bazildan
23rd May 2009, 17:32
QUOTE (Andu_B @ May 19 2009, 22:18)

Sunt pe cale de a plati avansul pentru o excursie in Paralia Katerini (Vila Relax - 3*) prin Ideea Tour (fara masa) la un pret de aproximativ 180 euro pentru 10 zile.
Ati mai fost acolo? Cum vi se par preturile (mancare&fun)?
E prima oara cand merg in Grecia si chiar nu am nici o idee conturata in acest sens...Va rog sa ma ajutati cu niste informatii. Am cautat pe aici dar sunt un pic nefamiliarizat cu acest forum asa ca nu am gasit informatii foarte precise.
Astept feedback-ul vostru referitor la intrebarile de mai sus si va multumesc anticipat
PRETUL PARE A FI O.K.
AI FACUT FOARTE BINE CA NU AI LUAT MASA(puteai sa iei mic dejun , maxim , doar daca esti "flaminzila" dimineata),MINCAREA ESTA IEFTINA .
EU AM FOST ANUL TRECUT , SI AM STAT LA HOTELUL "SAN ANTONIO" (curatel , la 3-4 min. de plaja ).
NU ESTE NECESAR SA STII VREO LB. STRAINA PT. CA SUNT ROMANI CAM PESTE TOT (REST.+MAGAZINE)
STATIUNEA ESTE DESTUL DE MARE , SUNT VREO 4 STRAZI PARALELE CU MAREA , IAR CA SI PETRECERE A TIMPULUI LIBER NICI O PROBLEMA :MAGAZINE SI TAVERNE "FARA NUMAR", EU DE EX. NICI NU AM APUCAT SA VIZITEZ STATIUNEA DE LA UN CAPAT LA ALTUL , FIIND DESTUL DE INTINSA.
UN PONT :DACA POTI INCEARCA SA TE CAZEZI CU FATA CATRE MARE , PT. CA SOARELE BATE DOAR DIMINEATA IN GEAMURI .ASTA ESTE VALABIL PENTRU TOATE HOTELURILE , CARE AU ACEEASI ORIENTARE IN SPATIU.
AL DOILEA PONT :INCEARCA LA VREUN RESTAURANT CU SPECIFIC PESCARESC , UN PESTE SENZATIONAL DE BUN :" TIPURIS " .
AL TREILEA PONT :MERGI IN INSULA SKIATHOS , CU VAPORUL , ESTE INCREDIBIL DE FRUMOS
CHIAR DACA MERGI PRIMA DATA IN GRECIA NU TREBUIE SA-TI FACI GRIJI , AI SA VEZI CA TOTUL VA FI BINE .
AM ATASAT SI CATEVA POZE
QUOTE (bazildan @ May 23 2009, 17:21)

AM ATASAT SI CATEVA POZE
[/b]
QUOTE (bazildan @ May 23 2009, 17:30)

NU REUSESC SA LE TRIMIT .DACA LE VREI LASA E-MAIL PT A TI LE TRIMITE
bazildan
23rd May 2009, 18:02
AM ATASAT SI CATEVA POZE
[/quote]
Ntim
23rd May 2009, 18:22
Pentru cei care vor Paralia ___si nu stiu alta limba __ nu e nici o problema, la restaurant meniul e in _Romana_
si daca bugetul e redus e plin de magazine si e si un minisupermarket.
Mergeti fara probleme si lasati povestile cu ...nu e bine...acolo !
johnnywalker78
23rd May 2009, 19:32
QUOTE (manuela76 @ May 13 2009, 21:36)

