FOREX
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60

ass

QUOTE(Twinsen @ Oct 11 2005, 09:54)
Pai raspunsul ar fi simplu...
Pe langa banii care ii castigi din administrarea propriului cont  mai castigi si % din castigurile conturilor pe care le administrezi.
*

Motivele sunt multiple, insa pe scurt pot spune ca-mi plac oamenii care gandesc peacefingers.gif
Gobi
Dati-mi un motiv pentru care as lucra pentru altu' sa-i fac lui bani, pe timpu' meu, atat vreme cat pot folosi acel timp pentru mine fara sa dau socoteala nimanui.
In fond acolo nu fac ce vreau eu cand vreau eu.
Ceea ce e frumos la forex este ca poti lucra pe cont propriu.Daca te pricepi sa faci bani din forex foarte bine, daca nu lucrezi pentru altu'.

Gobi
Dati-mi un motiv pentru care as lucra pentru altu' sa-i fac lui bani, pe timpu' meu, atat vreme cat pot folosi acel timp pentru mine fara sa dau socoteala nimanui.
Ceea ce e frumos la forex este ca poti lucra pe cont propriu.Daca te pricepi sa faci bani din forex foarte bine, daca nu lucrezi pentru altu'.
Twinsen
QUOTE(Gobi @ Oct 11 2005, 10:54)
*

Pai sa zicem ca tu ai un portofoliu de 10 000$ De astia te ocupi si scoti un 20% profit pe luna care inseamna 2000$

In momentul cand lucrezi la o firma nimeni nu te poate opri sa-ti administrezi in continuare banii.
Dar pe langa astia firma vine si iti da un procent de 25% din castigul obtinut din administrarea portofoliilor unor clienti in valoare de 100 000$
Daca obtii si la stia un profit de 20 % pe luna rezulta ca tu o sa mai obtii inca 4000$ banii tai.
Nimeni si nimic nu te poate impiedeca sa-ti administrezi contul tau.

Cand ai obtinut un portofoliu propriu de 200 000$ te poti retrage frumos si intri pe cont propriu.
phaeton
QUOTE(Gobi @ Oct 11 2005, 10:53)
*

raison ai vrut, raison ai primit.....
mr.eugen
servus, eu sunt mai nou p`aci. deja am butonat vreo 3 luni mailuri si mi-a cam ajuns, acum incerc si cu forex. acelora cu invitatii la munca pot sa le raspund deja ca am muncit pt. o firma din bucuresti (desi sunt din iasi) un an de zile si abia mi-am scos banii de mancare pt. mine, dar nevastamea canci. in iasi se ofera de 15 ani incoace doar salariul minim pe economie si la tamplarie de aluminiu, si la facut beton, si la mecanica, si la orice alt job. eu am terminat constructii dar nu mai pot sa lucrez 18 ore pe zi la lopata pe orice vreme pt. 90 $ pe luna.
Mo0NLorD
In curand www.ropay.ro.
Cel mai avantajos curs de schimb E-Gold - RON, MoneyBookers - RON, etc.

Succes!!

andrei81
webminar (seminar pe web:)) interesant
http://www.tradethemarkets.com/video/forex.../forex0922.html

merita ascultat
mr.eugen
mi-am deschis un cont demo pe forex dar nu intelg cum poti vinde/cumpara cand vrei? functie de piata, sau unde se afiseaza ce ai cumparat 10-20-t $ si cum ii pot vinde apoi daca le creste valoarea. va rog sa nu radeti de mine daca ma poate lamuri cineva ii multumesc. nu sunt familiarizat cu programul in sine (java..) partea financiara o inteleg eu dar nu stiu daca pot face ceea ce vreau cand vrea.
phaeton

QUOTE(mr.eugen @ Oct 13 2005, 12:53)
mi-am deschis un cont demo pe forex dar nu intelg cum poti vinde/cumpara cand vrei? functie de piata, sau unde se afiseaza ce ai cumparat 10-20-t $ si cum ii pot vinde apoi daca le creste valoarea. va rog sa nu radeti de mine daca ma poate lamuri cineva ii multumesc. nu sunt familiarizat cu programul in sine (java..) partea financiara o inteleg eu dar nu stiu daca pot face ceea ce vreau cand vrea.
*

incearca sa incepi mai intii cu manualul de utilizare a platformei ( ca e web base/java sau software).e cel mai scurt drum, putini pe'un forum o sa-ti explice mai bine cum si ce sa butonezi.

