miharto
17th August 2008, 12:18
QUOTE (johnnywalker78 @ Aug 16 2008, 16:55)

stie cineva ce preturi are MITA travel anul asta? ca merg in 2 sapt in olimpic beach? mai e mihai sau elena de anul trecut?
Salut! Da, Mihai si Elena sunt la MITA. Cel putin in iunie erau...Preturi la excursii nu mai stiu sigur...parca 10 euro la Olimp, 30 Skiatos, 20 Meteorele.
Concediu placut!
dia_maria88
18th August 2008, 08:08
Sunt proaspat venita din Paralia Katerini si pot sa zic ca a fost chiar frumos... am fost cazata ca Hotel Honorata , hotel dragut cu camere cam micute , nu cred ca e un amanunt foarte important ca nu mergi acolo ca sa stai in camera (parerea mea) , am fost la waterland unde ne-am simtit super , in croaziera cu un vaporas de-a lor .. a fost o senzatie frumoasa doar ca plaja pe care ne-au dus a fost cu pietre si nu prea puteai intra in apa si la Meteora care mie personal nu mi-a prea placut , au fost privelisti frumoase dar eu nu am fost asa incantata... plaja din Paralia Katerini nu era cu pietricele , era nisip fin, cat despre meduze pot sa spun ca erau cateva dar mai spre larg .. am nimerit si eu una .. in sensul ca m-am lovit de o meduza albastra care mi-a dat o iritatie dar intr-o ora cred ca mi-a si trecut ... ce a mai fost placut a fost faptul ca in croaziera cu vaporasul ne-au lasat sa inotam in larg intr-o apa foarte curata si la o adancime destul de mare ..... Despre restaurante nu pot sa va spun prea multe pentru ca nu mi-a prea placut sa mananc acolo in schimb se mananca un gyros foarte bun acolo cu carne de berbec si McDonalds era foarte aproape de noi ... Apropo... la hotelul unde am stat era al unei familii foarte de treaba care s-au comportat foarte frumos cu noi pe tot parcursul concediului.... Micul dejun a fost bun desi eu una la un moment dat m-am cam saturat de mancarea respectiva si am decis sa nu ma mai duc la masa. Despre apa pot sa zic ca era destul de curata .
geocosma
20th August 2008, 13:11
QUOTE (diliul @ Aug 20 2008, 12:21)

In primul rand vreau sa multumesc tuturor celor care au spus ce au vazut si ce au simtit in PK si Olimpic. Am citit de la primul pana la ultimul comentariu si sunt sigur ca stiu mai multe decat stiu cei ce locuiesc acolo

.
Eu plec in data de 23 august in PK la hotel Regina Mare excursie organizata de liceu si am totusi cateva nedumeriri:
1. Despre cluburi nu prea am auzit multe. Care sunt cluburile in care merita sa stai, preturi, pareri impresii?
2. Am auzit de un complex comercial nou in Salonic foarte bun pentru shoping. Pareri impresii.
3. Se poate cumva sa fac rost de ATV/Scuter/Skyjet fara sa am carnet de conducere si 18 ani impliniti? (18 nu am dar clar nu arat de mai putin

) daca da care sunt tarifele.
4. Stiu ca grecii de fel sunt pacifisti si ospitalieri. S-a intamplat cumva sa intrati in altercatii grave cu cei de pe-acolo?
Politia cum reactioneaza?
In cazul in care nu primesc raspuns pana sambata cand plec, cand ma intorc o sa raspund eu la aceste intrebari pentru cei care urmeaza sa plece dupa 1 septembrie

!
Vacante Formidabile Tuturor!