Am luat un sejur in Olympic Beach la Vila Dimitra. Pe oriunde am cautat nu am gasit nici o fotografie despre aceasta vila, decit o singura fotografie din exterior. Poate sa imi spuna cineva cum este cazarea in aceasta vila sau sa ma ajute cu niste fotografii? Va multumesc
e super ok e o vila renovata total anul trecut, arata f bine exterior si int . NU are numele afisat. Baile impecabile, dusuri ultima generatie. Are 3 etaje, fara lift, fara receptie si e situata super central la 2 min de plaja, in spatele strazii principale, langa o alta vila, tot fara nume afisat(Yota). La parter e cam nasol ca are 2 camere care au iesire ca o terasa intr-un....perete iar celelate 2 terasa spre strada ca o curticica cu stalpisori albi... totusi termopanele sint noi si se incuie bine. E crem inchis cu alb, vila si e in administrarea agentiei grecesti Mita Travel care o si detine. Se iese in ziua plecarii la 9 din camera si bagajele pe hol, iar in ziua venirii se intra pe la 12, cand se termina de curatat dupa grupul dinainte.
Multumita? Daca mai ai intrebari, nici o problema, pot sa te ajut cu placere.
teooo_t
24th May 2009, 21:22
in legatura cu vacanta de vara... stie cineva ceva de vila adonis din katerini?
dragosionut
25th May 2009, 14:26
As dori si eu informatii despre unde as putea sa rezerv si eu 3 camere pentru doua nopti in paralia katerini!?? Daca stie cineva email al pensiunilor de acolo ..am cautat pe net am gasit cateva dar foarte putine au mail ca modalitate de contact!? As dori ceva accesibil nu foarte scump ! Astept detalii aici sau pe prv...va multumesc!
johnnywalker78
26th May 2009, 18:31
QUOTE (Andu_B @ May 19 2009, 22:18)

Salutare,
Stiu ca de obicei nu se obisnuieste ca primele posturi sa fie un threaduri dar sincer am nevoie de ajutorul vostru pentru ca nu am mai fost in Grecia
Sunt pe cale de a plati avansul pentru o excursie in Paralia Katerini (Vila Relax - 3*) prin Ideea Tour (fara masa) la un pret de aproximativ 180 euro pentru 10 zile.
As vrea sa stiu parerea voastra despre aceasta agentie/locatie (vila). A fost cineva pe acolo? Aveti recomandari asemanatoare? Mentionez ca trebuie sa plec undeva pe 18-20 iulie si vom fi 2 persoane.
Ati mai fost acolo? Cum vi se par preturile (mancare&fun)?
E prima oara cand merg in Grecia si chiar nu am nici o idee conturata in acest sens...Va rog sa ma ajutati cu niste informatii. Am cautat pe aici dar sunt un pic nefamiliarizat cu acest forum asa ca nu am gasit informatii foarte precise.
Astept feedback-ul vostru referitor la intrebarile de mai sus si va multumesc anticipat
Salut Andu, vila (pana anul asta se vindea ca hotel...la intrare asa si scrie, ma rog e discutie lunga...) Relax e printre putinele din statiune care chiar se apropie de 3 stele. cam 2 plus in realitate. Agentia nu conteaza, e printre cele 95 % din romania care revind pachete de la christian tour (si mita travel in gr.) E putin invechita dar curata si ok. Are 3 etaje, lift misto, restaurant jos si receptie unde sta Yannis, proprietarul sau nevasta-sa. Curte draguta, si o pisica cretina, febletea lui yannis- daca o vezi da-i un sut din partea mea diavolului. Nu lua masa ca iti iei tzeapa, gasesti super mancare ieftina in statiune. Vila (hotelul) e alba cu portocaliu si e pe colt, langa un hotel alb cu albastru (Girnis) al unuia Kosta (unde poti sa mergi la piscina). In spate e soseaua ce duce spre singurele semafoare si hotelul Melboune, alta locatie plina de romani (50 m). Plecarile in excursiile optionale se fac chiar de la coltul vilei. In fata e un parc mare cu terenuri de tenis iar marea in stanga, cam la 200 de m. cam mult trafic...Nu intra cu nisip in hotel, vezi ca ai o cismea la intrare...daca te vede yannis te beleste la propriu...in general ai grija cu el ca e crizat/ciudat ca multi dintre proprietarii de acolo, depinde in ce toane e. kalo taxidi si daca mai e ceva, intreaba.
danecu
29th May 2009, 22:49
Am nevoie de niste sfaturi avand in vedere ca as vrea sa merg pentru prima oara in grecia.
- ati auzit / stiti ceva despre urmatoarele pensiuni / hoteluri : Appartments Cronos din Paralia sau Helena, Stavros si Vaso din Olimpic ?
- ce statiune preferati: Paralia sau Olimpic? (aglomeratie, preturi, calitatea plajei....)
- cam cat costa excursiile la Atena, Meteora si altele
Multumesc frumos
alexica08
30th May 2009, 08:20
QUOTE (danecu @ 29th May 2009, 23:49)

