SKI... in Romania si afara
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41

RoVal1972

coolspeak.gif
Hi !

Va propun un nou topic. Ski-ul. Desi e inca vara, as vrea sa schimbam impresii, sa aflam informatii noi despre ski. In Romania, Europa sau chiar US/ Canada.
Acusi vine iarna si nu strica sa aflam unii de la alti ce. cum, unde , cat, poze etc.

Va multumesc,
VM peacefingers.gif
scufitza_rosie
QUOTE(RoVal1972 @ Aug 22 2005, 23:52)
coolspeak.gif
Hi !

Va propun un nou topic. Ski-ul. Desi e inca vara, as vrea sa schimbam impresii, sa aflam informatii noi despre ski. In Romania, Europa sau chiar US/ Canada.
Acusi vine iarna si nu strica sa aflam unii de la alti ce. cum, unde , cat, poze etc.

Va multumesc,
VM peacefingers.gif
*

am vazut niste oferte dragute si ieftine la bulgari, am inteles ca si statiunile montane sunt luate si renovate de la 0 tot de nemti(cum e si pe litoralul bulgaresc)

RoVal1972
Unde sunt ofertele astea ?
Am vazut ceva si in cataloagele TUI.

Ai fost acolo ?

Mi-as dori pareri bazate pe experienta proprie... Cineva care a fost acolo... care sa povesteasca despre cazare, masa, facilitati ski, partii, etc...
Austria, Italia, Elvetia, sau oriunde altundeva.
Sau in Romania, dar nu Valea Prahovei sau Poiana Brasov.
rolleyes.gif
eberharter
Salutare.
Ofertele pentru Bulgaria le puteti consulta la www.bulgariaski.com. Este intr-adevar foarte convenabil ca pret daca stai sa compari cu Austria- in Bulgaria o noapte de cazare in plin sezon costa cam 15-20 E pe noapt(in perioada cea mai scumpa) adica de sarbatori. Au statiuni ca Bansko si Borovetz care sunt pe departe mai tari decat ce avem noi. Singura problema in Bulgaria este cu masina pentru ca te poti trezi fara ea, s-au mai intamplat cazuri si majoritatea firmelor de asigurare de la noi nu despagubesc furturile auto in aceasta tara( Bulgaria).
Eu prefer Austria. In ultimii ani am mers doar la ISCHGL si anul acesta tot acolo voi merge. Este o statiune la granita cu Elvetia si are un domeniu schiabil de 200km care se intinde in ambele tari, ceea ce e foarte misto pt ca poti cobori unde vrei , si in Austria si in Elvetia. In general cea mai buna perioada este cea imediat dupa sarbatori. Pentru cine e interesat www.ischgl.com. Daca vreti va trimit si poze de acolo. peacefingers.gif
scufitza_rosie
ne spui si noua cam la ce bani te duce distractia asta, aproximativ?
eberharter
Preturile ar fi cam astea:
7 nopti de cazare la o pensiune de 4 margarete cu mic dejun inclus- 200E
ski pass 6 zile( valabil in 4 statiuni)- 175E
O masa la restaurant te duce cam 15-20E.
Intr-o saptamana cheltui cam 600E cu totul.(fara drum)
mmariusel
Austria Cazare la Zilertall:

18 euro per persoana cu mic dejun inclus ( baie mare, apa calda, conditii superbe )

Eu am gasit cazarea dand cautare pe google dupa Zillertal, sunt 2 sau 3 situri. Cabana era la 10 min de mers pe jos de telescaun, loc de parcare a masinii, loc de uscat echipamentul si hainele peste noapte in cabana, overall superba experienta 620 Km de partie !!!!!!!!!! una dintre partii fiind celebra Harakiri .

Eu am fost in Schwendau Dorf in Zillertal Austria.

Date: 620 Km de partie, o vale, 6 skia areas dintre care un ghetar de pe care se sciaza de la 3250 M!!!

