Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 

Incubatie si Ecloziune la Pasari

- - - - -
  • Please log in to reply
1136 replies to this topic

#1
cactus4monck

cactus4monck

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 104
  • Înscris: 11.01.2010

View PostVlladimir, on 3rd March 2011, 09:19, said:

Multumesc de adresa pentru incubatoare  si postez si eu ce-am zis http://www.heka-brut...php?language=en

Referitor la sroturi: srotul de soia din care este extras uleiul tine cateva luni fara probleme, mai greu este cu Fullfat soia, care este soia prajita si macinata, si contine si uleiul; floarea soarelui contine in coji multa fibra care nu este digerata, si mai si irita tractul pasarilor, de aceea se recomanda srot, deoarece cel mai deschis si cu un usor miros de halva este partial decojit, si acesta tine vreo 2-3 luni, toata chestia este sa fie tinut intr-un mediu constant ferit de temperaturi sub minus, si maxim 15-20 sa zic, si lipsit de umezeala.

Daca are cineva sa-mi spuna conditiile de incubare la oua de gasca si rata, inca mai astept, referitor la incubatoarele astea smechere, de asemenea daca are cineva si s-a jucat cu ele sa-mi spuna macar din cartea lor recomandarile legate de temperatura si umiditate pentru palmipede.

De vitamine au nevoie pasarile mai ales acum cand nu au verdeata, deci ar trebui sa le dai macar la jumate decat recomanda pe pachet, desi nu este de ajuns tot este ceva, si eventual sa suplimentezi restul cu morcovi rasi, bostani, ce gasesti mai ieftin, de exemplu eu am gasit asta toamna bostani placintari cu 0.6 RON en gros (bine am luat 3 saci), sau cumperi de pe la tarani bostanei mari si mai batrani, copti cred ca ii vand toamna si cuy  0.2-0.3/kg, si tin bine daca ii feresti de inghet.

Referitor la incubatul oualor de gasca va pot da cateva indicii. Si eu am incubat pentru prima data anul trecut si nu stiu in ce masura unele esecuri mi s-au datorat mie datorita nepriceperii, incubatorului care era din cel mai ieftin de pe piata sau oualor in sine. Astfel: am pus initial la incubat vreo 23 de oua parca, din care mi-au iesit in final 6 pui. Unul a murit la iesirea din ou, 8 oua au fost limpezi, desi aveam 3 gascani la 10 gaste( e vorba de gasca alba de Rhin, sau hibridul acela de carne derivat din Emden). Conditiile de incubare au fost cele indicate in carticica incubatorului, cu mai multa umiditate decat la ouale de gaina si cu toate celelate(intoarceri, umezirea lor, etc.) luate din cartea"Cresterea ratelor si gastelor".
Dupa aceasta prima incercare nu tocmai reusita, am pus 10 oua sub curca care au iesit toate. La fel am procedat si cu ouale de rata, din care la incubator mi-au iesit sub 50% iar puse sub curca au iesit in proportie de 99%. La fel si cele lasate la rata, au iesit aproape toate(este vorba de rate lesesti).
Am continuat cu incercarea de a scoate pui la incubator, dar acolo, cel putin cu incubatorul meu, nu reusesc sa scot mai mult de jumatate din ei.

View Postinformatorul, on 3rd March 2011, 16:07, said:

Da se poate sa am probleme.... sper sa nu. Trebuie sa imi gasesc un veterinar bun sa le vada, sa vedem de unde gasesc unul, astia de pe la mine se pricep numai la caini si pisici.

Despre Pymuth eu nu au nici un fel problema si deasta intuiesc eu ca ar fi una dintre cele mai bune rase de crescut in gospodarii, in voliere sau in libertate. Eu am incubat oua de la doi crescatori si sunt diferiti, cum ai spus si tu uni sunt violenti si galagiosi iar altii mai calmi. Nu sunt rustici dar invata repede de la altii care sunt asa. Se inblanzesc foarte usor. Pana acum au fost ok, sa vedem cu o sa fie mai incolo. De exemplu ciclul de ouat, am auzit ca nu se intrerupe. Voi continua sa cresc si anul asta.

Stie cineva un veterinar bun sau un cabinat de specialitate aviara in Bucuresti sau ilfov(mai aprape de Buc) ?

Numai bine.

