalper_bz
Pe forex trebuie sa investim banii pe care ne permitem sa-i pierdem astfel incat sa nu ramanem fara paine pe masa.Deaftfel asta e dezavantajul in forex.Daca la bursa cumperi un cos de actiuni nu prea ai cum sa-i pierzi tot ce ai investit.Pe forex daca investesti o suma s-ar putea sa nu mai retragi nimic.

scalper_bz
sau cel putin sa nu-ti fie afectat nivelul de trai
LazyPawn
QUOTE(ass @ Oct 28 2005, 14:31) *
Eu am o alta vedere. Important este procentul. Cei cu state vechi in domeniu spun ca trebuie sa te comporti lafel si la 5$ si la 500.000$ si le dau dreptate.

Teoretic și logic ai perfectă dreptate, așa ar trebui să fie. Practic însă... nu e.

Creierul nostru este încă prea aproape de cel reptilian pentru a face abstracție de emoții, care reușesc de multe ori să întunece complet rațiunea. Te asigur că, cel puțin la început, nu vei reacționa la fel dacă acel pip care tocmai a mers în direcția opusă poziției tale înseamnă 10 cenți sau 1 dolar sau 10 dolari pierdere. În clipa în care simți mișcarea respectivă ca o "durere" ești tentat să faci prostii pe care nu le-ai face niciodată pe un cont demo sau cu bani puțini. Exemple: să lași poziția să meargă în continuare în defavoarea ta, sperând că se întoarce cândva (no stop loss); să adaugi un nou lot în același sens pentru a obține o medie mai bună (piramidare); să deschizi mai mult pe o altă pereche ca să recuperezi pierderea (revenge trade) și altele.

Eu am trecut prin fazele astea, și știu că toți trec. Unii chiar se opresc la acel nivel și renunță. Au fost zile când seara mă întrebam ce s-a petrecut, oare mi-am pierdut mințile, am fost drogat în timpul zilei? Cum am reușit să transform o pierdere banală de $ 50, perfect normală și așteptată conform sistemului, într-una de 500 sau 1500? Făcând lucruri pe care niciodată nu le-am făcut pe mini sau pe demo? De ce? Pentru că emoțiile m-au orbit. Toți trebuie să trecem prin faza aia, eu cel puțin nu cunosc excepții. Cu cât reușești să treci de ea mai repede, cu atât mai bine. Dacă lucrezi cu sume foarte mici, pierderile nu te afectează, și ca urmare nu treci prin școala asta dură. Ajungi să te crezi mare trader, și mai târziu, când în sfârșit te arunci cu sume care înseamnă ceva pentru tine, constați că pierzi.

Repet sfatul meu: suma pe care o investiți trebuie să fie suficient de mare încât să fie semnificativă pentru Dvs., și suficient de mică încât să nu vă afecteze nivelul de trai în cazul nefericit al pierderii ei.
sherpishoru
Repet sfatul meu: suma pe care o investiți trebuie să fie suficient de mare încât să fie semnificativă pentru Dvs., și suficient de mică încât să nu vă afecteze nivelul de trai în cazul nefericit al pierderii ei.

Sunt perfect de aciord cu tine numai ca e vb de alt nivel atat, de alta scara.
scalper_bz
Iata un citat dintr-o lectie pe care am primit-o de la rapidforex"I don't have to get it right, I just have to get it going."
Poate ca o sa spuneti ca sunt nebun dar eu cred ca este recomandabila deschiderea unui cont real pt. ca nu poti face trecerea de la incepator la avansat doar stand pe demo.Asta vreau sa fac si eu.Poate ca pe termen lung este mai bine.
sherpishoru
O sa pun eu cursurile toate dar trebuie sa le aranjez in pagina ca le-am dat copy-paste din mail.

LazyPawn
Să vă dau și eu un citat care mi-a plăcut și m-a amuzat în același timp. Dr. Alexander Elder, în cartea intitulată Come into My Trading Room:

Trading is the most exciting activity that a person can do with their clothes on. Trouble is, you cannot feel excited and make money at the same time. (Tradingul este cea mai excitantă activitate pe care o poți face îmbrăcat. Din păcate, nu poți fi excitat și să faci bani în același timp.)

