FOREX
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60

versus

Daca faci doar tranzactii pe termen f. scurt si stai non stop cu ochii pe grafice poate ca nu ai nevoie de stop loss dar pe termen lung poate fi destul de rau. USD/JPY nu a mai ajuns la valoarea de azi de 2 ani. Cei ce incerca strategii cu ordine short si long in acelasi timp cum am mai auzit pe termen lung pot pierde sume importante. Si diferenta poate fi de sute de pips.
sherpishoru
QUOTE(scalper_bz @ Oct 27 2005, 19:13) *
Daca nu ma insel s-a mai razgandit azi cineva coolspeak.gif

Daca e vorba de mine te inseli.De razgandit nu m-am razgandit dar mai dureaza putin, cu cardu' cu contractu' cu alimentarea contului,etc.
Cat despre cursul de la rapidforex.com il pun dar maine cred, ca mai trebuie aranjat in pagina.

QUOTE(versus @ Oct 28 2005, 02:47) *
Daca faci doar tranzactii pe termen f. scurt si stai non stop cu ochii pe grafice poate ca nu ai nevoie de stop loss dar pe termen lung poate fi destul de rau.

Lasa ca am patit-o eu cu un cont demo pe EUR/USD mizam pe crestere si mi-a scazut brusc in timp ce ma uitam la curs cu 40-50 de pips nu mai stiu. Pur si simplu am inghetat in fata calculatorului, aveam SL mi-a inchis pozitia automat, dupa aia de abia m-au apucat nervii, s-a oprit un pic si a dat semne ca se intoarce si am mai recuperat ceva din pierderi dar f. putin.Asa ca nici cu statu' in fata calc nu merge.Cand apare un spike....te uiti la el, pana te dezmeticesti...s-a dus.

versus
QUOTE(sherpishoru @ Oct 28 2005, 02:56) *
Lasa ca am patit-o eu cu un cont demo pe EUR/USD mizam pe crestere si mi-a scazut brusc in timp ce ma uitam la curs cu 40-50 de pips nu mai stiu. Pur si simplu am inghetat in fata calculatorului, aveam SL mi-a inchis pozitia automat, dupa aia de abia m-au apucat nervii, s-a oprit un pic si a dat semne ca se intoarce si am mai recuperat ceva din pierderi dar f. putin.Asa ca nici cu statu' in fata calc nu merge.Cand apare un spike....te uiti la el, pana te dezmeticesti...s-a dus.

Asa e. Un stop loss este recomandat sa existe. Dar exista si situatii cum a fost alaltaieri cand cursul EUR/USD statea bine mersi pe la 1.2065 si a avut o crestere fantastica in 1 min. pana la 1.2093 dupa care in acelasi minut a revenit la 1.2065. Cine avea SL la 1.2090 a pierdut. Astea sunt momentele in care iti pare rau ca ai pus SL. Si eu am pierdut asa de mai multe ori, pe long de exemplu, scadea cu 30 pips imi inchidea pozitia si apoi crestea 100pips. Se mai intampla si de astea. Trebuie sa te gandesti bine la ce valoare pui SL. Dar pe ansamblu te salveaza.
sherpishoru
Corect dar cred ca avea voie, daca nu ma insel era in interiorul channel-trend-ului.Oricum era de asteptat sa creasca nu sa scada.Dar daca aveai o pozitie pe long? proud.gif
versus
Pe long aveam. Oricum era doar un exemplu. Toata lumea astepta sa creasca dar din dupa ce a stat o gramada de timp pe la 1.2100 in loc sa creasca a scazut pe la 1.2055 si a stat o jumatate de zi pe la 1.2070. Sigur ia prins pe multi si pe short. Bineinteles ca dupa 12 ore a crescut cu 100 pips.
sherpishoru
Da acolo m-am intepat si eu cand a scazut. O sa vad acum ca am o pozitie deschisa pe long dar are voie sa scada pana 1.2120-1.2110 cel mult (zic io).
versus
Da e puternic suportul la 1.2120 dar si rezistenta la 1.2150. Eu mai astept sa vad in ce directie o ia. Cateodata e mai bine asa. Sa stai si sa astepti. smile.gif

