FOREX
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60

barboso

Din cate retin eu nimeni n-a spus aici ca tranzactioneaza pe stiri, cu atat mai n-a sfatuit pe altcineva sa faca asta; dimpotriva, s-a spus (am spus eu, cred ca si altii) ca evita tranzactionarea in preajma stirilor, e principalul motiv pt. care se urmareste calendarul economic.

Piata se misca de multe ori in directie inversa celei care ar fi logiga in urma stirii nu e locul / momentul sa dezbatem acum / aici motivul), asa ca-ti dau dreptate cu datul cu banul; cel mult poti astepta sa vezi in ce directie ia viteza piata dupa stire (daca a avut intr-adevar impact) si sa incerci sa prinzi si tu cativa pips acolo.
Ceea ce am spus mai sus (cu italice) nu inseamna ca fac asta, si cu atat mai putin ca sfatuiesc pe cineva sa faca asta; pur si simplu asta e singurul mod in care consider eu ca s-ar putea tranzactiona cu ceva succes stirile, dar cu riscuri mult prea mari.
Ugle
CITAT (Nicanor @ 17th June 2009, 10:37) *
foloseste cineva sistemul de la fostul vanguard, actualul tradeville ? ma refer la StartradeXT si as dori un feedback legat de aceasta platforma.

E bine ca in afara de valute mai poti tranzactiona si CFD-uri.

Cu toate ca tranzactionarea bazata pe stiri aduce mai mult a gambling, daca tii cont de risk managment si selectezi stirile poti castiga constant.

reky
Buna,
Am nevoie de un ajutor. Am observat ca sunteti mai multi care aveti experienta in tranzactionari pe bursa. Dupa experienta voastra care platforma de tranzactionare ar fi mai usoara, eficienta pentru un incepator? Stau de zile intregi, adun informati dar deja m-am pierdut. Sunt prea multe firme, si platforme. Chiar as avea nevoie de parerea cuiva cu experienta. Forex imi place, dar sunt prea multe variante. Va multumesc, anticipat.
P.S. Sper ca am pus intrebarea corecta, daca nu va rog sa ma corectati.
barboso
Ca platforma, cea mai buna mi se pare MT4.

Platforma (daca te hotarasti la MT4) va fi aceeasi la toti brokerii MT4, diferentele tin de alte treburi: spread, leverage, suma minima pt. deschiderea unui cont, fonduri garantate, reglementari...

Un broker e mai greu de recomandat, personal lucrez (pe real, ca pe demo am schimbat o gramada) cu Alpari UK si Bullbrokers Bg; asta nu reprezinta o recomandare pt. unul dintre ei; cu bulgarii chiar a fost o intamplare, m-am inscris mai mult intr-o doara, ca raspuns la o "provocare" de pe un alt forum, la un concurs pe care l-au organizat, iar contul mi l-au deschis ei cu premiul castigat in acel concurs, asa ca nu am stat sa caut referinte despre ei, acesta fiind primul lucru pe care trebuie sa-l faci cand incepi sa cauti un broker la care sa deschizi un cont real.
reky
Iti multumesc barboso pentru info.
Mda firma serioasa cu adresa gratis. Ca la noi la nimeni. smile.gif
barboso
Cu placere.

Ca un sfat general, nu-ti recomand sa apelezi la asemenea firme, chiar daca par mai serioase decat cei de mai sus.

Si nu te grabi nici sa-ti fac cont real, stai pe demo pana-ti construiest un sistem de tranzactionare care se dovedeste profitabil pe un termen mai lung, unii zic 6 saptamani, eu as zice 3 luni...
reky
Partea interesanta vine atunci cand se lasa ceata. Am gasit si firme romanesti si cu minim 10$ depunere, si cu min 1500$, si vad ca sunt fmulte cu standard 100 de orice($,eur, chiar si 300ron)
Nustiu ce sa zic. Nu vreau sa ma grabesc. Momentan ma lupt cu demo. M-am uitat si la firmele mentionate ca tine(STIU, NU CA SI O RECOMANDARE), si se pareau parca mai serioase. Nu zic ca nu avem si noi, dar in jungla asta mare parca nu vezi directia buna. Ramane sa ma joc un picutz si sa fac primul pas.

barboso
Partea cu suma minima nu este un criteriu de departajare decat in masura in care aceasta depaseste suma pe care esti tu dispus s-o investesti; una dintre firmele bine cotate, de exemplu, este Oanda (din pacate nu au MT4), care stiu ca accepta si 50$, poate si mai putin, de 50$ stiu eu ca s-au deschis conturi.

