Paralia Katerini
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54

bazildan

CITAT (oanaflo @ 21st June 2009, 14:51) *
M-am ingrozit cand am citit ca trebuie eliberata camera la 9 dimineata si plecarea se efectueaza la ora 18? Sunt totusi mult prea multe ore, in conditiile in care mai ai si bagajul dupa tine.

Sa-ti spun cum am facut eu anul trecut : am lasat bagajele intr-un loc special la hotel (cred ca toate hotelurile au asa ceva ,eventual poti intreba la ag. ) , dupa care m-am dus frumos... la plaja , dupa ce in prealabil in seara de dinaintea plecarii ne-am pregatit putin in sensul ca ne-am lasat la indemana hainele cu care am mers pe autocar , iar la intoarcere hainele de plaja le-am bagat intr-o punga chiar daca erau ude , si nu s-au deteriorat pana acasa (18-20 ore). Dus am facut pe plaja , si asa am mai castigat aproape o zi de plaja. Trebuie sa fii putin practic , sa ai putina bunavointa , si sa te organizezi putin in seara premergatoare plecarii .

Toti avem aceeasi problema la plecare .

Concediu placut , si sa scrii neaparat la intoarcere cum a fost pentru a-i putea ajuta si tu pe altii !
utopium
CITAT (mikio @ 23rd June 2009, 18:39) *
va rog sa ,ma ajutati cu un raspuns care a-ti fost anul acesta in PK am auzit ca s-a deschis magazin Lidl in statiune,este adevarat,cum sunt preturile,unde este situat .

Multumesc

Da, este magazin Lidl in statiune, spre Katerini, nu foarte departe de centru (vreo 300-400 m de la plaja din centru). Autobuzul Katerini-Paralia trece pe langa el si il vezi din autobuz. Preturile nu mi s-au parut grozave, cam tot in afara de apa plata pare mai scump ca la noi. Banane pe la 2 euro, sucurile de 1.5-2 litri (Cola, Icetea) tot spre 2 euro (un pic sub). Berea nu mai stiu cat era, dar tot mai scumpa ca la noi. In general daca compari cu un Plus/Profi de la noi, preturile lor sunt cu 50% mai mari, cateodata chiar duble. In cel mai fericit caz gasesti preturi ca la noi, iar apa e cam singurul produs (din cele pe care le cumperi des) care e mai ieftin. Am fost o singura data, dar ca sa-ti faci o idee: 6 sticle de apa de 1.5 + 4 cutii de pepsi de 330 ml + vreo 2 rosii + o cutie de vreo 400 gr de tzatziki + vreo 150 gr jambon feliat + 80 gr salam feliat + 200 gr de branza Baby Bell + o paine + un set de 9 furculite/cutite/linguri de unica folosinta au fost cam 15 euro. Acuma oricum gasesti branza mai ieftina decat Baby Bell si mezeluri mai ieftine decat ce am luat noi, dar ca idee generala cam astea sunt preturile.

oanaflo
CITAT (bazildan @ 23rd June 2009, 20:13) *
Sa-ti spun cum am facut eu anul trecut : am lasat bagajele intr-un loc special la hotel (cred ca toate hotelurile au asa ceva ,eventual poti intreba la ag. ) , dupa care m-am dus frumos... la plaja , dupa ce in prealabil in seara de dinaintea plecarii ne-am pregatit putin in sensul ca ne-am lasat la indemana hainele cu care am mers pe autocar , iar la intoarcere hainele de plaja le-am bagat intr-o punga chiar daca erau ude , si nu s-au deteriorat pana acasa (18-20 ore). Dus am facut pe plaja , si asa am mai castigat aproape o zi de plaja. Trebuie sa fii putin practic , sa ai putina bunavointa , si sa te organizezi putin in seara premergatoare plecarii .

Toti avem aceeasi problema la plecare .

Concediu placut , si sa scrii neaparat la intoarcere cum a fost pentru a-i putea ajuta si tu pe altii !