1. Anul trecut se difuzau pliante prin PK despre un club (discoteca) situat la extremitatea Paraliei, spre Olimpic, spre plaja. Nu m-a interesat, deci nu-ti pot da informatii despre "in care merita sa stai, preturi, pareri impresii".
2. Se pare ca se numeste Mediteranean Cosmo si este in afara Salonicului, spre Halkidiki, la vreo 10km. Nu stiu daca exista transport catre el, cu atat mai putin din PK, care este de partea cealalta a Salonicului (adica daca te duci din Paralia la complexul comercial, trebuie sa strabati aglomeratul Salonic, sau sa mergi pe centura). In PK ai foarte multe magazine, de parca ar fi un tacioc si nu cred ca Mediteranean poate avea preturi mai bune decat PK (despre calitate nu ma pronunt, ca nu am cumparat nici din Paralia; la Mediteranean nu am fost).
3. Nu cred ca ai sanse. Prin topicurile despre Grecia se spune ca trebuie sa ai permis pentru asa ceva si mi se pare normal sa-ti ceara o varsta minima pe care sa o poti dovedi cu un act (doar nu o sa inchiriezi un scuter doar pe ochi frumosi - trebuie sa stie si ei cui inchiriaza, nu crezi?).
4. Ai de gand "sa faci valuri" pe acolo? Esti iute la manie? Daca nu, nu trebuie sa-tiu faci griji. Nu-ti recomand sa ai probleme cu politia, pentru ca acolo politia este o institutie serioasa, nu ca la noi.
Si totusi nu cred ca stii mai multe decat cei care locuiesc acolo si nu vei stii nici cand te vei intoarce de la Paralia. Daca aveai aceste informatii nu mai puneai tu intrebarile astea...
gabita_ro
20th August 2008, 14:20
Am fost anul trecut, am stat doar doua zile acolo, dar nu cred ca m-as mai duce. Dupa doua zile stiam statiunea aia ca pe buzunarul meu. E mic, inghesuit, banal. Recunoasc ca mi-a placut plaja de langa biserica din centru, o plaja mica dar nisipoasa si curata, plina de romani. Apa era calda (la inceputul lui septembrie), foarte curata. Preturi bune, mult mai bune decat in alte parti in Grecia. Mi-a placut, dar cele doua zile au fost suficiente.
Va recomand sa alegeti mai degraba o insula. Corfu e super si gasiti si acolo oferte bune.
ioana_me2
21st August 2008, 15:48
Eu am fost in Paralia Katerini la hotelul Akti Musson. Daca merge cineva pe acolo si are nevoie de info referitoare la acest punct de cazare, intrebati-ma
deuza
22nd August 2008, 16:32
Urmeaza sa plec si eu in Paralia in sept. cu agentia Europa Travel, hotel Argo. Costul sejurului a fost de 29 euro+2milioane transportul...cam putin.Acum sa vedem conditiile oferite la banii astia.Nu ma astept la prea mult ca sa nu fie dezamagirea prea mare.Cel mai mult conteaza sa fie cat de cat curat in camera. Nu o sa stau prea mult in ea deoarece vreau sa vizitez cat mai multe limprejurimi si sa fac cat mai multe excursii. Acum o sapt am venit din Corfu, unde a fost extraordinar, cazare, transport, peisaje: nota 10 si am zis sa incerc si o statiune de pe continent deoarece mi-au mai ramas ceva banuti. Daca aveti mai multe detalii despre conditiile de cazare ale hotelului Argo astept cu nerabdare orice informatie.
johnnywalker78
24th August 2008, 18:06
QUOTE (miharto @ Aug 17 2008, 13:18)

Salut! Da, Mihai si Elena sunt la MITA. Cel putin in iunie erau...Preturi la excursii nu mai stiu sigur...parca 10 euro la Olimp, 30 Skiatos, 20 Meteorele.
Concediu placut!
merci frumos! ieftine preturi anul asta..sper sa mai gasesc ghizii de anul trecut pt ca am citit ca astia de anul asta sin catastrofe rau...
oanar3
25th August 2008, 08:21
Eu voi merge pe 15 sept in Olympic Beach la vila Star prin agentia Paralela 45 si as avea cateva intrebari:
1: la chicineta completa sunt incluse si vase (in care se poate face de mancare) ?
2: detalii despre excursia optionala la Atena (cat se viziteaza din autobus si cat pe jos, preturi ...)
3: cat costa sa faci scufundari ?
4: ce alte excursii optionale merita ?
5: daca a mai fost cineva la vila Star , daca se poate cateva poze, pareri ?
lori_2001
25th August 2008, 08:55
[quote name='oanar3' date='Aug 25 2008, 09:21' post='5108776']
1: la chicineta completa sunt incluse si vase (in care se poate face de mancare) ?
Da.
2: detalii despre excursia optionala la Atena (cat se viziteaza din autobus si cat pe jos, preturi ...)
Se pleaca dimineata devreme si se ajunge inapoi foarte tarziu, extrem de obositor pentru cateva ore in Atena (5-6 ore drumul dus plus inapoi).
Manastirile de la Meteore
insula Skiathos
muntele Olimp
Pasionat_PC
25th August 2008, 11:26
QUOTE (fabby @ Aug 12 2008, 19:04)

