tonio
13th July 2006, 18:39
micalsa, n-ai gresit intr-u totu' - cateodata (
) ambele se confunda! ...doar sa prinzi momentul!
inca o adresa despre meteora: http://www.meteora-greece.com/index.htm
adrianap
14th July 2006, 09:15
Multumesc de raspunsuri.
Sigur nu trebuie sa ratam excursia de la Meteora.
Ce alta excursie merita facuta? La muntele Athos?
Adriana
micaalsa
14th July 2006, 10:48
QUOTE(adrianap @ Jul 14 2006, 10:15)

Multumesc de raspunsuri.
Adriana
Muntele Athos merita, dar nu cred ca se organizeaza din Paralia. De obicei, sunteti informati pe autocar ce excursii puteti face si costul lor. Tot atunci te poti si inscrie. Din Paralia, din cate stiu eu, au Muntele Athos, Atena , Insula Skiatos (despre care ti-a scris cineva mai sus), si Salonic. Eu am ales Atena . Atunci fusesem plecata pentru prima data in Grecia si nu concepeam sa nu vad Atena.
Am plecat noaptea pe la 12,30 din Paralia si am ajuns dimineata in Atena. Am vizitat Portul Pireu, Acropole, am facut un tur de oras, si am avut cateva ore libere pentru cumparaturi , timp in care am vazut schimbarea garzii de la Palat. Desi drumul e lung ( se face oprire pentru masa), n-am regretat alegerea. Acuma depinde si ce vreti voi. Poate vreti doar odihna si plaja , sau poate vreti sa vizitati si sa vedeti cat mai multe .
QUOTE(tonio @ Jul 13 2006, 19:39)

micalsa, n-ai gresit intr-u totu' - cateodata (

) ambele se confunda! ...doar sa prinzi momentul!
inca o adresa despre meteora:
http://www.meteora-greece.com/index.htm
Tonio, om bun, cum sper s ate prin in acest moment, vorbesti frumos despre Grecia. Ce alte locuri ai mai vazut acolo ?
kerkyra
14th July 2006, 11:41
QUOTE(adrianap @ Jul 14 2006, 10:15)

Multumesc de raspunsuri.
Adriana
Eu am fost acum 2 ani la Paralia iar anul trecut am facut circuit Grecia.
La muntele Athos nu am fost, dar se organiza din Paralia, era 35 euro.
La Meteora am fost anul trecut, mie mi-a placut. Intrarea la manastire a fost 2 euro (am vizitat doar una), am putut face poze peste tot, mai putin in interiorul bisericii de acolo, nu ne-a deranjat nimeni. Nici ghid grec nu am avut, ghidul nostru a fost ca si inexistent pe toata durata circuitului, dar ghidul de la celalalt autocar (au fost 2 autocare de la aceeasi agentie atunci) ne-a mai explicat cite ceva, era foarte documentat, desi e adevarat ca peste tot in Grecia ghizii romani pot oferi explicatii doar in afara obiectivelor, acolo doar ghizii locali au acest drept. Tinuta decenta trebuie adoptata, dar primestii la intrare o fusta de la maici (e bine sa nu va duceti totusi imbracati ca de plaja). Cit despre suveniruri, la manastire unele sunt mai ieftine decit jos, la magazinul unde opresc toate autocarele de romani, dar asta o sa vezi tu. Mai sunt si tombola, si unele reduceri...
Am mai fost din Paralia la Skiathos, mie mi-a placut enorm, fata de parerea de mai sus. M-am gindit ca Grecia presupune sa vezi si macar o insula, mi s-a parut un colt de paradis. Oraselul-capitala, cu stradute inguste, in panta, case frumoase, apoi plaja cu nisipul auriu care nu stiu ce are prin el dar sclipeste in soare, apa limpede, fara valuri si mirosul de pini. Mi s-a parut asa o atmosfera calma... pina am venit noi de pe vaporas
Si atmosfera de pe vapor, cu probabil binecunoscutul de catre romani capitan Kostas, muzica si dansuri grecesti. Eu zic ca merita.
Atena mi se pare departe si acolo merita sa stai macar 2 zile, poate cu alta ocazie. Noi asa am stat anul trecut si trebuie vazuta pe indelete, cu harta in mina.
Alta optionala a fost Salonicul, unde am stat vreo 8 ore si ne-am plimbat singuri, fara ghid, dar nu am avut nevoie (a fost parca 17 euro).
Daca mai pot ajuta cu ceva, cu placere.
nickthekid
17th July 2006, 13:56
QUOTE(voodooeye_69 @ Jul 9 2006, 17:42)

