Aragaze recomandari
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Neohori

QUOTE (adizbang_tv @ Nov 3 2007, 21:30) *
Astazi au cumparat parintii mei un aragaz, un no name smile.gif Eu acum am ajuns acasa si acum am vazut "minunatia"
Cuptorul nu se aprinde deloc, flacara ochiurilor variaza, daca flacara e data la minim se stinge de tot ... Am hotarat eu sa iau problema in maini, stiti cam cui ar trebuii sa ma adresez? Este vre-o sansa sa returnez aragazu` si parintii sa-si primeasca banii inapoi? (stiam ca exista o lege cum ca daca nu esti multumit de produs in X zile poti sa-l returnezi). Ce ma sfatuiti sa fac?

Mai intii citeste in datale tehnice ale aragazului daca nu cumva este dotat cu diuze de ardere pt. gaz butan ( cel da butelie) sau invers depinde pe ce il folosesti.
Daca nu se specifica in datele th. ar trebui sa fie o hirtiuta lipita pe el in spate.
numai bine
dragalasu
Salut pe toata lumea !
sper sa postez bine, dar am si eu o problema foarte grava, din punctul meu de vedere. Am un aragaz metalica F3, de vreo 6 ani, toul a mers foarte bine pana acum o saptamana cand s-a spart usa de sticla de la cuptor, nu stiu cum, cand am venit acasa am gasit-o sparta. De atunci caut ca nebunu sa gasesc usa sa o schimb , dar nu gasesc pe nicaieri. Stiti careva unde pot gasi asa ceva?, va rog mult!!! Multumesc anticipat pentru ajutor !

euuuuuu
Am si eu o problema...Aragazul meu, un Bosch pe gaz destul de simplut, a inceput sa scapere cam o data pe minut...fara ca cineva sa apese pe buton. La inceput frecventa era mult mai mica, am crezut ca ar fi vb de umezeala, etc...dar azi stateam in bucatarie si am constatat ca problema s-a agravat...vreo sugestie? Adica...a mai patit cineva acelasi lucru? Stiti care ar putea fi cauza?
plimbaretul
QUOTE (euuuuuu @ May 2 2008, 22:44) *
Am si eu o problema...Aragazul meu, un Bosch pe gaz destul de simplut, a inceput sa scapere cam o data pe minut...fara ca cineva sa apese pe buton. La inceput frecventa era mult mai mica, am crezut ca ar fi vb de umezeala, etc...dar azi stateam in bucatarie si am constatat ca problema s-a agravat...vreo sugestie? Adica...a mai patit cineva acelasi lucru? Stiti care ar putea fi cauza?

ai verificat daca ai butonul de aprindere blocat (apasat) ?.... stiu ca la orice aragaz, se face scanteie doar daca tii butonul de aprindere apasat. E posibil ca din cauza murdariei sau grasimii acumulate pe langa buton acesta sa nu aiba cursa completa si sa ramana cumva apasat. Eventual incearca sa scoti butonul sa cureti in jur si sa-l remontezi. Asigura-te si ca zona din jurul "tamburusului" de aprindere e curata ....
XENNA
QUOTE (euuuuuu @ May 2 2008, 22:44) *

Acelasi lucru il patesc si eu la un aragaz de Satu Mare cu aprindere, gill, rotisor etc, numai ca la mine se intampla doar cand fac ceva in cuptor.
euuuuuu
Butonul nu este blocat in mod sigur...iar sa-l scot...sincer nu am idee cum! sincer nu e genul de buton de care sa tragi pt a-l scoate...nici nu ai cum sa-l apuci (partea aflata la suprafata e de doar vreo 2 mm...). Multam oricum...
AdrianG
QUOTE (XENNA @ May 4 2008, 11:03) *
Acelasi lucru il patesc si eu la un aragaz de Satu Mare cu aprindere, gill, rotisor etc, numai ca la mine se intampla doar cand fac ceva in cuptor.