Se gaseste in septembrie cazare in paralia katerini? As vrea sa ma duc fara oferte de la agentii ca nu prea gasesc ceva convenabil.
ba se gaseste super-convenabil prin agentie! Eu an luat "bilet" prin Christian Tours la 69 eur + 199 lei pentru 26.09. In mai am fost, tot cu ei, cu 29 eur + 199 lei. Pret de persoana. Intra pe site-ul lor si ai sa vezi.
Sa ai concediu placut!
QUOTE (johnnywalker78 @ Aug 10 2008, 18:49)

stie cineva ce preturi are MITA travel anul asta? ca merg in 2 sapt in olimpic beach? mai e mihai sau elena de anul trecut?
In mai erau. La Mita Travel am ajuns prin Christian Tours. Preturi super, pentru toate buzunarele. Transport ca la carte. Am plecat seara la 20.30 si la ora 9.30 a doua zi eram cazati (la Vaso in Olympic). au site pe net. Am gasit si cazare privata la o vila unde babutele detinatoare stiau si romana. 30 eur / camera / noapte.
zuv
26th August 2008, 19:52
QUOTE (oanar3 @ Aug 25 2008, 08:21)

Eu voi merge pe 15 sept in Olympic Beach la vila Star prin agentia Paralela 45 si as avea cateva intrebari:
3: cat costa sa faci scufundari ?
5: daca a mai fost cineva la vila Star , daca se poate cateva poze, pareri ?
Am fost in vara asta in Paralia tot prin Paralela 45.In principiu chicineta e dotata cu cele necesare pt 2 persoane,o oala si o cratita de marime medie,un ibric,cam atat.Excursiile optionale difera putin functie de agentia locala partenera a agentiei romane cu care mergi in Grecia.In cazul Paralelei45 agentia partenera din Grecia este Armira Travel,si are ghide romance care vor merge cu voi in excursii.In ceea ce priveste Atena,e intr-adevar obositor,dar destul de frumos.Se pleaca noaptea la ora 00.Se ajunge dimineata pe la ora 6 si se viziteaza portul Pireu,oprire scurta de aprox 15 min pt poze.Apoi se viziteaza Stadionul de marmura,tot rapid,nu intri-doar poze din exterior.Apoi se urca pe Acropole,punctul forte al excursiei.Aici veti avea ghid un grec care a studiat in romania si vorbeste romaneste-super simpatic si documentat tipul-face toti banii(apropo,intrarea la Acropole e 12 euro)Se sta vreo ora si ceva aici apoi se coboara si se viziteaza Agora romana,intra in pretul de la Acropole.Se merge apoi la Patriarhie,apoi vreo ora timp liber pt cumparaturi(preturile sunt mari).La ora 13 se merge in piata Sintagma pt schimbarea garzii la Parlament-merita vazut.Urmeaza imbarcarea si roiu acasa unde ajungeti seara.Obositor insa mie mi-a placut,acu fiecare judeca singur...Excursia la Atena costa 40 euro.Toate celelalte excursii merita-Olimp(15 euro),Meteora(35 euro+cate 2 euro intrarea la cele 2 manastiri vizitate-peisajul e superb),Skiatos(35 euro).Singurul lucru nasol e ca absolut toate sunt facute cam pe fuga, nu pre ai timp sa savurezi momentele in ritmul tau propriu...De aceea e bine pt cei care pot sa mearga pe cont propriu.N-am fost la seara greceasca da' la toti care au fost am auzit ca e cam teapa.De asemeni n-am fost in croaziera piratilor.Scufundarile erau 45 euro.Cam asta e...Daca mai ai intrebari,le astept
melcmlc
27th August 2008, 18:09
merge cineva cu masina spre Katerini sambata 30.08 dimineata devreme?
MIO63
27th August 2008, 18:43
QUOTE (melcmlc @ Aug 27 2008, 19:09)

merge cineva cu masina spre Katerini sambata 30.08 dimineata devreme?
Da, dar intentionam sa plecam pe la 00.00 sau 01.00 ca sa iesim dimineata din Bulgaria pt ca vrem sa coboram cat mai mult spre sudul Greciei, intentionam o cazare duminica in zona Galaxidi sau Patras.
melcmlc
27th August 2008, 19:26
hmm...nu stiu ce sa zic..nu prea as face Bulgaria noaptea
MIO63
27th August 2008, 22:08
QUOTE (melcmlc @ Aug 27 2008, 20:26)

