FOREX
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60

sherpishoru

QUOTE(ass @ Oct 27 2005, 12:14) *
Acum pote se intelege de ce este periculos sa folosesti stoploss.

Tu folosesti un cont real sau te joci pe demo?
Daca esti pe demo situatia nu e chiar atat de grava doar ca s-ar putea sa-ti faci un obicei.Incapatanarea n-are nimic de a face cu forex, e chiar contraindicata.
Daca esti pe live s-ar putea sa fii singurul la care functioneaza sistemul asta, ca eu nu mai stiu pe nimeni, sau poate ne spui tu.
ass
QUOTE(LazyPawn @ Oct 27 2005, 11:26) *
Poți să spui că folosești sume atât de mici încât și o pierdere de mii de pipși nu te doare. Bun, dar în acest caz nici câștigul pe care-l obții nu te încântă, și per ansamblu în equity continui să tot pierzi.

Prietene care este profitul tau mediu zilnic care te multumeste pe tine ? Poate avem viziuni diferite. Eu ma multumesc cu un profit intre 1%-1,5% pe zi la suma care o am la inceputul zilei.

LazyPawn
QUOTE(ass @ Oct 27 2005, 12:36) *
Prietene care este profitul tau mediu zilnic care te multumeste pe tine ? Poate avem viziuni diferite. Eu ma multumesc cu un profit intre 1%-1,5% pe zi la suma care o am la inceputul zilei.

Eu fac ceea ce îmi dictează sistemul. Uneori face un profit de 0.1% pe zi, alteori 1%, alteori chiar mai mult... și în alte zile pierde. Dar, la sfârșitul unei luni, contul crește cam cu 3-4%, ceea ce pentru mine este suficient.

Ceea ce tu (încă) nu realizezi, este faptul că a închide mult mai multe poziții în câștig decât în pierdere nu este neapărat profitabil pe termen lung. Traderul de care-ți spuneam mai sus avea exact aceeași filozofie ca și tine și a mers mult timp. A avut vreo 60 de poziții închise pe plus, la rând (nu exagerez). Dar, între timp, cele DOUĂ care erau în pierdere tot acumulau, mult mai mult decât tot câștigul. În final, după ce a câștigat de 60 de ori câte 30-40 de dolari, a fost nevoit să închidă cele 2 la -25.000, că nu mai avea nici margin, nici nervi să le mai țină. Nu ai de unde să știi când te afli tocmai pe un top sau bottom, asta este ceva ce rezultă doar ulterior. Ce te faci dacă acum, să zicem, vinzi euro la 1.21, și euro crește către 1.30, apoi 1.40... etc? Ce vei face cu poziția aia, până când o lași? Sau invers, cumperi, și euro cade către 1?

Încă o dată, eu nu țin să te conving. Fă cum vrei, dar fii pregătit să suporți consecințele la un moment dat. Eu nu îți doresc acest lucru, dar știu din exemple concrete și din mii de pagini citite că vei ajunge să regreți faptul că nu folosești stop loss.

Cei mai profitabili traderi sunt și au fost cei care închid pozițiile pierzătoare REPEDE, cu o pierdere mică, și le lasă pe cele bune să aducă profit cât mai mult. Tu faci opusul, pentru că intuitiv și psihologic este mai tentant și mai ușor. Ne place să avem dreptate, și ca urmare vrem un câștig oricât de mic, dar ne doare să închidem în pierdere. Am trecut și eu prin faza asta, din fericire am scăpat de ea. Probabil că toți trebuie să facem școala asta dură la un moment dat.
ass
QUOTE(LazyPawn @ Oct 27 2005, 11:55) *
Eu fac ceea ce îmi dictează sistemul. Uneori face un profit de 0.1% pe zi, alteori 1%, alteori chiar mai mult... și în alte zile pierde. Dar, la sfârșitul unei luni, contul crește cam cu 3-4%, ceea ce pentru mine este suficient.

