Germania, piata auto scumpa?

mayday147

Conform acestui articol se pare ca piata auto din Germania este una dintre cele mai scumpe. A incercat cineva sa aduca masini si din alta parte, cum ar fi Grecia, Olanda, Belgia? Cam care ar fi diferenta de pret? De asemenea , taxele vamale difera cu ceva?
Mi_
Relax, articolul vorbeste despre pretul la masinile noi, nu la second-handuri.

Plus ca fata de pretul de catalog, se dau reduceri serioase, dar asta uita sa zica articolul.

mayday147
Pai am banuit ca daca pretul la masinile noi este mai mic, atunci implica si pretul mai scazut la SH.

Pe de alta parte , merita sa aduci masini lovite? pt ca pretul lor este considerabil mai mic, iar costul reparatiilor la noi in tara nu este atat de mare, precum in alte tari din europa (banuiesc).
gtk
sa vedeti voi diferentele de preturi dintre piata americana si cea europeana la masinile germane... acolo diferente...

pe de alta parte, de multe ori se justifica diferentele prin echipari de baza total diferite pt. piete diferite... cele pt. piata germana de obicei au echipari mult mai bune chiar de la medelele de baza...

masini lovite? posibil sa fie avantajos, dar trebuie sa stii preturile la componente, service, si sa faci o multime de calcule...
Ionut275
@ qtk:
Nu este adevarat.Masinile germane facute pt export sint mai bine echipate si mai ieftine decat cele ce se vand in Germania.
Eu traiesc in Germania si stiu despre ce vorbesc.
Am deja a treia masina SH reimportata.
Sant diferente de 3000-4000 € fata de cele cumparate din Germania.
mayday147
Importata de unde?
Cristist50
Din State (glumesc desigur), din tarile vecine de unde crezi ca poate fi luata .... Olanda, Belgia, etc.
Si eu stiu ca Hyundai-ul nu aduce in Europa modele la fel de dotate ca cele din US. Oare de ce?

Ionut275
@ mayday147

Sint in Germania Autohausuri care aduc masini din Franta sau Spania,
VW, Opel sau Ford, 1/2 ani veche si cu 8000 - 15000 Km.
mayday147
Pai nu e mai scump sa cumperi de la Autohaus-uri?
Ionut275

@mayday147
Daca iei in considerare ca trebuie sa merg in fiecare zi la lucru, ca nu am timp sa caut masina prin Franta sau Spania, daca socotesti cheltuielile de drum pana acolo,
si citeva zile pe care trebuie sa le pierzi nu e scump.
In afara de asta masinile sunt ca si noi, 1/2 an si <15000 km.
Dealerul iti cumpara masina ta veche si o scade din pretul celei pe care o cumperi.
Iti inscrie masina in circulatie , primesti 2ani garantie, si prima inspectie gratuit(numai timpul de lucru, uleiul si filtrele trebuie sa le platesti).
autotop
Masinile reimportate in Germania sint aduse din Danemarka, Finlanda unde din cauza Impozitului mare de cel putin 25% pretul net al masinilor este mult mai mic decit aici in Germania. Totul renteaza numai daca cumperi masina noua ceea ce fac dealerii de aici; SH nu mai renteaza pt. ei asa ca tara cea mai ieftina pt. masini noi in Europa este Danemarka.Tabelul tuturor tarilor CE va sta la dipozitie cu o multime de tipuri de masini noi.
mihaelah
Am un prieten care si-a lovit masina destul de nasol in Germania si vrea sa o repare in Ro ca e mult mai ieftin. Nu stie insa cum poate sa o transporte.

Si in plus nu prea cunosc in tara unde ar putea sa o repare calumea. Ma ajuta si pe mine cineva cu niste informatii?
Mihai Mihaela
cum se poate inchiria o masina in munchen...ca aia nu accepta decat credit card???
Mihai Mihaela
stie cineva????
autotop
act de identitate, carnet de conducere, poti da si cash nu trebuie sa ai card. atentie depinde si unde vrei sa circuli , pt. romania multe firme au restrictii si nuti dau voie sa mergi in ro.
alinsteaua
Am o intrebare de ce doar din Germania ?? am vazut masini superieftine si in Italia si Spania !!! Care e treaba de ce nu se aduc si de acolo sunt taxele de vanzare mari sau ce???
cryo
@autotop: nu am intalnit firma de inchiriere auto (Hertz, Avis etc) care sa iti dea masina daca nu ai credit card. Motivul? simplu... au nevoie de o garantie. Au nevoie de un loc de unde sa suga banii in caz de ceva.

Ma duc cu un act de identitate fals, dau cash pentru perioada inchirierii, si ma duc si dezmembrez masina... prinde orbul, scoate-i ochii. Cu credit cardul e altceva... se fac mult mai multe verificari.
autotop
QUOTE(cryo @ Oct 13 2005, 12:22) *
@autotop: nu am intalnit firma de inchiriere auto (Hertz, Avis etc) care sa iti dea masina daca nu ai credit card. Motivul? simplu... au nevoie de o garantie. Au nevoie de un loc de unde sa suga banii in caz de ceva.

Ma duc cu un act de identitate fals, dau cash pentru perioada inchirierii, si ma duc si dezmembrez masina... prinde orbul, scoate-i ochii. Cu credit cardul e altceva... se fac mult mai multe verificari.

depinde si ce limita ai pe credit card . poate ai doar 1000 € si atunci? deci eu am inchiriat de citeva ori si nu mia trebuit decit actul de identitate , carnetul de sofer si cash.
o multime de oameni nu ai aici in germania credit card mai ales cei in virsta care insa mai conduc. nu stiu care e diferenta daca prezinti un act de identitate strain???
H725
In canada si usa fara credit card nu poti sa stai la un hotel decent si nici sa inchiriezi o masina. E singura garantie ca acea persoana e serioasa. Daca face pagube, i se pun pe cc si plateste toata viata...

In 1996 am cumparat din germania un ford 1.6D, 8 ani, cu 4,300 DM, pret bun la acea vreme, dintr-un sat. Dupa aceea m-am uitat la alte autohaus-uri si nu am gasit ceva diesel la asa un pret.

In 1998 am cumparat un passat 1.9TD de 6 ani din Olanda, cu 10,000DM, masina care circulase in germania (avea carte identitate nemteasca). In germania (m-am uitat la un singur autohaus) aceeasi vechime, costa 12,000DM. Avantajul principal era ca o firma din bucuresti iti facea rost de viza si te transporta in olanda.

Incercind pe www.mobile.de am gasit de ex preturi bune la firmele care vind masini care au fost taxiuri, parca toate situate in jurul Hamburgului. Preturile sint mici nu (numai) pt ca au rulaj mare ci pt ca culoarea de taxi nu poate circula decit ca taxi si revopsirea nu merita. De ex. Passat TDI 130CP 2001 cu 6,500euro. Mercedes Vito CDI de prin 2001 cu 7000 euro.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.