également , niste introduceri n'ar strica .... ca nu'i chiar ca si cum ai vinde la piata, forexu' asta .. desi principiile sunt cam aceleasi : cumpara ieftin vinde scump sau cumpara scum vinde si mai scump. (cu particularitatea ca pe pietele financiare, lucrand in marja, poti castiga si de pe scaderea cotatiilor).

http://www.fxstreet.com/nou/continguts/kno...=fxstrategylogo
sherpishoru
QUOTE(mr.eugen @ Oct 13 2005, 12:53)
mi-am deschis un cont demo pe forex
*

Daca e vorba de forex.com te pot ajuta eu.Si eu am tot un cont demo(al patru-lea).
sherpishoru
Post dublu
mr.eugen
nu in engleza va rog stiu engleza generala sau pt.constructii & mecanica, la trade market am "lipsit".

multam oricum celor care mi-au dat un raspuns
ovidelu
Si pana la urma: are cineva bani "in mana" cu ajutorul FOREX-ului?

Astept eventual reply-uri de genul: am bagat xxx USD si dupa 2-3... luni am xxx USD. Dar pe conturi reale, nu pe cele virtuale.
phaeton
QUOTE(mr.eugen @ Oct 14 2005, 11:41) *
nu in engleza va rog stiu engleza generala sau pt.constructii & mecanica, la trade market am "lipsit".

multam oricum celor care mi-au dat un raspuns

atunci, cam ai o "problema" ... pe care ar fi bine s'o rezolvi inainte de a te apuca de trading,
caci majoritatea literaturii despre trading e scrisa in engleza; iar jumatatile de masura, ca in orice alta chestie.. te fac sa ramii in urma.
mr.eugen
merci, ma straduiesc. sa ma prind despre ce-i vorba, a am castigat 800$ pe demo.
Oceni_haraso
smile.gif
Bilant, dupa doua saptamani de activitate pe Marketiva pe live (aproximativ trei saptamani de forex - cu tot cu demo).
andrei81
QUOTE(Oceni_haraso @ Oct 17 2005, 15:56) *
smile.gif
Bilant, dupa doua saptamani de activitate pe Marketiva pe live (aproximativ trei saptamani de forex - cu tot cu demo).

clapping.gif

Un nou guru al FX sau norocul incepatorului?

Felicitari!!!!!
Oceni_haraso
QUOTE(andrei81 @ Oct 17 2005, 18:18) *
clapping.gif

Un nou guru al FX sau norocul incepatorului?

Felicitari!!!!!

Nici una nici alta... smile.gif

Forexul nu este un joc de noroc.

Singurele mele "secrete" sunt rabdarea si stradania de a-mi proteja capitalul.

Saptamana asta nu a mers netul cum trebuie, asa ca am facut doar trei dolari. Acum am 13$. Pe contul real. Pe cel virtual am 247474 $.biggrin.gif
Si am un ordin live si unul virtual, active inca, ambele pe -.
Dar nu ma grabesc.
Saptamana de lucru este pe sfarsite, daca pana la miezul noptii se schimba trendul si imi ating tinta, bine, daca nu, la sfarsitul zilei inchid calculatorul si uit de respectivele ordine.
Am destul de studiat in week-end. smile.gif
caroelg
QUOTE(Oceni_haraso @ Oct 21 2005, 11:35) *

Pls, imi spui si mie de unde studiezi ca sa ajungi la rezultate asa de bune? Mi-ar prinde bine o bibliografie bine intocmita; stiu ca informatii sunt cu nemiluita, dar sigur nu sunt toate la fel de valoroase.
Softpedia? Altceva (in lb. romana, eventual)? rolleyes.gif
andrei81
QUOTE(Oceni_haraso @ Oct 21 2005, 10:35) *

Singurele mele "secrete" sunt rabdarea si stradania de a-mi proteja capitalul.

