ialina29
14th March 2009, 21:43
Salut!
Am tot cauta in toate topicurile cate ceva despre Olanda, in special despre Amsterdam. Din pacate , nu am gasit decat detalii referitoare la drum. M-ar interesa daca stie cineva o cazare buna- un hotel in care a fost si e ok...Dintre cei care ati mai fost ce v-a placut cel mai mult in Amsterdam? Ce locuri merita de vizitat? Multumesc
danutz_2009
14th March 2009, 22:03
Si eu sunt avid de informatii despre Olanda!
Cazare, preturi, mentalitati!?
Imperator
14th March 2009, 22:26
QUOTE (ialina29 @ Mar 14 2009, 21:43)

Salut!
Am tot cauta in toate topicurile cate ceva despre Olanda, in special despre Amsterdam. Din pacate , nu am gasit decat detalii referitoare la drum. M-ar interesa daca stie cineva o cazare buna- un hotel in care a fost si e ok...Dintre cei care ati mai fost ce v-a placut cel mai mult in Amsterdam? Ce locuri merita de vizitat? Multumesc
Am stat in plin centru (Cartierul Rosu) la Hotel 83. Link: http://www.hotel83.com/
E curat, e safe, e super ok... prin aer e un iz placut de marijuana 
Ce mi-a placut ? Rijksmuseum, muzeul van gogh, plimbarea pe canale cu vaporul, stadionul Arena, puburile din tot orasul.
MiG29
24th March 2009, 14:01
Orice hotel in afara de Aroza. E un jeg la 3 minute de Amsterdam Centraal, 25 de eur/loc in camera cu 5 paturi. Totul foarte vechi si neingrijit si bonus soricei maro care mi-au ros o ciocolatica pe care o avem in buzunar la geaca
softpedic
25th March 2009, 01:13
QUOTE (MiG29 @ Mar 24 2009, 14:01)

Orice hotel in afara de Aroza. E un jeg la 3 minute de Amsterdam Centraal, 25 de eur/loc in camera cu 5 paturi. Totul foarte vechi si neingrijit si bonus soricei maro care mi-au ros o ciocolatica pe care o avem in buzunar la geaca

Nu e vina soricelului, cine te-a pus sa-l deranjezi la hotelul ala de 25 euro ?
moschino
25th March 2009, 03:54
elbriga
25th March 2009, 09:51
QUOTE (ialina29 @ Mar 14 2009, 21:43)

Salut!
Eu ,plec cu masina pe la sfirsitul lui mai si am rezervat mai demult de aici http://hoteliers.com/warder/hotel-t-tolhuus/ la un cost de 33 euro pt doua zile!!!.Acum e doar putin mai scump si vad ca oferta e similara si pe Booking.com,astfel incit ma face sa cred ca e serioasa. Locatia e la 33 km. de Amsterdam ,dar am gasit parcare P+R Sloterdijk la 6 euro pe zi si primesti si 4 bilete pt transportul in comun (http://www.amsterdam.info/parking/park-ride/).Din studiu varianta pare interesanta acum am sa vad si din practica ce iese...!
fly_dream
26th March 2009, 13:00
QUOTE (moschino @ Mar 25 2009, 03:54)

cazare destul de scumpa,poate iti recomanda cineva un hotel bun si convenabil,desi eu am platit parca 90 de euro pt single chiar in centru

