Monitox
Jul 30 2005, 02:00
Well.. tocmai m-am intors din Grecia ... 7 zile petrecute pe insula Rodos la Paladium, un hotel ce se vrea de 5 stele. Am inteles de la localnici ca ar fi cel mai breaz din insula.
Ce sa zic.. urat nu e dar parca nici 5 stele nu ar avea el desi am inteles pana la urma ca 5 stele in fact nu mai inseamna ce insemnau in conceptia mea de taran mioritic 
Oricum, overall, e mult mai CURAT ca la noi, conditii net superioare, personal MAI amabil dar nu excesiv.. e OK.
In fine, o sa revin ceva mai tarziu asupra acestor aspecte cand o sa fiu mai odihnit.
Preturi (ca banuiesc ca asta va intereseaza cel mai mult) :
O bere de 0.33 pleaca de la 0.90 Euro (la super-market) pana la 3,5 Euro in locurile mai spalate.
Coca-Cola costa cat berea
Apa minerala IDEM. Am avut un soc la chestiile astea.
Tigarile sunt in jur de 2,8 Euro pachetul...si facute evident in Grecia.
Mancarea o gasesti de la 4-5 Euro portia in locurile mai ieftine pana la 10 Euro o supa in cele ceva mai spalate. BAUTURILE sunt fenomenal de scumpe. Sunt de-a dreptul obsedati cand vine vorba de apa, bere, suc... etc.
Benzina de ex de 95 e 0.95-0.98 Euro. De 98 e 1-1.2 Euro...
Mancarea si mai ales bautura sunt teribil de scumpe dupa mine in Grecia. La Mac am dat vreo 16 Euro pe doua portii normale de mancare. Cola era la fel de infecta ca cea de la noi. (de la Mac)
NU va pierdeti prea mult timpul in "orasul vechi" pt ca veti lua probabil o teapa si la restaurante isi vor bate joc de voi. E o zona de golani din Grecia in fact si NU merita sa mergeti pe acolo. Parerea mea.
In "orasul nou" (vorbim de Rodos) e o singura zona comerciala unde gasiti cateva magazine OK. Preturile la hainele de firma sunt MAI bune ca la noi clar. Aici ma refer la haine de FIRMA. Nu sunt f multe.. pt ca abunda pirateriile si chestiile de 2 lei de la noi din Obor.
Taxiurile luau pt 5 Km 5 Euro si pt ~10 Km 10-11 Euro.... deci am dedus ca e cam 1 Euro/Km. Daca era comanda mai bagau 1 Euro in pret
SCUMPE si astea.
Apa la piscina hotelului era rece de iti taia rasuflarea. EXACT ca la robinet. Bogdan a zis ca e normal desi mie nu mi se pare f normal. Si la piscina acoperita era la fel de rece.
Vamesii din Grecia sunt niste labari. Nici un zambet, nici o vorba stricata cu tine. Cateva intrebari tampite, 2-5 min de verificari in kakatul lor de PC si POC stampila fara nici macar un THANK YOU! Erau f sictiriti si marlani. (parerea mea)
Cei din .ro au fost infinit mai amabili.
VREMEA e incredibil de buna. 34-35 ziua, 25-28 seara. FFFF buna de plaja. Daca vrei soare, AI SOARE 
In concluzie, m-am jurat ca nu mai calc pe la nesimtitii din Mamaia care imi iau 2,5 mil pe un JEG de camera in care nici macar nu fac curat. E de 2 lei litoralul nostru ca dealtfel si clima de la noi care SUCKS grupa mare fata de ce e in Grecia.
La un calcul scurt arzi cam 500 Euro pe cazare (6 nopti - 2 persoane) la noi basca transportul si mananci LATURI pe terasele noastre MIZERABILE si SCUMPE.
In Grecia mergi cu 800-1600 Euro 7 zile (2 persoane) si stai in conditii infinit mai bune si ai si masa de dimineata si seara inclusa. Masa care oricum ar fi e de 10 ori mai buna ca cea de la noi. (avion inclus in pret !!!)
Zau ca NU SE MERITA sa mergi in .ro pe litoral. E japca la drumul mare daca vrei conditii cat de cat. That means 2 stele + sau 3 ca mai mult de atat dai faliment la cat cer ai nostri pe 4-5 stele (150-300 Euro pe noapte !!!!) 
Sunt sigur ca va mai scrie si Bogdan si o sa mai scriu si eu pe masura ce imi mai aduc aminte...
Monitox
Jul 30 2005, 02:11
Iata si cateva poze... Also, de remarcat faptul ca la mesele incluse (BUFET) de dimineata si seara era o varietate destul de mare de mancare si ce gaseai era la nivel calitativ f ok. Also fructe GARLA de toate felurile
un_oarecare
Jul 30 2005, 08:11
La Albena, in Bulgaria, ai fost vreodata? Sau ai auzit cum e? Ca eu vreau sa incerc acolo... Grecia nu e o optiune pentru mine (vreau sa merg numai trei-patru zile - nu rezist mai mult la mare ca-s prea sensibil la ten - si nu merita atata drum) iar de Romania m-am saturat.
Am vazut un reportaj TV (NEpublicitar, se voia mai degraba o lectie pentru romani "Asa da!" ) despre Albena si ridicau in slavi statiunea. Cica hotelierii bulgari chiar au invatat limba romana.
Iar preturile ar fi 80% din cele din Romania.
Monitox
Jul 30 2005, 18:08
QUOTE(un_oarecare @ Jul 30 2005, 08:11)
La Albena, in Bulgaria, ai fost vreodata? Sau ai auzit cum e? Ca eu vreau sa incerc acolo... Grecia nu e o optiune pentru mine (vreau sa merg numai trei-patru zile - nu rezist mai mult la mare ca-s prea sensibil la ten - si nu merita atata drum) iar de Romania m-am saturat.
Am vazut un reportaj TV (NEpublicitar, se voia mai degraba o lectie pentru romani "Asa da!" ) despre Albena si ridicau in slavi statiunea. Cica hotelierii bulgari chiar au invatat limba romana.

Iar preturile ar fi 80% din cele din Romania.
Eu nu as merge in tari foste comuniste decat dupa 50 de ani de la "eliberare"... Asta e tristul adevar. 
