shakira
Jul 26 2006, 15:32
HELLO!!!
Poate cineva sa-mi dea relatii despre Paralia katerini??? Ma intereseaza in mod special diferenta de preturi la mancare fata de statiunile din Romania ,cum arata plaja ,cum este vremea in septembrie ...poate a fost cineva la Hotel Filippos din Paralia ,vreau mai multe detalii despre acest hotel..
edbica2000
Jul 26 2006, 15:44
QUOTE(shakira @ Jul 26 2006, 14:32)

HELLO!!!
Poate cineva sa-mi dea relatii despre Paralia katerini??? Ma intereseaza in mod special diferenta de preturi la mancare fata de statiunile din Romania ,cum arata plaja ,cum este vremea in septembrie ...poate a fost cineva la Hotel Filippos din Paralia ,vreau mai multe detalii despre acest hotel..
Preturile la mancare la tavernele pe care le gasesti la tot pasul sunt clar mai mici decat in Romania (undeva la 10 e/pax o masa indestulatoare cu salata si fel de baza suficient cat sa te saturi). Pala este ingusta pe toata intinderea statiunii (cca. 2-3 km) cu diferenta la capetele statiunii asta insemnand spre port in dreapta Bisericii si spre Club menta in stanga Bisericii unde plata ete dubla ca latime fata de restul. Daca nu te supara mersul pe jos sau inchiriatul unui ATV poti sa te duci la plaja ori spre Olympic Beach ori spre Korinos unde plaja este mult mai lata, curata, neaglomerata iar apa extrem de limpede.
Partea de distractie consta in 2 discoteci under 16-18 cu intrare 5 euro si free drink inclus in pret (la Discoteca Omilos este ladys' night intre 22.00-24.00 in afara de sambata) si mai multe cluburi -discoteci din care cea mai mare este "Casa" cu acoperis rabatabil, capacitate cca. 1.500 pax cu bilet de 8 euro inclus free-drink iar Lunea si Vinereas este lady's night. mai sunt DaLuxe si havana in aceeasi categorie de club-discoteca.
Vremea aici este superba din iunie pana in octombrie...(acum numai D-zeu stie cand ploua:) iar hotelul de care zici este situat la cca. 200 m de mare pe strada principala. Nu l-am vazut inauntru dar cred ca este OK.Depinde de cum consideri tu ca trebuie sa fie cazarea. daca ai de gand sa ti-l faci casa....atunci nu vei gasi un hotel care sa te satisfaca daca il consideri doar un loc unde sa pui capul jos si sa faci o baie dupa noptile de distractie atunci e OK.
QUOTE(shakira @ Jul 26 2006, 14:32)

HELLO!!!
Iar daca mai rei amanunte...scrie pe messenger la edbica2000@yahoo.com
cipcos
Jul 26 2006, 22:16
aveam si eu o intrebare pt voi.. cam cat costa inchiriatul ATV`urilor in Olimpic Beach? ms anticipat :*:*
Si stiti despre ce nu s-a mai spus despre paralia inca pe aici? Despre cat de interesanti si frumosi sunt imensii melci de mare ori despre enormele albastre meduze sau despre cate specii de scoici ori melci gasesti sau despre interesantele extractii de sare de dupa plajele de la korinos (de fapt mult dupa, treci de cap!)
klaudiu71
Jul 27 2006, 11:44
Salutare la toata lumea !Merg pentru prima data in Grecia la Paralia Katerini , hotel Porto Queen cu autocar , plecare pe 21 august. As vrea sa stiu si eu de la cineva care a fost recent acolo daca e ok , cat costa sa inchiriezi ATV sau scuter.
As mai vrea sa imi spuneti , cei care ati fost daca singur , imi ajung 800 Euro cu care sa ies din tara.
Multumesc.
Brāndusa
Jul 27 2006, 22:34
Un ATV e 10 euro pentru 4 ore...iar dupa aceste 4 ore trebuie sa faci plinul...adica sa pui benzina de 3 euro.Eu si prietenul meu ne-am plimbat prin statiune si am fost si pana in orasul Katerini si benzina am consumat doar de 1 euro.
Brāndusa
Jul 27 2006, 22:47
Apa marii este super super sarata.
naughtydream01
Jul 27 2006, 22:49
Sigur n-ai fost la Techirghiol?
promocris
Jul 28 2006, 07:21
Ajung in Paralia in 20 august si m-ar interesa un loc de unde se poate inchiria masini(preturi, conditii, etc.).
irini_mialex
Jul 28 2006, 10:43
QUOTE(RoVal1972 @ Aug 22 2005, 12:52)