Problema ta este ca te iei dupa ce-ti dicteaza altcineva (sistemul, trendul, semnalul, traderul X, etc), la un moment dat o sa-ti spuna sa pierzi tot.
LazyPawn
QUOTE(ass @ Oct 27 2005, 13:04) *
Problema ta este ca te iei dupa ce-ti dicteaza altcineva (sistemul, trendul, semnalul, traderul X, etc), la un moment dat o sa-ti spuna sa pierzi tot.

Nu prea cred. Sistemul este creația mea, verificat pe o perioadă de 20 de ani și e profitabil. E teoretic posibil ca la un moment dat să nu mai funcționeze, caz în care îl voi schimba-adapta la noile condiții.

Dar tu cum deschizi pozițiile? Pe bază de intuiție? Fler? Incursiuni în viitor? Inspirație divină? Poate ai descoperit tu ceva revoluționar, cum să câștigi fără reguli, fără stopuri, atunci chiar meriți premiul Nobel.

Sincer, eu am participat la aceste discuții cu intenția de a ajuta. Văd că unii sunt prea încăpățânați pentru a aprecia acest lucru și își imaginează că sunt mai deștepți și pot șterge cu buretele ceea ce au descoperit experții în decursul a 100 de ani. Nu vreau să mă cert cu nimeni. Piața va fi un profesor mult mai bun decât mine, și lecțiile predate de ea vor fi mult mai dureroase. Să auzim de bine.
sherpishoru
QUOTE(ass @ Oct 27 2005, 13:04) *

Spune-ne si noua cu ce broker tranzactionezi si care e sistemul dupa care intri si iesi de pe piata.
Pana la urma ai un cont live sau demo?
LazyPawn
Tocmai mi-am amintit ce vroiam să mai spun legat de money management și stop-loss. Dacă nu ai SL, practic nu poți avea nici money management de nici un fel, pentru că nu ai un risc predefinit.

Să luăm un exemplu concret. Să presupunem că am un cont de 5000 USD. Cumpăr 1 minilot (adică 10.000) pe eurusd. Valoarea unui pip pentru 1 minilot cumpărat pe o pereche care are USD ca numitor este de exact 1 USD. Asta înseamnă că dacă prețul urcă 32 de pipși, am făcut 32 de dolari etc. Buuun... acum să presupunem că nu doresc să risc mai mult de 2% din cont, conform unor principii sănătoase de money management. 2% din 5000 reprezintă 100 USD, care la poziția mea este tot una cu 100 de pipși. Deci trebuie să am un SL la cel mult 100 de pipși... dacă acesta este mai departe, înseamnă că am riscat mai mult de 2% din cont. Dacă nu am nici un SL, pot să pierd oricât. În plus, o parte din bani sunt oricum blocați în margin.

Pentru a stabili unde anume se pune SL, există 2 metode. Prima este cea de mai sus - se intră mereu cu același size (de ex. 1 minilot), și se fac calculele raportat la riscul maxim permis pentru a stabili la ce distanță pui SL. A doua metodă, care mie îmi place mai mult, este de a stabili inițial nivelul SL în funcție de anumiți parametri tehnici de pe grafic. Cunoscând inițial nivelul SL, și riscul admis, ultima etapă este de a calcula cu ce mărime a poziției îmi pot permite să intru. În cazul de mai sus, să presupunem că graficul meu indică faptul că un SL de 20 de pipși este suficient. În acel caz, pot intra cu 5 miniloturi în loc de 1, și riscul meu este tot de 100 USD. Faptul că intri cu mai multe loturi oferă și o flexibilitate mai mare - poți să iei profit parțial la diferite nivele.