Am nevoie de niste sfaturi avand in vedere ca as vrea sa merg pentru prima oara in grecia.
- ati auzit / stiti ceva despre urmatoarele pensiuni / hoteluri : Appartments Cronos din Paralia sau Helena, Stavros si Vaso din Olimpic ?
- ce statiune preferati: Paralia sau Olimpic? (aglomeratie, preturi, calitatea plajei....)
- cam cat costa excursiile la Atena, Meteora si altele
Multumesc frumos
ca si comparatie intre statiuni, paralia este mai aglomerata si are o plaja mai ingusta iar olympic beach este mai aerisita si cu o plaja mult mai lata...excursiile, din cate imi aduc eu aminte sunt intre 30-45 euro/persoana dar se merita.
iar pentru cei care intrebau daca gasesc cazare la fata locului...in 2007 in septembrie am fost in paralia fara rezervare, cautand cazare pe cont propriu...m-am plimbat in vreo 10 hoteluri...majoritatea nu aveau camere libere, ba la receptie erau niste indivizi care nu vorbeau decat germana si cu care greu am reusit sa ma inteleg, ba imi cereau 80 euro pe camera...pana la urma am gasit o camera la hotel san antonio doar pentru 7 nopti ca atat aveau disponibil iar restul de 2 nopti mi-au aranjat cei de acolo sa ma mut la alt hotel, sawwidis parca (acest hotel abia fusese deschis la sfarsitul sezonului si nu avea contracte cu agentii si de aceea existau camere libere)...a fost destul de incomod sa mut bagajele si sa ma acomodez in noua locatie spre sfarsit de sejur dar asta a fost singura varianta...mai gasisem cazare la niste particulari insa nu vreti sa stiti cum aratau camerele
NUTI66
31st May 2009, 14:53
QUOTE (alexica08 @ 30th May 2009, 06:20)

ca si comparatie intre statiuni, paralia este mai aglomerata si are o plaja mai ingusta iar olympic beach este mai aerisita si cu o plaja mult mai lata...excursiile, din cate imi aduc eu aminte sunt intre 30-45 euro/persoana dar se merita.
iar pentru cei care intrebau daca gasesc cazare la fata locului...in 2007 in septembrie am fost in paralia fara rezervare, cautand cazare pe cont propriu...m-am plimbat in vreo 10 hoteluri...majoritatea nu aveau camere libere, ba la receptie erau niste indivizi care nu vorbeau decat germana si cu care greu am reusit sa ma inteleg, ba imi cereau 80 euro pe camera...pana la urma am gasit o camera la hotel san antonio doar pentru 7 nopti ca atat aveau disponibil iar restul de 2 nopti mi-au aranjat cei de acolo sa ma mut la alt hotel, sawwidis parca (acest hotel abia fusese deschis la sfarsitul sezonului si nu avea contracte cu agentii si de aceea existau camere libere)...a fost destul de incomod sa mut bagajele si sa ma acomodez in noua locatie spre sfarsit de sejur dar asta a fost singura varianta...mai gasisem cazare la niste particulari insa nu vreti sa stiti cum aratau camerele
QUOTE (alexica08 @ 30th May 2009, 06:20)

