Paralia Katerini
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54

zuv

QUOTE (andisimo @ 16th June 2009, 19:41) *
daca nu ai asigurare medicala, sunt probleme la vama ( desi este optionala ) ? o fac bulgarii sau grecii pe nebunii in unele privinte ?

Nu te intreaba nici dracu de ea,cel putin asa a fost cand am fost eu.
andisimo
CITAT (zuv @ 16th June 2009, 20:50) *
Nu te intreaba nici dracu de ea,cel putin asa a fost cand am fost eu.

sa inteleg ca asta s-a intamplat demult?

zuv
QUOTE (andisimo @ 16th June 2009, 20:39) *
sa inteleg ca asta s-a intamplat demult?

Nu,exact acum un an.
andisimo
CITAT (zuv @ 16th June 2009, 21:44) *
Nu,exact acum un an.

cum de "ai ratat" grecia anul asta? sau urmeaza sa pleci ?
zuv
QUOTE (andisimo @ 16th June 2009, 20:50) *
cum de "ai ratat" grecia anul asta? sau urmeaza sa pleci ?

??
bubica
CITAT (andisimo @ 16th June 2009, 20:41) *
s-a intors cineva de curand din paralia katerini ? daca nu ai asigurare medicala, sunt probleme la vama ( desi este optionala ) ? o fac bulgarii sau grecii pe nebunii in unele privinte ?

Buna, m-am intors din Paralia Katerini la sfarsitul lunii mai. Nimeni nu te intreaba de asigurarea medicala. E bine sa o ai in cazul in care te imbolnavesti pe acolo.
andisimo
CITAT (bubica @ 17th June 2009, 09:57) *
Buna, m-am intors din Paralia Katerini la sfarsitul lunii mai. Nimeni nu te intreaba de asigurarea medicala. E bine sa o ai in cazul in care te imbolnavesti pe acolo.

plecam pt prima data in grecia. am mai fost plecati in concedii "afara " dar niciodata in grecia. m-ar interesa impresii, preturi, locuri de vizitat... orice care sa ne fie de folos. mersi anticipat.

zoltix1977

Buna ziua,

Eu am fost in Olympic Beach prin Christian Tour. Drumul catre Grecia este f. obositor, autocarele sunt ale firmei si sunt ok, ghida la fel, opririle sunt din 3 in 3 ore, la granita nu am stat mult, cel mai mult am stat la romani, la bulgari si greci max 15 minute ( la intoarcere nu ne-a controlat nimeni). Am plecat pe la 20.30 si am ajuns la 10.00 in Olympic. Trebuie sa spun ca 80% din cei din autocar erau persoane intre 45-60 si 10% peste 60 ani, cam asa era si in statiune, am mai vazut polonezi, sarbi si rusi.
In Olympic am fost incredintati partenerilor de acolo, adica celor de la Mita Tour, cazarea s-a facut abia la ora 13-14 pentru ca desi camerele trebuiesc eliberate la 9.00 pana nu se face curatenie nu poti intra. Grecii s-au miscat f. incet.
Statiunea este f. frumoasa si linistita, plaja curatica iar apa curata. Multe magazine de suveniruri, supermarket-uri si taverne.
Preturi acceptabile in special la apa plata un bax de 6x1.5litri 1,5 e, o doza de bere 0.70 e, suvenirurile sunt mai ieftine fata de Paralia , aurul la cm si blanurile nu m-au interesat, de mancat poti manca indestulator cu bani putini, o ciorba 2-3 e, o friptura cu garnitura 5-5.5 e, fructele de mare 6-7e etc ( aproape fiecare taverna avea un chelner roman). In Paralia exista un hipermarket Lidl de la care poti sa te aprovizionezi la preturi bune. Distanta inte cele 2 statiuni poate fi parcursa in 15-20 min pe faleza, este o placere, intr-o parte muntele Olimpului intr-o parte marea.
Nu ratati excursiile optionale Skiathos 35 e, Athos 35 e ( ambele croaziere cu vaporasul ), Muntele Olimp 15 e si Meteora 35 e parca, m-am uitat si la alte agentii daca au preturi mai mici insa nu am gasit, asa ca am fost cu cei de la Mita Travel. Ghizi sunt jalnici, scot 2-3 cuvinte la o ora, total lipsiti de profesionalism. Insa cel mai mult m-au dezamagit romanii, majoritatea in varsta care in loc sa se urce in autocar in ordinea de pe lista se buluceau ca vitele in autocar cum se deschis usile, in plus simteau nevoia sa puna mana pe cate ceva, sa rupa o floare si cica s-o ia acasa, sa navaleasca ca lacustele pe cate un copac fructifer intalnit etc. Lasand la o parte aceste inconveniente aceste excursii au fost minunate.
La intoarcere am oprit la un duty-free la granita intre Grecia si Bulgaria, insa preturile nu sunt chiar asa avantajoase.