Eu lucrez cu o doamna doctor din comuna Domnesti, are cabinet langa podul peste Ciorogarla. Este tanara, dar vrea sa faca treaba si se intereseaza de toate problemele pe care le-ai putea avea. Se si deplaseaza la domiciliu daca este cazul.
Eu de la dansa iau vaccinurile pe care le administrez singura, realizand concentratiile dupa prospect si dupa fisa de pe site-uri (Romvac, respectiv Pasteur). Tot de acolo am luat si periodicitatea la care trebuie facute si ce specii de pasari trebuie vaccinate cu anumite vaccinuri si care nu.
Sper sa va fie de folos,
Monica

#2
Akomar

Akomar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,101
  • Înscris: 09.09.2008

View PostVlladimir, on 3rd March 2011, 07:19, said:

conditiile de incubare la oua de gasca

Incubarea oualor de gasca

Perioada de incubatie: oua mari: 30- 34 zile; oua medii/mici: 28-30 de zile
Temperatura: 39 Grade Celsius
Umiditatea pana in ultimele 3 zile de incubat: 55%
Umiditatea in ultimele 3 zile: 65%

- ouale nu se ating si nu se intorc in primele 24 de ore
- dupa primele 24 de ore se intorc la 180 grade, minim de 3 ori pe zi
- dupa primele 7 zile de incubat, se pulverizeaza in fiecare zi, apa rece in strat fin peste oua, si se continua zilnic procedura pana in ultimele 3 zile cand se sisteaza.

SURSA - "Keeping Domestic Geese" - Barbara Soanes, 1992

Incubarea oualor de rata -  va urma...

Edited by Akomar, 03 March 2011 - 16:50.


#3
Akomar

Akomar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,101
  • Înscris: 09.09.2008

View PostVlladimir, on 3rd March 2011, 07:19, said:

conditiile de incubare la oua de rata

Incubarea oualor de rata

- Temperature de stocare a oualor 12-15 grade Celsius;
- Foarte important (autorul pune accent) este preincalzirea oualor pana la introducerea in incubator (asa numita preincubare). Aceasta se realizeaza mentinand ouale peste noapte la o temperatura de aproximativ 20 de grade;
- Temperatura recomandata: 38.4 0 C  si se ridica la 39.50 C  in saptamana a 3-a;
- Procedura de "racire a oualor" are efect pozitiv asupra eclozionabilitatii. Aceasta se face in perioada de mijloc a incubatiei, o data pe zi, pentru 10 minute (cateodata chiar jumatate de ora). Foarte important ca aceasta sa nu se faca in prima faza de incubat;
- Primele 24 de ore, ouale nu se intorc;
- Un minim absolut de intoarceri este de 2 pe zi. (la incubarea naturala, rata intoarce ouale la o medie de 35 de minute), deci cu cat mai des cu atat mai bine;
- Intoarcerea nu se face in aceeasi directie ci alternativ stanga/dreapta;
- Umiditatea standard recomandata este de 55%.
- Pulverizarea oualor se recomanda si in cazul oualor de rata in utlima perioada de incubatie.
- Foarte important de asemenea mirajul oualor - cu eliminarea celor infertile.

SURSA: "The Domestic Duck" - Chris and Mike Aston

Edited by Akomar, 03 March 2011 - 17:29.


#4
Vlladimir

Vlladimir

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 06.07.2010
Monica si Akomar va multumesc.

Referitor la ouale de gasca, am gait si eu date despre incubatie si se mentioneaza ca temperatura mai ridicata sa fie la incubatoarele fara ventilator(aprox 39 grade) la cele cu ventilator este  ok 37.5 (cleo are ventilator parca).
La gasca pare mai simplu ca la rata.
Revin cu alte comentarii mai tarziu.

#5
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,990
  • Înscris: 17.03.2005

View PostAkomar, on 3rd March 2011, 16:44, said:

Incubarea oualor de gasca

Perioada de incubatie: oua mari: 30- 34 zile; oua medii/mici: 28-30 de zile
Temperatura: 39 Grade Celsius
Umiditatea pana in ultimele 3 zile de incubat: 55%
Umiditatea in ultimele 3 zile: 65%

- ouale nu se ating si nu se intorc in primele 24 de ore
- dupa primele 24 de ore se intorc la 180 grade, minim de 3 ori pe zi
- dupa primele 7 zile de incubat, se pulverizeaza in fiecare zi, apa rece in strat fin peste oua, si se continua zilnic procedura pana in ultimele 3 zile cand se sisteaza.

