FOREX
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60

dionysos84

Poate sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu vestile "bune" care vin in legatura cu USD care de fapt se interpreteaza invers in relatia EUR/USD?

Am citit ceva despre faptul ca bad news trigger cumpararea de US bonds, dar nu prea vad legatura directa;
Pure_Alcohol_and_Rock
ce platforma imi recomandati inafara de etoro/avafx,care sa nu aiba minim de depunere,si sa fie mt4 ? Urgent pana maine,am niste semnale bune.
Etoro chiar e praf,le pica serverele,are bugs,e laggy.
Meta trader 4 cum e? are minim de depunere? am auzit ca e cea mai buna platforma smile.gif

barboso
MT4 e platforma; poate ca te-ai referit la broker.

La fel, nu platforma impune limitele, ci broker-ul.

Pana maine nu cred ca poti avea un cont operational, daca abia acum incepi demersurile; la un broker din strainatate clar n-ai nici o sansa...

Dintre cei de la noi nu-mi vine in minte decat XTB, cu minima de 2.000 ron; mai sunt cativa, dar nu mi-i amintesc acum...

P.S. Imi cer scuze si rog un moderator sa stearga / cenzureze postul, daca e considerat reclama.

Pure_Alcohol_and_Rock
forex nu bursa!
cum 20.000 ron smile.gif) ca etoro are minim de 25$,poate ai gresit smile.gif
barboso
FOREX.

N-am "zis" 20.000 ci 2.000 ron, adica aproape 500 euro; no offence, ca o parere personala, cu un cont mai mic mai mult te amagesti ca faci trading real...
web_dude
CITAT (barboso @ 3rd November 2009, 16:31) *
FOREX.

N-am "zis" 20.000 ci 2.000 ron, adica aproape 500 euro; no offence, ca o parere personala, cu un cont mai mic mai mult te amagesti ca faci trading real...

nu conteaza,este ceva fara minim? cool.gif
barboso
Nu cred ca exista brokeri chiar fara minim (sa deschizi un cont cu 5 centi ), dar parca am mai auzit de brokeri cu minime de 10 - 20 - 50 $; sincer sa fiu, nu m-a interesat subiectul, nu mi-as deschide un cont asa de mic.

web_dude
vreau sa deschid un cont cu vreo 25$.
Luni am inceput cu 25,si pana azi am facut 64$ smile.gif.
GubyIQ
CITAT (dionysos84 @ 3rd November 2009, 09:46) *
Poate sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu vestile "bune" care vin in legatura cu USD care de fapt se interpreteaza invers in relatia EUR/USD?

Am citit ceva despre faptul ca bad news trigger cumpararea de US bonds, dar nu prea vad legatura directa;

vestile "bune" care privesc USD sunt destul de tricky de interpretat la momentul actual (cel mai bine se vede la NFP). prima varianta e aceea in care se considera ca USA iese din recesiune, ceea ce este f benefic pt state exportatoare si cu monede cu dobanzi mai mari (EUR, AUD,NZD) si astfel perechile gen eur/usd cresc pe principiul carry trade`ului.
cealalta varianta (s-a vazut clar pe 5iunie sau 7 august) e ca datele bune din USA indica faptul ca recesiunea e aproape de sfarsit, =>si nivelul actual de dobanda mica la nivel record e aproape de sfarsit => carry-trade`ul cu USD drept moneda de finantare nu mai e asa de atractiv
sau in acest context USD se apreciaza datorita banilor straini care intra in USA in ideea ca datele economice indica revenirea economiei => bursa va avea fundamente pt crestere in viitor (probabil mai mare decat alte burse externe, care pana acum cam au randament peste sp500)
gtk

QUOTE (web_dude @ 3rd November 2009, 17:12) *

oanda
Ugle
iFOREX am impresia ca au un depozit minim de 100 euro. Si ai posibilitatea si de cont demo.

NFP-el e cam singura stire pe care o tranzactionez.
Atunci cand datele ies bune (adica se concediaza mai putini oameni decat se prevede, mai are pana trece pe angajari), dolarul se apreciaza la inceput pe baze fundamentale. Apoi cand se apropie deschiderea sedintei bursiere, actiunile cresc si fac ca dolarul sa se ieftineasca.
Daca datele sunt proaste, lucrurile se intampla in sensul opus.