Anul asta m-am hotarit sa merg in Grecia, Paralia iar cazarea va fi la vila Nana. E pentru prima data cind merg in Grecia as vrea sa stiu ce se poate vizita in zona Paralia, eventuale excursii care merita facute etc; ce mai, informatiile pe care trebuie sa le stie tot turistul care nu a mai fost niciodata acolo.
Salut!
Paralia e o statiune mica (Vila, hotel unul langa altul) cu o plaja frumoasa si apa limpede. Taverne sunt o gramada la preturi acceptabile. Din cate imi aduc aminte am mancat si eu odata la Small Amsterdam si a fost buna mancarea.
Din excursiile optionale oferite de mai toate agentiile noastre recomand:
1.) Manastirile de pe muntele Meteora 25 euro/pers (6 ore cu autocarul, dus-intors si maxim 2 manastiri vizitate cu 2 euro/pers intrarea) dar sa nu va luati suveniruri de la poalele muntilor Meteora (stiu ghizii despre ce vorbesc) scrie pe o icoana -30% dar ea e mai scumpa deja cu 200% mai mult decat in Paralia. La intoarcere se face oprire la schitul Sf. Paraschiva
2.) Excursie pe insula Skiathos 35 euro/pers (7 ore cu autocarul si 4 ore cu vasul, dus-intors) Pentru mine si sotia mea a fost super aceasta excursie (lectii de dansuri grecesti pe vas, plaja de 1-1,5 ore pe insula cu o apa foarte limpede;nu stiu daca cu altii au mai facut cei de pe Elizabeth (vasul) turul insulei dar cu noi au facut si a fost super. Un popas de o ora pt. vizitat si mancat (cam scurt dar merita privelistea de sus de la biserica) in portul Skiathos si apoi inapoi spre Paralia.
3.) Orasul Thessaloniki (Salonic) l-am facut pe cont propriu cu autocar din Katerini (68 km-30 min.). A fost 1 euro sau 2 euro/pers biletul pana in Katerini; apoi din autogara (intreband pe acolo o gasesti usor) am dat 5 euro pe un bilet la autocar care circula din 30 in 30 de minute spre Salonic. Acolo cu o harta turistica luata din autogara sau oras poti vizita cat vrei tu fara restrictii ca la agentie unde iti cere 20 euro /pers pe excursie. Un oras foarte aglomerat dar destul de interesant(al doilea ca marime din Grecia dupa Athena.Noi am fost pe strazi inguste pana in cetate,vizita la Biserica Sf. Dimitrie si plimbari prin Piata Aristotel si pe malul marii langa port. In loc de autocar se poate opta pentru tren (2 euro/pers) cu gara putin inainte de Katerini cand vii dinspre Paralia dar nu stiu orarul (cred ca e mai rar)
4.) Litochoro e orasul de la poalele muntelui Olimp. Nu am fost anul trecut dar vreau sa ajung anul asta cand vom merge in Septembrie. Din ce stiu de la nasii mei care au fost pe varful muntelui (Mitikas) e la fel de usor pe cont propriu ca si excursia de mai sus (tot cu autocar din Katerini, 22 km). Prin agentie se viziteaza canionul râului Enipeas, cascadele Vitos, fortăreața Platamonas, satul Paleos Platamonas totul la 15 euro/pers.
Se mai poate opta pentru siturile arheologice din apropiere de Katerini, cat si pentru excursia in capitala Athena (35 euro/per)si la Waterland langa Salonic (35 euro /pers. Eu nu am fost dar mi-au spus cei care au fost. Au plecat noaptea la 12 si sau intors a doua zi seara la ora 8-9. Au stat vreo 2-3 ceasuri in Athena. Detalii nu cunosc despre aceasta excursie.
In optionale la agentii mai este seara greceasca (17-18 euro /pers) dar eu nu o recomand la nimeni din ce am fost avertizat de catre cei care au fost si nu le-a placut deloc.
p.s. - Cred ca prin agentiile locale sunt mai ieftine excursiile
- Am citi despre multi care au inchiriat masina cu 35-40 de euro/zi. La 3 zile e doar 30 eur/zi. Dar am auzit si de ceva garantii (300 euro) de care nu sunt inca sigur si as vrea sa aflu. In rest stiu ca e 2 euro/100 km costul pe autostrada si benzina e 0,959 euro/litru.
Sejur placut! si fara peripetii
cossoft
17th July 2006, 23:30
MERGE CINEVA PE 22 IN GRECIA? PUNEM DE O COLOANA?
maxulet
18th July 2006, 09:00
QUOTE(cossoft @ Jul 18 2006, 00:30)

MERGE CINEVA PE 22 IN GRECIA? PUNEM DE O COLOANA?
pe 21.07 la ora 23.00 plec din bucuresti spre Paralia, mai merge cineva, facem o coloana?
cerbra
18th July 2006, 09:12
nickthekid, spune-mi si mie de unde se poate inchiria masina cu 40E ca eu anul trecut am luat cu 70E. Ce-i drept, fara sa las nicio garantie. Si litrul de benzina era ceva peste 1 E
Lukas
18th July 2006, 11:19
Si eu merg in grecia pe 22;
vad ca "cossoft" si "maxulet" pleaca tot atunci; as vrea sa plec din buc undeva pe la ora 1, noaptea de 21 spre 22;
flaviand
18th July 2006, 13:21
Repet si eu anuntul 
Pleaca cineva in Grecia traseu Giurgiu-Kulata intre 29-31 iulie ?
Poate mai gasesc amatori ...
an4dra
18th July 2006, 17:22
Stie cineva ceva de HOTELUL CALIPSO? din Paralia Katerini?
panda89
20th July 2006, 11:28
''om serios'' sau altcineva care stie de plaje ....care sunt cele servite de romani si care sunt cele de polonezi???cum iti dai seama?
maxulet
20th July 2006, 11:31
QUOTE(Lukas @ Jul 18 2006, 12:19)