PS: drumul pana in Grecia dureaza 1 ora si 40 de min cu avionul
Courage
Jul 31 2005, 20:25
Sunt ff. obosit fizic si cred ca am facut insolatie azi (ultima zi) incercand sa fur cat mai mult soare.
Psihic sunt bine, insa totul este sa nu pice serverele...
Ok.. Rhodos a fost un mare pas inainte fata de patania din Decembrie (Egipt)
Am plecat cu Charterul de Rhodos prin Butterfly Travel.
Nici nu i-am vazut la fata, doar pe telefon am discutat si totul a iesit bine...
Plecare cu charterul din Bucuresti (Boeing 737 - 300) Timisoara
Drum pana in Rhodos 1 ora si 40 min.
De la aeroport ne-a luat un taxi pana la hotel Palladium. Taxi platit de agentia greaca de turism.
Am platit in plus pentru "Sea View" si ne-am trezit la nivelul piscinei cu un perete in fata...
Prin urmare cu toate protestele lui Catalin care tinea mortis sa le murdareasca vasul de WC m-am intors la receptie catranit rau si mi-au schimbat camera fara comentarii la etajul 3 cu vedere la mare... 
Ajungand noaptea.. paradoxal pt un hotel de 5 stele, nu ne ofereau haleala, iar noi eram ca lupii, prin urmare am mancat in Faraliki.
Din Faraliki ne-a pus dracu sa venim pe jos ca din taxi parea putin; asa am capatat o batatura... erau 8 Km !
Programul zilnic era pe scurt:
- scularea 8.30
- masa 9 - 10
- plaja pe plaja 10-12-13
- haleala in oras sau in restaurantul hotelului 14-15
- plaja la picina 15-18
- haleala 19-21 (la cina tinuta era obligatorie cu pantaloni lungi)
Am mers si in orasul Rhodos, unde in prima zi am avut un soc din mai multe motive: era duminica si nimic nu era deschis, iar orarul lor din timpul saptamanii contine pauza de masa intre orele 13.00-17.00 !!!
Incredibil !
Ne-am plimbat 2 ore prin soarele arzator sperand sa deschida...
Din orasul nou ne-am pricopsit cu o cantitate impresionanta de haine de firma, iar din cel vechi Catalin si-a luat o bengoasa camera foto, iar eu mi-am indeplinit visul de copil sarac... mi-am luat binoclu !!!
Elemente disparate:
Peisajul
Pietros, totul era sapat in pamant si stanca calcaroasa cu dinamita.
Ziceai ca esti in stepa !
Daca ar fi avut relieful nostru faceau de 10 ori mai multi bani...
Oamenii
Grecii fie sunt invizibili, fie se ascund bine, pt ca par a fi ff. scumpi la vedere...
Insula parea depopulata. Noi suntem obisnuiti cu aglomerarile urbane sau de sate ingramadite la marginea drumului, insa inexplicabil, in Rhodos nu am vazut asta! De fapt nu stiu unde locuiesc grecii !
Hotelurile sunt la marginea falezelor abrupte si sunt mici paradisuri, oaze in desert, ceea ce e de neinchipuit in .ro, unde un hotel de 5 stele trebuie neaparat sa fie in buricul targului !
Temperatura si Apa
Apa Marii Egee este cristalina, curata si ff. sarata 
La 10m de tarm apa trecea de 2 m adancime. Temperatura apei nu era ff. ridicata, insa era suportabila dupa ce te prajeai la soare o ora..
Temperatura aerului era constant peste 30 de grade Celsius, insa era suportabila pt. ca era o briza care cateodata era exagerat de puternica.
Ca fapt divers... nu am vazut nori asa cum nu am auzit nici boxe pe plaja sau altundeva.
Preturile si economia
Viata e scumpa, insa de calitate.
Ma gandesc cu groaza ce ne asteapta cand vom intra triumfal in UE.
Toate facilitatile existente pareau supradimensionate, parca asteptand o dezvoltare BOOM a turismului din insula.
In general banuiesc ca profiturile sunt destul de mici si nu se astepata ca in .ro sa iti faci palat din vanzarile pe un an la un chiosc.
Adica vedeai rare magazine alimentare ff. bine alimentate care nu prea aveau cumparatori si nici vad comercial, insa bine ingrijite.
Restul magazinelor vand kitch-uri Made in China care nici macar la noi nu se mai gasesc !
Waterpark
20 euro de pers intrarea
De 3-4 ori mai mare decat Aqua Magic; oboseai de la un cap la altul. Ocupa un intreg versant de munte, asa ca caderea de apa e asigurata.
M-am dat intr-o multime de jucarii care mi-au taiat rasuflarea; in special primul intitulat Kamikaze m-a masat fara piuit cand am plutit un metru in aer la 15 m inaltime 
Trafic
Doar masini de litraj mic (1.5 l) exceptie Taxi-urile.
O maree de motoscutere inchiriate sau ale localnicilor te face sa fii cu ochii in patru pe unde mergi.
Relieful nu iti permite sa fii sofer de raliu, asa ca limita era 60 dar se mergea cu 80 Km/h in afara orasului.
Hotelul
Palladium Rhodos - 5 stele, am aflat ca e cel mai bun din insula.
Aici nu am auzit deloc graiul romanesc si a fost destul de reconfortant.
Au existat unele scapari de logistica, insa cred ca asa se intampla cand vrei sa faci turism de masa la 5 stele.
Camera mare, pat matrimonial, balcon cu vedere la mare, TV cu selectie proasta de programe.
Cateva imagini din Rhodos puteti vedea in Galeria Mea
Courage
Aug 4 2005, 16:38
tchocksoo
Aug 18 2005, 18:03
de curiozitate, ce agentie din ro ati folosit?
Courage
Aug 25 2005, 10:12
Butterfly Travel
morogan
Apr 6 2006, 17:04
Plec si eu in Rodos, de Pasti. Voi sta la Hotel Atlantica Imperial, 5* all inclusive. 5 zile cu charter de la blueair Va voi povesti cum fu
Courage
Apr 7 2006, 12:57
Esti sigur.. BlueAir ?
morogan
Apr 11 2006, 07:58
Cica asta e ala singur care nu cade 
Din pacate nu am de ales, excursia e organizata/platita de altcineva asa ca ..
