Paralia Katerini
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54

edbica2000

QUOTE (trejarik @ Apr 2 2008, 07:13) *
buna! as vrea sa merg si eu la vara in grecia....din ce am citit pe forum si ce ma mai studiat prin ofertele agentiilor acum am de ales: Paralia Katerini, Nei Pori si Olympic Beach....mi-ati putea spune cei care ati mai fost unde as gasi mai multa liniste.....nu vreau excursii, plimbari,etc...vreau doar o saptamana de relaxare.
si dc stiti si o agentie serioasa,,,ca nu vreau sa ma vad la tv dupa aia ca am fost tzepuita:)

Daca te duci la relaxare 100% oricare dintre ele e la fel de buna. In Paralia daca vrei si liniste va trebui sa cauti un hotel situat departe de centru.
Si daca ti se face dor totusi de o escapada la un club sau disco, macar o seara, atunci...Paralia.La fel si daca ai in intentie ceva shopping.

Ma referesc sa recomand nume de agentii, pentru ca indiferent cat ar fi de mare, cunoscuta si serioasa, exista intamplari care pot produce neplaceri.
anonima1
QUOTE (anonima1 @ Apr 1 2008, 16:12) *
drumul din paralia katerini-giurgiu facut prin bulgaria prin ce statiune (sau f aproape) din bulgaria se trece?
merita sa stam si acolo?

nimeni nu-mi da raspuns? blink.gif wacko.gif unsure.gif

Delphinash
QUOTE (anonima1 @ Apr 2 2008, 12:10) *
nimeni nu-mi da raspuns? blink.gif wacko.gif unsure.gif

Veliko Tarnovo. E dragut dar nu stiu daca se merita.
anonima1
multumesc de raspuns coolspeak.gif
dar varna cat de departe de drum este?
criss_65
QUOTE (trejarik @ Apr 2 2008, 09:13) *
buna! as vrea sa merg si eu la vara in grecia....din ce am citit pe forum si ce ma mai studiat prin ofertele agentiilor acum am de ales: Paralia Katerini, Nei Pori si Olympic Beach....mi-ati putea spune cei care ati mai fost unde as gasi mai multa liniste.....nu vreau excursii, plimbari,etc...vreau doar o saptamana de relaxare.
si dc stiti si o agentie serioasa,,,ca nu vreau sa ma vad la tv dupa aia ca am fost tzepuita:)

noi am fost in olimpik beach acum cativa ani si a fost tare bine, statiunea este langa paralia, linistitia, plina de taverne cu mancare fff buna si linistita. in paralia am fost de cateva ori in vizita dar este mai aglomerata si mai zgomotoasa! plaja e lata cu nisip fin, poti sta la plaja pe chaise-long sau direct pe plaja pe prosop. preturile erau f accesibile. erau magazine multe cu de toate, aur, blanuri cu preturi bune! cazarea am avut-o intr-o vilisoara cu 2-3 etaje curata, cu minibucatarie.
trejarik
QUOTE (criss_65 @ Apr 2 2008, 13:43) *
noi am fost in olimpik beach acum cativa ani si a fost tare bine, statiunea este langa paralia, linistitia, plina de taverne cu mancare fff buna si linistita. in paralia am fost de cateva ori in vizita dar este mai aglomerata si mai zgomotoasa! plaja e lata cu nisip fin, poti sta la plaja pe chaise-long sau direct pe plaja pe prosop. preturile erau f accesibile. erau magazine multe cu de toate, aur, blanuri cu preturi bune! cazarea am avut-o intr-o vilisoara cu 2-3 etaje curata, cu minibucatarie.

mersi de rasp...cum ii zice la vila?

QUOTE (edbica2000 @ Apr 2 2008, 11:48) *
Daca te duci la relaxare 100% oricare dintre ele e la fel de buna. In Paralia daca vrei si liniste va trebui sa cauti un hotel situat departe de centru.
Si daca ti se face dor totusi de o escapada la un club sau disco, macar o seara, atunci...Paralia.La fel si daca ai in intentie ceva shopping.