Si eu merg in grecia pe 22;
vad ca "cossoft" si "maxulet" pleaca tot atunci; as vrea sa plec din buc undeva pe la ora 1, noaptea de 21 spre 22;
eu vreau sa plec din bucuresti pe la ora 23.00 deci ne putem intalni la iesirea din bucuresti spre giurgiu.
astept propuneri
nickthekid
20th July 2006, 14:26
QUOTE(cerbra @ Jul 18 2006, 10:12)

nickthekid, spune-mi si mie de unde se poate inchiria masina cu 40E ca eu anul trecut am luat cu 70E. Ce-i drept, fara sa las nicio garantie. Si litrul de benzina era ceva peste 1 E
La partea asta recunosc ca nu sunt bine informat deoarece eu am folosit mai mult transportul in comun fiind doar eu si cu sotia. Ma bucur ca mi-ai zis doar ca mai am o intrebare referitor la actele necesare pentru inchirierea masinii. Un zvon cum ca iti cere pasaportul si iti da in schimb ceva. Imi poti spune detalii despre locatia de unde ai inchiriat din Paralia masina si ce iti trebuia afara de bani?
Mersi de corectari dar eu asa citisem de pe alte posturi. Nu ne putem lua dupa auzite de aceea prefer pe cineva care sa imi spuna exact.
Lukas
20th July 2006, 14:30
Ar fi o idee sa plecam pe la 23. Maxulet, ti-am trimis un mesaj pe privat.
Aviz celor care vor sa plece dimineata, am vorbit la vama si schimbul de ture se efectueaza intre 7-8 dimineata si seara tot cam pe la aceleasi ore.
an4dra
21st July 2006, 00:17
Nu ma ajuta si pe mine nimeni cu informatii despre HOTELUL CALIPSO??
panda89
22nd July 2006, 08:45
azi plec in paralia cu avionul ....cine mai vine????
Seb
22nd July 2006, 09:28
QUOTE(panda89 @ Jul 22 2006, 09:45)

azi plec in paralia cu avionul ....cine mai vine????
Eu.
O sa fiu cel cu Mig-ul albastru metalizat. Am sistem de navigatie si dispozitiv antiradar (rachete aer-sol).
costy31
22nd July 2006, 09:45
cum se ajunge din paralia la muntele olimp? stie careva?
panda89
22nd July 2006, 10:53
muhahaha ce m-am pisat pe mine de ras....
Matrics
22nd July 2006, 19:47
QUOTE(costy31 @ Jul 22 2006, 10:45)

cum se ajunge din paralia la muntele olimp? stie careva?
daca mergi cu masina personala, iesi din Paralia pe autostrada spre Atena, mergi vreo 15-20km si o iei la dreapta spre Litochoro, apoi ai indicatior cu muntele Olimp; daca nu ai masina, sunt excursii organizate de agentiile locale
ddumyy
24th July 2006, 10:15
Poti sa inchiriezi masina din olimpic beach(la 3 km de paralia). Te costa 50 euro/zi daca iei intre una si 5 zile. Tre sa ai minim 23 de ani si sa ai carnet de minim 1 an. lasi pasaportul acolo si il iei cand aduci masina. Despre garantie nu stiu nimic
dungatu
24th July 2006, 22:02
QUOTE(ddumyy @ Jul 24 2006, 11:15)

Poti sa inchiriezi masina din olimpic beach(la 3 km de paralia). Te costa 50 euro/zi daca iei intre una si 5 zile. Tre sa ai minim 23 de ani si sa ai carnet de minim 1 an. lasi pasaportul acolo si il iei cand aduci masina. Despre garantie nu stiu nimic
scumpa masina, in skiatos am dat 35E pe numai o zi .... am avut un Hyundai Athos
adrianap
25th July 2006, 12:17
S-a intors cineva recent din Paralia Katerini? Poate ne mai spune si noua cate una, alta de acolo?
Ceva informatii calde....
edbica2000
26th July 2006, 15:14
QUOTE(adrianap @ Jul 4 2006, 05:44)

Si eu vreau sa plec la acest hotel. Din poze arata decent, dar daca a fost cineva si ne poate spune mai multe
In ce perioada pleci? Noi la sf. de iulie.
Zi-mi ce vrei sa stii...si-ti trimit toate informatiile
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.