:nonobad:HI !
Parerea mea... Daca vreti sa va simtiti bine, NU Paralia ! Daca vreti sa va placa Grecia, NU Paralia ! O statiune foarte inghesuita, multe hoteluri mici si inghesuite. Restaurante cu meniuri in limbile romana, poloneza, rusa, maghiara...
Sunt atatea locuri frumoase acolo!
Paralia e statiunea celor care ori merg acolo prima oara, sau au bani f. putini. Pentru ca e ieftin si lumea pica in plasa asta.
Se pot cumpara haine din piele ieftine si bune de acolo. Cred ca d'aia merg multi acolo.
Am fost "din greseala" anul trecut acolo de 1 mai. Si m-am ales doar cu 2 geci de piele. Asta e tot ce a fost frumos. Ma rog, si Metorele, dar acolo am mai fost de 2 ori.
Ce mi-a placut in Grecia ?
Salonic, Muntele Athos (Ouranopolis) , Athens, Cap Sunion, Corinth, Delphi, si lista poate continua.... Si insulele evident...
Dar nu Paralia !!!
Toate bune!
VM
Ai dreptate. First: Am mai spus-o: Nu mai folositi termenul Paralia ca nume de statiune. paralia=tarm. Toate statiunile de la mare sunt paralies. Statiunea sse cheama Katerini. E cel mai mputin din ceea ce Grecia reprezinta.
Tata e grec. Am toate rudele din partea lui acolo. Va pot ajuta cu un sfat: Mergeti mereu in alta statiune. Eu si prietenul meu ne deplasam cu masina pentru ca asa ne simtitm mai independenti.
Sunt atatea locuri de vazut. Marea e cu totul speciala si n-are nici o legatura cu ce e in Romania. Daca muntele nostru e comparabil cu Elvetia sau Austia despre Marea Neagra pot sa spun ca nu prea are potential.
Acolo daca te scufunzi vezi milioane de pesti. Apa e turcoaz. Daca va duceti nu uitati sa va luati labe si ochelari+tub. Poti face dush pe absolut orice plaja. Apa e foarte sarata si te mentii la suprafata usor- deci e buna de invatat innot.
Ar mai fi o groaza de spus. Eu am luat la rand si muntele si marea. Ai mei sunt munteni. Vara trecuta am stat o luna si am fost in Corinth-Loutraki, Athena, Rio-Antirio, Ioannina, Zagori, Frangades.
Pe scurt: Dati un ban in plus pentru a trai visul paradisului!
gogutza
Jul 29 2006, 17:49
romanii se duc la paralia katerinca sa manince la alimentara iaurt, salam ifantis ( 5 euro / 250 gr ), piinica ( 1 euro ) si dupa aia sa se laude la bloc ca vezi Doamne au fost in concediu in strainatate...toata grecia e o tzeapa, serviciile sint execrabile...paralia e o tziganie fara margini iar halkidiki e ca la tzara...vreti distractie si confort mergeti in turcia la marmaris, vreti servicii de lux mergeti in lara sau belek unde un hotel are capacitatea de cazare cit juma din grecia...sau aveti acasa tot luxul si pt vacanta vreti mizerie ? nu se numeste ca faci turism cind pleci in vacanta cu mincare de la metro...vacantza inseamna sa fii servit
edbica2000
Jul 30 2006, 12:36
QUOTE(gogutza @ Jul 29 2006, 16:49)

romanii se duc la paralia katerinca sa manince la alimentara iaurt, salam ifantis ( 5 euro / 250 gr ), piinica ( 1 euro ) si dupa aia sa se laude la bloc ca vezi Doamne au fost in concediu in strainatate...toata grecia e o tzeapa, serviciile sint execrabile...paralia e o tziganie fara margini iar halkidiki e ca la tzara...vreti distractie si confort mergeti in turcia la marmaris, vreti servicii de lux mergeti in lara sau belek unde un hotel are capacitatea de cazare cit juma din grecia...sau aveti acasa tot luxul si pt vacanta vreti mizerie ? nu se numeste ca faci turism cind pleci in vacanta cu mincare de la metro...vacantza inseamna sa fii servit
Paralia Katerini este intr-adevar o destinatie pentru turisti cu posibilitati financiar reduse. Sa faci insa o comparatie intre Paralia Katerini, o statiune si o tara, Turcia, este prea mult; este ca si cum ai spune: toate masinile sunt la fel, ceea ce este departe de adevar. Mergeti in insule (Rhodos, Santorini, Creta, Lesbos, Corfu, etc) platiti numai pentru un singur loc peste 1.000 euro si atunci nu veti mai generaliza calitatea serviciilor. Asa cum in Romania este prezent turismul de masa asa si aici.Nu cred ca ati platit aceeasi suma pentru destinatia Turcia si Paralia Katerini si, normal nu beneficiati de aceleasi servicii.
QUOTE(gogutza @ Jul 29 2006, 18:49)

Nu stiu dc cred ca tu ai fost cel care se duce sa manance iaurt, de unde sti ca asa se procedeaza? it raspund tot eu, pt ca ai fost DOAR IN PARALIA si ai papat salam infantis (mai sti si cat costa). Am fost si eu si nu e deloc asa, multi de aici spun ca paralia este a doua mamaia; GRESIT; intradevar sunt multi romani acolo dar sa spui ca toata grecia e o teapa e o mare diferenta; poti spune ca firmele de turism din roamania dau tepe, asa da; du-te in Nei Pori, in Peloponez, du-te pe coasta de vest, Atena, (de chalkidiki nu ma pot exprima ca nu am fost dar sunt sigur ca sunt peisaje superbe acolo, din ce am vazut in poze), ce sa mai vorbim de Creta. Asa ca da-ti cu parerea doar despre hotelul, taverna si locul de pe plaja unde ai stat nu si de restul. PUNCT
moonchild11
Aug 1 2006, 13:22
Gogutza, ca Paralia Katerini e o statiune mai ieftina pt cei cu bani mai putini, am inteles si am zis OK, deci e buna pt mine, n-am pretentii de lux cind n-am bani sa-l platesc. Dar nu e cazul sa te arunci la speculatii privind motivatiile alegerii - merg nu ca sa 'ma laud la bloc' ca am fost in strainatate, ci ca sa vad ceva din Grecia inainte de 50 de ani, cind poate o sa-mi permit mai de lux, da' n-o sa mai am energia. Iar in Turcia am fost deja, mai demult, asa ca... informatiile chiar cu tenta viziunii personale sunt binevenite, dar de 'aprecieri' la adresa noastra a celor care mergem totusi acolo, ne puteam lipsi
andreea83
Aug 2 2006, 11:55
QUOTE(klaudiu71 @ Jul 27 2006, 12:44)