Ma referesc sa recomand nume de agentii, pentru ca indiferent cat ar fi de mare, cunoscuta si serioasa, exista intamplari care pot produce neplaceri.

mersi, am facut rezervare la panorama in olympic beach, stii cum arata?
criss_65
[quote name='trejarik' date='Apr 2 2008, 13:56' post='4348970']
mersi de rasp...cum ii zice la vila?

vila se numea katarina dar nu susnt sigura, ma uit pe o poza cu ea si revin cu informatia!

se numeste katerina si uite iti pun in link cu o oferta pt revelionul trecut dar in care este poza vilei: http://www.infotravelromania.ro/agentii_of...ia_paralia.html

si pun si o prezentare a vilei:

Hotel apartments KATERINA
Katerina este situata cca. 100 m de plaja, in centrul statiunii Olympic Beach. Hotel Katerina dispune de studiouri (garsoniere) cu 1 dormitor si apartamente cu 2 dormitoare, avand urmatoarele facilitati:

- 1 si 2 dormitoare, fiecare cu 2 sau 3 paturi (inclusiv lenjerie de pat si exclusiv consumabile-prosoape, sapun, hartie);
- bucatarie-chicineta proprie cu frigider, plita, vesela, tacamuri;
- baie proprie, televizor, balcon, incalzire.

La parterul vilei se afla o mica receptie, restaurant pt. mic dejun si o terasa foarte frumoasa. In imediata vecinatate a vilei se afla supermaketuri de unde va puteti aproviziona la preturi foarte bune iar in statiune se gasesc nenumarate restaurante, taverne, cafenele si baruri.

trejarik
pare ok din poze
trejarik
a fost cineva prin agentia elysee turism?
criss_65

QUOTE (trejarik @ Apr 2 2008, 14:14) *
pare ok din poze

cum sunt pozele asa este si in realitate. noi ne-am simtit f bine aici. dupa aceea am fost in halkidiki unde nu a fost deloc bine. daca vedeam prima data grecia prin ochii de la halkidiki juram ca grecia e urata, fara servicii si scumpa! in halkidiki cazare proasta, un satuc mic fara magazine, taverne, cu preturi mari la taverna etc. si nici mare lucru de vizitat. cand am fost aici in olimpik am fost la meteora, salonic, muntele olimp. de taverne si oferta lor nu mai spun, magazine, haine de blana. am plecat de aici frustrata ca n-am apucat sa gust o data din felurile de mancare pe care le vazusem la taverne! cu drag as reveni la olimpik beach! asa ca iti doresc cocediu placut, noi ne ducem la turci unde am fost si anul trecut si a fost super ok! cel mai bun raport calitate/pret din ce am vizitat eu din europa (spania, franta, italia, grecia, bulgaria).
o seara buna in continuare,
ambasadalunara
QUOTE (edbica2000 @ Mar 12 2008, 13:25) *
Din pacate, ma repet, nu exista pe Riviera (Paralia, Korinos, Leptokaria, Nei Pori, etc) hotel de 4* asa cum intelegm noi aceste stele sau asa cum este in alta parte a Greciei. In Olympic nu exista chiar deloc iar in paralia cel ce-si aroga sau ceea ce vei gasi pe internet sau la agentii de 4* eu le dau maxim 3 (Mediterranean, Akti Muson, s.a.m.d.). Cam intr-un an, doi vor fi si aici ca s-au apucat de construit. Capitoul vila completa echipata, la fel, nu-ti fa iluzii.
Capitolul subliniat de altii cu masina pe plaja sau mai stiu eu ce prostii, nu exista. Daca i s-a intamplat respectivului, asta nu inseamna ca este o regula. Cel putin eu de 5 ani nu am vazut asa ceva. Si locuiesc aici.
Este dificil sa recomanzi ceva, 90% depinde si de ce asteptari ai tu de la cazare. Mai ales ca vii si cu 2 pitici, este intr-adevar o problema.
Ca o concluzie, merg si eu pe mana Yvonnei, si-ti recomand Halkidiki. Cel putin Kalithea (bratul Kassandra) este superaglomerat. Si se ridica cat de cat la standardele pe care le ceri. Gasesti acolo de la vile acceptabile (studio) pana la hoteluri de 5*, cu piscina, situate pe sau aproape de plaja, cu teren de joaca pt copii, magazine, complexe, taverne, etc. Si nu uita un amanunt: esti aproape si de Salonic (90-100 km) - 1h 1h20` pe autostrada; cat si de alte obiective turistice de vizitat: Muntele athos, Pestera de la Petralona, parcul acvatic de la Salonic - Waterland, etc.