Incearca sa ridici capacul aragazului unde sunt arzatoarele (probabil e fixat doar in doua suruburi aflate in colturi) si ai acces la partea electrica unde poti verifica izolatia circuitului de aprindere (daca sus e OK verifica si la cuptor ridicand fundul acestuia) poate e doar un scurt ce poate fi rezolvat.

lenzexe
mi-am luat un GORENJE 146w ...la 900ron...cu de toate smile.gif ...inclusiv siguranta la stingerea flacarii - plita (asta cautam eu) , rotisor, grill...nu-ti ia ochii ca modelele de inox (pe la acelasi pret era un idesit, un zanusi) dar variantele pe inox si cu sistemul de siguranta erau de la 1200ron in sus

..revin dupa primul pui la rotisor smile.gif)
lenzexe
la prima impresie...sunt extrem de multumit....aprinderea se face pritr-un singur buton cum se zice (ca sunt aragaze cu aprindere la 2 butoane)..apesi pe el si apoi invarti tinand 2-3sec (cand am citit topicul ma "minunam" cand auzeam de zeci de secunde la indesit de exemplu)...am testat siguranta la flacara (am suflat stingand flacara su dupa maxim 5 sec s-a inchis automat gazul)

..prin urmare RECOMAND....merita banii si face "cum scrie la carte" (la carte zice ceva de 5 secunde la aprindere..cartea e comuna pt mai multe modele..si din alea cu aprindere la 2 butoane..lucrurile au mai evoluat...find varf din gama lui ...pana la 146w sunt inca vreo 5..mai ieftine si la pret bineinteles)..daca e ceva ce nu ma multumeste: CARTE TEHNICA INDIVIDUALA..DOAR PT ACEST MODEL..CARE NU ESTE tongue.gif

...cuptorul doar l-am testat putin...urmeaza operatiunea gatit ceva sa vedem cum se comporta...ceva la copt, iar apoi ceva la rotisor rolleyes.gif
lenzexe

QUOTE (lenzexe @ May 26 2008, 20:33) *
apesi pe el si apoi invarti tinand 2-3sec (cand am citit topicul ma "minunam" cand auzeam de zeci de secunde la indesit de exemplu)...

..de fapt trec 2 sec pana faci repriza..apesi butonul si il invarti spre stanga..si se aprinde pana ajungi la grafica cu flacara..ideea este sa ajungi la acea schema..ca daca invarti doar putin nu se aprinde smile.gif

..de fapt se aprinde "din prima", nefiind nevoie de asteptat secunde
cryyy2003
salut,am o problema destul de delicata,am un westwood(nici eu nu stiam de aceasta firma pana acum:)) merge ok,singura mare problema este ca are flacara la cuptor ffff mare si arde tot ce pui in cuptor,mi-a zapacit cateva cratitze.Intrebarea este daca se poate cumva regla debitul de gaz ce intra in cuptor,practic nu poti sa faci nimic in el decat daca nu cumva vrei sa faci ceva scrum.
plimbaretul
QUOTE (cryyy2003 @ Jul 23 2008, 13:17) *
salut,am o problema destul de delicata,am un westwood(nici eu nu stiam de aceasta firma pana acum:)) merge ok,singura mare problema este ca are flacara la cuptor ffff mare si arde tot ce pui in cuptor,mi-a zapacit cateva cratitze.Intrebarea este daca se poate cumva regla debitul de gaz ce intra in cuptor,practic nu poti sa faci nimic in el decat daca nu cumva vrei sa faci ceva scrum.

regulator de gaz la teava de alimentare ai pus ? de obicei toti producatorii de plite / masini pe gaz recomanda montarea unui asemenea dispozitiv pt a beneficia de garantie ....
CristiRapid
Salutare prieteni.Imi permit prin a-i raspunde lui cryyy2003 si tuturor celor care au primit recomandari pentru a-si instala regulator de presiune:Dupa parerea mea este un ban aruncat degeaba pe fereastra deoarece,gazul intrat in apartament este deja reglat optim de un regulator de presiune ce se afla la fiecare scara de bloc.
In legatura cu flacara prea mare la cuptor:Cheama pe cineva de la distributie gaze pentru ca sunt 2 posibile probleme minore:
1.Nu e reglat tirajul corespunzator pentru cuptor.
2.Schimba eventual duza daca e prea larga cu una de 125 optima pentru cuptor.
Mai mult de 10-20 ron nu va costa cu manopera cu tot.
Pentru alte sfaturi,va stau bucuros la dispozitie smile.gif
raresh3r
de Glem ce stiti?
CristiRapid
QUOTE (raresh3r @ Jul 26 2008, 22:31) *
de Glem ce stiti?