phaeton
QUOTE(scalper_bz @ Oct 27 2005, 18:25) *
PãI dacã ai facut 1400usd pe gbpusd(140 pips/1lot)si mobilizezi la o tranzactie 2% din suma din cont ar rezulta 50.000$.Deci stiu(cu aproximatie)cati bani ai in cont tot de la tine smile.gif

money management'ul nu-ti dicteaza ce % din capital sa-l imobilizezi in marja, ci suma pe care o expui riscului.
cum pe grafic nu apare nivelul stop-loss'ului initial, tu nu ai de unde sa stii cu cat a riscat Lazzy si nu poti folosi metoda inversa identificarii marimii pozitiei pentru a afla ce suma are el in cont.
plus, 2% risc din capital nu inseamna neaparat totul pe o pozitie. respectiv,ca sa respecti aceast plafon si sa tranzactionezi doua perechi, trebuie sa imparti riscul intre aceste doua pozitii, si in functie de nivelul stop loss'ului sa identifici position size pt fiecare.
phaeton
QUOTE(sherpishoru @ Oct 27 2005, 11:23) *
Apropo de risc de cel mult 2-5% (2% pentru conturile cu leverage de 1:100 si pana la 5% pentru cele cu leverage de 1:200) chestia asta am aflat-o dintr-un curs pe care l-am primit pe mail de la rapidforex.com.
Cursul are 20 de lectii cate una pe fiecare zi si pentru cei care abia au auzit de forex este foarte bun.Acolo am descoperit io de ce cursul o lua razna peste noapte (asian market) sau dupa amiaza (NY market) si multe alte lucruri dincolo de calculele "statistice" pe care le faceam.

aceeasi confuzie. nu suma blocata in marja reprezinta riscul ci cea suma pe care esti dispus s'o pierzi in caz ca pretul are o evolutie contrara asteptarilor tale.
exemplu : un cont de $1k , indiferent daca e vorba de leverage de 100:1 sau 200:1, daca intri cu o pozitie de 1 mini lot si stop de 30 pips, riscul tau tot $30 este, adica 3% din capital.
intr-adevar, nivelul "used margin" este injumatatit in cazul 200:1.
din punctul meu de vedere, levarage'urile mai mari de 100:1 sunt concepute pentru ai atrage pe necunoscatori si foarte periculoase pentru cei ce nu au inca o disciplina in respectarea principiilor de MM.
oricand poti cadea tentatiei de a supra-incarca o pozitie gratie levarage'ului de 200:1 sau mai rau 400:1.
sherpishoru

De 1:400 n-am auzit pana acuma dar imi cer scuze ca nu m-am exprimat corect.
Intradevar asta voiam sa spun sa nu risti sa pierzi mai mult de 2-5% din bani intr-o singura tranzactie.
phaeton
QUOTE(sherpishoru @ Oct 28 2005, 09:58) *
De 1:400 n-am auzit pana acuma dar imi cer scuze ca nu m-am exprimat corect.
Intradevar asta voiam sa spun sa nu risti sa pierzi mai mult de 2-5% din bani intr-o singura tranzactie.

eu vorbeam de rationament'ul, gresit dupa parerea mea : - 100:1 max 2% risc
- 200:1 max 5% risc
sherpishoru
Da nu stiu care au fost calculele pe care le-au facut, nu ma deranjeaza.
Dar vad io asa ca va cam eschivati. Nu vrea nimeni sa spuna cu ce brokeri a lucrat pana acuma si care sunt parerile voastre?
scalper_bz
calculul meu a fost intr-adevar execrabil,dealftel imi venea si mie sa rad de el,dar a fost facut "la minut".Exista si leverage de 1:400,intr-adevar.
jarbo
Am tot citit forumul asta. Pentru un incepator huh.gif e foarte greu sa isi dea seama cu ce broker sa inceapa. Pe mine ma tenteaza forex.com, dar nu stiu ce sa zic. Stau si citesc dar mai nimeni nu spune ce broker foloseste.