Partiile: http://www.zillertalski.at/

Curiozitati: Partia Harakiri cu inclinatie de pana al 78% o nebunie de partie. Portiuni pe ghetar cu powder curat. Am mers pe o partie cu o inclinate precum Harakiri pe o distanta de aprox 1 km. Poza cu Harakiri:

Albumul meu cu poze e la: Album cu Poze

Cele mai misto senzatii leam avut pe ghetar coborand de la 3250 pe o portiune de powder incrediila. Inclinatie pana la 70%.

scufitza_rosie
n-aveti pic de spirit de afaceristi in voi, va duceti sa dati 600 euroi pe un sejur prin tari straine cand la predeal deja au aparut ofertele, vreo 800 euroi 3 zile, si ce distractie e pe partia harakiri, du-te frate la noi la predeal sa stai juma de ora la telescaun, si sa intri cu schiurile in aia de sunt pe partie in adidasi sau de se dau cu punga, io zic ca merita, la banii astia vreo 800 pentru 3 zile o sa-mi iau vreo 7-8 bilete, ca poate se termina oferta death.gif
scufitza_rosie
stati asa nu va grabiti, am mai sarciuit io pe net acum si am gasit oferta si mai buna, de revelion 4 zile 1400 euroi, tot la predeal.si ca sa vedeti voi mah ce de treaba sunt romanasii nostrii in seara de revelion canta adrian enache, marfa n-as pierde asta pentru nimic in lume.si asa pentru ca-mi sunteti simpatici daca va grabiti va rezerv si voua bilete.apropo io-mi bag... in ea de placa, canta adrian enache
eberharter

Ma cam indoiesc sa fie la Zillertall un domeniu schiabil asa de mare. La Ischgl au 200km de partie doar ei , fara celelalte 5 statiuni adiacente. Si urci pana la 3700!!!! de metrii. Cat despre cazare cu 170 de euro acolo stai la 4-5 margarete. Marius spunea despre conditii :baie mare, apa calda... biggrin.gif Pai prietene astea sunt mimim de conditii. Adevaratele lucruri care fac diferenta sunt o piscina, o sauna, un jacuzzi, o sala de forta si evident o parcare interioara. Noi romanii ne-am obisnuit sa ne multumim cu putin dar afara e altceva. Nu vreau sa jignesc pe nimeni sau sa par arogant dar dupa ce veti merge cativa ani la rand in statiuni tari de afara veti deveni ceva mai pretentiosi cu privire la conditiile de cazare.
mmariusel
QUOTE(scufitza_rosie @ Sep 27 2005, 12:07)
n-aveti pic de spirit de afaceristi in voi, va Ma cam indoiesc sa fie la Zillertall un domeniu schiabil asa de mare. La Ischgl au 200km de partie doar ei , fara celelalte 5 statiuni adiacente. Si urci pana la 3700!!!! de metrii. Cat despre cazare cu 170 de euro acolo stai la 4-5 margarete. Marius spunea despre conditii :baie mare, apa calda... biggrin.gif Pai prietene astea sunt mimim de conditii. Adevaratele lucruri care fac diferenta sunt o piscina, o sauna, un jacuzzi, o sala de forta si evident o parcare interioara. Noi romanii ne-am obisnuit sa ne multumim cu putin dar afara e altceva. Nu vreau sa jignesc pe nimeni sau sa par arogant dar dupa ce veti merge cativa ani la rand in statiuni tari de afara veti deveni ceva mai pretentiosi cu privire la conditiile de cazare.

18 * 10 zile sunt 180 euro

Conditiile cele de mai sus plus parcare interioara. Partiile sunt de 650 Km asa cum vezi clar si pe imagine sau daca nu crezi citeste prospectele de pe situri. Nu as spune 3-4 margarete. Ce pensiuni sunt in Austria (DACA STII SA LE ALEGI) sunt peste hotelurile de 4 stele romanesti.