Eu ma fixez inainte pe o directie in funcite de ce ma astept de la stire(lucru sugerat de obicei de ADP-ul care se afiseaza cu 2 zile in urma), daca se dovedeste directia corecta astept, marchez profitul iar apoi deschid o pozitie in directia inversa.
Daca indicatorul nu coincide cu asteptarile mele, dublez pozitia atunci cand intuiesc swing-ul si astept sa se intoarca trendul.

Mentionez ca pozitiile sunt destul de mici, deoarece sunt o multime de variabile de luat in calcul si o volatilitate destul de mare, asa ca le compesez cu un SL destul de larg.
msjohntm
CITAT (web_dude @ 3rd November 2009, 17:12) *

Ai si in Ro minim 10$ la Admiral observ: http://www.admiralmarkets.ro/trader/advantages/
Oximoron
CITAT (web_dude @ 3rd November 2009, 19:17) *
vreau sa deschid un cont cu vreo 25$.
Luni am inceput cu 25,si pana azi am facut 64$ smile.gif.

Mda..vezi sa nu-i pierzi. Presupun ca ai facut 64$ intrand pe piata cu toti acei 25 de dolari (la un levier de 400:1). Daca 64 sunt profitul ar trebui sa ai cam 90$. Iti recomand sa intri tot cu 25$. In felul acesta iti poti permite sa lasi piata s-o ia cu 20 de puncte impotriva ta fara sa transpiri smile.gif . Foloseste timeframe-uri mici (nu mai mici de 5 minute, desi chiar si 5M e riscant) si urmareste zonele de suport/rezistenta corelate cu actiunea cursului in acele zone. De exemplu, pe un grafic 15M al GBP/USD traseaza linii unde pretul pare ca inceteaza sa mai inainteze in sus sau in jos si isi schimba directia. Incepi cu TF mari: trasezi liniile S/R pe un grafic de o zi. Apoi cobori la cel de 1H si apoi la cel de 15 minute (sau 30 de minute). Foarte importanta este actiunea cursului in aceste zone. Este cunoscut faptul ca o zona va actiona ca suport/rezistenta pentru o perioada limitata de timp. Atat cat este nevoie ca institutiile implicate sa-si indeplineasca obiectivele (in Forex nu toata lumea urmareste obtinerea de profit; spre exemplu, unele banci doresc schimbarea unei valute cu o alta pentru clientii ei sau pentru orice altceva ar avea ele nevoie. Daca vrea dolari in locul euro va astepta ca pretul sa urce pana la cea mai plauzibila rezistenta - care nu trebuie sa fie neaparat si cea mai apropiata- dupa care incepe sa vanda euro. In acest moment pretul va stagna sau, altfel spus, va intra intr-o perioada de consolidare).

Cum stii ca va tine acea zona (chiar si pentru 10-20 pips. La acest timeframe eu zic ca sunt suficienti)? Urmarind cum reactioneaza cursul: sfesnicul nu are umbra inferioara, dar cea superioara este la fel de mare ca insusi corpul. Corpul scade in marime, la fel si umbra (cu mentiunea ca aceasta va fi din ce in ce mai mare, in comparatie cu dimensiunile body-ului care, uneori, ajunge sa fie doar o linie orizontala). Urmareste pinbars, doji. Vezi graficele pentru o intelegere mai buna. (primul ar trebui sa fie un grafic Daily, cu S/R respective; al doilea unul hourly, care pe langa zonele daily le are si pe cele din TF de o ora, iar cel de 15 minute deja avea toate zonele surprinse anterior atat in graficul de o zi, cat si in cel de 1H. L-am pus ca sa vezi tipul de candlestick-uri despre care vorbeam).