In Rodos am fost anul trecut in iulie. Am stat chiar in oras (Rodos) la hotel Petit Palais (4*) cu regim all inclusive. F. multumiti de cazare, bauturi si masa. Optiunea pt. oras mi s-a parut buna, caci aveai ce vedea in Rodos. Mie mi-a placut orasul vechi, am vizitat Palatul Cavalerilor, am urcat pe zidul orasului (nu e permis decat sambata intr-o anumita perioada), strada Cavalerilor e minunata. Am inchiriat masina si am vizitat toata insula. Trebuie vazut Lindos-ul si in sud, la Prassonissi, unde e o plaja imensa, parte la Mediterana (linistita), parte la Egee (cu valuri). E plin de surf-eri. Prassonissi e, de fapt, o insula f. aproape de Rodos care vara devine peninsula (scade apa marii si se uneste printr-un istm ingust). Noi am trecut prin apa pana la brau, da' daca faceai un pas alaturi ajungea la 2 m. O zi am mers cu ferry pe alta insula Simi, spectaculos drumul si tot ce am vazut pe acolo. In general, n-am stat prea mult pe acasa, ne urcam in masina cu destinatia obiectiv istoric sau turistic si unde vedeam o plaja frumoasa opream pt. o baie. Recomand Tzampika, Prassonissi si cele doua plaje (de fapt sunt 3, dar St. Paul's Bay e f stancoasa) de la Lindos (pe una erau majoritari englezii, pe cealalta italienii). In istoria recenta, insula a apartinut pt. cateva decenii Italiei - pana la I-ul WW - si sunt cladiri din ac. perioada, iar la intrarea Palatului Cavalerilor e o placa de marmura pe care e mentionat ca restaurarea s-a facut in timpul regimului fascist al lui Mussolini.
VOINICU'
Apr 13 2006, 10:56
Cat te-a costat cu totul?
Am deschis acest topic in speranta ca voi obtine informatii de la cineva care a fost in Rhodos. Am ales Rhodos pentru ca mi s-a parut bun ca si raport calitate-pret. Anul trecut am fost in Halkidiki, ne-a placut foarte mult, dar am vrut sa incercam anul asta si o insula. Deci, am ales Rhodos la recomandarile agentului de turism cu care am colaborat si anul trecut. Tot el ne-a recomandat si hotelul - hotel Oceanis, in Ixia, all inclusive. Am gasit pe net destule informatii despre hotel, in marea lor majoritate reviews-urile sunt favorabile. Ma ingrijoreaza insa doua aspecte : plaja si "meltemi". Avansul e platit, avem rezervarile facute pentru sfarsitul lunii august, asa ca nu prea mai exista cale de intoarcere. Asa ca orice informatie legata de plaja sau "meltemi" este binevenita, macar ca un mijloc de prevenire.
QUOTE(felyx @ May 28 2006, 19:16)

Asa ca orice informatie legata de plaja sau "meltemi" este binevenita, macar ca un mijloc de prevenire.
Ixia este in N-V, deci in zona in care vantul este f. puternic. Regula pt. Rodos este ca pe coasta estica marea e linistita si mai ferita de vant, in timp ce vestul este expus curentilor. Plaje bune sunt in est la Tsampika si Lindos. De asemenea o plaja spectaculoasa e in sud, la Prassonissi. Inchiriaza masina, viziteaza si fa plaja unde gasesti un loc frumos; e pacat sa te chinui cu plaja la Ixia!
QUOTE(Kiddo @ May 29 2006, 10:33)

Ixia este in N-V, deci in zona in care vantul este f. puternic. Regula pt. Rodos este ca pe coasta estica marea e linistita si mai ferita de vant, in timp ce vestul este expus curentilor. Plaje bune sunt in est la Tsampika si Lindos. De asemenea o plaja spectaculoasa e in sud, la Prassonissi. Inchiriaza masina, viziteaza si fa plaja unde gasesti un loc frumos; e pacat sa te chinui cu plaja la Ixia!
Kiddo, ai fost tu in Ixia sau doar te-ai uitat pe net? Ca nu mai stiu ce sa cred. Unii zic ca, la sfarsitul lui august, meltemi e binevenit pentru ca mai potoleste arsita, altii zic ca la pranz e atat de puternic incat te umple de nisip din cap pana-n picioare. Vis-a-vis de plaja, au aparut recent niste reviews-uri care spun ca plaja e din nisip cu pietricele, dar in apa e nisip. Se pare ca in zona hotelurilor Oceanis, Hilton si Rodian Amathus plaja e decorata cu blue flag.
Asa ca acum in capul meu e o varza. De asta am cerut informatii unei persoane care chiar a fost acolo. oricum, iti multumesc.
QUOTE(felyx @ May 31 2006, 19:53)

Kiddo, ai fost tu in Ixia sau doar te-ai uitat pe net?
Kiar am fost acolo. Noi am stat in oras, in Rodos si am facut plaja in fata cladirii Cazinoului. Dar am si umblat mult, ne-am oprit pe multe plaje si am facut baie. Si in Rodos si in Ixia plaja e cu nisip amestecat cu pietricele (ai nevoie de papuci sau jelly-shoes ca sa pasesti si sa intri in apa; pe urma ii arunci pe mal); apa se adanceste destul de brusc, dar este foarte curata si buna. De la extremitatea nordica a insulei, care e in dreptul acvariului din Rodos, spre vest vantul incepe sa sufle puternic iar spre est se linisteste. Pe mine nu ma deranjeaza caldura, asa ca prefer fara, dar - sigur - poate fi considerat si binevenit daca nu suporti dogoarea. Chestie de gust. Oricum, la Ixia e puternic. Blue flag inseamna plaja curata, anumite dotari (dusuri, umbrele, paturi), mare nepoluata. Sa nu te astepti la imaginea idilica din poze: palmieri, nisip fin, plaja larga. Plajele noastre, daca ar fi curate si bine intretinute, ar fi incomparabil mai bune; marea este insa net superioara la ei. Sfatul meu: inchiriaza masina, plimba-te si vezi si celelalte plaje de care am mai scris.
