catalinache
9th September 2008, 22:11
Salut,
In perioda 1-7 septembrie am fost in Olympic Beach, la 2 pasi de Paralia - Katerini.
A fost un concediu foarte reusit, iar destinatia Olympic Beach a fost ideala in ceea ce ma privste. Nu cred ca in Romania gasesc similar la acest raport calitate / pret. Ca peste tot, exista si plusuri, dar si minusuri... De fapt este al treilea an consecutiv cand merg in Grecia (Creta/ 2006, Sithonia / 2007)
Am plecat din Bucuresti cu masina proprie la ora 4:30 si am ajuns in Olympic Beach la ora 16:30. Am facut pauze din 2 in 2 ore si am bajbait pe langa Sofia din cauza unei lucrarilor de asfaltare). In Bulgaria am vazut vreo 4 radare, iar in Grecia am vazut o singura masina de politie in tot sejurul.
Inca de la inceput am observat raceala vamesilor greci care nu ne-au salutat, nu au spus "bun venit" dar au vrut sa se uite in portbagaj.... Vamesii romani si bulgari au fost respectuosi si eficienti.
Nici atitudinea familiei ce administreaza hotelul Panthenon nu a stralucit. Nu ne-au salutat nici la sosire si nici la plecare, iar pe parcurs ne-au ignorat cu desavarsire. Atentie ca si ei practica smecheria cu cheia "pierduta": dimineata lasi cheia doamnei de la receptie, iar cand te intorci seara ti se spune cu tupeu ca nu ai lasat-o. Evident, scopul este sa te taxeze cu niste bani pentru inlocuirea butucului dupa ce eliberezi camera.... Am asistat personal la o astfel de faza.
Apropos de camera: am fost cazati in camera 106, cu vedere oribila in balcoanele vilei din spate. Dar camera a fost renovata recent si foarte curata. Chicineta este echipata corespunzator cu ibrice, tacamuri si 2-3 farfurii. Atentie ca la acest hotel nu primiti asternuturi, sapun, hartie igienica, prosoape, detergent de vase. De asemenea, camerele nu au plasa de tantari (ceea ce e deranjant chiar si in septembrie), iar multe becuri sunt arse. La TV sunt doar 5-6 posturi si alea in limba greaca.
Hotelul Panthenon are plaja proprie dotata cu sejlonguri si umbrele pe care le puteti folosi daca comandati ceva la bar (ex: p bere Amstel de 330 ml costa 2.5 euro, un cocktail costa 3.5 euro). Din pacate, toate plajele nu sunt deloc ingrijite - peste tot sunt mucuri de tigari, pungi si resturi de ambalaje. La difuzoare se pot auzi si manele cu Gutza.
Spuneam despre proprietarii hotelului Panthenon ca nu-i intereseaza prea mult calitatea serviciilor. De exemplu, cineva s-a usurat noaptea langa dusul aflat pe plaja hotelului, iar rahatul garnisit cu boabe de porumb nedigerate a stat acolo pana seara.... Proprietarii ar fi putut sa faca curat, dar i-a durat in fund de noi.
Cred ca anul acesta a fost o adevarata invazie de viespi si de tantari....
Despre taverne, numai de bine - chelnerii se straduiesc sa faca pe plac turistilor, iar fiecare local are chelneri romani, bulgari si de alte nationalitati.
Mancarea la taverne se bazeaza foarte mult pe prajeala si pesmet, adica mancaruri ce par in cantintati mari si sunt destinate sa umple burta. Iata exemple de preturi: calamar prajit portie mare (7 euro), calamar prajit cu garnitura si tatzichi (4.5 euro), calamar la gratar (12 euro), tatzichi (2 euro), snitel pane cu garnitura (5 euro), crabi (de fapt un amestec de paine ca carne de crab / gen fish fingers) - 4.5 euro, 4 felii de paine excelenta (0.5 euro), shaorma la farfurie (5 euro), shaorma mica (1.8 euro), bere Amstel / Mithos la sticla de 0.5 litri (2 euro), inghetata (0,5 euro / cupa). La cele mai multe terase desertul este din partea casei, iar halba de bere soseste cu gheata la exterior !
La supermarketuri se practica urmatoarele preturi: bere Amstel la sticla de 0.5 litri (0.8 euro / buc), bere Amstel la cutie de 0.5 (1.1 euro/buc), rosii (0.8 euro / kg), Pepsi la 1.5 litri (1.7 euro / buc), prune (1.4 euro / kg),
"Taranii" care vand pe faleza dintre Olympic si Paralia sunt foarte amabili si au preturi bune la fructe: prune mari (0,75 euro / kg), struguri (0.75 euro / kg).
