MadalinIlie
6th May 2009, 15:07
QUOTE (Campers @ May 5 2009, 23:17)

salut
pai , problema sta in felul urmator : foarte multa lume stie cum arata chartul la oanda .. -> extraordinar de prost , n-ai cum sa te folosesti de el.
solutia ? folosesti un chart de la un alt broker mt4 pe demo .
Deci , sa zicem ca EUR/USD are la 1.3000 rezistenta (cam la toti brokerii care traiesc din spread , deci nu e si cazul oandei . Majoritatea brokerilor , "traiesc" din spreadul celor care cumpara/vinde, deci pe ei nu ii intereseaza daca pierzi sau castigi . Ei bine , oanda nu mai stiu exact cum si ce face , dar stiu ca daca tu pierzi , ei castiga , deci au tot interesul sa te "ajute" sa pierzi" ) . Bun , iti faci "mataniile" pe chartul mt4 , vezi ca la 1,3 e rezistenta , asa ca pui la oanda TP cu 10 pipsi mai jos , in caz de difera spread ..etc etc . Eh , apoi la toti brokerii urca EU dupa cum te asteptai , ajung pana la 1,3 ..dar la oanda abia ajunge pana la 1,280 !!
nu stiu , mi se pare tare straniu ca am pierdut pozitii de peste 60-70 pipsi , doar din cauza la 3-4 pipsi cat mai avea pana la TP iar eu nu am fost acasa sa vad ca sunt magari si sa le inchid manual ..
foarte dubios , si chiar nu cred ca sunt doar coincidente
nu ai pt ce ,
Dragos
PS: asculta , si citeste bine , ca la fel citeam si eu cand vorbeau altii de oanda si nu dadeam importanta , ca "n-are cum sa se intample si la mine , sunt aia idioti doar" .
invata din greselile altora , nu fa ca mine !
Salut,
Mersi pentru raspunsuri - intrebare acum :
1.Pe ce tranzactionezi la momentul actual ?
2.La Oanda te-ai dus din ce ai citit pe net ?
O zi usoara,
Madalin
Campers
6th May 2009, 17:49
GBP/JPY EUR/USD GBP/USD EUR/JPY in general , dar se mai intampla sa iau si altele
la oanda m-am dus ca ..m-am cam grabit , si eu fiind student nu prea am avut nici bani ... mi s-a parut ceva misto sa ma pot baga la ei , unde poti tranzactiona si cu mai putini bani ..
barboso
6th May 2009, 22:16
S-a inscris cineva la seminarul de vineri de la Rin ?
barboso
11th May 2009, 13:49
Ce calendare de stiri folositi ?
Incep sa am dubii asupra calendarului de pe ForexFactory, in piata sunt uneori niste miscari cam bruste/puternice pt. o piata normala, sunt mai degraba miscari de genul celor produse de stiri, dar ForexFactory nu indica nimic pt. ziua/ora respectiva.
GubyIQ
11th May 2009, 14:17
eu doar pe cel de la forexfactory il folosesc...imi place ca au adaugat si charturile
nu stiu exact la ce miscari si pe ce perechi te referi, dar cum piata forex e mai puternic corelata cu pietele de actiuni de luni bune, se poate sa fie miscari date de declaratiile vreunui CEO sau de raportarile trimestriale.
barboso
11th May 2009, 14:29
Nu e este prima data, dar, ca exemplu, miscarea generala de astazi, de pe la ora 11, mi s-a parut cam puternica, mai ales ca a fost pe toate cele 12 perechi "ale mele"*, in acelasi timp.
*Am ecranul impartit in 12 charturi, perechile cu cele mai mici spread-uri, de unde deschid / analizez / tranzactionez ceea ce-mi atrage atentia.
GubyIQ
11th May 2009, 14:45
azi au avut in mod sigur o influenta si comentariile lui Soros din Frankfurter Allgemeine Zeitung, care printre altele a spus ca dolarul e deja slab in raport cu euro si nu se asteapta la o depreciere in continuare, ci dimpotriva
in alta ordine de idei, la 11 londra si europa sunt deja incalziti, tokyo mai e si el activ, sunt de asteptat miscari
andreiforex
20th May 2009, 23:29
Salutare.
Sunt nou pe acest forum...
Cum merge tradingul...?
nicc
23rd May 2009, 19:19
Ori ce venit provenit in forex trebuie declarat la fisc? Sa zicem ca depun numai o suta si castig 200
Si sa zicem ca depun la un brocher extern.Sau voi pune mainile in cap pentru umblat!
GubyIQ
23rd May 2009, 23:50
teoretic se trec veniturile in declaratia 200, la care se ataseaza statement`urile pe care le primesti zilnic/lunar de la broker
practic face fiecare cum vrea
treaba e neclara, pt ca acolo se vorbeste de "câștiguri din operațiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen" prin care eu inteleg ca se refera la contracte futures, nu forex spot
Campers
4th June 2009, 15:14
salut
ma poate ajuta cineva cu o mica "problema" la oanda ?
adica , nu chiar problema ..
in fine
vreau sa stiu care a fost la ora 15 ora romaniei , maximul buy pe platforma oanda .
intreb asta pt ca am avut o problema de conexiune (de fapt ei) si n am putut inchide trade ul cand am dorit (1.1150 la fxpro , nu stiu daca si la oanda a fost la aceasi valoare ca mai difera un pic ..) si vreau sa ma "plang" la ei , si nu vreau sa difere cumva pretul si sa spuna ca vreau sa-i prostesc..sau mai stiu eu ce ...
deci , am deschis un long si n-am mai putut sa-l inchid cand am vrut , din cauza serverului lor si as vrea sa stiu daca si la ei a ajuns la 1.150 ( charturile lor mi se par f greu de folosit ,nu le inteleg deloc .. - banuiesc ca e o setare de pe la add study de acolo , dar nu stiu care.. - )
barboso
4th June 2009, 15:36
Ai tranzactionat pe real fara SL / TP ?
Eu am avut tranzactie deschisa long pe AUDUSD, fara SL, pe-un cont de concurs, si la "spic"-ul lui Dudley, la ora 15, mi s-a dus tot contul de 10.000 $...
Din pacate nu te pot ajuta, nu folosesc Oanda...
Campers
4th June 2009, 16:30
am avut SL , dar asta e problema
in loc sa am +70 , am avut -40 .
le-am transmis celor de la "live help" de pe pagina lor , si vad ca mi au dat banii inapoi.
stiu ca suna ciudat , dar totusi nu e deloc corect ! Eu trebuia sa am +70 , nu sa mi se dea doar banii inapoi !
asa cand pierd in prostie (cum face obicei , asta fiind una din putinele castiguri mai maricele) , nu mai au probleme cu serverul ..
le-am trimis un e-mail in care am subliniat ca nu as vrea sa fac publica problema asta pe toate forumurile cu discutii despre forex , ca nu imi sta in caracter , dar nu mi se pare corect ! Si ca astept o solutie pasnica , pt ambele parti (si pt mine , si pt oanda ) .
eu totusi mi-am asumat un risc cand am luat pozitia aia , si mi-au dat doar banii inapoi ..
nu e deloc corect
eu ii inteleg ca au avut probleme , poate chiar n-au depins de ei ci de cei care le tin serverul ..sau mai stiu eu ce , dar sa fie si ei intelegatori !
MadalinIlie
5th June 2009, 12:28
CITAT (Campers @ 4th June 2009, 17:30)

