FOREX
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60

tybyyy

In primul rand felicitari pentru ,soso beton, esti cel mai vechi de pe acest forum.
O intrebare am ,eu am deschis un cont real pe IFOREX
si am citit aici despre OANDA.COM ca este cea mai buna platforma de tranzactionare.
Care este diferenta dintre ele?
soso_beton
QUOTE (tybyyy @ Mar 22 2008, 17:19) *
In primul rand felicitari pentru ,soso beton, esti cel mai vechi de pe acest forum.
O intrebare am ,eu am deschis un cont real pe IFOREX
si am citit aici despre OANDA.COM ca este cea mai buna platforma de tranzactionare.
Care este diferenta dintre ele?

Din pacate nu am tranzactionat cu iforex deci nu pot sa am o parere despre ei smile.gif
oanda.com nu pot sa zic ca sunt cei mai buni dar garantat sunt printre cei mai buni: sunt vechi, reliable, flexibili iar daca nu faci scalping nu cred ca o sa ai probleme cu ei. Ca si platforma tehnica nu sunt sttraluciti daca vreo sa aplici TA direct pe graficele lor dar poti sa faci TA pe un cont demo de MT si tranzactionarea pe oanda, asa fac eu de mai bine de 2 ani deja si nu duc lipsa de nimic.
Acum cand o sa am mai mult de 100K euro in cont (nu in viitorul apropiat wink.gif ) ma gandesc serios sa renunt la spot forex si sa tranzactionez currency futures - echivalent aprox cu spot dar intr-un mediu complet regulat.

-soso, fxtrader.ro

tybyyy
soso beton tranzactionezi forex in timpul liber sau e un ca un job full time?
soso_beton
QUOTE (tybyyy @ Mar 22 2008, 23:33) *
soso beton tranzactionezi forex in timpul liber sau e un ca un job full time?

Nu e nici pe departe fulltime, si nici nu planuiesc. In sensul ca imi ajunge 1 ora/zi sa imi fac analiza si sa-mi gestionez pozitiile, tranzactionez pe dailies. Nici in cont nu am o suma asa mare care sa imi permita sa traiesc din profituri. Activitatea asta o vad ca pe o investitie, cu grad de risc ridicat ce-i drept dar care cred ca o sa ma rapslateasca cu varf si indesat in timp.
GubyIQ
@soso_beton ce avantaje vezi in tranzactionarea futures fata de spot? huh.gif
soso_beton
QUOTE (GubyIQ @ Mar 23 2008, 15:01) *
@soso_beton ce avantaje vezi in tranzactionarea futures fata de spot? huh.gif

Siguranta fondurilor! La sume foarte mari altceva nici nu ma intereseaza decat sa fiu protejat in cazul unei crize (faliment de exemplu). Din ce am citit derivatele clasice cum sunt futures sau options au o prioritate mai mare in cazul falimentului spre deosebire de fondurile pastrate la un broker fx pt spot trading. Nu sunt 100% sigur ca intradevar asa este dar mai bine "be safe than be sorry". O posibila suraa http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=72435
GubyIQ
mda, protectia fondurilor e o chestiune destul de delicata. Dar din ce am citit, sunt brokeri care garanteaza anumite sume, de ex. la saxobank parca era vorba de 40k euro. Pe de alta parte, cand ajungi la sume serioase ma gandesc ca iti deschizi mai multe conturi la brokeri capitalizati serios (de ex. mie greu sa cred ca Deutsche Bank ar da faliment).

soso_beton
QUOTE (GubyIQ @ Mar 23 2008, 18:10) *
mda, protectia fondurilor e o chestiune destul de delicata. Dar din ce am citit, sunt brokeri care garanteaza anumite sume, de ex. la saxobank parca era vorba de 40k euro. Pe de alta parte, cand ajungi la sume serioase ma gandesc ca iti deschizi mai multe conturi la brokeri capitalizati serios (de ex. mie greu sa cred ca Deutsche Bank ar da faliment).