In Paralia sunt zeci de magazine de haine (blanuri, geci de piele). Marfa buna costa scump, dar exista si produse "de buget" (geci de piele la 45 - 60 de euro, pantofi la 20 euro, lanutiri din aur la pretul de 0.8 euro / metru liniar). In acest domeniu totul este negociabil, iar "grecii" se roaga de tine sa cumperi.
Recomand excursia la Skiatos (30 euro / persoana) si excursia pe mare cu vasele din portul Paralia (15 euro / persoana). Este indicat sa intrebati ce intra in pretul excursiei, ca sa nu luati tzeapa. Ex: transportul cu autocarul pana in port, transportul cu vaporul, masa, bautura, taxe de intrare la diversele obiective turistice, ghid in limba romana etc. O sa vedeti ca aceeasi excursie costa 30 euro la agentia X si 11 euro la agentia Y.....
Paralia si Olympic Beach sunt pline de romani si de sarbi.
Daca vezi un autorism parcat in statia de autobus poti fi sigur ca are numar de Romania !
Transportul cu autobusul intre Paralia si Olympic costa 1.2 euro/persoana, dar se poate merge pe jos pe faleza. Seara este luminata.
Atasez cateva poze facute in zona.
Catalin
edbica2000
10th September 2008, 00:54
QUOTE (dia2555 @ Sep 9 2008, 09:20)

Mersi mult de informatie.Eram interesata daca este curata pentru ca am citit tot felul de povesti despre vile si hoteluri.Nu stii cumva daca este in apropierea Vilei Andromahi?Acolo stau prietenii cu care mai mergem.
100 - 150 m de Andromahi.
oanar3
27th September 2008, 08:30
Buna. Intre 15-24 septembrie am fost la Olympic beach , vila Star cu Paralela 45 (agentia partenera de acolo e Armira travel). Vila este foarte frumoasa, ingrijita, am si poze cu ea daca doreste cineva. Am fost si in Paralia in doua zile dar nu mi-a placut, e foarte aglomerat. In Paralia sunt unele alimente mai ieftine , iar cadourile sunt majoritatea mai ieftine decat in Olympic.
Am fost in excursiile optionale de la muntele Olimp, pret 15 euro(am vizitat o manastire, cada lui Zeus, cetatea si un sat vechi tipic grecesc), la Meteora ,pret 25 euro (am vizitat o manastire de calugari, una de maici , un salon de pictat icoane si o biserica unde era apa tamaduitoare), si in croaziera la Skiatos , pret 35 euro (am fost in orasul Skiatos, pe plaja cu nisip foarte fin si apa limpede Cucunaries si inca intr-un sat de pe alta insula). Toate trei excursiile au meritat, dar la Skiatos daca nu e vreme bune nu prea ai ce sa faci.
Agentia Armira are gizi buni, dar din cate am vazut au cele mai scumpe excursii optionale(dar noi tot cu ei am fost).
Despre agentia Paralela 45 nu prea am cuvinte de lauda... ne-a dezamagit : cu autocarul aveau probleme la sistemul de incalzire care nu se putea regla, adica ori nu venea caldura deloc ori venea pre tare (a fost foarte nasol) , gida din autocar care facea cand avea ea chef opririle, ori pea dese ori prea rare, iar soferii cu care am vanit inapoi dadeau muzica tare la ei in fata si lasau geamu deschis ca sa nu adoarma ,nu am putut dormi aproape deloc la intoarcere si am prins si curent .
In concluzie a meritat sa mergem la Olympic beach , vremea nu a prea tinut cu noi , pt ca numai doua zile de plaja am avut, dar nu va recomand sa mergeti cu autocarul mai ales cu cel al agentiei Paralela 45.
newtask
28th September 2008, 21:17
Păi așa e în septembrie pe acolo. Or fi mai ieftine biletele, dar nu are niciun farmec Grecia în mijlocul toamnei.
reallove
7th October 2008, 11:40
Salutare,
Doresc sa va impartasesc experientele placute si neplacute avute in sejurul petrecut in perioada 17 - 24 septembrie in Paralia Katerini anul acesta.
Cazarea a fost la Vila Crystal,o vila noua construita anul acesta. Arata extraordinar de bine,camerele sunt spatioase,mobila noua,nimic de reprosat din acest punct de vedere.Internet gratuit wireless,tv .