SURSA - "Keeping Domestic Geese" - Barbara Soanes, 1992

Incubarea oualor de rata -  va urma...

Eu aici nu prea inteleg ce si cum, treaba cu umiditatea...
In cartuliile incubatoarelor amator de pe piata scrie ca la palmipede umiditatea trebuie sa fie mai mare decat la gaina, adica 70-85 %, nicidecum 55 respectiv 65 in ultimele zile. Apoi treaba cu pulverizarea apei...tinand cont de umiditatea relativa a aerului, in momentul in care pulverizezi apa peste oua, aceasta creste brusc si am vaga impresie ca urca aproape de valorile despre care vorbeam, si se cam mentine asa ceva vreme, chiar si cu o ventilatie buna a incubatorului...Daca intoarcerea se face de cel putin 3 ori pe zi si se respecta procedura umiditatea ar cam fi chair mare o buna parte din timp...

DAca tanti Barbara asta are dreptate iar Cactus a respectat indicatiile din catulia incubatorului, e aproape evident de ce rata de reusita a incubarii a fost atat de mica, diferentele sunt majore in ce priveste umiditatea...

APropo de incubare, am tot citit diverse lucruri despre incubarea la gaina insa nu am priceput o chestiune, ce am citit eu nu explica foarte in detaliu acest aspect desi la capitolul pastrare si pregatirea oualelor pentru incubatie sunt foarte multe detalii...
De ce ouale pentru incubatie nu se spala, nu se curata, etcetc?

Edited by parintele, 04 March 2011 - 02:37.


#6
Vlladimir

Vlladimir

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 06.07.2010
Am zis ca voi reveni:

1. Monica referitor la incubator, deoarece acestea sunt ieftine, este posibil ca sa fie diferente mari intre ele la reglaje(cand zic mari ma refer ca daca este cu 0.5 grd mai mic pentru unele pasari e fatal); alta chestie este unde il pui, daca il pui intr-o camera rece, sau o cunostinta de frica sa nu moara puii, deoareceera o zi mai racoroasa cand au inceput sa ciocneasca, l-a acoperit cu o patura(ca asa scria in carte) si au murit jumate.
2. Referitor la datele de incubatie date de Akomar, as vrea sa stiu daca le ai dintr-un manual, ferma, etc, si eventual ce incubatoare folosesc; intreb deoarece eu am gasit ceva mai diferit; postez mai jos documentul, daca cineva nu intelege, ceva ii explic ce am inteles eu.
3. Pentru palmipede(cel putin gaste) ar fi bine sa avem incubatoare automate ca RCOM 50 PRO, am zis doar la gaste deoarece ouale lor se intorc la 180 grd si se pun orizontale, ceea ce face incubatorul, pe cand la rate la 90, dar se pun intr-o pozitie usor verticala(cum sunt la incubatoarele de volum).
4.Sunt putin in graba, deoarece am vorbit cu vreo 2-3 persoane de oua de Emden, Pomeraniana, si alba de Bourbon, si pe langa faptul ca costa oualele, se obtin si greu, nu vinde multa lume(adica te rogi de ei, in afara, si daca iti dau 10-12 oua, zici Saru'mana); si spre norocul incercarii mele au zis ca vor incerca sa ma serveasca; posibil ca la anul sa nu mai am aceasta sansa.
5. Pt. parinte, ouale nu se spala deoarece sunt acoperite cu un mucus care se usuca, sau daca le speli le eliberezi porii, si pot intra diversi microbi, daca cumva sunt usor murdare, le stergi cu o carpa uscata(bine acum la tara, closca clocea si oua mai murdare si ieseau pui, dar asta e alt aspect); de asemenea se depoziteaza cu varful ascutit in jos in carton de oua, daca le pui pe orizontala trebuie intoarse, se pot pastra 5-7 zile, eventual pui carton ul intr-un sac de gunoi, ca sa tina aer, si o temperatura mai constanta , recomandabil sa nu se puna la incubare oua mai proaspete de 2 zile si mai vechi de 10 zile.

Akomar daca esti in Anglia , crezi ca poti sa afli cat este pretul in Magazin la RCOM50Pro, sau este acelasi de pe ebay; multumesc.
La incubatorul Cleo , matusa mea a scos acum 5 ani , gaste rasa chinezeasca, aproape toate, de asta zic ca depinde de scula, si cum o folosesti; probabil ca o sa cumpar si o chestie de asta pentru monitorizare http://www.adelaida....roducts_id=1442, si continui cu Cleo  :thumbup:

Multumesc de implicare si mai discutam

Attached Files


Edited by Vlladimir, 04 March 2011 - 09:39.


