Paralia Katerini
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54

me_sky

Moama eu agitatie vreau !:D eu naiba ma plicti aici la me k e asa liniste mellow.gif . oricum va recomand olimpyc beach pt ceva linistit.asa am inteles k e tare linistit acolo.cred k si in nei pori.biggrin.gif succes voua .eu la anu vreau sa ajung pe insula creta.e vis cred!
voodooeye_69
Da Creta este una dintre cele mai bune variante. Dar si Santorini, Rhodos, Skiathos pot fi luate in considerare. Doar ca e ceva mai scump.

adiwolf
QUOTE(voodooeye_69 @ Aug 16 2006, 23:33) *
Da Creta este una dintre cele mai bune variante. Dar si Santorini, Rhodos, Skiathos pot fi luate in considerare. Doar ca e ceva mai scump.

adica?
am inteles ca e vorba de aproape 50% in plus fata de zona pieria.
vedem noi la fata locului,mai am 24ore si gata sunt pe cai biggrin.gif
moonchild11
QUOTE(ioana_me2 @ Aug 15 2006, 16:16) *
nu a fost nimeni la hotelul "akti muson" din Paralia Katerini? cum este cazarea? care sunt conditiile?

Eu nu am stat la el, da' am mincat acolo - cred ca e f OK, daca n-ai pretentii de super-lux; 'cantina' m-a socat, arata mai bine decit multe baruri pe la noi - culori (pe roz/mov!), spoturi, decor. Cred ca si cazarea e pe masura, n-am auzit pe nimeni sa se plinga pe-acolo de conditii proaste.
Aprilia
Tocmai ce s-a intors fiu-meu de la Paralia Katerini. Locul pare facut pentru distractie, deci cei care cauta linistea sa-si ia gindul sau sa-si faca rezervare in alta parte. E plin de romani, unii dintre ei fac scandal (a asistat la arestarea cu peripetii a unuia care a spart reclama de le McDo, si-a aratat p@l@ trecatorilor, s-a batutu cu poltistii etc) si la discoteca au cam fost abandonati de fete cind au aflat ca sint romani (precizez ca si el si preitenii lui vorbesc englezeste fara accent, asa ca nu-ti dai seama de unde sint).
Drama a fost insa la vama: la plecare au stat la cea romaneasca 6 ore iar la intoarcere la cea greaca 8 ore. Asa ca inarmati-va cu muuuuuuuuuuuuuulta rabdare, mincare si mai putina bautura, ca cica era coada si la pomii din spatele vamii, nu doar la WC!
maxulet
QUOTE(abancor @ Aug 16 2006, 19:30) *
Vad ca te-ai intors. Cum a fost drumul prin Bulgaria noaptea? Ca ne-ai lasat in aer pe subiectul cu pricina. Mersi!

scuze, m-a enervat atat de tare gogutza incat am hotarat sa nu mai scriu nimic pe forum.

Drumul prin bulgaria este ok, nu sunt probleme deosebite, atentie la indicatoare si la harta si va doresc sa nu prindeti ploaie noaptea pt ca drumurile lor sunt destul de prost marcate. Centura Sofiei este dezastru la fel ca si o bucata de cca 30 km in zona Russe. Povestile alea cu racheti, drum blocat, etc cred ca sunt de domeniul trecutului. Evident, ca si la noi, nu e bine sa opresti noaptea prin zone ciudate. Eu in afara de OMV, unde am fost la toaleta (si se uitau bulgaroii urat la noi) nu am oprit deloc. Nu poti cumpara nimic decat daca ai leva si in mod exceptional am reusit sa iau o sticla de apa dar te fura la schimb valutar.
NU bagati combustibil in Bulgaria pt ca e, spun unii, cu apa. Eu am ascultat de sfaturile altora si nu am bagat.\
Politie la greu, limite aberante, masini de politie nesemnalizate (ca si la noi), nu am platit nici o amenda desi am mers destul de tare, zic eu, avind in vedere ca am facut 11 ore din Bucuresti pana in Paralia(am stat putin in vama cam peste tot - max 20 min). Detectoarele merg si nu prea, pe mine m-a scos din 3 radare dar la multe altele nu a dat nici un semn. Se dau flashuri(daca are cine)
Traseul prin Bulgaria: Russe - Sofia - kulata cu atentie mare la centura Sofiei unde dupa ce mergi de te plictisesti trebuie sa faci stanga in prima intersectie cu un drum cu piatra cubica si linie de tramvai. Ca sa fie mai usor dupa ce vedeti un McDonalds pe partea stanga mai mergeti cca 3 km si apare vestita intersctie. Dupa ea urmariti indicatoarele de Kulata si drum bun. Dupa ce intrati in Grecia totul se schimba, drumuri, indicatoare, politie discreta si in loc vizibil etc, alta lume.
Cam asta ar fi, daca mai sunt intrebari va rog, si as mai face o precizare pt amatori: Paralia este super OK, mult peste ce avem noi in tara din toate punctele de vedere si nu vorbesc din auzite chiar am fost acolo acum 2 saptamani si nu am mancat iaurt cu salam cum spun unii ca fac romanii pe acolo.
astept si alte intrebari daca mai sunt doritori.
adiwolf
@ aprilia si maxulet