Dar cam atat cu lucrurile bune. De reprosat ar fi raceala gazdelor - foarte 'zgarciti' si cu o tenta de ostilitate in vorbe si gesturi. Spre exemplu,aveam in vasele de bucatarie o oala mare,adanca si un ibric . Cineva a cerut o tigaie - e destul de incomod sa faci cartofi pai sau alte mancaruri in oala aceea mare - si a fost refuzat pe motiv ca se murdaresc peretii mai usor .Cand s-a plans ghidului local de la agentia cu care colabora vila , raspunsul a fost "asa-s grecii" .
Ca tot veni vorba de ghid...trecem peste cel care ne-a asistat la drumul dus-intors pana in Grecia (un ungur simpatic dar cu mari probleme de exprimare care a generat rasete infundate) si ajungem la agentia Sirios Travel din Paralia .
Ne-a intampinat ghidul acelei agentii,o pipita pe nume Elena care din start a tinut sa ne zica , ca ea e cel mai bun ghid roman din zona,ca n-o sa gasim alti ghizi mai buni ca la ei la agentie,ca Sirios Travel e cea mai mare agentie din Paralia . Si ne-a facut ofertele pentru excursiile optionale... 35 euro Skiatos, 15 Salonic, 40 Atena,35 Meteora .Ne-a avertizat sa ne inscriem din acea zi (era chiar ziua sosirii noastre) pentru ca altfel se ocupa locurile .
Zis si facut...ca a doua zi si zilele ce au urmat sa constatam ca alte agentii din statiune practica preturi mai mici,chiar cu 10 euro .Cei care au mers cu alte agentii nu s-au plans deloc...deci mare teapa a fost acest Sirios Travel ! Plus ca don'soara ghid vorbeste mult si enervant. Si s-a facut si de ras intr-o excursie (poate si in altele,eu doar una am prins cu ea,pfiu) cand a "excelat" cu engleza pe care si un pusti de clasa a 5-a o vorbeste mai bine .
Recomand celor care vor mai merge in Paralia sa nu se 'arunce' la prima oferta de excursii pe care o servesc ghizii locali,agentia Sirios Travel e o mare minciuna si hotie si imi e ciuda de teapa primita .
In rest..vremea a fost destul de rea,am prins maxim 3 zile de soare pentru plaja si baie,se mananca excelent la Struga 
Concluzia a fost ca merita sa mai merg o data acolo,dar in sezon ,sa am parte si de soare si caldura,si neaparat sa revin in Skiatos pe plaja de la Koukounaries unde intr-adevar am calcat pe cel mai fin nisip intalnit vreodata ...
Marius-Gabriel
16th October 2008, 20:56
subscriu si eu la nisipul din skiatos
superb, purt si simplu frumos! Eu am fost cazat la Melbourne 19-28 septembrie, un hotel prezentat de agentie ca avand 3stele dar avea de fapt doua! cu toate acestea nu se compara cu hotelurile de la noi de pe plaja! Agentia pentru excursii a fost MITA travel, cu ghizi foarte buni (mai ales Simona si Adriana) si cu preturi printre cele mai mici! Am avut si micul de jun inclus ceea ce a fost foarte bine (eu ma saturam) dar daca era o excursie dimineata iti dadeau la pachet un sandwish si un mar, aaa. si o sticla cu apa plata! Despre restaurante totul in general de bine: la struga si la ana se mananca super, giros-ul e bun la Any Fae si cam atat! Am facut si plaja vreo 4 zile, in rest plimbari cu atv-ul (12euro doua ore sau 25e o zi intraga)! Am fost si in orasul Katerini (un bilet dus era 1,30e) dar magazinele de acolo au un program foarte ciudat, deschid cand vor si inchid la fel! In schimb parcul din oras merita vazut: foarte frumos! Peste tot se gaseste aur la centimetru: suflat
Foarte bune au fost baclavalele 6e o tavita, mancarea era ieftina dar te cam duce in eroare euro-ul asta , crezi ca e putin 1-2-3 dar daca transformi in ron vezi cat e de mult
Cam atat am avut de spus, daca mai aveti intrebari va raspund cu placere
zuv
17th October 2008, 00:14
QUOTE (Marius-Gabriel @ Oct 16 2008, 20:56)

subscriu si eu la nisipul din skiatos

superb, purt si simplu frumos! Eu am fost cazat la Melbourne 19-28 septembrie, un hotel prezentat de agentie ca avand 3stele dar avea de fapt doua! cu toate acestea nu se compara cu hotelurile de la noi de pe plaja! Agentia pentru excursii a fost MITA travel, cu ghizi foarte buni (mai ales Simona si Adriana) si cu preturi printre cele mai mici! Am avut si micul de jun inclus ceea ce a fost foarte bine (eu ma saturam) dar daca era o excursie dimineata iti dadeau la pachet un sandwish si un mar, aaa. si o sticla cu apa plata! Despre restaurante totul in general de bine: la struga si la ana se mananca super, giros-ul e bun la Any Fae si cam atat! Am facut si plaja vreo 4 zile, in rest plimbari cu atv-ul (12euro doua ore sau 25e o zi intraga)! Am fost si in orasul Katerini (un bilet dus era 1,30e) dar magazinele de acolo au un program foarte ciudat, deschid cand vor si inchid la fel! In schimb parcul din oras merita vazut: foarte frumos! Peste tot se gaseste aur la centimetru: suflat

Foarte bune au fost baclavalele 6e o tavita, mancarea era ieftina dar te cam duce in eroare euro-ul asta , crezi ca e putin 1-2-3 dar daca transformi in ron vezi cat e de mult

Cam atat am avut de spus, daca mai aveti intrebari va raspund cu placere
La faza cu Struga subscriu!Si in plus chelnerii sunt super simpatici,amabili si vorbesc si romaneste!