#7
Vlladimir

Vlladimir

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 06.07.2010
Daca intoarcerea se face de cel putin 3 ori pe zi si se respecta procedura umiditatea ar cam fi chair mare o buna parte din timp...

Pulverizarea se face o data pe zi, si ca si explicatie, se reproduce faptul ca gasca vine in cuib uda, de aceea la gaini nu se practica.

#8
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,990
  • Înscris: 17.03.2005

View PostVlladimir, on 4th March 2011, 11:39, said:

Daca intoarcerea se face de cel putin 3 ori pe zi si se respecta procedura umiditatea ar cam fi chair mare o buna parte din timp...

Pulverizarea se face o data pe zi, si ca si explicatie, se reproduce faptul ca gasca vine in cuib uda, de aceea la gaini nu se practica.

STiu care e explicatia, e logic...ce nu prea mai e logic este cum de umiditatea din timpul incubatiei e de doar 55% in asemenea conditii, are mai mult sens intuitiv vorbind o umiditate mai mare decat la gaina... Atat dpdv al faptului ca pasarea vine uda in mediul natural cat si din cauza faptului ca in general pasarile de apa cuibaresc , chiar daca nu neaparat in imediata vecinatate a apei, oricum in zone cu o umiditate mai mare decat pasarile "de uscat" , in speta gainile...
DE aia am si intrebat mai sus cum e cu 55% ala, "logic" fara sa fii specialist ar parea ca umiditatea ar trebui sa fie mai mare decat la gaina...


Quote

Monica referitor la incubator, deoarece acestea sunt ieftine, este posibil ca sa fie diferente mari intre ele la reglaje(cand zic mari ma refer ca daca este cu 0.5 grd mai mic pentru unele pasari e fatal); alta chestie este unde il pui, daca il pui intr-o camera rece, sau o cunostinta de frica sa nu moara puii, deoareceera o zi mai racoroasa cand au inceput sa ciocneasca, l-a acoperit cu o patura(ca asa scria in carte) si au murit jumate.
Incubatoarele amator de pe piata sunt de fapt ...niste junghiuri....e drept, de scos scot, eu am avut recent placuta surpriza sa scot 22 de pui din 23 de oua, (initial 25, 2 nefecundate, unul probabil de la una din gainile cu ou nefecundat, mort in prima perioada a incubatiei...) DAR tehnic vorbind incubatoarele astea sunt cel mult mediocre atat dpdv al capacitatii de a mentine temperatura constanta cat si constructiv, izolare, flux de aer si deci umiditate, etc...

CA idee, am avut probleme cu un electroarges si am vazut cam cum se regleaza, cam cine face service-ul, cam care e "nivelul" pet total..
Pai eu imi pun problema temperaturii la care sunt pastrate ouale, fucntie de durata de pastrare si varsta gainilor, manipulare, ma tot uit pe tabele si tratate de incubatie ca sa micsorez cat mai mult rata de mortalitate samd...si aia regleaza total aleator, dintr-un potentiometru digital, folosind un termometru vai de mama lui  (uneori au 2, ambele indicand altceva, ambele calibrate si omologate :D), sonda de temperatura indita cu totul si cu totul altceva, chiar daca ar indica bine e total inutil pentru ca distanta intre sonda pe capac si gratar e adesea de 1-2 grade, adica mult, etcetc....

Deci parerea mea, incubatoarele astea sunt niste jucarii bune pentru mama mare, care respecta un minim de conditii  in ce priveste incubatia si care are asteptari mediocre...daca ies jumate e deja foarte bine...
SI alta parere, ca aceste incubatoare , asa aiurea cum sunt ele, functioneaza atat de bine totusi pentru ca natura are intotdeauna marje de eroare, tolerante mai mari decat au incubatoarele si omul  nepriceput  la un loc...
Cand insa vorbim de specii mai pretentioase decat gaina e normal ca rata de succes sa fie mult mai mica...