De firme romanesti cu MT4 eu unul n-am auzit (cu alte platforme eu nu ma impac, asa ca nu m-a interesat); sunt cateva straine care au birou / sucursala / reprezentanta si in Romania, majoritatea in Bucuresti.
hashone
salut!
sunt nou in treaba asta cu forexul si am inceput sa ma documentez luand-o cu inceputul si as dori daca poate cineva sa imi explice ce e mai exact "Rollover" ca nu prea am inteles.
multam anticipat!
barboso

Se mai numeste "swap" si este o dobanda pe care o platesti sau pe care o primesti, in functie de ratele dobanzilor valutelor implicate, daca ai vreo pozitie deschisa la ora 0:00, dupa fusul orar al brokerului tau; este o suma destul de mica, personal n-o iau in seama, nu ajunge sa influenteze semnificativ profitul (sau pierderea) unei tranzactii decat, eventual, in cazul unei tranzactii care a stat mult timp deschisa.
Daca ai ramas cu pozitia deschisa peste week-end swap-ul este acelasi (apare totusi riscul unui "gap" - un salt pe care-l face pretul la deschidere); in schimb, miercuri noapte swap-ul este triplu.

Daca te descurci cu lb. engleza iti recomand www.babypips.com , ti se explica acolo toata teoria.
madmax80
pana la urma care este suma care ti se cere la un cont nou?...mie mi s-au cerut vreo 5000 de dolari...
barboso
Asta tine de broker, chiar pe pagina asta, doar cu trei posturi mai sus, am spus ca exista si conturi reale deschise cu 50 $.
Achileas
raspunsul nu este pentru tine, ci este adresat celor care sunt (aproximativ) la inceput si cauta un broker.
sumele necesare pentru cont live difera de la broker la broker. pentru cine vrea sa inceapa cu 20-25k cred ca nu mai e cazul sa dau explicatii pentru ca ar trebui sa stie in ce se baga. pentru cine vrea sa inceapa cu sume pina in 5k, va recomand calduros OANDA din urmatoarele motive:
- nu exista limita pe suma minima, teoretic se poate incepe cu oricit insa practic sunteti limitati de comisioanele de alimentare cont.
- se poate tranzactiona cu ORICE cantitate, spre deosebire de brokerii MT care pun conditii de loturi, lotulete, loticele etc
- timpul de executie este IMPECABIL, si net superior oricarui broker MT. de aproape 3 ani de cind tranzactionez nu am vazut nici un requote, spre deosebire de MT unde este destul de frecvent.
- leverage-ul se poate modifica oricind, insa nu este mai mare de 50:1 (eu as zice ca e un lucru bun pentru ca over-leverage-ul te poate omori la inceput daca nu esti ferm pe pozitie...)
- este unul din cei mai mari brokeri si nu veti avea surprize la retragerea banilor.
- dezavantaje: platforma, care nu e prea prietenoasa. insa analizele se pot face pe un demo MT, iar ordinele plasate pe oanda. mai nou, oanda a introdus trailing stopul pe server, ceea ce inseamna ca functioneaza chiar daca platforma e inchisa - spre deosebire de MT, unde daca ai inchis platforma zici la revedere si trailingului.
...
firmele romanesti nu le cunosc. prietenii mei au incercat si nu au fost multumiti de nici una. dar poate lucrurile s-au schimbat.

mai multe informatii gasiti pe forumul vamist, exista un topic despre brokeri si experientele forumistilor cu fiecare.

CITAT (barboso @ 27th August 2009, 13:37) *
Partea cu suma minima nu este un criteriu de departajare decat in masura in care aceasta depaseste suma pe care esti tu dispus s-o investesti; una dintre firmele bine cotate, de exemplu, este Oanda (din pacate nu au MT4), care stiu ca accepta si 50$, poate si mai putin, de 50$ stiu eu ca s-au deschis conturi.

De firme romanesti cu MT4 eu unul n-am auzit (cu alte platforme eu nu ma impac, asa ca nu m-a interesat); sunt cateva straine care au birou / sucursala / reprezentanta si in Romania, majoritatea in Bucuresti.

barboso
CITAT (Achileas @ 2nd September 2009, 09:04) *
..... mai nou, oanda a introdus trailing stopul pe server, ceea ce inseamna ca functioneaza chiar daca platforma e inchisa - spre deosebire de MT, unde daca ai inchis platforma zici la revedere si trailingului .....

Aici te contrazic, si in MT4 e tot pe server, posibil sa nu fie la toti, dar mie mi-a functionat si cand eram offline.

Personal nu vad nici un dezavantaj in leverage-ul mare, atata timp cat ai un bun money management si ti-l respecti, dar am mai avut discutia asta cateva pagini in urma, nu mai retin acum daca tot cu tine sau cu altcineva.

In rest probabil ca ai dreptate. cheers.gif
arktik
Daca va intereseaza roboti forex sau expert advisors am o lista cu unii dintre cei mai buni de pe piata.Toti sunt ultimele versiuni si sunt "educati".Preturi excelente.Pentru informatii va rog un e-mail la marinec3@yahoo.com cu mesajul " Expert Advisor Request".
Aici va dau doua liste cu cativa dintre ei:

1. EA Robominer
2. Forex Boomerang
3. Forex Grinder
4. Forex Shocker
5. Forex Maestro
6. Forex Transformer
7. Forex Funnel

a doua lista:
1. Intellectual Pro EA (worth $699)
2. Steroid EA (worth $800)
3. Stomper EA (worth $1200)
4. PipZu (worth over $300)
5. Fractal Wizard (worth over $300)
6. BankingFX ULTRA (worth $650)
7. FAP Turbo
8.Forex Shark v. 5.0 Ultimate (worth $400)
9.Forex Megadroid PRO
Ugle
Personal tranzactionez atat pe BVB cat si pe Forex prin Tradeville (fost Vanguard). sunt multumit de ei, nu am avut probleme.
Nu stiu suma minima pentru o deschidere de cont, insa pozitia minima care se poate juca este de cca. 10 000 EUR cu o marja de 1:100.
Nu am avut probleme, sunt multumit de ei pana acum.