O altă idee interesantă din acea carte - este cunoscut faptul că nu există nici o proporționalitate între gradul de pregătire academică și succesul ca trader. Ba chiar din contră, s-a constatat că cei cu pregătire înaltă în alte domenii de obicei au probleme în piață, pentru că sunt obișnuiți să aibă dreptate mereu. Nu sunt destul de umili. În loc să facă ce face piața și să recunoască greșeala timpuriu, ei așteaptă ca piața să facă ce cred ei că ar fi normal să facă. Iată ce spune Brian Monieson, un trader din Chicago:

I have a PhD in mathematics and a background in cybernetics, but I was able to overcome those disadvantages and make money. (Sunt doctor în matematică și am și studii de cibernetică, dar am reușit să trec peste aceste handicapuri și să fac bani)
ass
Una tare care mi-a placut mie foarte mult este

Don't become emotionally attached to your trades - there is no point falling in love with your trades. The market does not love you, so you should not return the favour.
scalper_bz

Ma gandesc ca s-ar putea ca un gigolo sa faca bani excitat naughty.gif
ass
Alta chestie care trebuie avuta in vedere:

Remember that your psychological mindset is one of the most important ingredients to your success in the market. Be disciplined and you will put yourself ahead of the majority of other traders/investors.
scalper_bz
Eu mi-am schitat in minte un trading plan dar am jurat ca nu voi incepe tranzactiile live pana cand nu-l voi pune pe hartie.Vreau sa-l respect intocmai.Chiar daca mi-a displacut dintotdeauna sa pun un plan pe hartie cred ca de data asta se impune.
sherpishoru
Am promis ca pun cursul de la rapidforex.com. E luat copy-paste din mail in word si rearanjat (nu foarte bine).
Mai apar niste hieroglife pe acolo dar unele asa erau si in mail, si la alea nu am mai umblat. Sper sa va fie de folos.
andrei81
QUOTE(LazyPawn @ Oct 28 2005, 13:58) *
Teoretic și logic ai perfectă dreptate, așa ar trebui să fie. Practic însă... nu e.

Creierul nostru este încă prea aproape de cel reptilian pentru a face abstracție de emoții, care reușesc de multe ori să întunece complet rațiunea. Te asigur că, cel puțin la început, nu vei reacționa la fel dacă acel pip care tocmai a mers în direcția opusă poziției tale înseamnă 10 cenți sau 1 dolar sau 10 dolari pierdere. În clipa în care simți mișcarea respectivă ca o "durere" ești tentat să faci prostii pe care nu le-ai face niciodată pe un cont demo sau cu bani puțini. Exemple: să lași poziția să meargă în continuare în defavoarea ta, sperând că se întoarce cândva (no stop loss); să adaugi un nou lot în același sens pentru a obține o medie mai bună (piramidare); să deschizi mai mult pe o altă pereche ca să recuperezi pierderea (revenge trade) și altele.

Eu am trecut prin fazele astea, și știu că toți trec. Unii chiar se opresc la acel nivel și renunță. Au fost zile când seara mă întrebam ce s-a petrecut, oare mi-am pierdut mințile, am fost drogat în timpul zilei? Cum am reușit să transform o pierdere banală de $ 50, perfect normală și așteptată conform sistemului, într-una de 500 sau 1500? Făcând lucruri pe care niciodată nu le-am făcut pe mini sau pe demo? De ce? Pentru că emoțiile m-au orbit. Toți trebuie să trecem prin faza aia, eu cel puțin nu cunosc excepții. Cu cât reușești să treci de ea mai repede, cu atât mai bine. Dacă lucrezi cu sume foarte mici, pierderile nu te afectează, și ca urmare nu treci prin școala asta dură. Ajungi să te crezi mare trader, și mai târziu, când în sfârșit te arunci cu sume care înseamnă ceva pentru tine, constați că pierzi.

nu sunt de acord cu lucrul prezentat de tine, cred ca procentul conteaza.
lacomia si frica sunt cele mai periculoase emotii, precum si nerespectarea cu strictete a trading plan-ului.
sunt greseli care te-au costat mult.. eu incerc sa invat din greselile altora nu sa fac greselile lor pentru a invata apoi din greselile mele.
andrei81
revin cu o intrebare

Pt swing trader ce time frame e indicat pt trend, pt entry?
De box play ce parere aveti?
Ex. de trading planuri stiti?