Merci frumos de raspuns. Cam la planul asta de bataie ma gandeam si eu smile.gif Ca altceva chiar nu stiu ce s-ar putea face. Si dupa cum bine ai zis mai castigi inca o zi la plaja. Si bunavionta de stat inca o zi la plaja precis o sa am biggrin.gif
Cand ma intorc o sa postez cu siguranta experientele noastre.
lorinvlad
la vila helena nu a fost nimeni in olimpic beach?
DaVicious
CITAT (marinescuion @ 21st June 2009, 07:29) *
salut, sint nou pe aici si am vazut ca ai fost la girnis...eu merg acolo peste o luna, tot cu cristian tour, e prima mea iesire in grecia. care e treaba cu mita travel? ce inseamna partener? sint obligat sa fac excursiile cu ei? am mai citit pe aici ca au ghizi jalnici rau si analfabeti iar eu vreau sa ma plimb mult, sa mi se explice in excursii, ce ma sfatuiesti? sa ma duc la alta agentie? poti sa detaliezi putin cu mancarea, distractia, excursiile pe acolo?
multumesc pt raspuns smile.gif

Partener inseamna ca o sa incerce sa iti vanda excursiile organizate de acea agentie de turim locala, dar vezi ca in statiune o sa gasesti multe alte agentii cu preturi diferite, unele chiar ieftine. Eu de exemplu, am fost in excursii cu Smart Holidays si am platit preturi modice dupa parerea mea. Oricum, cel mai bine e sa cauti inainte de a cumpara, ca poti sa gasesti aceleasi servicii la preturi mult mai ok.

Vacanta placuta!

CITAT (nesi21 @ 23rd June 2009, 15:25) *
...ms de raspuns:)...oricum noi mergem akolo sa ne distram nu sa trecem din muzeu in muzeu:P:))...cu picioarele nu vom avea probleme numa portofelu sa ne tine...tongue.gif:))...si zici sa nu ratam excursia skiathos?!...biggrin.gif

Skiathos neaparat sa nu o ratati, dar dupa cum am mai spus si in alte post-uri ale mele, mai cautati si pe la alte agentii sa vedeti preturi, ca e posibil sa gasiti mult mai ieftina ceeasi excursie.

Vacanta placuta!
nesi21
CITAT (DaVicious @ 24th June 2009, 12:04) *
Partener inseamna ca o sa incerce sa iti vanda excursiile organizate de acea agentie de turim locala, dar vezi ca in statiune o sa gasesti multe alte agentii cu preturi diferite, unele chiar ieftine. Eu de exemplu, am fost in excursii cu Smart Holidays si am platit preturi modice dupa parerea mea. Oricum, cel mai bine e sa cauti inainte de a cumpara, ca poti sa gasesti aceleasi servicii la preturi mult mai ok.

Vacanta placuta!

Skiathos neaparat sa nu o ratati, dar dupa cum am mai spus si in alte post-uri ale mele, mai cautati si pe la alte agentii sa vedeti preturi, ca e posibil sa gasiti mult mai ieftina ceeasi excursie.

Vacanta placuta!

...ms ms...biggrin.gif...sper sa fie placuta si sa tina si vremea cu noi...smile.gif
laviniaS
buna
a fost cineva cazat la vila Andromahi in Paralia Katerini?
merg in 4 iulie acolo si nu am gasit foarte multe date despre ea p net
ms anticipat smile.gif