sacalusv
21st October 2008, 11:58
Noi am fost in Paralia Katerini la sfirsitul lui iulie, inceputul lui august prin agentia MARION Turism din Iasi.
Intr-adevar un sejur in Paralia este o chestiune de noroc si gusturi. Noi am nimerit bine si am cuvinte de lauda despre agentia din Iasi care ne-a oferit exact ce ne-a promis. Problemele au aparut insa cu agentia AMIRA Travel din PK. Nu am timp aici sa dezvolt subiectul dar am ramas oarecum cu un gust amar. Preturile percepute de agentie erau printre cele mai mari din statiune iar serviciile nu erau cu nimic mai bune decit ale celorlalte agentii. Ghizii sunt amatori (demn de lauda sunt totusi Cosmin si Elena care au reusit sa se apropie de noi si sa creeze o atmosfera mai placuta) si nu au cunostiinte solide de istorie, geografie, etc. Majoritatea informatiilor si le scriu pe foaie si apoi vi le citesc in autocar. De multe ori fac greseli ne neiertat si informatiile nu sunt chiar consistente.
Cel mai mare fiasco a fost "Seara greceasca". Va sfatuiesc calduros sa nu alegeti seara greceasca prin AMIRA TRAVEL.
In rest numai cuvinte de lauda pentru Paralia. Nu am vazut manelisti si multi "tarani" dar ne-a cam suparat sunetul de motoare turate la maxim in miez de noapte. Nu au fost probleme cu tintarii.
Va sfatuiesc sa cereti o camera pe o fatada umbrita. Noi am avut camera pe o fatada fara soare si a fost racoare tot timpul incit nu am avut practic nevoie deloc de aer conditionat. Stati o zi fara aer conditionat si daca vi se pare suportabil nu are rost sa mai platiti si pentru asta.
Noi am mincat in fiecare seara in oras la restaurante elegante si am cheltuit 2 pers , cina consistenta, micnaruri exotice, desert, 1 l vin cam 25-30 euro pe seara.
Am luat 4 optiuni (meteora, skiathos, olimp, seara greceasca), am mincat in fiecare seara si uneori si la prinz in oras, ne-am cumparat amindoi (eu si sotia) cite o geaca din piele, ne-am rasfatat cu toate mofturile, am inchiriat ATV, am fost si in perioada cea mai scumpa si in total am cheltuit 1300 Euro din momentul in care am achitat biletele la agentie.
Nu ratati excursia in Skiathos si incercati sa faceti tot posibilul sa mergeti cu vapoarele capitanului Costas (Elizabeth1, II, III). Nu o sa regretati.
Alte sfaturi:
- cind luati optiuni nu ascultati orbeste de ghizi in sensul ca ei vor face opriri si va vor recomanda anumite restaurante pe care ei le considera "fantastice". In realitate agentia lor de turism are contracte prestabilite cu aceste locaruri, mincarea nu este deloc mai ieftina decit in alte parti, ghizii vor minca pe gratis, vor fi serviti mai bine decit voi iar voi veti avea efectiv impresia ca ati fost manipulati ca oile. In Skiathos am refuzat sa mincam in localul recomandat de ghizi. Am mers intr-un local de linga biserica pe care o veti vizita (chiar linga biserica) si ma felicit de 100000 ori pentru alegerea facuta. Am nimerit intr-o taverna cu specific grecesc cu o priveliste splendida spre golf si port, am mincat niste adevarate delicii. Am platit mai scump decit in alte taverne mai ieftine dar s-a meritat. In tot localul eram doar eu, sotia si alti 2 turisti, am avut o priveliste nemaipomenita si patronul ne-a rasfatat cu o servire ireprosabila si glume. Ne-a preparat chiar un fel de mincare care nu era in meniu - pentru ca eu am insistat sa maninc musaca facuta ca "la mama ei acasa"
- incercati fara frica sa gustati mincarurile traditionale grecesti. Nu are rost sa mergi in Grecia si sa maninci cartofi prajiti cu friptura. In PK am mincat prima data calamar, caracatita, fructe de mare, giros pita, souflaki, etc si toate au fost delicioase.