@LAZYPAWN

Ziceai zilele trecute ca ti ai testat trading system sau/si trading plan pe 20 ani si e profitabil!!!!! *back tested presupun*

Cum pe 20???????

Cum se testeaza Trd Plan/System cel mai bine si pe ce perioada e indicat. tks
LazyPawn
QUOTE(andrei81 @ Oct 28 2005, 23:05) *
nu sunt de acord cu lucrul prezentat de tine, cred ca procentul conteaza.

Nu sunt sigur că ai înţeles ce am spus. Eu sunt 100% de acord că procentul contează, aşa ar trebui să fie, şi aşa şi este pentru cei buni ... dar în practică, pentru un începător, este aproape imposibil să procedeze aşa. Să-ţi dau un exemplu: să presupunem că ai un cont de 500 de dolari şi poziţia ta actuală are stop lossul la 20 de dolari. Când preţul se apropie de SL, probabil că vei fi bărbat şi-l vei lăsa în pace, pentru că din experienţa ta de zi cu zi 20 de dolari nu reprezintă o nenorocire. În schimb, dacă peste 6 luni ai un cont de 50.000 şi stopul la 2000 de dolari, deci exact acelaşi procentaj, vei vedea cum ţi se tulbură mintea când trebuie să-ţi iei pierderea respectivă. Asta pentru că în sistemul tău de valori 2000 este o sumă serioasă, şi atunci emoţiile te copleşesc şi faci prostii.

QUOTE(andrei81 @ Oct 28 2005, 23:28) *
Pt swing trader ce time frame e indicat pt trend, pt entry?
De box play ce parere aveti?
Ex. de trading planuri stiti?
@LAZYPAWN

Ziceai zilele trecute ca ti ai testat trading system sau/si trading plan pe 20 ani si e profitabil!!!!! *back tested presupun*

Cum pe 20???????

Cum se testeaza Trd Plan/System cel mai bine si pe ce perioada e indicat. tks

Legat de time frame, este cu totul şi cu totul o chestiune de stil personal şi experienţă. Nu se poate spune că un anumit time frame este mai bun decât altul. Totuşi, în cazul forexului, eu aş evita extremele. Scalperii care lucrează pe charturi de 1 min sau chiar tick chart practic intră în competiţie cu profesioniştii care oricum au cotaţiile mai rapid, văd cine şi ce bid sau ask are şi la ce volum, văd ştirile mult mai rapid decât tine etc. Plus că e stresant, şi trebuie să ai reflexe foarte bune, o platformă rapidă şi un broker care să permită aşa ceva (majoritatea nu suportă scalpingul). Position trading, pe durata a săptămâni sau şi mai mult, este destul de puţin profitabil din mai multe motive. Dacă nu există un trend puternic, te trezeşti că şi peste săptămâni preţul e tot unde era, sau ai făcut doar un mic câştig. Dacă este un trend puternic, câştigi bine pe poziţia respectivă, dar nu atât de mult ca cei care între timp au tot intrat şi ieşit de n ori pe ambele direcţii (trend-pullback). În plus, un position trader are nevoie de stop lossuri foarte largi, la sute de pipşi uneori, şi când e lovit unul îl cam doare sufletul. cursing.gif Rămânem cu variantele intermediare. Eu folosesc graficele de 15 min, 30 min, 1 hr şi 4hr. Cele daily sau weekly doar pentru orientare, şi eventual trasarea unor linii importante şi identificarea trendului principal.

De box play nu am nici o părere, nu am practicat şi nu mă pricep la aşa ceva. Poate te ajută alţii aici.

Testarea sistemelor se face backward şi forward. Backward este pe datele istorice existente, şi se poate face manual sau folosind un program de tip expert advisor. În cazul în care condiţiile de intrare-ieşire pot fi foarte precis cuantificate, acestea se pot programa, iar programul respectiv poate genera automat toate semnalele de buy şi sell corespunzătoare istoricului, ulterior calculând care ar fi fost profitabilitatea. Nu vreau să intru în amănunte, aici se poate discuta pe sute de pagini.

