niccos
5th July 2006, 19:51
QUOTE(mitzunator @ Jul 4 2006, 06:59)

salut! ce puteti sa imi spuneti si mie despre Paralia Katerini ? Olymmpic beach?....plec acuma acolo la hotelul Porto Queen de 3 *....unde pot sa pap ieftin si alte kestii,meteora,etc...si am auzit ca pe plaja daca vreau umbrela trebuie sa platesc 4 E ...dar daca am umbrela mea?! va multumesc anticipat!
Fost acum 2 ani, in timpul olimpiadei. Echivalentul a 2 stele la noi, tv., frigider, aer cond., tel. , era destul de nou (chiar mai construiau un etaj) dar deja aparusera crapaturi pe peretele de la terasa, conditii decente. Singurele probleme au fost la sosire cand am stat vreo 2 ore pana sa putem intra in camera si faptul ca nu se golea cosul de gunoi din camera. I-am spus patroanei (sau receptionerei, ce era ...) si ne-a explicat ca trebuie sa-l ducem noi intr-un tomberon aflat langa hotel, motiv pentru care ne-a adus niste saci menajeri dar, ca un mare hatar, vreo doua zile ne-a facut si acest "serviciu". Este chiar langa zona aia unde vin autocarele, 5-10 minute pana la plaja.
Micul dejun a fost foarte slab, bine asta se lua in hotelul de vis-a-vis, dar era aceeasi patroana.
paul3
6th July 2006, 09:51
am inteles ca in Grecia in iulie-august este atat de cald incat ti se topeste filmul in aparatul foto (daca ai aparat vechi, cu film), de ce nu asteptati si voi septembrie sa mergeti in septembrie decat sa muriti de calduri extreme si sa va topiti acum in iulie?
KITZU
6th July 2006, 11:04
Nu ca e cald, e ingrozitor de cald! Dupa 11 incepi sa sari pe nisip ca te frige. Daca te plimbi prin localitate cauti disperat umbra si apoi briza marii care se simte pe prima strada din Paralia Katerini.
plaja (vezi poza) nu-i ca in Mamaia asa ca numai aglomeratia si limba celor din jur seamana. Multi au zis ca aduce a statiunea Venus sau mai rau.
Sunt f. multe magazinase as zice ca un Lipscani extins pe mai multe strazi.
E mai ieftin cu f putin ca in alte statiuni dar depinde de unde cumperi/mananci ca sunt diferente.
Nu mi sa parut ieftin in Grecia: o bere Amstel la sticla din supermarket 0,75+0,1 sticla iar la noi am luat ieri un Tuborg la cutie de 7% cu 24000 (cam 0,67), o sticla de Fanta, Cola 1,6-1,8 ( la noi 1,1), saorma-gyros la acelasi pret 1,5-2, mancarea la restaurant/taverna la fel de scumpa si eu nu-mi permit restaurantul, totusi am mancat file de peste spada cu 10,5 si am baut un pahar de vin cu 2,5, un cockteil 5, recomand caracatita grill la 7,5-8,5, blanurile nu sunt ieftine si sunt toate (fara exceptie) second hand, una care arata a blana e de la 180 in sus, ospitalitatea deosebita (incomparabil cu romanii nostrii) dar totusi am fost acuzat ca am furat o sapca (nu scria pe ea ca am luat-o cu o zi inainte).
Distractiile de noapte le-am lasat pt. altii. Te poti plimba pana la 12 noaptea fara grija ca-ti da unu in cap (desii daca vin atatia romani...) De furat nu se fura (dar romanii...)
Aveti grija sa faceti Meteora, Athos cu grup de romani ca sa intelegi ce spune ghidul ( eu am fost cu maghiari si sarbi). Puteti face excurii cu trenul dar e cam departe gara-costa 1e autobuzul. Ca orase Salonic, Volos (de aici puteti lua feribot circa 18e pe ce insula doriti si sa va intoarceti cu ultimul cam la ora 16) tren in jur de 6e dus-intors, Atena 18e (metrou pe o zi 3e si Acropole 12e), Meteora se poate face prin Kalambaka si acolo 1e autobuz apoi pe jos.