Salutare la toata lumea !Merg pentru prima data in Grecia la Paralia Katerini , hotel Porto Queen cu autocar , plecare pe 21 august. As vrea sa stiu si eu de la cineva care a fost recent acolo daca e ok , cat costa sa inchiriezi ATV sau scuter.
As mai vrea sa imi spuneti , cei care ati fost daca singur , imi ajung 800 Euro cu care sa ies din tara.
Multumesc.
Salutare!Eu am fost anul trecut in Paralia la hotel Porto Queen.Ce pot sa-ti spun....e SUPER.Hotelul e mic dar cochet.Camerele sunt dotate cu AC,televizor cu satelit,frigider,grup sanitar propriu.E foarte confortabil.Curatenia se face zilnic si spre marea mea surprindere nu mi-a lipsit nici macar un cent.Cat priveste localizarea lui...se afla cam la 300 m de centrul statiunii (deci ai liniste) si la 150-200 m de plaja.Cu ATV nu te pot ajuta,dar pot sa iti spun ca preturile sunt sub nivelul marii.Daca iti ajung 600 euro?Depinde ce vrei....eu cu prietenul meu am cheltuit 800 euro in 7 zile in conditiile in care ne-am cumparat o groaza de lucruri pa care le-am adus acasa (gen aparatura electrocasnica,haine,incaltaminte -aproximativ 200 euro).Pe mancare am cheltuit plus minus 150 euro (mancam la restaurant de 2 ori/zi,mic dejun la hotel).Restul banilor i-am stricat pe distractii,excursii...etc.
Asa ca....stai linistit ca ai facut o alegere super!!!!!!!!!!!Distractie faina!!!!!!!!!!!!!
andreea83
Aug 2 2006, 12:11
QUOTE(andreea83 @ Aug 2 2006, 12:55)

Salutare!Eu am fost anul trecut in Paralia la hotel Porto Queen.Ce pot sa-ti spun....e SUPER.Hotelul e mic dar cochet.Camerele sunt dotate cu AC,televizor cu satelit,frigider,grup sanitar propriu.E foarte confortabil.Curatenia se face zilnic si spre marea mea surprindere nu mi-a lipsit nici macar un cent.Cat priveste localizarea lui...se afla cam la 300 m de centrul statiunii (deci ai liniste) si la 150-200 m de plaja.Cu ATV nu te pot ajuta,dar pot sa iti spun ca preturile sunt sub nivelul marii.Daca iti ajung 600 euro?Depinde ce vrei....eu cu prietenul meu am cheltuit 800 euro in 7 zile in conditiile in care ne-am cumparat o groaza de lucruri pa care le-am adus acasa (gen aparatura electrocasnica,haine,incaltaminte -aproximativ 200 euro).Pe mancare am cheltuit plus minus 150 euro (mancam la restaurant de 2 ori/zi,mic dejun la hotel).Restul banilor i-am stricat pe distractii,excursii...etc.
Asa ca....stai linistit ca ai facut o alegere super!!!!!!!!!!!Distractie faina!!!!!!!!!!!!!
Scuze vroiam sa spun ca am cheltuit 600 euro.
andreea83
Aug 2 2006, 12:35
Salutare tuturor.Am si eu o intrebare.Vreau sa merg in Paralia Katerini in 17 august dar nu am mai gasit locuri la nici o agentie.Merg pe cont propriu.Stie cineva daca o sa gasesc camera de inchiriat la fata locului?
Multumesc.
klaudiu71
Aug 2 2006, 14:55
QUOTE(andreea83 @ Aug 2 2006, 13:11)

Scuze vroiam sa spun ca am cheltuit 600 euro.
Multumesc mult ! Uite o persoana care chiar m-a ajutat !
danutz_kia
Aug 2 2006, 15:28
QUOTE(andreea111 @ Aug 18 2005, 20:13)

A fost cineva in Paralia?
plec in septembrie si as dori cateva informatii despre costuri,locuri de vizitat etc.
Drumul cu autocarul cum e?Este chiar asa de periculos prin Bulgaria?
da ,
am fost 18.07-25.07 , e misto , ia cam 500E de persoana , sa nu plangi pe la vitrine .
sa o luam in ordine
drumul cu autocarul e lung si naspa , bulgarii nu sunt periculosi , sunt tare nesimtiti , in afara de duty free nu ai ce cauta la ei , vezi pe cel de Kulata - intrarea in Grecia. daca ai ajuns in Paralia casca ochii la cazare, nu iti place , in prima secunda faci galagie . am stat la studiouri - Marinaio . SUPER, dar evita parterul .vezi camera 202 - vedere misto.
fa pa la haleala de la hotel , mananca la terase . recomand strunga si theo . prima e mai scumpa .
preturile sunt altfel decat la noi . cu 50E in supermarket faci plinul pt 4-5 zile.
mai vorbim
pa
andreea83
Aug 2 2006, 17:29
QUOTE(klaudiu71 @ Aug 2 2006, 15:55)