A doua posibilitate este mult mai lentă dar mai sigură, testarea manuală. Există softuri care permit avansarea graficului bară cu bară. Tu stai frumuşel cu creionul în mână, şi când ai toate condiţiile sistemului tău notezi exact unde intri, unde pui SL, ce target ai etc. Apoi dai un click, mai avansezi o lumânare, şi încă una, vezi cum s-ar fi închis acel trade. Notezi dacă a fost câştig sau pierdere, şi cât anume. Faci treaba asta manual cu fiecare semnal în parte. Este o muncă serioasă, dar absolut necesară. Toate datele le introduci într-un fişier Excel. La urmă ne interesează câteva lucruri: numărul de poziţii câştigate, nr. de pierzătoare, valoarea medie a unui câştig, pierderea medie. De exemplu, dacă am 10 winners care au totalizat 500 pipşi şi 4 losers care au totalizat 400 de pipşi, cifrele respective vor fi: 10, 4, 50, 100. Bineînţeles că pentru a fi statistic semnificativ, ai nevoie de mult mai multe date, de ordinul sutelor, nu 14 ca în exemplul meu. Ulterior, pentru a realiza cât de profitabil e sistemul, eu recomand pagina http://hquotes.com/tradehard/simulator.html. Vă rog citiţi cu atenţie ce trebuie introdus în cele 2 rubrici de sus, e foarte simplu... şi vedeţi la ce vă puteţi aştepta cu un asemenea sistem. În exemplul de mai sus, Win/Loss ratio ar fi 50/100, adică 0.5, şi WinProb ar fi 10/14, adică 0.71.

În fine, dacă backward testingul şi pagina de mai sus sugerează că sistemul e profitabil, e bine ca totuşi să fie prima dată testat pe un cont demo, timp de cel puţin 2-3 săptămâni - asta ar fi forward testing. Uneori apar surprize neplăcute, mai ales când foloseşti indicatori care arată altfel în timp real decât pe istoric, şi nu eşti conştient de acest lucru. E o capcană în care cad mulţi traderi neexperimentaţi. De exemplu, găsesc un indicator numit fractals, şi îl ataşează unui chart. Sunt foarte plăcut impresionaţi cum desenează el câte un semn la topuri şi bottomuri semnificative, şi testează backward, cum ar fi să deschidă o poziţie de câte ori apare un fractal. Rezultat - excepţional, evident. Problema este că în timp real, acel fractal este desenat retroactiv, doar după un număr mare de bare, când oricine vede că acolo A FOST un top... aşadar ce arată grozav pe grafic, în trecut, nu are nici o valoare în timp real. Mulţi fraieri au plătit mii de dolari unor excroci care i-au indus în eroare vânzând astfel de sisteme şi indicatori care arată rezultate excepţionale la backtesting, dar sunt complet inutilizabile în realitate.
scalper_bz
Cu permisiunea lui phaeton http://www.trading-strategies.info
te inregistrezi, si la rubrica "downloads" ai acces la un .pdf : Trading Plan. Un indrumar,ca sa zic asa, foarte bun.
ass
Care-i treaba cu scalperii care lucrează pe charturi de 1 min sau chiar tick chart. Nu de alta dar si eu lucrez 95% pe grafice de 1 minut. pote-s scalper si nu stiu wink.gif Poate cineva sa-mi explice mai multe ?
scalper_bz
scalperul este un speculator care actioneaza pe cel mai scurt orizont de timp(de la cateva secunde pana la cateva minute),intrand si iesind de/pe piata de foarte multe ori intr-o zi.Analiza fundamentala este exclusa.Cel mai important aspect este sentimentul pietei.Mai multe nu pot sa-ti spun ca nu vreau sa reproduc din alte surse
LazyPawn
Majoritatea brokerilor nu suportă scalperii, mai ales pe cei care sunt buni și câștigă. Vor face tot posibilul să le împiedice activitatea, prin întârzierea semnificativă a executării ordinelor și chiar cotații proaste pe platforma clientului.

