adragu76
5th November 2008, 11:47
salutari din olanda! suntem aici de sambata, cand am prins o zi mai luminoasa, in rest innourat, destul de rece si ceata. stam in harderweijk, la o ora de amsterdam sau alte locatii importante. am inchiriat masina de la hertz, fara probleme, de pe net. drumurile sunt f bune, doar ca fara gps esti mort, este fff dificil sa gasesti intrarile in punctele importante. amsterdamul l-am vizitat de cateva ori, f mare si curat, f aglomerat si extraordinar de frumos. am ajuns la heineken experience, este un 10 euro intrarea, frumos aranjat. cel mai ieftin cruise pe canale este un 7 euro pe ora. asteptam o zi insorita.
preturile la mancare in marketuri sunt ca in ro, ok in general. alcoolice se gasesc mai greu; se consuma doar in baruri, cluburi unde insa se fumeaza afara si nu se vinde "iarba", care se gaseste doar la coffe shopuri, intre un 3 si un 15, depinde de magazin, tigari deja facute, in functie de preferinte, light-strong. fireste este si ptr cunoscatori, care-si prepara singuri. fiecare cafenea are denumirile sale la tigari, la iarba. in coffe shopuri nu exista alcool.
f multe fast food-uri asiatice, preturi ptr toti.
red light f interesant si colorat, 50 euro ptr 20 min...se mai negociaza, mai jos de 40 nu am vazut. multe magazine de accesorii sexuale, show-uri si alte chestii legate de sex.
destul de multi turisti romani...am intalnit si o romanca ce lucra in red light ....ma gandeam ca e dificil sa patrunzi in lumea de acolo...dar...asa ma gandeam...
si imigranti romani, usor de recunoscut...
amsterdamul este extraordinar, f turistic, multe de facut. totul este aranjat, organizat, parca este aranjat de-o mana uriasa, extraordinar de frumos.
daca sunteti cu masina cautati parcarile P+R, cum este cea de sub ArenA, stadionul lui Aiax. parcarea este 6 euro pe zi si transportul in oras gratuit, cu bus, tram sau metrou. cartela de la parcare trebuie validata la un ghiseu acolo si se elibereaza biletele de calatorie in oras, care NEAPARAT trebuiesc folosite, astfel se va plati normal la parcare, adica un 21 euro pr zi.
rotterdamul l-am vizitat mai pe seara, nu este asa turistic ca a'dam, dar si acesta fff frumos. magazinele peste tot se inchid pe la 18, raman doar acestea turistice...deci treziti-va devreme.....sunt fff multe lucruri de vazut si experimentat....
adragu76
11th November 2008, 17:21
si azi a fost frumos, in reprize intr-adevar, dar ai ce sa faci. zilele trecute am fost in rotterdam din nou, ne-am plimbat pe canale cu spedo, aveau un min de 80 turisti la fiecare tura, o ora si ceva la un 10 euro biletul.imens portul de marfuri, trafic intens, se spun si informatii despre oras in statie, in cateva limbi de circulatie internationala. portul de unde se iau vaporasele este chiar langa parcare, unde se gaseste si un pct turistic, alegi destinatia din oras si-ti tipareste gratis o mini harta color.vremea este schimbatoare, cand innorat cand soare si cateodata mai ploua de la cateva minute pana la cateva ore, nu f tare.civilizati si f organizati...
magazinele se inchid devreme, supermarketurile mai tarziu, pe la un 20.
f rumos in schidam, un oras mai vechi decat rotterdam, un pic mai la nord. cele mai inalte mori de vant din lume, se mai pastreaza 5 din cele 20 care prelucrau grane; schidam producea gin in perioada de aur, cu 300-400 de ani inainte. am vizitat o moara inca functionala, 3 euro biletul, un fel de muzeu. f frumoasa priveliste de acolo de sus.
zilele aceste mai incercam o plimbare prin a'dam, cu vaporasul. am inchiriat o masina la un 175 ptr o saptamana, un ford ka.
elbriga
11th November 2008, 19:24
Am rezervat o camera in apropiere de Amsterdam la Warder Hotel 't Tolhuus si vroiam sa stiu daca poate cineva sa-mi dea detalii despre hotel si mai ales despre o parcare mai convenabila in Amsterdam chiar si la periferie dar sa fie bine deservita de mijloace de transport in comun
andreeatrifu
12th November 2008, 12:40
Superbe imagini
adragu76
13th November 2008, 10:05
QUOTE (elbriga @ Nov 11 2008, 19:24)

Am rezervat o camera in apropiere de Amsterdam la Warder Hotel 't Tolhuus si vroiam sa stiu daca poate cineva sa-mi dea detalii despre hotel si mai ales despre o parcare mai convenabila in Amsterdam chiar si la periferie dar sa fie bine deservita de mijloace de transport in comun
citeste doua mesaje mai sus...scrie de parcare in amsterdam
Pengoon
13th November 2008, 10:12
nu foarte departe de gara din Amsterdam este un muzeu de istorie navala. au o replica 1:1 a unei corabii ce facea olanda-india in sec. 18 si multe modele de nave din sec 17-18., o comoara pentru cei interesati de istorie navala.
elbriga
13th November 2008, 12:06
QUOTE (adragu76 @ Nov 13 2008, 10:05)

citeste doua mesaje mai sus...scrie de parcare in amsterdam
Multumesc frumos!.Mai mult decit interesant...!
ZorracK
3rd December 2008, 14:44
In ianuarie cum e vremea prin Amsterdam? Frig rau sau asa si asa?
Ce se poate face prin Amsterdam dupa 10 ianuarie, daca vremea e rea sa presupunem?
Multumesc frumos!
SPLFFF
4th December 2008, 14:12
multumesc foarte mult, o sa ma mai uit pe net ce si cum. m-as duce totusi vara viitoare, in 2009. cam o saptamana asa, cel putin.
ZorracK
5th December 2008, 15:01
Stie cineva daca platesc ptr rezervarea la hotel cu o carte de credit a unui prieten, e vreo problema?
Sau cand o sa ma prezint la check in or sa fie probleme?
Si am gasit o oferta la 4 stele cu plata total in avans la doar 630E, in centru.