Paralia Katerini
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54

bogdan_age

Foarte multa lume de acolo stie engleza si romana. Indicatoarele pe autostrazi sunt bilingve (alfabet grec si latin). Personalul este politicos dar au ore la care devin ceva mai ciudati.
Daca cei de la dispeceratul de cazare incearca sa iti dea o camera mai mica sau fara AC, gasind diverse scuze, roaga-i sa ia legatura cu firma din tara si sustine-ti punctul tau de vedere. Cedeaza ei pana la urma.
Nu am mancat niciodata la hotel. Am preferat tavernele (toate au preturi apropiate) pentru ca fiind cerere mare sansele de a servi ceva vechi scad. La intrarea in orice taverna se afla baieti care trag cu urechea la limba pe care o vorbesti si te invita sa servesti masa in taverna respectiva. De fapt cam toate sunt la fel. Mie mi s-a parut raportul calitate-pret ok.
Eu am stat la SanGiorgio. Conditiile au fost super. Curatenie si liniste. Timos (patronul) si mama sa sunt deosebit de atenti. L-am cam batut la table dar nu s-a suparat. Vis-a-vis se putea servi masa la un fel de "plimba tava" dar in conditii decente. Plateai 7 euro si mancai orice si oricat. Am mai servit masa la Hara-Hara un restaurant aflat la intrarea in orasul Katerini, inainte de biserica (nu cea de pe plaja). Aici preturile erau un pic mai mari dar modul in care se comportau cand serveau te obliga la bacsis. Dupa ce primeau bacsis, se simteau si ei obligati. Am mai servit masa si in oras, in centru. Aici am servit chestii traditionale de-ale lor. Intr-o zi, nu am mai dat bacsis iar a doua zi mi-au oferit spre degustare un vin, pentru care mi-au cerut apoi vreo 15 euro ("fereste-te de darurile grecilor").
Statiunea devine aglomerata seara si la orele de servire a meselor, cand apare problema parcarilor (sensuri unice, restrictii de parcare intre anumite ore, etc., care te determina sa mergi uneori pe jos).
Noi plecam avand prima zi de cazare pe 21.06.2008. Nu ne-am luat inca bilet dar daca nu gasim ceva in zona necentrala, aproape de plaja, cumparam direct de acolo. Anul trecut am fost in iulie si a fost ok.
Pe plaja nu prea sunt dusuri.
Trebuie sa plec. oricum, sunt multe de spus.
La bulgari, politistii ne-au buzunarit de 30 de euro.
bogdan_age@yahoo.com
demential
pe 23 mai pleaca cineva la paralia ? in special la hotel alexander ?

DeltaVisa
Nu inteleg de ce tot romanul se duce la paralia.A ajuns un fel de Eforie Sud. Nu mai spun de manelisti si rromii notri de zi cu zi care sunt din belsug.
Grecii sunt acolo o raritate.....daca va duceti acolo, duceti-va doar pentru cazare (care e ok in unele locuri), dar luati masina si plecat in fiecare zi din statiune pe la plajele din afara localitatii...sau daca va place la eforie....
alinaL
Realizez un studiu(comparatie) privind asemanari/diferentieri intre Paralia Katerini si Mamaia si am nevoie de parerile voastre sincere, in ceea ce priveste :
-cazare,servicii(la restaurante,in magazine etc),
-preturi(la cazare,mancare,diferite produse),
-puncte de distractii(atractie),
- plaja,
-curatenia (la cazare,plaja,apa etc).
-infrastructura-accesul in cazul ambelor statiuni(starea autostrazilor wink.gif , cai ferate, aeroport )
Deci daca se poate sa va dati cu parerea despre ambele statiuni ghidandu-va dupa punctele de vedere pe care le-am mentionat mai sus.(sau pur si simplu sa va exprimati parerile).
Apreciez ff mult si mi-ati fi de un real ajutor,dat fiind faptul ca timpul pt mine e ff scurt wink.gif smile.gif .Multumesc!
xxgeoxx
Si totusi... pe 30 mai noaptea (de fapt 31 mai dimineata ora 3...) nu merge nimeni cu autoturismul, spre Grecia ??
nilf40f
QUOTE (abc2007 @ Apr 12 2008, 20:57) *
In Grecia n-am fost la Metro, dar in alte tari am fost...si n-a fost nici-o problema ....(legitimatia + pasaportul) Cine stie ce s-a intamplat .... Eu o sa ma duc la sfarsitul lui aprilie si o sa verific treaba asta ...