Scump la Amsterdam..... Eu am platit un pret rusinos de mare... 135 euro/noapte, dar asta pentru ca nu am avut de ales, era nu stiu ce manifestare stiintifica pe-acolo, ocazie cu care spuneau ca vin 40000 de persoane in oras. Singurul hotel cu pret mai decent (aproximativ 100 euro) avea review-uri proaste pe TripAdvisor, asa ca... am stat o noapte la Qbic Hotel (extrem de excentrica locatie, un hotel plasat in centrul unei cladiri WTC, camerele neavand nici ferestre, dar un design modernist!) si doua la hotel Weber, destul de bine plasat, langa Leidseplein, camera curata, spatioasa, frigider, ustensile de cafea/ceai, mic dejun in camera. Vad ca totusi exista multe hoteluri cu preturi in jurul a 80-90 euro/noapte camera dubla.... Cu mai putin, renunti la baie in camera....
In Amsterdam, ca si in Venetia, sunt interesante hotelurile cu vedere la canale....
Thomas-
21st April 2009, 16:13
Nu o sa stau decat o zi si o noapte in Amsterdam, ce imi recomandati sa vad?
Rijskmuseum sau Van Gogh Museum? Sincera sa fiu, n-as vrea sa petrec toata ziua prin muzee.
ZorracK
21st April 2009, 17:07
Amandoua au cate ceva de oferit, merita ambele sa stii, sper ca Rijskmuseum sa fi iesit din renovare din ianuarie cand am fost eu.
Thomas-
21st April 2009, 22:49
A iesit, am intrat pe situl lor.
Cat de sigur e Amsterdam-ul noaptea? Ce as putea face acolo (fata, singura), trenul pleaca pe la 2.
Dev
22nd April 2009, 10:37
Desi sunt multi dubiosi drogati, in general nu sunt probleme. So you're safe! Cam nasol ca esti singura ca ajungi sa te plictisesti. Oricum daca o sa umbli toata ziua nu stiu cat chef o sa mai ai sa faci ceva la ora aia. Ai putea sa mergi intr-un club pentru cateva ore
(Escape/Panama/Paradiso/Hotel Arena/Melkweg poti sa vezi pe net ce e in noaptea respectiva si te duci la cel care ti se mare mai interesant) sau doar sa te plimbi prin oras (de obicei e lume pe strazi pana dimineata asa ca n-ai fi singura de nebuna). Orasul e superb noaptea si la fel de frumos si ziua (cand ai obosit mergi in gara si stai acolo pe undeva in asteptarea trenului).
De fapt, eu daca as fi in locul tau pt o zi nu as merge in nici un muzeu decat daca esti un "avid art lover" (nu zic ca e cazul tau, e doar o observatie generala: am impresia ca multa lume merge in muzeu doar ca sa zica ca a fost...). Poti sa te plimbi prin oras, sa faci o tura cu vaporasul (cam 1h30), mergi la Museumplein, Magere Brug, Vondelpark etc. Plimba-te, plimba-te, relaxeaza-te. Poti sa intri la zoo daca te pasioneaza. Ia o harta cu obiectivele importante si mergi. E mai nasol daca prinzi o zi cu ploaie (atunci poti sa intri intr-un muzeu
) dar si asa tot poti sa te plimbi. Parerea mea. Distractie placuta.
fly_dream
22nd April 2009, 11:00
QUOTE (Thomas- @ Apr 21 2009, 16:13)

