tina 23
Sep 18 2006, 16:20
QUOTE(klaudiu71 @ Sep 13 2006, 13:05)

Asa ziceam si eu. Ca la Paralia Katerini cat platesti atat ai. Depinde de pretentii insa.
petrarca presupun ca este un om de afaceri de succes ale carui venituri ii permit sa se duca oriunde pe glob insa citind aici a fost pacalit de posturi si a ales sa merga in PK.Imi pare rau ca nu ne-a spus cat a costat de persoana excursia sa ne dam si noi seama cam ce trebuia sa fie acolo si ce a gasit.Sunt convins ca a doua oara nu va mai merge in Grecia la PK pentru ca nu vrea sa vada romani multi , evident el este o rasa superioara si nu vrea sa vada oameni din est.Ma vad nevoit sa repet ; Oameni buni , daca nu suportati romanii , sarbii , ungurii , slovacii , bulgarii si alti estici nu mergeti in Paralia Katerini ! Aceasta este o statiune pentru Europa de Est cu preturi micute tocmai ca turistul estic sa-si permita sa se simta ok.Pentru oameni bogati ca petrarca s-a inventat Mykonos sau Santorini , insule cu turisti din America sau Europa de Vest foarte bogati.
Deci nu mai aberati pe aici : Platind cel mai scump bilet in Paralia Katerini cu maxim 250 euro/persoana in super sezon nu va asteptati la minibar cu bauturi de sute de euro la discretie , nu uitati suma platita de voi ! Alegand autocarul va expuneti la un drum obositor si enervant , poate aveti ghinionul sa prindeti un autocar prost si sa fie groaznic asa cum eu am patit-o la dus.Nu va asteptati sa gasiti la Paralia Katerini super haine de firma pe pret de En Gross Europa sau Dragonul de Aur ---Asa ceva nu exista ! Tot ce trebuie sa stiti este ca preturile sunt la fel sau mai mici ca la noi la mare ( exemplu cu ATV sau scuter de inchiriat :40 euro/24 H ATV sau 10-15 euro/24 scuter in comparatie cu ce e la noi 500 mii ora pe ATV). Mancarea cam la orice restaurant este buna si destul de ieftina ,se mai poate opta pentru fast food -uri care sunt cu gramada. In rest sunt cateva cluburi in care puteti merge noaptea , nu am vazut manelisti sau tigani ca la noi care sa te innebunesca cu prostia lor, chiar si grecii la magazine sau retaurante pun muzica greceasca si aia data tare in limita bunului simt. Cazarea este o chestie pe care nu pot sa o discut : Eu am stat la Porto Queen in conditii bune cu aer conditionat si TV , este posibil sa fie locuri in care e mizerie , rau ,la mine nu a fost cazul.Nu uitati platind vile de 1 stea sau 2 nu o sa fiti multumiti : Nu o sa aveti AC ,camera e trista si invechita, insa pretul nu sare de 20 euro /zi.Excursii puteti face la preturi rezonabile. In rest am tot vazut aici un lucru : Nu ma pot distra in Paralia Katerini ! Dar nu ati putea spune mai clar despre ce distractie e vorba , ce anume ati vrut sa faceti si nu ati gasit? Sunt curios ce vor cei ce scriu asta cam ce asteptari aveau. In concluzie : Oameni buni lasati prosteala si spuneti oamenilor concret ce a fost nasol si ce a fost misto , personal dupa ce am citit aici si avand biletul deja platit aveam asa un sentiment de tristete si imi parea rau ca m-am grabit gandindu-ma ce tiganie trebuie sa fie acolo , ce mizerie ,deja imi faceam planuri cum sa recuperez banii.
La masa de restaurant se ridica farfuria in momentul in care lasi furculita jos. Si asta in restaurante cu pretentii.
PK este f.aglomerata. Cui ii place aglomeratia o sa se simta bine-mie NU!
Nu ma innebunesc sa vad Romani pe alte meleaguri: au aceleasi obiceiuri proaste din tara. Ungurii nu-i suport din cauza ca vorbesc de parca sunt singuri dar inteleg f. bine romana cand le zici ceva "de bine".
Eu n-am dat o caruta de bani sa stau la hotel. Nu-mi trebuie curatenie zilnica si sa mai am si frica ca-mi dispare ceva. La vila e f.rezonabil.
Cine are bani se poate simti f.bine- la fel ca in Romania. Te duci si mananci in fiecare zi la terase, eventual bei ceva si savurezi atmosfera dar asta inseamna de cateva ori biletul chiar de hotel!
Cine n-are bani se orienteaza prin market-uri, isi ia berea in camera sau pe plaja, mananca cel putin o masa in camera, seara se plimba si noaptea doarme. Altii pierd noaptea in discoteci si baruri: puteti s-o faceti si aici- nu vad diferenta.
PLaja in PK e aglomerata ca pe litoralul romanesc. Nu mersi! Am avut noroc sa stau in Nei Pori unde si cum am vrut. Plaja are cam 2km si 50-100 latime. Cei cu bani pot plati umbrelute si sezlong primind si o bautura. Cei fara ca mine cumpara de acolo o umbreluta si o rogojina si se simt bine cu o bere de la primul chiosc sau din camera.
Nu stiam ce-s alea scufundari. Am cheltuit destul pe labe si ochelari. Imi pare rau ca n-am luat o barca gonflabila la 20e- 2,5m. Peisajul subacvatic a fost deosebit si am fugarit o gramada de pesti si crabi 
In concluzie: cine are bani de spart sa-i sparga! Eu pe linga cele 200e cat m-a costat caarea si drumul am mai spart 400e din care mai am si acum cateva sticle de ouzo
si mici alte cumparaturi. Vreau sa stiu cum m-as fi simtit daca dadeam pt o saptamana la hotel tot atat.
Ah si in plus am facut destule excursii. Ar mai fi trebuit sa ajung in Salonic si in Volos ca sa fie complect- am fost cam puturos.
PS V-am mai spus sa luati trenul si sa va plimbati pe cont propriu. Luati un ghid de aici si cititi-l un pic. Eventual si o harta cu orasele mici pe ea.
kriss75
Sep 27 2006, 17:06
sall.am mai intrebat pe aici,imi poate spune cineva ceva despre hotelul akti muson?cum sant serviciile si mancarea acolo?si timplul in octombrie cum e pe acolo?
multumesc anticipat
edbica2000
Sep 28 2006, 12:37
QUOTE(kriss75 @ Sep 27 2006, 16:06)