Apelez la cei cu experienta sa ne impartaseasca si noua din relatiile lor cu brokerii. Adica as vrea niste criterii pt care as alege un broker si nu altul. Ma refer aici la suportul oferit, calitatea interfetei grafice, dimensiunea minima initiala a contului, etc.

worthy.gif
scalper_bz
pai,spre exemplu eu voi alege sigur dintre www.forex.com si OANDA desi trebuie sa recunosc ca ezit de cateva zile bune.
phaeton
un mesaj de'al meu de pe alt forum, privind brokeri :

"acum despre brokeri : http://www.moneytec.com/forums/forumdisplay.php?f=78 <---- in aceasta rubrica isi posteaza lumea experientele cu diferiti brokeri (necesita inregistrare).o rubrica din asta e si pe elitetrader.com.
in alegerea unui broker, in primul rand trebuie verificata afilierea sa la una din alea doua institutii NFA si CFTC.
majoritatea sunt,dar unii fac parte din una din astea doar prin compania mama ( cred ca e si cazul forex.com, doar Gain fiind afiliata).
De ce folosesc eu oanda :1. Lipsa limitei minime a contului.2.Posibilitatea de a tranzactiona cu sume infim de mici(o particularitate utila pentru incepatori).3.spread'uri mici.4.web based platform ce poate fi accesata de oriunde.
Exista si "buts" evident : 1.spread'urile sunt variabile ( se maresc in momentele de volatilitate cum ar fi inaintea stirilor importante + incepand cu vineri seara pana spre incpeerea zilei de luni cred tot mari sunt).2. O platforma java poate fi mai instabila si cica si mai usor de fraudat.Personal unica problema pe care am intalnit'o a fost legata de vizualizarea graficelor sub Windows XP.un bug cunoscut de utilizatori,care dispare dupa reconectare.Dar nu l'am mai intalnit de ceva timp.
Unii critica Oanda pentru leverage'ul mic(maxim 1:50).Dar, de fapt, conform conditiilor agreement'ului,Oanda iti inchide o pozitie prin "margin call" atunci cand balance'ul ajunge la jumatatea valorii marjei utilizate.Rezulta ca, de facto, marja este de 1:100.
Dupa cum am spus si data trecuta,incearca sa te concentrezi mai mult pe trading decat pe brokeri.Oricum brokeri 100% cinstiti nu exista.Iar dupa cum mi'a zis un prieten cand si eu eram preocupat de acelasi subiect : de teama ciorilor n'ar trebui sa mai cultivi porumb?
Ca o paranteza,legat de executia ordinelor de catre brokeri,recomand inchiderea pozitiilor doar prin stop loss orders.Asta pentru ca stop loss orders se executa mai corect/direct,fata de market orders,care mai ales in momente de volatilitate,pot trece printr'o faza de "prelucrare",ca sa zic asa,in urma careia apare slippage'ul. Aici ma ajuta acel "feature" de la Oanda charts care'mi permite sa mut SL orderul de pe grafic(desi in general graficele oanda suck,ceea ce am uitat sa adaug mai sus la dezavantaje)."
sherpishoru
Io unul m-am hotarat la forex.com sa-mi deschid contul dar...am luat metatrader am creat un cont demo si chestia care imi place la nebunie e ca pot avea deschise mai multe chart-uri in acelasi timp pe diverse valute sau chiar mai multe pe aceeasi valuta dar cu alte timeframe-uri, pot trasa linii pentru trenduri, nivele suport si rezistenta pe care le pastreaza indiferent daca schimb time frame-ul ceea ce mi se pare super, si pe care nu-l pot face la forex.com. In plus se misca mult mai repede fiind o aplicatie. Asa ca pentru interfata voi folosi metatrader. Nu m-am lamurit cum se deschide un cont real la ei ca au spread-ul mai mic ca la forex (nu ca forex l-ar avea mare).
scalper_bz
Oricum nu scrie nicaieri ca trebuie sa-ti faci analiza pe graficele lor.Totusi mie imi plac cel mai mult cele de la SaxoBank.Pe MT4 nu-mi place combinatia verde-negru si daca schimb contrastul imi dispare cotatia(din partea dreapa).
phaeton
QUOTE(scalper_bz @ Oct 28 2005, 12:02) *
Oricum nu scrie nicaieri ca trebuie sa-ti faci analiza pe graficele lor.Totusi mie imi plac cel mai mult cele de la SaxoBank.Pe MT4 nu-mi place combinatia verde-negru si daca schimb contrastul imi dispare cotatia(din partea dreapa).