Eu daca merg la ski nu imitrebuie Sala de forta si alte fasuri. Imi trebuie liniste, curatenie si sa fiu aproape de partie.

QUOTE(scufitza_rosie @ Sep 27 2005, 12:07)
La Ischgl au 200km de partie doar ei , fara celelalte 5 statiuni adiacente. Si urci pana la 3700!!!! de metrii.

620 Km.
Eu am schiat in Zillertal si pe ghetar (care este deschis tot anul inclusiv acum). Te duce telescaunul la 3250 m si de aici iti faci de cap. Statiunile sunt legate intre ele si poti ajunge de pe o vale in alta de inebunesti.

Ski passul pe 10 zile e 250,00 si include orice partie din Zillertal. E greu de crezut ca roman dar asta e adevarul. Timpul de asteptare e 0!!!! asta tradus inseamna NU STAI LA TELESCAUNE, fiindca majoritatea sunt servite de telescaune sau gondole acoperite deci efort 0.

Pe unde am fost am vazut cel putin 2 parcuri de snowboarderi. Am gasit si 2 partii cu powder la o inclinatie superba. Senzatiile pe Harakiri se pot extrage din poze.
eberharter
In primul rand MARIUS ai grija de la cine citezi ca ne cam incurcam.
Kilometrii de partie sunt intr-adevar 600 si ceva ( scuze) dar spune-mi si mie ceva:
-unde stai tu cu 18 E/noapte si cu mic dejun si sa ai si conditii decente?
Eu merg acolo de ceva ani si asa de ieftin nu am mai auzit ( decat la conditii minime gen baia pe hol). Cat despre cozi ai dreptate nici eu nu am stat vreodata la coada in Austria .

Sa nu ma intelegi gresit dar dupa ani buni de performanta si avand in vedere ca in grupul cu care merg mereu toata lumea merge tare, seara cel mai relaxant lucru este o sauna si o piscina. Si nu vad de ce le consideri tu "fasuri"? Atata timp cat iti sunt puse la dispozitie ar fi o prostie sa nu le utilizezi.
Oricum ideea e ca sunt oferte pentru toate buzunarele.
mmariusel
QUOTE(eberharter @ Sep 27 2005, 18:05)
Kilometrii de partie sunt intr-adevar 600 si ceva ( scuze) dar spune-mi si mie ceva:
-unde stai tu cu 18 E/noapte si cu mic dejun si sa ai si conditii decente?

Eu merg acolo de ceva ani si asa de ieftin nu am mai auzit ( decat la conditii minime gen baia pe hol). Cat despre cozi ai dreptate nici eu nu am stat vreodata la coada in Austria .

In Schwendau langa Mayerhofen, la 10 min de Zillertal Arena. Daca vrei telefonul de la pensiune o sa til dau per PM. 18 euro per camera. Am pus cateva imagini de acolo uina de afara si una din bucatarie .

Baia era in camera. Eu am umblat mult si pot sa iti spun ca in putine hoteluri de nspe stele m-am simtit la fel de bine ca in Schwendau.
mmariusel
QUOTE(eberharter @ Sep 27 2005, 18:05)
Sa nu ma intelegi gresit dar dupa ani buni de performanta si avand in vedere ca in grupul cu care merg mereu toata lumea merge tare, seara cel mai relaxant lucru este o sauna si o piscina. Si nu vad de ce le consideri tu "fasuri"? Atata timp cat iti sunt puse la dispozitie ar fi o prostie sa nu le utilizezi.
Oricum  ideea e ca sunt oferte pentru toate buzunarele.
*

Da e intradevar asa, insa sauna masa de sport de obicei e o dotare care nu e inclusa nici la un hotel de 3 stele. Eu vroiam numai sa spun ca pentru niste conditii excelente, mult deaspura la ce se poate obtine in ro se poate gasi si in at.