Ai venit din Grecia? Cum e pina la urma ? Se poate totusi cumpara cu legitimatie Metro?
alis4you
QUOTE (lxndr007 @ May 9 2008, 20:35) *
hello!! legat de statiunea Paralia Katerini din Grecia...nu am mai fost acolo, dar voi merge in iunie si avand in vedere ca nu am mai fost prin Grecia as fi tare curioasa sa aflu mai multe de la persoanele care au fost acolo, in special in Paralia Katerini....m-ar interesa parerea voastra despre oamenii de acolo, conditiile de la hotel, eventual chiar numele hotelului, daca ati fost multumuti de mancare, care au fst preturile, daca a fost aglomerat sau nu, daca arata intr-adevar atat de frumos pe cat apare in pozele de pe internet ...si ce stiu eu, alte detalii care le-ati observat voi, si as vrea sa stiu cat de puternic e soarele acolo deoarece pielea mea e cam sensibila...daca a-ti si pune poze din excursia voastra v-as fi recunoscatoare!aaaa, si in legatura cu aglomeratia? oare va fi extra aglomerat pe la jumatatea lui iunie? confusedsmiley.png
oricum, sper ca voi primi cat mai multe raspunsuri intr-un timp cat mai scurt, eu urmand sa plec curand rolleyes.gif deci va rooooog VORBITI!!(sau mai bine zis scrieti biggrin.gif )

salut! Am fost in Paralia anul trecut in iulie si pot sa-ti spun ca a fost foarte ok. Probabil ai auzit si citit multe pareri pro si contra , dar pana la urma totul depinde de cum te simti tu acolo, de ce pretentii ai si de ce nu...de putina bafta. Paralia e o statiune aglomerata ( pe mine nu m-a deranjat absolut deloc), plina de viata si te simti oarecum ca acasa pentru ca e plin de romani. Noi am stat la Vila Mastoridis ( e chiar vis-a-vis de parcarea pentru autobuze), n-am avut probleme de nici un fel. cu mancarea a fost super ok, camera avea si chicineta, asa ca ne-am autogospodarit in limita posibilitatilor ( in sensul ca mai aveam cate ceva de acasa si imediat incropeam o masa). in rest, ne cumparam mancare de la un supermarket din apropiere. nu vreau sa te sperii, dar e cam cald in Paralia...cel putin de la jumatatea lui iulie cand am fost noi erau peste 40 de grade si crede-ma pe toata perioada cat am stat n-am vazut nici un norisor macar...partea buna e ca nu e caldura din aceea sufocanta, dar ai grija ca soarele arde oricum. sa nu ratezi excursiile, noi am fost la Skyatos ( merita!!!), dar regret ca n-am ajuns la Atena sau Meteora. Plaja e cam aglomerata, trebuia sa ajungem cat mai dimineata ca sa prindem un locsor. Si nu e foarte curata dar asta tot din cauza romanilor necivilizati care lasa toate resturile unde apuca. si inca un minus pentru apa plina de alge( nu tot timpul). iti recomand plaja din extremitatile statiunii( toata lumea se inghesuie in zona centrala, la biserica) chiar daca e mai departe de centru e aproape pustie( sunt 10 km de plaja doar in Paralia!). Ce sa-ti mai zic, concediu placut, si eu plec tot in iunie , dar de data asta am ales alta destinatie: Egipt .

eu_brotacelul
QUOTE (anonima1 @ May 9 2008, 18:04) *
De Vila Helena(Olympic Beach) stiti ceva?

