andyutzu_cj
25th August 2009, 16:38
si pana la urma cum e vila Andromahi 3*?
gigioaca2002
29th August 2009, 21:26
Am venit ieri din Grecia, a fost o vizita de numai 4 zile pline (restul drum). Cel mai fericit om ca am mers cu masina personala. PK e frumoasa pacat ca e populata de turisti romani si sarbi (imi pare rau sa spun asta, dar si peste hotare ne purtam la fel ca in Romania sau mai rau; trist si injositor). Am stat in camping Odysseia in Korinos (liniste, curatenie, langa plaja si frumos intr-un cuvant). Am reusit sa vizitez Litochoro (frumos orasel si enervant de linstit), am urcat pe muntele Olimp si prin parcul national, am fost la manastirea lui Dionisos (cea daramata de nemti, nu cea de la poale), am vizitat Dion cu muzeul, sit-ul arheologic, expozitia de mozaic etc., apoi Katerini, Paralia, Castelul Platamonas, plus 2 jumatati de zi la plaja in Korinos, pentru ca Paralia e foarte aglomerata si plina de romani. Ne-am plimbat prin Korinos (are 2 biserici ce merita vazute) si in rest am ramas impresionat de infrastructura rutiera si amabilitatea oamenilor, mai ales cand ii saluti in limba lor sau le multumesti. Am baut Ouzo, nu am apucat sa mananc caracatita la gratar (se terminase), am mancat souvlaki si gyros si i-am impresionat cu murfatlarul nostru.
Drum, cazare si 4 zile bantuite prin Grecia m-au costat 150 eur si 200 ron ( a se lua in calcul taxa pod, vigneta bg, autostrazi gr, absolut toata cheltuiala).
Cel mai important sa respectati limita de viteza in bg (stau la vanatoare) si gr (nu iarta). Drumul e bun, pana si bg ne dau rusine cu E79 si autostrazile, dar asta e.
In rest distractie placuta si sa aveti parte de vreme frumoasa.
Numai bine.
danavl62
3rd September 2009, 22:33
CITAT (gigioaca2002 @ 29th August 2009, 22:26)