Buna ziua
M ar interesa si pe mine (tinand cont ca plec cu piticul cu scoala ntr o excursie la Platamonas - 4 nopti demipensiune), la ce as putea sa ma astept. Adica sa car sau nu apa plata/minerala dupa mine. O sticlutza de "licoare" s o i au de acolo ca e mai ieftina si buna sau sa vin cu ea din tara (asta pentru serile racoroase). Cum ar fi vremea la inceputul lui Mai ? In Platamonas sint supermarketuri sau nu. Ceva gen Metro exista pe traseu sau altceva similar ? Ce inseamna demipensiune in limbajul lor ?
Ce inseamna excursie de shopping la Paralia katerini si ce ar fi interesant de luat si cam ce preturi ? Si daca te am stresat scuze, zi i ceva de dulce, da da mi niste raspunsuri .
Multzam
carman
QUOTE (ambasadalunara @ Apr 3 2008, 04:46) *
Buna ziua
Adica sa car sau nu apa plata/minerala dupa mine. O sticlutza de "licoare" s o i au de acolo ca e mai ieftina si buna sau sa vin cu ea din tara (asta pentru serile racoroase). Cum ar fi vremea la inceputul lui Mai ? In Platamonas sint supermarketuri sau nu. Ceva gen Metro exista pe traseu sau altceva similar ? Ce inseamna demipensiune in limbajul lor ?
Ce inseamna excursie de shopping la Paralia katerini si ce ar fi interesant de luat si cam ce preturi ? Si daca te am stresat scuze, zi i ceva de dulce, da da mi niste raspunsuri .
Multzam

inca nu a disparut "mitul" asta cu caratul apei??????????? bash.gif
grecii au un lant de magazine gen Billa peste tot (Champion). preturile sunt mai mici ca in Ro la orice produs! o sticala de 1,5L de apa plata costa in jur de 0,5Euro.
demipensiune inseamna ca ai mic dejun (astia au in general mancare "grea" la micul dejun)+cina (doua feluri de mancare+fructe). Un pranz in zona aia costa in jur de 7Euro. poti manca fructe de mare "la greu". profita de asta!
celebra excursie de "shopping" la Paralia inseamna ca iti vei lua haine din blana si piele la preturi foarte mici (calitatea nu am putut s-o apreciez pentru ca nu ma pricep).
Paralia Katerini este o "statiune" cat Eforie Sud in care sunt cateva sute (nu exagerez!) de magazine cu haine din blana si din piele. vanzatorii cunosc limba romana foarte bine (unii sunt chiar romani).
la inceputul lui mai vremea este frumoasa, dar nu vei putea intra in apa. asta daca nu practici baia la copca in Romania...
trejarik
QUOTE (criss_65 @ Apr 2 2008, 21:04) *
cum sunt pozele asa este si in realitate. noi ne-am simtit f bine aici. dupa aceea am fost in halkidiki unde nu a fost deloc bine. daca vedeam prima data grecia prin ochii de la halkidiki juram ca grecia e urata, fara servicii si scumpa! in halkidiki cazare proasta, un satuc mic fara magazine, taverne, cu preturi mari la taverna etc. si nici mare lucru de vizitat. cand am fost aici in olimpik am fost la meteora, salonic, muntele olimp. de taverne si oferta lor nu mai spun, magazine, haine de blana. am plecat de aici frustrata ca n-am apucat sa gust o data din felurile de mancare pe care le vazusem la taverne! cu drag as reveni la olimpik beach! asa ca iti doresc cocediu placut, noi ne ducem la turci unde am fost si anul trecut si a fost super ok! cel mai bun raport calitate/pret din ce am vizitat eu din europa (spania, franta, italia, grecia, bulgaria).
o seara buna in continuare,

gata , m-ai convins, smile.gif olympic beach asteapta-ma ca vin....acu ca am lamurit-o cu locatia tb sa mai gasesc si agentia...mersi de sfaturi, m-au ajutat mult.
criss_65
QUOTE (carman @ Apr 3 2008, 07:43) *
grecii au un lant de magazine gen Billa peste tot (Champion). preturile sunt mai mici ca in Ro la orice produs! o sticala de 1,5L de apa plata costa in jur de 0,5Euro.
demipensiune inseamna ca ai mic dejun (astia au in general mancare "grea" la micul dejun)+cina (doua feluri de mancare+fructe). Un pranz in zona aia costa in jur de 7Euro. poti manca fructe de mare "la greu". profita de asta!
celebra excursie de "shopping" la Paralia inseamna ca iti vei lua haine din blana si piele la preturi foarte mici (calitatea nu am putut s-o apreciez pentru ca nu ma pricep).
Paralia Katerini este o "statiune" cat Eforie Sud in care sunt cateva sute (nu exagerez!) de magazine cu haine din blana si din piele. vanzatorii cunosc limba romana foarte bine (unii sunt chiar romani).
la inceputul lui mai vremea este frumoasa, dar nu vei putea intra in apa. asta daca nu practici baia la copca in Romania...