lorelay85
CITAT (chocopearl24 @ 28th August 2008, 19:36) *
Am fost luna asta in PK si vreau sa va povestesc impresiile mele.
Transportul catre Grecia si inapoi in tara s-a desfasurat in conditii bune:am calatorit noaptea si de fiecare data s-au facut destule opriri.Noi am mers prin agentia romadria confort si am avut noroc de un ghid foarte bun Firuta .
In PK ne-am cazat in vila Karyes si am fost foarte multumiti de conditii si relatia cu proprietarul vilei.In plus vila nu e in centru asa ca puteti dormi linistiti noaptea si pana la plaja faceti maxim 10 minute-plaja e curata si marea foarte limpede.
Totusi trebuie sa va pun in garda cu programul care nu se modifica...indiferent la ce ora ajungeti la vila in prima zi intrarea in camere se face la orele12,30-13 iar in ultima zi predati camera la ora 9,00.
Fiecare agentie din tara lucreaza in Grecia cu o agentie locala.Cei de la romadria au contract cu firma MITA travel.La sosire ne-a intampinat un ghid de la aceasta agentie.Teoretic acest ghid trebuie sa ne acorde asistenta pe toata durata sejurului ,dar practic am vazut-o pe Alexandra doar de 3 ori la fata: in prima seara ne-a prezentat oferta de excursii optionale a agentiei sale , a mai venit a doua seara si am cautat-o noi la agentie pentru seara greceasca_local nou ,elegant;program bun dar mancare neasteptat de aiurea.
Nu am fost in excursiile optionale cu agentia aceasta ci am gasit in statiune o agentie cu oferte mult mai bune si foarte bine organizata , despre care nu am decat cuvinte de bine - Tramp Travel.
Excursiile care le-am facut au fost la insula Skiatos si la Meteore.As fi mers si la muntele Olimp dar era a treia zi consecutiva de excursii si obosisem de atata drum in autocar.
Va sfatuiesc ca in prima zi sa lasati bagajele la vila / hotel -nu e nici un pericol-si sa mergeti pe la agentii pana va cazati.Asa puteti face comparatii si sa va programati excursiile cu pauza de plaja intre ele.Altfel riscati sa nu va bronzati destul.
Preturile sunt mai bune ca in tara si aveti si viata de noapte...discotecile au mereu program divers si seri cu intrarea libera pentru doamne.
In concluzie concediul la greci a fost reusit.Cred ca vom reveni dar undeva in zona Atenei...

Dak poti sa mi mai dai cateva detalii legate de vila karyes, plecam si noi pe 24,07,09, daca are intr adevar aer conditionat, cum sunt camerele, mari, mici? daca are camere la parter, are gratii??am inteles k au cam dat iama albanezii la furat si dak te prinde in camera si te trezesti te omoara. am auzit k au fost cateva cazuri, chiar si anul trecut, ... rolleyes.gif
de mancat unde ati mancat mai bine?
ms
astept mai ales poze cu vila, plaja dak aveti biggrin.gif
laviniaS
nu stie nimeni nimic de vila andromahi?
n-am reusit sa aflu niste pareri,doar ceva poze(care sunt toate aceleasi) de p net si de la agentie
merg acolo pe 4 iulie, poate totusi ma ajuta cineva console.gif
bazildan

Despre ag. VILEXTOUR , poate da cineva relatii? Intentionez sa merg cu ei , dar nu am auzit din foarte multe surse informatii despre aceasta agentie .
Din ceea ce am auzit , in general am inteles ca ar fi seriosi .
ioana_melon
A fost cineva la vila Golden Beach in PK? Eu plec in 3 iulie si din poze arata ok, dar as vrea ceva feedback. mersi!
augustin3
Am fost anul trecut la Andromahi, vila este situata in zona nou construita la 200 metri de plaja,in zona linistita unde te poti odihni, nu in centru unde este galagie, ai doua supermarketuri in apropiere, conditii super, agentia care o are in portofoliu este Cora Travel. Si pentru ca mi-a placut anul trecut merg si anul acesta in 4 iulie.
laviniaS
CITAT (augustin3 @ 26th June 2009, 21:43) *
Am fost anul trecut la Andromahi, vila este situata in zona nou construita la 200 metri de plaja,in zona linistita unde te poti odihni, nu in centru unde este galagie, ai doua supermarketuri in apropiere, conditii super, agentia care o are in portofoliu este Cora Travel. Si pentru ca mi-a placut anul trecut merg si anul acesta in 4 iulie.

ok...super!mersi mult
si eu merg tot p 4 iulie, deci ca si curatenie si conditii e ok...m-am linistit tongue.gif
nu are foarte multe imagini cu camerele pe net si ce aceea aveam ceva emotii
nilf40f
CITAT (nesi21 @ 20th June 2009, 18:18) *
...sal...plecam in 29 iunie in paralia...si as vrea sa stiu cate ceva despre vila NANA...daca a fost cineva acolo anul acesta sau in ani precedenti sa-mi scrie vreo 2-3 randuri despre conditii...
...suntem un grup de tineri (21-22 de ani) care merg pt prima oara in paralia si as mai vrea sa aflu daca seara avem unde sa iesim la un suc (sau o bere smile.gif )....si daca gasim cluburi sau discoteci in statiune??biggrin.gif

