xhermesx
28th August 2009, 10:02
M-am intors din Rhodos si imi voi raspunde singur la intrebari (in lipsa altor pareri si ajutor primit de la altii inainte de a pleca), in ideea ca mai poate interesa si pe altcineva:
_ tavernele din zona Ixia au preturi putin cam mari si nu au mancare stralucita, recomand cele din orasul Rhodos, atat vechi si nou. De evitat tavernele de langa intrarile principale in orasul vechi care au preturi mari. Impresie mai buna mi-au lasat Myrevilies (sper ca tin minte bine) pe langa ulita cavalerilor (zona intrarii dinspre port in orasul vechi) unde puteti asculta seara muzica greceasca buna live si taverna Santa Lucia de la iesirea plajei din nordul extrem al insulei (orasul nou) spre port. Evident veti gasi taverne bune si in restul insulei, din pacate nu le mai retin numele.
_ am platit pentru inchirierea unui VW Polo in stare foarte buna 140 de euro 3 zile (inclus aici toate taxele, inclusiv asigurare full, fara depozit, prezentati doar permisul de conducere). Puteti gasi si masini mai mici la preturi de cca 35-40 de euro pe zi. Depinde de sezon; cand am fost eu erau majoritatea masinilor deja inchiriate fiind varf de sezon
_ exista bancomate peste tot, evident pentru banci grecesti, cu comisionul de rigoare. Nu se poate plati cu cardul la toate tavernele, in plus e preferabil sa aveti card embosat.
_ berea greceasca e acceptabila, am remarcat in special Mythos, intre 1 euro doza de 500 ml in magazin si pana la 2 sau 3 euro la taverne
De insula s-a scris destul aici dar voi mai puncta scurt punctul meu de vedere:
Locatia Ixia este buna cu conditia sa inchiriati masina cel putin 3 zile, deoarece este aproape de orasul Rhodos dar relativ departe de restul obiectivelor insulei. Cu masina recomand cam urmatoarele combinatii: o zi de vazut Filerimos si Valea cu Fluturi (Petaludes parca), o zi de coborat pe coasta vestica, obiectivele de la Kameiros, Kastellos, Monolythos, Prasonisi, intoarcere apoi pe coasta estica spre Lyndos dar inainte de acesta faceti stanga spre Laerna, Ebonas, Salakos, Kalavarda, Soroni si apoi inapoi spre Ixia; a treia zi coasta estica Faliraki, Ladiko (golful Anthony Quinn), Tzampika (urcati sus la manastirea Kira cele 300 de trepte), plaja Tzampika, Lyndos (in special cetatea) intoarcere prin mijlocul insulei pe la Eleousa, kamiros, Soroni si apoi Ixia. Am enumerat practic principalele obiective de vazut. Ar mai fi cele 7 primaveri de langa Kalithea. Parcul Rodini de langa orasul Rhodos nu consider ca merita vizitat.
Cel mai mult mi-au plajele din golful Ladiko si din Prasonisi (exceptionala!).
Am stat la hotelul Dionysos din Ixia (4 stele), de care am fost destul de multumit. Mai multe despre aceste hotel
PLUSURI:
_ hotel linistit, curat, elegant, mobilat cu bun gust si suficient
_ pisicina curata, suficient de mare, cu apa sarata, bar in apa
_ aranjarea pe lung in continuare a receptiei, barului, piscinei in contextul unor dimensiuni generoase (la nivel de parter) e foarte inspirata si foarte placuta
_ camere de dimensiuni acceptabile, curate (se schimba lenjeria si prosoapele zilnic)
_ personal amabil (chiar si fara spaga)
_ mancarea (am testat doar micul dejun) buna, suficienta si relativ variata
_ muzica foarte buna (nu neaparat noua) la barul si restaurantele hotelului
_ facilitate de inchiriere masini
_ aproape de plaja de la Ixia/marea Egee
_ gradina draguta si relaxanta
_ pentru amatorii de pisici/animale, exista deja doua cu vechime considerabila in hotel :-)
_ locatie apropiata de orasul Rhodos
_ exista la intrarea in curtea hotelului un magazin ce tine de acesta si unde gasiti de toate la preturi acceptabile
DEZAVANTAJE:
_ aerul conditionat putin zgomotos
_ baia nu are aerisire cu ventilator, prin urmare apar dezavantajele specifice
_ preturile la restaurantul si barul hotelului sunt putin cam piperate
_ apa sarata si inaltimea in medie de cca 1, 5 m la piscina (poate fi un dezavantaj pentru unele persoane, avantaj insa pentru copii)
_ internet scump (4, 5 euro 30 de minute si 4 euro wireless)
_ locatia hotelului fata de atractiile Rhodosului, desi e aproape de oras, e prost pozitionat (in extrema nord vestica a insulei) fata de restul obiectivelor. Exista autobuze regulate dese pentru Rhodos (1, 5 euro biletul de autobuz si 7 euro taxiul), dar pentru celelalte obiective autobuzele sunt rare. Recomand inchirierea unei masini cam 3 zile Exista 2 oferte la receptie (una a hotelului si a doua a unei societati colaboratoare, recomand a doua)
Daca aveti avionul de intoarcere dupa ora 12, puteti lasa fara probleme bagajele la receptie si sa va schimbati la toaletele de la piscina (foarte curate).
Pentru cei care au doar micul dejun asigurat, recomand tavernele din Rhodos, inclusiv din oras.
Pretul sejurului pentru 7 zile, 2 persoane in sezon de varf dar oferta last minute a fost cu mic dejun si toate taxele incluse, de 940 de euro.
adragu76
14th September 2009, 22:00
Foarte detaliate informatiile tale; sigur ti-ar fi fost de mare folos si tie, daca altii se miscau mai repede !..
Erau taverne-restaurante bune si-n Ixia, chiar in centrul statiunii, la drumul principal, unde erau supermarketurile...ai ajuns in zona aceea?
xhermesx
15th September 2009, 09:44
Da, ar fi fost foarte utile, de aceea am incercat sa postez cat mai repede experienta mea pentru a fi de folos altora.
In Ixia tavernele au fost mai scumpe si cu mancarea mai slab pregatita decat in alte parti ale insulei, cel putin acolo unde am mancat eu, nu generalizez. Am fost la 2, spre capatul dinspre Rhodos al statiunii. Nu le recomand. Nu am mancat prost dar gasesti taverne cu mancare si atmosfera mai buna chiar in orasul vechi la 2 pasi de Ixia. Nu am fost la cele de langa biserica Sf. Maria; daca tot eram cu masina preferam sa merg in Rhodos, sau sa mananc pe drum, in timpul rutelor spre zonele pitoresti ale insulei.
Phx'
15th September 2009, 12:37
CITAT (ioanna14 @ 15th August 2009, 21:34)

Va multumesc pt raspunsuri. V-am intrebat cat ati platit dv deoarece mi se pare ieftin, comparativ cu celelalte hoteluri si mi s-a parut putin ciudat...
Pretul de 600 euro/pers include cumva si avionul? ca in cazul acesta e f bun pretul, fata de ce afiseaza ei pe site...