sall.am mai intrebat pe aici,imi poate spune cineva ceva despre hotelul akti muson?cum sant serviciile si mancarea acolo?si timplul in octombrie cum e pe acolo?
multumesc anticipat
Akti Muson este fost Muses (2005) renovat in 2006. Pe exterior arata bine si din cate am auzit nu sunt probleme nici la interior. Vremea...din pacate...e dezastruoasa....ploua zilnic de vreo sapt jumate...n-am mai pomenit asa ceva....uite-te si tu pe prognoza..dar e foarte relativa...(www.meteo.gr)
ciobanasul
Sep 28 2006, 13:41
Am vizitat Paralia Katerini asa ca pot sa arunc si eu cateva vorbe aici (PARERILE MELE), cu toate ca au fost persoane care au cam pus foarte bine punctul pe i.
Incep cu sfaturile si am sa venin si cu alte impresii mai tarziu:
- Ocoliti agentia "ROMANTIC TRAVEL", am citit aici despre ei si despre suferintele unora inainte de plecare si nu am crezut, dar am plecat cu ei si acum nu mi ramane decat sa va dau sfaturi, ca teapa eu mi-am luat-o. Au cele mai proaste autocare si o politica sub orice critica. Au fost persoane in aceasta excursie care au spus ca pana si la ei la tara, intre localitati mici au autocare mai bune.
Politica lor e sa angajeze oameni draguti si finuti care stie sa primeasca toate suturile in fund cu zambetul pe fata si carora sa nu poti sa le spargi fata pt ca sunt prea draguti si chiar nu au nici o vina pentru ca sunt pe acel post;
- DOCUMENTATI-VA bine inainte de plecare; deobicei surprizele sunt proaste (eu nu am prea urmat acest sfat al altora);
- Am ales un hotel de 3 stele, ca sa-mi fie mai bine ca la 2 si din nou am luat teapa cu "HOTELUL AKROPOL" de trei stele cica. Am descoperit acolo ca de fapt era cam de 2 stele la noi pt ca la ei se impart hotelurile pe categorii si apoi pe stele. (lucru pe care dna IULIA BURLACU de la agentia CARDINAL a omis sa mi-l spuna). Deci m-am trezit cazat la un hotel de categoria B, care mi-a servit la micul dejun la parizer de mi-a iesit pe ochi. Ciudat lucru ca la parizer ei spuneau in nesimtirea lor "HAM". Tot ce puneau pe masa la micul dejun erau dintre cele mai ieftine produse de pe piata locala. Laptele, dupa cum a mai spus cineva aici avea gust de lapte praf. Am intrebat intr-o zi ce fel de lapte este acesta si mi s-a spus ca este "BOX", si mi s-a adus ca dovada o cutie pe care scria 1,5% grasime. Lapte de genul acesta nu se gaseste la noi... minimul este 1,8% din cate stiu eu. Am gasit in magazinasele din Paralia acea cutie si costa in jur de 1,3 euro iar un lapte mai rasarit il gaseai incepand cu 2,5 euro. Untul nu stiau cum arata, serveau doar margarina. Sucul era infect, mult mai prost ca Adria. etc In concluzie numai ieftineala. Unii vor spune: "Ce voiai frate, ai ales o excursie low cost, la ce te asteptai?" si raspunsul meu este: Ma asteptam sa fiu tratat ca la noi la 3 stele, ca am fost si eu la cateva si m-am simtit super bine.
So: STAY AWAY FROM HOTEL AKROPOL FROM PARALIA THE FOOD IS AWFUL. Greseala pe care am facut o eu a fost ca pe langa acest mic dejun nashpa mi-am luat din tara si cina la acest hotel care a fost si mai nasoala. Era mancare adusa prin catering si am mancat la cartofi si macaroane de mi-a venit rau si am mai dat si 45 de euro pe pers pe 7 nopt. 45*2=90 90 / 7 =~13 euro, bani cu care mancai la taverne boiereste 2 persoane. Alte minusuri la acest hotel AKROPOL: camera mica si vedere catre spatele hotelui de pe strada principala... adica medere ca la blocuri confort 2.
- Deci, in Paralia, nu se merita sa va luati din tara pachete cu mic dejun sau cina. Luati doar cazare si cu mancarea va descurcati super acolo, aveti de unde alege.
Cam astea au fost partile nasoale, in rest a fost SUPER.
Ha ha ha
In concluzie, nu mi-a parut rau ca am facut aceasta excursie, am invatat multe si daca as merge a doua oara in Paralia as sti ce si unde sa aleg si m-as simti super. Pacat ca nu e locul unde sa mergi de doua ori in viata.
So: STAY AWAY FROM HOTEL AKROPOL FROM PARALIA THE FOOD IS AWFUL.
Pozele sunt ale autocarului Romantic Travel B 50 SUN, autocar in care a plouat, care a scartait, a troncanit si f f f important nu s-a facut curatenie in el de cand a fost achizitionat. Un record absolut.
edbica2000
Sep 28 2006, 16:02
QUOTE(ciobanasul @ Sep 28 2006, 12:41)

Am vizitat Paralia Katerini asa ca pot sa arunc si eu cateva vorbe aici (PARERILE MELE), cu toate ca au fost persoane care au cam pus foarte bine punctul pe i.
- Ocoliti agentia "ROMANTIC TRAVEL", am citit aici despre ei si despre suferintele unora inainte de plecare si nu am crezut, dar am plecat cu ei si acum nu mi ramane decat sa va dau sfaturi, ca teapa eu mi-am luat-o. Au cele mai proaste autocare si o politica sub orice critica. Au fost persoane in aceasta excursie care au spus ca pana si la ei la tara, intre localitati mici au autocare mai bune.
Politica lor e sa angajeze oameni draguti si finuti care stie sa primeasca toate suturile in fund cu zambetul pe fata si carora sa nu poti sa le spargi fata pt ca sunt prea draguti si chiar nu au nici o vina pentru ca sunt pe acel post;
- DOCUMENTATI-VA bine inainte de plecare; deobicei surprizele sunt proaste (eu nu am prea urmat acest sfat al altora);
- Am ales un hotel de 3 stele, ca sa-mi fie mai bine ca la 2 si din nou am luat teapa cu "HOTELUL AKROPOL" de trei stele cica. Am descoperit acolo ca de fapt era cam de 2 stele la noi pt ca la ei se impart hotelurile pe categorii si apoi pe stele. (lucru pe care dna IULIA BURLACU de la agentia CARDINAL a omis sa mi-l spuna). Deci m-am trezit cazat la un hotel de categoria B, care mi-a servit la micul dejun la parizer de mi-a iesit pe ochi. Ciudat lucru ca la parizer ei spuneau in nesimtirea lor "HAM". Tot ce puneau pe masa la micul dejun erau dintre cele mai ieftine produse de pe piata locala. Laptele, dupa cum a mai spus cineva aici avea gust de lapte praf. Am intrebat intr-o zi ce fel de lapte este acesta si mi s-a spus ca este "BOX", si mi s-a adus ca dovada o cutie pe care scria 1,5% grasime. Lapte de genul acesta nu se gaseste la noi... minimul este 1,8% din cate stiu eu. Am gasit in magazinasele din Paralia acea cutie si costa in jur de 1,3 euro iar un lapte mai rasarit il gaseai incepand cu 2,5 euro. Untul nu stiau cum arata, serveau doar margarina. Sucul era infect, mult mai prost ca Adria. etc In concluzie numai ieftineala. Unii vor spune: "Ce voiai frate, ai ales o excursie low cost, la ce te asteptai?" si raspunsul meu este: Ma asteptam sa fiu tratat ca la noi la 3 stele, ca am fost si eu la cateva si m-am simtit super bine.
So: STAY AWAY FROM HOTEL AKROPOL FROM PARALIA THE FOOD IS AWFUL. Greseala pe care am facut o eu a fost ca pe langa acest mic dejun nashpa mi-am luat din tara si cina la acest hotel care a fost si mai nasoala. Era mancare adusa prin catering si am mancat la cartofi si macaroane de mi-a venit rau si am mai dat si 45 de euro pe pers pe 7 nopt. 45*2=90 90 / 7 =~13 euro, bani cu care mancai la taverne boiereste 2 persoane. Alte minusuri la acest hotel AKROPOL: camera mica si vedere catre spatele hotelui de pe strada principala... adica medere ca la blocuri confort 2.
- Deci, in Paralia, nu se merita sa va luati din tara pachete cu mic dejun sau cina. Luati doar cazare si cu mancarea va descurcati super acolo, aveti de unde alege.
Ha ha ha
In concluzie, nu mi-a parut rau ca am facut aceasta excursie, am invatat multe si daca as merge a doua oara in Paralia as sti ce si unde sa aleg si m-as simti super. Pacat ca nu e locul unde sa mergi de doua ori in viata.
Pozele sunt ale autocarului Romantic Travel B 50 SUN, autocar in care a plouat, care a scartait, a troncanit si f f f important nu s-a facut curatenie in el de cand a fost achizitionat. Un record absolut.
Hotelul la care faci referire este unul din primlee 10 hoteluri din Paralia la capitolul servicii. Asta ti-o pot confirma cateva sute de turisti.
Categoria hotelul este "B" conform EOT (Ministerul Elen de Turism) ceea ce se traduce in 3* oriunde in Grecia.
Micul dejun, de care s-a mai facut vorbire pe aici este standard in Paralia:salam sau sunca presata, cascaval sau branza, ou fiert sau omleta/ (cremwurst), gem, margarina, lapte, ceai, cafea, paine, biscuiti, corn-flakes, iaurt. In acest meniu se incadreaza micul dejun la hotelurile de 3*. Ca la salam tu ii spui parizer, ca laptele are 1,3 sau 1,8 grasime asta e alta poveste care tine de mentalitatea persoanei.
Daca te-ar auzi AMITA (marca sucului de care pomeneai) ca ii compari cu ADRIA te-ar da in judecata penru reclama negativa.
La cina de care spunea-i cred ca ai fost in alta tara. Daca tu mananci boiereste cu 6,42 euro/pax o cina pe zi te rog sa ne spui si noua taverna pe care ai gasit-o.Iti garantez ca ala va deveni milionar peste noapte la cati turisti se vor duce la el. La pretentiile culinare pe care le emiti iti recomand o cina cu peste si caracatita (minim 40 euro/2 pax).
Inca nu s-a inventat autocarul cu toate locurile in fata si nici hotelul cu toate camerele cu vedere la strada sau la mare.
In alta ordine de idei ai fost inspirat la alegerea nickname-ului de pe site "CIOBANASUL"...spune tot...(iti dau un citat din ce ai scris): ".............oameni draguti si finuti care stie sa
primeasca toate suturile in fund cu zambetul pe fata si carora sa nu poti sa le spargi fata....
" ; a naibii gramatica lb. romane si dragut mod de exprimare.
Si pentru obiectivitate iti mentionez ca la ce nu am comentat este posibil sa ia dreptate.
kriss75
Sep 28 2006, 19:33
QUOTE(ciobanasul @ Sep 28 2006, 14:41)

