CITAT (andisimo @ 17th June 2009, 21:39)

plecam pt prima data in grecia. am mai fost plecati in concedii "afara " dar niciodata in grecia. m-ar interesa impresii, preturi, locuri de vizitat... orice care sa ne fie de folos. mersi anticipat.
Buna, Am mai scris pe pagina anterioara ceva ( 3 iunie). Incerc sa-ti spun ce nu s-a mai scris. Mie mi-a placut foarte mult pe insula Skiathos, meteora si Atena, deci eu zic ca se merita sa faci aceste excursii. Drumul a fost destul de lung pana la Atena dar parca nu merita sa mergi in Grecia si sa nu vezi Atena cu Acropole, schimbarea garzii evzonilor la parlament si chiar si portul Pireu. Noi am fost in excursii cu agentia Armira (despre care am scris parerea mea!). Preturile la excursii au fost urmatoarele :
Atena - 40 euro/ pers la care se mai adauga 12 euro pentru a intra pe Acropole
insula Skiathos - 35 euro/pers
Meteora - 25 euro/pers la care se mai adauga cate 2 euro pentru a intra la manastirea marele meteor si la manastirea rusanu
Preturile la mancare in statiune sunt pentru toate buzunarele. Noi am servit masa la restaurantul Pinakotekis (are un sevalet cu culori ca si semn distinctiv) unde preturile erau putin mai mari dar calitatea era mult mai buna decat in alte restaurante. Acest lucru l-am aflat acolo intreband ghida. Si asa a fost. Pe noi (2 pers) ne costa o masa pentru 2 pers in jurul a 30-35 euro, inclusiv berea. Sunt foarte multe restaurante la care esti invitat in timp ce te plimbi unde am inteles ca masa costa in jur de 8 - 10 euro. Nu pot sa-ti spun cum era pentru ca nu am servit masa la aceste restaurante.
Ca si statiune nu se poate compara cu alte statiuni din alte tari ca Egipt de exemplu (dau exemplu Egiptul pentru ca noi am fost in martie in Hurghada). Trebuie insa sa mai specific ca nici preturile nu se pot compara, deci nici conditiile.
In Paralia Katerini zona centrala a statiunii plaja este extrem de ingusta, latimea ei nu depaseste 5 m. Doar spre iesirea din statiune spre Olympic Beach se lateste, la fel si spre zona noua a Paraliei (in partea opusa).
Sezlongurile le poti ocupa dimineata platind consumatie la barul care administreaza bucata de plaja. Preturile sunt cele mentionate de ceilalti colegi de pe forum.
Atasez o poza de pe insula Skiathos. Nu pot atasa mai multe deodata deoarece sunt prea mari. Daca raspunsul meu nu este exact pe masura asteptarilor tale, te rog sa ma mai intrebi.
CITAT (zoltix1977 @ 18th June 2009, 15:42)

Buna ziua,
Eu am fost in Olympic Beach prin Christian Tour. Drumul catre Grecia este f. obositor, autocarele sunt ale firmei si sunt ok, ghida la fel, opririle sunt din 3 in 3 ore, la granita nu am stat mult, cel mai mult am stat la romani, la bulgari si greci max 15 minute ( la intoarcere nu ne-a controlat nimeni). Am plecat pe la 20.30 si am ajuns la 10.00 in Olympic. Trebuie sa spun ca 80% din cei din autocar erau persoane intre 45-60 si 10% peste 60 ani, cam asa era si in statiune, am mai vazut polonezi, sarbi si rusi.
In Olympic am fost incredintati partenerilor de acolo, adica celor de la Mita Tour, cazarea s-a facut abia la ora 13-14 pentru ca desi camerele trebuiesc eliberate la 9.00 pana nu se face curatenie nu poti intra. Grecii s-au miscat f. incet.
Statiunea este f. frumoasa si linistita, plaja curatica iar apa curata. Multe magazine de suveniruri, supermarket-uri si taverne.
Preturi acceptabile in special la apa plata un bax de 6x1.5litri 1,5 e, o doza de bere 0.70 e, suvenirurile sunt mai ieftine fata de Paralia , aurul la cm si blanurile nu m-au interesat, de mancat poti manca indestulator cu bani putini, o ciorba 2-3 e, o friptura cu garnitura 5-5.5 e, fructele de mare 6-7e etc ( aproape fiecare taverna avea un chelner roman). In Paralia exista un hipermarket Lidl de la care poti sa te aprovizionezi la preturi bune. Distanta inte cele 2 statiuni poate fi parcursa in 15-20 min pe faleza, este o placere, intr-o parte muntele Olimpului intr-o parte marea.
Nu ratati excursiile optionale Skiathos 35 e, Athos 35 e ( ambele croaziere cu vaporasul ), Muntele Olimp 15 e si Meteora 35 e parca, m-am uitat si la alte agentii daca au preturi mai mici insa nu am gasit, asa ca am fost cu cei de la Mita Travel. Ghizi sunt jalnici, scot 2-3 cuvinte la o ora, total lipsiti de profesionalism. Insa cel mai mult m-au dezamagit romanii, majoritatea in varsta care in loc sa se urce in autocar in ordinea de pe lista se buluceau ca vitele in autocar cum se deschis usile, in plus simteau nevoia sa puna mana pe cate ceva, sa rupa o floare si cica s-o ia acasa, sa navaleasca ca lacustele pe cate un copac fructifer intalnit etc. Lasand la o parte aceste inconveniente aceste excursii au fost minunate.
La intoarcere am oprit la un duty-free la granita intre Grecia si Bulgaria, insa preturile nu sunt chiar asa avantajoase.
Voi revenii cu cateva poze.
Buna, si pe mine m-au dezamagit persoanele in varsta din grup!!!!! Credeam ca tineretul este mai obraznic dar se pare ca ne-am inselat. Si la vila Amor la care am fost cazat a intrat un grup de astfel de persoane care la ora 23 ascultau si dansau pe muzica populara data la maxim.... nu sunt un fan al acestei categorii de muzici dar nici nu ma deranjeaza daca o aud, dar la ora 23 parca era prea de tot. Pana nu m-am dus sa le bat in usa si sa-i rog sa nu ma mai deranjeze, nu s-au lasat. Mentionez ca la intrarea in vila erau specificate, in limba romana, orele de liniste. Dar degeaba.
La fel, in timpul excursiilor se buluceau sa se urce in autocar, rupeau cate o ramurica din leandru s-o ia acasa, rupeau fructele din copac chiar daca nu le mancau si multe altele. Sunt in acelasi sentiment cu tine.