Multumesc mult ! Uite o persoana care chiar m-a ajutat !
Cu multa placere.Cred ca o sa fi placut impresionat.Ce e nasol,daca mergi cu autocarul,e faptul ca trebuie sa stai in fata hotelului pana la ora 14 cand incep cazarile.De ce?Pentru ca asa stiu agentiile de turism din Romania sa-si respecte clientii...spre deosebire de greci care sunt extrem de ospitalieri si serviabili.A.....am uitat sa-ti spun ...la Porto Queen nu are nimeni treaba cu tine daca vrei sa-ti invinti prieteni in camera (prieteni care nu sunt cazati in acelasi hotel cu tine).
Astept sa-mi impartasesti impresiile la intorcere.
bogdan_l
Aug 3 2006, 13:45
In 4 septembrie plecam spre Paralia 15 oameni din Oradea cu 4 masini. Ne cazam in Giurgiu si a doua zi dimineata plecam spre Paralia. Cine mai vine cu masina e binevenit in coloana.
Cine stie detalii referitoare la conditiile meteo din septembrie de acolo. Apa marii e calda sau rece? Presupun ca e ceva mai cald ca la noi, dar as vrea sa aud asta de la cineva care a mai fost in septembrie.
Concediu placut tuturor! (care nu l-au facut inca)
bogdan_l
Aug 3 2006, 14:03
Am vazut in una din pozele de mai sus, ale Brandusei, plaja... Pare cam aglomerata... umbrele si sezlonguri...Nu prea se vad oameni. Asa-i tot timpul?
voodooeye_69
Aug 3 2006, 15:12
Ieri m-am intors din Paralia Katerini. Nu pot sa zic ca am fost impresionat pozitiv, aglomeratie infernala, noaptea e greu sa dormi fara AC din cauza zgomotului. E ceva gen Costinesti, curatenia nu e punctul forte al statiunii iar multe din hoteluri au probleme (apa calda, igrasie etc). Ma asteptam la mai mult, eu am mers pentru odihna dar nu a fost sa fie. Am facut excursii la Meteora si Skiathos. Pe insula incepe sa semene cu Grecia prezentata in pliante la agentiile de turism dar preturile se dubleaza. Plaja Kokunaries de pe Skiathos este superba, nisip auriu, apa cristalina, liniste, in general acolo vin nordici care se respecta. In Katerinii e o ciorba balcanica in care predomina romini, polonezi si unguri.
Preturile..la taverne: piept de pui la gratar 4Euro, cartofi prajiti 2 Euro, bere Amstel 2 Euro
In alimentari piinea e scumpa 2.2 Euro o piine feliata, 1 Euro berea Amstel
Au si ei berea lor dar e naspa.
1,5 l Coca cola = 1.5 Euro
Plaja e foarte ingusta cam 6-7 m pe totata lungimea statiuni doar inspre capete se lateste in plus dupa ora 18 nu se mai face plaja deoarece cladirile tin umbra.
Se maninca bine la Theo pe plaja, tipul e serviabil si la Smal Amsterdam (La Anna) cum stiu romanii dar aici trebuie sa stai de multe ori la coada si sa nu te deranjeze comportamentul patroanei care e tare rea de gura si daca nu e beata sigur fumeaza marijuana. In schimb mincarea e buna multa si ieftina.
Personal nu o sa mai merg in Katerini voi incerca partea sudica a Greciei sau zona insulara (Santorini, Rhodos, Corfu etc)
ATV urile costa 35 Euro/24 h
Masina habar nu am dar la agentia Sirious Travel se inchiriaza Smarturi.
salutare la toata lumea
vreau sa plec in grecia in keterini
cine stie cat costa drumul cu masina
ma refer la benzina si toate taxele?
ce taxe sunt pe parcursul drumului pana in katerini??
( taxa de vama de pod la giurgiu, de autostrada de decontami9nare si de spaga in bulgaria)
merci
astept cat se poate de repede informatii de la toata lumea de pe forum
help me
dungatu
Aug 5 2006, 10:09
QUOTE(cudia @ Aug 3 2006, 20:51)

salutare la toata lumea
( taxa de vama de pod la giurgiu, de autostrada de decontami9nare si de spaga in bulgaria)
merci
help me
250E de masina...am inclus tot...carte verde, spagi, taxe vami, benzina....bineinteles este pentru dus-intors strict.
drum bun
QUOTE(cudia @ Aug 3 2006, 20:51)