QUOTE(Kiddo @ Jun 1 2006, 09:26)

Sa nu te astepti la imaginea idilica din poze: palmieri, nisip fin, plaja larga.
Pai de ce sa nu ma astept la imagini idilice? Uita-te si tu la pozele astea...
Ce-i drept, plaja nu e prea grozava, dar vorba ta, inchiriez o masina si ma plimb.
QUOTE(felyx @ Jun 1 2006, 16:11)

Pai de ce sa nu ma astept la imagini idilice?
La plaja ma refeream.
QUOTE(Kiddo @ Jun 5 2006, 08:39)

La plaja ma refeream.
Ei...nici plaja nu arata chiar rau.
Courage
Jul 4 2006, 22:20
Luna asta ma duc din nou la Paladium, insa de data asta m-am interesat ce e cu Superior room
Iata raspunsul de la Customer Support:
Superior room is:
A new virtual room type
A sea view room, with EXTRA amenities and facilities
1) Bathrobes and slippers in room, one per person
2) Bed down, afternoon maid service, with chocolate
3) Early check in and late check out, upon availability
4) Beach/ pool towels in the room
5) Replenishment of mineral water and fruits (at least once a week)
6) CD/DVD player in room (CD/DVD library available)
7) Tea and coffee making facilities in room
8) Farewell gift
9) Bonus points for the ‘’Palladium Club’’ CRM program
10) Enriched arrival package (Big bottle of red wine instead of Ouzo)
Prin urmare am votat pt aceasta camera
dinoo81
Aug 16 2006, 22:03
Salutare.....
Avem si noi o mica vacanta si ne-am gandit sa vedem Greece, ca tot n-am avut ocazia pana acuma
Am avea si noi niste intrebari la voi priviind cum ajungem cu masina acolo si nu numai
-stiti cumva care este traseul pana in Rhodes, si cam cat facem cu plecare din Galati, cu aproximatie
-trebuie sa facem rezervare la fery de acasa, online, telefonic sau pur si simplu inainte de imbarcare putem plati biletul
-a mai fost cineva in octombrie e la fel de cald ca si acuma 28-32 grade C
-ne-am luat bilet la hotelul Oasis, pe net am gasit ca este un hotel frumos numai ca e putin cam departe de plaja 800m pozele arata impresionate dar vom vedea
Merci astept raspunsuri de la voi
altasgard
Aug 27 2006, 09:00
Completare la mesajul de pe topicul cu Grecia
Anul trecut am fost impreuna cu sotia acolo, chiar in orasul Rodos, la hotelul Belvedere Beach de 4 stele, cu KaraTravel. Acum doi ani am fost tot in Grecia, in Halkidiki, tot cu agentia asta, dar cu autocarul. A fost superb, mai putin calatoria cu autocarul din cauza conationalilor din el.
Dar se revin la Rodos. Exceptand faza de la aeroport, cand desi aveam asigurat cica transportul pana la hotel (12 km) nu a venit nimeni sa ne ia, iar la telefon nu raspundea nici agentia greaca de acolo, nici Kara de aici (era 10.30 seara). Asa ca dupa juma de ora am reusit sa luam un taxi. 12 euro.
Hotelul superb. 2 camere, una cu 2 paturi + inca una cu o canapea. Foarte mari. Baia super spatioasa. Vedere spre mare. Mancare (demipensiune, bufet suedez) buna, dar mai buna a fost in Halkidiki la 3 stele.
Hotelul era pe partea dinspre coasta Turciei, adica partea unde bate vantul. Plaja era chiar peste drum, dar plina de pietre. In plus, valuri. Asa ca dupa prima zi, am intrebat la receptie si ne-au trimis catre Eli beach, super plaja in capul insulei, chiar langa portul Mandraki. Nisip fin, plaja spatioasa, apa fara valuri (am stat cu orele in apa). O frumusete.
Marea atractie este orasul vechi si castelul cavalerilor. Este superb, sunt o gramada de magazine cu tot ce vrei si ce nu vrei. Se fac excursii si pe cont propriu din port. Te duci si-ti iei bilet pentru a doua zi spre Lindos, Symi sau mai stiu eu unde. Spre Lindos costa 15 euro de persoana.
Mancarea la taverne este f. buna. Portiile sunt ultrageneroase. un pranz de 2 persoane, incluzand felul principal, salata greceaca si retsina ca bautura, era in jur de 20 de euro.
Anul trecut am fost pe 13 august si a fost foarte cald, asa ca anul acesta plecam tot acolo pe 1 septembrie cu Paralela45.
Zborul cu avonul dureaza cam 1h40min. Am avut numai zile insorite, nici urma de nori. De altfel, Rodosul e cel mai insorit loc din Grecia (cica).
Daca sofezi, se poate inchiria o masina si te-ai scos.
In concluzie, insula e superba. Orasul Rodos e superb si sunt multe de vizitat. Mergeti aici si nu veti regreta.
Pret la 4 stele, demipensiune: cam 500 euro de persoana.
Apropo de alte comentarii, noi nu am vazut chinezarii prin magazine, dar erau niste chinezoaice pe paja care faceau masaj (de la 10 la 30 euro).
In Lindos am fost cu vaporasul. Am vizitat Acropolele de aici, unde se poate urca calare pe magarusi. Apoi, o baie buna in superbul golf de aici. Iar la intoarcere, capitanul a oprit in largul unui golf si a dat semnal de facut baie. Super!
Daca mai are cineva intrebari...
furceag
Sep 7 2006, 19:12
Electronice gasesti (camere video )?
Plec si eu duminica si ma tot batea gindul sa imi cumpar o camera video de a noi. Apoi am citit ca s-ar gasi si ceva electronice dar nu stiu exact ce, asa ca m-am hotarit sa risc si sa vad ce gasesc pe acolo... Oricum, timp sa iau de pe la noi ar mai fi.
Intr-o alta ordine de idei, ce greutate se poate transporta de persoana in avion? Se cintareste doar bagajul din cala avionului sau si cel pe care il iei la tine (adica se poate lua bagaj mic cu tine?). E mai bine sa iei doua bagaje care sa aiba greutatea maxima admisa (spre exemplu doua bagaje de cite 20 kg) sau unul care sa aiba 40 kg, avind in vedere faptul ca mergem doua persoane?