Si eu iubesc viteza si powderul. Am ales doua poze cu niste partii nebunesti pe care am fost anul trecut. Din pacate anul asta va trebui sa vin in tara de Craciun si An nou deci ma voi da cu placa pe dealul de la tara unde stau parintii mei.
eberharter
Intr-adevar 18/camera e un pret foarte bun pentru vila din poze. Oferta le cam bate pe cele de la noi.
Singurul lucru mai nasol e ca de la Mayrhofen pana la partii trebuie sa mergi putin.
Multumesc mult pentru oferta dar am rezervat deja la Ischgl.
Daca vii in tara de sarbatori da un PM si poate facem cateva ture impreuna. coolspeak.gif
mmariusel
Cabana e in Schwendau care e la 5-10 min langa partiie; fata de Mayerhofen e vreo 5 km cred. Sper numai sa fie zapada in tara la iarna ca dorinta de lunecare este.
RoVal1972
Hi !

Am deschis acest subiect acum ceva saptamani bune si credeam ca n-o sa se uite nimeni pe el.
Acu' vad ca sunt amatori.
Sa va spun si eu cam ce-am experimentat.
1. Kaprun - Zell am See, la vreo 50km de Salzburg. Se schiaza de la 3025 in jos. A fost foarte frumos. Cel mai funny lucru l-am constatat in prima zi, la coada la telecabina, unde am stat vreo 7 minute. Pentru amatori, coada era cat vreo 3 cozi la Predeal la telescaunul vechi acum 2 ani, coada la care stateai minim 30 minute.
Si aveau un afis la intrare in care... isi cereau scuze turistilor ca sunt obligati sa stea la coada. Le promiteau ca la anul nu v-a mai fi asa. Si ce-au facut va intrebati... In perioada mai - octombrie au construit o telegondola de 4-8 locuri si i-au si dat drumul in sezonul urmator. Sau am ramas uimit cum in 2 zile au amenajat 2 parcari langa statie, parcari cat cele de la PRedeal de langa Fulg de Nea.

2. Hintertux. Exceptional. Asa cum ati spus si voi, de la 3250 pana jos in statiune la 1500. De exceptie. Aici am prins o zi de schi pe zapada proaspata, zapada avea vreo 50cm si era neatinsa (ninsese noaptea in vreo 2 ore, doar). A fost o nebunie.
Au acolo o partie ne amenajata exceptionala, lunga. Am reusit sa-mi scrantesc si mana dupa un salt de vreo 10 m.

3. Mayrhofen, tot in Zillertall valley... Am vrut si eu Harakiri, dar era inchisa si erau doi artisti care s-au cam dat de-a dura pe panta aia de 78%. Au scapat intregi. Tot aici e cea mai mare telecabina din lume... 150 de persoane capacitate. Cat un autobuz DAF !!!

Peste tot am fost fie cu rezervare pe Net, fie prin TUI. Calitate garantata.
RoVal1972
QUOTE(scufitza_rosie @ Sep 27 2005, 12:15)
stati asa nu va grabiti, am mai sarciuit io pe net acum si am gasit oferta si mai buna, de revelion 4 zile 1400 euroi, tot la predeal.si ca sa vedeti voi mah ce de treaba sunt romanasii nostrii in seara de revelion canta adrian enache, marfa n-as pierde asta pentru nimic in lume.si asa pentru ca-mi sunteti simpatici daca va grabiti va rezerv si voua bilete.apropo io-mi bag... in ea de placa, canta adrian enache
*