Pentru a înțelege de ce anume, e bine să știm cum procedează brokerul în general pentru a câștiga. Să presupunem că eu, clientul X, deschid o poziție gbpusd long atunci când cotația pe care o văd este 1.7750/1.7755, presupunând că spreadul pentru această pereche este 5 pipși pe platforma mea. Asta înseamnă că de fapt cumpăr la 1.7755. Pe streamul brokerului meu însă vin cotațiile bancare direct, care au un spread foarte scăzut, de genul 1-2 pipși. În clipa în care eu cumpăr gbp, brokerul face același lucru, cumpărând pe piața interbankară dar la un preț mai bun, de ex. 1.7752. Prin aceasta el se protejează, indiferent cum merge poziția mea. Dacă prețul crește, și eu închid la 1.8000, brokerul va închide și el poziția sa la același preț sau mai bun. El mă plătește pe mine, dar câștigă mai mult din propria sa tranzacție cu banca. Dacă poziția mea merge prost și pierd, pierde și brokerul tranzacția sa cu banca, dar mai puțin decât mine. Cu banii luați din contul meu plătește banca, și îi rămâne ceva în plus. Practic, tot timpul, din cauza diferenței de cotație și spread, el închide toate pozițiile la prețuri mai bune decât mine. Când pe relația dintre mine și broker eu câștig, pe relația broker - bancă brokerul câștigă mai mult. Când pe relația dintre mine și broker eu pierd, pe relația broker-bancă brokerul pierde, dar nu atât de mult cât am pierdut eu.

Acum ajungem la scalping. Acești speculanți închid și deschid poziții uneori la intervale de secunde. Unii au conexiuni internet foarte bune, și observă că între platforme există o mică diferență de timp, un lag. De exemplu cotațiile pe Saxo apar mai repede cu 1-2 secunde decât pe Oanda. Individul stă pregătit cu un număr uriaș de loturi pe platforma leneșă, cu targetul prefixat de 1-2 pipși (e suficient la un volum așa mare), și când observă că prețul urcă pe Saxo introduce ordinul pe platforma mai "leneșă". Este ca și cum ar vedea în viitor, și evident, este oarecum imoral. Datorită faptului că de la deschiderea poziției până la închiderea ei trec doar câteva secunde de multe ori, brokerul nu apucă să protejeze poziția (așa numitul offset), și relația va fi strict client-broker, fără brațul al doilea broker-bancă. Ca urmare clientul (scalper) câștigă, și brokerul pierde, iar pierderea nu e recuperată de la bancă, pentru că nu a apucat să deschidă poziție pentru a face offsetul.
scalper_bz
Am cateva observatii,astept neaparat comentarii constructive.Expresia"The trend is your friend" este adevarata partial.Evident este foarte bine sa cumperi ieftin si sa vinzi scump,este bine sa cumperi scump si sa vinzi si mai scump,dar este contraindicat sa cumperi foarte scump in sperantza de a vinde si mai scump.La un nivel de supracumparare sau supravanzare e pietei(caracterizat mai degraba printr-un nivel de suport/rezistentza decat top/bottom)posibilitatea intoarcerii trendului este mai mare decat continuarea lui.Exista practic putine fonduri care s-ar mai putea adauga.Un alt motiv ar putea faptul ca dupa ce pretul petrece ceva timp in range tentatia celor care sunt pe plus este de a-si incasa profitul;probabilitate si mai mare la sfarsit de saptamana(vinerea)Se poate urmari astfel un profit target de 100 pips sau 80 pips daca se asteapta confirmarea.O alta observatie ar fi aceea ca pentru traderii care dispun de un capital mic este si mai important ca primele tranzactii sa fie profitabile in caz contrar riscul de esec este cat se poate de mare.
phaeton
QUOTE(scalper_bz @ Oct 29 2005, 20:17) *
Am cateva observatii,astept neaparat comentarii constructive.Expresia"The trend is your friend" este adevarata partial.Evident este foarte bine sa cumperi ieftin si sa vinzi scump,este bine sa cumperi scump si sa vinzi si mai scump,dar este contraindicat sa cumperi foarte scump in sperantza de a vinde si mai scump.La un nivel de supracumparare sau supravanzare e pietei(caracterizat mai degraba printr-un nivel de suport/rezistentza decat top/bottom)posibilitatea intoarcerii trendului este mai mare decat continuarea lui.Exista practic putine fonduri care s-ar mai putea adauga.Un alt motiv ar putea faptul ca dupa ce pretul petrece ceva timp in range tentatia celor care sunt pe plus este de a-si incasa profitul;probabilitate si mai mare la sfarsit de saptamana(vinerea)Se poate urmari astfel un profit target de 100 pips sau 80 pips daca se asteapta confirmarea.O alta observatie ar fi aceea ca pentru traderii care dispun de un capital mic este si mai important ca primele tranzactii sa fie profitabile in caz contrar riscul de esec este cat se poate de mare.