Vila NANA? S-au ai vrut sa spui ANA? ANA este o vila micuta de 8 camere ( 4 pe etaj ) la aproximativ 150 m de plaja pe al doilea aliniament de strazi incepind de la mare. Are o curticica mica unde poti sta seara, robinet la intrare in curte ( pentru spalat pe picioare sa nu intri cu nisip pe talpi - aspect foarte practic din punctul meu de vedere si mai ales al juniorului care il utiliza din plin la fiecare intrare in vila ).
ionp
despre vila/hotel Relax PK stie cineva ceva?
14-sexy-anuk
CITAT (nesi21 @ 23rd June 2009, 15:25) *
...ms de raspuns:)...oricum noi mergem akolo sa ne distram nu sa trecem din muzeu in muzeu:P:))...cu picioarele nu vom avea probleme numa portofelu sa ne tine...tongue.gif:))...si zici sa nu ratam excursia skiathos?!...biggrin.gif

da..eu una anul trecut am fost placut impresionata de atmosfera de pe vaporas.erau 3 vaporase,toate mergeau deodata,faceau intrecere,batai cu baloane cu apa,nebunie..si pe skiathos e frumos mai ales vestita plaja care acum 5 ani a fost in top 5 din lume,si daca aveti noroc de vreme buna o sa fie o minunatie de excursie.eu am mai fost in aceeasi excursie si acum 4 ani dar parca atunci a fost numai un vaporas si nu a fost vreme asa faina.oricum distractie o sa aveti din plin:)
demential
va salut colegi de forum smile.gif
la vila THALASSA a fost cineva de curand ? recomandati ?
leatu
saluti!!! plecam pt prima data din tara si am ales ca destinatie hotel apartament Karyes, cam care sunt preturile in cluburi (intrare, consumatie)? mai pleaca cineva pe 24.07.09? dc se pleaca in excursie la Skiatos, poti sa faci baie acolo, fiindca am auzit ca sunt plaje superbe. Inca ceva...sunt cumva pe vaporasele cu care pleci in excursii prize 220V pt reincarcare baterii/acumulatori?
newtask
Vilextur este o agenție serioasă, au autocare foarte colorate. biggrin.gif

Recomand ca hotel, Philippos. 3 ***
netcupeter
Aveti cumva adresele de mail ale hotelurilor sau vilelor pe unde ati stat in Paralia?
As vrea sa trec prin Paralia, sa dorm o noapte acolo si nu dau decat de agentii cu sejururi.
Am gasit si ceva hoteluri, dar cu preturi mai mari decat in Corfu (zona inspre care ne indreptam).

