in primul rand ulei de floarea soarelui NU GASESTI. zilele astea s-a interzis uleiul la ei, pentru ca e otravit de polonezi
.(ma rog nu e chiar ""otravit"" de polonezi, dar ce conteaza este ca s-a scos de pe rafturi)noi am folosit ulei de porumb.
sincer am intrat in supermarketurile lor sa luam tigari suc si susan. mezelurile aratau foarte urat, deci nici macar nu m-am uitat la preturi
.(CORECT - sunt de slaba calitate iar cele cat de cat bune sunt peste 8-10 e/kg)niste mini cremvusti de vreo 200-300 grame erau 2.5 euro.
o bucatica de branza de vreo 200-300 grame era 2 euro si ceva.
puiul este destul de scump la ei, spre deosebire de porc.
(INCORECT - pui -2,8 pana la 3,2 euro/kg; porc - cotlet cu os 4,8-5,10 e/kg, pulpa fara os - 5,5 e/kg, etc)asta e o diferenta intre tarile noastre : la ei porcul e mai ieftin ca puiul. tocmai d-aia si gyros lor traditional (shaorma) are carne de porc. fructe si legume peste 2 ore kilogramul. poate nu toate, dar asa retin.
eu si sotia am ajuns la concluzia ca daca am aduna timpul, deranjul, caldura emanata si pretul, concluzia ar fi : TAVERNA BATE autogospodarirea.
practic : 1 gyros la farfurie mare 5.9 euro (din care s-ar satura orice gurmand) + 1 "filet de pui" (care contine cam 300 grame piept pui, cam 400 grame cartofi prajiti, salata de varza cu morcovi rasi) 5.5euro + 2 pepsi 2 euro = 13.4 euro cred

si pleci FOARTE satul. o portie de calamar + cartofi prajiti 7 euro. un platou cu 5 "fructe de mare" (ansoa, caracatita, calamari, scoici, hamsi, cartofi prajiti) 13 euro portie pentru 2 persoane, file cod (2 bucati mari + cartofi) 9 euro, file rechin + cartofi 11 euro.
prajiturile sunt 1.9 euro orice fel daca le iei acasa (takeaway) si 2.9 euro daca le servesti in cofetarie.
recomand cofetaria de vizavi de McDonalds, NU CEA DE LA BISERICA, pentru ca sunt mai mari prajiturile
.(COFETARIA SE NUMESTE ICE FACTORY - e franciza)recomand cataif (sau cum s-o scrie) e un fel de baclava. dar foarte buna
(Una-i una alta-i alta, dar ai dreptate amandoua sunt bune)