Saptamana asta nu a mers netul cum trebuie, asa ca am facut doar trei dolari. Acum am 13$. Pe contul real. Pe cel virtual am 247474 $.biggrin.gif
Si am un ordin live si unul virtual, active inca, ambele pe -.
Dar nu ma grabesc.
Saptamana de lucru este pe sfarsite, daca pana la miezul noptii se schimba trendul si imi ating tinta, bine, daca nu, la sfarsitul zilei inchid calculatorul si uit de respectivele ordine.

clapping.gif clapping.gif
de la aprox 19000 la 247247 pe demo in cateva zile. tind sa cred ca e prima varianta. un nou guru.
Felicitari inca o data!!!!. si daca vrei si ai ceva de share-uit iti multumesc anticipat.
Oceni_haraso
QUOTE(caroelg @ Oct 21 2005, 11:46) *
Pls, imi spui si mie de unde studiezi ca sa ajungi la rezultate asa de bune? Mi-ar prinde bine o bibliografie bine intocmita; stiu ca informatii sunt cu nemiluita, dar sigur nu sunt toate la fel de valoroase.
Softpedia? Altceva (in lb. romana, eventual)? rolleyes.gif

In limba romana sunt cam putine materiale despre forex. O cautare pe google, dupa “forex” mi-a returnat destule rezultate, numai ca multe dintre ele erau despre … fotbal. smile.gif

Aici gastesti cateva lucruri introductive. Cam simplist expuse, dar merita citit.
Cred ca cea mai importanta idee, este :

“Este cunoscut ca operatorii incepatori, impresionati de randamentul crescut al tranzactiilor Forex, tind sa foloseasca fonduri excesive, si de multe ori pierd pozitii care sunt inchise automat datorita cerintelor de marja.
In consecinta pe primul plan se situeaza disciplina. Un operator disciplinat care are doar cateva operatiuni pe saptamana este o conduita indicabila.”
Pe ideea asta merg si eu. Prefer sa am cateva tranzactii pe saptamana reusite, decat mai multe si haotice.

In plus:
E foarte important sa nu operezi cu o suma mai mare decat iti permiti . O greseala frecventa e abuzarea de leverage si astfel operarea cu fonduri excesive. Prin leverage cu doar $1000 se pot tranzactiona $100.000, dar asta nu inseamna ca la un cont de $ 5000 trebuie sa opereze cu intregul fond. De multe ori cand se tranzactioneaza cu mai mult, o operatiune trebuie inchisa din ratiuni de marja. Cei mai multi operatori analizeaza graficele corect si cumpara contracte, dar au tendinta de a folosi fonduri excesive. Este indicat ca valoarea unui contract sa nu depaseasca 15-20% din valoarea unui cont.

Deasemenea, trebuie cunoscute si evitate cele mai frecvente greseli pe forex.

In rest, cum spune si John Carter, traderii amatori devin traderi profesionisti atunci cand inceteaza sa se concentreze asupra a cat ar putea sa castige la o tranzactie si se concentreaza asupra protejarii propriului capital.
Stiu ca a mai fost dat linkul, dar acest seminar chiar trebuie ascultat!

QUOTE(andrei81 @ Oct 21 2005, 21:32) *
clapping.gif clapping.gif
de la aprox 19000 la 247247 pe demo in cateva zile. tind sa cred ca e prima varianta. un nou guru.
Felicitari inca o data!!!!. si daca vrei si ai ceva de share-uit iti multumesc anticipat.

Multumesc pentru aprecieri, dar oare un guru ar ajunge in situatia sa aiba toate ordinele pe rosu? smile.gif

Click pentru a vizualiza atașamentul
gtk
QUOTE(Oceni_haraso @ Oct 22 2005, 14:25) *
Cred ca cea mai importanta idee, este :

“Este cunoscut ca operatorii incepatori, impresionati de randamentul crescut al tranzactiilor Forex, tind sa foloseasca fonduri excesive, si de multe ori pierd pozitii care sunt inchise automat datorita cerintelor de marja.
In consecinta pe primul plan se situeaza disciplina. Un operator disciplinat care are doar cateva operatiuni pe saptamana este o conduita indicabila.”
Pe ideea asta merg si eu. Prefer sa am cateva tranzactii pe saptamana reusite, decat mai multe si haotice.
Click pentru a vizualiza atașamentul