Am venit ieri din Grecia, a fost o vizita de numai 4 zile pline (restul drum). Cel mai fericit om ca am mers cu masina personala. PK e frumoasa pacat ca e populata de turisti romani si sarbi (imi pare rau sa spun asta, dar si peste hotare ne purtam la fel ca in Romania sau mai rau; trist si injositor). Am stat in camping Odysseia in Korinos (liniste, curatenie, langa plaja si frumos intr-un cuvant). Am reusit sa vizitez Litochoro (frumos orasel si enervant de linstit), am urcat pe muntele Olimp si prin parcul national, am fost la manastirea lui Dionisos (cea daramata de nemti, nu cea de la poale), am vizitat Dion cu muzeul, sit-ul arheologic, expozitia de mozaic etc., apoi Katerini, Paralia, Castelul Platamonas, plus 2 jumatati de zi la plaja in Korinos, pentru ca Paralia e foarte aglomerata si plina de romani. Ne-am plimbat prin Korinos (are 2 biserici ce merita vazute) si in rest am ramas impresionat de infrastructura rutiera si amabilitatea oamenilor, mai ales cand ii saluti in limba lor sau le multumesti. Am baut Ouzo, nu am apucat sa mananc caracatita la gratar (se terminase), am mancat souvlaki si gyros si i-am impresionat cu murfatlarul nostru.
Drum, cazare si 4 zile bantuite prin Grecia m-au costat 150 eur si 200 ron ( a se lua in calcul taxa pod, vigneta bg, autostrazi gr, absolut toata cheltuiala).
Cel mai important sa respectati limita de viteza in bg (stau la vanatoare) si gr (nu iarta). Drumul e bun, pana si bg ne dau rusine cu E79 si autostrazile, dar asta e.
In rest distractie placuta si sa aveti parte de vreme frumoasa.
Numai bine.
Spune-mi ,te rog, cit costa cazarea la camping in Korinos(masina+persoana)?Ai avut cortul tau sau ai stat la bungalouri?Are iesire la mare?Plaja este al fel de aglomerata ca in P.K.?Multumesc!
Cristinela76
8th September 2009, 18:39
PARALIA KATERINI, privita din alt unghi
Ne-am intors din “Paralia” acum 3 zile; noi am vizitat Grecia un pic pe dos fata de majoritatea oamenilor, adica la inceput am fost in locurile ceva mai spectaculoase apoi in cele mai modeste in peisaj si culoare; am fost de 3 ori la rand in Halkidiki, pe Kassandra si pe Sithonia si intre cele doua, apoi pe insula Thassos, iar acum in Paralia Katerini ;deci abia a 5-a oara am ajuns in pieria – Paralia Katerini ;
Aveam planurile bine stabilite pt. aproape fiecare zi : vizita la Meteora, croaziera pe Skiathos, excursie pe muntele Olimp si urcare pe primul refugiu (cca.2075 m), vizitarea castelului de la Platamonas si cateva sate vechi cu case si taverne traditionale, astfel incat, cazarea in Paralia a devenit un lucru necesar si util, pt. ca aveam o baza de plecare catre aceste drumetii iar seara cand ne intorceam,puteam sa facem o baie pe cinste, apoi sa ne plimbam prin statiune (magazine, taverne) sau pe faleza spre Korinos (sa respiram un aer cu adevarat marin); este adevarat ca predomina romanii si ca plaja este aglomerata, dar noi am stat la Hotel Korali, in partea noua a statiunii, spre Korinos, iar aici plaja devine f.lata si intinsa (fara golfulete in care sa se starga alge), si erau turisti de multe alte nationalitati.Deci recomand tuturor celor care vor sa mearga in vacanta in Paralia, sa caute pe GOOGLE : MILIKAS Ghid de vacanta Paralia Katerini, sa afle tot ce se poate vizita, cai de acces, preturi, mancaruri, programe,etc. si astfel vor descoperi ca nu este chiar plictisitor sa stai in Paralia Katerini .
Acum va mai spun cateva impresii personale: la complexul monahal Metrora este mai bine sa mergeti cu masina proprie (daca aveti la voi , insa nu veti beneficia de informatii utile din parte ghidului) ca sa puteti opri oriunde sa faceti poze, peisajul este ametitor si total neobisnuit, merita imortalizat; daca mergeti in excursie cu ghid si autocar, programul este f.strict, nu este timp de gargara, te opreste la 2 manastiri si gata, te aduna in autocar si te duce la masa (pe banii tai, daca vrei), astfel incat tot timpul esti pe fuga;
Skiathos este un pic cam prea departe, mergi cu autocarul apoi cu vaporul cam 4-5 ore, pe insula stai 4 ore impartite intre orasul Skiathos, masa de pranz si apoi plaja de la Koukunaries, dupa care reiei cele 4 ore de intoarcere; insula este draguta dar merita sa stai pe ea si s-o vizitezi pe indelete , ce mi-a placut in port erau tot felul de vaporase mici care ofereau excursii si croaziere pe alte plaje ale insulei sau pe insule invecinate si chiar vaporasul pe care au venit cele doua babe la inceputul filmului Mamma Mia este acolo si astepta sa-l inchiriati. Orasul Skiathos e superb , iar plaja renumita nu m-a dat pe spate chiar deloc.
Muntele Olimp este frumos si impunator, se merge cu masina pana la refugiul Prionia(1100m) apoi cu piciorul in sus cat te tin puterile; privelistea este incantatoare, daca este senin poti vedea marea, satul Litochoro si campiile de la baza muntelui. Am ajuns repede la refugiuA care ne-a impresionat pentru ca oferea cazare 12 euro / persoana mancare apa bere ciocolata desi toata marfa e adusa de cai si magarusi , iar constructia e masiva din piatra cimentata si cu geamuri termopan , cazarea se face in camere la comun cu paturi suprapuse dar e f curat si toaletele arata perfect desi wc-urile sunt turcesti , apa calda mereu nu ma intrebati de unde.
Hotelul Korali este la limita intre 2 si 3 stele: este bine plasat, f. aproape de plaja ( 30 de metri) , are termopane, balcon cu masa si scaune, aer conditionat in pret, frigider, camera potrivita (nici mare , nici mica), baia f. inghesuita, holuri frumos decorate, mic dejun buffet (dar acelasi meniu: 2 feluri de sunca presata, cascaval, oua fierte, unt, gemuri, ciocolata , cereale, lapte, cafea, ceai, suc, apa, chec, paine , identic dar de calitate), se face curatenie la 3 zile, inclusiv schimb de asternut si prosoape.Pe plaja din dreptul hotelului sunt paturi si umbrele de care poti benficia daca servesti ceva de la bar(un frappe = 2euro).Deci avand in vedere ca tariful de cazare de la 1 septembrie a fost 44 euro/zi/camera cu mic dejun buffet si AC inclus adica un pret mic fata de alte hoteluri, conditiile de cazare au fost destul de onorabile, Cam atat am avut de povestit, urez vacanta placuta celor care inca asteapta sa plece oriunde in lume!
bogdannick
8th September 2009, 20:41
CITAT (LILIANA17 @ 26th August 2009, 21:03)

Buna! Eu si prietenul meu plecam in 11 septembrie spre Paralia, in Olympic Beach. Plecam din Alba si cred ca vom merge prin Serbia si Macedonia, cu masina noastra. Mai este cineva care pleaca din tara inspre aceeasi destinatie tot atunci? Am vrea sa avem si insotitori daca se poate..

. Si apropo.. am tot vazut pe acest topic ca se vb despre acea excursie la meteora.. poate cineva sa imi spuna despre ce este vb? chiar nu am gasit nicaieri nimic despre asta.. se poate merge acolo cu masina proprie? oricum astept lamuriri.. Va multumesc anticipat si o seara placuta tuturor!
si noi plecam tot pe 11, tot spre Olympic, dar de pe Valea Prahovei prin Giurgiu - Ruse - Sofia - Kulata - Salonic - Katerini
bogdannick
8th September 2009, 20:42
CITAT (LILIANA17 @ 26th August 2009, 21:03)

Buna! Eu si prietenul meu plecam in 11 septembrie spre Paralia, in Olympic Beach. Plecam din Alba si cred ca vom merge prin Serbia si Macedonia, cu masina noastra. Mai este cineva care pleaca din tara inspre aceeasi destinatie tot atunci? Am vrea sa avem si insotitori daca se poate..

. Si apropo.. am tot vazut pe acest topic ca se vb despre acea excursie la meteora.. poate cineva sa imi spuna despre ce este vb? chiar nu am gasit nicaieri nimic despre asta.. se poate merge acolo cu masina proprie? oricum astept lamuriri.. Va multumesc anticipat si o seara placuta tuturor!
si noi plecam tot pe 11, tot spre Olympic, dar de pe Valea Prahovei prin Giurgiu - Ruse - Sofia - Kulata - Salonic - Katerini