Daca mergi prima data fa drumul ziua. Noi suntem doua masini si avem aceeasi destinatie, Zakynthos, o insula in M.Ionica.
Primul meu drum in Grecia, cu aceeasi destinatie a fost in iunie 2008. Am mers singur pana la destinatie, fara GPS si nu am intampinat nici un fel de probleme. Nu-ti fa griji, totul va fi OK!
Concediu placut!
melcmlc
27th August 2008, 23:06
merci.
nu e prima data, dar acu sunt doar eu si sotia, mi-ar fi placut placere ceva companie.
matam
28th August 2008, 15:14
QUOTE (ioana_me2 @ Aug 21 2008, 14:48)

Eu am fost in Paralia Katerini la hotelul Akti Musson. Daca merge cineva pe acolo si are nevoie de info referitoare la acest punct de cazare, intrebati-ma

Plec in Paralia pe 01.09 si am cazare la Akti Muson asa ca orice informatie despre hotel ar fi foarte bine venita.
Multumesc anticipat.
chocopearl24
28th August 2008, 18:36
Am fost luna asta in PK si vreau sa va povestesc impresiile mele.
Transportul catre Grecia si inapoi in tara s-a desfasurat in conditii bune:am calatorit noaptea si de fiecare data s-au facut destule opriri.Noi am mers prin agentia romadria confort si am avut noroc de un ghid foarte bun Firuta .
In PK ne-am cazat in vila Karyes si am fost foarte multumiti de conditii si relatia cu proprietarul vilei.In plus vila nu e in centru asa ca puteti dormi linistiti noaptea si pana la plaja faceti maxim 10 minute-plaja e curata si marea foarte limpede.
Totusi trebuie sa va pun in garda cu programul care nu se modifica...indiferent la ce ora ajungeti la vila in prima zi intrarea in camere se face la orele12,30-13 iar in ultima zi predati camera la ora 9,00.
Fiecare agentie din tara lucreaza in Grecia cu o agentie locala.Cei de la romadria au contract cu firma MITA travel.La sosire ne-a intampinat un ghid de la aceasta agentie.Teoretic acest ghid trebuie sa ne acorde asistenta pe toata durata sejurului ,dar practic am vazut-o pe Alexandra doar de 3 ori la fata: in prima seara ne-a prezentat oferta de excursii optionale a agentiei sale , a mai venit a doua seara si am cautat-o noi la agentie pentru seara greceasca_local nou ,elegant;program bun dar mancare neasteptat de aiurea.
Nu am fost in excursiile optionale cu agentia aceasta ci am gasit in statiune o agentie cu oferte mult mai bune si foarte bine organizata , despre care nu am decat cuvinte de bine - Tramp Travel.
Excursiile care le-am facut au fost la insula Skiatos si la Meteore.As fi mers si la muntele Olimp dar era a treia zi consecutiva de excursii si obosisem de atata drum in autocar.
Va sfatuiesc ca in prima zi sa lasati bagajele la vila / hotel -nu e nici un pericol-si sa mergeti pe la agentii pana va cazati.Asa puteti face comparatii si sa va programati excursiile cu pauza de plaja intre ele.Altfel riscati sa nu va bronzati destul.
Preturile sunt mai bune ca in tara si aveti si viata de noapte...discotecile au mereu program divers si seri cu intrarea libera pentru doamne.
In concluzie concediul la greci a fost reusit.Cred ca vom reveni dar undeva in zona Atenei...
catalinache
28th August 2008, 19:27
QUOTE (melcmlc @ Aug 27 2008, 20:26)

De ce?! Din cauza hotilor, din cauza drumurilor ?
melcmlc
28th August 2008, 19:34
QUOTE (catalinache @ Aug 28 2008, 20:27)