e doar o idee... o opinie, fara valoare speciala... dpmdv day-trading-ul e baza pt. forex... asta presupune cateva tranzactii pe zi, nu pe saptamana... tranzactionarea a (doar) catorva pozitii pe saptamana presupune riscuri foarte ridicate... parerea mea... peacefingers.gif oricum, fiecare are un stil propriu de trading, iar reguli universal valabile nu prea exista(teoreticieni sunt multi, numai ca aia sunt lefteri smile.gif )...
Oceni_haraso
QUOTE(gtk @ Oct 23 2005, 02:51) *
e doar o idee... o opinie, fara valoare speciala... dpmdv day-trading-ul e baza pt. forex... asta presupune cateva tranzactii pe zi, nu pe saptamana... tranzactionarea a (doar) catorva pozitii pe saptamana presupune riscuri foarte ridicate... parerea mea... peacefingers.gif oricum, fiecare are un stil propriu de trading, iar reguli universal valabile nu prea exista(teoreticieni sunt multi, numai ca aia sunt lefteri smile.gif )...

Ce pot sa spun? Sunt prea nou si prea mic in forex ca sa pot emite pareri pertinente despre un stil de tranzactionare sau altul.
Dar, daca exista o regula universal valabila in forex, atunci aceasta cred ca este urmatoarea: incearca sa gasesti un stil de tranzactionare confortabil, cel care merge pentru tine.

Eu nu ma simt in largul meu urmarind tranzactii scurte, desi nu exclud posibilitatea sa ating tinta si sa inchid o pozitie doar la cateva minute, zeci de minute sau ore dupa ce am deschis pozitia respectiva. Dar, daca nu am atins tinta pe care am stabilit-o, pot astepta si mai multe zile.

In plus, tranzactiile pe termen lung, mai lungi de o zi, sunt un bun antrenament pentru nervi. smile.gif
Sa zicem ca ai stabilit targetul la +100. Deschizi calculatorul, intri in program si vezi ca esti la +60. In acel moment intervin doua tendinte:
1. Sa te repezi si sa inchizi pozitia, de teama ca trendul s-ar putea intoarce in defavoarea ta.
2. Sa astepti sa atingi targetul. Asta e destul de greu. Sa astepti sa atingi tinta. In urmatoarele ore, trendul poate sa se intoarca, iar de la +60 poti ajunge la +30, +20, sau chiar pe -.
Pentru mine, sa inchid o pozitie la +30, +20, dupa ce am fost si la +60 sau mai mult, e exclus.

Inchid calculatorul si las lucrurile sa curga. Daca nu sunt in situatie de margin call, de care ma feresc ca de foc, atunci nu am de ce ma teme. Mai devreme (poate chiar in aceeasi zi), sau mai tarziu (in cateva zile) imi voi atinge targetul.

In doua saptamani de tranzactionare pe live, am ajuns la 13$ si un pic. Pastrand proportiile, contul demo a crescut de aproximativ 2.5 ori. Daca as intra cu 1000$ live si as pastra ritmul de evolutie, asta ar insemna ca in doua saptamani sa ajung la aproximativ 2500$. Pentru mine, mai ales daca ma raportez la salariile din Romania, ar ajunge.

Dar pentru ca stiu ca nu are rost sa fac calcule de genul asta, pentru ca stiu cat de mari pot fi emotiile atunci cand tranzactionezi live cu sume mari de bani, nu ma grabesc.
Folosesc tranzactionarea pe termen lung tocmai pentru ca doresc sa imi formez o fundatie emotionala stabila. Vreau sa ma pot increde in capacitatea mea de a-mi stapani emotiile. Si abia atunci am sa investesc.

Acum invat despre graficele cu lumanari. Sunt foarte expresive si vreau sa ajung sa "imi vorbeasca pe limba mea". smile.gif
In plus, am luat metatrader si invat programul. Si caut tot ce se poate afla despre pivot point. Sunt atatea de invatat! smile.gif
caroelg
QUOTE(Oceni_haraso @ Oct 23 2005, 09:55) *
In plus, am luat metatrader si invat programul. Si caut tot ce se poate afla despre pivot point. Sunt atatea de invatat! smile.gif

Metatrader l-ai luat gratuit? De unde?

Well, daca nu prea sunt informatii valabile despre Forex in romana, posteaza, te rog, bibliografia in lb. engleza.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.