Observați că este o ecuație simplă în care intră 3 elemente - riscul maxim acceptat, mărimea poziției cu care intri și nivelul SL. Dintre acestea 3, un element trebuie să fie fix, riscul. Nu ai voie să riști mai mult de un anumit % din cont. În funcție de acest element, celelalte două se pot ajusta, produsul lor este însă constant. Mai puține loturi cu un SL mai larg, sau mai multe cu un SL mai strâns.

scalper_bz
[quote name='sherpishoru' date='Oct 27 2005, 13:19' post='999319']
Spune-ne si noua cu ce broker tranzactionezi si care e sistemul dupa care intri si iesi de pe piata.
Pana la urma ai un cont live sau demo?
[/quote name="scalper_bz"
lazypawn,trebuie sa marturisesc ca sunt de acord cu tine din toate punctele de vedere,si sunt total surprins sa constat ca altii adopta un stil pe care nu l-am mai auzit in nici un curs sau forum,etc.sa nu inchizi repede o pozitie in pierdere dar sa o inchizi repede cand esti pe plus seamana a trading de incepator.Oricat de greu ar parea,un trader trebuie sa renunte la o pozitie cat nu e prea tarziu(altfel va pierde enorm)si sa reziste tentatiei de a-si incasa profitul prea devreme.ALTA OBSERVATIE AR FI URMATOAREA:NU CRED CA UN SISTEM CU -30PIPS STOPLOSS SI +100PIPS TAKE PROFIT ESTE CHIAR ATAT DE USOR DE TRADUS IN PRACTICA.Mai degraba unul 30 cu 50.Referitor la tranzactionarea semnalelor oferite de altii din ce am citit pe forumuri singurul forex signals service profitabil este www.fxmaster.net.Alta observatie referitor la tentatia de a paria din ce in ce mai mult.Un calcul simplu ne arata ca un cvastig de 10% nu compenseaza o pierdere de 10%.Sa luam un exemplu:ai 100mil si ii mizezi pe toti:pierzi 10% deci ramai cu 90 mil.Apoi castigi 10% din ce ti-a ramas deci acum ai in cont 99 mil.deci ai piedut un milion.Hai sa luam examplul si invers;Ai 100 mil.castigi 10% ai 110 mil. in cont;apoi pierzi 10%,deci iti raman 99 mil. deci oricum ai da-o tot acolo ajungi. Oricum oamenii in diverstitatea lor sunt atrasi fiecare de alte metode asa ca nu ma astept sa fiti de acord cu mine.Oricum sper sa conteze si umila mea parere.
[size=1][font=Arial][font=Arial]
scalper_bz
cred ca sinucigasii care nu folosesc stop loss ar trebui sa foloseasca mai degraba un leverage de 1:10 de la oanda.oricum aresa urmatoare ar fi poate utila:OandaFXMessage AUD-JPY Carry Trades.Lazypawn totusi un profit de 3-4% pe luna nu este destul de satisfacator;daca dispui de sume mai mari de bani de ce nu-ti cumperi o franciza care sa-ti aduca macar un 100% pe an?
LazyPawn

@ scalper_bz,

Eu nu folosesc un sistem de tipul 100/30. Acela a fost doar un exemplu ipotetic, pentru a arăta că profitabilitatea nu vine neapărat din numărul mare de câștiguri. De altfel, dacă citiți cărți precum cele din seria Market Wizards, veți vedea că unii dintre cei mai profitabili traderi din lume câștigă doar 30-35% din poziții. Însă profiturile depășesc cu mult pierderile, tocmai pentru că aplică deviza cunoscută (cut your losses short, let your profits run).

Legat de profitul meu de 3-4% pe lună, pe care tu îl vezi ca insuficient, dă-mi voie să te contrazic. Cred că nu ești bine informat. Asta vine către 40% pe an, ceea ce este în categoria excepțional. Marile fonduri sunt încredințate unor manageri care dacă scot 10-15% pe an sunt aplaudați. Arată-mi o investiție care garantează 40% pe an și te asigur că toți miliardarii lumii o vor îmbrățișa a doua zi.
scalper_bz
pai eu cred ca o patiserie fornetti iti poate returna investitia in cateva luni
ass
QUOTE(LazyPawn @ Oct 27 2005, 14:01) *
@ scalper_bz,

Eu nu folosesc un sistem de tipul 100/30. Acela a fost doar un exemplu ipotetic, pentru a arăta că profitabilitatea nu vine neapărat din numărul mare de câștiguri. De altfel, dacă citiți cărți precum cele din seria Market Wizards, veți vedea că unii dintre cei mai profitabili traderi din lume câștigă doar 30-35% din poziții. Însă profiturile depășesc cu mult pierderile, tocmai pentru că aplică deviza cunoscută (cut your losses short, let your profits run).