- feriti-va de locarile elegante si pretentioase din centru. Incercati localurile unde maninca si localnicii (stiu ei ce stiu). Sau alegeti localurile dinspre periferia statiunii, mai ales cele dinspre port. Acolo veti avea ocazia sa gustati feluri de mincare deosebite si preparate de bucatari greci in stil grecesc.
- alegeti ca perioada luna iunie sau septembrie. Preturile sunt mai mici si la urma urmei se vede diferenta in buzunar. Desigur acestea pot fi cele mai aglomerate luni din an dar per ansamblu poti iesi mai ieftin si cu 200 euro pe sejur.
- aveti grija cu aurul la cm (pe mosorel) - nu e aur adevarat. E un aliaj suflat cu aur care trebuie bine protejat si ferit de apa sau alte substante daca vreti sa il aveti mai mult timp.
- negociati cind cumparati geci, blanuri sau alte articole scumpe
- incercati sa negociati ori de cite ori cumparati mai mult
- inchiriati un atv prin statiune - e ieftin si poate fi o ocazie buna sa faceti un tur complet al statiunii si al imprejurimilor.
- in capetele statiunii preturile sunt mai mici
- in capatul statiuniii exista un supermarket (gen BILLA) unde totul e mai ieftin. Noi l-am descoperit abia in ultima zi
- la intrarea in bulgaria (la intoarcere in romania) ne-am oprit intr-un free shop (un fel de duty free) unde preturile sunt un pic mai mici mai ales la bautura, dulciuri si tigari. Parfumurile nu erau tocmai ieftine
- multe lucruri pe care veti fi tentati sa le cumparati in grecia sunt contrafacute (parfumuri, haine piele, blanuri). Daca vi se par fffff ieftine atunci fiti precauti (exemplu: parfum Jean Paul Gaultier 200 ml cu doar 3 euro!!!!! daaahhhhh sigur ca da si marmota.....)
- vizitati salonicul
- luati masa La Ana macar o data
Cred ca ar mai fi multe altele de zis dar imi scapa acum.
O sa ma mai gindesc si o sa revin in alta zi cu completari
jonyonyx
10th December 2008, 09:26
Cum este in Paralia Katerini de revelion ?
Ce este de facut acolo iarna ?
Ce este de vizitat prin imprejurimi ?
cu ce ajungi la locutile de vizitat ?
Se poate inchiria Masina ? La ce preturi ?
Poti merge cu ATW pana la Olimp ?
Anselmo11
3rd January 2009, 14:01
decat Katerini mai bine olympic beach care este langa aceasta statiune , la 2 km, un loc minunat, linistit, cu plaja mai frumoasa, unde ai loc sa respiri, nu te simti inghesuit ca in romania si in plus ascultand numai romana in jur...
edbica2000
3rd January 2009, 18:03
QUOTE (sacalusv @ Oct 21 2008, 11:58)

Noi am fost in Paralia Katerini la sfirsitul lui iulie, inceputul lui august prin agentia MARION Turism din Iasi.
Intr-adevar un sejur in Paralia este o chestiune de noroc si gusturi. Noi am nimerit bine si am cuvinte de lauda despre agentia din Iasi care ne-a oferit exact ce ne-a promis. Problemele au aparut insa cu agentia AMIRA Travel din PK. Nu am timp aici sa dezvolt subiectul dar am ramas oarecum cu un gust amar. Preturile percepute de agentie erau printre cele mai mari din statiune iar serviciile nu erau cu nimic mai bune decit ale celorlalte agentii. Ghizii sunt amatori (demn de lauda sunt totusi Cosmin si Elena care au reusit sa se apropie de noi si sa creeze o atmosfera mai placuta) si nu au cunostiinte solide de istorie, geografie, etc. Majoritatea informatiilor si le scriu pe foaie si apoi vi le citesc in autocar. De multe ori fac greseli ne neiertat si informatiile nu sunt chiar consistente.