subscriu la ce ai scris, apa este ieftina, mancarea la fel, si in general grecia este ieftina de la supermarket la taverna. e o prostie sa cari apa din romania sau sa mananci snitelele de o saptamana cand pot manca cu 5-7 euro/persoana manaruri f bune si oricum altfel decat cele de acasa!
carman
QUOTE (criss_65 @ Apr 3 2008, 10:22) *
subscriu la ce ai scris, apa este ieftina, mancarea la fel, si in general grecia este ieftina de la supermarket la taverna. e o prostie sa cari apa din romania sau sa mananci snitelele de o saptamana cand pot manca cu 5-7 euro/persoana manaruri f bune si oricum altfel decat cele de acasa!

mi-e dor de caracatita, sepie, calamar, scoici, peste sabie si alte chestii "specifice". la noi costa enorm...
foarte interesant: in insule (unde vin multi americani,englezi,nemti etc.) predomina mancarea fast-food! foarte greu gasesti fructe de mare... in Katerini gaseam peste tot, iar in Rhodos am cam suferit de foame (erau numai mancaruri prajite).
trejarik
a mers cineva cu romadria, elisee turism sau neo tour?
edbica2000
QUOTE (ambasadalunara @ Apr 3 2008, 02:46) *
Buna ziua
M ar interesa si pe mine (tinand cont ca plec cu piticul cu scoala ntr o excursie la Platamonas - 4 nopti demipensiune), la ce as putea sa ma astept. Adica sa car sau nu apa plata/minerala dupa mine. O sticlutza de "licoare" s o i au de acolo ca e mai ieftina si buna sau sa vin cu ea din tara (asta pentru serile racoroase). Cum ar fi vremea la inceputul lui Mai ? In Platamonas sint supermarketuri sau nu. Ceva gen Metro exista pe traseu sau altceva similar ? Ce inseamna demipensiune in limbajul lor ?
Multzam

Doamne fereste sa te prind cu apa plata dupa tine tongue.gif . Cel mult pentru drum sa-ti iei o sticla desi nici aia nu merita. Apa plata la magazinele din statiuni gasesti din belsug la 1,40-1,60 euro/bax (6 sticle de 1,5l). In supermarket (gen Lidl, Champion - Carrefour de la noi, etc) gasesti la 1-1,10 euro/bax. Deci exclus biggrin.gif .
Apa minerala...mde...aici este scumpa intr-adevar...si nici nu prea exista.
De ""licoare"" nici nu mai vorbim...berea care te racoreste tongue.gif este din plin la magazinele din statiuni de la 0,50-1,20 pe sticla/doza 500 ml depinde de marca. In supermarketuri o gasesti si la 0,30-0,40 euro/doza 500ml. Bauturile spirtoase (cognac, vodka, wisky, etc) sunt oricum mai ieftine decat la noi.(indiferent ca vorbim de magazin sau taverna).Vinul la fel.
Mancarea, cum bine zicea un coleg pe aici este la preturi acceptabile, oricum eu nu-mi aduc aminte sa pot servi masa cu 10-15 euro la restaurant in RO (cel putin in Buc nu cred) si in plus de asta, la naiba, nu pleci in fiecare zi in Grecia, gusta si tu din bucatele traditionale ca de friptura si cartofi prajiti cred ca esti satul. wink.gif . La noi am vazut ca te costa la fast-food un 10 euro asa ca ce sa mai vorbim.