Voi revenii cu cateva poze.
lorinvlad
CITAT (zoltix1977 @ 18th June 2009, 15:42) *
Buna ziua,

Eu am fost in Olympic Beach prin Christian Tour. Drumul catre Grecia este f. obositor, autocarele sunt ale firmei si sunt ok, ghida la fel, opririle sunt din 3 in 3 ore, la granita nu am stat mult, cel mai mult am stat la romani, la bulgari si greci max 15 minute ( la intoarcere nu ne-a controlat nimeni). Am plecat pe la 20.30 si am ajuns la 10.00 in Olympic. Trebuie sa spun ca 80% din cei din autocar erau persoane intre 45-60 si 10% peste 60 ani, cam asa era si in statiune, am mai vazut polonezi, sarbi si rusi.
In Olympic am fost incredintati partenerilor de acolo, adica celor de la Mita Tour, cazarea s-a facut abia la ora 13-14 pentru ca desi camerele trebuiesc eliberate la 9.00 pana nu se face curatenie nu poti intra. Grecii s-au miscat f. incet.
Statiunea este f. frumoasa si linistita, plaja curatica iar apa curata. Multe magazine de suveniruri, supermarket-uri si taverne.
Preturi acceptabile in special la apa plata un bax de 6x1.5litri 1,5 e, o doza de bere 0.70 e, suvenirurile sunt mai ieftine fata de Paralia , aurul la cm si blanurile nu m-au interesat, de mancat poti manca indestulator cu bani putini, o ciorba 2-3 e, o friptura cu garnitura 5-5.5 e, fructele de mare 6-7e etc ( aproape fiecare taverna avea un chelner roman). In Paralia exista un hipermarket Lidl de la care poti sa te aprovizionezi la preturi bune. Distanta inte cele 2 statiuni poate fi parcursa in 15-20 min pe faleza, este o placere, intr-o parte muntele Olimpului intr-o parte marea.
Nu ratati excursiile optionale Skiathos 35 e, Athos 35 e ( ambele croaziere cu vaporasul ), Muntele Olimp 15 e si Meteora 35 e parca, m-am uitat si la alte agentii daca au preturi mai mici insa nu am gasit, asa ca am fost cu cei de la Mita Travel. Ghizi sunt jalnici, scot 2-3 cuvinte la o ora, total lipsiti de profesionalism. Insa cel mai mult m-au dezamagit romanii, majoritatea in varsta care in loc sa se urce in autocar in ordinea de pe lista se buluceau ca vitele in autocar cum se deschis usile, in plus simteau nevoia sa puna mana pe cate ceva, sa rupa o floare si cica s-o ia acasa, sa navaleasca ca lacustele pe cate un copac fructifer intalnit etc. Lasand la o parte aceste inconveniente aceste excursii au fost minunate.
La intoarcere am oprit la un duty-free la granita intre Grecia si Bulgaria, insa preturile nu sunt chiar asa avantajoase.

la ce vila ai stat?cum a fost vremea?
bubica

CITAT (andisimo @ 17th June 2009, 21:39) *
plecam pt prima data in grecia. am mai fost plecati in concedii "afara " dar niciodata in grecia. m-ar interesa impresii, preturi, locuri de vizitat... orice care sa ne fie de folos. mersi anticipat.