buna biggrin.gif si eu merg in Olimpic Beach la vila Helena. plec pe data de 11 iulie. Daca afli ceva detalii despre bila asta, ti-as fi recunoscatoare daca mi le-ai impartasi. sa aveti toti o zi faina
anonima1
QUOTE (eu_brotacelul @ May 27 2008, 13:23) *
buna biggrin.gif si eu merg in Olimpic Beach la vila Helena. plec pe data de 11 iulie. Daca afli ceva detalii despre bila asta, ti-as fi recunoscatoare daca mi le-ai impartasi. sa aveti toti o zi faina

din pacate nu stiu nimic
vom fi in olympic pe 12 iulie la vila girnis
ariesan

Am de ales intre Vila Jannis Blue si Star si as dori sa-mi spuneti cam cum sunt conditiile de cazare si cat sunt de aproape de plaja.Va multumesc
trejarik
QUOTE (ariesan @ May 28 2008, 13:51) *
Am de ales intre Vila Jannis Blue si Star si as dori sa-mi spuneti cam cum sunt conditiile de cazare si cat sunt de aproape de plaja.Va multumesc

noi am ales vila star si plecam pe 14 iulie...pana acum nu am aflat multe despre ea...sper sa fie ok
p0rk
Este una din destinatiile pe care nu le voi mai vedea niciodata.Pentru cei care merg la Olimpic Beach...duceti-va pasta dinaia mentolata pe care o pui sub nari in timpul autopsiei.In afara de excursiile optionale (va recomand insula skyathos ) nu am simtit ca as fi in alta tara: grecii vorbesc romaneste,e mizerie pe plaja (tot datorita romanilor care au infectat nisipul) si in apa.E mult mai frumos la Mamaia,jur!Ca e ieftin...veti vedea de ce.Altfel se pune problema cand mergi in Corfu.Peisaje de paradis si liniste in centrul si nordul insulei ,iar in sud gasesti cluburi, viata depravata si englezoaice betive.In Creta si Santorini voi mai merge in Grecia.Paralia e o gluma proasta.
manoxa
QUOTE (alinaL @ May 21 2008, 20:13) *
Realizez un studiu(comparatie) privind asemanari/diferentieri intre Paralia Katerini si Mamaia si am nevoie de parerile voastre sincere, in ceea ce priveste :
-cazare,servicii(la restaurante,in magazine etc),
-preturi(la cazare,mancare,diferite produse),
-puncte de distractii(atractie),
- plaja,
-curatenia (la cazare,plaja,apa etc).
-infrastructura-accesul in cazul ambelor statiuni(starea autostrazilor wink.gif , cai ferate, aeroport )
Deci daca se poate sa va dati cu parerea despre ambele statiuni ghidandu-va dupa punctele de vedere pe care le-am mentionat mai sus.(sau pur si simplu sa va exprimati parerile).
Apreciez ff mult si mi-ati fi de un real ajutor,dat fiind faptul ca timpul pt mine e ff scurt wink.gif smile.gif .Multumesc!

Nu exista grade de comparatie intre Mamaia si Paralia Katerini. E ca si cum ai compara Pipera cu Berceniul.

Insa Paralia e o statiune OK, e ieftina, iar la servicii grecii sunt buni. Mancare foarte buna si relativ ieftina. Cazarea OK daca nu esti fitos. Trebuie precizat ca toate hotelurile din paralia sunt de 1-3 stele (romanesti).
Cristina L
QUOTE (p0rk @ May 29 2008, 18:59) *
Este una din destinatiile pe care nu le voi mai vedea niciodata.Pentru cei care merg la Olimpic Beach...duceti-va pasta dinaia mentolata pe care o pui sub nari in timpul autopsiei.In afara de excursiile optionale (va recomand insula skyathos ) nu am simtit ca as fi in alta tara: grecii vorbesc romaneste,e mizerie pe plaja (tot datorita romanilor care au infectat nisipul) si in apa.E mult mai frumos la Mamaia,jur!Ca e ieftin...veti vedea de ce.Altfel se pune problema cand mergi in Corfu.Peisaje de paradis si liniste in centrul si nordul insulei ,iar in sud gasesti cluburi, viata depravata si englezoaice betive.In Creta si Santorini voi mai merge in Grecia.Paralia e o gluma proasta.