salutare la toata lumea
merci
help me
Buna!
Cam astea sunt costurile de transport:
-carte verde~ 60 euro-depinde de masina si cat stai
-taxe Giurgiu 45+62+42 RON
-taxe Ruse: 10+ 4 euro
-taxa eco BG- 4 euro
-taxa drum BG - 4 EURO
-taxa tranzit-10 euro
-taxa pod 4euro
-benzina/motorina pt 1600 km (Bucuresti-Paralia) depinde de masina; cam 125 euro
La greci nu platesti nimic pana la Paralia.
Poti pune ceva deoparte in "buzunarelul pt drum" pt amenzi BG dar nu e musai sa se-ntample. Cam 5 euro de oprire; eu la 3 drumuri nu am dat decat o data.Altii au dat de cate 2-3 ori/drum..cum ai noroc.
Tot in buzunarel pune ceva leva, ca la astia nu te poti duce la wc fara sa platesti iar restul la euro, nici vorba sa vezi.
Drum bun!
Salut,
Vad ca sunt multi dintre noi care intreaba de Paralia Katerini, insa sunt destul de putine recomandari.Cei care ati fost, ati putea sa imi spuneti si mie vreo agentie sau hotel cu care ati fost si de care sunteti mutumiti? Asta fiindca e prima oara pentru mine cand voi face un sejur intr-o tara straina.
Mersi.
Hotel Zephyros, 3 stele, camera spre mare, e la 10 metri de malul marii, mic dejun tip suedez - consistent, curat ... Uite o recomandare! Din pacate despre agentie nimic bun!
shakira
Aug 7 2006, 15:07
Eu nu mai intaleg nimic mai oameni buni...pai sunt 100 de pareri legate de paralia katerini...unii spun ca e super misto iar altii ca e oribil ...pai hotarati-va odata ca vreau sa stiu adevarul.Eu plec in septembrie si din punctul meu de vedere ce am vazut in poze nu compari cu plaja de la mamaia sau alta statiune...in primul rand e curat...mai ales plaja ..la noi te impiedici de sticle ,mucuri de tigari,coji de banane si alte surprize.
..am observat ca mancarea este mai ieftina...pai cine mananca la mamaia cu 4 sau 6 euro o portie sanatoasa de mancare si desert????hai sa fim seriosi...cazarea la hotel e pomana fratilor...si la rude daca stai dai mai mult..hai sa lasam fitele ...
Eu zic ca e mai bine sa te documentezi inainte sa pleci undeva si mai ales cand dai banul din buzunar si sa comentezi dupa...daca platesti putin pe sejur nu astepta sa te primeasca la hotel cu ghirlande de flori si sa manaci la micul dejun fructe de mare...
shakira
Aug 8 2006, 13:17
QUOTE(UN PRIETEN @ Mar 2 2006, 01:01)

se merita o excursie de 10 zille in paralia-katerini (28 aprilie-7 mai),pret 39 euro si 1 milion?pretul include 7 nopti cazare la hotel alexandros(ati auzit de el?),transportul cu autocarul si insotitor de grup.Hotelul arata bine in poze,e construit in 2002,are baie,pat dublu,televizor,frigider,bucatarie proprie in fiecare camera,complet utilata,balcon.Voi ce ziceti?multumesc.
Eu zic ca e pomana...prin ce firma ai obtinut oferta???
shakira
Aug 8 2006, 13:44
QUOTE(depashitu @ Jul 13 2006, 14:28)

Cine a fost la Hotel Philippos si cum i s-a parut?
Si eu vreau sa aflu acelasi lucru...ce zici mergem impreuna sa vedem cum este??
Cateva fotografii pentru cei care au de gand sa ajunga in paralia, iar de acolo prin prejurul statiunii:
http://www.iturism.ro/vezifoto.php?album=s...ciei&id=369
Salut!
Este pentru prima oara cand intru pe forum, dar am citit tot ce s-a scris pina acum si mi s-a parut foarte interesant. Noi suntem patru persoane care plecam in Grecia la sfarsitul lui august. Este prima iesire si de aceea poate, destinatia noastra nu este spectaculoasa: Paralia. Am vazut ca parerile sunt impartite, totusi noi suntem optimisti. Eu am doua colege care au fost una anul trecut si cealalta anul acesta in iulie in aceeasi localitate si au fost multumite. As avea si eu cateva intrebari pentru cei care s-au plimbat mai mult ca noi. Se pot inchiria masini in Paralia pentru o zi sau mai multe? De unde exact? Unde este mai bine sa ne inscriem pt excursii ca sa nu ne pacalim? (Am inteles de pe forum ca poti sa faci aceeasi excursie la preturi diferite. Ghizii romani cer mai mult decat agentiile grecesti?) Multumesc
maxulet
Aug 9 2006, 10:13
QUOTE(gogutza @ Jul 29 2006, 18:49)

ce nume predestinat GOGUTA
cred ca tu faci baie de fapt in balta din comuna Pantelimon si cumperi iaurt si salam mai spargi si o ceapa, iar seara bronzat si balacit ajungi acasa si spui ca ai fost in PARALIA; nu toata lumea are banii tai ca sa mearga in turcia, nu toata lumea are placeri nebune sa fie agata pe strada de cate un turc hai neamule sa-ti dau o blana sau un suvenir dar mai ales cred ca sunt foarte multi romani care s-au saturat de influenta turcilor asupra noastra si cred ca isi doresc o tara mult mai civilizata GRECIA, de exemplu. In Paralia e mult mai bine decat la Mamaia, baietasule, pt ca serviciile sunt super, cazarea e super ok, dar trebuie sa recunosc ceva: romanii o strica pe ici pe colo pt ca asculta manele in camerele de hotel, fac intreceri noapte cu atv-urile pe care nici nu visau sa le conduca, fac mizerie pe plaja si multe altele...... si nu vreau sa supar pe nimeni dar trebuie sa o spun: acolo unde sunt multi romani totul se duce de rapa; ex. cel mai clar: ROMANIA
iti doresc baie placuta in pantelimon sau unde vrei tu si te rog frumos du-te invartindu-te in Turcia si lasa-ne pe noi astia mai saraci sa mergem in Grecia linistiti, GOGUTA
PS pofta buna, si mai cred ceva despre tine: nici macar nu ai cumparat tu salam si iaurt din Paralia pt ca aveai slanina si ceapa cu tine din Romania!
abancor
Aug 9 2006, 10:32
QUOTE(shakira @ Aug 7 2006, 16:07)