Buna, Am mai scris pe pagina anterioara ceva ( 3 iunie). Incerc sa-ti spun ce nu s-a mai scris. Mie mi-a placut foarte mult pe insula Skiathos, meteora si Atena, deci eu zic ca se merita sa faci aceste excursii. Drumul a fost destul de lung pana la Atena dar parca nu merita sa mergi in Grecia si sa nu vezi Atena cu Acropole, schimbarea garzii evzonilor la parlament si chiar si portul Pireu. Noi am fost in excursii cu agentia Armira (despre care am scris parerea mea!). Preturile la excursii au fost urmatoarele :
Atena - 40 euro/ pers la care se mai adauga 12 euro pentru a intra pe Acropole
insula Skiathos - 35 euro/pers
Meteora - 25 euro/pers la care se mai adauga cate 2 euro pentru a intra la manastirea marele meteor si la manastirea rusanu
Preturile la mancare in statiune sunt pentru toate buzunarele. Noi am servit masa la restaurantul Pinakotekis (are un sevalet cu culori ca si semn distinctiv) unde preturile erau putin mai mari dar calitatea era mult mai buna decat in alte restaurante. Acest lucru l-am aflat acolo intreband ghida. Si asa a fost. Pe noi (2 pers) ne costa o masa pentru 2 pers in jurul a 30-35 euro, inclusiv berea. Sunt foarte multe restaurante la care esti invitat in timp ce te plimbi unde am inteles ca masa costa in jur de 8 - 10 euro. Nu pot sa-ti spun cum era pentru ca nu am servit masa la aceste restaurante.
Ca si statiune nu se poate compara cu alte statiuni din alte tari ca Egipt de exemplu (dau exemplu Egiptul pentru ca noi am fost in martie in Hurghada). Trebuie insa sa mai specific ca nici preturile nu se pot compara, deci nici conditiile.
In Paralia Katerini zona centrala a statiunii plaja este extrem de ingusta, latimea ei nu depaseste 5 m. Doar spre iesirea din statiune spre Olympic Beach se lateste, la fel si spre zona noua a Paraliei (in partea opusa).
Sezlongurile le poti ocupa dimineata platind consumatie la barul care administreaza bucata de plaja. Preturile sunt cele mentionate de ceilalti colegi de pe forum.
Atasez o poza de pe insula Skiathos. Nu pot atasa mai multe deodata deoarece sunt prea mari. Daca raspunsul meu nu este exact pe masura asteptarilor tale, te rog sa ma mai intrebi.

CITAT (zoltix1977 @ 18th June 2009, 15:42) *
Buna ziua,

Buna, si pe mine m-au dezamagit persoanele in varsta din grup!!!!! Credeam ca tineretul este mai obraznic dar se pare ca ne-am inselat. Si la vila Amor la care am fost cazat a intrat un grup de astfel de persoane care la ora 23 ascultau si dansau pe muzica populara data la maxim.... nu sunt un fan al acestei categorii de muzici dar nici nu ma deranjeaza daca o aud, dar la ora 23 parca era prea de tot. Pana nu m-am dus sa le bat in usa si sa-i rog sa nu ma mai deranjeze, nu s-au lasat. Mentionez ca la intrarea in vila erau specificate, in limba romana, orele de liniste. Dar degeaba.
La fel, in timpul excursiilor se buluceau sa se urce in autocar, rupeau cate o ramurica din leandru s-o ia acasa, rupeau fructele din copac chiar daca nu le mancau si multe altele. Sunt in acelasi sentiment cu tine.
ionp
cum e temperatura aerului si temperatura apei la inceputul lui iulie?
nesi21
...sal...plecam in 29 iunie in paralia...si as vrea sa stiu cate ceva despre vila NANA...daca a fost cineva acolo anul acesta sau in ani precedenti sa-mi scrie vreo 2-3 randuri despre conditii...
...suntem un grup de tineri (21-22 de ani) care merg pt prima oara in paralia si as mai vrea sa aflu daca seara avem unde sa iesim la un suc (sau o bere smile.gif )....si daca gasim cluburi sau discoteci in statiune??biggrin.gif
TheEconomist
Are cineva telefonul de la MITA TRAVEL (agentia din Olympic Beach) sau macar un mail valid?
zuv
QUOTE (nesi21 @ 20th June 2009, 17:18) *
...sal...plecam in 29 iunie in paralia...si as vrea sa stiu cate ceva despre vila NANA...daca a fost cineva acolo anul acesta sau in ani precedenti sa-mi scrie vreo 2-3 randuri despre conditii...
...suntem un grup de tineri (21-22 de ani) care merg pt prima oara in paralia si as mai vrea sa aflu daca seara avem unde sa iesim la un suc (sau o bere smile.gif )....si daca gasim cluburi sau discoteci in statiune??biggrin.gif