Sincer,nu-mi aduc aminte sa fi vazut pe la cineva un astfel de aragaz.Indesit si Bosh is foarte ok.Deasemenea cele din inox is bune si estetice insa mult prea pretentioase.Evitati Metalica si Arctic-urile care is oribile de-a dreptul.
ella_nik
Am vazut azi in oras un aragaz electric AEG la vreo 1700 ron de inox. Arata bine si ma bucur ca este electric si cuptorul si plita.Stie cineva mai multe despre acest aragaz?Mersi!
adi_master
In germania AEG sunt in topul celor 5 mari producatori la vanzari.
kernell
Eu am cumparat acum cateva luni un aragaz Zanussi ZC542TS cu grill, rotisor, aprindere electrica si la cuptor&grill, iluminare cuptor.
Sunt multumit de el si face un pui la rotisor grozavg biggrin.gif

Am doar 2 neplaceri: 1- atunci cand folosesc cuptorul ceva mai mult timp (>1 ora) se incalzeste destul de tare
2- ceasul acela (sau cronometru) nu are nici un rost, se spune ca suna dupa o perioada prestabilita dar ... suna cam anemic si siigur il ratezi.
Neohori
QUOTE (raresh3r @ Jul 26 2008, 22:31) *
de Glem ce stiti?

Am eu Glem si functioneaza excelent de vreo 4-5 ani. L-am luat la oferta , kit , aragaz +hota ambele din inox la 1150 ron . Inox de foarte buna calitate , in sensul ca se curata usor , nu se zgirie repede si nu ramin urme greu de curatat de la amprente digitale . Cuptorul coace excelent , nu arde , avind regulator de temperatura . Aragazul a fost montat cu regulator de gaz , priza impamintata , spun astea pentru ca mai sus cineva spunea ca nu este necesar regulator de gaz , dar , la regulatorul principal de la blocuri presiunea este de 30-50 mbari si tie in casa iti trebuie 20mbari + ca este foarte eficient si un filtru de gaz ca sa nu se infunde diuzele de ardere . Eu personal ca filtru de gaz am folosit o metoda mai neortodoxa dar cea mai ieftina si anume filtru "Y" pentru apa de 1/2 in care am infundat tifon medical si isi face treaba nespus de bine .
numai bine
kenkenken
QUOTE (ella_nik @ Aug 10 2008, 23:20) *
Am vazut azi in oras un aragaz electric AEG la vreo 1700 ron de inox. Arata bine si ma bucur ca este electric si cuptorul si plita.Stie cineva mai multe despre acest aragaz?Mersi!

AEG este comercializat de aceeasi firma impreuna cu Electrolux si Zanussi si este varful de gama de la ei.
Sunt foarte bune si fiabile. Costa intr-adevar mai mult dar merita.
Stiu ca au si display-uri foarte mari si arata si f bine smile.gif
Insa daca vreti mai multe detalii postati si codul produsului.
gondosdavid
Trebuie sa recunosc ca ati avut dreptate cand ati laudat AEG. Mi-am cumparat un aragaz AEG Competence 41005 VD-mn si e absolut minunat. Cine stie cunoaste. Nu credeam sa fie asa diferenta intre unul obisnuit si Aeg-ul meu. Merci de sfaturi!
irinuca8082
si-am luat si un aragaz electrolux. insa acasa am vazut in interior ca e fabricat la satu-mare. huh.gif pot sa am incredere in ceea ce am achizitionat?

nu-mi vine sa cred. samui.gif
LED
Pentru cei care se pricep, ce trebuie sa am in vedere cand cumpar un cuptor incorporabil (electric)? Nu imi spuneti sa masor mobilierul (care oricum va fi facut la comanda), ma intereseaza dpdv tehnic/specificatii.
Neohori
In primul rind sa aibe un consum mic si asta nu luat de pe reclamele lipite A+ sau A cu 10+ , trebuie sa te uiti pe eticheta data de producator si care de obicei este lipita in stinga jos cum deschizi usa de la cuptor spun asta pentru ca am vazut cuptor care cu 4 rezistente cuplate consuma 5kw/h , care pentru un apartament este nu mult ci enorm - normal ar fi undeva intre 2,5-3,5kw/h , este deasemeni important sa aibe posibilitatea de incalzire din toate cele 4 directiile : sus , jos , stinga , dreapta , daca este posibil si cu convector de aer cald care consta intr-un ventilator in spatele cuptorului si care se vede daca ii deschizi usa . Ca moft se poate opta pentru curatare catalitica , asta ca sa nu mai freci dupa ce rotisezi un pui de exemplu , apesi un buton si cuptorul "fermecat" se curata singur ( nu e la misto , bosch a introdus in 1990 acest sistem si se gasesc si aragaze care au asa ceva) . Iar ca importanta mare este sa fie dotat cu termoreglare si timmer .
LED
Timer exista pe toate din ce am vazut. Ce utilitate are functia de termoreglare?

Altfel reteaua sa zicem ca nu ar fi mare problema, am trifazic si o putere instalata destul de mare. Dar asta nu inseamna ca imi doresc consumatori atat de mari. smile.gif

Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.