un dicton spune : preturile nu sunt niciodata prea sus sau prea jos. depinde de "trend life cycle".
spre exemplu, teoria Elliot Waves, incearca sa identifice etapa in care se afla trendul, aducand chiar argumente de pshilogie a maselor ( cand apar mai multe ordine profit taking, cand se alatura mai multi traderi trend'ului).
Desi nu folosesc si in afara de 3 waves up si 2 waves down nu cunosc Elliot waves, urmatoarea imagine mi s'a parut destul de utila : http://4x.chez.tiscali.fr/L2.JPG. Cum se vede si'n imagine, pentru cei care utilizeaza indicatori, in speta oscilatori, "stingerea" trendului poate fi semnalata destul de devreme de divergentele intre peaks/valleys pretului si ale indicatorului. Divergentele intre miscarea pretului si a indicatorului sunt considerate "leading signals" fata de semnalele obisnuite ale indicatorilor denumite "lagging", adica apar cu o anumita intarziere. Evident ca aceste semnale nu reprezinta Sfantul Graal. Rateuri dau si ele de multe ori. Trebuie evaluate in context, si cel mai bine cand observi o tripla divergenta.
alors, depinde in ce faza a trendului te afli pentru a spune daca trendul este prietenul tau sau nu. de regula, daca trendul este definit, atunci elementele analizei grafice lucreaza mai bine in directia lui. spre exemplu, formatii de reversal gen 123, double bottom/top au mai multe sanse de reusita cand apar pe timeframe'uri mai mici si semnaleaza o continuare a trendului definit pe timeframe'ul mai mare.
referitor la ultima ta afirmatie, am o parere contrara. de fapt e mai bine ca orice trader, indiferent de capital, sa inceapa cu niste pierderi, sa simta ce-i poate face piata, sa i se imprime in memorie si sa tina garda sus mereu. in caz contrar, traderii incepatori care vor avea norocul unei linii de tranzactii castigatoare, isi vor pierde vigilenta si vor cadea in capcana "overconfidence"-ului. (mai multe despre acest subiect in cartea lui douglas "trading in the zone")
presupun ca ai spus ca e mai important sa inceapa cu castiguri pentru a nu pierde si asa micul capital. uite aici ajungem iarasi la money management pentru a te putea mentine in joc cat mai mult , in caz ca treci printr'o perioada nefasta.
Oceni_haraso
QUOTE(phaeton @ Oct 26 2005, 10:34) *
mda, discutii despre marimea si utilitatea stop'loss'urilor s'au purtat si se vor mai purta.
tine de stil, time frame si de mindset'ul fiecaruia.
cred ca se rezuma la constantza in timp a fiecarei abordari.

totusi, ignorarea evenimentelor rare cred ca e calea sigura spre ruinare. actually, 200pips/zi se intampla de multe ori pe cable, iar euro in octobrie a avut parte de doua astfel de zile deja..
( in '92 cable a picat vreo 1000pips , eveniment regizat, se spune, de Soros )

scratchchin.gif
hmmm... 1000 pips in directie contrara unui ordin pus de mine... asta ar durea al naibii de tare, sau chiar ar putea sa ma scoata din joc definitiv...

Pus SL adecvat. biggrin.gif
10x, phaeton!
sherpishoru
QUOTE(scalper_bz @ Oct 29 2005, 02:02) *
Cu permisiunea lui phaeton te inregistrezi, si la rubrica "downloads" ai acces la un .pdf : Trading Plan. Un indrumar,ca sa zic asa, foarte bun.

Dar n-ar fi mai bine sa-l atasezi pe forum in loc sa ne inregistram 20 ca sa-l luam. PLS !
Multumim!
phaeton
QUOTE(sherpishoru @ Oct 30 2005, 09:55) *
Dar n-ar fi mai bine sa-l atasezi pe forum in loc sa ne inregistram 20 ca sa-l luam. PLS !
Multumim!

a mai fost atasat acum cateva pagini acest pdf
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.