Cel mai mare fiasco a fost "Seara greceasca". Va sfatuiesc calduros sa nu alegeti seara greceasca prin AMIRA TRAVEL.
In rest numai cuvinte de lauda pentru Paralia. Nu am vazut manelisti si multi "tarani" dar ne-a cam suparat sunetul de motoare turate la maxim in miez de noapte. Nu au fost probleme cu tintarii.
Va sfatuiesc sa cereti o camera pe o fatada umbrita. Noi am avut camera pe o fatada fara soare si a fost racoare tot timpul incit nu am avut practic nevoie deloc de aer conditionat. Stati o zi fara aer conditionat si daca vi se pare suportabil nu are rost sa mai platiti si pentru asta.
Noi am mincat in fiecare seara in oras la restaurante elegante si am cheltuit 2 pers , cina consistenta, micnaruri exotice, desert, 1 l vin cam 25-30 euro pe seara.
Am luat 4 optiuni (meteora, skiathos, olimp, seara greceasca), am mincat in fiecare seara si uneori si la prinz in oras, ne-am cumparat amindoi (eu si sotia) cite o geaca din piele, ne-am rasfatat cu toate mofturile, am inchiriat ATV, am fost si in perioada cea mai scumpa si in total am cheltuit 1300 Euro din momentul in care am achitat biletele la agentie.
Nu ratati excursia in Skiathos si incercati sa faceti tot posibilul sa mergeti cu vapoarele capitanului Costas (Elizabeth1, II, III). Nu o sa regretati.
Alte sfaturi:
- cind luati optiuni nu ascultati orbeste de ghizi in sensul ca ei vor face opriri si va vor recomanda anumite restaurante pe care ei le considera "fantastice". In realitate agentia lor de turism are contracte prestabilite cu aceste locaruri, mincarea nu este deloc mai ieftina decit in alte parti, ghizii vor minca pe gratis, vor fi serviti mai bine decit voi iar voi veti avea efectiv impresia ca ati fost manipulati ca oile. In Skiathos am refuzat sa mincam in localul recomandat de ghizi. Am mers intr-un local de linga biserica pe care o veti vizita (chiar linga biserica) si ma felicit de 100000 ori pentru alegerea facuta. Am nimerit intr-o taverna cu specific grecesc cu o priveliste splendida spre golf si port, am mincat niste adevarate delicii. Am platit mai scump decit in alte taverne mai ieftine dar s-a meritat. In tot localul eram doar eu, sotia si alti 2 turisti, am avut o priveliste nemaipomenita si patronul ne-a rasfatat cu o servire ireprosabila si glume. Ne-a preparat chiar un fel de mincare care nu era in meniu - pentru ca eu am insistat sa maninc musaca facuta ca "la mama ei acasa"
- incercati fara frica sa gustati mincarurile traditionale grecesti. Nu are rost sa mergi in Grecia si sa maninci cartofi prajiti cu friptura. In PK am mincat prima data calamar, caracatita, fructe de mare, giros pita, souflaki, etc si toate au fost delicioase.
- feriti-va de locarile elegante si pretentioase din centru. Incercati localurile unde maninca si localnicii (stiu ei ce stiu). Sau alegeti localurile dinspre periferia statiunii, mai ales cele dinspre port. Acolo veti avea ocazia sa gustati feluri de mincare deosebite si preparate de bucatari greci in stil grecesc.
- alegeti ca perioada luna iunie sau septembrie. Preturile sunt mai mici si la urma urmei se vede diferenta in buzunar. Desigur acestea pot fi cele mai aglomerate luni din an dar per ansamblu poti iesi mai ieftin si cu 200 euro pe sejur.
- aveti grija cu aurul la cm (pe mosorel) - nu e aur adevarat. E un aliaj suflat cu aur care trebuie bine protejat si ferit de apa sau alte substante daca vreti sa il aveti mai mult timp.
- negociati cind cumparati geci, blanuri sau alte articole scumpe
- incercati sa negociati ori de cite ori cumparati mai mult
- inchiriati un atv prin statiune - e ieftin si poate fi o ocazie buna sa faceti un tur complet al statiunii si al imprejurimilor.