Ha ha ha
klaudiu71
Sep 29 2006, 01:23
kriss75 poti sa ne explici si nua ce ai vrut sa faci mai devreme? In plus vad ca tot intrebi de Akti Musson , de 2 ori ai pus intrebarea. Eu ti-am raspuns si ti-am lasat si o poza sa-l vezi in topicul Pralia Katerini[u] , http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=162104 postul numarul 5.
ciobanasul
Sep 29 2006, 12:43
QUOTE(edbica2000 @ Sep 28 2006, 17:02)

Hotelul la care faci referire este unul din primlee 10 hoteluri din Paralia la capitolul servicii. Asta ti-o pot confirma cateva sute de turisti.
Categoria hotelul este "B" conform EOT (Ministerul Elen de Turism) ceea ce se traduce in 3* oriunde in Grecia.
Micul dejun, de care s-a mai facut vorbire pe aici este standard in Paralia:salam sau sunca presata, cascaval sau branza, ou fiert sau omleta/ (cremwurst), gem, margarina, lapte, ceai, cafea, paine, biscuiti, corn-flakes, iaurt. In acest meniu se incadreaza micul dejun la hotelurile de 3*. Ca la salam tu ii spui parizer, ca laptele are 1,3 sau 1,8 grasime asta e alta poveste care tine de mentalitatea persoanei.
Daca te-ar auzi AMITA (marca sucului de care pomeneai) ca ii compari cu ADRIA te-ar da in judecata penru reclama negativa.
Dragii meu viitori vizitatori ai Paraliei,
Postul meu are rol informativ si va rog nu va lasati dusi inspre eroare de catre domnul atotcunoscator pe care il citez. La HOTELUL AKROPOL am reclamat micul dejun servit de patronii hotelului pentru ca: salamul era PARIZER (dar daca sunteti mancatori de parizer o sa va placa), sunca presata avea tot gust de parizer cu toate ca avea o forma patrata cu colturi rotunde dar pe singurul platou cu mezeluri erau doar 8 felii de "sunca" si restu' de 50 parizer, cascavalul era de cauciuc, branza a lipsit cu desavarsire, omleta si cremwursti nu a vazut in 7 zile, gem din greu, margarina da (untu era prea scump pt ei), laptele era apos, ceai doar la comanda, cafeaua la fel apoasa, dar painea toast, corn-flakes si iaurt erau ok si am mancat din greu. Sucul nu am de unde sa stiu de care era pt ca il aduceau la carafa, da' era apa colorata.

La cina de care spunea-i cred ca ai fost in alta tara. Daca tu mananci boiereste cu 6,42 euro/pax o cina pe zi te rog sa ne spui si noua taverna pe care ai gasit-o.Iti garantez ca ala va deveni milionar peste noapte la cati turisti se vor duce la el. La pretentiile culinare pe care le emiti iti recomand o cina cu peste si caracatita (minim 40 euro/2 pax).
Se putea comanda la o taverna careia lumea ii spunea "la butoaie" cu 12 euro platou cu mix grill sau fructe de mare, era chiar in spatele hotelului mai sus mentionat. Da' referitor la boiereste... eu cu prietena mea nu mancam mult seara si chiar nu puteam sa terminam in 2 un astfel de platou. Cu bautura era alta poveste.

Inca nu s-a inventat autocarul cu toate locurile in fata si nici hotelul cu toate camerele cu vedere la strada sau la mare.
Nu am avut pretentii sa stau in autocar in fata, da' recunosc ca nu ma asteptam sa ploua in el si sa fie plin de praf si instalatia electrica sa pice pe noi.
"Si pentru obiectivitate iti mentionez ca la ce nu am comentat este posibil sa ia dreptate."
klaudiu71
Sep 29 2006, 13:55
Ciobanasul am si eu o curiozitate. Poti sa mi-o satisfaci?As vrea sa stiu cat a costat excursia ta DE PERSOANA si iin ce perioada ai fost. Multumesc.
dragospas
Sep 29 2006, 20:25
chiar asa ciobanasule cat a costat sejurul pentru o persoana ???
ciobanasul
Oct 1 2006, 15:07
QUOTE(klaudiu71 @ Sep 29 2006, 14:55)

Ciobanasul am si eu o curiozitate. Poti sa mi-o satisfaci? As vrea sa stiu cat a costat excursia ta DE PERSOANA si iin ce perioada ai fost. Multumesc.
perioada: 16-23 sept (7 nopti)
pret: 240 euro (mic dejun + cina)
11 euro asigurarea de sanatate (de care prietena mea chiar a beneficiat)
37 euro excursia optionala la Skiathos prin Romantic Travel
27 euro excursia optionala la Meteora prin Romantic Travel + 4 euro intrarea la 2 manastiri
Eu am fost intre 23-30 sept si am dat 110 Eur/persoana : transport si cazare, iar mancarea daca nu pun tavernele si restaurantele care au fost bonus a fost la fel de iefina ca in tara (daca nu chiar mai ieftina), am avut bucatarie cu toate cele necesare.
Am fost in Skiatos, Olimp si am inchiriat ATV pe toata ziua cu 30 euro si mi-a ajuns si benzina : Am vizitat Katerini (superoras), Dion, Ol. Beach si localitatile dintre ele.
Una peste alta buget total 600 Euro pentru 2 persoane cu tot cu jecile de piele aferente (150 E), sincer sunt cam singurele investitii care merita facute in Paralia.
Pe ansambu ne declaram multumiti si o sa revenim si cu alte ocazii. Am avut prieteni care au dat 40 mil pe sejur de 2 persoane in Mamaia (e drept in sezon) dar consider ca nu-s normali la cap
!
Concluzia este ca grecii stiu sa faca turism spre deosebire de noi care vrem sa facem numai bani !
P.S. Am mancat si la Anna si daca ti-e foame rau merita ca mai iefin nu gasesti. Altfel ai de unde alege dintre zeci de localuri.
Ca sa punctez si cateva lucruri negative : transportul la intoarcere a fost bataie de joc : 24 ore pentru 750 km
desi la ducere am facut numai 14 ore. Nu au fost probleme la granita ci eternele opriri de 10 min care durau o ora si ceva
. Vom reveni cu masina data viitoare ca tot va fi cartea verde inclusa
.
Vremea a fost cam urata dar apa era calda, am facut si baie pe ploaie
dar pana la urma au fost 3 zile superbe in care am luat si ceva bronz
shakira
Oct 5 2006, 09:01
Am fost in GRECIA la sf.lunii septembrie in Paralia Katerinii si a fost super...mai putin vremea ,doar 2 sau 3 zile am avut vreme frumoasa ,restul a plouat si a fost rece...asa ca am cele mai proaspete noutati...astept sa-mi puneti intrebari.
kriss75
Oct 6 2006, 13:51
QUOTE(shakira @ Oct 5 2006, 10:01)