#9
Akomar

Akomar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,101
  • Înscris: 09.09.2008

View PostVlladimir, on 4th March 2011, 07:32, said:

2. Referitor la datele de incubatie date de Akomar, as vrea sa stiu daca le ai dintr-un manual, ferma, etc, si eventual ce incubatoare folosesc; intreb deoarece eu am gasit ceva mai diferit; postez mai jos documentul, daca cineva nu intelege, ceva ii explic ce am inteles eu.
Le-am luat din cartea aia pe care am mentionat-o, o sa ma mai uit sa vad referitor la tipul de incubator ce zicea acolo..

View PostVlladimir, on 4th March 2011, 07:32, said:

5. Pt. parinte, ouale nu se spala deoarece sunt acoperite cu un mucus care se usuca, sau daca le speli le eliberezi porii, si pot intra diversi microbi, daca cumva sunt usor murdare, le stergi cu o carpa uscata(bine acum la tara, closca clocea si oua mai murdare si ieseau pui, dar asta e alt aspect)

da asa este, se numeste cuticula.

View PostVlladimir, on 4th March 2011, 07:32, said:

Akomar daca esti in Anglia , crezi ca poti sa afli cat este pretul in Magazin la RCOM50Pro, sau este acelasi de pe ebay; multumesc.
:) la ce magazin? Nu pot decat sa caut pe net..asa la o cautare simpla am gasit pagina asta: http://www.pandtpoul...CFUFC4QodommE-w
Intotdeauna mi s-au parut foarte mari preturile la incubatoare aici.

View Postparintele, on 4th March 2011, 00:25, said:

De ce ouale pentru incubatie nu se spala, nu se curata, etcetc?
Cum a zis si Vladimir, cuticula are rol de protectie. De curatat le poti curate in functie de gradul de contaminare cu dejectii folosind o periuta dar oricum nu este recomandat sa le incubezi pe cele murdare.

View Postparintele, on 4th March 2011, 10:25, said:

DE aia am si intrebat mai sus cum e cu 55% ala, "logic" fara sa fii specialist ar parea ca umiditatea ar trebui sa fie mai mare decat la gaina...
O sa mai cautam si alte surse de informatie si o sa ne lamurim cum sta treaba exact.

#10
Vlladimir

Vlladimir

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 06.07.2010
Am mai gasit acesta recomandare:



Most forced-air incubators come with specific recommendations for hatching goose eggs and the manufacturer's recommendations should be followed. However, the general recommendation for hatching goose eggs is that for the first 27 days, until the eggs are transferred to the hatcher, the incubator (setter) temperature should be maintained at 37.7°C with a relative humidity of 50-55 percent. The eggs must be placed in a horizontal position in the incubator tray and turned 90 degrees every two hours. If the eggs are in a vertical position in the incubator tray, they must be turned 180 degrees every two hours.
The eggs should be cooled each day during incubation by opening the doors of the setters for 15 minutes from days 4-27 and at the end of the cooling period the eggs should be sprayed with water or preferably with a bactericide solution. The temperature of the water should be 20-25°C. On the seventh day of incubation, the eggs should be candled with a bright light source to check, by transparency, that the embryos are developing normally. Any infertile eggs and dead embryos should be removed. On the 27th day of incubation the eggs must be transferred from the setter to the hatcher. Dead embryos should again be removed at this time.
While in the hatcher the eggs are neither cooled nor sprayed with water and the temperature should be maintained at 37.5°C with the relative humidity at 75 percent. Hatching will begin on day 30 and the ventilation openings on the hatcher should normally be fully opened to allow the goslings to dry before being removed on day 31. Just prior to hatching the goslings will absorb the remaining yolk sac and this enables them to survive for over 24 hours without food or water if they are to be transported. However, in spite of this, it is strongly recommended that goslings be given feed and water as soon after hatching as possible.


Deci se poate aplica si la incubatoarele noastre cu ventilator:
37.7 temperatura-50-55 umiditate; dar la gaini este 45; pt incubare
37.5 temperatura - 75 umiditate; dar la gaini este 60-65; pt ecloziune

Diferenta fata de gaini mai consta si in pulverizarea cu apa si lasarea descoperite cateva minute(scrie mai sus).


AKomar nu mai cauta RCom50PRO, ca oricum e prea scump, mi-a trecut; multumesc de intentie.
Le-am luat din cartea aia pe care am mentionat-o, o sa ma mai uit sa vad referitor la tipul de incubator ce zicea acolo..

