Gasesc pe undeva o schema de alimentare in comutatie 15-18V 3-4A ? Sau poate se poate modifica o alimentare de PC ?
sorinsistem
31st August 2005, 01:28
Poti modifica cu succes o sursa de PC , problema este ca trebuie sa apelezi la un electronist cu experienta . Trebuie mutata reactia sursei de pe tensiunea de 5V pe cea de 12V, dupa care trebuie sa "tragi" din reactie la tensiunea dorita .
RAN
31st August 2005, 10:44
sau mai bine cumperi o sursa gata facuta
www.ecas.ro
surse meanwell
medvonok
31st August 2005, 13:34
Gasesti pe net astfel de surse, momentan nu am un site sa-ti indic, dar in lungile mele cautari am gasit si asa scheme de surse. Bafta.
setlers
3rd September 2005, 17:08
QUOTE(sorinsistem @ Aug 31 2005, 01:28)
Poti modifica cu succes o sursa de PC , problema este ca trebuie sa apelezi la un electronist cu experienta . Trebuie mutata reactia sursei de pe tensiunea de 5V pe cea de 12V, dupa care trebuie sa "tragi" din reactie la tensiunea dorita .
O sa incerc, intre timp am gasit niste scheme de alimentari PC. N-ar fi mai simplu sa iau tensiunea de 24 V dintre -12 V si + 12 V si sa o stabilizez cu un montaj de putere ? O sa va anunt daca a iesit fum. Electronist cu experienta ? Dupa doua trei surse sper sa am destula.
mister_rf
4th September 2005, 00:03
QUOTE(setlers @ Sep 3 2005, 17:08)
...O sa va anunt daca a iesit fum. ...Electronist cu experienta ? Dupa doua trei surse sper sa am destula.
Cred ca nu ai citit tot mesajul. Si documenteaza-te despre curentul maxim debitat pe ramura de -12V... Da, o sa iasa fum. Si experienta nu se castiga in acest fel nici dupa 200-300 de surse...
costy_ytsoc
6th September 2005, 17:38
Ce sunt sursele in comutatie?(care sunt diferentele intre ele si cele normale?) Ce se "comuta"?
setlers
17th September 2005, 02:10
Am gasit in piata o alimentare care face ce trebuie. Dar tot as incerca treaba cu alimentarea de PC. Am vazut ca nu poate decit 0,3A pe -12V. Asa ca poti sa-mi spui si mie pe unde este reactia sursei ? Am o schema de ATX unde nu scrie nimic de asa ceva. Oare la CONTROL CIRCUIT ? O schema cu sageti indicatoare cred ca m-ar ajuta. Sau poate un site unde sa gasesc in romaneste cum functioneaza dracia.