FOREX
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60

msjohntm

CITAT (Amonka @ 8th July 2009, 21:17) *
pana acum mi-au generat un profit de 27%

E cam mare profitul. Inseamna ca risca cam mult (plus ca-si mai iau si eu un comision).
Eu zic sa-ti scoti banii ca ai sa ramai fara ei cand ti-e lumea mai draga.
Oricum mai asculta si alte pareri.
barboso
Nici eu nu m-as baga la asa ceva.

Amonka
Salut.

Nu stiu ce sa spun. Stiti ca firmele de brokeraj percep diferite comisioane. Comision de tranzactionare, comision pentru administrarea a contului etc. La firma unde am apelat eu, nu perecep aceste comisioane. Ei retin 25% din profitul meu. Deci au aceelasi obiectiv, ca si mine, sa castige cat mai multi bani. Bineinteles i-am verificat pe net inainte, de a semna un contract cu ei. Mi-au deschis un cont la banca UBS(united bank of switzerland) si pot sa-mi retrag banii oricand. Am username si password, si pot sa verific oricand situatia mea financiara.
barboso
Un broker FOREX nu-ti percepe nici un comision, tot ce platesti este acel spread pe care-l platesc si cei care-ti administreaza tie contul...

Eventualele pierderi le suportati cumva impreuna ?
Faptul ca-ti ia 25% din profit si ca (banuiesc eu) el nu pierde nimic daca treaba merge prost il (poate) face pe cel care-ti administreaza banii sa riste prea mult, chiar cu bune intentii, fara sa vrea sa te "arda"...

UBS-ul parca avea ceva probleme, le-au rezolvat ?

P.S. Iti arat statement-ul, luna trecuta am avut profit 220%, nu-mi dai mie banii sa-i administrez ? laugh.gif
Iti cer doar 20% din profit. naughty.gif
GubyIQ
mda, foarte buna afacerea pt ei, upside nelimitat, 0 downside. coolspeak.gif
sa-ti prezint si o posibila varianta "dirty" a afacerii...se cupleaza 2 clienti cu sume asemanatoare, si se iau pozitii inverse in piata...automat un cont va iesi pe profit si firma isi va aplica comisionul de 25%
si asta se poate face fara sa ai habar de trading smile.gif
Achileas
aha. si nu stii ce sa spui, dupa ce zici ca ti-au facut profit 27%?
cel mai bine e s-o faci de unul singur. incet si sigur.
thumbsup.gif

CITAT (Amonka @ 9th July 2009, 20:54) *
Salut.

Nu stiu ce sa spun. Stiti ca firmele de brokeraj percep diferite comisioane. Comision de tranzactionare, comision pentru administrarea a contului etc. La firma unde am apelat eu, nu perecep aceste comisioane. Ei retin 25% din profitul meu. Deci au aceelasi obiectiv, ca si mine, sa castige cat mai multi bani. Bineinteles i-am verificat pe net inainte, de a semna un contract cu ei. Mi-au deschis un cont la banca UBS(united bank of switzerland) si pot sa-mi retrag banii oricand. Am username si password, si pot sa verific oricand situatia mea financiara.
mihai_trader
Din moment ce ai facut deja un profit bunicel poti sa te protejezi in continuare cu un fel de stop loss. De exemplu daca profitul de 27% se evapora, ia-ti banii si fugi. Dar daca creste in continuare pune un stop sa zicem la 30% din suma totala. Daca valoarea contului scade sub 30% iti iei banii si pleci, daca nu, ramai in continuare. Si poti sa-ti si retragi treptat o parte din profit, un 5-10% sa zicem astfel incat sa-ti pui la adapost suma initiala. De asemenea verifica pe site-ul lor cum au mers in trecut, ca sa vezi la ce profituri te poti astepta pe termen lung. Trebuie sa aiba acolo un track record ceva. Cum ii zice la firma, ce adresa are site-ul?

Achileas
nu sunt familiar cu forumul acesta, vroiam sa adaug ceva mai tirziu dar vad ca nu pot sa-mi editez mesajul.
in mesajul meu precedent am atasat niste statement-uri pe ultimele luni, ca sa arat ca e posibil sa fii profitabil constant... eu nici macar nu fac trading full time.
nu merita sa-ti incredintezi banii nimanui. cel mai bine ti-i administrezi tu singur.

a, si sa nu uit: postul despre 27% profit miroase de la o posta a reclama... "oare cum o fi, am dat banii unora si mi-au dat atita inapoi, o fi bine, rau, ca nu stiu? voi ce ziceti, etc etc...". ha ha.
topicul este despre FOREX si daca a scos cineva bani din asta. eu am scos si inca scot, de aia am postat aici. si am mai postat si pentru ca sunt dispus sa pun la dispozitie oricui ceea ce stiu.

o saptamina buna!