Legat de profitul meu de 3-4% pe lună, pe care tu îl vezi ca insuficient, dă-mi voie să te contrazic. Cred că nu ești bine informat. Asta vine către 40% pe an, ceea ce este în categoria excepțional. Marile fonduri sunt încredințate unor manageri care dacă scot 10-15% pe an sunt aplaudați. Arată-mi o investiție care garantează 40% pe an și te asigur că toți miliardarii lumii o vor îmbrățișa a doua zi.

Decat sa am 40% pe an pe Forex mai bine iau actiuni de la BVB pe o banca sau SIF si devin si proprietar (proportional cu nr. de actiuni) si pot lua dividende la sfarsit de an, in plus nu risc asa de mult.
Daca tot esti pe forex cred ca 400-500% pe an ar mai fi ceva, altfel e pierdere de timp si risc mare.
LazyPawn
QUOTE(scalper_bz @ Oct 27 2005, 15:08) *
pai eu cred ca o patiserie fornetti iti poate returna investitia in cateva luni

Tot ce se poate. Și una în droguri și mai repede. tongue.gif

Dar, aici e o chestie de stil. Prefer să fac ceva care îmi place, și din care învăț. Patiseria... astăzi e, mâine dă faliment. În schimb, a fi trader bun îți asigură un venit pe viață. Ești propriul tău stăpân, nu intri în șomaj și nu ai concurență. Tocmai de aceea pun accentul pe învățarea acestui meșteșug, deocamdată cu sume mici, risc mic... ceea ce caut este constanță și profitabilitate. Dacă pot să o fac cu sume mici, o voi putea face și cu sume mai mari când ajung acolo.

Pe TLV sau SIF-uri sau ce vreți voi se poate câștiga mult mai mult, dar la fel de bine se poate pierde. Eu am trăit și vremea Caritasului, și a FNIului și multe altele. Nu am încredere decât în ceea ce fac eu, cu mintea și priceperea mea. Ass, vezi că există mai mulți brokeri unde se fac concursuri de acest gen, care client reușește un profit mai mare pe o perioadă de timp. Dacă tu faci 3-400% pe an, merită să participi la un asemenea concurs. Vei câștiga detașat!
ass
QUOTE(LazyPawn @ Oct 27 2005, 14:21) *
Ass, vezi că există mai mulți brokeri unde se fac concursuri de acest gen, care client reușește un profit mai mare pe o perioadă de timp. Dacă tu faci 3-400% pe an, merită să participi la un asemenea concurs. Vei câștiga detașat!

Hmmmm... sa-ti spun ca meseriasii fac 100% pe luna constant, greu de crezut dar cat se poate de real ...
LazyPawn
QUOTE(ass @ Oct 27 2005, 15:25) *
Hmmmm... sa-ti spun ca meseriasii fac 100% pe luna constant, greu de crezut dar cat se poate de real ...

Că fac o dată, perfect posibil. Și eu pot, riscând enorm. Dar crezi că fac și luna viitoare? Sau mai degrabă pierd tot?