De ce?! Din cauza hotilor, din cauza drumurilor ?
ambele
dmarius40
30th August 2008, 08:48
[size="4"]Am fost in PK acum, recent, 20 - 28 august 2008.....ce sa va zic......drumul a fost OK pe autocar, e drept, obositor, 15 ore dus si 14 intors, dar a fost bine....opriri suficiente si masinile bune. Dar odata ajunsi in PK, a aparut deja un gust amar......ghida de la Romantic Travel pe noi calare, sa faca info, sa prezinte excursii, etc.......nu conta ca eram rupti de oboseala. A prezentat ce a avut sa prezinte si apoi am plecat la plimbare, ca ne-au dat camerele dupa ora 13........am stat la un hotelas de NIMIC, AHILEAS......sa nu mergeti acolo sub nici o forma........camerele curatele, e drept, dar mobilierul vechi, antic si de demult......scartaia din toate incheieturile......salteaua cu noduri si gropi in ea.........TANTARI grupa mare.......in baie, stupoare: podeaua nu avea inclinare ca sa se scurga apa de la dus, trebuia dupa ce faceam dus sa stam cu matura sa adunam apa sa o dirijam spre scurgerea din podea.........proprietarii, niste greci batrani, rautaciosi......statea mosul noaptea dupa ora 23 pe strada si pe care ii vedea in balcon, striga la ei si le facea semne sa inchida lumina, si le facea semne sa tina linistea, ca ei vor sa doarma.......dar ce dracu, am venit in concediu sa ma distrez, sa ma simt bine, nu la ora 22 sa intru in camera si sa sting luminile..............daca va duceti la Skiathos, ATENTIE MARE: in zona LARISSA este o statie de epurare a dejectiilor animalelor de la fermele din zona, cereti soferilor sa inchida 5-8 minute climatizarea in masini, daca nu vreti sa muriti acolo, sau sa va scuipati stomacul si plamanii din voi......ghida de la ROMANTIC TRAVEL nu a binevoit sa ne spuna chestia asta si am ajuns la scandal cu ea......pina la urma a inchis grecul clima.......si la intoarcere s-a repetat aceeasi figura......si acum ajungem la punctul nevralgic al tuturor excursiilor : MANCAREA.......am mers printr-o agentie care organizeaza si tabere scolare.........s-a mancat in sala de mese de la hotel AKROPOL........mancarea EXTREM DE PROASTA CALITATIV SI CANTITATIV.......ospatarii cu o scarba si o greata in ei, fara un zambet pe fata sau o vorba buna, pur si simplu aruncau pe masa farfuriile......exemplu de mancare seara: jumatate de ardei copt, 2 cubulete de telemea sarata ocna, de 3 cm lungime si 1 cm grosime.....felul 2 - o bucata de ficat de porc FIERT in apa, fara sare, fara alt gust si un soi de piure de cartofi din fulgi, inmultit cu apa si cocoloase........nu am mai mancat la ei din acea seara......am mancat doar la taverne si fast-food-uri......la STRUGA este fantastic, servire ireprosabila, baietii amabili, prietenosi, vorbesc romaneste perfect, esti primit si privit ca un zeu acolo......deci mergeti pa PK , dar nu prin sistem tabara scolara si NU LA AHILEAS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dia2555
8th September 2008, 20:52
Salut
Urmeaza sa plec in PK pe data de 12 sept, printr-o agentie din Cluj. Cazarea va fi la Vila Thalassa , vila care din poze nu arata deloc rau(3*).As dori mai multe informatii despre aceasta vila si despre hotelul Helios unde se poate lua micul dejun
edbica2000
8th September 2008, 23:49
QUOTE (dia2555 @ Sep 8 2008, 20:52)

Salut
Urmeaza sa plec in PK pe data de 12 sept, printr-o agentie din Cluj. Cazarea va fi la Vila Thalassa , vila care din poze nu arata deloc rau(3*).As dori mai multe informatii despre aceasta vila si despre hotelul Helios unde se poate lua micul dejun
Vila este OK (nou construita -2007). Situata in spatele magazinului ARVANITIDIS , exact langa terenurile de tenis, volei, baschet...intr-o zona linistita a Paraliei, la 150 m de mare. Vila este in regim self-catering. Micul dejun la Helios, este bufet, nici prea prea, nici foarte foarte.
dia2555
9th September 2008, 09:20
QUOTE (edbica2000 @ Sep 9 2008, 00:49)

Vila este OK (nou construita -2007). Situata in spatele magazinului ARVANITIDIS , exact langa terenurile de tenis, volei, baschet...intr-o zona linistita a Paraliei, la 150 m de mare. Vila este in regim self-catering. Micul dejun la Helios, este bufet, nici prea prea, nici foarte foarte.
Mersi mult de informatie.Eram interesata daca este curata pentru ca am citit tot felul de povesti despre vile si hoteluri.Nu stii cumva daca este in apropierea Vilei Andromahi?Acolo stau prietenii cu care mai mergem.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.