Incerc sa nu jignesc pe nimeni, dar sa moara Stefan cel Mare, mi se pare o mare tampenie sa dai de sarbatori purcoiul de bani sa mergi pe Valea Prahovei. 3 ore la coada la telecabina de la 1400, sau seria de 30 minute la scaunul din Predeal, si puhoiul de masini care vantura Predeal- Sinaia... Beahhh ! Dar tzara asta e plina de smecheri care trebuie sa arate ca are bani si masini...
Pentru Adrian Enache as renunta si eu la ski-uri... smile.gif Doamne fereste !!!
RoVal1972
QUOTE(eberharter @ Sep 27 2005, 15:03)
Ma cam indoiesc sa fie la Zillertall un domeniu schiabil asa de mare. La Ischgl au 200km de partie doar ei , fara celelalte 5 statiuni adiacente. Si urci pana la 3700!!!! de metrii. Cat despre cazare cu 170 de euro acolo stai la 4-5 margarete.  Marius spunea despre conditii :baie mare, apa calda... biggrin.gif  Pai prietene astea sunt mimim de conditii. Adevaratele lucruri care fac diferenta sunt o piscina, o sauna, un jacuzzi, o sala de forta si evident o parcare interioara. Noi romanii ne-am obisnuit sa ne multumim cu putin dar afara e altceva. Nu vreau sa jignesc pe nimeni sau sa par arogant dar dupa ce veti merge cativa ani la rand in statiuni tari de afara veti deveni ceva mai pretentiosi cu privire la conditiile de cazare.
*

Au intr-adevar domeniu foarte mare.
As vrea mai multe detalii despre Ischgl. Era in lista mea pentru o viitoare destinatie.
Solden e si el un loc bun, dar se ajunge mai greu. La fel si Neustift (langa Insbruck).

In Hintertux am avut sauna, baie de abur, baie cu apa rece, etc... Si a fost super. In fiecare seara eram acolo cu gasca.
RoVal1972
O alta varianta...
Livigno, Italia, la granita dintre Austria, Italia si Elvetia. Am un prieten care a fost acolo 3 ani la rand.
As incerca si asa ceva...

De alte locuri stiti ? Franta ? dar ceva rezonabil la pret...
Sau Cehia ?

In primavara o sa am un drum peste ocean de facut, adica in Toronto. As incerca ceva acolo. Stie care ceva acolo ????

Toate bune,
VM
eberharter
www.ischgl.com. Au o cabina supraetajata care urca din partea elvetiana pana sus cu o capacitate de 200 de persoane. O nebunie.
eberharter
In Franta cel mai mare domeniu schiabil din Europa. Vreo 800 km de partii. Se numeste Les trois valees. Sut 3 vai legate si se poate sta la Courchevelles, la Meribelle si mai sunt cateva pe care nu le mai tin minte.In Franta cel mai bine se poate sta la rezidente, cladiri de apartamente de inchiriat. Preturile sunt cam ca in Austria.
RoVal1972
QUOTE(eberharter @ Oct 3 2005, 18:13)
www.ischgl.com. Au o cabina supraetajata care urca din partea elvetiana pana sus cu o capacitate de 200 de persoane. O nebunie.
*

Ok, thanks !
O sa ma uit pe site. La ce pensiune/hotel ai stat acolo ? Rezervarea tot pe net ai facut -o ?

smile.gif
RoVal1972
QUOTE(eberharter @ Oct 3 2005, 18:18)
In  Franta cel mai mare domeniu schiabil din Europa. Vreo 800 km de partii. Se numeste Les trois valees. Sut 3 vai legate si se poate sta la Courchevelles, la Meribelle si mai sunt cateva pe care nu le mai tin minte.In Franta cel mai bine se poate sta la rezidente, cladiri de apartamente de inchiriat. Preturile sunt cam ca in Austria.
*

Aici ai mai multe detalii ?! Unde exact ?
Thanks,
VM
eberharter
ISCHGL este legat de cateva statiuni, Mathon, Galtur, Kappl, See...
Eu de obicei cand merg acolo stau in Kappl care este la 3 km de Ischgl. In ultimii ani am stat la aceeasi pensiune. Anul acesta am rezervat deja si am platit 25 e pe noapte cu mic dejun. Intra pe Kappl.at si sunt acolo toate pensiunile.
Rezervarea se poate face si pe net. Eu am sunat la pensiune si i-am trimis banii prin transfer bancar.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.