Eu nu mai intaleg nimic mai oameni buni...pai sunt 100 de pareri legate de paralia katerini...unii spun ca e super misto iar altii ca e oribil ...pai hotarati-va odata ca vreau sa stiu adevarul.Eu plec in septembrie si din punctul meu de vedere ce am vazut in poze nu compari cu plaja de la mamaia sau alta statiune...in primul rand e curat...mai ales plaja ..la noi te impiedici de sticle ,mucuri de tigari,coji de banane si alte surprize.

..am observat ca mancarea este mai ieftina...pai cine mananca la mamaia cu 4 sau 6 euro o portie sanatoasa de mancare si desert????hai sa fim seriosi...cazarea la hotel e pomana fratilor...si la rude daca stai dai mai mult..hai sa lasam fitele ...
Eu zic ca e mai bine sa te documentezi inainte sa pleci undeva si mai ales cand dai banul din buzunar si sa comentezi dupa...daca platesti putin pe sejur nu astepta sa te primeasca la hotel cu ghirlande de flori si sa manaci la micul dejun fructe de mare...
Chestie de gusturi, de pilda eu nu m-as duce in Katerini nici platit. Dupa mine nu e nimic atragator acolo. Altora le place. Nu poti sa gasesti o singura parere la 100 de oameni.
Mincarea 4 euro portie babana si desert nu e posibil, decit daca excluzi mincarea pe strada, un suvlaki si un pachet de biscuiti. Dar sa mergi in concediu si sa faci foamea, numai ca sa mergi in Katerini mi se pare gresit.
Daca cazarea e chiar pomana ai sanse sa nimeresti un hotel care sa nu-ti placa.
Oricum, comparatia cu Mamaia e gresita. Mamaia e cea mai scumpa statiune la noi, Paralia Katerini e printre cele mai ieftine la ei.
maxulet
Aug 9 2006, 10:42
QUOTE(abancor @ Aug 9 2006, 11:32)

Chestie de gusturi, de pilda eu nu m-as duce in Katerini nici platit. Dupa mine nu e nimic atragator acolo. Altora le place. Nu poti sa gasesti o singura parere la 100 de oameni.
Mincarea 4 euro portie babana si desert nu e posibil, decit daca excluzi mincarea pe strada, un suvlaki si un pachet de biscuiti. Dar sa mergi in concediu si sa faci foamea, numai ca sa mergi in Katerini mi se pare gresit.
Oricum, comparatia cu Mamaia e gresita. Mamaia e cea mai scumpa statiune la noi, Paralia Katerini e printre cele mai ieftine la ei.
chiar daca e cea mai ieftina din Grecia, este mult, mult peste Mamaia(care dupa parerea mea este o mizerie)
nu va speriati mergeti acolo este foarte bine
nu am fost acum trei ani acolo, m-am intors pe 5 august 2006 si merita
depashitu
Aug 9 2006, 10:51
QUOTE(shakira @ Aug 8 2006, 14:44)

Si eu vreau sa aflu acelasi lucru...ce zici mergem impreuna sa vedem cum este??

Crezi ca o sa ne placa acolo? Merita incercat, nu, Sforaila?
Ce zici de hotel Phillipos? Mi se pare cel mai romantic loc. Tu ce zici?
abancor
Aug 9 2006, 10:57
QUOTE(maxulet @ Aug 9 2006, 11:42)

chiar daca e cea mai ieftina din Grecia, este mult, mult peste Mamaia(care dupa parerea mea este o mizerie)
Era vorba de comparatia preturilor. In rest... pe lista cu locuri unde nu doresc sa imi petrec vacantele se afla si Mamaia, alaturi de Paralia Katerini.
depashitu
Aug 9 2006, 11:02
QUOTE(maxulet @ Aug 9 2006, 11:42)

nu va speriati mergeti acolo este foarte bine
nu am fost acum trei ani acolo, m-am intors pe 5 august 2006 si merita
Cineva spunea ca agentiile de turism romanesti au preturile cele mai mari, asa e? Sau cand se scumpesc, se scumpesc la toti. De ex., Skyatos e ba 35, ba 40 euro. Nu ar fi mai bine sa-mi gasesc singur agentia cu care sa fac excursiile, daca se ofera acelasi lucru diferind doar pretul.
Ai fost in "Croaziera Piratilor"?
maxulet
Aug 9 2006, 11:38
QUOTE(depashitu @ Aug 9 2006, 12:02)