De-acord, si eu m-am gandit la "risk spreading" peste cel putin 2 brokeri, multi fac asa si e o idee buna. Despre banci nu stiu ce sa zic, chiar nu stiu care e suma minima ca sa poti tranzactiona direct prin ele dar sunt aproape convins ca noua muritorilor de rand ne e inacesibila.
netz
sal baieti, sunt mai nou pe plaiurile astea. am mai citit si intrebat in stanga si in dreapta despre sfaturi de invatat sa tranzactionezi, insa doar din forumuri nu prea imi pot creiona o idee si nici n-am performat prea bine pe demo de Metatrader. acu nici cu engleza nu prea ma descurc si deja sunt limitat la spatiul RO ptr informatii.

ma gandeam ca poate stiti pe cineva care sa investeasca si banii altora pe piata FX? Desi as vrea sa invat si eu as prefera, pentru inceput, sa colaborez cu cineva care sa se ocupe de managementul lor, impartim cash-ul si poate mai prind si cate o idee, doua. nu ca cineva ar fi fraier sa spuna secretul pe care cu multa munca l-a descoperit singur(in mai mare sau mica masura) dar macar sa mi se indice o directie sau alta. iar sa-mi dedic tot timpul pt FX nu merge caci e riscant sa lasi jobul zilnic pt asta. nu stiu ce sa zic.

Eu am gasit pe site-ul CNVM patru societati de consultanta autorizate: BERG, orpheus, dreamteam si KTD . Acum doar de KTD stiu de la tmctv insa nu se baga pe piata FX cu sfaturi (chiar pe forumul lor ziceau asta). Interesant e cu ce se luada astia de la dreamteam...zici ca au venit cu Harlem globe trotters sa faca figuratie smile.gif. Or mai fi si Teletrade sau amaris dar nu stiu prea multe despre niciunii.

Acum ma gandesc ca daca ai reusi sa faci randamente cat sa nu mai ai grija zilei de maine nici n ar mai avea rost sa te complici invatandu-i pe altii, dar cine stie, poate sunt nu-i asa.
Mai studiez oricum posturile voastre anterioare si poate oi gasi o solutie.

bafta
soso_beton

netz nu stiu ce sa zic, doar mare atentie, nici nu mai mentiona Teletrade citeste mai in spate si vezi ca de fapt is niste tzapalai nerusinatzi...
daca vrei sa iti dai fondurile la tranzactionat printr-o pers fizica in mod normal ar tb sa iti puna la dispozitie jurnalul trade-urilor pe ultimele 9-12 luni cel putin.

-soso, fxtrader.ro
netz
QUOTE (soso_beton @ Mar 24 2008, 09:25) *
netz nu stiu ce sa zic, doar mare atentie, nici nu mai mentiona Teletrade citeste mai in spate si vezi ca de fapt is niste tzapalai nerusinatzi...
daca vrei sa iti dai fondurile la tranzactionat printr-o pers fizica in mod normal ar tb sa iti puna la dispozitie jurnalul trade-urilor pe ultimele 9-12 luni cel putin.