CITAT (Achileas @ 12th July 2009, 08:31) *
aha. si nu stii ce sa spui, dupa ce zici ca ti-au facut profit 27%?
cel mai bine e s-o faci de unul singur. incet si sigur.
thumbsup.gif
mindmugger
Salutare... sunt nou in Forex si ma gandeam sa-mi gasesc o companie care sa-mi ofere niste conditii bune de inceput.
Cea mai atragatoare oferta mi s-a parut cea de la ForexCenter.ro . Si-au deschis biroul de curand in bucuresti si lucreaza cu un broker din elvetia. din cate am inteles fac parte dintr-un grup international. Sincer, oferta pare atragatoare, voi ce parere aveti?
Amonka

Salut.

Poti sa ne prezinti mai concret oferta? sunt curios ce oferta au...
barboso
@ Amonka, e greu sa-i cauti pe net ? peacefingers.gif

@ mindmugger, n-am auzit de ei, pana acum...

Oferta e cea "clasica", platforma MT4, leverage 1:400, cont demo, mini, standard, premium...

Site-ul e cam ciudat, nu-mi inspira prea multa incredere, partial romana, partial engleza, partial alb biggrin.gif - de exemplu, intrand in sectiunea "Despre noi", tot ce poti vedea este un "About as" urmat de o pagina goala laugh.gif ...

N-am stat pe site decat 2 - 3 minute, n-am cautat mai multe informatii despre ei, dar as zice ca sunt mai degraba cehi decat elvetieni, avand in vedere ca tu trimiti banii la Praga.

Eu zic sa cauti un broker cunoscut / reglementat - asta daca nu cumva lucrezi pt. ForexCenter, si te-ai gandit sa faci ceva reclama.
mindmugger
10x Barboso. i'll keep looking. ma incanta chestia cu 0% comision, ecart fix si bonus la depunere. sa fim seriosi, iti cam ia ochii biggrin.gif
deocamdata vreau sa-mi fac un cont demo sa ma obisnuiesc putin cu platforma. are cineva un tutorial mai "bogat" depsre mt4?

PS: din cate stiu Praga este noul paradis fical... asa s-ar explica contul din cehia... probabil ca evita ceva taxe biggrin.gif

again.. ms pt parere
barboso
Nici un broker FOREX nu ia comision - exista niste exceptii, daca citesti acest topic te vei lamuri, dar, in principiu, este valabila prima parte a frazei.

Bonusuri la deschiderea contului ofera multi, dar de cele mai multe ori sunt cu dus-intors, adica esti obligat ca, intr-un anumit interval de timp sa faci un anumit rulaj, altfel iti iau banii inapoi (cei de bonus, nu ai tai).

Nu m-am uitat la spread-uri - diferenta dintre pretul de vanzare si cel de cumparare, similar caselor de schimb - aceste spread-uri reprezinta de fapt comisionul, si aici pot fi diferente intre brokeri.

O alta diferenta importanta intre brokeri este data de leverage, cu un money management bun te avantajeaza leverage-ul mare de la ForexCenter, dar mai sunt si alti brokeri cu acest leverage sau chiar mai mare.

Platforma MT4 e aceeasi peste tot, asa ca nu este o problema daca-ti deschizi acum contul la ForexCenter, apoi te muti la alt broker; totusi, mi se pare o idee buna sa-ti deschizi contul demo la acelasi broker la care intentionezi sa-l deschizi si pe cel real, atunci cand vei fi pregatit - nu mai devreme de 6 luni pe demo, cu minim 6 saptamani consecutive de tranzactii profitabile - ar fi bine sa ai totusi vreo trei luni de profit, inainte de a deschide cont real,
Amonka
Pot sa verifi si eu un site:) practice nu am prea mare incredere in compania respectiva.

Eu platec 25% DI N PROFITUL MEU pentru brokeri, dar nu am durere de cap. Nu am timp sa stu in fata calculatorului.meita sa dau 25% si lucreaza altii pentru mine.
msjohntm
CITAT (Amonka @ 24th July 2009, 21:52) *
Pot sa verifi si eu un site:) practice nu am prea mare incredere in compania respectiva.