In general cam ce se merita cumparat din insula?
A mers cineva la Marmaris( in Turcia) din Rodos?
Multumesc.
furceag
Sep 20 2006, 19:44
M-am intors de curind din Rodos.
In mare confirm cele aratate de ceilalti cu o precizare: Courage spunea ca nu prea a intilnit greci. Vreau sa spun ca ii intilneam oriunde mergeam. Ii recunosteai imediat dupa tonalitatea discutiei; pareau ca se cearta tot timpul.
Sa incep si eu:
Desi am primit confirmarea pentru un hotel din Antalia, nu am apucat sa platesc fiind plecat la Baile Felix. In timp ce eram acolo, au avut loc atentatele din Turcia, motiv pentru care sotia mea a refuzat categoric acest sejur. Am anuntat agentia care ne-a spus ca locuri a avion mai sint doar pe Rodos si Corfu. Am ales Rodos dar si aici erau doar citeva hoteluri din care de 4*, 3* si de 2*. La niciunul dintre cele de 4* nu am primit confirmari asa ca am ales Hotelul Lomeniz, hotel de 3* situat linga plaja din sudul orasului care ni s-a parut a fi cel mai aratos.
Am plecat de la Bucuresti cu compania Blue Air, am ajuns in insula dupa o ora si 40 minute. Am fost asteptati la aeroport si transportati la hotel. Acolo prima surpriza : nu figuram pe lista celor care trebuiam sa fie cazati in acest hotel (curat ghinion pentru ca este a doua oara cind merg in Grecia si la hotel nu figurez cu cazare. Data trecuta a durat o zi pina ce ne-a gasit un alt hotel). Dupa parlamentari prelungite, s-a gasit o camera ce era tinuta de rezerva, la etajul I. Priveliste ''superba" - peretele cladirii din fata, dar asta este; altceva nu era. Camera arata exact ca in fotografiile publicitare adica bine.
Mincare, demipensiune, foarte multa, bufet suedez. Multa si nu foarte gustoasa; eu as fi destituit bucatarul, dar poate acesta era si scopul: sa nu maninci prea mult. Oricum, poate sint eu prea circotas pentru ca pe ceilalti turisti nu i-am vazut sa protesteze, ba chiar isi umpleau farfuria de mai multe ori.
Din punct de vedere al orasului Rodos: partea de sud, cea in care stateam noi era mai in afara ochilor turistilor. Zona era dezolanta, si parea parasita. Aceasta este imaginea pe care am avut-o in prima zi.
Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment
Ulterior, mergind spre centru, privelistea s-a schimbat intelegind de ce insula este atit de apreciata. Centrul vechi este deosebit Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment
iar centru nou este elegant. Confirm cele aratate de Courage : produse de firma cit si din cele chinezesti care ti-ar fi rusine sa le cumperi, toate facilitatile par a fi supradimensionate.
Eu am prins o reducere si mi-am luat ceva haine (Adidas, Puma, Le Coq Sportive, maxim 20 euro) si incaltaminte (Nike 45 euro).
Click to view attachment
Aceasta este harta orasului Rodos. Din locul marcat se poate lua trenuletul pentru turul orasului, costa 3 euro. Din celalalt loc marcat se pot lua autobuze catre toate locurile importante din insula : Lindos, Falikari, Filerimos, Valea Fluturilor.
Partea incercuita cu mov este centru vechi iar in nordul insulei este acvariul (4,5 euro).
De cum ajungeti acolo vi se vor oferi excursii organizate : turul orasului (20 euro), turul insulei (48), excursie in Turcia-Marmaris (55 euro+ 19 euro taxe de port), excursie Filerimos si Valea Fluturilor (28 euro), croaziera in Insula Symi ( 35euro), croaziera in Lindos (25 euro), etc.
Nu va sfatuiesc sa cumparati nimic. Toate aceste excursii se pot lua din port (Lindos 15 euro unde poti merge si cu autobuzul - 8 euro dus/intors, Marmaris 38+19 taxe port, Symi 20 euro).
Am fost in Lindos unde este foarte frumos dar foarte cald. Am vazut oameni opriti pentru ca nu mai puteau urca spre Acropole din cauza caldurii dar si lesinati pe care alti turisti incercau sa-i readuca in simtiri.
Click to view attachment Click to view attachment
O alta excursie care mi-a placut a dost cea din Insula Symi. Insula frumoasa, foarte calduroasa in care nu prea ai nimic de facut. Te-ai plictisi groaznic. Prima oprire a fost intr-un catun Click to view attachment
iar cea de-a doua in capitala, Simi. Click to view attachment Click to view attachment
Un alt loc care trebuie vizitat este Water Park, 20 euro Click to view attachment Click to view attachment
Cei care urasc vintul trebuie sa evite partea insulei dinspre Turcia. Acolo bate vintul tot timpul cu o intensitate chiar deranjanta. Am intrebat-o pe ghida care mi-a spus ca vintul s-a oprit o singura data prin 2003 si toti s-au speriat ca urmeaza un cutremur sau o alta nenorocire.
Plaja nu este grozava pe insula decit pe ici-colo pe distante mici. Eu nu am fost pe toate plajele dar pe care le-am vizitat erau pietroase iar cele nisipoase dar mici si exploatate la maxim. Marea in schimb este superba
Click to view attachment
Sper ca postul meu sa nu fie considerat prea lung. Am incercat sa arat cit mai mult in putinul spatiu. Sper sa fie de folos altora asa cum mi-a fost si mie cele citite aici si cele explicate de un user de pe acest forum.
furceag
Oct 7 2006, 09:00
Si inca ceva.
Mda, din pacate nu pot sa atasez. Si am si am apasat pe un buton gresit. Rog un moderatur sa stearga postul.