daka nu ma insel saxo foleseste netdania charts. o accesare mai rapida de aici : http://www.dailyfx.com/FinanceChart.html
scalper_bz
Doar ca la saxo sunt mai multe perechi.Phaet0n spune-mi si mie,exista vreun indicator ADX si eu nu stiu?
LazyPawn
Legat de brokeri, există o părere cvasiunanimă că pentru începători, şi pentru conturi mici, cel mai bun este Oanda - motivele au fost expuse mai sus. Şi eu am un cont micuţ acolo, de joacă. Personal nu prea îmi plac platformele java însă, şi nici capacităţile tehnice ale graficelor.

Pentru un broker serios şi cu o interfaţă avansată, permiţând efectuarea tranzacţiilor şi modificarea ordinelor direct pe grafic recomand www.gftforex.com. Şi la aceştia, printr-o cerere specială, se poate stabili mărimea lotului în multiplu de 10, chiar la nivele foarte scăzute. De exemplu, lotul bază poate fi 100.000 (denumit în general standard), sau poate fi 10.000 (mini) sau 1.000 (micro)... dar, dacă vrei, poţi să-l faci şi de 10 dolari.

Eu prefer să efectuez analiza tehnică folosind Metatrader 4. Este la ora actuală un standard, este gratuit, şi din ce în ce mai mulţi brokeri îl oferă ca interfaţă. Spunea cineva că nu îi place nu ştiu ce culoare. Aceea probabil vine ca default, însă totul poate fi customizat printr-un simplu F8. Nu doar elementele de bază (background, foreground, grid etc.) dar şi orice indicator adaugi. Şi la acest capitol este un avantaj uriaş: în afara indicatorilor predefiniţi, se găsesc pe internet pe forumuri zeci şi zeci de alţi indicatori făcuţi de diferiţi traderi şi programatori pentru MT4. În plus există o flexibilitate excepţională, de exemplu se poate trece de la un time frame la altul aproape instantaneu printr-un click, şi poţi alege ca fiecare indicator să fie afişat doar pe anumite intervale de timp şi nu pe altele. Odată ce ai obţinut un model îl poţi salva ca template şi aplica unei alte perechi. Întregul aspect al ecranului se poate salva ca profile şi reîncărcat ulterior. Numărul acestor template-uri şi profile este nelimitat.

Dintre brokerii care folosesc MT4 recomand InterbankFX, despre care încă nu am auzit vreo vorbă rea. Aceştia mai au un avantaj deloc de neglijat, mai ales pentru scalperi: nu au dealing desk, ceea ce înseamnă că nu eşti recotat niciodată. Practic lucrezi direct cu streamul oficial bancar, şi preţul pe care-l vezi la tine pe ecran este preţul pe care-l obţii dacă deschizi sau închizi o poziţie. Pentru cei care nu ştiu, imensa majoritate a brokerilor au interesul să te ciupească puţin, şi o fac de câte ori pot, pentru a-şi creşte propriile venituri ... de exemplu dacă stopul tău este pe aproape, vor forţa puţin cotaţia pe platforma ta pentru a ţi-l lovi (practica asta i-a făcut pe unii disperaţi să recurgă la stopuri "mentale", să nu ştie duşmanul planurile... problema este că stopurile mentale le uiţi chiar tu primul, sau te prefaci că le uiţi, şi laşi preţul să curgă în defavoarea ta până ţi-e acru). Sau când piaţa se mişcă repede, ajungi să deschizi la un nivel mult mai prost decât cel care era când ai dat tu clickul. Ce e drept, pentru cei care preferă intervale mai lungi de timp, aceste dezavantaje dispar.
sherpishoru
Eu prefer să efectuez analiza tehnică folosind Metatrader 4.