Hai să facem un calcul. Am 50.000 USD. Fac 100% în noiembrie, ajung la 100k. În decembrie 200k. În ianuarie voi avea 400k. În februarie 800. Mai continuă nițel și vei vedea că meseriașii tăi stăpânesc Terra în vreo 2 ani. OARE așa să fie?
scalper_bz
.ass,dupa parerea mea singurul motiv pt. care cresc actiunile la bvb este prostia omeneasca,sunt curios cat or sa mai cresca SIF-urile dupa ce se termina si cu mult trambitzata privatizare a BCR. Daca ne uitam la bursele straine randamentele sunt foarte mici comparativ.Un 10% pe an este excelent.Eu sunt convins pana in maduva oaselor ca procesul asta haotic de crestere a BET-urilor nu va mai dura prea mult timp deci ar fi util sa ne concentram pe ceva care sa ne foloseasca pe termen lung(cum ar fi forexul).Referitor la francize,personal nu le vad riscante desi sunt foarte multe de doi bani pe care nu le cumpara nimeni.Statisticile arata ca 80% din afacerile in sistem franciza reusesc,probabil restul de 20% se datoreaza managementului defectuos nu sistemului.Afacerile(mici) incepute in stil amator dau faliment in proportie de 50% dupa primul an,80% dupa 5 ani,95-97%dupa 10 ani.O statistica in acest sens se gaseste la www.fbb.ro.Oricum in afaceri zicala"ai nevoie de bani ca sa faci bani" este adevarata.Pe forex poate ca nu.As vrea sa mai fac o comparatie dintre anumite instrumente de investitie:chiar daca la bvb se castiga mai putin si comisioanele sunt foarte mari(si la deschiderea pozitiei si la inchiderea ei) dupa o corectie semnificativa poti baga toti banii(dar nu pe un singur titlu);pe forex daca ai o suma in cont nu joci de toti banii.asa ca exista un revers.Pe bvb intra fondurile straine si manipuleaza piatza,dar pitigoii se cred inteligenti ca fac bani(citeam pe forumul vanguard ca unii s-au imprumutat la banci ca sa cumpere actiuni);pe forex nu poate nimeni sa manipuleze cererea si o ferta.Ar fi util totusi sa stiti ca pe forex bancile lucreaza impreuna.Good luck!

ass,m-ai facut sa rad zau:meseriasii fac 100% in prima luna si atat.Pacat ca nu faci diferentza dintre un venit liniar si unul exponential
scalper_bz
>LAZYPAWN,cum poti sa spui ca ,ca trader n-ai comcurenta?
LazyPawn
QUOTE(scalper_bz @ Oct 27 2005, 16:10) *
>LAZYPAWN,cum poti sa spui ca ,ca trader n-ai comcurenta?

Este părerea mea, eu aşa văd lucrurile. Sigur că banii pe care îi câştig eu vin în cele din urmă din buzunarele altuia mai puţin priceput, de undeva. Dar nu este o competiţie directă, ca între două întreprinderi care au produse similare.

Eu trebuie doar să-mi fac partea mea bine. Dacă eu îmi urmez sistemul şi experienţa mea îmi permite să fac n pipşi pe lună, sunt un câştigător. Nu mă deranjează că, în camera de alături, ass face de 100 de ori mai mulţi pipşi. Eu tot câştig, pentru că eu nu mă bat cu el.

Aşadar eu nu o văd ca pe o concurenţă directă, ci mai degrabă ca pe un examen unde trebuie să iei o notă minimă pentru a promova. Piaţa forex este atât de mare şi cu atât de mulţi participanţi, încât sumele vehiculate de un microb acasă în faţa propriului calculator nu semnifică nimic. Noi nu încercăm să mutăm piaţa, să modificăm preţul, sau să ruinăm pe cineva, noi doar profităm de mişcările făcute de cei mari... sărim şi noi în vagon, furăm câţiva pipşi, şi ieşim. Over and over again

naughty.gif
scalper_bz
fondurile de investitii nu pot avea randamente asa de mari ca un trader forex,pt. ca manipuleaza sume enorme .De exemplu pe forex bancile nu tranzactioneaza in marja.Referitor la dividente,parerea mea e ca nu se castiga nimic din ele deoarece in ultima zi in care actiunea e purtatoare de divident scade pretul actiunii respective cam cu valoarea dividentului;mai mult decat atat,dividende dau companiile mature care si-au atins gradul de dezvoltare(blue-chips).Ar fi mai buna o companie mica care reinvesteste profitul,deci care nu da divident,pt. ca este de presupus ca afacerea se extinde nu sta pe loc.
scalper_bz
>ass,imi cer scuze,prima daca n-am inteles ce-ai vrut sa spui prin "meseriasi";lazypawn,ai dreptate,traderul cu experientza stie ca tradingul este o lupta interioara