Pe scurt in iulie august sa aveti in vedere aer conditionat si calduri bolnavicioase.
PS Eu am stat in Nei Pori un fel de Neptun al lor.
mitzunator
7th July 2006, 17:20
deci intr-un cuvant a fost misto si eu plec luni acum la Porto queen de 3 *....unde ai zis ca e mai eftin sa papi? la fast food,nu?! si trenul e cam de parte de olympic beach......
tonio
7th July 2006, 21:55
mitzunator porto queen este in paralia katerini nu in olympic beach..tu pleci la paralia nu la olimpyc!
Trenul il poti lua din katerini, din oras nu din statiune! Totusi in locul trenului, cel putin pentru salonic recomand cursele de autobuz! Tot din katerini, sunt rapide, elegante si aerisite...de fapt autocare mai bune chiar decat a unora dintre transportatorii de pasageri romani! Iar atena nu o recomand celor veniti in paralia caci sunt peste 6 ore de drum cu autocarul ori trenul!
mitzunator
7th July 2006, 23:27
in fine olympic,paralia...acolo undeva in grecia...
mitzunator
8th July 2006, 10:02
m-am uitat pe net si vremea pe urmatoarea saptamana e ok!!
31 grade celsius si mostly sunny
Kris77
8th July 2006, 20:24
Plec si eu pe 24 iulie la Hotel Honorata.
Ma puteti ajuta cu date despre hotel, eventual taverne unde se mananca bine, ce program au acolo, am inteles ca intre ora 13-17 este totul inchis...
panda89
8th July 2006, 20:44
din cate stiu eu e inchis intre 14 si 18!!!! eu plec pe 22
poate ne vedem pe acolo !!!! si mi-a zis si mie cineva ca la small amsterdam se mananca mult si ieftin
voodooeye_69
9th July 2006, 16:42
Anul asta m-am hotarit sa merg in Grecia, Paralia iar cazarea va fi la vila Nana. E pentru prima data cind merg in Grecia as vrea sa stiu ce se poate vizita in zona Paralia, eventuale excursii care merita facute etc; ce mai, informatiile pe care trebuie sa le stie tot turistul care nu a mai fost niciodata acolo.
KITZU
11th July 2006, 12:08
Am scris mai sus si ceva de excursii. Mai cititi si celelalte topicuri despre Grecia care vorbesc de alte locuri accesibile ex I.Skiathos si gasiti alte pareri si sugestii. Problema e ca in 7 zile nu poti face si plaje si excursii ci un fel de vis in urma caruia te trezesti tot in Bucuresti. Eu am reusit sa gust ceva din atmosfera ca am stat 14nopti si tot mai erau de vazut si facut. Ne-am descurcat cu "numai" 1000e 2 persoane dar n-am fost un print in vizita ( sa fi avut dublu poate).
maxulet
11th July 2006, 12:16
Are cineva informatii despre Hotelul Europe INN - paralia katerini ?
Multumesc
leut
12th July 2006, 09:45
deci cum zicea cineva paralia este o statiune mai ieftina si pentru cei cae se duc acolo pt prima data.
Preturile la macare sunt mici in comparatie cu mamaia si conditiile sunt mai bune
Avand in vedere aglomeratia de pe plaja katerini va recomand sa faceti placa la olympic beach, basca ca greci nu stiu ce este aia topless si in afara de romani si rusi nimeni nu face:))
In ceea ce priveste hotelul , recomand un hotel care sa nu fie chiar in centrul statiunii avand in vedere ca romanii sunt f multi riscati sa auziti adrian si guta .. vb f serios..in rest per ansamblu se merita mai mult decat o vacantza la MAMAIA si chiar mai ieftin de cat in bulgaria
Si va rog daca mergeti In grecia meergeti al Athena fratilor chiar daca e vb de o noapte de mers cu autocoarul va recomand .. si pe insule si cine re timp si bani poate chiar sa ramana acolo o zi sau doua pana se va intoarce vaporul
In rest se merita si recomand.. u va hazardati sa vb in engleza:))) toata lumea stie romaneste...e super funny dar asta e
maxulet
12th July 2006, 11:03
QUOTE(leut @ Jul 12 2006, 10:45)

deci cum zicea cineva paralia este o statiune mai ieftina si pentru cei cae se duc acolo pt prima data.
Preturile la macare sunt mici in comparatie cu mamaia si conditiile sunt mai bune
Avand in vedere aglomeratia de pe plaja katerini va recomand sa faceti placa la olympic beach, basca ca greci nu stiu ce este aia topless si in afara de romani si rusi nimeni nu face:))
In ceea ce priveste hotelul , recomand un hotel care sa nu fie chiar in centrul statiunii avand in vedere ca romanii sunt f multi riscati sa auziti adrian si guta .. vb f serios..in rest per ansamblu se merita mai mult decat o vacantza la MAMAIA si chiar mai ieftin de cat in bulgaria
Si va rog daca mergeti In grecia meergeti al Athena fratilor chiar daca e vb de o noapte de mers cu autocoarul va recomand .. si pe insule si cine re timp si bani poate chiar sa ramana acolo o zi sau doua pana se va intoarce vaporul
In rest se merita si recomand.. u va hazardati sa vb in engleza:))) toata lumea stie romaneste...e super funny dar asta e
cand ai fost?
stii ceva de hotelul Europe INN?
daca ai fost cu masina personala pls detalii!
multumesc
n_teofil
12th July 2006, 12:22
Si eu merg anu' asta in paralia. E vb de hotelul europe http://www.hotel-europe.gr/Info.htm.
Sper sa fie bine. Anul trecut am fost in Kriopigi, la hotel Skendos. A fost bine cat de cat numa ca de la hotel la plaja erau cam 2 km. Am facut putin sport (a prins bine, seara aveam o pofta nebuna de mancare si bere)
Plec cu trenul (cuseta - super). Nu se merita cu autocarul, innebunesti de oboseala.
ferris
12th July 2006, 15:48
Cat te costa biletul cu trenul si pana unde?
micaalsa
12th July 2006, 20:02
QUOTE(bluciv @ Jun 25 2006, 09:17)

Salut.
A fost cineva la Paralia (hotel Akti muson sau Europa) sau la Leptokaria (hotel Balkan hellas) prin Tramp Travel? Cum e cu masa, in sensul ca in pliant scrie mic dejun continental iar cina bufet?? Care e diferenta intre Paralia si Leptokaria? Amers cineva din Cluj cu autocarul in vreuna din aceste statiuni, sau sa nici nu ma gandesc, si sa iau charterul?
Mersi mult pentru orice reply.
In Paralia cu autocar din Cluj am fost plecata eu anul trecut, dar nu prin Tramp Travel, cu Vacanta Tour. In acest an plec cu Pro Travel , tot din Cluj , insa plec in Halkidiki. Drumul din Cluj, e ceva mai lung, e mai greu pana iesi din tara , dar e suportabil. Daca iti permiti avion, e altceva .
In Paralia, eu nu mi-am luat masa prin agentie, m-am descurcat foarte bine acolo. Iar daca ai de ales intre Paralia si Leptokaria, alege Paralia. Din cate stiu eu e mai mare. Mie mi-a placut Paralia, cat am stat acolo, pentru ca am facut toate excursiile organizate atunci, mi-a placut Grecia atat de mult ca am mai fost o data in toamna si acum plec din nou .
Pentru alte detalii, oricad.
om_serios
12th July 2006, 21:51
QUOTE(mirceagun @ Jun 14 2006, 14:03)

Va sugerez sa cititi si subiectul "vacante in Grecia".
Paralia Katerini este una din cele mai mari statiuni din Grecia,in sensul in care Grecia are traditional statiuni de mica amploare.
Este printre cele mai ieftine ,a doua dupa Platamonas.Plaja este de nisip fin.Hotelurile sunt dispuse pe 5-6 randuri paralel cu plaja,este f.animata pana la 2-3 noapte cel putin. De vizitat- 1). Meteora-complex monahal constand in manastiri asezate pe stanci inalte de sute de m,datand de la cca 1300 /150km ;2)Salonik-unul din cele mai frumoase orase grecesti ;3) croaziera pe mare la I-sla Skiatos. Pentru altele,este prea departe si stati mai mult pe drum.
Din forumul asta m-am informat si am decis sa aleg Grecia pt. vacanta, asa ca acum va zic ce am vazut cu ochii mei 14 zile, de pe 22.06 pana pe 06.07.2006. Tocmai am venit de la Paralia Katerini ieri seara.
In primul rand vama: am plecat aiurea din Bucuresti la 5 dimineata , ca sa ziceau toti, ca se schimba tura la Giurgiu! O tampenie, am stat exact DOUA ore la vama, pana am reusit sa intru in Bulgaria. Vina a fost comuna la toti vamesii, dar mai mult am stat la noi la romani.... Atentie in Sofia, ca au niste indicatoare aberante. La o intersectie, trebuie sa faci stanga spre Kulata, dar nici acum nu sunt sigur ca este pus vreun indicator! Oricum , daca intorci inapoi (iti dai seama ca ceva e in neregula la un moment dat) gasesti un indicator - faci dreapta de data asta (indicatorul e mare si clar de pe acest sens de mers). Mai rau e la intoarcere, unde - TREBUIE sa o iei la dreapta - indicatorul zice ca spre autostrada de Polvdiv ...., care daca te uiti pe harta nu are nici o legatura cu RUSE. Sa nu va speriati, ca dupa vreo 10 km, apare un alt indicator care zice care e drumul cel bun. Noi am pierdut vreo ora prin SOFIA, ca nimeni nu ne-a avertizat si noroc cu un politist care vorbea engleza si ne-a zis sa o luam spre Plovdiv.....
Am facut 11 ore pe drum (destul de obositor), din care 2 ore la vama Giurgiu si 20 min la vama de la Kulata. Radare sunt cam 5 in Bulgaria, in general dupa poduri; ATENTIE daca exista vreo restrictie gen "maxim 60 km/h" ca acolo pandesc politistii bulgari; daca esti norocos te semnalizeaza cei de pe partea cealalta si scapi fara probleme.Drumuri excelente, atat la greci cat si la bulgari, cu mici exceptii.
In Paralia Katerini am stat la un hotel de *** = Strass. Curatel, mobila decenta, fara sa fie nimic spectaculos in camera. Camera a fost tripla, ca am mers 2 adulti + 1 copli de 10 ani+1 copil de 4 ani si ne-a costat cam 55 EURO/zi. Sincer, nu am vrut sa risc , dar puteam sa mergem si la doua stele ca era acceptabil. Este incredibil cat de curate sunt TOATE toaletele la greci, indiferent unde te duci-carciuma, hotel, cafenea,etc. Nu mi-a fost scarba nicaieri si nici nu mi-a venit niciodata sa-mi tin respiratia ( ca pe la noi pe litoral de exemplu)
Mancarea: am gasit 2 carciumi rezonabile ca preturi (intre 4 si 5 Euro/fel de mancare), cca. 2 EURO/bere Amstel, cca. 1-1,5 EURO/suc. Daca vreti specialitati grecesti, alegeti o taverna, dar nu scapati fara vreo 7 EURO/fel de mancare. "La Anna" si "Leskanov" sunt carciumile rezonabile ca pret, daca va multumiti cu gratare bine facute, mari, cu cartofi prajiti si nu vreti ceva mai sofisticat. Statiunea nu e prea mare - mie personal mi se pare chiar f. mica, asa ca orice cauti pe acolo mergi maxim 10 minute pe jos (fara gluma).
La plaja, unele terase cer sa comanzi ceva pt. fiecare sezlong, atat dimineata cat si dupamaiaza, altii nu. Unde erau romani care "serveau" bauturile nu va recomand, ca vor sa beti incontinuu... La terasele unde servesc polonezi, scapi cu o comanda si mai mica si mai ieftina(un cafe frappe = 2,5 - 3 EURO pe plaja).
Apa e curata cam cum era si la noi pe vremuri si desi am avut zile in care au aparut alge, in mod ciudat au disparut pana seara(nu le-a luat/curatat nimeni) . Plaja e cam ingusta si inghesuita, acceptabil de curata(grecii nu dau cu tractorul seara , se multumesc sa angazeze cativa pusti/oaice care pe linga servirea de bauturi pe plaja si aranjarea de sezlonguri fac si curat seara, cu mana sau cu bete.... cu care aduna gunoiaele cat de cat).
Pe la capatul dinspre Olimpic Beach au si un parc de distractii pt. cei care merg cu copiii, ca, scump dar alta alternativa nu ai.
E foarte cald in timpul zilei - 38 grade- asa ca excursiile sunt obositoare, desi Meteora nu ar trebui ratata. In schimb la Skiatos(pe forumuri multi au recomandat-o), eu nu va recomand sa mergeti, decat daca nu ati mai fost cu vaporul pe mare si vreti sa vedeti cum este. E o excursie scumpa - 40 EURO/persoana- si zau daca ai ce vedea. Mergi 5 ore cu atocarul si 4 ore cu vaporul. Ba chiar plaja unde ne-au oprit vreo 2 ore sa facem baie era plina de ace de brad si pin si f. scumpa (cereau 4 EURO/sezlong numai ca sa stai, ca din cauza caldurii aveai nevoie de umbrela si din cauza acelor de pin era de preferat sa iei un sezlong. mancarea era de la 7 EURO in sus...
La Salonic daca va duceti in plimbare pe cont propriu, cum vedeti un loc de parcare care nu este chiar pe mijlocul intersectiei opriti, ca nu am vazut un alt oras in care nu am gasit unde sa parchez decat dupa vreo trei sferturi de ora si ignorand semnele de parcare interzisa (toti le ignora).
Per ansamblu, a fost simpatic sejurul, dar recunoasc ca nu m-as mai duce a doua oara. Odata merge, mai ales daca mai alegeti si ceva excursii + eventual cateva excursii pe cont propriu.
PS: noi am cheltuit cam 1.200 EURO/14 zile, fara cazare, in conditiile in care ne-am luat si cateva maruntisuri + haine+pantofi (sunt ieftine daca cauti), in care am mancat si la taverne si la carciumile recomandate mai sus.
Hai ca am obosit de cat am scris, dar sper sa fie util celor care doresc sa aleaga un sejur de vacanta.
adrianap
13th July 2006, 08:08
QUOTE(om_serios @ Jul 12 2006, 22:51)

E foarte cald in timpul zilei - 38 grade- asa ca excursiile sunt obositoare, desi Meteora nu ar trebui ratata. In schimb la Skiatos(pe forumuri multi au recomandat-o), eu nu va recomand sa mergeti, decat daca nu ati mai fost cu vaporul pe mare si vreti sa vedeti cum este. E o excursie scumpa - 40 EURO/persoana- si zau daca ai ce vedea. Mergi 5 ore cu atocarul si 4 ore cu vaporul. Ba chiar plaja unde ne-au oprit vreo 2 ore sa facem baie era plina de ace de brad si pin si f. scumpa (cereau 4 EURO/sezlong numai ca sa stai, ca din cauza caldurii aveai nevoie de umbrela si din cauza acelor de pin era de preferat sa iei un sezlong. mancarea era de la 7 EURO in sus...
Te rog, poti sa detaliezi mai mult in ce consta excursia de la Meteora....
In 28 mergem si noi in Paralia. Este prima data, deci orice informatie ne ve fi de mare ajutor.
Multumesc
tonio
13th July 2006, 09:30
hai ca-ti zic eu adriana..
Excursia catre meteora costa in jur de 20/30 euro, te urci dis de dimineata in autocar, in 2 sau 3 ore parca ajungi si vizitezi 2 dintre cele 6 manastiri, cate aprox. 1 ora pentru fiecare, in cazul in care necesita veti merge si un pic pe jos ( man. rusanu). Aveti grija fiindca ghidul nu are voie sa-si exercite meseria in cadrul manastirilor, pentru asta existand ghizi greci special instruiti la fiecare manastire...Insa ghidul vostru, cel putin teoretic, are responsabilitatea sa va gaseasca un ghid de limba romana pe care-l veti plati voi! La mine nu s-a intamplat asa ceva, ghidul a preferat sa dispara iar grupul a fost scos din biserica caci nu avea ghid autorizat. Nu stiu ce-au facut amaratii, noi reusind sa ne strecuram cu un grup britanic (sau oricum de limba engleza)... Deasemenea ai grija sa fii imbracata 'decent' iar daca nu oricum vei purta o fusta lunga din partea maicilor... Fotografiatul si filmatul sunt interzise, unele dintre maici pareau ca au facut colegiul la cia, cand ziceam ca nu-i nimeni prin prejur imediat apareau parca din zid cu " no foto!". Manastirile sunt superbe si pline de istorie insa ceea ce fascineaza sunt stancile, meteorele, peisaj ce merita toti banii.
La intoarcere veti opri la un atelier de icoane, unde dupa un mic prolog istoric si tehnic referitor la pictura pe lemn veti putea cumpara orice doriti - in domeniul lor bineanteles! Daca ai ochi si nu te zgarcesti la bani poti pleca de acolo cu cateva lucrari superbe in arta iconografica.
micaalsa
13th July 2006, 11:42
QUOTE(adrianap @ Jul 13 2006, 09:08)

In 28 mergem si noi in Paralia. Este prima data, deci orice informatie ne ve fi de mare ajutor.
Multumesc
Vad ca ti-a raspuns un om bun, deci n-am sa mai repet. Pot sa-ti spun doar ca ar fi pacat sa pleci in Grecia si sa nu vezi Meteorele. Drumul nu-i foarte lung si nici excursia nu costa mult. Dar e fascinant. Spre deosebire de "om bun" , atunci cand am fost eu , am avut voie sa facem poze, intr-adevar nu in toate incaperile. In ceea ce priveste ghidul, al nostru , ne-a spus tot ce era de spus pe drum pana am ajuns acolo.
La atelierul de icoane din Kalambaka (localitatea de la poalele Meteorelor), cred ca opresc toate autocarele cu romani. Mai ales ca acolo, lucreaza ca si ghid, o romanca frumoasa, Ofelia. De acolo poti sa cumperi suveniruri de tot felul ( nu numai icoane). Atunci cand am fost eu chiar aplicau o reducere si au organizat si o tombola cu suveniruri.
In care 28 pleci ? Iulie sau august ?
micaalsa
13th July 2006, 12:29
QUOTE(adrianap @ Jul 13 2006, 09:08)

Multumesc
Scuze , am facut o greseala . In loc de "om bun" voiam sa scriu "tonio"
pentru mai multe informatii despre Meteora vezi http://jp.rdsar.ro/meteora.ttml
depashitu
13th July 2006, 14:28
Cine a fost la Hotel Philippos si cum i s-a parut?
claudita
13th July 2006, 17:16
Are cineva idee de cum arata vila La Mirage din Paralia?
mimoza
13th July 2006, 17:51
a fost cineva la Olimpiakis Aktis Katerini, hotel White Rose, adica pe aici :
http://www.whiterose.gr/indexrom.htm
Cum e drumul la bulgari? poate fi periculos daca mergi cu auto propriu?
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.