Sunt minim 2 discoteci in statiune.Si maxim 3 biggrin.gif Din ce mi-aduc eu aminte.Una,in care am fost si eu,e la iesirea din statiune spre Olympic Beach.Atunci,sexul "slab" avea acces gratuit in asta.
zoltix
Girnis, vremea a fost buna insa 2 zile au fost ploioase, camera are suprafata unei garsoniere cf3, chicineta in camea, baia fara cada sau cadita de dus, chicineta era dotata cu un plita electrica, tacamuti, o oala si tigaie.

tel 0030 23510 63062 info@mita-travel.grClick pentru a vizualiza atașamentul

CITAT (zoltix @ 20th June 2009, 22:55) *
Girnis, vremea a fost buna insa 2 zile au fost ploioase, camera are suprafata unei garsoniere cf3, chicineta in camea, baia fara cada sau cadita de dus, chicineta era dotata cu un plita electrica, tacamuti, o oala si tigaie.

tel 0030 23510 63062 info@mita-travel.grClick pentru a vizualiza atașamentul

marinescuion
salut, sint nou pe aici si am vazut ca ai fost la girnis...eu merg acolo peste o luna, tot cu cristian tour, e prima mea iesire in grecia. care e treaba cu mita travel? ce inseamna partener? sint obligat sa fac excursiile cu ei? am mai citit pe aici ca au ghizi jalnici rau si analfabeti iar eu vreau sa ma plimb mult, sa mi se explice in excursii, ce ma sfatuiesti? sa ma duc la alta agentie? poti sa detaliezi putin cu mancarea, distractia, excursiile pe acolo?
multumesc pt raspuns smile.gif
edbica2000
CITAT (zuv @ 20th June 2009, 20:32) *
Sunt minim 2 discoteci in statiune.Si maxim 3 biggrin.gif Din ce mi-aduc eu aminte.Una,in care am fost si eu,e la iesirea din statiune spre Olympic Beach.Atunci,sexul "slab" avea acces gratuit in asta.

corectura......sunt mai multe:
- discoteci: OMILOS, COCUS (in capetele statiunii - opuse una de cealalta)
- club: GOLD, DA LUXE, HAVANA, HOOLA HOOP, HILIA-HILIA
zuv
QUOTE (edbica2000 @ 21st June 2009, 10:09) *
corectura......sunt mai multe:
- discoteci: OMILOS, COCUS (in capetele statiunii - opuse una de cealalta)
- club: GOLD, DA LUXE, HAVANA, HOOLA HOOP, HILIA-HILIA

Pai inseamna ca in ce priveste discotecile n-am gresit,nu?

QUOTE (marinescuion @ 21st June 2009, 08:29) *
sint obligat sa fac excursiile cu ei?

Excursiile le poti lua de la ce agentie vrei.
oanaflo
Buna ziua, in data de 17.07 vom pleca si noi (2 cupluri) intr-un sejur in Paralia Katerini. Dupa ce am citit nenumaratele postari mi-am facut o imagine si in marele mare stiu la ce sa ma astept. Pt mine oricum nu este prima iesire din tara, nici prima in Grecia, doar prima in Paralia Katerini. Sunt constienta ca nu pot compara cazarea aleasa aici cu o cazare la 4*AI in Egipt sau Turcia, si mai stiu ca la cat am platit atat am sa am. Totusi i-as ruga pe cei care au fost la Hotel App Cronos sa mai ofere cateva detalii despre camera si localizare. La camera ma intereseaza cel mai mult curatenia, iar la localizare ce supermarketuri se afla in zona. In rest despre taverne, magazine cu de toate am aflat destule, oricum ma voi convinge la fata locului. Nici nu ma interesaeaza atat e tare magazinele pe cat tavernele unde pot manca o mancare neaosa greceasca. La asta si visez de pe acum: plaja si marea si taverna ospitaliera cu nenumarate feluri de mancare delicioase si in primul rand grecesti biggrin.gif .
A doua mea nelamurire este referitoare la sosirea si plecare din Paralia. Cei care au fost cu Christian Tour ce pot spune despre acest aspect? Si in primul rand ce sfaturi de petrecere a "timpului liber" puteti da. M-am ingrozit cand am citit ca trebuie eliberata camera la 9 dimineata si plecarea se efectueaza la ora 18? Sunt totusi mult prea multe ore, in conditiile in care mai ai si bagajul dupa tine. Si nici sa stai la o taverna atatea ore nu cred ca mai are vreun farmec.