Cineva spunea ca agentiile de turism romanesti au preturile cele mai mari, asa e? Sau cand se scumpesc, se scumpesc la toti. De ex., Skyatos e ba 35, ba 40 euro. Nu ar fi mai bine sa-mi gasesc singur agentia cu care sa fac excursiile, daca se ofera acelasi lucru diferind doar pretul.
Ai fost in "Croaziera Piratilor"?
toate excursiile sunt foarte scumpe prin agentiile rom cel mai bine este, daca mergi cu masina personala, sa le faci pe cont propriu; de exemplu:
Olimp- din Paralia sunt 70 km dus intors si ne cereau 20 euro de persoana
Meteora - 370 km dus intors si ne cereau 40 euro de persoana
Salonic - nu stiu exact km dar putin, ca timp cca 30 min pe autostrada max 120 km / h- cereau 20 euro de persoana
Dar marele avantaj este ca faci ce vrei tu, pleci cand vrei, etc....
shakira
Aug 9 2006, 12:25
QUOTE(depashitu @ Aug 9 2006, 10:51)

Crezi ca o sa ne placa acolo? Merita incercat, nu, Sforaila?
Ce zici de hotel Phillipos? Mi se pare cel mai romantic loc. Tu ce zici?
In compania ta sigur o sa-mi placa Somnorila...abia astept sa ne plimbam pe malul marii dimineata ...sa vedem rasaritul de soare din balconul hotelului...sa ne alergam pe malul marii si sa savuram fiecare moment...sa dansez cu tine pe muzica greceasca si sa ne privim in ochi....
depashitu
Aug 9 2006, 12:37
A fost cineva in "jeep Safari"?
shakira
Aug 9 2006, 13:08
QUOTE(RoVal1972 @ Aug 22 2005, 11:53)

"Sunt atatea locuri frumoase acolo..." Ma refeream la Grecia

nu la Paralia.
VM

Ce anume nu ti-a placut in Paralia?????
jeep safari e o kestie unde unii dau 50 eur ca sa se urce intr-un jeep deschis (fara laterale) ca sa le fie zdruncinati rinichii pe niste coclauri cu hirtoape, bolovani si buturugi, intru placerea de a vedea in departare case de tara, paduri umbroase, de a face un piknikmik la o crisma din marginea drumului si de a trage pe nari mireasma de pamint mocirlit si gaze de esapament.
shakira
Aug 9 2006, 13:38
QUOTE(abancor @ Aug 9 2006, 10:32)

Ma asteptam ca si tu ai o parere f proasta despre Katerini....cu siguranta nu stii ce inseamna locuri frumoase si pline de romantism ...sa intaleg ca-ti place sa te bronzezi pe malul lacului cernica unde te pisca tintarii si manaci seminte daca nu ai bani de mici si bere...asa sunt unii romani....carcotasi...mereu nemultumiti ...
Daca vreau sa mananc bine nu trebuie sa ma duc in grecia ca sa mananc suvlaki si alte minuni...gasesc si in romania...eu ma duc sa ma distrez si sa mai schimb clima ...eu cred ca este cel mai romantic loc unde sa-ti petreci concediu ... iti repet daca vrei sa stai la hotel de trei stele cu 79 E si sa ai pretentii atunci ramai mai bine in romania ...sa te vad la banii astia cine te tine 7 zile la hotel si cu mic dejun asigurat....SI INCA CEVA ;mamaia este statiunea tiganilor si a prostituatelor...da ai drepatate ca e cea mai scumpa dar nu este cea mai frumoasa...mai cauta ...hai ca o sa-ti povestesc cand ma intorc din grecia cat de multumita sau nu am fost...
depashitu
Aug 9 2006, 14:35
QUOTE(shakira @ Aug 9 2006, 14:38)

Ma asteptam ca si tu ai o parere f proasta despre Katerini....cu siguranta nu stii ce inseamna locuri frumoase si pline de romantism ...sa intaleg ca-ti place sa te bronzezi pe malul lacului cernica unde te pisca tintarii si manaci seminte daca nu ai bani de mici si bere...asa sunt unii romani....carcotasi...mereu nemultumiti ...
Daca vreau sa mananc bine nu trebuie sa ma duc in grecia ca sa mananc suvlaki si alte minuni...gasesc si in romania...eu ma duc sa ma distrez si sa mai schimb clima ...eu cred ca este cel mai romantic loc unde sa-ti petreci concediu ... iti repet daca vrei sa stai la hotel de trei stele cu 79 E si sa ai pretentii atunci ramai mai bine in romania ...sa te vad la banii astia cine te tine 7 zile la hotel si cu mic dejun asigurat....SI INCA CEVA ;mamaia este statiunea tiganilor si a prostituatelor...da ai drepatate ca e cea mai scumpa dar nu este cea mai frumoasa...mai cauta ...hai ca o sa-ti povestesc cand ma intorc din grecia cat de multumita sau nu am fost...