10X
Kora
Salut! O mare rugaminte!
Vreau sa stiu si eu ce conditii sunt la Vila Thalassa din Paralia Katerini?Are cineva poate si niste fotografii de acolo?Ce parere aveti despre seara greceasca, se merita?Unde se poate manca bine in Paralia Katerini?
Mii de multumiri anticipat!
monique_78
salut
stie cineva ceva despre vila Olga?
am tot cautat informatii dar in afara de 3 poze nesemnificative nu am gasit nimic.
poate ma ajuta si pe mine cineva
multumesc anticipat
utopium
Impresiile mele despre Paralia Katerini. Dupa parerea mea, Paralia e comparabila cu litoralul romanesc, la unele chestii chiar sub (plaja e mai lata in general la noi si posibilitatile de "distractie/recreere" sunt mai variate la noi - la ei banana someaza toata ziua din lipsa de clienti, ski-jet nu am vazut aproape deloc, parcurile de distractii nu prea exista). In plus arhitectura noastra e mai moderna ... hotelurile noastre arata a hoteluri, a lor aproape toate arata a vile cu mai multe etaje. Galagia in centrul Paraliei poate dura pana dimineata (ca la noi prin centrul statiunilor aglomerate). O sa se gaseasca cate un tampit sa isi ambaleze motorul de la scuter la 4 dimineata aproape in fiecare noapte. Exista prea multi caini vagabonzi si ocazional chiar si alge necuratate la timp (asta doar pe unele plaje). Magazinele de suveniruri sunt multe si pline de kitsch-uri, dar asta cred ca e la fel cam peste tot in lume in zone turistice (desi daca ma gandesc bine in Austria/Germania/Italia e ceva mai bine din pct asta de vedere). Cam astea ar fi partile negative. Acum avantajele: in Romania serviciile de calitate si personalul cu adevarat pregatit pentru turism sunt raritati, la ei in schimb majoritatea par mult mai motivati sa te faca sa te simti bine. Nu am vazut nici o plaja fara dus si cabine de schimb (e drept ca marea e mai sarata si te "gadila" sarea daca nu o speli inainte de a pleca de pe plaja). Sezlongurile/umbrelele se pot lua in multe locuri doar platind consumatie ... cu 6-7 euro poti sta 2 persoane toata ziua daca vrei si ai inclus si un suc natural si un frape in pretul asta - sau altceva (si apa plata, care la ei se pare ca e inclusa in pret). Apa marii e mai transparenta, linia orizontului mai interesanta (Olimpul aproape - 2918 m, se vede si Halkidikiul in larg). Un avantaj de luat in seama e evident pretul la cazare care incepe de mai jos pentru ca au cazarea la vile foarte bine organizata (si la noi te cazezi la privati ieftin, dar la ei vilele sunt omniprezente si ofera conditii decente). Hotelurile de 3-4 stele au preturi sub cele din Mamaia, eventual comparabile cu alte statiuni de la noi mai ieftine (Jupiter, Eforie Nord). Si cel mai mare avantaj dupa parerea mea (si motivul principal pentru a merge acolo zic eu) e ca poti vizita o gramada de obiective interesante (Meteora, Salonic, Olimp, Skiathos, Atena, Athos, etc ... nu toate, dar macar o parte). Daca vrei doar mare si soare si nu ai chef de vizitat nimic atunci eu personal as alege litoralul nostru pentru simplul motiv ca drumul pana in Paralia e prea lung. Ar mai fi poate avantajul ca la ei in extra sezon apa e tot calda si vremea e frumoasa (la noi in mai-iunie sau septembrie nu ai garantia ca vei avea apa calda, iar statiunile sunt cam goale si unele servicii lipsesc).

Eu personal nu am avut asteptari mari de la Paralia asa ca m-am intors relativ multumit. Hotelul a fost excelent (Hotel Central), personalul de treaba, am mancat foarte bine (mi-au placut in special restaurantul Peinakothiki in Paralia si patiseriile omniprezente din centrul Salonicului) si ieftin (daca compar cu alte tari in care am fost), apa si vremea au fost bune, obiectivele vizitate frumoase/interesante. Poate cel mai dezamagit am fost de faptul ca numarul de caini vagabonzi (si pisici) e la fel de mare ca la noi, poate chiar mai mare (inclusiv in Salonic sau in alte parti).