-soso, fxtrader.ro

pers juridica ar fi mai ok caci daca sunt si reglementati ar putea fi un bonus la credibilitate.
Daca e pers fizica, nu e o probl daca se studiaza istoricul de pe platforma live. in orice caz...nu prea sunt variante. toti sunt pt ei, ceea ce e de inteles intr-o oarecare masura.
Cand or aparea si cei care sa aiba curajul sa faca bani si pt altii o sa fie tare.
vom videa.
tr0tt3r
Eu am fost la niste cursuri de forex tinute de cei de la dreamteam si mi s-au parut de treaba oamenii...nu mi-au lasat impresia de tepari. Acum daca intri pe site-ul lor dreamteam.ro ai sa vezi ca administreaza conturi de la 25000 in sus, sau cel putin asa am inteles eu. La curs au aratat si un cont live si aveau cam in jumatate de an la un cont de 30.000 profit 100%. Din ce ziceau ei nu pot garanta un x% profit dupa y luni (mi se pare de bun simt).
Vezi daca te intereseaza tin cursuri de forex in mai la ASE, este 500 lei pt studenti...putin cam mult dupa mine, dar cei care au mai fost si in trecut pot veni moca. smile.gif
whitewolf
Am vorbit si eu cu Eugen Pavel de la dream-team. A scris o carte cu informatii generale bineinteles cuprinde ceea ce gasesti peste tot.L-am intrebat de colaboratori si a zis ca anul viitor s-ar putea sa aiba nevoie de colaboratori pentru forex. Sunt curios ce te invata la curs.Spune-ne tu tr0tt3r ce te invata la curs? Iti arata toate tehnicile/sistemele pe care le folosesc ei si exemple reale pentru acele sisteme? Poti sa ne spui una dintre ele? Merci. Eu as face cursul daca as avea gramezi de bani:) dar parca n-as da banii pe ceva ce s-ar putea sa stiu deja
srndipity
am fost ieri la marriott la o lansare a unei platforme de tranzactionare RomFX. a fost destul de interesant desi recunosc, nu prea m-am interesat decat acum despre asta. a venit un tip din israel si a vorbit foarte convingator, dar avand in vedere ca sunt incepator sunt destul de sceptic. poate imi da cineva un sfat dupa ce va uitati pe site la ei. ms smile.gif
soso_beton
QUOTE (srndipity @ Mar 27 2008, 11:08) *
am fost ieri la marriott la o lansare a unei platforme de tranzactionare RomFX. a fost destul de interesant desi recunosc, nu prea m-am interesat decat acum despre asta. a venit un tip din israel si a vorbit foarte convingator, dar avand in vedere ca sunt incepator sunt destul de sceptic. poate imi da cineva un sfat dupa ce va uitati pe site la ei. ms smile.gif

sunt reselleri avafx, din cate am vazut pe situl lor nu apar spreadurile ceea ce ma face sa cred ca nu sunt din categoria spreadurilor mici.
ce-ti recomand e sa cauti pe forexfactory despre avafx, sa vezi cat de vechi is, etc.

Apropro ce a fost asa de convingator?

-soso, fxtrader.ro

tottyovi
a depus/ retras cineva de la forexwebtrader.com?
multumesc
bobemil

Stie cineva unde se poate tranzactioana online USD/RON? Ma ocup de importuri din state si bancile nu iti ofera cel mai bun curs. Am incercat multe Oanda, dbFX etc si nici una nu ofera RON in vreo pereche.

srndipity
a fost convingator in sensul ca a vorbit despre cum se pot face bani rapid si usor si ca tranzactionarea pe FOREX nu mai este ceva exclusivist, e la indemana oricui. E vreo problema ca sunt reseleri?
soso_beton
QUOTE (srndipity @ Mar 27 2008, 17:50) *
a fost convingator in sensul ca a vorbit despre cum se pot face bani rapid si usor si ca tranzactionarea pe FOREX nu mai este ceva exclusivist, e la indemana oricui. E vreo problema ca sunt reseleri?

Nu e o problema ca sunt reselleri doar sa te uiti si la alte oferte.

Urat din partea lui, stie foarte bine ca mult mai rapid si mai usor se pierd banii pe forex decat se fac. Romfx are -1 din partea mea.

-soso, fxtrader.ro
gtk
QUOTE (netz @ Mar 23 2008, 22:24) *
sal baieti, sunt mai nou pe plaiurile astea. am mai citit si intrebat in stanga si in dreapta despre sfaturi de invatat sa tranzactionezi, insa doar din forumuri nu prea imi pot creiona o idee si nici n-am performat prea bine pe demo de Metatrader. acu nici cu engleza nu prea ma descurc si deja sunt limitat la spatiul RO ptr informatii.

ai face bine sa te apuci de invat engleza ca vei avea mare nevoie... de la vasta majoritate a materialelor informative la discutiile cu broker-ul, totul e in limba engleza...

QUOTE (netz @ Mar 23 2008, 22:24) *
ma gandeam ca poate stiti pe cineva care sa investeasca si banii altora pe piata FX?

chiar nu mai ai ce face cu banii? naughty.gif

QUOTE (bobemil @ Mar 27 2008, 12:42) *
Stie cineva unde se poate tranzactioana online USD/RON? Ma ocup de importuri din state si bancile nu iti ofera cel mai bun curs. Am incercat multe Oanda, dbFX etc si nici una nu ofera RON in vreo pereche.

usdron nu stiu sa fie oferit de cineva, iar daca ar exista ar fi o pereche sintetica (adica s-ar adauga spread-urile de la eurusd si eurron), leul nefiind cotat direct contra dolarului... saxobank ofera eurron insa nu vad cum ai putea schimba, ca parca nu se ocupa de asa ceva... interactiv brokers se ocupa de servicii de genul asta, dar nu ofera eurron...