daca a-ti fost de curand,poate imi spuneti si mie cat de aglomerata e statiunea,ca eu nu am cazare si plec "la ghici", la noapte.
orice sfat si indicatie imi prind bine asa ca bagati aici tot ce mai stiti si trebuie retinut. worthy.gif

maxulet
QUOTE(adiwolf @ Aug 17 2006, 09:41) *
@ aprilia si maxulet

daca a-ti fost de curand,poate imi spuneti si mie cat de aglomerata e statiunea,ca eu nu am cazare si plec "la ghici", la noapte.
orice sfat si indicatie imi prind bine asa ca bagati aici tot ce mai stiti si trebuie retinut. worthy.gif

Nu stiu ce sa zic apropo de cazare pt. ca eu am gasit foarte greu cu cca o luna inainte cazare; desigur, agentiile de la noi au destul de putine hoteluri fata de bogata oferta locala; sa nu te astepti sa vezi oameni cu cheile pe marginea drumului ca si la noi; chiar nu stiu ce sa zic este aglomerat, dar sunt si foarte multe hoteluri; sper sa gasesti ceva daca nu in Paralia, poti incerca in Leptokaria, Platamonas sau Nei Pori sunt destul de aproape max 30 km. Mai poti incerca, daca nu gasesti, si in Litohoro(este pe drumul spre olimp si nu cred ca faci mai mult de 15 minute cu masina pana la plaja).
Despre preturile de acolo s-a tot vorbit, nu te lua dupa carcotasi, este totul ok, despre drum am scris, daca mai este ceva intreaba-ma.
Drum bun si concediu placut
anami
QUOTE(maxulet @ Aug 17 2006, 09:03) *
Traseul prin Bulgaria: Russe - Sofia - kulata cu atentie mare la centura Sofiei unde dupa ce mergi de te plictisesti trebuie sa faci stanga in prima intersectie cu un drum cu piatra cubica si linie de tramvai. Ca sa fie mai usor dupa ce vedeti un McDonalds pe partea stanga mai mergeti cca 3 km si apare vestita intersctie. Dupa ea urmariti indicatoarele de Kulata si drum bun.

SUUUPER informatie! Pe bune!
Mersi mult!
costy31

biggrin.gif
QUOTE(adiwolf @ Aug 17 2006, 09:41) *
@ aprilia si maxulet

Eu am fost in per 28iul-6 aug. si statiunea era spre finalul sejurului meu arhiplina. Are dreptate maxulet, totul este ok, grecii nu ies in strada sa "te racoleze" ca la noi, ei afiseaza la intrarea in vile ca au camere disponibile. Platamonas si Leptokaria au plajele pietroase..asa am inteles eu, dar cred ca oricum este mult mai bine decat la noi...deci cred ca nu ai deloc motive de ingrijorare....doar de un concediu placut biggrin.gif
Hai ca-ti vand un pont: Vila Ion, prima din randul al doilea de vile (cum numeri dinspre plaja, spre sosea), capatul dinspre Olimpyc Beach, vis-a-vis de marketul Smile Market, pret: 17euro pe camera, din mai si pana in oct. wink.gif , scria pe usa in interior chestia asta, nu glumesc.
abancor
QUOTE(maxulet @ Aug 17 2006, 09:03) *
scuze, m-a enervat atat de tare gogutza incat am hotarat sa nu mai scriu nimic pe forum.