Nu stiu cand ai fost tu in Olympic Beach dar tin sa te contrazic cel putin in legatura cu plaja care este foarte curata si apa la fel (eu am fost anul trecut) si cu preturile care sunt mult mai rezonabile decat la noi.Probabil tu ai fost unul din cei care au infectat-o k vad k foarte multi aveti probleme k intalniti romani pe unde va duceti,voi nu sunteti toti romani? Cum tu ai ales sa pleci intr-o tara straina in vacanta la fel au ales si altii. Si dak tu preferi sa te duci in concediu sa agati o englezoaica betiva....
Fara suparare dar nu mai speria lumea degeaba
zuv
A fost cineva de curand cazat la vila Dafni? Cam ce conditii ofera? Ce ar vrea sa insemne chicineta "complet echipata"?
p0rk
QUOTE (Cristina L @ May 29 2008, 19:26) *
Nu stiu cand ai fost tu in Olympic Beach dar tin sa te contrazic cel putin in legatura cu plaja care este foarte curata si apa la fel (eu am fost anul trecut) si cu preturile care sunt mult mai rezonabile decat la noi.Probabil tu ai fost unul din cei care au infectat-o k vad k foarte multi aveti probleme k intalniti romani pe unde va duceti,voi nu sunteti toti romani? Cum tu ai ales sa pleci intr-o tara straina in vacanta la fel au ales si altii. Si dak tu preferi sa te duci in concediu sa agati o englezoaica betiva....
Fara suparare dar nu mai speria lumea degeaba

Am fost acum 2 ani,am stat la hotel Kalypso,micut,dragut,curat.Pana aici,totul ok.Acum sa incep cu partea negativa.Cum am ajuns,m-am miscat repede pentru ca era cald,am intrebat unde e hotelul,n-am mai asteptat o ora sa ma conduca nush ce ghid la hotel si am ajuns repede (eu si inca 3 prieteni).Ghinion pentru cei care au asteptat si au ajuns in urma noastra: surpriza,hotelul era deja plin,desi oamenii aveau rezervare la Kalypso (exemplele de genul acesta au fost fregvente,nu doar in cazul hotelului meu).Asa ca oamenii au pierdut ziua respectiva si urmatoarea pentru a li se gasi cazare si au fost mutati de la o vila sau hotel la altul/alta ,umbland transpirati cu bagajele dupa ei.Am intalnit cativa care faceau un scandal monstru la sediul agentiei pentru ca la Olympic Beach (unde fusesera cazati fortat in ceva incaperi insalubre) nu au putut inchide un ochi din cauza putorii.
Mancare.In fiecare dimineata acelasi meniu...la 3*.Cereale de porumb;oua fierte (noroc cu asigurarea medicala ,caci o noapte mi-am petrecut-o pe toaleta);ceai;lapte cu gustul acela din automatele de cafea;o posirca de cafea;sunca si cascaval feliate, de cea mai proasta calitate (ceva de genul sunca turist la noi);unt NU,margarina DA;dulceata;suc de portocale preparat in fata noastra din esenta la bidon de plastic de 5l si apa de la robinet.Cina (am avut demipensiune) se servea in restaurantul cu aspect de cantina al unui alt hotel,nu mai stiu cum ii spune,mai in centrul statiunii.Din 7 seri am reusit sa mananc cu ceva efort 3 cine,eu nefiind pretentios la mancare.Prietena mea,sensibila la gastronomie a mancat in fiecare seara doar desertul format din fructe (pepene galben si rosu,portocale).Un tip de vreo 45 de ani din Bucuresti zicea ca de asa mancare doar in perioada stagiului militar obligatoriu a mai avut parte.Avea demipensiune la 4*.Asa ca am mancat mult din supermarket pentru mic dejun si la terase pranzul si cina.Preturi acceptabile,mancare buna,apa ,desert cu platou de fructe si mici atentii gratis,personal politicos,n-am ce reprosa.Comic a fost un chelner gay care s-a indragostit de prietenul surorii prietenei mele.
Peisaj.O campie dezolanta cu balarii,doar la orizont se vede Olimpul.
Plaja.Nisip fara scoici in care sa-ti tai picioarele,dar plin de mucuri de tigara si alte resturi.Pungi de plastic si alte mizerii in deriva prin apa.
Statiunea.Nu are nimic special.Plin de magazine cu blanuri si piele.Ah...si manelele din Mercedesurile romanesti...
Cel mai impresionat am fost de orasul Caterini,terase superbe,grecoaice frumoase,dulciuri delicioase.
Draga cristina,Paralia nu a fost alegerea mea si nu stiam la ce sa ma astept.Cat despre englezoaicele rupte de bete,le-am mentionat pentru a sublinia diversitatea din Corfu.Poate s-a schimbat ceva de acum 2 ani de cand am fost eu,dar nu are cum sa se compare cu Corfu,asa ca, dragi romani,nu va uitati la 100-200 euro in plus,daca vreti o vacanta cu adevarat.Pe mine ,anul acesta,pentru ca intre timp nu mai am pritena,ma gasiti la Ibiza.
p0rk
Ah,sa nu uit,am facut comparatie intre doua destinatii accesibile,nu am comparat Paralia cu Santorini.Eu am platit 400 euro pentru avion,4*all inclusive ,ceva oferta.
Don'shoara Cristina,numai bine iti doresc.Eventual mai lasa "k" in loc de "ca" ,imi obosesc ochii repede si strici frumusete de limba.
adano
Am fost si anul trecut si acum 2 ani cazat in vila Helena,Olympic Beach.camere mari cu 3 paturi,baie,tv,aragaz,frigider,balcon mare.nu are receptie ,dupa ce te cazezi numai vezi pe nimeni pana o sa predai cheia.e super ok daca nu ai pretentii mari. Statiunea e superlinistita,la 12 noaptea numai circula nimeni,nu se compara cu taraboiul din Paralia ..cred ca o sa ma duc si anul asta tot acolo,undeva pe 1-10! septembrie ca e superoferta
anonima1
QUOTE (adano @ May 30 2008, 17:53) *
Am fost si anul trecut si acum 2 ani cazat in vila Helena,Olympic Beach.camere mari cu 3 paturi,baie,tv,aragaz,frigider,balcon mare.nu are receptie ,dupa ce te cazezi numai vezi pe nimeni pana o sa predai cheia.e super ok daca nu ai pretentii mari. Statiunea e superlinistita,la 12 noaptea numai circula nimeni,nu se compara cu taraboiul din Paralia ..cred ca o sa ma duc si anul asta tot acolo,undeva pe 1-10! septembrie ca e superoferta