Abia intoarsa din Paralia katerini, unde am stat la apartament hotel Cronos. In primul rand nu este in centrul statiunii, si in capat, in margine, pana la plaja faci 5-6 minute, si vreo 10 pana in centru.Nu are aer conditionat, nu stiu daca in oferta era scris, dar nu este. Este situat langa Alexander, unde se vedeau aparate de aer conditionat.Camera curata, nu foarte mare, cam putina vesela, era o cratita si o oala, pentru cei care vor sa gateasca sa stiti. Excursiile sunt mult mai ieftin cumparate din statiune decat ce ne-a anuntat ghidul pe noi, spre exemplu Skiatos 35 E la ghidul nostru, in statiune 28 E.Aceiasi diferenta de cel putin 5 E la toate excursiile.
mai revin cu mai multe amanunte.
Hund
31st May 2009, 15:01
Dintre cei care au fost de curand cu masina personala in Paralia Katerini puteti sa-mi spuneti va rog mult cat costa drumul pana acolo cu masina? Ce taxe sunt pe parcursul drumului pana acolo? Cam cat costa benzina dus-intors? Multumesc mult
danecu
1st June 2009, 10:33
QUOTE (NUTI66 @ 31st May 2009, 15:53)

Abia intoarsa din Paralia katerini, unde am stat la apartament hotel Cronos. In primul rand nu este in centrul statiunii, si in capat, in margine, pana la plaja faci 5-6 minute, si vreo 10 pana in centru.Nu are aer conditionat, nu stiu daca in oferta era scris, dar nu este. Este situat langa Alexander, unde se vedeau aparate de aer conditionat.Camera curata, nu foarte mare, cam putina vesela, era o cratita si o oala, pentru cei care vor sa gateasca sa stiti. Excursiile sunt mult mai ieftin cumparate din statiune decat ce ne-a anuntat ghidul pe noi, spre exemplu Skiatos 35 E la ghidul nostru, in statiune 28 E.Aceiasi diferenta de cel putin 5 E la toate excursiile.
mai revin cu mai multe amanunte.
Mersi de informatii. Ai cumva o harta cu statiunea? Eu am gasit doar una dar care nu are numele hotelurilor pe ea. Imi poti spune cam pe unde sunt Appartments Cronos?
http://mappery.com/map-name/Paralia-Tourist-Map
Buhani73
1st June 2009, 11:50
intotdeauna preturile la excursii pe la agentiile din statiune sunt mai mici decat va spune ghidul!!!
nu va buluciti in prima zi la excursii-oricum va plimbati prin statiune si sunt o gramada de agentii care ofera cu cativa euro mai ieftin.si la 2 persoane poti economisi si 15-20 e
[quote name='danecu' date='1st June 2009, 11:33' post='6568622']
Mersi de informatii. Ai cumva o harta cu statiunea? Eu am gasit doar una dar care nu are numele hotelurilor pe ea. Imi poti spune cam pe unde sunt Appartments Cronos?
nu te stresa.oricum statiunea o parcurgi rapid pe jos
edbica2000
2nd June 2009, 23:58
[quote name='Buhani73' date='1st June 2009, 10:50' post='6568970']
intotdeauna preturile la excursii pe la agentiile din statiune sunt mai mici decat va spune ghidul!!!
nu va buluciti in prima zi la excursii-oricum va plimbati prin statiune si sunt o gramada de agentii care ofera cu cativa euro mai ieftin.si la 2 persoane poti economisi si 15-20 e
INTOTDEAUNA.....foloseste acest cuvant numai pentru experientele proprii....nu ne-ai spus daca tu ai facut acele excursii cu acea GRAMADA de agentii din Paralia care ofera preturi mai mici.
Deci vorbesti din experienta proprie sau din auzite ori ai trecut pe strada si ai vazut doar ofertele expuse?
Acea ""GRAMADA"" este formata din 2 agentii din care una nu apuca sfarsitul sezonului, in sensul falimentului iar pentru cealalta te invit sa citesti topicurile cu Tramp Travel.
edbica2000
3rd June 2009, 00:41
CITAT (danecu @ 1st June 2009, 09:33)

http://mappery.com/map-name/Paralia-Tourist-Map
Peste drum de nr 33 (in diagonala).
alexica08
3rd June 2009, 08:00
CITAT (edbica2000 @ 3rd June 2009, 00:58)

