iar la partea aia ca ii "elimina" din sistem pe cei care fac bani multi, te rog sa ma crezi ca e chiar asa
si nu, nu, cei care aveau probleme cu fxcm, nu erau incepatori si nici nu tranzactionau nfp-ul & nici nu erau traderi frustrati!
sorry, dar nu merge cu "crede-ma"... e nevoie de probe...
si n-ai tu de unde sa stii cata experienta aveau aia si cat de frustrati/nefrustrati erau
oricum, sa fim sinceri orice ECN si banci & etc. au uneori functia de market makeri.
bancile evident ca sunt market makeri, dar nu cum ai tu impresiaei au "book A si book B" adica... cei care sunt profitabili pe termen lung sunt bagati in "book A" si ordinele lor sunt trimise in piata adevarata sau respectivul broker face hedge pe piata reala.
iar in "book B" sunt bagati looseri:) ... cei care sunt pierzatori pe termen lung, deci aici respectivii brokeri i-au tranzactia opusa... deci, isi i-a rolul de market maker si cum bineinteles... foarte multi pierd in fx, brokerul castiga destui banuti.
Dar daca unu din "book B" trimite un ordin cu volum mare brokerul il baga temporar in book A ca... e riscant pentru broker sa i-a tranzactia opusa acelui trader , deoarece in caz ca traderul a fost corect iar brokerul, NU, atunci brokerul pierde ceva banuti mai multi din buzunarul lui.
nope, NU asa functioneaza mecanismele de tranzactionare... ar fi mult, mult prea riscant! asta putea face cel mult catev bucketshop-uri maruntele de prin rusia sau alte parti, dar cei mari in nici un caz nu opereaza asa... deci.. NU se face distinctie intre profitabili/neprofitali, ci se cauta contraparti din interiorul marketmaker-ului pt a castiga tot spread-ul... in momentul in care nu mai exista contraparti se offseteaza cu cei care ofera lichiditatea (bancile) - iar in cazul asta se scade spread-ul bancilorUite ce se intampla cand vrei sa faci un bine si nu ai cu cine discuta (evident, nu ma refer la cei dornci in a lua contact cu informatii noi is utile ci la cei lipsiti de educatie si care - ca stim cine-i fudul - scriu plini de incredere).
tu NU AI CUM sa faci bine! baga la cap! si nu iti mai da cu parerea in mod cretin despre educatia mea! Ideea este ca aici ar trebui sa aiba loc discutii constructive, schimb de idei etc. iar daca exista divergente sa fie rezolvate prin argumentari logice, exemplificari etc si nu prin iesiri impulsive si jigniri
M-AM PLICTISIT sa raspund logic, cu exemplificari, etc. unor trepadusi retarzi care ori sunt al naibii de tampiti ori fac reclama la teletrade! oricine a citit thread-ul asta stie ca s-a tot dezbatut problema asta! si ce exemplificari ai vrea, flacau? o lista uriasa cu market makeri din care rezulta ca vasta majoritatea au spread-uri de 2-3 PIPS eurusd? sau ce? (caracteristice indeosebi "retardatilor", adica acelora care se simt si nu vor sa accepte - ca sunt niste "parliti", asociind altora propriile caractersistici, eventual ca sa nu se simta signuri).
ai dat-o in argumente de copil de 4-5 ani? "cine spune ala este ca magarul din poveste"?
sorry, dar esti limitat rau... si, repet, baga la cap: educatia si competenta profesionala nu au nici o legatura cu replicile agresive... acestea sunt generate doar de prostia unora, care se incapataneaza sa repete tot felul de imbecilitati si sa mai si faca reclama la niste escroci... la fel cum, si in real-life, poti sa ti-o iei peste cap de la orice individ, indiferent ce educatie areMa cunosti personal? Cum poti sa ma caracterizezi daca nu stii cine sunt, ce stiu, ce fac etc.?
te faci cunoscut, prin afirmatiile tale Oricum, e bine ca stim acum - doar fxcm si oanda sunt oficiali, restul (cu mult peste 100 de brokeri) sunt TOTI niste hoti... mama lor de infractori..., oare cum de nu ne-am dat seama, oricum bine ca stim acum in cine sa avem incredere.
cine ti-a zis ca NUMAI fxcm si oanda sunt "oficiali"? (auzi la el, ce exprimare, cica "oficiali")... huh? eu nu! eu doar am dat doua exemple de market makeri majori (cei mai mari in momentul de fata) cu spread-uri mici... adevarul e ca totusi, majoritatea sunt o varza totala si pot da faliment oricand...
daca vrei totusi liste (macar partiale) cu market makeri de incredere din SUA - care s-au supus cererilor autoritatilor americane si si-au marit capitalul la minim 5 milioane $, poti gasi pe diverse site-uri(forumuri), cum ar fi asta: http://www.fxstreet.com/forum/showthread.php?t=1005 sau pe siteul cftc.gov, aici: http://www.cftc.gov/marketreports/financia...rfcms/index.htm si vezi singur cat capital au, de cat apital au nevoie, etc...
cu alte tari, lucrurile sunt mai complicate... cu UK de ex. e simplu, pt. ca sunt reglementati de FSA, insa multe tari NU au NICI UN FEL DE REGLEMENTARE SPECIFICA, cel mai rasunator caz fiind cred Elvetia! desi e o tara cu o veche traditie si o industrie financiara uriasa, partea de retail forex, a fost scapata de sub control(acum urmeaza sa se reglementeze, dar nu stiu exact cand va fi gata legislatia)... doua exemple de market makeri elvetieni care au dat faliment sunt Tradex Swiss AG si Neuimex ... teletrade e o firma ruseasca, nereglementata... ce incredere poti sa ai? si North Finance la fel... astia erau de ceva ani pe piata ruseasca(unde se puteau face smecherii) si si-au deschis o filiala in cipru... treaba a mers ce a mers pana s-au bagat autoritatile la controlat... in scurt timp, au aparut pe siteul: http://www.cysec.gov.cy/warnings_en.aspx si si-au incetat operatiunile din cipru, recomandandu-le clientilor sa se mute la alt market maker.. Initial incercasem sa clarific unele chestiuni bazandu-ma pe cunsotinte proprii si pe experienta - pe lucruri TRAITE NU AUZITE, CITITE etc., deoarece unii vad situatia altfel sau nu vor sa accepte, ori nu cunosc unel lucruri etc. ca doar de-asta este forum. Dar na, apar si "scam"-uri.
TU NU AI EXPERIENTA! in momentul in care spui ca 5 pips/eurusd e spread mediu, te-ai compromis instant... iar cand insisti ca o firma minora, ruseasca(astia sunt campioni la tepe), e o firma grozava, deja pari vreun escroc pus de cei de la teletrade sa faca reclama...Chiar regret ca am postat pe acest
threat.
ca sa vezi cine vrobeste de "needucati"
chiar e penibil cum incearca tot felul de trepadusi pusi pe reclame mizerabile sa "dea lectii" unor oameni cu deja ceva ani de experienta reala, cu bani reali, pe piata forex