Drumul cu masina proprie pana in Paralia Katerini dureaza cca. 8-11 ore in functie de masina si...sofer

. In mod uzual cu opriri si fara sa dau "darul" la radare cam 10 ore din Bucuresti.De condus pe zi e cel mai bine.
Vila Dafni nu e langa Biserica. Asta e cert. Nu-mi reamintesc acum cand scriu unde este dar am sa o caut si am sa revin cu un post. Stau in Paralia, asa ca mi-e usor.
PASAPORT nu se mai cere la vama. Numai Carte de identitate (ATENTIE ! carte nu buletin tip vechi.) Cand pleci, la romani nu mai exista control (ai grija ca drumul spre Bulgaria nu mai face la stanga la Petromul din vama si merge inainte). La baza podului platesti taxa de pod, dupa care primul control este la Ruse (romani si bulgari impreuna). La iesirea din Bulgaria, la Kulata este control la actele masinii si la cartea de identitate , la fel si la intrarea in Grecia la Promachonas.
Asigurarile medical nu sunt obligatorii. Diferentele intre cardul de sanatate de la casa de asigurari si asigurarea medicala de calatorie sunt, in general urmatoarele:
- cardul de sanatate este valabil doar in reteaua publica a fiecarei tari pe cand cu asigurarea de calatorie te poti adresa oricarui cabinet medical de stat sau privat
- pretul (cardul costa undeva la 2,8 RON iar asigurarea 21 RON)
- cu cardul de sanatate poti sa fii obligat (depinde de tara in care calatoresti) sa platesti tu costurile medicale dupa care sa ti se deconteze acasa. (alta alergatura, alte cozi, o tona de hartii, etc)
- in functie de tara in care calatoresti, cu cardul de sanatate se deconteaza doar unele servicii medicale (cele mentionate pt asigurarile sociale din tara respectiva); la asigurarea de calatorie ai aproape toate costurile decontate ( in afara bolilor cronice si a unor cazuri speciale mentionate pe asigurare) ( am avut caz in Paralia cand s-a decontat si avionul de sosire aici a mamei unui copil si avionul de retur la Bucuresti)