Am fost in GRECIA la sf.lunii septembrie in Paralia Katerinii si a fost super...mai putin vremea ,doar 2 sau 3 zile am avut vreme frumoasa ,restul a plouat si a fost rece...asa ca am cele mai proaspete noutati...astept sa-mi puneti intrebari.
cum au fost serviciie?cu ce agentie ai fost/stii ceva despre hotelul akti muson?
merci
ciobanasul
Oct 7 2006, 17:06
De acord cu rvic77:
QUOTE(rvic77 @ Oct 4 2006, 12:01)

....grecii stiu sa faca turism spre deosebire de noi care vrem sa facem numai bani !
Au si drumuri ce i drept... da' o sa mai treaca multa vreme pana sa ajungem sa vindem si noi pe bani buni frumusetile noastre.
Cu bine.
calator2006
Oct 9 2006, 21:11
QUOTE(klaudiu71 @ Sep 11 2006, 13:03)

ROBIN HOOD
balauru_furios
Oct 9 2006, 22:47
Paralia Katerini este o statiune mica, inghesuita, al carei unic avantaj sunt preturile mici. Daca vrei sa auzi romana mai des decat greaca, te duci acolo.
Pentru cine se respecta cat de cat, Grecia merita de la 3* in Halkidiki in sus.
Pentru o prima vizita in Grecia , PK a fost o alegere OK cu toate ca , dupa ce am vizitat Skiatos <38E , pentru copil de 4 ani gratis> am jurat ca in Grecia nu mai am ce cauta decit in insule.
Alegerea a fost Ok pentru ca am platit 115+10 E taxa de bac pentru 10 nopti cazare la hotel Pavlos cu transport inclus....deci super-ieftin. Am plecat de acasa cu lenjeri de pat deoarece din auzite ma asteptam ca la 2 * sa gasesc o boschetarie! Nu a fost asa, am avut un apartament frumos ,curat cu doua camere, bucatarie pe hol si baie cu dus.Hotelul cu 2 etaje , dotat cu lift foarte modern.
Gresie pe jos...in camere, televizor ,AC si o terasa pe colt cu vedere spre mare, am uitat ca hotelul era foarte curat, lenjeria a fost f curata si schimbata de doua ori in 10 nopti de cazare, lucru care nu ma asteptam la banii astia.Singurul lucru nasol a fost dusul cu gresie pe jos si cu perdea!
Ce a fost rau...a trebuit sa eliberam camerele la 9 dimineata si plecarea a fost abia la ora 19...lucru care se pare ca este o moda acolo.
Am inchiriat ATV cu 15 euro 5 ore si scutere cu 10 E 5 ore ...dupa ce ne-am tocmit putin cu un tip care era super OK.
Am mers de 3 ori in Katerini cu taxi,4 euro dus si 6 la intors?
Terase ...taverne si preturi OK asa cum am citit mai sus, la cei care au fos inaintea mea.
Parti negative Statiunea nu m-a impresionat cu nimic-Mamaia e mult ma moderna< daca excludem hotia si manelaria>
Seara mai trec masini cu muzica data tare<greceasca> si motociclete ambalate
Am mincat de doua ori la Ana si apoi am renuntat> nu imi placea aspectul de Plimba tava a localului si pe linga asta am avut ghinionul sa intilnim la o masa un tip de cam 45 de ani cu aspect de infractor si zicea ca este din Buc. Era beat si facea glume idioate , legindu-se de toata lumea din local. Noi eram 3 perechi + un copil si eram foarte bine dispusi, a reusit sa ne strice ziua si mult nu lipsea sa trecem la fapte mai urite,agasati de remarcile stupide care le facea . Pe noi , ne-a lasat repede in pace , cind a vazut ca eram gata sa sarim pe ei...in schimb au continuat cu ospatarii si cu ceilalti clienti, care erau nevoiti sa lase privirea in farfurie.
Grecii OK serviabili si dispusi sa negocieze...in afara de unul care sa cam stropsit la noi!?
O patanie neplacuta in Katerini unde cautam disperati o toaleta pentru o fica mea de 4 ani.Am intrbat de toaleta la un Fast Food care era gol, doar o ospatarita la vre-o 40 de ani. Raspunsul sau a fost un nu caustic si cu o gramada de complectari grecesti ,incheiate de mine cu o multime de injuraturi neaose in limba materna!
80 de procente din magazinele vizitate > ieftine si pline de marfa de 2 lei....Restul magazinelor de firma si cu preturi pe masura!
Cei mai galagiosi, nesimtiti si murdari din statiune sint sirbii. Geamuri deschise la hotele si cintau beti, uralau unul la altul pe plaja si fiecare al doilea cuvint era o injuratura!
Nota 10 pentru patronii hotelului.
Nota 10 pentru soferii de la autocar
Nota 10 pentru micii patroni greci care nu au angajat vinzatoare sirboaice.
Nota 10 pentru 2 romance care le-am gasit lucrind in doua magazine de acolo, pentru felul cum s-au purtat si sfaturile primite de la ele.
Perioada din 14 septembrie , pina in 24
Daca aveti intrebari va stau la dispozitie.
FantaMangoBeat
Oct 13 2006, 17:24
Am fost si eu in Paralia Katerini anul acesta. A fost prima iesire din tara din epoca mea moderna [sa am si amintiri].
Perioada: 01.09->10.09, agentia Cardinal. Pretul a fost 200E/pers [reducere de la 214... deh, ce ti`e si cu pilele astea]. Bac`ul inclus.
Cazarea a fost la Hotel Poseidon*** dar despre asta mai tarziu.
Plecarea s`a facut la ora 1 [desi de la agentie se zicea ca la 12]. Din pacate am nimerit intr`un autocar al agentiei JADE si de aici a inceput cosmarul. Pe plicul cu voucher [primit de la agentie] erau scrise locurile 17-18. Pe lista afisata pe parbrizul autocarului apaream la 23-24 parca. OK. Dar ghida, Laura parca o chema, cica pe scaune sunt bilete cu numele fiecaruia, si deci hai sa ne jucam de`a gaseste`ti locul. Suspansul crestea ca intr`un thriller pana am descoperit ca locurile noastre erau pe bancheta din spate. Evident ca m`am simtit roman si am schimbat biletul. Din pacate pe bilet scrie numele, dar si numarul locului. Deh, s`au gandit ei la toate. Drumul deci a fost groaznic.
La Caracal a fost de coma. Am ajuns la ora 20, la 20:10 am primit pasapoartele inapoi, ca la 20:30 sa plece bac`ul din fata noastra. Motivele pt care noi nu eram pe bac inca imi sunt necunoscute. Pe la 23:30 am debarcat in Bulgaria. Restul drumului a fost ok, la vama cu Grecia am stat max 30 minute.
Ajunsi in Paralia Katerini, mergem la hotel. Camera era gata, receptionera super de treaba. Hotelul superb de asemenea. Gresie, marmura, mobilier dragut, terasa maricica, bar, sala de mese, lift [pt 2 etaje
]. Camera era si ea misto, pat dublu plus unul single [care ne`a folosit drept dulap], tv, telefon, aer conditionat, balcon, baie foarte curata. De conditii nu am ce comenta. Am avut totusi o goanga intr`o zi, dar nu e exclus sa fi venit de afara, usa balconului fiind in majoritatea timpului deschisa.
Serviciile de la hotel, excelente. Pe langa faptul ca mancarea [mic dejun inclus] era din plin si de toate felurile [mi`era greu sa ma hotarasc ce sa mananc], curatenie in camera se facea in fiecare zi, cam pe la ora 1 [ca in 5 zile din 7 era semnul cu Do Not Disturb pe usa, e alta poveste
].
Personalul hotelului s`a purtat exceptional cu noi [poate si pt faptul ca nu eram ciobani si ne`am purtat si noi ca oameni civilizati].
Concluzie, recomand calduros HOTEL POSEIDON.
Plaja era cam la 5 minute de hotel. Din pacate, statiunea era plina de romani. Asa tare ma bucuram cand auzeam pe cineva vorbind greceste, sau chiar sarbeste. Chiar daca majoritatea erau romani, abia penultima seara am auzit prima manea [si aia la un shop de blanuri]. Galagie insa faceau cu totii, dar in special grecii [care vorbesc cam raspicat]. Destui tineri care se `dadeau` cu masinile lor super pimpuite [fie ca era vorba de un bmw sau fiat punto, chiar suzuki swift] cu muzica in blana [probabil la agatat, sau la facut impresie]. Pana pe la 1 noaptea nu prea poti adormi [dar la urma urmei, nici nu te culci inainte de 1, decat daca ai 40+ ani]. Dimineata pe la 5 trec masinile de gunoi care fac si ele ceva zgomot, dar daca ai somnul mai adanc nu le mai auzi.
Inghesuiala e, ce`i drept, dar pe plaja am avut intotdeauna loc, indiferent la ce ora mergeam. Apa era rece la inceput, in special dupa`masa cand batea si vantul putin. Erau si cateva petece cu vegetatie in apa, dar la fund si nu prea deranjante. In general, apa era cat de cat curata.
Preturile sunt mari. Nu am fost la noi la mare sa le pot compara, dar preturile sunt mari. Plin de bazare si marfa specifica, insa e si un magazin cu chestii beton, numai Adidas, Reebok, Puma, Nike si din astea. Dar si preturile pe masura. Avantajul: marfa diferita fata de la noi.
Am fost la Meteora si am fost placut impresionat. Au meritat cei 28E. Am fi mers in toate excursiile, dar asta ar fi insemnat sa nu prindem nici o zi de plaja. Poate data viitoare.
Concluzii finale: A meritat. Conditiile sunt bune [chiar daca am auzit ca la unele hoteluri sunt probleme cu apa calda], apa e faina, pacat ca e plin de romani. Cu autocarul insa nu cred ca voi mai merge. Ori cu masina, ori cu avionul. Nu merita chinul, lasa un gust amar. Si data viitoare sigur merg 14 zile, sa am timp si de excursii. Dar nu cred ca voi mai merge la Paralia. Pentru primul concediu in afara tarii a fost super, dar sunt convins ca in alte locuri e si mai super
Deci, recapitulez: Hotel POSEIDON *** si recomandari din partea mea.
Agentia JADE si ghida ei de toata jena, un mare MINUS si multe injuraturi
Si pt incheiere, imi cer scuze pt lungime, dar si pentru eventualele incoerente. Am facut o garmada de pauze pana sa termin reply`ul. Poate m`am si repetat dar asta e.
salut
si eu am fost in perioada 22.09-01.09 in PK,la fel prima iesire din tara insa am ramas placut surprins mai ales de Grecia ca de Bulgari sincer nu...
Sincer drumul a fost destul de obositor,bine ca s-au facut destul de multe opriri insa 24 de h mi se pare mult sa calatoresti intr-un autocar si ca "bonus" cei de pe scaunul din fata mea au lasat scaunul pe spate ...am crezut ca imi rup picioarele...stiu ca e dreptul lor sa isi lase scaunul pe spate dar totusi...in fine sa zicem ca am trecut peste asta:)...
La vama nu am stat prea mult ,de obicei daca dai spaga nu stai mult...la bulgari nu mi-a placut deloc ,a oprit autocarul la un popas la WC si culmea ca atunci cand am mers nu era taxa iar cand am venit era taxa 20 de centi...si pe langa ca buda era in stil turcesc ceea ce mie nu imi place era destul de naspa...am trecut si peste asta:)
Grecia mi se pare destul de frumoasa ,am ramas placut surprins de multitudinea soselelor si de autostrada ce leaga Salonic de atena de livezile de maslini de designul caselor...in fine sunt multe chestii
In prima zi sincer statiunea nu mi s-a parul nu stiu ce ...ma enerva ca era plina de romani...si in magazine si in restaurante se vorbea romaneste..peste tot.Dupa prima zi m-am obisnuit si chiar mi-a placut.E multa lume o sumedenie de magazine .Am mancat si la Anna(era foarte aproape de vila noastra) chiar mi-a placut si sincer era si cel mai ieftin ca la 4 euro nu gaseai nicaieri in statiune .Tre sa recunosc ca e plin de falsuri in statiune incepand de la parfumuri de marca la 3 euro ,tricouri de marca si bluze etc...Preturile sunt destul de mari dar am auzit ca si la noi la mare vara asta preturile au fost cam aceleasi poate chiar mai mari...Dintre excursiile optionale am ales Skiatos(40 euro) si Meteora(30 euro).La Skiatos a fost foarte fru