Acum sa detaliez cu mancarea ... cred ca a fost concediul in care am mancat cel mai bine. A inceput prost, cu o placinta cu foi cam grasa in gara in Salonic asteptand trenul spre Katerini, apoi cu un gyros cu lipie prea uleioasa si cartofi prajiti mediocri (tot prea uleiosi) la un fast food in Paralia (vreo 2-2.5 euro). Seara cu un calamar prajit umplut cu branza feta la un restaurant in Olympic Beach (cam 6.5 euro), dar tot o idee cam gras (avea o crusta gen snitel) si omniprezentii cartofi prajiti. Dupa prima zi aveam impresia ca totul e prea gras si incepeam sa ma intreb de ce se zice ca grecii mananca sanatos (celebra dieta mediteraneeana). Dupa ce m-am prins ca ei aduc cartofi prajiti la aproape orice comanzi (cel putin daca nu e specificata garnitura explicit), am inceput sa comand chestii la care nu era cazul sa aduca garnitura sau era specificata clar. Am mancat tot felul de chestii, de la sarmalute in foi de vita (care ei zic ca sunt traditionale grecesti - doar ca aveau in loc de smantana un sos de lamaie) sau mancare de pastai cu legume (facuta exact ca la noi) pana la frigarui de peste spada, creveti in sos nu stiu de care si sardine prajite. Inevitabil cateva randuri de frigarui (souvlaki) de pui sau porc. Erau simpatice si denumirile in limba romana din meniuri (aproape toate meniurile sunt si in romana) de genul "Filetele" de porc cu patru feluri de branza, etc. Dupa ce am descoperit restaurantul Peinakothiki in Paralia (undeva relativ aproape de port, aproape de iesirea spre Olympic Beach), am revenit de mai multe ori acolo. Daca nu esti genul care mananca/bea foarte mult, poti sa mananci excelent la 16-20 de euro 2 persoane la Peinakothiki. Evident ca poti sa mananci mai ieftin de atat in alte locuri (taverne, fast-food-uri), insa mie personal mi s-a parut ca raportul pret-calitate era foarte bun aici. Avea inclusiv ceva atestare internationala si cred ca o merita. Aveai de ales intre vreo 300 de feluri de mancare (erau numerotate, iar meniul care era in 7 limbi era cat o carte de 300 de pagini de gros) deci aveai de unde alege. Era o taxa de 0.80 de persoana care o adaugau implicit (insa la 2 persoane aduceau gratuit o sticla de apa plata de 1.5 litri), in rest scria in meniu ca bacsisul si serviciile sunt incluse in pret (mai lasam tot timpul totusi cate ceva in plus). Majoritatea felurilor principale se invart pe la 5-8 euro, o salata greceasca cam 4.8 euro (la McDonalds era 4.5 - desi nu aveau cand am fost), berea 2 euro, vin de casa (mi s-a parut chiar foarte bun - de obicei vinul de casa de la restaurante e slabut) la 3.5 euro jumate de litru. "Surpriza" venea la final, cand ti se aducea gratuit un platou cu fructe (capsuni, banane, ananas, pepene galben - taiate/feliate + ceva gogosi mici specifice) si un vas cu ciocolata lichida incalzita de o lumanare + 2 tepuse pentru "intepat" fructele si inmuiat in ciocolata. Intr-o singura seara am ajuns la 25 de euro, cand am comandat 2 feluri principale + salata greceasca (destul de mare) + vin (+ apa si desertul gratuite) si nu le-am putut manca oricum pe toate. In rest iesem cam pana in 20 de euro. Mai imi placea ca schimbau fata de masa la fiecare client (si nu puneau de alea de hartie cum faceau alte restaurante, ci una ca lumea), aveau servetele umede personalizate, etc. La baie aveau inclusiv automat de periute de dinti smile.gif (+ tot felul de chestii de curatat capacul wc-ul si altele). Iar designul interior al intregului restaurant/terasei era excelent. La fel si mancarea, era foarte estetic aranjata in farfurie/platou (aproape orice era adus pe un platou/farfurie separat(a) de unde iti puneai intr-o farfurie mai mica, asa ca puteai sa gusti din toate). Atasez mai jos si cateva poze. Pe langa restaurantul asta, mi-au mai placut patiseriile din Salonic (si Katerini) care aveau tot felul de sortimente care aratau excelent (si erau si foarte bune) + ciocolateriile/cofetariile. In Paralia nu am vazut prea multe, dar in orase erau. Am ajuns la concluzia ca grecii sunt mari "mancai", dar totusi grecoaicele nu sunt asa de grase cum se zice (sunt chiar dragute). Mi-a placut ca poti experimenta tot felul de mancaruri fara sa cheltui o avere - cel putin in Paralia (in Italia/Austria alegeam chestiile "simple" si tot plateam 25-30 de euro pe o masa). In Salonic deja restaurantele pareau o idee mai scumpe. Cam asta e, eu personal daca mai merg vreodata o sa incerc sa merg cu avionul ... exista o cursa blueair care nu e foarte scumpa (am vazut 88 de euro dus intors cu toate taxele - de fapt din bucuresti in salonic e mai scump, din salonic spre bucuresti se poate veni pe la 30 de euro pt ca taxa de aeroport din salonic e la jumatate). Iar trenurile Salonic-Katerini sunt cam la fiecare ora si sunt super ok (A/C, curate, ieftine daca nu e InterCity). Daca mai merg vreodata poate o sa merg la Nei Pori, care mi s-a parut mai interesanta cel putin ca plaja (mai lata), apa (mai curata) si peisaj (castelul Platamonas cu Olimpul in spate) - si mai linistita. Pentru cine vrea "aventura" si il tin picioarele, ii recomand sa mearga pe jos la Meteora din Kalambaka (1.5 - 2 ore de mers fara graba, drum asfaltat apoi urcat printre stanci prin padure dar pe carare pietruita si destul de accesibila - insa prost marcata - evident traseu de facut dimineata devreme ca sa nu muriti de cald). Pana in Kalambaka se poate merge cu trenul cu schimbare in Larissa (tren la 6 dimineata din Katerini) si ajungeti in Kalambaka pe la ora 8:30 sau asa ceva. Cine vrea harta cu drumul si cararea/scurtatura spre Marea Meteora ii dau link pe privat - nu mai stiu acum unde am gasit-o (coborarea e bine sa o faceti cu autobuzul, ultimul coboara pe la ora 13, costa 1.40 euro - altfel e cam cald la ora aia). Nu cred ca iesiti mai ieftin decat excursiile organizate (ca sa ajungi dimineata la 6 in gara in Katerini trebuie sa iei taxi din Paralia daca nu ai masina, un taxi e 6-7 euro daca este taxi in statie si mai mult daca il chemati din alta parte - in Grecia platesti si cursa taxiului pana vine sa te ia daca a venit la comanda), dar sigur veti aprecia altfel peisajul si "performanta" de a ajunge in varf. Nu stiu cat costa trenul dus-intors (eu am avut gratuit), dar nu e foarte mult totusi. Si pana la satul de la poalele Olimpului (Litochoro) puteti merge relativ ieftin (mai ieftin decat excursiile organizate, care insa va urca pana mai sus), autobuz local pana in Katerini in centru (1.30 euro), apoi din autogara autobuz (care arata ca un autocar cu A/C si scaune faine) spre Litochoro cu 3.70 euro parca dus-intors (dus intors e mai ieftin decat luat separat). Invatati insa inainte cum sa-i ziceti la autogara ca sa puteti intreba (daca ziceti "KTEL Leoforeio" ar trebui sa fie suficient - KTEL e firma care detine autobuzele de lung parcurs)