Acea ""GRAMADA"" este formata din 2 agentii din care una nu apuca sfarsitul sezonului, in sensul falimentului iar pentru cealalta te invit sa citesti topicurile cu Tramp Travel.
mergand in paralia pe cont propriu, am gasit o agentie, de la biserica in partea stanga la vreo suta de metri...agentul de acolo, mirela o tipa foarte draguta si saritoare m-a trimis in niste excursii minunate la atena si meteora...ghizii au fost foarte documentati si simpatici...in mod deosebit mi-a placut ghidul de la atena, cristina care desi nu avea voie sa prezinte in siturile arheologice grecesti, a gasit o modalitate sa ne explice semnificatia fiecarui loc si pietricica...nu stiu cu ce agentie am mers, in sensul ca nu imi aduc aminte numele insa am fost foarte multumita...este posibil ca agentia sa se numeasca vasco da gama insa de asemenea e posibil ca memoria mea sa fie putin distorsionata caci am fost in 2007.
daniweb
3rd June 2009, 14:57
salutare
as vrea sa aflu niste pareri despre Vila Amor din Paralia, Grecia. Am gasit o oferta de cazare la aceasta vila si mi se pare atractiva. A mai fost cineva, ceva pareri .... ?
Buhani73
3rd June 2009, 17:26
ce vorbesti????2 agentii in paralia????hai sa fim seriosi!!!ca dupa magazinele de blanuri si restaurante, agentiile de turism sunt cela mai dese acolo.
acuma naiba s-a pus sa le numere sau sa tin minte cum le cheama dar cu cat te departezi de strada paralela cu plaja preturile sunt tot mai mici.cand am ajuns insotitorii de grup ne-au prezentat oferta si preturile dar eu pe drum spre hotel am observat panouri cu preturi mai mici inca din parcarea aia de autocare.asa ca am mers pe cont propriu si am gasit pe langa parcul ala mai mare o agentie unde lucra o romanca si la 2 persoane am platit cu 10 e mai putin spre Olimp si cu 15 e mai putin spre Meteora
asta asa ca din experienta mea, nu din auzite sau alte bazaconii
danecu
3rd June 2009, 19:42
CITAT (Buhani73 @ 3rd June 2009, 18:26)

ce vorbesti????2 agentii in paralia????hai sa fim seriosi!!!ca dupa magazinele de blanuri si restaurante, agentiile de turism sunt cela mai dese acolo.
acuma naiba s-a pus sa le numere sau sa tin minte cum le cheama dar cu cat te departezi de strada paralela cu plaja preturile sunt tot mai mici.cand am ajuns insotitorii de grup ne-au prezentat oferta si preturile dar eu pe drum spre hotel am observat panouri cu preturi mai mici inca din parcarea aia de autocare.asa ca am mers pe cont propriu si am gasit pe langa parcul ala mai mare o agentie unde lucra o romanca si la 2 persoane am platit cu 10 e mai putin spre Olimp si cu 15 e mai putin spre Meteora
La excursiile organizate de agentiile din statiune ghizii vorbesc doar in engleza? Sau depinde de nationalitatea turistilor majoritari care pleaca in acea excursie?
lori_2001
3rd June 2009, 21:43
CITAT (danecu @ 3rd June 2009, 20:42)