mos,pe vapor multa distractie am mers cu Apollo Cruises ,ne-au invatat zorba grecul si sirtaki,metaxa party...super fain..la fel si plajele de la Cucunaries...si insula...nemaipomenita
Si la Meteora peisajul te impresioneaza insa din pacate ne-am grabit si nu am stat prea mult la manastiri...da e super impresionant ....Sincer dintre toate excursiile optionale la Skiatos si la Meteora merita.La Atena la 00:00 era plecarea ,faceai 12 ore numai drumul ,la Olimp am inteles de la ghid ca e plictisitor...
La Salonic am auzit ca merita sa mergi mai bine cu trenul ,nu am reusit sa merg desi am auzit ca e frumos...
Am fost cazati la vila Dafni *** chiar langa biserica si la 50 de m de plaja.Nota 10 pentru vila ,conditii excelente:bucatarie cu frigider,plita electrica,tacamuri,vase tot felul;o baie super intretinuta si curata si camera cu 2 paturi cu dulap cu televizor cu un balcon in care puteai sa admiri statiunea...sincer nu cred ca ii trebuie cuiva ceva mai mult.
La ora 9 sambata ni s-a spus sa predam camera,a fost nasol ca mai venea un val de turisti si din cauza asta trebuia sa o eliberam ca altfel puteam sta pana era efectiv imbarcarea la autocar.
Am fost si in Katerini (1,1 euro biletul,un orasel destul de frumos care pe la ora 13 abia avea cateva magazine deschise,la ei exista perioada de siesta intre orele 13-14 si 17 nu se lucreaza..e chiar misto
Plaja iarasi nu a fost deloc aglomerata puteai sa inoti linistit fara sa te deranjeze nimeni...
pretul a fost de 119 euro+1900 000 agentia pro-travel.
chiar a fost frumos si merita insa merita mai mult sa mai schimbi statiunea...ca nu prea are farmec sa mergi in acelasi loc de doua ori:)
numai bine
klaudiu71
Oct 15 2006, 02:45
FantaMangoBeat daca ai trecut cu bacul in Bulgaria pe la Caracal si ai martori eu ma ofer sa iti suport costul excursiei. Ia uita-te pe harta si vezi tu unde e Caracal si apoi mai vorbim.Pentru cultura ta generala localitatea pe unde ai trecut tu se numeste CALAFAT.
carman
Oct 18 2006, 03:15
dupa experienta de anul trecut, mi-am propus sa nu mai calc in "statiunea" asta! este un fel de Euforie Nord...se si vede ca este "improvizata". nu am nimic de reprosat din punct de vedere al cazarii,plajei si a modului in care am fost tratat in general pe toata perioada sejurului,dar nu mi-a placut localitatea respectiva sub nici o forma! vreau sa incerc Creta (am gasit niste oferte interesante) sau Skiatos (un pic cam scump...).
FantaMangoBeat
Oct 18 2006, 12:19
klaudiu71 te`ai gasit tu mai destept decat era cazul. Da, am gresit, CALAFAT era. Poate daca erai atent si la ultima fraza ai fi inteles ca m`am grabit si Caracal mi`a trecut prin cap la momentul respectiv. Daca tie nu ti se intampla sa gresesti vreodata, iti ridic statuie. Puteai sa spui frumos, nu cu atata ironie si eram cu totii fericiti. Dar na, daca simti nevoia sa te afirmi, nu ma opun.
`Stima si respect`
dragospas
Oct 18 2006, 20:09
Adevarul este ca si eu ma mai aprind la raspunsurile ironice ale unor colegi de forum(care taxeaza rapid orice greseala).....Dar poate ca si ele au farmecul lor ....ce zici...?
xoberus
Jan 11 2007, 07:59
Am fost in vara lui 2006 in Paralia si m-am distrat suficient. Evitati plajele inguste din statiune si mergeti la marginea ei. Au doua cluburi de noapte destul de misto' iar alte distractii care mi-au facut placere: Meteora, insula Skiathos, o plimbare cu ATV-urile pina la muntele Olimp si Scuba Diving in Leptokaria f.f. misto' (instructorii sint profesori in ale scufundarilor). Daca vrei sa te distrezi du-te cu tupeu in Paralia.
punkkid2
Jan 30 2007, 20:21
Am fost si eu la Paralia tot in vara 2006. O statiune plina de romani, peste tot scria in romaneste, chelnerii stiau romaneste, meniuri in romaneste (scria ieftin cam peste tot
) ). O statiune de tineri, pentru distractie (discotesa Casa, una dintre cele mai misto care le-am vazut
). Plaja era ok, apa la fel, foarte linistita... Nu ratati ocazia de baie noaptea, chiar daca se lasa frigul
. Totul era EXTREM de ieftin... de la gyros de 2 euro, la prosoape de 5 euro si saltele de apa de 3 euro. Mancarea, atv-urile, hainele, cam totul era ieftin. Un singur magazin de calitate am vazut.. Se numeste Samaras si are chestii mai de firma. Hotelul a fost ok (am stat la hotel Orea Eleni de 3 stele - mai degraba de 2 ...), cu un patron extrem de bosumflat, servicii de kko, baie fff mica.... Nu prea facea tipa curat in camera, si asta chiar se vedea.. Mancarea era asa si-asa, aveam inclus mic dejun si pranz. Nu va asteptati la servicii a-la Cote-D'azur sau resorturile de 5 stele all-inclusive din Turcia. La Paralia, totul este... Basic si low-cost. Cu toate astea, a fost foarte distractiv
Pentru mine cel, putin, ca am fost cu gasca de prieteni... Niste pustani de 17 ani
)
punkkid2
Jan 30 2007, 20:48
Fff multe supermarketuri (nimeni n-a zis de asta
) cu bautura foarte ieftina, cel putin fata de romania.. O sticla de whisky era 13 euro, de Disarono 7.5 euro... Si inca un aspect: nicaieri nu iti dadea bon de casa, la toate restaurantele scriau de mana nota de plata (in afara de mcdonald's
:P) cu litere grecesti, parca special sa nu intelegi ce au scris
O data, dupa ce am comandat mancarea, ne-au adus o portie de cartofi prajiti, cica 'on the house'. Pe nota de plata, dupa explicatiile chelnerului, portia de cartofi era 7.5 euro
.
Grecii se pare ca nici nu au auzit de conceptul de Card, nici macar la Mc nu aveau POS, ca sa nu mai zic de ATM-uri (pana la urma, prost sa fii sa scoti bani de la ATM
) )
andrei30
Feb 17 2007, 22:20
pai scump ti se pare tie Katerini, pentru ca nu ai bani sa treci strada provbabil.daca o iei in schimb analogic, o sa observi ca in Buc platesti shaorma aproape 3 euro si acolo vreo 2
plec pt 4 zile la inceputul lui mai in paralia.cum e vremea atunci??despre vila dafni ati auzit ceva ca cica p noi acolo ne cazeaza??noaptea e ff frig??ce cluburi sunt p acolo si imi recomandati??[size="2"][/size][color="#0000FF"][/color]
VipeR85
Mar 20 2007, 22:17
am citit...m-am minunat(in ambele sensuri).....si-am ramas pe ganduri.
Maine ma duc la Deva la agentia Tramp Travel( de care o deveanca s-a cam plans anul trecut) sa vad preturile adevarate, ca nu prea ma incred in catalog. Pentru 6 august-16 august preturile sunt putin mai piperate la Akti Musson, cu referire stricta la buzunarul meu.Deocamdata stau in dubii ce sa aleg. Cazarea nu ma intereseaza prea mult pentru ca in camera voi sta maxim 8 ore pe zi ca sa dorm. Katerini mi se pare pe gustul meu dar am vazut ca Leptokaria sau Nei Pori nu e mai prejos.
Am un prieten care a fost de 2 ori in Paralia anul trecut, inclusiv de revelion si anul asta merge iar.Tot el mi-a "aranjat" intalnirea cu cei de la agentie, deci nu prea cred ca vor fi probleme sau chiar daca vor fi mi se vor spune din timp. Nasol cu agentiile romanesti caci totul e o loterie, nu stii la ce sa te astepti, iar la mine fiind prima iesire din tara ma astept sa decurga normal.
am vazut ca toata lumea a fost cazata la hotel, vilele ce au? sau nu va plac studiourile? Am vazut cel putin in leptokaria la vila plaza niste poze foarte incurajatoare.
tot ce vreau e sa am plaja larga, macar acolo 100 metri si nu cum am vazut in poze cu diguri si 20 m de la zidul vilei pana in apa.
Nu se hotareste nimeni sa vine in perioada mai sus amintita in paralia sau leptokaria? Ma gandesc foarte serios sa merg cu masina? o punem de-o coloana?
romeka
Mar 22 2007, 17:00
nu vreau sa par rea sau snoaba, insa mie pralia mi s-a parut o statiune gen amara
cea mai frumoasa parte a greciei unde am fost este halkidiki
octave_ bizzy
Mar 23 2007, 17:25
Vreau sa plec in PK la inceputul lui Iulie ... cam cu cat timp inainte este bine sa ma duc la agentie sa dau avansul , ca sa nu ma trezesc ca imi spun ca nu mai au locuri in perioada respectiva sau alte motive asemanatoare?
Multam !
sPike92
Mar 24 2007, 18:09
eu merg pe 6 aprilie in paralia katerini stau 5 zile si merg prin kretan tour plecarea cu autocarul pe la ora 6 din buc are cineva informatii despre aceasta firma sau aceasta perioada(6-11 aprilie)? pls astept raspuns
edbica2000
Mar 26 2007, 16:06
QUOTE(octave_ bizzy @ Mar 23 2007, 17:25) [snapback]2609699[/snapback]
Vreau sa plec in PK la inceputul lui Iulie ... cam cu cat timp inainte este bine sa ma duc la agentie sa dau avansul , ca sa nu ma trezesc ca imi spun ca nu mai au locuri in perioada respectiva sau alte motive asemanatoare?
Multam !
In principiu daca ti-ai ales locatia, hotelul si perioada ar fi bine sa platesti avansul imediat dupa targ sau macar dupa Paste. Nu de alta dar hotelurile bune se ocupa repede. Asa ca daca esti sigur de ce vrei, poti da avansul, pe care oricum au obligatia, daca te razgandesti cu 30 zile inainte sa ti-l returneze fara penalizari.
Catalin S.
Apr 11 2007, 15:24
Pana la urma stie cineva ceva de vila Dafni sau este bagata mai nou in circuitul turistic ? Plec acolo pe 1 iunie si as dori sa aflu mai multe amanunte despre locatie. Cat despre preturi, locuri de vizitat, distractii, supermarketuri... multumesc pentru documentare... Recunosc, am mai sarit unele posturi dar mi-au fost utile toata informatiile.
Deci, vila Dafni... a fost cineva acolo ?
Multumesc.
P.S. Iau si kinderul la Paralia.
Ce stiti despre Luna Park si cam cati bani recomandati minim sa iau la mine ?
pufossu20
Apr 12 2007, 01:58
as avea si eu cateva nelamuriri.as vrea sa plec in grecia(poate in pk nu m-am hotarat)si as avea niste intrebari de pus
1.la ce agentie sa apelez sa nu am parte de surprize neplacute
2.am nevoie de pasaport in conditiile in care acum facem parte si noi din UE
3.cam cat m-ar ajunge toata afacerea cu tot cu transport,cazare si cheltuieli.(asa orientativ)
multumesc anticipat
Catalin S.
Apr 12 2007, 07:27
QUOTE(VipeR85 @ Mar 20 2007, 23:17) [snapback]2597188[/snapback]
Nu se hotareste nimeni sa vine in perioada mai sus amintita in paralia sau leptokaria? Ma gandesc foarte serios sa merg cu masina? o punem de-o coloana?
Eu plec pe la sfarsitul lui mai, daca mergeai in aceeasi perioada.. da, cu cea mai mare placere pentru ca nu am chef sa merg in spatele autocarului ci ideal ar fi fost cu inca 2-3 masini. Din Bucuresti stiu ca se pleaca vinerea in jurul orei 15:00. S-a optat pentru aceasta ora deoarece cazarile cica s-ar face numai sambata
tot la 15:00 PM (ora locala, deci a doua zi) si se elibereaza la 9:00 AM. Nu prea cred eu ca merge avtocarul atatea ore, dar vorba cuiva de la inceputul topicului, prefer sa merg prin Bulgaria ziua, ca sa nu am parte de prea multe situatii neplacute.
Repet intrebarile de mai sus...
De vila Dafni stie cineva ceva amununte ? Dar de Luna Park ?
Multam.
QUOTE(Catalin S. @ Apr 12 2007, 08:27) [snapback]2686971[/snapback]
De vila Dafni stie cineva ceva amununte ? Dar de Luna Park ?
Multam.