Pun si ceva videos pt cei interesati de zona:
Paralia: http://www.youtube.com/watch?v=Irj5sys5yCg
Nei Pori: http://www.youtube.com/watch?v=hyhcl6VaMZw
Salonic: http://www.youtube.com/watch?v=cWQpCjpWB_I
Meteora: http://www.youtube.com/watch?v=mJ3XUi51EeU
dana_pastras
buna la toti........ biggrin.gif
...voiam sa intreb daca e cineva care pleaca inspre grecia,prin serbia,nu prin bulgaria,in data de 24 iulie,individual si nu cu autocarul?!...daca e cineva..nu ma anuntati si pe mine?eu cu prietenul meu ne`am gandit sa mergem,dar avand in vedere ca suntem doar noi doi,ar fi fost placut sa stim ca mai sunt romani de`ai nostri ,la drum cu noi....si pt cine e interesat de cazare,sa lase un msj si ii trimit oferta pt cazare la individual..este o oferta extrem de buna..nici mie nu imi vine sa cred...
deci.....sper sa aud vesti de la voi....si chiar sper sa e gaseasca cineva care sa ne tina de urat pe autostrazi....mersi...si concedii placute...la cat de prost suntem platiti in tara asta cand noi tragem ca slugile,cred ca atat meritam si noi,nu? biggrin.gif

pleci individual sau cu autocarul?si spune`mi si mie mai multe..daca e sa mergi individual..mergi prin bulgaria sau serbia?plajele sunt intradevar superbe si apa extrem de curata..nu se compara cu ce gasesti la noi la mare....SO......astept un raspuns de la tine.....si noi(eu cu prietenul) plecam pe 24 si vrem sa mai cautam si noi pe cineva....sa fim mai multe masini,sa nu fim singuri pe drum,..de asta te intreb cum mergi si pe unde mergi..ms mult
andisimo
CITAT (TheEconomist @ 20th June 2009, 22:12) *
Are cineva telefonul de la MITA TRAVEL (agentia din Olympic Beach) sau macar un mail valid?

salutare,
sper sa nu fie prea tarziu mesajul meu:
tel: 0030 23510 63062
e-mail info@mita-travel.gr
Dc nu ajung astea, cred ca am si nr tel ale unor ghizi de la mita.