Sunt perfect de acord cu tine. Partea proasta la interbankfx este ca un mini account e de 500$.
Asta e o lista de brokeri si market maker-i.
LazyPawn
QUOTE(sherpishoru @ Oct 28 2005, 13:53) *
Sunt perfect de acord cu tine. Partea proasta la interbankfx este ca un mini account e de 500$.

Părerea mea este că dacă nu ai măcar 1-2000 $ nici nu are rost să încerci. Mai bine lucrezi pe conturi demo, cu bani virtuali. Ce să faci cu un cont de 100 de dolari? Azi câștigi 1 dolar și mâine pierzi 50 de cenți? Te afectează pe tine aceste pierderi sau câștiguri?

Ideea este următoarea: pentru a vedea cum merg lucrurile, TEHNIC vorbind, și pentru a testa strategii și sisteme noi, un cont demo e perfect. DAR, un cont demo nu te pregătește pentru șuvoiul de emoții negative pe care le ai atunci când lucrezi cu bani adevărați, care înseamnă ceva pentru tine. Reacțiile tale vor fi cu totul diferite când "te doare" ce se întâmplă. Și dacă lucrezi ani de zile pe demo și repeți la nesfârșit aceleași operațiuni, vei vedea că atunci când sunt bani care înseamnă ceva pentru tine te transformi într-un alt trader (mai prost!). Dacă însă contul tău real are o sumă atât de mică încât nu-ți pasă de o pierdere sau câștig, este ca și cum ai face pe un cont demo.

Așadar, ideea este următoarea: pe un cont real trebuie să pui suficient de mult încât pierderea lui să te afecteze, dar nu atât de mulți încât să ai probleme acasă dacă pierzi acei bani. Acum eu nu am de unde să știu la ce nivel e fiecare. Sunt oameni care câștigă 100 $ pe lună, și alții care fac 10.000 sau chiar mai mult (plus toate variantele intermediare). Exemplu: dacă eu sunt un individ pe nume Gigel care are un venit de 500 lunar și am puși deoparte vreo 10.000 din care sper să-mi iau mașină anul viitor, atunci e în regulă să deschid contul cu 3-4000. Pierderea lor nu mă transformă într-un cerșetor, dar nici nu-mi cade de loc bine... mă "doare" dacă închei o zi pe -300. Dacă aș deschide un cont cu 100 de dolari în loc de 4000, practic nu aș avea nici o emoție, și atunci ar fi ca și cum aș merge pe demo. Dacă l-aș deschide cu 10.000, și pierd toți banii ăia, am o problemă prea mare deja... adio economii, adio mașină etc.
sherpishoru
Probabil ca ai dreptate dar si ala care castiga 100$ pe luna si isi deschide un cont de 300$ si pierde 30,50 sau mai stiu eu cat il afecteaza. Pe mine unul m-ar afecta si chiar daca castig 5-6$ sunt multumit (aprox. 2%). Ideea e sa-mi protejez capitalul asa mic cum e si sa-l cresc cat de cat constant (sau sa-mi schimb serviciul).
Asta e planul meu, deocamdata. Ideea e sa am cresteri procentuale.
ass
Eu am o alta vedere. Important este procentul. Cei cu state vechi in domeniu spun ca trebuie sa te comporti lafel si la 5$ si la 500.000$ si le dau dreptate.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.