Multumesc.
fotojunior
Mar 23 2007, 10:06
inca nu sunt hotarat unde sa-mi petrec concediul de vara, dar din cate am citi Hotel Palladium Rodos este destul de reusit ca oferta pret calitate. singura mea problema este zborul, cu ce companii se zboara spre Rodos cand se cumpara un pachet turistic din tara.
va multumesc.
esperando
Apr 11 2007, 11:04
As dori sa merg in vara in Rhodos si as dori sa aflu mai multe detalii , astept opiniile, informatiile voastre!
oanatosi
Apr 12 2007, 15:22
Am fost la rhodos anul trecut, mi-a placut mult mai tare decat Creta unde fusesem cu un an inainte
eu am stat la Rhodos City, aveam pe stanga marea egee, pe dreapta mediterena
In rhodos este si o cetate medievala foarte frumoasa
Succes
floraur
Apr 14 2007, 23:04
Courage, daca mai dai pe aici spune-mi cat a costat pachetul cu Superior Room si daca a meritat.
QUOTE(fotojunior @ Mar 23 2007, 11:06) [snapback]2607666[/snapback]
inca nu sunt hotarat unde sa-mi petrec concediul de vara, dar din cate am citi Hotel Palladium Rodos este destul de reusit ca oferta pret calitate. singura mea problema este zborul, cu ce companii se zboara spre Rodos cand se cumpara un pachet turistic din tara.
va multumesc.
Tarom (ex: Charterul Prestige Tours)
Blue Air (ex: Charterul Best Comtur).
dana3012
Apr 18 2007, 18:50
QUOTE(oanatosi @ Apr 12 2007, 16:22) [snapback]2689233[/snapback]
Am fost la rhodos anul trecut, mi-a placut mult mai tare decat Creta unde fusesem cu un an inainte
eu am stat la Rhodos City, aveam pe stanga marea egee, pe dreapta mediterena
In rhodos este si o cetate medievala foarte frumoasa
Succes
Salut oanatosi!
Poti sa ne spui mai multe despre Rodos? Noi am dori sa mergem in vara aceasta acolo, probabil in luna august. De fapt ne chinuim sa ne decidem intre Rodos si Corfu. Pentru Rodos am gasit oferta la o agentie cu care am fost plecati si anul trecut in Grecia si a fost ok.
Poti sa imi spui tu la ce hotel ai stat? Chiar in orasul Rodos, am primit oferte pt : Hotel Blue Sky, Hotel Petit Palais, Hotel Grand, Hotel Blue Bay. Agentia mai are oferte pt urmatoarele locatii: Faliraki, Ixia, Kalithea, Kolymbia, Afandou. Ai vreo recomandare pentru unul dintre aceste hoteluri, sau locatii?
Si inca ceva
am citit diverse chestii legate de vantul din Rodos, unele dintre ele contradictorii. Poti sa imi explici care-i treaba cu vantul?
.. cred ca ti-am facut capul calendar cu atatea intrebari 
Vantul din Rhodos? Care vant? Apare un fenomen de briza ca in orice zona de litoral cu incalzire diferentiata, primavara poate fi mai intens, , dar nu-i chiar asa problema... cel putin vara de abia-l astepti.
Preferabil sa stai chiar in Rhodos (orasul nou) sau pe aproape, e principala atractie. Dar merita si inchiriata masina (cca 20euro/zi) si batuta toata insula. Eu recomand vizitarea Lindos, neaparat excursie la Symi, Tzampika cu plaja superba de langa. Mai vedeti si aici
lacrarot
Apr 27 2007, 12:00
QUOTE(dana3012 @ Apr 18 2007, 19:50) [snapback]2716912[/snapback]
Salut oanatosi!
Poti sa ne spui mai multe despre Rodos? Noi am dori sa mergem in vara aceasta acolo, probabil in luna august. De fapt ne chinuim sa ne decidem intre Rodos si Corfu. Pentru Rodos am gasit oferta la o agentie cu care am fost plecati si anul trecut in Grecia si a fost ok.
Poti sa imi spui tu la ce hotel ai stat? Chiar in orasul Rodos, am primit oferte pt : Hotel Blue Sky, Hotel Petit Palais, Hotel Grand, Hotel Blue Bay. Agentia mai are oferte pt urmatoarele locatii: Faliraki, Ixia, Kalithea, Kolymbia, Afandou. Ai vreo recomandare pentru unul dintre aceste hoteluri, sau locatii?
Si inca ceva

am citit diverse chestii legate de vantul din Rodos, unele dintre ele contradictorii. Poti sa imi explici care-i treaba cu vantul?
.. cred ca ti-am facut capul calendar cu atatea intrebari

Despre Rhodos numai de bine.
Noi am fost anul trecut si iti spun pe scurt cum a fost. Cand spun noi ma refer la noi 2 si copilul care anul trecut avea 3 ani.
- agentia: paralela 45
- ora charter convenabila : plecare ora 8 am, la intoarcere sosire ora 15
- am stat la Aldemar; aici atentie este de 4 si 5 stele. Aveau all inclusiv la 4 stele si demipensiune la 5 stele. Noi am mers la all inclusiv si bine am facut. Pentru ca la demipensiune (asta stiu pt ca ne-am intalnit cu niste prieteni care au stat la Aldemar 5 stele in aceeasi perioada) platesti si sticla de apa de la masa (care e vreo 2 EUR o apa plata la 0.5 l)
- plaja este ok, au si plaja cu nisip si ponton
- noi am fost cazati nu in cladirea principala ci intr-un bungalow de vreo 20 camere (fiecare cladire are piscina proprie) asa ca la piscine nu este inghesuiala
- mancarea este super, copilul nu a avut nici un fel de problema: sunt multe sortimente si mancare gatita, gratare, fructe etc.
- camera este ok, cu cartele magnetice, cu baie cu vana,uscator, balcon mare, AC, frigider, telefon si in baie,
- atentie la hotelurile propuse de agentii: multe dintre ele sunt in centrul orasului, printre strazi, traversezi strada ca sa mergi la plaja
- uitati-va pe net si alegeti un hotel pe malul marii
- alegeti zona Kalithea,Afando, Kolimbay sau la Faliraki (cui ii place viata de noapte)
- mergeti cu all inclusiv
- nu stiu cand vreti voi sa mergeti ca perioada, noi am fost in iulie si este ok daca nu te indepartezi de malul marii
- la pranz mori de cald, in masina la fel (AC merge la maxim), iar daca te indepartezi de hotel e o seceta cumplita (totul e uscaciune si piatra sau pamant arid, de altfel vegetatia te socheaza; e plin de leandrii si maslini)
- puteti lua taxi de la hotel pana in oras: era 5 EUR de la Aldemar
- noi am inchiriat o masina (initial 20 EUR/ zi) dar daca am tinut-o 5 zile am platit 70 EUR si ne-am plimbat toata insula
- nu faceam plaja la Aldemar, mai jos de Afandou sunt niste golfulete superbe: ex renumita plaja de la Tsambyka e super acolo, dar nu ai unde sa te cazezi
- acolo se platesc sezlongurile (care au perne) si umbrelele - cam 5 EUR/ sezl+umbrela dar negociati absolut totul, noi in prima zi am platit 10 EUR pentru 2, dar apoi pentru ca mergeam zilnic aici (este la 10KM de Aldemar), plateam 5 EUR pentru 2 buc.