Rijskmuseum sau Van Gogh Museum? Sincera sa fiu, n-as vrea sa petrec toata ziua prin muzee.
As zice Rijskmuseum.... si atat pentru partea de muzee, altfel nu apuci sa simti farmecul orasului cat de cat. Iti trebuie o harta (asta pentru ca mai toate canalele seamana intre ele si te ratacesti usor) si..... o bicicleta (se poate inchiria de langa gara si nu numai). Dupa ce ai vizitat muzeul, ia-ti o bicicleta si plimba-te de-a lungul canalelor; dupa parerea mea, este cea mai buna modalitate sa cunosti orasul prin prisma unui "olandez" (vezi si piata de flori, bisericile, parcurile etc.).... Canalele sunt dispuse circular, ia-le pe rand si cu ocazia asta vei vedea cam tot ce este interesant.... Dupa-amiaza, dupa ce predai bicicleta, poti sa incerci un pic de shopping, insa vezi ca mai toate magazinele se inchid la ora 18 (maximum 19)! Seara, mergi in Dam Square, acolo "se produc" adeseori fel de fel de "actori" si poate fi funny. Pe la 8-9 seara ia vaporasul (de langa gara) pentru o croaziera de o ora pe canale. Noaptea plimba-te prin Red Light District, este o lume pestrita, turisti si localnici, dar civilizata, nu se ia nimeni de tine. Am experimentat exact ceea ce spui tu (ramas tarziu in Amsterdam pentru ca trenul pleca la 2-3 noaptea) si am facut drumul gara - strada Dam - Dam Square - Red Light de vreo 3 ori de una singura si nu am avut nici o problema, desi am trecut aproape de "vitrinele cu fetite", am vazut "ciudati" vanzand droguri si lume stranie in localurile de pe stradutele apropiate, care prind viata la caderea noptii. Singurul lucru de care mi-a fost teama si am evitat sa-l fac a fost sa fotografiez in Red Light.... stiam ca "pestii" te vaneaza si-ti arunca aparatul in canal, nu am vrut sa fiu eu cea care verifica informatia.
Cand esti pe bicicleta, ai grija la trafic (tramvaie, masini si mai ales ceilalti biciclisti, se circula cu viteza)! Inca ceva: localnicii fac asta, dar eu nu as avea incredere sa las bicicleta nesupravegheata in fata unui magazin, se cam fura!
softpedic
22nd April 2009, 15:16
QUOTE (Thomas- @ Apr 21 2009, 17:13)

Rijskmuseum.
ZorracK
22nd April 2009, 17:07
Vondelpark nu merita deloc, mai ales ca e in reamenajare.
Mai bine te duci la Nemo daca sunt gata etajele 2 si 3.
Si mai ales sa dai o tura prin Red District. Nu e deloc periculos eu mergeam in fiecare seara cat am stat acolo, doar pentru priveliste stati linistiti.
Si am prins reducerile si am bagat banii in altceva.
Thomas-
22nd April 2009, 23:34
Multumesc frumos tuturor.
paslaru2001
3rd May 2009, 10:58
As dori sa vizitez amsterdamul la sf lui august inceputul lui septembrie . As dori sa fac rezervari la un hotel de 2 stele de pe acum .As dori insa ceva in zona centrala , astfel incat noaptea sa ma pot duce pe jos dp ce vizitez cartierul rosu sau vreun bar ceva . Cam ce strazi , obiective ma pot ghida in alegerea mea , deoarece sunt f multe hoteluri si e greu sa aleg . va multumesc
anami
3rd May 2009, 15:01
QUOTE (Thomas- @ Apr 21 2009, 23:49)

Cat de sigur e Amsterdam-ul noaptea? Ce as putea face acolo (fata, singura), trenul pleaca pe la 2.
Si eu am fost odata singura la Amsterdam, acum vreo 1o ani si m-am sintit in siguranta. Tot asa, am stat o zi .
Pliba-te pe strazi si ai sa vezi tot felul de oameni acolo; cel mai mare turn Babel .
Amsterdamul e f sistematizat si destul de mic fata de alte orase celebre. Cu o harta in mana nu ai probleme. Eu m-am plimbat mult atunci; am intrat pt scurt timp la Van Gogh pt ca pe vremea aia eram f pasionata de cel care si-a taiat urechea. Nu trebuie sa bifezi nimic intr-o calatorie. Am intrat si in cateva magazine. Intr un cuvant- relaxare. Am o amintire placuta a acelei zile; uneori e bine sa calatoresti singura doar cu gandurile tale. Am fost si mai tarziu pt mai multe zile , dar parca n-a mai avut acelasi farmec; a avut alt farmec.
Imperator
4th May 2009, 07:17
QUOTE (Thomas- @ Apr 21 2009, 22:49)

Amsterdamul e sigur, nu-ti fa probleme... despre Van Gogh vs. Rijksmuseum, depinde de ce iti place - Rijksmuseum este mai mare, are foarte multa arta clasica (secol XVI - XVIII), muzeul Van gogh, are evident Van Gogh
Ce tip de arta iti place acolo e bine sa mergi
fly_dream
4th May 2009, 11:25
QUOTE (paslaru2001 @ May 3 2009, 10:58)