Tine minte: suporturile/rezistentele sunt <<zone>>. Uneori cursul nu va ajunge pana la linia ta. O va rata cu cateva puncte si se va intoarce. Alteori, va trece de ea cu cateva puncte pentru a se intoarce. Aici intervine gestionarea banilor (money management/MM). De aceea iti spun sa nu investesti de-o data toti banii pe care-i ai acum. Ai avut noroc ca nu i-ai pierdut smile.gif . Fa in asa fel incat sa nu-i pierzi. Nu deveni lacom. Roma nu s-a construit intr-o zi. Nici Dumnezeu nu a facut lumea intr-o zi. Nici tu nu te vei imbogati peste noapte. Uita de medii. Uita de orice fel de indicator pe un grafic cu o perioada atat de mica. Pune eventual un Stochastic pe un Daily. In rest, nu-ti recomand. Nu cauta sisteme minune..cu indicatori facuti acasa. De ce zonele de S/R functioneaza atat de bine? Pentru ca sunt urmarite de toata lumea, in special de bancile care cauta un pret mai bun. Daca nimeni nu stie de indicatorul cuiva, de ce ar functiona? Functioneaza pentru ca este facut recent (dupa conditiile actuale). De indata ce variabilele se schimba iti vei pierde contul. Forexfactory este un forum care are si informatii utile (sunt unii utilizatori care chiar au inteles cum functioneaza piata sau au lucrat pentru vreo companie de notorietate), dar majoritatea threadurilor de acolo sunt inutile. Cel putin aria sisteme e complet useless. Nici nu mai intru pe ea. M-am saturat si de "ghicelile" de la sectiunea "TRading interactiv". In fine. Succes!
Oximoron
N-am mai intrat cam de un an pe aici si nu stiu ce s-a mai discutat intre timp. Dar parcurgand paginile pe sarite am vazut ca multi intreaba de brokeri. Eu recomand Oanda, FxPro - ca Market Makers (deci au Dealing desk); Interactive Brokers (ca ECN. Restul mi se pare scump: MBTrading cu un comision de 13$ pentru EUR/USD e cam mare. FXCM, la un cont de 25.000@ si un volum sub 10 milioane lunar are comisionul de 10$/lot. ATC, 8$. TheCollectiveFX ar putea fi o optiune viabila, desi de multe ori spreadul este mai scazut la IB. Plus ca nici nu accepta clienti noi si nici nu-mi inspira atat de multa transparenta pe cat vor sa ofere pe site-ul lor).

Evitati, poate au mai vorbit altii in trecut, eToro. Dupa cate ca platforma lor este o mare pocnitoare (auzi la ei, s-au gandit sa simplifice lucrurile si le-a venit ideea minunata sa aduca pe piata o platforma care, initial, nici nu avea grafice), mai sunt si niste mari sarlatani (si cica sunt introducing broker pentru FxSolustions). Am fost incantat de bonusul de 50% din valoarea depozitului asa ca am trimis minimum necesar de 50$. Am facut 700 in cateva zile (cei drept si din tradingul stirilor tongue.gif - nu recomand nimanui! a fost pur noroc). Am deschis un ordin de vanzare GBPJPY intr-o luni dimineata (duminica noaptea, de fapt). A scazut cursul cu 36 de puncte. Am facut 360 $. Toate bune si frumoase. Zic ca-mi ajunge si ar fi bine sa inchid. Cand sa apas close, bucuria a facut pop-up in fata ochilor cu mesajul: "Due to extrem volatility we can't execute your order". Eram ceva de genul.. dry.gif Volatilitate in sesiunea asiatica cand preturile se misca cu 2-3 pipuri la fiecare 5 minute? sleep.gif Lovi-v-ar falimentul .. death.gif Am reusit sa-l inchid dupa ce am pierdut 130$ din acei 360$.

Dureaza foarte mult pana iti trimit banii (nu stiu cum sa traga mai mult de timp). Am primit un bonus in septembrie de 25$. Am facut 25 si i-am pierdut pe toti (nu mai stiu de ce). In octombrie am primit iar 25$. In noaptea aia facusem 77$. Aveam 102. Acum zic sa-i retrag. Si-asa au un spread enorm la toate perechile (3 puncte la euro-dolar e foarte mare . Ce sa mai zic de 5 la lira-dolar, ceea ce urmaresc cel mai mult?). Cand dau sa completez cerera imi da eroare ca mai mult de 34$ nu pot retrage. Vorbesc cu suportul live si-mi spune duduia ca pentru fiecare 10 dolari trebuie tranzactionati cel putin 10 loturi(mini). Imi spune ca, in total, am primit un bonus de 224$ si tranzactionasem 140 de miniloturi. Aici ceva imi dadea cu virgula: 224=~225= 9*25. 9*10=90. 140-90= +50...Mda. Cand si-au dat seama ca nu au cum sa ma prinda asa, au inceput sa numere loturile pentru bonusul de 25$, nu pentru tot ce-am primit. Si-au descoperit ca erau doar 2 tranzactii biggrin.gif . -Ahaa..nu poti retrage bonusul! -Bine, duduie, da-mi aia 77$. -Daca ii retrageti, va luam si bonusul din cont! -Ia-l, duduca, si-asa nu mai vreau sa tranzactionez cu voi.