ceva poze ai din vila?
curatenia cum e?
poti face si dus si folosi wc-ul in acelasi timp?
aici http://www.iturism.ro/oferta_Sejur%20Greci...each_18214.html
nu par deloc mari camerele eventual pt cei care sufera de piticism............
DorinuSs
p0rk, cred ca faci o confuzie intre paralia si olympic beach, la care sa referea cristina. nu prea e acelasi lucru.
Cristina L
QUOTE (p0rk @ May 30 2008, 16:59) *
Ah,sa nu uit,am facut comparatie intre doua destinatii accesibile,nu am comparat Paralia cu Santorini.Eu am platit 400 euro pentru avion,4*all inclusive ,ceva oferta.
Don'shoara Cristina,numai bine iti doresc.Eventual mai lasa "k" in loc de "ca" ,imi obosesc ochii repede si strici frumusete de limba.

Greseala ai facut-o tu pt "ca" ai confundat Olympic Beach cu Paralia care intr-adevar e asa cum spui tu.Nu am vrut sa supar pe nimeni. Toate cele bune
eu_brotacelul
QUOTE (adano @ May 30 2008, 18:53) *

Buna, multumim frumos de informatii. chiar asa, daca mai ai bunatatea sa spui de baie, daca se poate face o baie normala...si ce mi se pare cel mai important...CURATENIA...si asa nu stam mult timp in camere...dar este important sa faci o baie fara sa faci hepatita si sa ai un asternut curat. Si inca o intrebare....unii spun ca vila asta ar avea piscina (ceea ce eu nu pot sa cred......is this true? dry.gif )
demential
salut smile.gif
tocmai m-am intors din paralia.
am avut un sejur de 10 zile /7 nopti, la hotelul Alexander. sejur luat prin Turist Center, luat de la Romadria de fapt.
o sa va spun sincer parerea mea, care a iesit prima oara din romanica.
drum lung cu autocarul, opriri suficiente (cam 3 in bulgaria, 2 in grecia). la vama nu s-a stat exagerat de mult, dar trebuie mentionat ca bulgarii te verifica mai mult decat grecii. am stat cam juma de ora la vamile bulgare si 10-15 minute la greci. depinde foarte mult de aglomeratia din vama.
Hotelul Alexander : arata foarte bine, ingrijit. Patronul (care doarme acolo) este un individ foarte strict si disciplinat, cu pretentii de a se respecta regulamentul de "ordine interioara". In limita bunului simt totusi, nu exagerat.
Camera destul de mare , suficient de dotata (plita, frigider, televizor, razatoare, polonic, vesela, tacamuri 2 persoane, etc).
Aer conditionat extra 5 euro /zi. Dar nu te duci la mare ca sa stai in camera.
Am citit tot felul de pareri despre Paralia. Din punctul meu de vedere atmosfera generala si "gustul" pe care ti-l lasa un sejur aici te fac sa spui ca Paralia este net superior unei statiuni romanesti de pe litoral.
Am prins oferta de pe 23 mai pana pe 31 mai, 45 euro/persoana + 200 ron transportul.
Am avut de cheltuiala 800 euro (eu si sotia). Ne-am intors cu vreo 7 euro.
Am vizitat Schiatos. Este o insula frumoasa, excursia merita. 30 euro/persoana.
Am vizitat Salonic (Thessaloniki). 10 euro. Oras mare si aglomerat, dar frumos. Merita si aceasta excursie. Se pot face cumparaturi multe si ieftine si bune.