La excursiile organizate de agentiile din statiune ghizii vorbesc doar in engleza? Sau depinde de nationalitatea turistilor majoritari care pleaca in acea excursie?
Fiecare agentie organizeaza grupuri de nationalitate diferita. Insa asta e un motiv de a avea un pret mai mic. De exemplu, se poate pleca cu un grup de polonezi, cu ghid de limba engleza, si cu o reducere de 10 euro de persoana, fata de un grup de romani cu ghid de limba romana.
Trebuie incercat la diverse agentii (sunt destule, nu 2).
Buhani73
3rd June 2009, 21:45
noi am fost intr-un autocar romani si maghiari.si erau ghizi de ambele nationalitati.inclusiv pe la agentii sunt angajati romani.de fapt in paralia nu ai de ce sa-ti faci probleme-vanzatori, meniuri peste tot se vb romaneste....
alexica08
4th June 2009, 08:17
CITAT (Buhani73 @ 3rd June 2009, 18:26)

da, sunt agentii la tot pasul in paralia...dar trebuie facuta diferenta intre agentiile revanzatoare si agentiile tur-operatoare...cand s-a spus ca sunt doar doua agentii s-a referit la cele care organizeaza efectiv excursiile...iar preturile difera in functie de adaosul pe care il practica fiecare in parte...daca te uitai cu atentie pe ofertele tuturor agentiilor observai ca spre meteora se pleca la toate in aceeasi zi, etc...tocmai pentru ca excursia era organizata prbabil de tramp travel si revanduta de toate agentiile mici din statiune.
Buhani73
4th June 2009, 13:21
spre meteora se faceau excursii daca nu zilnic la 2 sigur.si daca sunt 2 agentii tur-operatoare care ar fi problema?cate ar trebui sa fie in paralia?parca la noi spre grecia nu e tot la fel cu agentiile astea...
edbica2000
5th June 2009, 17:11
CITAT (Buhani73 @ 3rd June 2009, 16:26)

N-ai citit atent ce-am scris. Am precizat ca din toate agentiile de aici (aproape 40) numai 2 s-au gasit sa faca dumping. Si subliniam ca una din cele 2 care au preturi mai mici, este aproape de faliment iar despre cealalta poti citi impresiile turistiilor referitoare la Tramp travel caci despre ea este vorba.
Acum cand ceilalti 40 au aceleasi preturi si se gasesc 2 mai cu mot nu ti se pare ca ceva e in neregula? S-au crezi ca aia 40 sunt mai prosti si s-au gasit 2 ""einsteini"" sau sunt astea 2 vreun TUI, Neckermann cu sute de autocare si angajati?
Nu ne-ai spus, daca tot ai facut Meteora, daca ai avut ghid inauntrul manastirilor? La cate manastiri ati fost la doua sau numai la una? Autocarul era ok cu aer conditionat, scaune in regula fara sa fii inghesuit, dvd, etc sau era vreo cazatura inchiriata in ultimul moment?
La Olimp ati vizitat si situ-ul de la DION, Manastirea Ag. Dionisios?
La Atena se intra cu ghid grec de lb romana la Akropole sau te lasa sa te uiti la pietre ca .......?
La Skiathos este inclus si biletul de vapor sau te trezesti in port ca iti cere alti bani?
Si culmea nimeni nu se intreaba cum de naiba reusesc astea 2 agentii sa iasa sub pretul curselor regulate interorasenesti. Adica cu KTEL (cursa greceasca Katerini-Salonic) platesti minim 11-12 euro dus-intors de persoana (nu mai pui la socoteala autobuzul pana in Katerini 2,60) si astea 2 agentii fac excursia cu 8 euro ?!
teooo_t
5th June 2009, 22:23
a fost cineva la vila olga din riviera olimpului? daca da astept pareri.
as vrea sa stiu si daca a inchiriat cineva o masina, cam cat a dat pe zi si cam care e pretu la benzina. ca eu una nu vreau agentii si as prefera sa inchiriez o masina si sa ma duc eu sa vizitez ce vreau.
multumesc si sper sa-mi raspunda cineva
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.