Desi m-a deranjat. Ce treaba are coada vacii cu stampila primariei? De ce sa-mi ia bonusul din cont? L-am primit ca promotie, nu pentru ca as fi facut vreun depozit. Oricum, am inteles cum sta treaba si cu bonusul. Cand deschizi un ordin, daca este in acord cu urmatoarea miscare de pe piata, iti baga de cealalta parte un incepator, care nu vede ca pretul a ajuns la rezistenta si cumpara. Eu ii iau banii. A doua oara, de partea cealalta va fi compania si fie ca e un ordin care duce la pierderea banilor, fie ca e unul care aduce profit, tot pierzi banii. In primul caz ii pierzi ca-i pierzi (in favoarea companiei). In al doilea, ori te dau ei afara din cont (si mi s-a intamplat. Nu am mai putut sa ma loghez 30 de minute. Au bagat lucrarea de mentenanta in timpul unei stiri importante din USA, dar asta la vreo jumatate de minut, dupa ce "fraierii" de clienti intrasera cu un ordin pe piata. Va dati seama ca si aia care au vandut, si aia care au cumparat au pierdut), ori nu te lasa sa inchizi ordinul din cauza volatilitatii pana ce nu esti pe pierdere. Si asa raman ei si cu bonusul, si cu profitul (aduca banii celuilalt client). Nesimtiti!
GubyIQ
vreau sa-mi spun si eu parerea referitor la conturile astea de 25-50-100$, conturi fara limita minima, etc. pt ca vad ca au luat avant in ultima vreme.
people, wake up ! laugh.gif nu va mai amagiti singuri ca faceti trading cu un cont de 50$....wow, ce cool suna...eu tranzactionez forex. cu cat ma ? cu 50$ laugh.gif laugh.gif laugh.gif

lasand partea amuzanta deoparte, aceasta tzurca pe care o faceti (ca trading in mod sigur nu e) nu are nici un folos real. Pentru a putea tranzactiona, acumula experienta si eventual a deveni profitabil in mod constant, ai nevoie de o suma cu care sa poti aplica un money management decent (nu-mi spuneti ca faceti mm cu oanda ca n`are limita la loturi, ca n-are nimeni rabdare sa tranzactioneze cu 1-2$ in marja) iar pierderile/castigurile sa fie simtite cat de cat. Pt. mine e greu de crezut ca se poate realiza asta cu un cont sub 1k $.

postul meu nu se vrea o luare la misto a userilor de mai sus, ci doar "food for thought" wink.gif
usernome
sal, m-am tot lovit de forex in ultimele saptamani si am zis sa ma documentez sa vad cu ce se mananca.
am avut rabdarea sa citesc aprox toate posturile.
din ce am vazut pot sa fac o analogie cu poker pe care il studiez deja de 6 luni. am trecut de la - la putin peste 0 ceea ce e un pas mare :-)
1. ca si in poker fara un management strict pierzi banii.
2. 90% dintre jucatori pierd bani
3. diferenta dintre real si play e la fel. iti bate inima si pentru 5$ chiar daca reprezinta 1% din salariu :-)
4. daca pleci cu 5$ e la fel de imposibil sa faci un 1mil ca si in forex.
5. tot de matematica e vorba nu prea ai treaba cu spiritismul.
6. daca nu aplici un stop loss la timp pierzi. si cel mai mult am pierdut cand nu am iesit la timp.
7. se poate aplica un AI engine la amandoua. exista boti la ambele cat de buni? 99% scam.

va doresc multi pipsi in continuare.
NFSMW
CITAT (usernome @ 10th November 2009, 12:09) *
sal, m-am tot lovit de forex in ultimele saptamani si am zis sa ma documentez sa vad cu ce se mananca.
am avut rabdarea sa citesc aprox toate posturile.
din ce am vazut pot sa fac o analogie cu poker pe care il studiez deja de 6 luni. am trecut de la - la putin peste 0 ceea ce e un pas mare :-)
1. ca si in poker fara un management strict pierzi banii.
2. 90% dintre jucatori pierd bani
3. diferenta dintre real si play e la fel. iti bate inima si pentru 5$ chiar daca reprezinta 1% din salariu :-)
4. daca pleci cu 5$ e la fel de imposibil sa faci un 1mil ca si in forex.
5. tot de matematica e vorba nu prea ai treaba cu spiritismul.
6. daca nu aplici un stop loss la timp pierzi. si cel mai mult am pierdut cand nu am iesit la timp.
7. se poate aplica un AI engine la amandoua. exista boti la ambele cat de buni? 99% scam.

va doresc multi pipsi in continuare.