- in capetele statiunii preturile sunt mai mici
- in capatul statiuniii exista un supermarket (gen BILLA) unde totul e mai ieftin. Noi l-am descoperit abia in ultima zi
- la intrarea in bulgaria (la intoarcere in romania) ne-am oprit intr-un free shop (un fel de duty free) unde preturile sunt un pic mai mici mai ales la bautura, dulciuri si tigari. Parfumurile nu erau tocmai ieftine
- multe lucruri pe care veti fi tentati sa le cumparati in grecia sunt contrafacute (parfumuri, haine piele, blanuri). Daca vi se par fffff ieftine atunci fiti precauti (exemplu: parfum Jean Paul Gaultier 200 ml cu doar 3 euro!!!!! daaahhhhh sigur ca da si marmota.....)
- vizitati salonicul
- luati masa La Ana macar o data
Cred ca ar mai fi multe altele de zis dar imi scapa acum.
O sa ma mai gindesc si o sa revin in alta zi cu completari
90% adevarat.
Corectii:
- feriti-va sa luati masa la Ana macar odata (aici te contrazici - zici ca la Skiatos chiar daca ai servit masa intr-o taverna mai scumpa ti s-a parut mai OK decat la cele mai ieftine dar in Paralia nu aplici acelasi principiu. Ana este una din tavernele ieftine cu mancare preparata din produse congelate - logic - ).
- servirea mesi la restaurante recomandate de ghizi este o optiune personala (nimeni nu te obliga) si fii convins ca ghizii opresc la restaurante ieftine (conform cu destinatia - Paralia si Riviera Olympului sun cunoscute ca destinatii low-cost); iar ghizii si soferii peste tot in lume, indiferent unde ar opri, servesc masa gratis - este o lege nescrisa, care nu are nici o legatura cu buzunarul turistului
mikio
16th February 2009, 20:03
Va rog sa i-mi raspundeti daca stiti cumva cum pot ajunge din Paralia Katerini in Hlakidiki ,avem cazare in Paralia si am dori sa ajungem o zi in Halkidiki sa plecam dimineata si sa ne intoarcem seara,exista oare excursii optionale ,mergem in Paralia cu autocarul si nu ne incumetam sa inchiriem masina de acolo deci am prefera excursie organizata sau daca stie cineva cu tren ,autobus etc.
ionescunic
16th February 2009, 22:28
QUOTE (mikio @ Feb 16 2009, 20:03)

Va rog sa i-mi raspundeti daca stiti cumva cum pot ajunge din Paralia Katerini in Hlakidiki ,avem cazare in Paralia si am dori sa ajungem o zi in Halkidiki sa plecam dimineata si sa ne intoarcem seara,exista oare excursii optionale ,mergem in Paralia cu autocarul si nu ne incumetam sa inchiriem masina de acolo deci am prefera excursie organizata sau daca stie cineva cu tren ,autobus etc.
Nu vreau sa te supar dar eu as face invers , sau as sari total peste PK.
Scuze , dar Halkidiki e superb si foarte intins , ai ce face ai ce vedea, poate va razganditi
edbica2000
17th February 2009, 03:13
QUOTE (mikio @ Feb 16 2009, 20:03)

Din Paralia in Halkidiki efectiv nu se organizeaza excursii. Singurele 2 excursii care se organizeaza sunt: Muntele Athos si Insula Thassos.
Iar de ajuns din Paralia in Halkdiki pe cont propriu depinde de ce intelegi tu prin Halkidiki. Ca Peninsula e foarte mare. Pe care din brate vrei sa ajungi sau mai exact in ce statiune/localitate.
Pentru cele mai apropiate pe bratul Kassandra ai varianta urmatoare:
- cu trenul sau cu linia de autobuze (KTEL) din Katerini pana la Salonic si apoi din Salonic cu alt autobuz (KTEL) pana pe Kassandra sau chiar si mai departe.
Gara din Katerini este relativ aproape (pana in intrarea efectiva in Katerini in localitatea Statmos) ajungi cu autobuzul din Paralia (0,90 e/bilet) iar autogara (KTEL) este chiar in oras si biletul costa 1,30 e numai ca nu te lasa chiar la autogara.
Biletul de tren pana la Salonic este in jur de 5-6 e/pers la fel si autobuzul. Din Salonic pana pe Kassandra sau mai departe, din pacate nu am idee cat costa biletul de autobuz.
Buhani73
19th February 2009, 22:03
skiritelu
7th March 2009, 20:37
Salut
Poate sa ma ajute cineva cu hotel HOLIDAY CLUB EDEM - OLYMPIC BEACH?
A fost cineva vara trecuta pe acolo? Impresii va rog!!!! Cat de departe este de Paralia?
Am fost la Meteora ,muntele Olimp, Skiatos, Salonic, am facut bratele (Sithonia,Kasandra),am fost la muntele Athos - croaziera, Waterland.
Anul asta tot in Grecia merg.