QUOTE (srndipity @ Mar 27 2008, 17:50) *

right! rapid si usor! w00t.gif
poti sa te gandesti deja la ferrari-ul pe care ti-l vei lua peste cateva luni.... naughty.gif

ps. daca sunt reselleri, cu siguranta ca la broker-ul "original" ai un spread care contine si o portie de profit pt. respectivul reseller, profit pe care il primeste la fiecare tranzactie a ta, indiferent daca tu castigi sau pierzi... oanda are cele mai mici spread-uri dintre retaileri tocmai din cauza ca nu lucreaza cu intermediari...
bobemil

"
usdron nu stiu sa fie oferit de cineva, iar daca ar exista ar fi o pereche sintetica (adica s-ar adauga spread-urile de la eurusd si eurron), leul nefiind cotat direct contra dolarului... saxobank ofera eurron insa nu vad cum ai putea schimba, ca parca nu se ocupa de asa ceva... interactiv brokers se ocupa de servicii de genul asta, dar nu ofera eurron..."

m-am uitat pe interactiv brokers si nu ofera USD/RON. am gasit ceva interesant pe fxstreet.com(http://www.fxstreet.com/rates-charts/forex-rates/) . Ei ofera cotatii updatate continuu la EUR/RON si la USD/RON. Pot presupune corect ca exista pe Forex aceste perechi? Adica cineva le tranzactioeaza in fiecare zi. Intrebarea ramane ce broker include in platforma de trading online si perechi cu RON.
gtk
pai am zis ca saxobank ofera eurron.... si se pare ca si astia: http://www.vanguard.ro/site/produse/forex.aspx ... "O gama variata de perechi de valute, inclusiv EURRON si USDRON"...
srndipity
nu ma gandeam la ferarri... dar asteptam o parere mai avizata... biggrin.gif
intrebarea poate ca ar fi trebuit sa fie de genul...cum sa aleg cea mai buna platforma? si ce pb ar avea asta?
soso_beton
QUOTE (srndipity @ Mar 28 2008, 10:17) *
nu ma gandeam la ferarri... dar asteptam o parere mai avizata... biggrin.gif
intrebarea poate ca ar fi trebuit sa fie de genul...cum sa aleg cea mai buna platforma? si ce pb ar avea asta?

Pt a alege o platforma as lua in considerare urmatorii factori:
1. Care este pozitia minima care ma lasa sa o deschid? Conteaza mult pt ca daca nu esti suficient capitalizat nu poti sa faci un manegement adecvat, afecteaza foarte mult rezultatul si de obicei intr-un mod negativ, adica o sa pierzi mai usor si mai mult. Flexibilitatea pozitiei inseamna sa poti sa iti setezi un Stop Loss bine gandit (tehnic sau nu) fara sa afecteze riscul maxim admis de sistemul tau.
2. Imi sunt in siguranta banii la brokerul respectiv? Nu cred ca are rost sa explic de ce e imporatant mai ales pt sume mari. Cum poti sa determini daca un broker e ok sau nu? Pai nu prea poti in afara de istoria brokerului si ce zice lumea pe forumuri. Aici vorbesc de brokerii spot fx exclusiv.
3. Platforma se ridica la asteptarile mele si ale sistemului meu dpdv tehnic? Depinde de sistem in parte: Am nevoie de automatic trailing stops? Am nevoie ca pe platforma respectiva sa ruleze un sistem automat? Cum fluctueaza spread-urile in conditii extreme? etc...

Eu personal folosesc si recomand Oanda, eventual dai un test si vezi cum iti place.

-soso, fxtrader.ro
srndipity
multumesc pt sfaturi! kisstogether.gif
mai era un aspect pe care l-au scos in evidenta si la conventie, dar si pe site...ca se ocupa si de partea educationala pt europa de est si ca vor sau organizeaza deja cursuri si seminarii.
cat despre platforma, mi-am facut un cont demo si pare ok.... din puctul meu incepator de vedere biggrin.gif

Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.