E bine la vila Dafni; e f curat si utilata cu tot ce e necesar. Majoritatea camerelor au vedere la mare si este amplasata central, langa biserica. Doar ca e cam galagie noaptea pana spre 1, in zona aceea. La Waterpark, langa Salonic nu am fost, dar am inteles ca e f mare si cu o gramada de distractii pt copii; e posibil sa aiba site.
In privinta fondurilor pt 2 persoane cu 1 copil , daca ai micul dejun, cu 50-70 euro/zi mananci la restaurant pranz si cina, plus ceva pe plaja: cafea, inghetata, o bere, un suc, placinte. Se poate si mai ieftin: la pranz iti iei placinte, iaurturi si iti faci salata ca ai kicineta si frigider, iar seara la taverna iei cartofi prajiti si giros sau frigarui plus un suc la 3-5 euro/portia, care este destul de mare. In alimentara gasesti de toate la preturi ca la noi sau mai mici, dar sigur mai bune.
Nu-ti face probleme cu drumul; eu merg in diverse locuri din Grecia, in fiecare an, de 11 ani si pot sa-ti spun sigur ca drumurile sunt din ce in ce mai bune si mai sigure. Anul trecut cel putin a fost o placere. La bulgari se construieste autostrada si se merge deja f bine.
QUOTE(Catalin S. @ Apr 12 2007, 08:27) [snapback]2686971[/snapback]
Eu plec pe la sfarsitul lui mai, daca mergeai in aceeasi perioada.. da, cu cea mai mare placere pentru ca nu am chef sa merg in spatele autocarului ci ideal ar fi fost cu inca 2-3 masini. Din Bucuresti stiu ca se pleaca vinerea in jurul orei 15:00.
Cum sa pleci la ora 15.00 ???! Daca pleci pe la 3 dim. este f bine, mai ales ca acum nu se mai sta la granita. In anii trecuti, la ora asta se facea coada la Giurgiu, deci vor fi destui pe acelasi drum.
edbica2000
Apr 13 2007, 12:15
QUOTE(Catalin S. @ Apr 12 2007, 23:58) [snapback]2691537[/snapback]
Multumesc mult Anami.
Ref la ora plecarii, no problem... doar raspundeam cuiva. Eu chiar intentionam sa plec cu noaptea-n cap sau chiar mai devreme...