Tu ingelegi ce spui? Eu nu inteleg nimica.
spare-me
QUOTE (msjohntm @ 25th July 2009, 22:18) *
Tu ingelegi ce spui? Eu nu inteleg nimica.

mda...
msjohntm
CITAT (spare-me @ 25th July 2009, 22:23) *
mda...

Vreau sa ma corectez. Ma lasi?
spare-me
QUOTE (msjohntm @ 25th July 2009, 22:52) *
Vreau sa ma corectez. Ma lasi?

eu te las, dar nu te lasa forumul dupa mai mult de 30 de minute.
data viitoare nu te mai baga in seama aiurea, pe post de chat off-topic.

nici eu n-am inteles ce-a zis, dar ghici ce...de fapt n-a zis nimic.
cand va reveni, vom avea ocazia sa-l intrebam impreuna wink.gif
mindmugger
Barboso, am si eu o intrebare:
Forex este OTC din cate am inteles, deci tranzactiile facute nu afecteaza piata(sa ma corectezi daca gresesc)... in cazul asta, variatiile cursului cum se stabilesc? deoarece am urmarit indicatori iar uneori piata a mers asa cum spuneau indicatorii, uneori impotriva lor.

Cine stabileste cursul? Cine face piata?

si am vazut inca o chestie... multi spun ca Forex este zero-sum game ... altii spun ca nu... tu ce parere ai?

imi cer scuze daca sunt prea insistent cu intrebarile
barboso
Ba tocmai tranzactiile afecteaza piata, dar nu cele retail, chiar daca sunt ale unor traderi puternici, ce ruleaza milioane la o tranzactie; cei ce misca piata cu adevarat sunt traderii mari, institutionalizati (banci comerciale/nationale, fonduri de hedging/investitii), ce ruleaza multe miliarde.

Exista asa-numitii market-makeri, dar ei stabilesc preturile in baza cererii-ofertei primite si prelucrate in timp real.

Mai sunt si stirile economice importante, ce pot da piata complet peste cap, in special pe termen scurt - e bine sa urmaresti un calendar economic (de exemplu pe forexfactory.com) si sa eviti tranzactionarea unei valute in preajma unei stiri care-o priveste.

In privinta traderilor speculativi cam asa e, ce pierzi tu castig eu, si invers; totusi sunt in piata si alti traderi ce au alte interese - banci nationale ce intervin pe propria valuta, avand interesul de a o mentine la un anumit nivel sau de a o face sa scada/creasca, mari companii care-si repatriaza profiturile obtinute in strainatate, etc.
vladv
A retras cineva de pe--aici bani din brokerul Marketiva?
Xtended
nu pot decat sa ii compatimesc pe cei ce considera ca stirile reprezinta real-ul motiv al unui trader de a actiona pe fx si singura modalitatea de a anticipa trend-urile...

nu aveti decat sa tranzactionati in flat pana va vine acru ...
cat despre chart analyzing...daca ar fi sa va arat graficul despre cum influenteaza oscilatorul osma semnalul de pe macd sau sa-mi explicat formula CCI-ului, nu v-ar mai trebui forex in veci...

in rest, keep up the "good" work cu cititul stirilor punk.gif

barboso
CITAT (Xtended @ 18th August 2009, 23:31) *
..... cei ce considera ca stirile reprezinta real-ul motiv al unui trader de a actiona pe fx si singura modalitatea de a anticipa trend-urile...

Cine a sustinut asa ceva ?

Campers
xtended , in loc sa compatimesti , mai bine ai da niste sfaturi , daca ai de dat..
Achileas
hehe... sfatul pe care a vrut probabil sa-l dea a fost ca analiza stirilor de moment e o vrajeala. cine sta cu degetul pe buton la stiri si asteapta sa intre in directia in care crede c-o sa se miste piata, iese mai bine aruncind o moneda in sus. parerea mea dupa 3 ani de tranzactionat live.
cit despre analiza tehnica... indicatorii sunt cam inutili. directia se urmareste cu metode clasice si simple, nu cu indicatori statistici. traderul profitabil vrea sa inteleaga ce se intimpla pe piata in prezent, nu vrea sa vada ce s-a intimplat in trecut. asa ca, in afara de schimbarea vitezei trendului (manifestata prin divergente), eu unul nu vad la ce-ar fi buni indicatorii.
si in final: cine vrea sa faca profit, sa invete sa gindeasca la fel ca profesionistii - cel mai bun exemplu este dat de tom williams in "master the markets"...
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.