- prosoapele de plaja se inchiriaza de la magazinul de langa receptie; se retine garantie 15 EUR/ buc care se returneaza cand le predai. Se puteau schimba de cate ori vroiai pe zi.
Nu mai stiu ce sa scriu, dar a fost super. Dupa parerea mea optati neaparat pentru all inclusiv si va recomand din ce am vazut eu: bineinteles Aldemar, Louis Colossos Beach, Rodos Palladium - in general cele de pe coasta estica a insulei (este nisip aici), , in Ixia si celelalte zone chiar si in Rodos plaja este din pietris.
Donatella
Apr 27 2007, 13:05
Intr-adevar, pe partea vestica a insulei bate vantul destul de tare, tot timpul anului. Dar pe plajele din Faliraki, Kalithea, Afandou, Lindos e OK, nu veti avea probleme cu vantul. Eu am fost la sfarsit de iunie, inceput de iulie in Tholos, la hotel Doreta Beach. Hotelul este superb, camere mari, cu all inclusive, este mai mult pentru familii cu copii. Hotelul era plin de familii de nemti si englezi cu copii. Dar am stat mai mult la piscina. Pe plaja nu am putut sta din cauza vantului. Am inchiriat masina si am circulat pe toata insula, iar la plaja ne-am oprit pe partea de est, unde apa este mai calda si fara valuri. Am fost cu copil de 1 an si a fost perfect.
A fost cineva in Rhodos cu masina proprie? M-ar intresa cit costa feriboat-ul (Salonic-Rhodos).
Am gasit tot felul de info, numai asta nu. Multumesc.
Salutare
Am luat un bilet de genul platesti 1 si merg 2 persoane in Rhodos pt 30 iunie la Hotel Lomeniz. Am inteles ca zborul se realizeaza cu chartere Blu Air insa aeroportul Baneasa de unde ar fi plecat este temporar inchis pt reparatii, banuiesc ca se va pleca de pe Otopeni.
As dori sa-mi spuna si mie cineva, daca a mai fost la hotelul de mai sus ,cum este,sau daca mai pleaca cineva pe insula in perioada aceasta.
Pretul a fost f f f mic asa ca nu ma astept la nu stiu ce grozavie de hotel desi este catalogat drept 3***+ cu demipensiune ,dar am de gand sa inchiriez o masina sau atv si sa strabat toata insula.
Sper numai sa se faca plecarea si sejurul conform contractului fiindca pretul e modic(110 euro/pers+75 euro taxe aeroport).Din punctul asta de vedere am ceva emotii.
QUOTE(ryky @ Jun 5 2007, 17:27) [snapback]2928442[/snapback]
Salutare
Am luat un bilet de genul platesti 1 si merg 2 persoane in Rhodos pt 30 iunie la Hotel Lomeniz. Am inteles ca zborul se realizeaza cu chartere Blu Air insa aeroportul Baneasa de unde ar fi plecat este temporar inchis pt reparatii, banuiesc ca se va pleca de pe Otopeni.
As dori sa-mi spuna si mie cineva, daca a mai fost la hotelul de mai sus ,cum este,sau daca mai pleaca cineva pe insula in perioada aceasta.
Pretul a fost f f f mic asa ca nu ma astept la nu stiu ce grozavie de hotel desi este catalogat drept 3***+ cu demipensiune ,dar am de gand sa inchiriez o masina sau atv si sa strabat toata insula.
Sper numai sa se faca plecarea si sejurul conform contractului fiindca pretul e modic(110 euro/pers+75 euro taxe aeroport).Din punctul asta de vedere am ceva emotii.
Am luat si eu acelasi bilet,tot acolo,dar cu plecare pe 16 Iunie,,deci poate o sa-ti spun mai multe impresii cind ma intorc..Am inteles ca ar fi ok..
QUOTE(emariu @ Jun 5 2007, 23:02) [snapback]2929472[/snapback]
Am luat si eu acelasi bilet,tot acolo,dar cu plecare pe 16 Iunie,,deci poate o sa-ti spun mai multe impresii cind ma intorc..Am inteles ca ar fi ok..
Vacanta placuta si te rog sa ne povestesti cand te intorci + poze.
Fericitilor , eu nu am mai prins bilete.
Distractie placuta !!
andacomsa
Jun 6 2007, 16:52
Buna,
Am fost in insula Rhodos anul trecut si o recomand cu caldura. Am ales plaja Faliraki la recomandarea celor de la Paralela 45 (am fost foarte multumita de felul in care s-au ocupat de noi de la inceputul pana la sfarsitul sejurului) si am facut foarte bine. Din cate stiu, este singura plaja cu nisip din Rhodos. Hotelul (Appolo Beach) este foarte ok, curat, mancare foarte buna si ce a fost foarte important era foarte bine pozitionat, chiar in statiune pentru ca (dupa parerea mea) este foarte important sa nu fie izolat in mijlocul pustietatii. Am vazut hoteluri foarte frumoase in Rhodos dar izolate, trebuia sa iei un mijloc de transport sa ajungi in statiune ceea ce nu-mi convine intotdeauna.Pe plaja, chiar langa hotel este un barulet mic, facut din lemn de bambus, pe care il recomand cu caldura. Are muzica foarte buna si serviciile sunt super.
Orasul Rhodos mi-a placut foarte mult. Cetatea veche (castelul Cavalerilor) este absolut impresionanta. Merita vazuta. La fel de mult mi-a placut si Lindos-ul care are langa el niste golfuri superbe.