La Meteora sau Athena sau Olimp nu am fost, pentru ca pierdeam mult prea mult timp, si vroiam sa facem si plaja.
Aveti mare grija in paralia cu cumparaturile/suvenirurile. Acelasi produs il puteti gasi in alte magazine mult mai ieftin. In general se pot negocia preturile cam la orice. La unii merge, la unii nu.
Mi-am luat o pereche de pantaloni "trei'sferturi" cu 16 euro. I-am vazut si la 18, si la 20, si la 23 de euro.
Poti gasi "magnet de frigider" (ca suvenir) la 1 euro, la 1.5 si chiar la 2.5.
Mancarea : evitati restaurantele. sunt preturi mari. incercati tavernele.
am fost si eu la Ana, acolo unde se recomanda in paginile acestui forum. intr-adevar se mananca bine si destul de ieftin la ana, si atmosfera e placuta, dar inchide la 18-19 cel tarziu.
Va recomand taverna
PERICLES
Este pozitionata intre biserica si clubul menta. Mai exact cum stati cu fata la intrarea din biserica, o luati pe strada centrala in stanga, si este cam a 3-a taverna pe dreapta. Scrie mare cu verde GYROS PITA si Pericles. Se mananca FOARTE ieftin, portii foarte MARI si bune. Un piept de pui la gratar (mare) si o portie de cartofi prajiti (mare) si o salatica mica 5.50 euro.
Ceea ce la un alt restaurant am vazut cu 6 euro friptura si 2 euro garnitura.
Ospatarul de la PERICLES este Vasili un macedon, sau Vasile, care stie romaneste. Si germana, si poloneza, si alte limbi. Dar marele avantaj este ca stie romaneste. Si va puteti intelegi foarte bine cu el, e simpatic foc.
Deci va recomand cu incredere sa mergeti aici, pentru ca noi am mancat in fiecare seara la el. Si "din partea casei" am primit uzo, apa, inghetata, frappe. Asta in seri diferite. Mereu cate ceva "din partea casei".
Mare atentie : in mod normal cand se pleaca din Bucuresti la 19, teoretic se ajunge in paralia la ora 8 dimineata.
DAR : noi am plecat la 19 si am ajuns la 10:30. Iar autocarul care trebuie sa ne aduca inapoi in romania a ajuns abia la 14 in paralia, deci a trebuit sa asteptam soferii sa se odihneasca.
In ziua plecari sunteti obligati sa eliberati camera la ora 08:30 dimineata. Noi a trebuit sa plecam la 19, dupa ce s-au odihnit soferii. Deci sa va inarmati cu rabdare.
Pe ce s-au dus cei 793 de euro. Excursii (2x10 salonic, 2x30 schiatos); Haine pentru mine si sotie (MULTE - pentru ca sunt ieftine sau mai ieftine ca la noi si te tenteaza); sucuri (1 euro pepsi twist 1.5 litri, 1.8 euro cola 1.5 litri), bere de la 0.7 in sus, tigarile mult mai scumpe ca la noi, deci fumatorii sa isi ia un cartus din romania. preturile la supermarket la mancare in general sunt mai mari ca la noi, si ai dezavantajul ca nu cunosti produsele. deci recomand sa mancati la taverna, economisiti timp si bani.
in taverne un suc este 1-1.3 euro, berea 1-2 euro, cafea 1-2 euro, frappe 2 euro.
Ma rog, ar mai fi MULTE de spus, dar nu stiu ce sa spun mai precis fara sa bat campii.
mai intrebati-ma voi daca aveti nelamuriri.