am avut SL , dar asta e problema
in loc sa am +70 , am avut -40 .
le-am transmis celor de la "live help" de pe pagina lor , si vad ca mi au dat banii inapoi.
stiu ca suna ciudat , dar totusi nu e deloc corect ! Eu trebuia sa am +70 , nu sa mi se dea doar banii inapoi !
asa cand pierd in prostie (cum face obicei , asta fiind una din putinele castiguri mai maricele) , nu mai au probleme cu serverul ..
le-am trimis un e-mail in care am subliniat ca nu as vrea sa fac publica problema asta pe toate forumurile cu discutii despre forex , ca nu imi sta in caracter , dar nu mi se pare corect ! Si ca astept o solutie pasnica , pt ambele parti (si pt mine , si pt oanda ) .
eu totusi mi-am asumat un risc cand am luat pozitia aia , si mi-au dat doar banii inapoi ..
nu e deloc corect
eu ii inteleg ca au avut probleme , poate chiar n-au depins de ei ci de cei care le tin serverul ..sau mai stiu eu ce , dar sa fie si ei intelegatori !
Salut,
Cand te-ai inscris ai semnat anumite agreement - uri ; citeste pe acolo sa vezi ce iti spune de platforma, tranzactii etc.
Multumesc,
Madalin
Campers
5th June 2009, 16:17
da , cred ca e specificat in ele ca daca e vreo figura de genul ,ca nu ii intereseaza si nu e problema lor ...
Campers
5th June 2009, 20:11
problema rezolvata 
cred ca incet incet incep sa-mi schimb parerea despre oanda ..(in bine)
nota 10 la faza asta
barboso
5th June 2009, 20:20
Ti-au dat si castigul ?
Campers
5th June 2009, 20:34
da !
barboso
5th June 2009, 20:46
Bravo, felicitari !
Achileas
7th June 2009, 04:20
chestia asta nu se intimpla prea des, dar se intimpla. eu tin o evidenta stricta a tuturor ordinelor - inclusiv cele pending (fac screenshots pe conturi) - ca sa fie totul clar.
la orice broker exista probleme cind treci live... cine tranzactioneaza pe real, stie. cine nu... nu stie si nici nu crede.
weekend fain si s-auzim numai de bine 
CITAT (Campers @ 5th June 2009, 21:11)

problema rezolvata

cred ca incet incet incep sa-mi schimb parerea despre oanda ..(in bine)
nota 10 la faza asta
Nicanor
17th June 2009, 09:37
foloseste cineva sistemul de la fostul vanguard, actualul tradeville ? ma refer la StartradeXT si as dori un feedback legat de aceasta platforma.
barboso
17th June 2009, 11:20
Am incercat-o si pe aia, dar mult mai mult imi place MT4.
In Startrade "imi da cu virgula", nu exista, sau poate ca n-am descoperit-o eu, posibilitatea de a inchide (complet) un ordin manual...
Cumperi 100.000 EURGBP, de exemplu, pretul creste, dar nu poti inchide ordinul pur si simplu, vinzi cei 100.000 EURGBP, tu avand contul in USD primesti contravaloarea in USD, dar mai ramai si cu o coada de cateva lire...
barboso
30th June 2009, 10:38
Ce parere aveti, cum va fi afectat Forex-ul de povestea asta, si ma refer in special la segmentul de retail ?
Amonka
8th July 2009, 20:17
Salut. Sunt nou pe forumul acesta. Sunt curios, daca cineva din voi a apelat vreodata la o companie specializata pe investitii forex, sa-i administreze banii?
Eu am facut contract cu o fimra elvetiana, acum aproximativ 4 luni. Deocamdata merge bine:) pana acum mi-au generat un profit de 27%
GubyIQ
8th July 2009, 20:50
eu nu...n-am incredere in asa ceva.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.