Ca si o dezamagire .....aceasta a fost "Valea Fluturilor". Am inchiriat o masina si am mers cu ea pana acolo sperand ca o sa vad ceva absolut fantastic dar ............dezamagirea mea a fost mare. Este un loc amennajat artificial de ei (nu se compara cu vaile si cheile care le gasesti in Romania) unde erau se pare multi fluturi dar erau "asezati" in cate o zona mai umbroasa, cu aripile inchise, in asa fel incat trebuia sa privesti cu atentie sa-ti dai seama ca sunt totusi fluturi in acea vale. Din cand in cand cate unul isi lua zborul dar ............dupa cum spuneam ..............o mare dezamagire. Nu a meritat nicidecum efortul de a merge pana acolo.
Totodata, subscriu si eu la ce spunea cineva mai devreme vis a vis de vamesi, sunt foarte "inchisi" ai impresia ca le datorezi ceva sau ca i-ar costa ceva daca ti-ar adresa un zambet de bun venit ca doar .....iti cheltuiesti banii in tara lor. Aceeasi impresie am avut-o si la hotel vis a vis de un receptioner si un chelner. Ambii erau "taciturni" si chiar nu le inteleg motivul. Totusi ....daca ar fi sa merg din nou in Rhodos, as alege acelasi hotel, fara indoiala.
Concediu placut!
esperando
Jun 7 2007, 07:55
Salut!!!
Am si eu o nelamurire ce ar fi de ales intre Creta --Rhodos--Kos-- Zakynthos ? Si de ce?
- as dori sa am ce vizita dar in acelasi timp si peisaje deosebite
- statiuni in care exista si posibilitati de distractie
simona69
Jun 7 2007, 10:00
QUOTE(esperando @ Jun 7 2007, 06:55) [snapback]2934995[/snapback]
Salut!!!
Am si eu o nelamurire ce ar fi de ales intre Creta --Rhodos--Kos-- Zakynthos ? Si de ce?
- as dori sa am ce vizita dar in acelasi timp si peisaje deosebite
- statiuni in care exista si posibilitati de distractie
Eu am fost anul trecut in Creta. Super!Peisaj, distractie, mancare!
poti sa te duci cu incredere!
Mai pleaca cineva in 30 iunie de pe Otopeni catre Rhodos (Hotel Lomeniz)?
dezmatz
Jun 13 2007, 16:34
De fapt cautam pentru vizita in Creta pentru anul acesta, si am zis sa arunc un ochi sa vad ce zice lumea si de Rodos.
Eu unul am fost super incantat, am fost anul trecut, cazare la hotel Ocean Blue, in Ialysos Bay.
Mancare all inclusiv, OK, dar cam saracuta in diversitate, in schimb am bagat la ouzo, tzipuro, tequila si bere la greu.
Plimbari la greu in fiecare zi, Cetatea Cavalerilor, Lyndos, Valea Fluturilor, dar si de nebuni prin insula, asa
am descoperit o fabricuta de vin unde am si degustat, dar si o superba grecoiaca
) pacat ca eram cu nevestele, sau noroc.
Am vizitat cam toate manastirile importante, Tsambika, Fecioara Maria, nu-mi mai aduc aminte si altele momentan.
Printre altele, lumea linistita, politia iti sarea in ajutor imediat cum vedea ca ai probleme,
eu am intrat pe contrasens, politistul a ras .. si m-a dus cu sirena, e adevarat ca scria pe mine turist
de la o posta. Am parcat si aiurea, ca deh, neobisnuit, mi-am dat seama la plecare ca trebuie
sa marc cu monezile in aparatele de taxare a parcari, mi-a fost rusine... dar mi-a trecut,
sper sa tin minte pe viitor cand vizitez o tara civilizata.
Gardurile caselor, la multe dintre ele era ceva simbolic, ca sa sti ca acolo este propietatea cuiva,
pe masutele din curte tronau telefoane mobile, posete, si alte lucruri stralucitoare .... hihihiiii....
Masinile deschise, cu geamul intredeschis, sa nu se incinga.
Pe partea de nord-vest, unde am stat, batea un vanticel foarte placut, care alunga arsita,
dar eram si aproape de aeroport, asa ma ghidam cel mai bine sa ajung la hotel. In Lyndos insa,
pe parte de sud-est in 2 minute eram leoarca de sudoare.
Sfatul meu, mergeti ca sa vizitati, daca vreti sa stati ca soparlele la soare ziua, si noaptea prin baruri si discoteci...
alegeti alte locatii.
Vacante placute in continuare.
Nu mai merge nimeni in Rhodos?
oxidoni
Jun 28 2007, 15:40
Buna,
Spune-mi te rog mult de unde ai luat acest bilet??
Eu vreau sa plec in august, la acelasi hotel, si e 427 euro+95 auro taxa de aeroport, asta pe 7 nopti cazare cu demipensiune.
Merci.
QUOTE(ryky @ Jun 5 2007, 18:27) [snapback]2928442[/snapback]
Salutare
dezmatz
Jun 28 2007, 18:55
Am pus aici cateva poze de la hotelul Ocean Blue - Rodos facute in 2006.
Poze dela, din, dinspre ... si cativa din personalul hotelului de atunci.
Daca va intereseaza si poze din Cetatea Cavalerilor, Lyndos sau Valea Fluturilor,
am sa incerc sa le uploadez cat de curand.
QUOTE(oxidoni @ Jun 28 2007, 16:40) [snapback]3029296[/snapback]
Buna,
Spune-mi te rog mult de unde ai luat acest bilet??
Eu vreau sa plec in august, la acelasi hotel, si e 427 euro+95 auro taxa de aeroport, asta pe 7 nopti cazare cu demipensiune.
Merci.
Vezi ca e foarte scump pt hotelul ala! Au fost oferte la 199 Euro + 95 taxa de aeroport si zbor cu Tarom. Vezi aici oferte mai bune. Eu mi-am luat bilet de la ei cu o zi inainte de plecare si a fost OK.
esperando
Jul 4 2007, 12:10
Puteti sa imi dati ceva agentii care au charter ptr Rhodos , cu preturi bune si cu care a-ti fost plecati?
Multumesc!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.