Acum, revenind strict la subiect, vremea in Mai va fi OK, cald (nu foarte). Iar de apa marii...hmm.... tongue.gif zicea cineva pe aici mai sus un pic ca daca esti obisnuit cu baia la copca......
Din pacate in Platamonas nu sunt supermarket-uri gen Metro, Lidl, Champion (le gasesti cel mai aproape in Katerini). De Metro uita ca aici nu e ca la noi sa-ti faci legitimatie de o zi iar legitimatiile noastre nu sunt valabile (aici intra intr-adevar numai firmele, nu toti cei care cunosc pe dinafara un cod fiscal laugh.gif ).
Demipensiune (sau halfboard-HB) inseamna mic dejun+cina. Eee..la capitolul asta era bine sa nu fii avut deloc sau cel mult micul dejun, dar daca o fi obligatorie asta e. Nu pot spune ca nu te saturi din ce-ti dau ei, dar nu o sa vezi specialitati locale si nici prea multa diversitate.

Shopping....intr-adevar Paralia este renumita in special pentru oferta de haine de blana si piele (preturile la hainele d epiele variaza intre 40/50 si peste 120-150 in functie de calitate si de talentul tau de negociator; iar la hainele de blana intre 250-300 pana la cateva mii de euro, iar aici iti zic sa cumperi numai daca te pricepi la calitatea lor). Daca vei cauta asa ceva vei gasi sute de oferte.
Alte lucruri le poti cumpara si din Platamonas (ma refer la suveniruri).
Restul...imbracaminte, incaltaminte...poate or fi o idee mai ieftine dar sunt tot chinezarii sau turcisme (indiferent de eticheta ce o poarta). Ma refer la statiuni, pentru ca in Salonic, Atena si alte orase mai mari sau chiar si Katerini (nu Paralia) vei gasi lucruri de calitate.
Iar la Paralia, daca nu este inclusa excursia in pretul care l-ai platit, vezi ca sunt autocare care au curse de cateva ori pe zi (undeva la 2-3 euro biletul). Sunt cursele locale, nu turistice.

Vacanta placuta
anonima1
QUOTE (edbica2000 @ Mar 27 2008, 03:49) *
Se pare ca nu tu vei fi soferul. Sau esti economista de profesie? 450 km impartit la 120 km/ora limita de viteza pe autostrada ar fi intr-adevar aproape 4 ore. Dar orice sofer stie ca media de viteza indiferent cum ai conduce nu depaseste 90-100 km/ora.
Acum, am glumit, nu ma pune la colt pentru asta, dar realitatea asta este.
Serios vorbind in momentul in care te apropii de Atena s-a cam terminat cu 140-150 km/ora si iti reduce timpul, logic. Una peste alta eu l-am facut lejer, ca nu suntem la raliu, in 5 ore.
Iar de vizitat, in mod normal, pentru centru, efectiv adica Akropola, Turnul Vanturilor, Agora Romana, Templul lui Zeus Olimpianul, Poarta lui Hadrian, Parlamentul - schimbarea garzii, Parcul Parlamentului, Academia, Universitatea de Arte, Mitropolia, Licabetus - funicular si multe altele iti ia o zi plina, si vei alerga ca sa le prinzi pe toate.
Sugestia mea, daca bugetul iti permite, ramai o noapte in Atena si vei alege ceva de vizita asta.

http://www.iturism.ro/forum/index.php?show...tart=#entry2932
Daca exista dispozitie de condus se poate ajunge si pana la atena sunt cam 400 de km.De pe riviera se fac cam patru ore si un pic pana la atena, cu o masina bunicica, e autobanda...
hihihi tongue.gif biggrin.gif
multumesc de sfaturi
apreciez rabdarea cu care raspunzi la atatia oameni,dar faza cu soferul si economistul/a... confusedsmiley.png cursing.gif death.gif
horhe_gxg
Am citit si eu de ieri tot topicu.ce sa zic pareri si pareri.
As vrea sa merg cu prietena la sfarasitul lu iunie - inceputul lui iulie. Ne-am cam hotarat sa mergem la cazare gen vile-studio ( sa nu stam dupa mancarea lor...am intels ca se mananca foarte bine si ieftin prin statiuni).Am vrea cu plecare din Ploiesti ca e mai simplu pentru noi...asa incat am vazut ca agentia Christian Tour are plecare si de aici.
Oferta lor in ceea ce priveste cazarea ar fi vilele Galaxias si apartamentele Cronos din Paralia iar in Olympic Beach ar fi vilele Vaso, Stavros, Helena, Girnis. Din ce stiti si voi care ati mai fost sau care sunteti de prin partile locului care ar fi cea mai buna ca si conditii/amplasare fata de mare? Este vreuna din astea cu vedere la mare?
Multumesc.