Le multumesc celor care vor raspunde intrebarilor mele si ma bucur ca macar voi putea petrece un concediu in afara tarii anul acesta, spre deosebire de multi care au uitat sa mai aprecieze anumite lucruri si vin doar sa faca reclama mascata pe acest thread.

O duminica placuta tuturor.
ionp
CITAT (oanaflo @ 21st June 2009, 15:51) *
Totusi i-as ruga pe cei care au fost la Hotel App Cronos sa mai ofere cateva detalii despre camera si localizare. La camera ma intereseaza cel mai mult curatenia, iar la localizare ce supermarketuri se afla in zona.

stiu ca ma interesasem si eu de cronos, am si sunat la o agentie de unde am aflat ca nu are aer conditionat...
ce am mai aflat este faptul ca ar fi (pe aceasta harta) cumva in diagonala fata de nr 33 (in marginea stanga cum te uiti la harta)

http://mappery.com/fullsize-name/Paralia-Tourist-Map
oanaflo
CITAT (ionp @ 22nd June 2009, 10:44) *
stiu ca ma interesasem si eu de cronos, am si sunat la o agentie de unde am aflat ca nu are aer conditionat...
ce am mai aflat este faptul ca ar fi (pe aceasta harta) cumva in diagonala fata de nr 33 (in marginea stanga cum te uiti la harta)

http://mappery.com/fullsize-name/Paralia-Tourist-Map

Merci frumos pt raspuns. Asa vazusem si eu si sincer nu ma intereseaza ca e "mai departe", chiar imi convine ca nu e chiar in centru, plus ca, sper, plaja sa fie mai libera in zona respectiva. Si sper sa nu suferim prea tare ca nu au aer conditionat biggrin.gif

Daca mai e cineva care poate raspunde la intrebari m-as bucura foarte tare. Merci frumos kisstogether.gif
14-sexy-anuk
CITAT (nesi21 @ 20th June 2009, 17:18) *