Drumul prin bulgaria este ok, nu sunt probleme deosebite, atentie la indicatoare si la harta si va doresc sa nu prindeti ploaie noaptea pt ca drumurile lor sunt destul de prost marcate. Centura Sofiei este dezastru la fel ca si o bucata de cca 30 km in zona Russe. Povestile alea cu racheti, drum blocat, etc cred ca sunt de domeniul trecutului. Evident, ca si la noi, nu e bine sa opresti noaptea prin zone ciudate. Eu in afara de OMV, unde am fost la toaleta (si se uitau bulgaroii urat la noi) nu am oprit deloc. Nu poti cumpara nimic decat daca ai leva si in mod exceptional am reusit sa iau o sticla de apa dar te fura la schimb valutar.
NU bagati combustibil in Bulgaria pt ca e, spun unii, cu apa. Eu am ascultat de sfaturile altora si nu am bagat.\
Politie la greu, limite aberante, masini de politie nesemnalizate (ca si la noi), nu am platit nici o amenda desi am mers destul de tare, zic eu, avind in vedere ca am facut 11 ore din Bucuresti pana in Paralia(am stat putin in vama cam peste tot - max 20 min). Detectoarele merg si nu prea, pe mine m-a scos din 3 radare dar la multe altele nu a dat nici un semn. Se dau flashuri(daca are cine)
Traseul prin Bulgaria: Russe - Sofia - kulata cu atentie mare la centura Sofiei unde dupa ce mergi de te plictisesti trebuie sa faci stanga in prima intersectie cu un drum cu piatra cubica si linie de tramvai. Ca sa fie mai usor dupa ce vedeti un McDonalds pe partea stanga mai mergeti cca 3 km si apare vestita intersctie. Dupa ea urmariti indicatoarele de Kulata si drum bun. Dupa ce intrati in Grecia totul se schimba, drumuri, indicatoare, politie discreta si in loc vizibil etc, alta lume.
Cam asta ar fi, daca mai sunt intrebari va rog, si as mai face o precizare pt amatori: Paralia este super OK, mult peste ce avem noi in tara din toate punctele de vedere si nu vorbesc din auzite chiar am fost acolo acum 2 saptamani si nu am mancat iaurt cu salam cum spun unii ca fac romanii pe acolo.
astept si alte intrebari daca mai sunt doritori.

Mersi! Misto, inteleg ca in continuare cel mai bine e sa mergi noaptea.
me_sky
la me s a schimbat situatia stau in alt hotel.Hotel Apolon!stie cineva cum e si cum arata?biggrin.gif stiu doar k e de 2 stele dar cik e soooper misto .. mellow.gif si e aproape de plaja(80 m) biggrin.gif dar cum sunt camerele.E frumos?e mai scump k Porto Queen cu 15 euro laugh.gif .astept informati deste hotelu asta.pup voi k sunt happy tongue.gif
costy31
QUOTE(me_sky @ Aug 17 2006, 13:45) *
la me s a schimbat situatia stau in alt hotel.Hotel Apolon!stie cineva cum e si cum arata?biggrin.gif stiu doar k e de 2 stele dar cik e soooper misto .. mellow.gif si e aproape de plaja(80 m) biggrin.gif dar cum sunt camerele.E frumos?e mai scump k Porto Queen cu 15 euro laugh.gif .astept informati deste hotelu asta.pup voi k sunt happy tongue.gif

dc e la 80 m de plaja inseamna ca este in al treilea rand de vile si hoteluri, sensul dinspre plaja spre sosea
me_sky
QUOTE(costy31 @ Aug 17 2006, 14:04) *
dc e la 80 m de plaja inseamna ca este in al treilea rand de vile si hoteluri, sensul dinspre plaja spre sosea

pai si ce insemna asta? biggrin.gif e aproape de centru??? cine are poze sunt bine venite! prietenul meu a vazut cateva poze de la agentie dar eu nu eram de fata! biggrin.gif deci cine are poze ceva sunt bine venite k sa vad si eu hotelu tongue.gif.
moonchild11
QUOTE(me_sky @ Aug 17 2006, 14:19) *
pai si ce insemna asta? biggrin.gif e aproape de centru??? cine are poze sunt bine venite! prietenul meu a vazut cateva poze de la agentie dar eu nu eram de fata! biggrin.gif deci cine are poze ceva sunt bine venite k sa vad si eu hotelu tongue.gif.