PS: pretul se invarte la toate pe la 150 euro (cazare+transport)
anonima1
QUOTE (horhe_gxg @ Apr 3 2008, 21:15) *
Am citit si eu de ieri tot topicu.ce sa zic pareri si pareri.
As vrea sa merg cu prietena la sfarasitul lu iunie - inceputul lui iulie. Ne-am cam hotarat sa mergem la cazare gen vile-studio ( sa nu stam dupa mancarea lor...am intels ca se mananca foarte bine si ieftin prin statiuni).Am vrea cu plecare din Ploiesti ca e mai simplu pentru noi...asa incat am vazut ca agentia Christian Tour are plecare si de aici.
Oferta lor in ceea ce priveste cazarea ar fi vilele Galaxias si apartamentele Cronos din Paralia iar in Olympic Beach ar fi vilele Vaso, Stavros, Helena, Girnis. Din ce stiti si voi care ati mai fost sau care sunteti de prin partile locului care ar fi cea mai buna ca si conditii/amplasare fata de mare? Este vreuna din astea cu vedere la mare?
Multumesc.

PS: pretul se invarte la toate pe la 150 euro (cazare+transport)

citeste aici poate te ajuta http://www.iturism.ro/forum/index.php?showtopic=213
mi se pare prea ieftin ce ai scris?
In ce perioada mergeti?
horhe_gxg
citeste aici poate te ajuta http://www.iturism.ro/forum/index.php?showtopic=213
mi se pare prea ieftin ce ai scris?
In ce perioada mergeti?
[/quote]

Ms de link.Cred ca e ok cam la toate.
Spre sfarsitul lui iunie am vrea sa mergem. Preturile din oferta la vile in acea perioada sunt de 89 euro + 199 lei (asta fiind cred transportul...am vazut ca pe la suma asta se invarte).Deci in final ar fi cam 13 euro de pers/noapte.
Am hotarat Olympic Beach pentru ca am inteles ca e plaja un pic mai frumoasa si nici nu e galagia din Paralia; si in plus fiind foarte aproape una de cealalta putem oricand sa mergem dintr-o parte in alta.
Cel mai mult mi-ar placea daca am avea vedere la mare (am vazut ca se plateste un supliment de vreo 20,30 de euro).
Aveti idee de vile cu vedere la mare chiar si hoteluri?
tgorun
QUOTE (carman @ Apr 3 2008, 07:43) *

Apa plata este mai ieftina in Grecia, mai ales in supermarket-urile gen Champion (este unul in Katerini) sau LIDL (este unul in satul/oraselul de langa Platamonas in directia spre Katerini ).
In schimb apa carbogazoasa (zisa minerala) este mai rara si mai scumpa (am vazut chiar si Dorna).

QUOTE (trejarik @ Apr 3 2008, 11:57) *
a mers cineva cu romadria, elisee turism sau neo tour?

De la Romadria am cumparat in 2005 cazare la un hotel in Afitos in Halkidiki. La fata locului totul era asa cum stiam din studierea de pe internet a parerilor turistilor care mai fusesera acolo.

De la NeoTur am luat in 2006 cazare la un hotel in Nei Pori, unde a fost foarte bine. In acelasi hotel erau cazati si cei veniti cu autocarul de la aceeasi agentie, care erau in general multumiti de serviciile oferite.
ambasadalunara
QUOTE (edbica2000 @ Apr 3 2008, 15:49) *
Doamne fereste sa te prind cu apa plata dupa tine tongue.gif . Cel mult pentru drum sa-ti iei o sticla desi nici aia nu merita. Apa plata la magazinele din statiuni gasesti din belsug la 1,40-1,60 euro/bax (6 sticle de 1,5l). In supermarket (gen Lidl, Champion - Carrefour de la noi, etc) gasesti la 1-1,10 euro/bax. Deci exclus biggrin.gif .
Apa minerala...mde...aici este scumpa intr-adevar...si nici nu prea exista.
De ""licoare"" nici nu mai vorbim...berea care te racoreste tongue.gif este din plin la magazinele din statiuni de la 0,50-1,20 pe sticla/doza 500 ml depinde de marca. In supermarketuri o gasesti si la 0,30-0,40 euro/doza 500ml. Bauturile spirtoase (cognac, vodka, wisky, etc) sunt oricum mai ieftine decat la noi.(indiferent ca vorbim de magazin sau taverna).Vinul la fel.
Mancarea, cum bine zicea un coleg pe aici este la preturi acceptabile, oricum eu nu-mi aduc aminte sa pot servi masa cu 10-15 euro la restaurant in RO (cel putin in Buc nu cred) si in plus de asta, la naiba, nu pleci in fiecare zi in Grecia, gusta si tu din bucatele traditionale ca de friptura si cartofi prajiti cred ca esti satul. wink.gif . La noi am vazut ca te costa la fast-food un 10 euro asa ca ce sa mai vorbim.