doamne,numai sa va tina picioarele ca de iesit aveti unde iesi,paralia este una din locatiile din grecia unde sunt multi multi tineri si multe discoteci,pana si cei din salonic vin aici in cluburi.distractia e garantata indiferent ca mergi la disco pe plaja (cocos si omilos parca)sau la alea de la iesirea din statiune.mie una cele din urma mi-au placut cel mai mult.oricum sunt sute de taverne si baruri pe malul mari(menta mi-a placut in mod deosebit).si daca aveti cu ce merge pana in salonic acolo sa te tina sa vezi baruri si disco.si v-as recomanda excursia la skiathos,e f faina si o sa va distrati.
utopium
Pentru cei care vor mai multe informatii despre Hotel Central (eu am gasit putine pareri inainte de a merge):
Hotelul Central este unul dintre hotelurile "de top" din Paralia Katerini, e amplasat chiar in centru in fata bisericii si are jumate din camere spre mare, curat, cu balcoane mari, aer conditionat, tv satelit (au si TVR international, in rest mai mult posturi grecesti, sarbe/croate + eurosport), paturi foarte mari, camere inalte si destul de mari, seif (cu card), mini frigider, dulapuri mari, telefon, uscator de par, acces in camere cu card, decorat cu bun gust, cica are si internet wireless pe hol dar n-am testat. Micul dejun nu e chiar la acelasi nivel cu hotelul, calitatea produselor e buna, insa varietatea nu e grozava: un singur fel de cascaval, un singur fel de sunca, suc de portocale (nu 100% natural dar nici de ala cu gust artificial - ceva intre), margarina de aia mica ambalata (as fi preferat unt), vreo 3 feluri de dulceturi de alea mici ambalate, oua fierte, cafea (parea ok, dar eu nu ma pricep la cafea), ceai, lapte, iaurt, cereale si ceva biscuiti/prajiturele (destul de bune). In fiecare dimineata e exact acelasi lucru (de fapt la multe hoteluri e asa la micul dejun), insa dupa parerea mea si din experienta proprie hotelurile care ofera astfel de conditii de cazare (un fel de 3 stele superior) au in general un mic dejun mai variat (mai multe feluri de branza, mai multe feluri de mezeluri, unt in loc de margarina, eventual fructe, suc natural, ceva patiserii). Hotelul are si o terasa in fata unde poti servi un frappe/fredocinno (bune) cu aproximativ 2.5-3.5 euro (ca in multe alte locuri in zona, iti aduce si o apa plata in pretul asta). Pe noi ne-au cazat repede, pe la 10:30, iar camera se elibereaza pana la ora 10 (poti lasa bagajele acolo insa daca nu pleci imediat). Personalul a fost super ok, m-au ajutat de cate ori am avut nevoie (mi-au cautat pe net trenuri, mi-au dat informatii, mi-au chemat taxi la 5 dimineata, etc) si vorbesc toti engleza bine. Dupa vreo 2 zile cand mi-au schimbat cearceafurile de invelit au pus doar unul in loc de doua, dar intrucat eu oricum nu-l foloseam pe al meu pentru ca era destul de cald nici nu am bagat de seama (sper ca nu au zis dupa ce am plecat ca l-am luat eu). In rest, unul dintre dezavantajele pozitiei super centrale e galagia, daca lasi usa de la balcon deschisa vei auzi toata noaptea pe cate unul strigand (de obicei vreun pustan roman beat), sau pe careva ambaland cate un motor de scuter, duminica auzi si clopotele bisericii (in rest nu-mi aduc aminte sa le fi auzit dimineata). Daca inchizi usa de la balcon in general nu mai ai probleme cu galagia. Daca te trezesti suficient de dimineata vezi si soarele rasarind de dupa Halkidiki direct din balcon. Surpriza placuta pentru mine in Paralia a fost ca nu am vazut nici un tantar tot sejurul. Stiu ca multi aleg Paralia Katerini tocmai pentru cazarea ieftina, dar daca vrei un hotel peste medie cred ca Hotel Central e o oferta buna. In perioada in care am fost eu, 20-27.06.2009, agentia Mareea (cred ca ei sunt "dealer" oficial) il vindeau cu 318 euro camera dubla cu mic dejun (deci 159 de persoana) fara transport 7 nopti. Pun si cateva poze cu hotelul, camera, holul hotelului si vederea din balcon:
nesi21
CITAT (14-sexy-anuk @ 22nd June 2009, 22:09) *
doamne,numai sa va tina picioarele ca de iesit aveti unde iesi,paralia este una din locatiile din grecia unde sunt multi multi tineri si multe discoteci,pana si cei din salonic vin aici in cluburi.distractia e garantata indiferent ca mergi la disco pe plaja (cocos si omilos parca)sau la alea de la iesirea din statiune.mie una cele din urma mi-au placut cel mai mult.oricum sunt sute de taverne si baruri pe malul mari(menta mi-a placut in mod deosebit).si daca aveti cu ce merge pana in salonic acolo sa te tina sa vezi baruri si disco.si v-as recomanda excursia la skiathos,e f faina si o sa va distrati.

...ms de raspuns:)...oricum noi mergem akolo sa ne distram nu sa trecem din muzeu in muzeu:P:))...cu picioarele nu vom avea probleme numa portofelu sa ne tine...tongue.gif:))...si zici sa nu ratam excursia skiathos?!...biggrin.gif
mikio
va rog sa ,ma ajutati cu un raspuns care a-ti fost anul acesta in PK am auzit ca s-a deschis magazin Lidl in statiune,este adevarat,cum sunt preturile,unde este situat .

Multumesc
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.