As dori sa vizitez amsterdamul la sf lui august inceputul lui septembrie . As dori sa fac rezervari la un hotel de 2 stele de pe acum .As dori insa ceva in zona centrala , astfel incat noaptea sa ma pot duce pe jos dp ce vizitez cartierul rosu sau vreun bar ceva . Cam ce strazi , obiective ma pot ghida in alegerea mea , deoarece sunt f multe hoteluri si e greu sa aleg . va multumesc
Incearca sa nu depasesti data de 5-6 septembrie pentru ca in fiecare an se tine in Amsterdam nu stiu ce mare congres international si este jale cu cazarea.... am patit-o. Se ocupa aproape tot ce este la preturi cat decat rezonabile si raman cele scumpe-scumpe. Oricum asteapta-te la preturi de 75-80 euro/noapte pentru o camera dubla la 2 stele... Sunt o multime de optiuni pe booking.com.
Ca obiective.... o plimbare pe canale cu vaporasul, Red Light District ca tot zici...., strada Dam si eventual piata cu acelasi nume (pentru atmosfera locala), o plimbare cu bicicleta de-a lungul canalelor, in rest depinde ce preferinte culturale ai...
QUOTE (anami @ May 3 2009, 15:01)

[...] uneori e bine sa calatoresti singura doar cu gandurile tale. Am fost si mai tarziu pt mai multe zile , dar parca n-a mai avut acelasi farmec; a avut alt farmec.
Cata dreptate ai.... Un oras strain, o harta, un aparat foto si gandurile tale..... IDEAL!
danusz
6th May 2009, 18:05
salutari...
urmeaza sa plec la amsterdam in iulie la un concert...deja mi-am luat bilete de avion pana la bruxelles.....in afara de tren se poate ajunge la amsterdam si cu autocarul?...daca da si stie cineva astept niste sfaturi eventula niste site-uri pt. transport cu autocarul....ms...
ady.preda
6th May 2009, 18:20
Da de ce sa te complici cu autocarul? Faci in jur 2 ore jumate cu trenul si la un pret de 30 euro dus-intors, ai tren din ora in ora catre Amsterdam. In plus nici nu cred ca sunt autocare pt ruta asta. Au o infrastructura feroviara super dezloltata, in nici un caz nu te vei lovi de "cfr-isme" ca la noi
danusz
6th May 2009, 18:22
QUOTE (ady.preda @ May 6 2009, 19:20)

Da de ce sa te complici cu autocarul? Faci in jur 2 ore jumate cu trenul si la un pret de 30 euro dus-intors. In plus nici nu cred ca sunt autocare pt ruta asta. Au o infrastructura feroviara super dezloltata, in nici un caz nu te vei lovi de "cfr-isme" ca la noi

am inteles....atunci ramane trenul.....ce ma sfatuiesti?sa iau bilete de acum pe net sau atunci avand in vedere ca sunt curse din ora in ora....
anami
6th May 2009, 18:26
QUOTE (danusz @ May 6 2009, 19:22)

am inteles....atunci ramane trenul.....ce ma sfatuiesti?sa iau bilete de acum pe net sau atunci avand in vedere ca sunt curse din ora in ora....
Trenul e f bun intradevar , dar daca vrei sa mergi cu autobusul poti lua eurolines .Vezi pe site-ul lor: eurolines.com . Eu am mers si cu unul si cu celalalt; e bine cu amandoua. Vezi eventual care e mai aproape de aeroport.
La ce concert mergi?
danusz
6th May 2009, 18:31
QUOTE (anami @ May 6 2009, 19:26)

Trenul e f bun intradevar , dar daca vrei sa mergi cu autobusul poti lua eurolines .Vezi pe site-ul lor: eurolines.com . Eu am mers si cu unul si cu celalalt; e bine cu amandoua. Vezi eventual care e mai aproape de aeroport.
La ce concert mergi?
la sensation white....
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.