Ma intereseaza daca cunoasteti vreun intermediar pt Forex care are o platforma pt telefon. Tradeville are insa nu merge pe telefonul pe care il am.

De asemenea as fi recunoscator daca mi-ati putea spune unde pot sa deschid un cont demo ca sa arunc si eu o privire pe platforma MT4 de care vorbeati.

Toate cele bune.
msjohntm
Cu reprezentare in Romania ar fi astia:
www.xtb.ro
www.fxpro.ro
www.admiralmarkets.ro
www.forex-romania.ro

Platforma MT4 merge doar pe telefoane cu windows mobile. Pe alt fel de telefoane sunt platforme web dar fara grafice (cel putin eu n-am gasit la nici un brocker grafice pe telefon fara windows). Mai gasesti alti brockeri prezentati pe vamist.
nicc
Este cineva care sa spuna?- Am investit 5000 de euro in forex si traiesc din chestia asta de ani buni
trisomination
Buna. Vreau sa zic ca habar n-am ce e aia forex. Adica stiu ca e piata de valuta, dar ce inseamna aia si cu ce se mananca.....
Puteti sa-mi ziceti si mie cat mai pe romaneste posibil, va rog?
Si un fel de joc de genul forex ca sa ma familiarizez si eu cu toata treaba asta, dar cu bani total virtuali si free nu exista?
Multumesc anticipat,
TRiS
web_dude
Etoro e forex?
De unde asi putea cumpara o carte in lb romana care sa explice tot? Ex pentru userul de mai sus. Odata m-am bagat la 'antrenament' nici nu castigam dar nici nu pierdeam laugh.gif
msjohntm
http://www.admiralmarkets.ro/node/10779

Sau webinarii. Un exemplu: http://www.xtb.ro/strona.php?p=522
web_dude
Cred ca am sa cumpar prima versiune, si sper ca e o expresie aia cu lumamarile si ursii.
Ugle
CITAT (web_dude @ 21st September 2009, 00:17) *
Cred ca am sa cumpar prima versiune, si sper ca e o expresie aia cu lumamarile si ursii.

smile.gif)

Cel mai bine iit faci o parere uitandu-te pe internet, forumuri etc.
Deocamdata nu are rost sa dai banii pe o carte ca aia.
Eu am cumparat`o acum mult timp si nici pana acum nu am citit`o.
Exista o intreaga diversitate de firme care asigura conturi demo, dar vezi daca poti sa te eschivezi in a da numarul de telefon ca te suna intr-una dupa aceea.
MihalceaFlorentin
Salut tuturor. Am citit aproape tot forumu despre forex. Vad aici multe nelamuriri. Vreau sa stiti ca si eu am fost asa la inceput, m-am aruncat cu capul inainte si mi-am deschis un cont la Vanguard. Am pierdut banii in 2-3 saptamani pentru ca nu mi-au dat asistenta. Am incercat cu o suma mica si la XTB, la fel. ei au asistenta pana la ora 17.00 dry.gif si lucrand de la 10-18.oo , am pierdut $ again :| Intradevar, au trainingurile pe site , dar, platforma mi-a dat bataie de cap + nu ma indrumau, fara analize, fara ajutor.. eram singur pe piata. vreo 2-3 luni mi-am bagat picioarele si m-am lasat de forex. DAR... am primit recent o recomandare de la un prieten care a facut 10% in 3 saptamani, sa ma bag la BFOREX .Mi-a dat telefonu unui dealer de-acolo. Am zis s-o incerc si p-asta. Am fost uimit!!! platforma este extrem de simpla, au asistenta 24/24. Dar, iar am pierdut $ dar de data asta a fost din cauza mea asa ca am inceput sa ascult sfaturile primite de la ei. Fara risc si aproape la sigur , castig si pierd 2% cel mult pe saptamana. Sunt multumit de ei pentru ca m-au invatat ce am nevoie sa stiu , mi-au aratat la diagrame sa calculez cand e momentul bun de intrare pe piata, cand e moment bun de iesire de pe piata. De aceea, pot sa spun ca desi nu castig sau pierd mult, fac experienta , si cand o sa fiu pregatit, ma bag cu o suma mai mare la un risc mai mare.

Recomand tuturor Bforex.ro ca macar sa fiti pe celea cea buna. smile.gif)

Cum a venit timpul sa fac si recomandari : Dealer Bforex : Golub Alexandru 0758.038.615. El e cel care m-a ghidat pas cu pas, cu el am putut sa stabilesc strategia de vanzare/cumparare a mea. Macar vedeti despre ce e vb daca tot va intereseaza.. e un om OK si explica foarte bine.
barboso
Oare de ce-mi suna a spam ? huh.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.