Chiar te rog sa te uiti, deoarece temperatura de 39 grd este folosita la incubatoarele fara ventilator, si am nevoie de o confirmare , ca mai speriat putin, vroiam sa vorbesc cu baietii care fac incubatoare sa-mi modifice temperatura in minus el fiind setat la 38.2; si acum......; o sa vorbesc luni.

Edited by Vlladimir, 04 March 2011 - 14:19.


#11
Akomar

Akomar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,101
  • Înscris: 09.09.2008

View PostVlladimir, on 4th March 2011, 12:02, said:

Chiar te rog sa te uiti, deoarece temperatura de 39 grd este folosita la incubatoarele fara ventilator, si am nevoie de o confirmare , ca mai speriat putin, vroiam sa vorbesc cu baietii care fac incubatoare sa-mi modifice temperatura in minus el fiind setat la 38.2; si acum......; o sa vorbesc luni.

Da-mi un PM cu adresa ta de mail sa iti trimit materialul.

#12
fymays

fymays

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 119
  • Înscris: 17.09.2008
Salut,
Am o intrebare in principal pentru crescatorii de prepelite.
Tatal meu s-a pricopsit aseara cu 16 oua de prepelita si ne-am gandit sa crestem intr- cusca cateva 15-20 pentru consumul familiei (atat oua cat si carne).
Acum e problema incubatiei: avem o gaina care a cazut closca de vreo 2 saptamani si nu i s-a alocat nimic pana acum.
Se pot pune oua de prepelita pentru a fi scoase de gaina? Ma gandesc ca gaina ar fi cam grea dar avand in vedere ca e gaina comuna si a mai clocit 2 saptamani a mai slabit si e mai usoara.
Voi ce spuneti se merita sa le pun sub gaina?
Bafta

#13
Vlladimir

Vlladimir

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 06.07.2010
daca e vreo gaina de vreun kil, avem la tara, 2 bucati de scoteau puii in septembrie in podul grajdului; s-ar putea sa mearga; n-am incercat.
Altfel la incubator merg, am scos acum cativa ani, depinde ce vrei sa faci, sa incerci sau sa te apuci de crescut; daca vrei de oua, parca prin piata sunt la  4-5 RON, nu am intrebat, dar parca cam asa.

#14
fymays

fymays

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 119
  • Înscris: 17.09.2008

View PostVlladimir, on 17th March 2011, 16:30, said:

daca e vreo gaina de vreun kil, avem la tara, 2 bucati de scoteau puii in septembrie in podul grajdului; s-ar putea sa mearga; n-am incercat.
Altfel la incubator merg, am scos acum cativa ani, depinde ce vrei sa faci, sa incerci sau sa te apuci de crescut; daca vrei de oua, parca prin piata sunt la  4-5 RON, nu am intrebat, dar parca cam asa.


cam ceva de genul e gaina, in nici un caz nu e un monstru.
de crescut doar pentru familie, nu vreau din piata, mai e si farmecul cresterii lor  :thumbup:

#15
fymays

fymays

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 119
  • Înscris: 17.09.2008

View Postfymays, on 17th March 2011, 19:34, said:

cam ceva de genul e gaina, in nici un caz nu e un monstru.
de crescut doar pentru familie, nu vreau din piata, mai e si farmecul cresterii lor  :thumbup:


nimic,nici o alta parere.
faza e ca gaina se pregateste de clocit si nu stiu daca ouale rezista sub ea

#16
fymays

fymays

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 119
  • Înscris: 17.09.2008

View Postfymays, on 18th March 2011, 18:23, said:




nimic,nici o alta parere.
faza e ca gaina se pregateste de clocit si nu stiu daca ouale rezista sub ea

Revin cu noutati. dupa acest experiment esuat informez ca gainile nu pot cloci oua de prepelita (desi gaina-closca era foarte usoara).
Ouale se sparg.

#17
pufarin

pufarin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,581
  • Înscris: 21.02.2006
Am construit "dulapul" asta, intrebarea mea este unde montez ventilatorul/ventilatoarele si unde plasez si ce diametru pentru gaurile de ventilatie. Ventilatoarele sant de calculator. Uitasem, intra in el 70 - 84 oua de gaina si se poate aduga inca un sertar de 35 - 40 oua.

Attached Files


Edited by pufarin, 29 April 2011 - 09:07.


#18
iuliangl

iuliangl

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 01.09.2006
Closca mea a halit 8 oua din 21 in 14 zile  :thumbdown:  :thumbdown:
si erau oua cam de o zi, e naspa?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate