Paralia Katerini
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54

xoberus

Am fost in vara lui 2006 in Paralia si m-am distrat suficient. Evitati plajele inguste din statiune si mergeti la marginea ei. Au doua cluburi de noapte destul de misto' iar alte distractii care mi-au facut placere: Meteora, insula Skiathos, o plimbare cu ATV-urile pina la muntele Olimp si Scuba Diving in Leptokaria f.f. misto' (instructorii sint profesori in ale scufundarilor). Daca vrei sa te distrezi du-te cu tupeu in Paralia.
punkkid2
Am fost si eu la Paralia tot in vara 2006. O statiune plina de romani, peste tot scria in romaneste, chelnerii stiau romaneste, meniuri in romaneste (scria ieftin cam peste tot smile.gif) ). O statiune de tineri, pentru distractie (discotesa Casa, una dintre cele mai misto care le-am vazut tongue.gif). Plaja era ok, apa la fel, foarte linistita... Nu ratati ocazia de baie noaptea, chiar daca se lasa frigul wink.gif. Totul era EXTREM de ieftin... de la gyros de 2 euro, la prosoape de 5 euro si saltele de apa de 3 euro. Mancarea, atv-urile, hainele, cam totul era ieftin. Un singur magazin de calitate am vazut.. Se numeste Samaras si are chestii mai de firma. Hotelul a fost ok (am stat la hotel Orea Eleni de 3 stele - mai degraba de 2 ...), cu un patron extrem de bosumflat, servicii de kko, baie fff mica.... Nu prea facea tipa curat in camera, si asta chiar se vedea.. Mancarea era asa si-asa, aveam inclus mic dejun si pranz. Nu va asteptati la servicii a-la Cote-D'azur sau resorturile de 5 stele all-inclusive din Turcia. La Paralia, totul este... Basic si low-cost. Cu toate astea, a fost foarte distractiv biggrin.gif Pentru mine cel, putin, ca am fost cu gasca de prieteni... Niste pustani de 17 ani smile.gif)

punkkid2
Fff multe supermarketuri (nimeni n-a zis de asta tongue.gif) cu bautura foarte ieftina, cel putin fata de romania.. O sticla de whisky era 13 euro, de Disarono 7.5 euro... Si inca un aspect: nicaieri nu iti dadea bon de casa, la toate restaurantele scriau de mana nota de plata (in afara de mcdonald's tongue.gif:P) cu litere grecesti, parca special sa nu intelegi ce au scris tongue.gif O data, dupa ce am comandat mancarea, ne-au adus o portie de cartofi prajiti, cica 'on the house'. Pe nota de plata, dupa explicatiile chelnerului, portia de cartofi era 7.5 euro ohmy.gif.
Grecii se pare ca nici nu au auzit de conceptul de Card, nici macar la Mc nu aveau POS, ca sa nu mai zic de ATM-uri (pana la urma, prost sa fii sa scoti bani de la ATM smile.gif) )
andrei30
pai scump ti se pare tie Katerini, pentru ca nu ai bani sa treci strada provbabil.daca o iei in schimb analogic, o sa observi ca in Buc platesti shaorma aproape 3 euro si acolo vreo 2
Gee
plec pt 4 zile la inceputul lui mai in paralia.cum e vremea atunci??despre vila dafni ati auzit ceva ca cica p noi acolo ne cazeaza??noaptea e ff frig??ce cluburi sunt p acolo si imi recomandati??[size="2"][/size][color="#0000FF"][/color]
VipeR85
am citit...m-am minunat(in ambele sensuri).....si-am ramas pe ganduri.
Maine ma duc la Deva la agentia Tramp Travel( de care o deveanca s-a cam plans anul trecut) sa vad preturile adevarate, ca nu prea ma incred in catalog. Pentru 6 august-16 august preturile sunt putin mai piperate la Akti Musson, cu referire stricta la buzunarul meu.Deocamdata stau in dubii ce sa aleg. Cazarea nu ma intereseaza prea mult pentru ca in camera voi sta maxim 8 ore pe zi ca sa dorm. Katerini mi se pare pe gustul meu dar am vazut ca Leptokaria sau Nei Pori nu e mai prejos.
Am un prieten care a fost de 2 ori in Paralia anul trecut, inclusiv de revelion si anul asta merge iar.Tot el mi-a "aranjat" intalnirea cu cei de la agentie, deci nu prea cred ca vor fi probleme sau chiar daca vor fi mi se vor spune din timp. Nasol cu agentiile romanesti caci totul e o loterie, nu stii la ce sa te astepti, iar la mine fiind prima iesire din tara ma astept sa decurga normal.

am vazut ca toata lumea a fost cazata la hotel, vilele ce au? sau nu va plac studiourile? Am vazut cel putin in leptokaria la vila plaza niste poze foarte incurajatoare.
tot ce vreau e sa am plaja larga, macar acolo 100 metri si nu cum am vazut in poze cu diguri si 20 m de la zidul vilei pana in apa.

Nu se hotareste nimeni sa vine in perioada mai sus amintita in paralia sau leptokaria? Ma gandesc foarte serios sa merg cu masina? o punem de-o coloana?
romeka
nu vreau sa par rea sau snoaba, insa mie pralia mi s-a parut o statiune gen amara
cea mai frumoasa parte a greciei unde am fost este halkidiki

octave_ bizzy
Vreau sa plec in PK la inceputul lui Iulie ... cam cu cat timp inainte este bine sa ma duc la agentie sa dau avansul , ca sa nu ma trezesc ca imi spun ca nu mai au locuri in perioada respectiva sau alte motive asemanatoare?

Multam !
sPike92
eu merg pe 6 aprilie in paralia katerini stau 5 zile si merg prin kretan tour plecarea cu autocarul pe la ora 6 din buc are cineva informatii despre aceasta firma sau aceasta perioada(6-11 aprilie)? pls astept raspuns worthy.gif thumbup.gif
edbica2000

QUOTE(octave_ bizzy @ Mar 23 2007, 17:25) [snapback]2609699[/snapback]
Vreau sa plec in PK la inceputul lui Iulie ... cam cu cat timp inainte este bine sa ma duc la agentie sa dau avansul , ca sa nu ma trezesc ca imi spun ca nu mai au locuri in perioada respectiva sau alte motive asemanatoare?

Multam !

In principiu daca ti-ai ales locatia, hotelul si perioada ar fi bine sa platesti avansul imediat dupa targ sau macar dupa Paste. Nu de alta dar hotelurile bune se ocupa repede. Asa ca daca esti sigur de ce vrei, poti da avansul, pe care oricum au obligatia, daca te razgandesti cu 30 zile inainte sa ti-l returneze fara penalizari.
Catalin S.
Pana la urma stie cineva ceva de vila Dafni sau este bagata mai nou in circuitul turistic ? Plec acolo pe 1 iunie si as dori sa aflu mai multe amanunte despre locatie. Cat despre preturi, locuri de vizitat, distractii, supermarketuri... multumesc pentru documentare... Recunosc, am mai sarit unele posturi dar mi-au fost utile toata informatiile.
Deci, vila Dafni... a fost cineva acolo ?

Multumesc.

P.S. Iau si kinderul la Paralia.
Ce stiti despre Luna Park si cam cati bani recomandati minim sa iau la mine ? tongue.gif
pufossu20
as avea si eu cateva nelamuriri.as vrea sa plec in grecia(poate in pk nu m-am hotarat)si as avea niste intrebari de pus
1.la ce agentie sa apelez sa nu am parte de surprize neplacute worthy.gif
2.am nevoie de pasaport in conditiile in care acum facem parte si noi din UE
3.cam cat m-ar ajunge toata afacerea cu tot cu transport,cazare si cheltuieli.(asa orientativ)
multumesc anticipat
Catalin S.
QUOTE(VipeR85 @ Mar 20 2007, 23:17) [snapback]2597188[/snapback]
Nu se hotareste nimeni sa vine in perioada mai sus amintita in paralia sau leptokaria? Ma gandesc foarte serios sa merg cu masina? o punem de-o coloana?

Eu plec pe la sfarsitul lui mai, daca mergeai in aceeasi perioada.. da, cu cea mai mare placere pentru ca nu am chef sa merg in spatele autocarului ci ideal ar fi fost cu inca 2-3 masini. Din Bucuresti stiu ca se pleaca vinerea in jurul orei 15:00. S-a optat pentru aceasta ora deoarece cazarile cica s-ar face numai sambata huh.gif tot la 15:00 PM (ora locala, deci a doua zi) si se elibereaza la 9:00 AM. Nu prea cred eu ca merge avtocarul atatea ore, dar vorba cuiva de la inceputul topicului, prefer sa merg prin Bulgaria ziua, ca sa nu am parte de prea multe situatii neplacute.

Repet intrebarile de mai sus...

De vila Dafni stie cineva ceva amununte ? Dar de Luna Park ?

Multam. mellow.gif
anami
QUOTE(Catalin S. @ Apr 12 2007, 08:27) [snapback]2686971[/snapback]
De vila Dafni stie cineva ceva amununte ? Dar de Luna Park ?
Multam. mellow.gif

E bine la vila Dafni; e f curat si utilata cu tot ce e necesar. Majoritatea camerelor au vedere la mare si este amplasata central, langa biserica. Doar ca e cam galagie noaptea pana spre 1, in zona aceea. La Waterpark, langa Salonic nu am fost, dar am inteles ca e f mare si cu o gramada de distractii pt copii; e posibil sa aiba site.
In privinta fondurilor pt 2 persoane cu 1 copil , daca ai micul dejun, cu 50-70 euro/zi mananci la restaurant pranz si cina, plus ceva pe plaja: cafea, inghetata, o bere, un suc, placinte. Se poate si mai ieftin: la pranz iti iei placinte, iaurturi si iti faci salata ca ai kicineta si frigider, iar seara la taverna iei cartofi prajiti si giros sau frigarui plus un suc la 3-5 euro/portia, care este destul de mare. In alimentara gasesti de toate la preturi ca la noi sau mai mici, dar sigur mai bune.
Nu-ti face probleme cu drumul; eu merg in diverse locuri din Grecia, in fiecare an, de 11 ani si pot sa-ti spun sigur ca drumurile sunt din ce in ce mai bune si mai sigure. Anul trecut cel putin a fost o placere. La bulgari se construieste autostrada si se merge deja f bine.
anami
QUOTE(Catalin S. @ Apr 12 2007, 08:27) [snapback]2686971[/snapback]
Eu plec pe la sfarsitul lui mai, daca mergeai in aceeasi perioada.. da, cu cea mai mare placere pentru ca nu am chef sa merg in spatele autocarului ci ideal ar fi fost cu inca 2-3 masini. Din Bucuresti stiu ca se pleaca vinerea in jurul orei 15:00.

Cum sa pleci la ora 15.00 ???! Daca pleci pe la 3 dim. este f bine, mai ales ca acum nu se mai sta la granita. In anii trecuti, la ora asta se facea coada la Giurgiu, deci vor fi destui pe acelasi drum.
Catalin S.
Multumesc mult Anami.

Ref la ora plecarii, no problem... doar raspundeam cuiva. Eu chiar intentionam sa plec cu noaptea-n cap sau chiar mai devreme... wink.gif Ref. la vila... crede-ma ca pe net nu prea am gasit poze cu Dafni iar vrajeala agentiilor (asta din ce am mai citit pe aici) am preferat sa nu o iau in seama. La fel ca si colegul de mai sus (pufosu), ai cumva idee daca se cere pasaport la vama ? Eu am asa ceva, la fel si sotia (pt ca deh, mergem cu ala micu) dar ne-am gandit s-o luam si pe soacra-mea si nu prea cred eu ca o incanta ideea sa mearga la Politie sa-si faca actele. Deci poate trece vama de la bulgari la greci doar cu buletinul ? Stiu ca suna a reclama tv, dar asta e situatia... rolleyes.gif
Si inca ceva dar la fel de important (si apoi ma bag sa manac ceva ca-s rupt de foame si revin) biggrin.gif care e treaba cu asigurarile medicale ? Este adevarat ca trebuie sa mergem la Casa de Asigurari unde stam la coada ca sa platim o taxa (2.8 RON) pentru eliberarea nush carui card valabil 6 luni, la care coada nu ai loc de pensionari ? ohmy.gif

Multumesc.
edbica2000
QUOTE(Catalin S. @ Apr 12 2007, 23:58) [snapback]2691537[/snapback]
Multumesc mult Anami.

Ref la ora plecarii, no problem... doar raspundeam cuiva. Eu chiar intentionam sa plec cu noaptea-n cap sau chiar mai devreme... wink.gif Ref. la vila... crede-ma ca pe net nu prea am gasit poze cu Dafni iar vrajeala agentiilor (asta din ce am mai citit pe aici) am preferat sa nu o iau in seama. La fel ca si colegul de mai sus (pufosu), ai cumva idee daca se cere pasaport la vama ? Eu am asa ceva, la fel si sotia (pt ca deh, mergem cu ala micu) dar ne-am gandit s-o luam si pe soacra-mea si nu prea cred eu ca o incanta ideea sa mearga la Politie sa-si faca actele. Deci poate trece vama de la bulgari la greci doar cu buletinul ? Stiu ca suna a reclama tv, dar asta e situatia... rolleyes.gif
Si inca ceva dar la fel de important (si apoi ma bag sa manac ceva ca-s rupt de foame si revin) biggrin.gif care e treaba cu asigurarile medicale ? Este adevarat ca trebuie sa mergem la Casa de Asigurari unde stam la coada ca sa platim o taxa (2.8 RON) pentru eliberarea nush carui card valabil 6 luni, la care coada nu ai loc de pensionari ? ohmy.gif

Multumesc.

Drumul cu masina proprie pana in Paralia Katerini dureaza cca. 8-11 ore in functie de masina si...sofer biggrin.gif . In mod uzual cu opriri si fara sa dau "darul" la radare cam 10 ore din Bucuresti.De condus pe zi e cel mai bine.
Vila Dafni nu e langa Biserica. Asta e cert. Nu-mi reamintesc acum cand scriu unde este dar am sa o caut si am sa revin cu un post. Stau in Paralia, asa ca mi-e usor.

PASAPORT nu se mai cere la vama. Numai Carte de identitate (ATENTIE ! carte nu buletin tip vechi.) Cand pleci, la romani nu mai exista control (ai grija ca drumul spre Bulgaria nu mai face la stanga la Petromul din vama si merge inainte). La baza podului platesti taxa de pod, dupa care primul control este la Ruse (romani si bulgari impreuna). La iesirea din Bulgaria, la Kulata este control la actele masinii si la cartea de identitate , la fel si la intrarea in Grecia la Promachonas.

Asigurarile medical nu sunt obligatorii. Diferentele intre cardul de sanatate de la casa de asigurari si asigurarea medicala de calatorie sunt, in general urmatoarele:
- cardul de sanatate este valabil doar in reteaua publica a fiecarei tari pe cand cu asigurarea de calatorie te poti adresa oricarui cabinet medical de stat sau privat
- pretul (cardul costa undeva la 2,8 RON iar asigurarea 21 RON)
- cu cardul de sanatate poti sa fii obligat (depinde de tara in care calatoresti) sa platesti tu costurile medicale dupa care sa ti se deconteze acasa. (alta alergatura, alte cozi, o tona de hartii, etc)
- in functie de tara in care calatoresti, cu cardul de sanatate se deconteaza doar unele servicii medicale (cele mentionate pt asigurarile sociale din tara respectiva); la asigurarea de calatorie ai aproape toate costurile decontate ( in afara bolilor cronice si a unor cazuri speciale mentionate pe asigurare) ( am avut caz in Paralia cand s-a decontat si avionul de sosire aici a mamei unui copil si avionul de retur la Bucuresti)
edbica2000
QUOTE(edbica2000 @ Apr 13 2007, 12:15) [snapback]2693164[/snapback]
Drumul cu masina proprie pana in Paralia Katerini dureaza cca. 8-11 ore in functie de masina si...sofer biggrin.gif . In mod uzual cu opriri si fara sa dau "darul" la radare cam 10 ore din Bucuresti.De condus pe zi e cel mai bine.
Vila Dafni nu e langa Biserica. Asta e cert. Nu-mi reamintesc acum cand scriu unde este dar am sa o caut si am sa revin cu un post. Stau in Paralia, asa ca mi-e usor.

PASAPORT nu se mai cere la vama. Numai Carte de identitate (ATENTIE ! carte nu buletin tip vechi.) Cand pleci, la romani nu mai exista control (ai grija ca drumul spre Bulgaria nu mai face la stanga la Petromul din vama si merge inainte). La baza podului platesti taxa de pod, dupa care primul control este la Ruse (romani si bulgari impreuna). La iesirea din Bulgaria, la Kulata este control la actele masinii si la cartea de identitate , la fel si la intrarea in Grecia la Promachonas.

Asigurarile medical nu sunt obligatorii. Diferentele intre cardul de sanatate de la casa de asigurari si asigurarea medicala de calatorie sunt, in general urmatoarele:
- cardul de sanatate este valabil doar in reteaua publica a fiecarei tari pe cand cu asigurarea de calatorie te poti adresa oricarui cabinet medical de stat sau privat
- pretul (cardul costa undeva la 2,8 RON iar asigurarea 21 RON)
- cu cardul de sanatate poti sa fii obligat (depinde de tara in care calatoresti) sa platesti tu costurile medicale dupa care sa ti se deconteze acasa. (alta alergatura, alte cozi, o tona de hartii, etc)
- in functie de tara in care calatoresti, cu cardul de sanatate se deconteaza doar unele servicii medicale (cele mentionate pt asigurarile sociale din tara respectiva); la asigurarea de calatorie ai aproape toate costurile decontate ( in afara bolilor cronice si a unor cazuri speciale mentionate pe asigurare) ( am avut caz in Paralia cand s-a decontat si avionul de sosire aici a mamei unui copil si avionul de retur la Bucuresti)

PS. Asta e adresa de la Waterland Thessalonic. http://www.waterland.com.gr./en/index.shtml
abancor
8 ore Bucuresti - Katerini? Pai in cit timp traversezi Bulgaria? Cred ca e greu de coborit sub 10 ore.
934
Hello everybody, sint cam nou p-aici, dar sa trec direct la treaba.
Marti pe 17 plec si eu la PK cu autocarul si as vrea sa stiu daca merg cu vreo 300 de euro am sanse sa intorc buzunarele pe dos mai pe final? Asta in conditiile in care mai vad si o Meteora, si ce mai e de vazut aprox. rezonabil...Am doar transportul si cazarea cu mic dejun (oricum nu maninc f. mult) luate si vroiam sa stiu mai mult din experiente in ce ritm se duc banii, ca asa liste de preturi si calculeee...sa tot faci...Am inteles ca pe acolo nu sint ATM-uri? Ar trebui sa am toti bani schimbati inca de aici?Din cite am inteles autocarul e doar pina la Salonic si de acolo ma descurc..Stie cineva ceva despre vreme in perioada asta 17-24 aprilie? Ce ar trebui sa stiu esential la rubricile "asa sa faci" si "asa sa NU faci" ?Cit costa scufundarile? Se fac in perioada asta?
Multumesc anticipat, o zi buna tuturor si imi cer scuze daca am pus intrebari la care s-a mai raspuns...
shakira
QUOTE(pufossu20 @ Apr 12 2007, 02:58) [snapback]2686800[/snapback]
as avea si eu cateva nelamuriri.as vrea sa plec in grecia(poate in pk nu m-am hotarat)si as avea niste intrebari de pus
1.la ce agentie sa apelez sa nu am parte de surprize neplacute worthy.gif
2.am nevoie de pasaport in conditiile in care acum facem parte si noi din UE
3.cam cat m-ar ajunge toata afacerea cu tot cu transport,cazare si cheltuieli.(asa orientativ)
multumesc anticipat

sincer eu am fost in Grecia cu agentia Travel Shop coolspeak.gif A fost distractie maxima in autocar..
nu cred ca mai ai nevoie de pasaport acum ca suntem si noi in UE dar e bine sa intrebi la agentie ca nu se stie
cheltuieli de buzunar :cam 500 de euro daca ai pretentii mari la mancare ,cumparaturi,oricum ai nevoie de bani si pentru excursiile optionale si chilipiruri de la Meteora...Skiatos...vezi ca sunt super oferte la agentia Travel Shop la sejururi anul asta in jur de 200 de euro cu tot cu transport ,mancarea e asigurata dimineata oricum la hotel si e destul de buna..bufet suedez...
pufossu20
QUOTE(shakira @ Apr 18 2007, 14:37) [snapback]2715534[/snapback]
sincer eu am fost in Grecia cu agentia Travel Shop coolspeak.gif A fost distractie maxima in autocar..
nu cred ca mai ai nevoie de pasaport acum ca suntem si noi in UE dar e bine sa intrebi la agentie ca nu se stie
cheltuieli de buzunar :cam 500 de euro daca ai pretentii mari la mancare ,cumparaturi,oricum ai nevoie de bani si pentru excursiile optionale si chilipiruri de la Meteora...Skiatos...vezi ca sunt super oferte la agentia Travel Shop la sejururi anul asta in jur de 200 de euro cu tot cu transport ,mancarea e asigurata dimineata oricum la hotel si e destul de buna..bufet suedez...

multumesc mult pentru raspuns
shakira
QUOTE(pufossu20 @ Apr 19 2007, 02:37) [snapback]2718390[/snapback]
multumesc mult pentru raspuns

inca ceva..am uitat sa-ti spun :fereste-te de HOTELUL PHILIPOS din PARALIA KATERINI...mancarea dimineata este de regim:cascaval vegetal..cereale...lapte cam fara gust...cafea puke.gif sunca atat de subtire taiata ca vezi prin ea...mai rar vezi omleta si arata vai de mama ei...smantana...si paine prajita !!!daca vrei sa faci dus dimineata trebuie sa ai mare rabdare...nu e presiune..sa-ti iei de acasa un spray sau un aparat de tantari ca pe mine m-au inebunit ..am omorat intr-o seara o armata de tantari greci mai ceva ca in Troia!!! cursing.gif mai bine iti faci aprovizionare de la supermarket(PLUS SI ARVANITIDIS) si le bagi la frigider..au super oferte la mancare..iaurturi,salate,dulciuri,branzeturi...
pufossu20
QUOTE(shakira @ Apr 19 2007, 13:20) [snapback]2719603[/snapback]
inca ceva..am uitat sa-ti spun :fereste-te de HOTELUL PHILIPOS din PARALIA KATERINI...mancarea dimineata este de regim:cascaval vegetal..cereale...lapte cam fara gust...cafea puke.gif sunca atat de subtire taiata ca vezi prin ea...mai rar vezi omleta si arata vai de mama ei...smantana...si paine prajita !!!daca vrei sa faci dus dimineata trebuie sa ai mare rabdare...nu e presiune..sa-ti iei de acasa un spray sau un aparat de tantari ca pe mine m-au inebunit ..am omorat intr-o seara o armata de tantari greci mai ceva ca in Troia!!! cursing.gif mai bine iti faci aprovizionare de la supermarket(PLUS SI ARVANITIDIS) si le bagi la frigider..au super oferte la mancare..iaurturi,salate,dulciuri,branzeturi...

o sa tin cont de sfaturile tale.eu ma gandeam sa plec cu agentia romadria la hotel apartaments alexander.stii ceva de asta pe unde?cat de departe e de plaja?cum e?sau de agentie?
annacska
Hello smile.gif

O sa mergem in 25 mai in Paralia Katerini la hotelul Akti Musson cu agentia Tramp Travel. Am vazut niste posturi rele referitoare la Tramp Travel... Sa-mi spuneti va rog care ati fost recent cu ei ce probleme ati avut, sau eventual ce v-a placut. Referitor la hotelul Akti Musson am vazut ca am ami intrebat lumea, dar nu s-a prea raspuns la el. Va rog daca ati fost la Akti Musson sa-mi spuneti cum sunt camerele, hotelul si mancarea
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.