Puteti sa-mi recomandati alte excursii, va rog!!!!!!
Moldoveanul
8th March 2009, 23:02
Care merge anul asta in perioada 8-15 mai in Paralia Katerini ? Vreau sa merg cu masina, suntem un cuplu si poate mai gasim doritori ! In 4 ar fi mai usor si drumul si mai economic pe criza asta
Astept oferte
tholos
9th March 2009, 12:51
Am intrebat despre aceasta vila DIN Paralia Katerini MAI DEMULT, sf. februarie 2009.
Nici nu a fost postat topicul meu ...
intre timp am aflat singura, cineva f. amabil din Grecia mi-a raspuns, plus cautarile mele pe site-urile din Grecia etc.
Ma uimeste promptitudinea moderatorilor?!!!
M-am si inscris si dupa revenirea din excursie, in iulie voi posta, sper, impresiile mele.
bubica
25th March 2009, 12:52
plec si eu cu sotia in perioada 16 mai- 23 mai in paralia katerini a vila amor. cine stie ceva despre aceasta vila? unde este pozitionata, ca agentia spune doar la 150 m de plaja. dar as vrea mai multe detalii,in ce zona, si alte amanunte daca se poate. va multumesc.
j.e
4th April 2009, 12:56
Buna,
Suntem un grup maricel care vom merge pentru prima data in Grecia, in Olympic Beach...Deplasarea o facem cu masinile noastre...
Ce ne recomandati sa vizitam? Merita facuta excursia la Atena ? Orice informatii sunt binevenite!
anonima1
4th April 2009, 13:02
QUOTE (j.e @ Apr 4 2009, 12:56)

Buna,
Suntem un grup maricel care vom merge pentru prima data in Grecia, in Olympic Beach...Deplasarea o facem cu masinile noastre...
Ce ne recomandati sa vizitam? Merita facuta excursia la Atena ? Orice informatii sunt binevenite!
noi am stat anul trecut in olimpic
ne-a placut
e o statiune micuta si frumoasa ca o bijuterie
puteti face plimbare pe faleza pana in Paralia kterini
am vizitat atena inainte de olympic ,ne-am luat o noapte de cazare acolo,merita vazute Acropole in rest nimic deosebit.Am fost cu metroul la portul Pireu.La intoarcere sa va opriti la Termopile.
edbica2000
4th April 2009, 19:50
QUOTE (anonima1 @ Apr 4 2009, 12:02)

noi am stat anul trecut in olimpic
ne-a placut
e o statiune micuta si frumoasa ca o bijuterie
puteti face plimbare pe faleza pana in Paralia kterini
am vizitat atena inainte de olympic ,ne-am luat o noapte de cazare acolo,merita vazute Acropole in rest nimic deosebit.Am fost cu metroul la portul Pireu.La intoarcere sa va opriti la Termopile.
""ne-am luat o noapte de cazare acolo,merita vazute Acropole in rest nimic deosebit.""..............
cum poti sa spui asa enormitate ?!
anonima1
4th April 2009, 20:40
zuv
4th April 2009, 21:46
QUOTE (anonima1 @ Apr 4 2009, 20:40)

numa nu te enerva

ce sa fac daca nu m-a dat pe spate?
gusturile nu se discuta
maiera o vorba:e frumos ceea ce-ti place
nu vad rostul comentariului tau cu atat mai putin a emoticoanelor folosite
ps numai in viata virtuala te dai mare killer sau si in viata reala dai incap celor care nu-ti impartasesc gusturile?

Nici eu nu cred ca Atena merita doar o zi.Poate doar pt Acropole...
Buhani73
5th April 2009, 18:29
QUOTE (skiritelu @ Mar 7 2009, 21:37)

Salut
Poate sa ma ajute cineva cu hotel HOLIDAY CLUB EDEM - OLYMPIC BEACH?
A fost cineva vara trecuta pe acolo? Impresii va rog!!!! Cat de departe este de Paralia?
Am fost la Meteora ,muntele Olimp, Skiatos, Salonic, am facut bratele (Sithonia,Kasandra),am fost la muntele Athos - croaziera, Waterland.
Anul asta tot in Grecia merg.
Puteti sa-mi recomandati alte excursii, va rog!!!!!!
eu am stat in paralia dar am mers si prin olympic ca sunt doar cativa km intre ele.intre cele doua statiuni e club edem, chiar la marginea drumului aproape de plaja.mie sincer nu mi-a placut cum arata.cred ca la aceeasi bani gasesti si altceva.daca mergi tot acolo alte excursii...doar la atena dar e obositor
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.