1. iti trebuie strategie! mai mult
2.poate chiar 99% avand in vedere ca forex e peste bursa.
3.GRESIT! e o diferenta MARE! ia zimi! sambata/duminica nu castigi mai mult ca in week? logic! e bursa inchisa!
4.depinde! e cam greu ,dar daca stii cand sa tranzactionezi ,si tranzactionezi la totul sau nimic *tre sa ai sange* poti ajunge smile.gif
5.matematica? nici macar o data nu mi-a trebuit
6.trebuie neaparat stop loss.
7.prostii,nu va bagati la bootzi!
spare-me
nfsmw - daca nu postezi in limba romana, ci agramat si mircar cum ai facut-o mai sus, acesta va fi ultimul tau post pe aceasta arie.
multumesc
usernome
E prea nou pentru mine domeniul si inca nu mi-am cizelat ideile.
Am gasit niste discutii despre retele neuronale destul de interesante. Se discuta de peste 70% acuratete. Daca e cineva interesat de un schimb de idei astept pm.

Am luat cativa roboti si m-am jucat cu ei. Destul de slab si banuiesc ca fac trade dupa niste indicatori. Scam 99%. cine are metoda castigatoare nu o vinde cu 150$, cand banii astia poti sa ii faci intr-o zi. Oricum sunt buni de studiat de invatat mt4 script.

am un link catre o competitie de roboti.
http://www.forex-robots.com/weekly-summary/
GubyIQ
nu`i nevoie de matematica avansata pe bursa sau forex (investing sau trading in general). Este suficienta matematica de clasa a 5-a, vorba lui Peter Lynch. dry.gif
bujulache
au si cei de la admiral market parca o carte cu explicatii despre forex...ii destul de ok ca sa intelegi ......pana sa ajungi la retele neuronale coolspeak.gif
garett
Salut, stie cineva ce firma are site-ul www.trading212.com, daca sunt seriosi, etc? Am vazut ca platforma lor e pe HTML, deci mi-ar merge inclusiv pe telefon, dar vreau ceva informatii despre ei inainte sa risc bani acolo.
barboso
FH Ever Inc. - daca te uitai mai bine gaseai informatia pe pagina lor...

Din ce zic ei acolo sunt inregistrati la CNVM; mai multe referinte despre ei cauta si tu pe net !

Vezi ca nu au grafice si nici pagina optimizata pt. mobil, ceea ca face greoaie folosirea sa; eu unul nu pot nici sa ma loghez, nu-mi apare caseta respectiva (pe WM).

Mai bine ia-ti un telefon cu WM (daca n-ai deja unul) si instaleaza-ti MT4 !
garett
CITAT (barboso @ 17th November 2009, 12:04) *
FH Ever Inc. - daca te uitai mai bine gaseai informatia pe pagina lor...

Din ce zic ei acolo sunt inregistrati la CNVM; mai multe referinte despre ei cauta si tu pe net !

Vezi ca nu au grafice si nici pagina optimizata pt. mobil, ceea ca face greoaie folosirea sa; eu unul nu pot nici sa ma loghez, nu-mi apare caseta respectiva (pe WM).

Mai bine ia-ti un telefon cu WM (daca n-ai deja unul) si instaleaza-ti MT4 !

Multumesc pt raspuns.
Au grafice, iar pagina se incarca ok pe un 5800. Pe alte telefoane, nu stiu, n-am incercat
barboso
Pagina (cea initiala) se incarca, dar trebuie prea mult scroll ca s-o citesti integral - parerea mea.

Pagina de logare nu se incarca la mine, apare doar fondul, fara caseta respectiva.

Spune-mi si mie unde au graficele, sau pune o captura de ecran cu ele - eu n-am vazut asa ceva pe platforma lor !
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.