Ref. la vila... crede-ma ca pe net nu prea am gasit poze cu Dafni iar vrajeala agentiilor (asta din ce am mai citit pe aici) am preferat sa nu o iau in seama. La fel ca si colegul de mai sus (pufosu), ai cumva idee daca se cere pasaport la vama ? Eu am asa ceva, la fel si sotia (pt ca deh, mergem cu ala micu) dar ne-am gandit s-o luam si pe soacra-mea si nu prea cred eu ca o incanta ideea sa mearga la Politie sa-si faca actele. Deci poate trece vama de la bulgari la greci doar cu buletinul ? Stiu ca suna a reclama tv, dar asta e situatia...
Si inca ceva dar la fel de important (si apoi ma bag sa manac ceva ca-s rupt de foame si revin)

care e treaba cu asigurarile medicale ? Este adevarat ca trebuie sa mergem la Casa de Asigurari unde stam la coada ca sa platim o taxa (2.8 RON) pentru eliberarea nush carui card valabil 6 luni, la care coada nu ai loc de pensionari ?
Multumesc.
Drumul cu masina proprie pana in Paralia Katerini dureaza cca. 8-11 ore in functie de masina si...sofer
. In mod uzual cu opriri si fara sa dau "darul" la radare cam 10 ore din Bucuresti.De condus pe zi e cel mai bine.
Vila Dafni nu e langa Biserica. Asta e cert. Nu-mi reamintesc acum cand scriu unde este dar am sa o caut si am sa revin cu un post. Stau in Paralia, asa ca mi-e usor.
PASAPORT nu se mai cere la vama. Numai Carte de identitate (ATENTIE ! carte nu buletin tip vechi.) Cand pleci, la romani nu mai exista control (ai grija ca drumul spre Bulgaria nu mai face la stanga la Petromul din vama si merge inainte). La baza podului platesti taxa de pod, dupa care primul control este la Ruse (romani si bulgari impreuna). La iesirea din Bulgaria, la Kulata este control la actele masinii si la cartea de identitate , la fel si la intrarea in Grecia la Promachonas.
Asigurarile medical nu sunt obligatorii. Diferentele intre cardul de sanatate de la casa de asigurari si asigurarea medicala de calatorie sunt, in general urmatoarele:
- cardul de sanatate este valabil doar in reteaua publica a fiecarei tari pe cand cu asigurarea de calatorie te poti adresa oricarui cabinet medical de stat sau privat
- pretul (cardul costa undeva la 2,8 RON iar asigurarea 21 RON)
- cu cardul de sanatate poti sa fii obligat (depinde de tara in care calatoresti) sa platesti tu costurile medicale dupa care sa ti se deconteze acasa. (alta alergatura, alte cozi, o tona de hartii, etc)
- in functie de tara in care calatoresti, cu cardul de sanatate se deconteaza doar unele servicii medicale (cele mentionate pt asigurarile sociale din tara respectiva); la asigurarea de calatorie ai aproape toate costurile decontate ( in afara bolilor cronice si a unor cazuri speciale mentionate pe asigurare) ( am avut caz in Paralia cand s-a decontat si avionul de sosire aici a mamei unui copil si avionul de retur la Bucuresti)
edbica2000
Apr 13 2007, 12:16
QUOTE(edbica2000 @ Apr 13 2007, 12:15) [snapback]2693164[/snapback]
Drumul cu masina proprie pana in Paralia Katerini dureaza cca. 8-11 ore in functie de masina si...sofer