Acum, revenind strict la subiect, vremea in Mai va fi OK, cald (nu foarte). Iar de apa marii...hmm.... tongue.gif zicea cineva pe aici mai sus un pic ca daca esti obisnuit cu baia la copca......
Din pacate in Platamonas nu sunt supermarket-uri gen Metro, Lidl, Champion (le gasesti cel mai aproape in Katerini). De Metro uita ca aici nu e ca la noi sa-ti faci legitimatie de o zi iar legitimatiile noastre nu sunt valabile (aici intra intr-adevar numai firmele, nu toti cei care cunosc pe dinafara un cod fiscal laugh.gif ).
Demipensiune (sau halfboard-HB) inseamna mic dejun+cina. Eee..la capitolul asta era bine sa nu fii avut deloc sau cel mult micul dejun, dar daca o fi obligatorie asta e. Nu pot spune ca nu te saturi din ce-ti dau ei, dar nu o sa vezi specialitati locale si nici prea multa diversitate.

Shopping....intr-adevar Paralia este renumita in special pentru oferta de haine de blana si piele (preturile la hainele d epiele variaza intre 40/50 si peste 120-150 in functie de calitate si de talentul tau de negociator; iar la hainele de blana intre 250-300 pana la cateva mii de euro, iar aici iti zic sa cumperi numai daca te pricepi la calitatea lor). Daca vei cauta asa ceva vei gasi sute de oferte.
Alte lucruri le poti cumpara si din Platamonas (ma refer la suveniruri).
Restul...imbracaminte, incaltaminte...poate or fi o idee mai ieftine dar sunt tot chinezarii sau turcisme (indiferent de eticheta ce o poarta). Ma refer la statiuni, pentru ca in Salonic, Atena si alte orase mai mari sau chiar si Katerini (nu Paralia) vei gasi lucruri de calitate.
Iar la Paralia, daca nu este inclusa excursia in pretul care l-ai platit, vezi ca sunt autocare care au curse de cateva ori pe zi (undeva la 2-3 euro biletul). Sunt cursele locale, nu turistice.

Vacanta placuta

MULTUMESC MULT DE TOOOOT
SPER SA FIE OOOOK VACANTZA
e cam scurta da asta fu de la scoala copilului
pretul ei 99 euro + 230 ron am inteles ca e bun asa ca o sa ma bucur cit pot
multzam din nou

QUOTE (carman @ Apr 3 2008, 06:43) *

multzam si tie de ajutor
eu ma gandeam ca omu sa fie acolo o sticlutza de licoare pentru... racoarea de sub clar de luna
deja ma apucasem sa caut cataloagele carrefour si metro pe net . bineinteles ca mi am prins urechile cu limba greaca si am mai si descoperit preturi maricele si m am speriat .
aici sunt linkurile:
http://www.carrefour.gr/en/catalogue_carrefour.asp
http://www.makro.gr/pages/home.cfm
codul pentru descarcat cataloagele metro/makro este 2001281684000
ce a fost interesant, codul de card metro l am luat de pe alta pagina a site ului unde era o poza cu cardul, asta cred ca e sg site metro unde gasesti asta, cele din ro si bg avand coduri false n poze.
Eu ma gandeam sa vin cu niste suveniruri serioase din grecia: metaxa, feta de capritza, ulei extravirgin de maslinutze, ceva fructe de mare ascunse n conserve, ouzo etc. ce ziceti, gasesc?

am uitat sa intreb ce preturi sunt la tigari pe acolo?
noi suntem cazati in nei pori, e departe de platamonas si de paralia katerini ?
merci