deci,traderii trebuie sa isi inceapa cariera cu credintza ca lupta se da cu pietele.Dar treptat ei isi vor da seama ca de fapt,lupta se da in ei insisi.
andrei81
QUOTE(sherpishoru @ Oct 27 2005, 11:23) *
Apropo de risc de cel mult 2-5% (2% pentru conturile cu leverage de 1:100 si pana la 5% pentru cele cu leverage de 1:200) chestia asta am aflat-o dintr-un curs pe care l-am primit pe mail de la rapidforex.com.
Cursul are 20 de lectii cate una pe fiecare zi si pentru cei care abia au auzit de forex este foarte bun.Acolo am descoperit io de ce cursul o lua razna peste noapte (asian market) sau dupa amiaza (NY market) si multe alte lucruri dincolo de calculele "statistice" pe care le faceam.

posteaza si tu cursul. pls
tks
scalper_bz
>LazyPawn,adevarul ca e regretabil faptul ca vei avea nevoie de cativa ani buni pt. a recupera ceea ce a pierdut prietenul tau in cateva luni,probabil ca exista o regula de genul "se castiga dupa ce se pierde ceva".As dori sa stiu daca tu muti ordinul SL la 0pips loss dupa ce pretul se muta considerabil in favoarea ta(fara sa atinga inca profit targetul)
LazyPawn
QUOTE(scalper_bz @ Oct 27 2005, 18:15) *
>LazyPawn,adevarul ca e regretabil faptul ca vei avea nevoie de cativa ani buni pt. a recupera ceea ce a pierdut prietenul tau in cateva luni,probabil ca exista o regula de genul "se castiga dupa ce se pierde ceva".As dori sa stiu daca tu muti ordinul SL la 0pips loss dupa ce pretul se muta considerabil in favoarea ta(fara sa atinga inca profit targetul)

Hehe, de unde știi tu ce cont am eu ca să faci asemenea calcule? smile.gif Vezi că s-ar putea să fii foarte departe de adevăr.

Legat de SL, depinde de tipul de tranzacție. De cele mai multe ori intru cu mai multe loturi, și folosesc strategii diferite de ieșire. De ex. 3 loturi, unul îl închid la 30 de pipși și mut SL pe breakeven pentru celelalte două. Al doilea lot la primul nivel de rezistență mai important sau număr rotund. Al treilea cu un trailing stop, cât ține. Am mai multe sisteme cu strategii diferite, acesta a fost doar un exemplu. Unii sunt împotriva acestui tip de sistem, spunând că atunci când pierzi, pierzi toate loturile deodată, și când câștigi, iei doar "bucăți" pe fiecare, de ex. uneori doar primul lot câștigă și celelalte ajung să fie închise pe 0. Însă strategia mea a fost testată extensiv (backward și forward testing) pentru a fi sigur că e profitabilă long term, altfel nu aș folosi-o.
scalper_bz
Destul de interesant.Oricum a fost un lucru foarte bun ca ai postat azi recomandarile astea ,tocmai vroiam sa ma duc la banca sa-mi fac card si sa-mi deschid cont la forex.com dar cred ca mai astept un pic si-mi deschid la OANDA .Au niste spreaduri incredibil de mici si se pot tranzactiona sume foarte mici.Daca imi deschideam la www.forex.com raportat la suma pe care eram dispus sa o investesc............deci sa o pierd,ar fi trebuit sa folosesc la fiecare tranzactie 15% din suma din cont.Asa ca ma bag la OANDA si mai cobor"stacheta".Daca nu ma insel s-a mai razgandit azi cineva coolspeak.gif
scalper_bz
PãI dacã ai facut 1400usd pe gbpusd(140 pips/1lot)si mobilizezi la o tranzactie 2% din suma din cont ar rezulta 50.000$.Deci stiu(cu aproximatie)cati bani ai in cont tot de la tine smile.gif
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.