. In mod uzual cu opriri si fara sa dau "darul" la radare cam 10 ore din Bucuresti.De condus pe zi e cel mai bine.
Vila Dafni nu e langa Biserica. Asta e cert. Nu-mi reamintesc acum cand scriu unde este dar am sa o caut si am sa revin cu un post. Stau in Paralia, asa ca mi-e usor.
PASAPORT nu se mai cere la vama. Numai Carte de identitate (ATENTIE ! carte nu buletin tip vechi.) Cand pleci, la romani nu mai exista control (ai grija ca drumul spre Bulgaria nu mai face la stanga la Petromul din vama si merge inainte). La baza podului platesti taxa de pod, dupa care primul control este la Ruse (romani si bulgari impreuna). La iesirea din Bulgaria, la Kulata este control la actele masinii si la cartea de identitate , la fel si la intrarea in Grecia la Promachonas.
Asigurarile medical nu sunt obligatorii. Diferentele intre cardul de sanatate de la casa de asigurari si asigurarea medicala de calatorie sunt, in general urmatoarele:
- cardul de sanatate este valabil doar in reteaua publica a fiecarei tari pe cand cu asigurarea de calatorie te poti adresa oricarui cabinet medical de stat sau privat
- pretul (cardul costa undeva la 2,8 RON iar asigurarea 21 RON)
- cu cardul de sanatate poti sa fii obligat (depinde de tara in care calatoresti) sa platesti tu costurile medicale dupa care sa ti se deconteze acasa. (alta alergatura, alte cozi, o tona de hartii, etc)
- in functie de tara in care calatoresti, cu cardul de sanatate se deconteaza doar unele servicii medicale (cele mentionate pt asigurarile sociale din tara respectiva); la asigurarea de calatorie ai aproape toate costurile decontate ( in afara bolilor cronice si a unor cazuri speciale mentionate pe asigurare) ( am avut caz in Paralia cand s-a decontat si avionul de sosire aici a mamei unui copil si avionul de retur la Bucuresti)
PS. Asta e adresa de la Waterland Thessalonic. http://www.waterland.com.gr./en/index.shtml
abancor
Apr 13 2007, 12:27
8 ore Bucuresti - Katerini? Pai in cit timp traversezi Bulgaria? Cred ca e greu de coborit sub 10 ore.
Hello everybody, sint cam nou p-aici, dar sa trec direct la treaba.
Marti pe 17 plec si eu la PK cu autocarul si as vrea sa stiu daca merg cu vreo 300 de euro am sanse sa intorc buzunarele pe dos mai pe final? Asta in conditiile in care mai vad si o Meteora, si ce mai e de vazut aprox. rezonabil...Am doar transportul si cazarea cu mic dejun (oricum nu maninc f. mult) luate si vroiam sa stiu mai mult din experiente in ce ritm se duc banii, ca asa liste de preturi si calculeee...sa tot faci...Am inteles ca pe acolo nu sint ATM-uri? Ar trebui sa am toti bani schimbati inca de aici?Din cite am inteles autocarul e doar pina la Salonic si de acolo ma descurc..Stie cineva ceva despre vreme in perioada asta 17-24 aprilie? Ce ar trebui sa stiu esential la rubricile "asa sa faci" si "asa sa NU faci" ?Cit costa scufundarile? Se fac in perioada asta?
Multumesc anticipat, o zi buna tuturor si imi cer scuze daca am pus intrebari la care s-a mai raspuns...
shakira
Apr 18 2007, 13:37
QUOTE(pufossu20 @ Apr 12 2007, 02:58) [snapback]2686800[/snapback]
as avea si eu cateva nelamuriri.as vrea sa plec in grecia(poate in pk nu m-am hotarat)si as avea niste intrebari de pus
1.la ce agentie sa apelez sa nu am parte de surprize neplacute
2.am nevoie de pasaport in conditiile in care acum facem parte si noi din UE
3.cam cat m-ar ajunge toata afacerea cu tot cu transport,cazare si cheltuieli.(asa orientativ)
multumesc anticipat
sincer eu am fost in Grecia cu agentia Travel Shop
A fost distractie maxima in autocar..
nu cred ca mai ai nevoie de pasaport acum ca suntem si noi in UE dar e bine sa intrebi la agentie ca nu se stie
cheltuieli de buzunar :cam 500 de euro daca ai pretentii mari la mancare ,cumparaturi,oricum ai nevoie de bani si pentru excursiile optionale si chilipiruri de la Meteora...Skiatos...vezi ca sunt super oferte la agentia Travel Shop la sejururi anul asta in jur de 200 de euro cu tot cu transport ,mancarea e asigurata dimineata oricum la hotel si e destul de buna..bufet suedez...
pufossu20
Apr 19 2007, 01:37
QUOTE(shakira @ Apr 18 2007, 14:37) [snapback]2715534[/snapback]
sincer eu am fost in Grecia cu agentia Travel Shop

A fost distractie maxima in autocar..
nu cred ca mai ai nevoie de pasaport acum ca suntem si noi in UE dar e bine sa intrebi la agentie ca nu se stie
cheltuieli de buzunar :cam 500 de euro daca ai pretentii mari la mancare ,cumparaturi,oricum ai nevoie de bani si pentru excursiile optionale si chilipiruri de la Meteora...Skiatos...vezi ca sunt super oferte la agentia Travel Shop la sejururi anul asta in jur de 200 de euro cu tot cu transport ,mancarea e asigurata dimineata oricum la hotel si e destul de buna..bufet suedez...
multumesc mult pentru raspuns
shakira
Apr 19 2007, 12:20
QUOTE(pufossu20 @ Apr 19 2007, 02:37) [snapback]2718390[/snapback]
multumesc mult pentru raspuns
inca ceva..am uitat sa-ti spun :fereste-te de HOTELUL PHILIPOS din PARALIA KATERINI...mancarea dimineata este de regim:cascaval vegetal..cereale...lapte cam fara gust...cafea
sunca atat de subtire taiata ca vezi prin ea...mai rar vezi omleta si arata vai de mama ei...smantana...si paine prajita !!!daca vrei sa faci dus dimineata trebuie sa ai mare rabdare...nu e presiune..sa-ti iei de acasa un spray sau un aparat de tantari ca pe mine m-au inebunit ..am omorat intr-o seara o armata de tantari greci mai ceva ca in Troia!!!
mai bine iti faci aprovizionare de la supermarket(PLUS SI ARVANITIDIS) si le bagi la frigider..au super oferte la mancare..iaurturi,salate,dulciuri,branzeturi...
pufossu20
Apr 19 2007, 20:49
QUOTE(shakira @ Apr 19 2007, 13:20) [snapback]2719603[/snapback]
inca ceva..am uitat sa-ti spun :fereste-te de HOTELUL PHILIPOS din PARALIA KATERINI...mancarea dimineata este de regim:cascaval vegetal..cereale...lapte cam fara gust...cafea

sunca atat de subtire taiata ca vezi prin ea...mai rar vezi omleta si arata vai de mama ei...smantana...si paine prajita !!!daca vrei sa faci dus dimineata trebuie sa ai mare rabdare...nu e presiune..sa-ti iei de acasa un spray sau un aparat de tantari ca pe mine m-au inebunit ..am omorat intr-o seara o armata de tantari greci mai ceva ca in Troia!!!

mai bine iti faci aprovizionare de la supermarket(PLUS SI ARVANITIDIS) si le bagi la frigider..au super oferte la mancare..iaurturi,salate,dulciuri,branzeturi...
o sa tin cont de sfaturile tale.eu ma gandeam sa plec cu agentia romadria la hotel apartaments alexander.stii ceva de asta pe unde?cat de departe e de plaja?cum e?sau de agentie?
annacska
Apr 23 2007, 14:26
Hello 
O sa mergem in 25 mai in Paralia Katerini la hotelul Akti Musson cu agentia Tramp Travel. Am vazut niste posturi rele referitoare la Tramp Travel... Sa-mi spuneti va rog care ati fost recent cu ei ce probleme ati avut, sau eventual ce v-a placut. Referitor la hotelul Akti Musson am vazut ca am ami intrebat lumea, dar nu s-a prea raspuns la el. Va rog daca ati fost la Akti Musson sa-mi spuneti cum sunt camerele, hotelul si mancarea
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.