CITAT (oanaflo @ 21st June 2009, 15:51) *
Buna ziua, in data de 17.07 vom pleca si noi (2 cupluri) intr-un sejur in Paralia Katerini. Dupa ce am citit nenumaratele postari mi-am facut o imagine si in marele mare stiu la ce sa ma astept. Pt mine oricum nu este prima iesire din tara, nici prima in Grecia, doar prima in Paralia Katerini. Sunt constienta ca nu pot compara cazarea aleasa aici cu o cazare la 4*AI in Egipt sau Turcia, si mai stiu ca la cat am platit atat am sa am. Totusi i-as ruga pe cei care au fost la Hotel App Cronos sa mai ofere cateva detalii despre camera si localizare. La camera ma intereseaza cel mai mult curatenia, iar la localizare ce supermarketuri se afla in zona. In rest despre taverne, magazine cu de toate am aflat destule, oricum ma voi convinge la fata locului. Nici nu ma interesaeaza atat e tare magazinele pe cat tavernele unde pot manca o mancare neaosa greceasca. La asta si visez de pe acum: plaja si marea si taverna ospitaliera cu nenumarate feluri de mancare delicioase si in primul rand grecesti biggrin.gif .
A doua mea nelamurire este referitoare la sosirea si plecare din Paralia. Cei care au fost cu Christian Tour ce pot spune despre acest aspect? Si in primul rand ce sfaturi de petrecere a "timpului liber" puteti da. M-am ingrozit cand am citit ca trebuie eliberata camera la 9 dimineata si plecarea se efectueaza la ora 18? Sunt totusi mult prea multe ore, in conditiile in care mai ai si bagajul dupa tine. Si nici sa stai la o taverna atatea ore nu cred ca mai are vreun farmec.

Le multumesc celor care vor raspunde intrebarilor mele si ma bucur ca macar voi putea petrece un concediu in afara tarii anul acesta, spre deosebire de multi care au uitat sa mai aprecieze anumite lucruri si vin doar sa faca reclama mascata pe acest thread.

O duminica placuta tuturor.

Salutare,
Ne-am intors pe 28.06 din Paralia, unde pot sa spun ca a fost super. Hotelul Cronos este perete in perete cu hotelul la care am stat noi - Alexander. Este " curatel " ( atentie ! nu curat ). Unul din ghizii de la Mita travel (pe care ii veti intalni in fiecare zi la ora 19 prin preajma hotelului, spunea ca , desi lucreaza la agentie de cativa ani, inca nu a reusit sa-l cunoasca pe patronul hotelului. Vedeti ca in dreapta hotelului ( cum privesti spre el ), la 50 m este un magazin de cartier cu produse chiar ieftine. Hotelul este chiar la intrarea in Paralia ( cum vii dinspre autostrada ), iar pana la plaja ai cel mult 100 m. Plaja este curata, fara fitosi, si este un loc unde nimeni nu deranjeaza pe nimeni. Sezlongurile nu se platesc, insa trebuie sa faci consumatie pe plaja celor care le administreaza. Poti bea un suc de fructe MIX cu 3 euro, si poti sta la plaja toata ziua. Nu ratati erxcursia pe Insula Skiatos. Este ceva de vis, pacat ca se sta la plaja doar 2 ore. Zona in care este amplasat hotelul vostru este foarte linistita, mai ales ca patronul de la Alexander locuieste in hotel si are mania persecutiei. Daca aude pe strada galagie, iese imediat si le atrage atentia "galagiosilor" ca deranjeaza pe cineva. Daca vreti sa mai aflati ceva, intrebati-ma.
Daca nu, sejur placut, si sa aveti parte de vreme frumoasa.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.