Eu tot stau pe site ul metro, si ma crucesc , voi chiar ziceti ca s mai mici preturile in zona Platamonas?
multzam again
edbica2000
..................................
eu ma gandeam ca omu sa fie acolo o sticlutza de licoare pentru... racoarea de sub clar de luna
deja ma apucasem sa caut cataloagele carrefour si metro pe net . bineinteles ca mi am prins urechile cu limba greaca si am mai si descoperit preturi maricele si m am speriat .
aici sunt linkurile:
http://www.carrefour.gr/en/catalogue_carrefour.asp
http://www.makro.gr/pages/home.cfm
codul pentru descarcat cataloagele metro/makro este 2001281684000
ce a fost interesant, codul de card metro l am luat de pe alta pagina a site ului unde era o poza cu cardul, asta cred ca e sg site metro unde gasesti asta, cele din ro si bg avand coduri false n poze.
Eu ma gandeam sa vin cu niste suveniruri serioase din grecia: metaxa, feta de capritza, ulei extravirgin de maslinutze, ceva fructe de mare ascunse n conserve, ouzo etc. ce ziceti, gasesc?

am uitat sa intreb ce preturi sunt la tigari pe acolo?
noi suntem cazati in nei pori, e departe de platamonas si de paralia katerini ?
merci

Eu tot stau pe site ul metro, si ma crucesc , voi chiar ziceti ca s mai mici preturile in zona Platamonas?
multzam again
[/quote]

Eu n-am mai ajuns p''acasa de 1 an. Cand am plecat eu am lasat preturi mai mari ca aici. Nu-mi spune ca s-au ieftinit produsele in RO. Acum, nu stiu exact la ce produse te-ai uitat tu si ti s-au parut preturile mari la Macro si Carrefour dar din ce stiu eu ca era in tara sunt cel mult egale. Ma refer la mancare si bineinteles ca vorbim la general.
In Grecia sunt (unele, chiar culmea ironiei ca''s produsele lor traditionale) mai scumpe ca la noi urmatoarele (fara a fi o lista stricta): branza, cascavalul, mezelurile, lactatele proaspete, pestele si evident TIGARILE . death.gif
Mai ieftine sau egale: legumele, fructele, maslinele, ulei (floarea soarelui, de masline, de porumb, etc), zahar, faina, carne (exceptie face mielul de Paste care aici e 10-12 euro/kg.), oua, puiul, alimentele congelate, dulciurile, pastele fainoase, pasta tomate, etc. benzina, motorina, apa, sucurile, bauturile alcoolice, berea. In mare produsele de baza ca sa zic asa.

Nei Pori - Platamonas ~~ 10 km
Nei Pori - Paralia Katerini ~~ 25 km.
criss_65
pt. ambasadalunara:

iti pot da cateva sfaturi apropo de bautura pe care le-am primit si eu de la grecii de acolo: metaxa, culmea nu este coniac grecesc, ci este facut undeva parca in olanda asa mi-au zis! coniacul grecesc este acela in care scrie pe greceste si nu e metaxa! cu ouzo si aici e o poveste: noi am tot incercat marcile de uzo! cele care sunt la 4-5 euro sticla mare de 1 litru e cel mai prost, si tot la sfatul grecilor am cumparat unul cu eticheta alba si care o roata albastra ca de masina pe el cu 2 aripi ca a lui icar, din pacate nu ii mai stiu numele si am observat ca e cel mai bun ouzo din cele 4-5 incercate. sigur o sa-l gasesti in magazine! sticla de 700 ml era cam 8 euro, daca nu ma insel. noi am incercat si vinul lor, retzina care ne-a placut. la conserve cu fructe de mare sigur le vei gasi mai ieftine decat la noi. atentie la uleiul de masline: cel inchis la culoare are gust pregnant de masline, nu e asa bine rafinat, dar e f ieftin la sticla de 5 litri. cel mai deschis la culoare e mai fin, dar mai scump si nici nu l-am vazut la sticle mari. iti recomand cu caldura sa mananci de fiecare data la taverne pt ca mancarea e f buna: de la musacaua greceasca diferita de a noastra si f buna, la grill mix, la fructe de mare etc. vezi ca salata aceea greceasca nu e mare lucru de ea si este cam ca la noi in mare: rosii, castraveti, masline, telemea. tot aici am mancat niste ardei capia copti in cuptor cu sos de rosii o minunatie. de prajituri nici nu mai vorbesc!
iti doresc vacanta placuta si sa te bucuri cat mai mult de ea!
o zi buna in continuare
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.