Ce esti asa nervoasa? Si-a spus si omul punctul de vedere.
Apropos, tie ti-a placut in Paralia?
abancor
Aug 9 2006, 14:45
Ai reusit un post absolut penibil, si nu ma feresc sa o spun. Din 3 fraze pe care ti le-am scris ca raspuns la intrebarile tale ai reusit sa ma descifrezi.
[quote]Ma asteptam ca si tu ai o parere f proasta despre Katerini....[/quote]
De unde?
[quote] cu siguranta nu stii ce inseamna locuri frumoase si pline de romantism ...sa intaleg ca-ti place sa te bronzezi pe malul lacului cernica unde te pisca tintarii si manaci seminte daca nu ai bani de mici si bere...asa sunt unii romani....carcotasi...mereu nemultumiti ... [/quote]
Deja te-ai pornit... de unde tragi aceste concluzii? Mai lipsea sa aduci aminte ca de aia nu intram noi in UE.
[quote]Daca vreau sa mananc bine nu trebuie sa ma duc in grecia ca sa mananc suvlaki si alte minuni...gasesc si in romania...eu ma duc sa ma distrez si sa mai schimb clima... [/quote]
Pentru foarte multi a vedea alt tarim inseamna si a gusta din mincarea locului, din berea locului, a cunoaste oameni... dar nu e obligatoriu. Poti merge undeva numai pentru distractie. Dar de la tine rezulta: 1) ca te incadrezi atunci exact in ce a zis gogutza, care am vazut ca nu prea a placut multora: "romanii se duc la paralia katerinca sa manince la alimentara iaurt, salam ifantis ( 5 euro / 250 gr ), piinica ( 1 euro ) si dupa aia sa se laude la bloc ca vezi Doamne au fost in concediu in strainatate..." si 2) ca iar ai dat-o in bara, ca la nivelul ala maninci fara probleme si in Romania. Un suberek e 1 leu, cu 2 euro maninci 6 suberek si un iaurt, mai ieftin ca la greci pe strada. Ori compari mere cu mere, ori mai bine te abtii. Mai bine nu bagai pretul printre motivele alegerii.
[quote]eu cred ca este cel mai romantic loc unde sa-ti petreci concediul [/quote]
Fiecare cu parerea lui, dar chiar si in desertica Grecie gasesti sute de alte locuri mai romantice. Asta e problema, Paralia e o statiune de mina a doua in Grecia, deci nu e anormal ca unora dintre noi nu le place (reamintesc ca am inceput de la intrebarea ta ca de ce avem pareri diferite).
[quote]iti repet daca vrei sa stai la hotel de trei stele cu 79 E si sa ai pretentii atunci ramai mai bine in romania[/quote]
N-am vazut unde ai zis prima oara... atunci repet si eu: 3 stele nu e vreun standard inalt. Suntem noi romanii innebuniti dupa lux si "conditii" si avem impresia ca la 3 stele stau boierii, dar in alte tari 4 stele asigura intr-adevar "conditii".
[quote]mai cauta[/quote]
Din cite scrii si dupa cit de entuziasmata esti de o statiune pe care nu ai vazut-o trag concluzia ca tu trebuie sa mai cauti. Eu cam stiu cum sunt hotelurile in multe parti ale lumii.
[quote]hai ca o sa-ti povestesc cand ma intorc din grecia cat de multumita sau nu am fost... [/quote]
Asta trebuia sa fie prima si ultima fraza din mesajul tau. Pina nu vezi nu ai ce sa vorbesti.
Scuze pentru multele citate, dar nu mi s-a mai intimplat, pe cite forumuri am fost, sa-mi sara cineva gratuit la beregata.
Cred ca ai trai mai linistit daca ti-ai vedea de ale tale, neincercind sa schimbi gusturile altora sau sa le impui pe ale tale in mod gratuit. Sunt uluit de ce vad, cum majoritatea romanilor isi iau in brate ideile si sunt gata sa muste si sa zgiriie pentru ele, de parca ar fi copilul lor. Am intilnit si pe subiectul cu Metro (oameni care abia asteapta sa dea Metro faliment ca Cora are preturi mai bune), acum aici, de parca n-am avea alte preocupari decit sa fim fanii unui magazin sau statiuni. Microbistii inapoiati vad negru la vederea culorilor clubului advers, dar alea sunt cazuri limitate. Dar acum vad ca lumea seinflameaza pentru o statiune.
Moarte Bailor Herculane! La Amara stai cu 100 lei 5 nopti cu chiuveta in camera, la herculane de banii astia nu prinzi nici 1 stea.
Fan Amara!
QUOTE(abancor @ Aug 9 2006, 15:45)

Fan Amara!
bravoooooooooooooooooooooooooooooooo
voodooeye_69
Aug 9 2006, 17:46
Deci ma repet. Paralia Katerini nu este nici pe departe romantica, pitoreasca, etc dor daca pentru voi astea inseamna zgomot de ATV uri, multi romani care asa cum ne este obiceiul strica tot ce e bun la altii.
Totusi de mincat la o taverna maninci cu 5 Euro/persoana. Fructele de mare sau pestele sunt ceva mai scumpe dar nu depasesc 8 Euro/pers.
Nu stiu cum e in localurile de lux (pe care eu nu prea le-am gasit si frecventat)
Mie mi-a placut pe Skiathos, in general insulele ofera mai mult. Ca o comparatie mie Paralia Katerini mi s-a parut un fel de Costinesti mai mare si mai zgomotos.
Aici puteti citi impresiile mele despre Katerinii si vedea citeva poze. Scuzati erorile gramaticale dar e scris cum si cind s-a putut.
ioana_me2
Aug 9 2006, 20:11
Buna! Peste cateva zile voi pleca si eu in Paralia Katerini, la hotelul Akti Muson. As vrea sa-i intrb pe cei care au mai fost cazati aici cum sunt serviciile si cum este, in general, hotelul. Este periculos drumul prin Bulgaria? multumesc!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.