Ei las' ca o sa-l vezi miine 'in persoana', daca pleci diseara tot nu mai poti sa-l schimbi. 'Centrul' e alcatuit din vreo 3 strazi cu magazine, paralele cu plaja, asa ca 'la 80m de plaja' e probabil pe al 3-lea rind, dar poate fi si 'in centru', si la 1-2 km de el daca e chiar la capat.
costy31
QUOTE(me_sky @ Aug 17 2006, 14:19) *

Centru inseamna zona de pe langa biserica, parca stiu ca sunt 4 randuri de hoteluri si vile paralele cu plaja.
dar hotelul apolon poate fi mai mult spre olimpyc beach sau mai mult spre katerini. Deci daca iti imaginezi ca pe primul rand in centru e biserica iti poti face o parere cam pe unde e plasat hotelul tau dc intrebi la ce distanta de centru este. Distanta dintre randuri este cam din 30 in 30 de m.
abancor
Am fost si eu la un hotel "100m de plaja", tot in Grecia, si asa era, aveau dreptate, doar ca nu era strada directa. Peste casele de vizavi era intr-adevar plaja, dar de mers ocoleai destul de mult.
moonchild11
OK, m-am intors duminica seara din Paralia Katerini (si da, abancor avea dreptate, orasul aflat la oarece distanta e Katerini, paralia inseamna plaja, deci statiunea e Paralia Katerini = plaja de la Katerini) dar cum asta e numele topicului, toti intelegem ca Paralia scurtat se refera aici strict la aceasta statiune, si cum altii de pe forum m-au ajutat sa am o idee, imi voi posta si eu impresiile.
Mi s-a parut SuperOK, mai ales ca nu ma asteptam la prea mult dupa ce citisem pe aici.
Nu numai ca mi-a placut, dar m-as duce inapoi pt inca 7-10 zile si din nou si la anul, pt ca acum am fost intr-un circuit+sejur organizat de Omnia - 9 zile din care 2 pe drum - care a meritat dpdv al excursiilor organizate si incluse, dar ne-a lasat fix 3 zile de plaja din care una a plouat sad.gif(, asa ca am 'sarit' excursia la Dion si nu stiu ce minastire - ultima si cea mai scurta - ca sa merg la plaja; cum eu iubesc marea si soarele, inca 7 zile de plaja ar fi mers ca unse.
Cred ca cei dezamagiti sunt cei care se asteptau la cine stie ce 'minune exotica si nemaivazuta'; astea se realizeaza din excursii - recomand Meteora ca 'cea mai cea', dar nu dintr-un sejur intr-o statiune de litoral, cu atit mai putin Paralia. Ce veti gasi acolo e o plaja mult mai curata si 'frumoasa' ca la noi, dar ingusta si la fel de aglomerata (daca nu vreti sa mergeti 10-15 min pe jos spre capetele statiunii), servicii excelente (adica nu te poti opri sa te uiti la nimic pe strada -in fata unui magazin, chiosc, taraba, restaurant - fara sa apara cineva sa te intrebe 'ce-ai dori'), curatenie si conditii decente, si preturi mici - mai mici la unele chestii si ca la noi in Bucuresti, sa nu mai vorbim de litoral. De asemenea, cel putin unul din 3 oameni sunt romani, si am auzit pe citiva plingindu-se de 'lumea amestecata', dar pe noi nu ne-a suparat nimeni si am auzit manele doar o data, dintr-o masina cu nr de Grecia - banuiesc inchiriata.
Si da, statiunea era 'full' si cind am venit - pe 6, si cind am plecat - pe 12, dar tot mai erau ici-colo, pe la vilele de 2 stele unde am stat eu, placutze cu 'Rooms to let' = 'Camere de inchiriat', deci cei fara cazare, mergeti mai departe de plaja si intrebati acolo unde vedeti aceste placutze.
Mai revin cu amanunte mai tirziu, pina atunci confirm si eu ca tot ce a scris Costy e absolut corect si in afara de mincare pt drum in Bulgaria (unde daca iau euro, e mai scump decit in leva, orice incepe de la 1 E si tb sa aveti monezi mici, ca e greu sa va dea rest) nu e nevoie sa carati nimic de acasa ca puteti cumpara de acolo la acelasi pret sau chiar mai ieftin.
costy31
[quote name='moonchild11' date='Aug 17 2006, 15:18' post='1789005']
OK, m-am intors duminica seara din Paralia Katerini (si da, abancor avea dreptate, orasul aflat la oarece distanta e Katerini, paralia inseamna plaja, deci statiunea e Paralia Katerini = plaja de la Katerini) dar cum asta e numele topicului, toti intelegem ca Paralia scurtat se refera aici strict la aceasta statiune, si cum altii de pe forum m-au ajutat sa am o idee, imi voi posta si eu impresiile.
Eu sunt adeptul linistii, dar dc as fi pus in situatia de a alege intre zgomotoasa Paralia si litoralul nostru, as alege fara sa ma gandesc 1 sec....Paralia, desigur....ceea ce este acolo nu va fi la noi nici in 50 de ani...repet, chiar daca ar sta aia pe loc din toate punctele de vedere...deci care vreti sa mergeti acolo ,mergeti nu veti fi dezamagiti....pe cuvant.
me_sky
QUOTE(costy31 @ Aug 17 2006, 15:12) *
Centru inseamna zona de pe langa biserica, parca stiu ca sunt 4 randuri de hoteluri si vile paralele cu plaja.
dar hotelul apolon poate fi mai mult spre olimpyc beach sau mai mult spre katerini. Deci daca iti imaginezi ca pe primul rand in centru e biserica iti poti face o parere cam pe unde e plasat hotelul tau dc intrebi la ce distanta de centru este. Distanta dintre randuri este cam din 30 in 30 de m.