a, mi-am adus aminte : plaja curata, fara scoici. apa FOARTE CURATA. stateai in apa pana la gat, si iti vedeai unghiile. pesti inotau pe langa tine.
puteti inchiria atv cu 10-15 euro 2 ore, sau 20-40 euro 24 de ore.
biciclete cu 5 euro 24 de ore.daca le luati pe mai multe zile vi se face reducere. cine isi inchiriaza bicicleta poate sa mearga la olympic beach pe pista special amenajata. in 5 minute ati ajuns. puteti merge si pe jos. sunt 2 kilometri. merita vizitat, pentru ca sunt cateva magazine (de 3 ori mai putine ca in paralia) unde preturile sunt la anumite produse mai mici ca in paralia. deci NU VA GRABITI CU CUMPARATURILE. in salonic gasiti haine mai scumpe decat in paralia dar de buna calitate.
ceea ce va sfatuiesc eu : mergeti in TOATE magazinele din paralia, mergeti si in olympic beach si in salonic, si abia apoi incepeti sa cumparati piele, blanuri, tricouri, suveniruri.
in general incercati sa negociati cu ei preturile, pentru ca sunt foarte maleabili.
atentie ce vorbiti, pentru ca MULTI vanzatori stiu romaneste sau chiar sunt romani.
ora de internet era 2 euro. (vizavi de taverna Pericles).
70 % din turistii din paralia erau romani, restul de 30 % polonezi, sarbi, bulgari.
astept intrebarile voastre wink.gif
anonima1
demential e super postarea ta si-ti multumesc pt detalii
sunt curioasa ce preturi sunt in supermarket?
de ex kg de sunca,salam,cascaval,pui
demential
in primul rand ulei de floarea soarelui NU GASESTI. zilele astea s-a interzis uleiul la ei, pentru ca e otravit de polonezi.
noi am folosit ulei de porumb.
sincer am intrat in supermarketurile lor sa luam tigari suc si susan. mezelurile aratau foarte urat, deci nici macar nu m-am uitat la preturi.
niste mini cremvusti de vreo 200-300 grame erau 2.5 euro.
o bucatica de branza de vreo 200-300 grame era 2 euro si ceva.
puiul este destul de scump la ei, spre deosebire de porc.
asta e o diferenta intre tarile noastre : la ei porcul e mai ieftin ca puiul. tocmai d-aia si gyros lor traditional (shaorma) are carne de porc. fructe si legume peste 2 ore kilogramul. poate nu toate, dar asa retin.
eu si sotia am ajuns la concluzia ca daca am aduna timpul, deranjul, caldura emanata si pretul, concluzia ar fi : TAVERNA BATE autogospodarirea.
practic : 1 gyros la farfurie mare 5.9 euro (din care s-ar satura orice gurmand) + 1 "filet de pui" (care contine cam 300 grame piept pui, cam 400 grame cartofi prajiti, salata de varza cu morcovi rasi) 5.5euro + 2 pepsi 2 euro = 13.4 euro cred biggrin.gif si pleci FOARTE satul. o portie de calamar + cartofi prajiti 7 euro. un platou cu 5 "fructe de mare" (ansoa, caracatita, calamari, scoici, hamsi, cartofi prajiti) 13 euro portie pentru 2 persoane, file cod (2 bucati mari + cartofi) 9 euro, file rechin + cartofi 11 euro.
prajiturile sunt 1.9 euro orice fel daca le iei acasa (takeaway) si 2.9 euro daca le servesti in cofetarie.
recomand cofetaria de vizavi de McDonalds, NU CEA DE LA BISERICA, pentru ca sunt mai mari prajiturile.
recomand cataif (sau cum s-o scrie) e un fel de baclava. dar foarte buna smile.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.