Doamne fereste sa te prind cu apa plata dupa tine

. Cel mult pentru drum sa-ti iei o sticla desi nici aia nu merita. Apa plata la magazinele din statiuni gasesti din belsug la 1,40-1,60 euro/bax (6 sticle de 1,5l). In supermarket (gen Lidl, Champion - Carrefour de la noi, etc) gasesti la 1-1,10 euro/bax. Deci exclus

.
Apa minerala...mde...aici este scumpa intr-adevar...si nici nu prea exista.
De ""licoare"" nici nu mai vorbim...berea care te racoreste

este din plin la magazinele din statiuni de la 0,50-1,20 pe sticla/doza 500 ml depinde de marca. In supermarketuri o gasesti si la 0,30-0,40 euro/doza 500ml. Bauturile spirtoase (cognac, vodka, wisky, etc) sunt oricum mai ieftine decat la noi.(indiferent ca vorbim de magazin sau taverna).Vinul la fel.
Mancarea, cum bine zicea un coleg pe aici este la preturi acceptabile, oricum eu nu-mi aduc aminte sa pot servi masa cu 10-15 euro la restaurant in RO (cel putin in Buc nu cred) si in plus de asta, la naiba, nu pleci in fiecare zi in Grecia, gusta si tu din bucatele traditionale ca de friptura si cartofi prajiti cred ca esti satul.

. La noi am vazut ca te costa la fast-food un 10 euro asa ca ce sa mai vorbim.
Acum, revenind strict la subiect, vremea in Mai va fi OK, cald (nu foarte). Iar de apa marii...hmm....

zicea cineva pe aici mai sus un pic ca daca esti obisnuit cu baia la copca......
Din pacate in Platamonas nu sunt supermarket-uri gen Metro, Lidl, Champion (le gasesti cel mai aproape in Katerini). De Metro uita ca aici nu e ca la noi sa-ti faci legitimatie de o zi iar legitimatiile noastre nu sunt valabile (aici intra intr-adevar numai firmele, nu toti cei care cunosc pe dinafara un cod fiscal

).
Demipensiune (sau halfboard-HB) inseamna mic dejun+cina. Eee..la capitolul asta era bine sa nu fii avut deloc sau cel mult micul dejun, dar daca o fi obligatorie asta e. Nu pot spune ca nu te saturi din ce-ti dau ei, dar nu o sa vezi specialitati locale si nici prea multa diversitate.
Shopping....intr-adevar Paralia este renumita in special pentru oferta de haine de blana si piele (preturile la hainele d epiele variaza intre 40/50 si peste 120-150 in functie de calitate si de talentul tau de negociator; iar la hainele de blana intre 250-300 pana la cateva mii de euro, iar aici iti zic sa cumperi numai daca te pricepi la calitatea lor). Daca vei cauta asa ceva vei gasi sute de oferte.
Alte lucruri le poti cumpara si din Platamonas (ma refer la suveniruri).
Restul...imbracaminte, incaltaminte...poate or fi o idee mai ieftine dar sunt tot chinezarii sau turcisme (indiferent de eticheta ce o poarta). Ma refer la statiuni, pentru ca in Salonic, Atena si alte orase mai mari sau chiar si Katerini (nu Paralia) vei gasi lucruri de calitate.
Iar la Paralia, daca nu este inclusa excursia in pretul care l-ai platit, vezi ca sunt autocare care au curse de cateva ori pe zi (undeva la 2-3 euro biletul). Sunt cursele locale, nu turistice.
Vacanta placuta
inca nu a disparut "mitul" asta cu caratul apei???????????
grecii au un lant de magazine gen Billa peste tot (Champion). preturile sunt mai mici ca in Ro la orice produs! o sticala de 1,5L de apa plata costa in jur de 0,5Euro.
demipensiune inseamna ca ai mic dejun (astia au in general mancare "grea" la micul dejun)+cina (doua feluri de mancare+fructe). Un pranz in zona aia costa in jur de 7Euro. poti manca fructe de mare "la greu". profita de asta!
celebra excursie de "shopping" la Paralia inseamna ca iti vei lua haine din blana si piele la preturi foarte mici (calitatea nu am putut s-o apreciez pentru ca nu ma pricep).
Paralia Katerini este o "statiune" cat Eforie Sud in care sunt cateva sute (nu exagerez!) de magazine cu haine din blana si din piele. vanzatorii cunosc limba romana foarte bine (unii sunt chiar romani).
la inceputul lui mai vremea este frumoasa, dar nu vei putea intra in apa. asta daca nu practici baia la copca in Romania...