aham .Soper k stau bine cu matematica k altfel laugh.gif laugh.gif .glumeam! multumesc mult costy31.imi place de u k esti asa la obiect si raspuns cerintelor oamenilor si k esti si optimist nu rautacos k alti sa zic asa ..care critica din anumite motive.asa k oameni buni haideti in paralia katerini ! vream sa va intreb cand de departe de paralia este un waterpark ceva de genu ? stie cineva?
dragospas
Waterland este la marginea Salonicului ,am fost acum doi ani .....Se organizeaza plecari din Paralia cu autocarul lor si costa 20 euro/persoana 1 zi.La ei este putina lume in interior si are foarte multa verdeata ....Este OK pentru cei cu copii....Totusi recomand sa nu se incerce toate topoganele unele sunt chiar periculioase
costy31
QUOTE(me_sky @ Aug 17 2006, 18:34) *
vream sa va intreb cand de departe de paralia este un waterpark ceva de genu ? stie cineva?

in apropiere de salonic exista waterland, are dreptate colegul de mai sus. agentiile locale grecesti practica preturile: 11e ptr adulti si 8,5e ptr copii pana in 12ani. wink.gif (vezi armira travel, al doilea rand de vile, sens spre biserica).
ioana_me2
QUOTE(moonchild11 @ Aug 17 2006, 03:45) *
Eu nu am stat la el, da' am mincat acolo - cred ca e f OK, daca n-ai pretentii de super-lux; 'cantina' m-a socat, arata mai bine decit multe baruri pe la noi - culori (pe roz/mov!), spoturi, decor. Cred ca si cazarea e pe masura, n-am auzit pe nimeni sa se plinga pe-acolo de conditii proaste.

eu am gasit niste poze cu hotelul la care voi sta si arata super bine, dar vorba aia...aparentele inseala...si de-asta vroiam sa ma asigur...dar ma bucur daca zici ca e "f OK" coolspeak.gif
costy31
QUOTE(costy31 @ Aug 17 2006, 21:33) *
in apropiere de salonic exista waterland, are dreptate colegul de mai sus. agentiile locale grecesti practica preturile: 11e ptr adulti si 8,5e ptr copii pana in 12ani. wink.gif (vezi armira travel, al doilea rand de vile, sens spre biserica).

am uitat sa scriu ca astea sunt doar preturile de intrare acolo. dc mergeti organizat, cu o agentie, trebuie sa platiti inca 23e ptr adulti si 18e ptr copii 5-12 ani. mai bine mergeti pe cont propriu: autobuz paralia-katerini, 1.1e, apoi luati trenul spre salonic, 3.1e. dc luati bilet dus-intors la tren va costa 5e.deci cu vreo 10e ajungeti in waterland. economisiti vreo 13e....
me_sky
QUOTE(costy31 @ Aug 17 2006, 21:54) *
am uitat sa scriu ca astea sunt doar preturile de intrare acolo. dc mergeti organizat, cu o agentie, trebuie sa platiti inca 23e ptr adulti si 18e ptr copii 5-12 ani. mai bine mergeti pe cont propriu: autobuz paralia-katerini, 1.1e, apoi luati trenul spre salonic, 3.1e. dc luati bilet dus-intors la tren va costa 5e.deci cu vreo 10e ajungeti in waterland. economisiti vreo 13e....

mm..marfa ..dar mie cam teama de calatori doar 2 pers undeva in afara tara :-s ma cam sperie laugh.gif .voi vedea eu.oricum se pierde o zi intrega.voi vede ce face.biggrin.gif multumumesc!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.