adragu76
6th June 2009, 12:19
Calitatea excursiilor optionale depinde de calitatea agentiei care va trimite in vacanta si implicit, de calitatea tour operatorului care va preia in tara unde se petrece aceasta vacanta. Si aceasta calitate se poate observa din momentul informarii/rezervarii excursiei in Romania (cat de profesional si rapid), organizarea plecarii din Ro (fara circul specific ) si apoi sosirea in tara de destinatie, care include iarasi: primirea turistilor, distribuirea la autocare, informare asupra hotelurilor si timpilor de transfer si apoi transferul la hoteluri, meeting-ul (info) de dupa cazare, felul in care sunt prezentate informatiile si excursiile, felul in care se prezinta reprezentantul/ghidul local. Din moment ce aceste lucururi le stim si le gasim bine organizate, totul va decurge bine...si romanii nu sunt chiar asa usor de prostit.
Aceasta dilema cu Rodos si Corfu s-ar lamuri f simplu: ce am de vazut/facut in aceste destinatii?!...si cred ca Rodosul este imbatabil : locul 1 la "cea mai vizitata insula" si locul 5 la "cel mai vizitat oras din lume" ! Cel mai mare oras medieval inca locuit, Rodos- record european de zile insorite pe an, cel mai mare Waterpark din Eu, unul din cele mai bune 7 destinatii de windsurf din lume, Colosul din Rodos - cele 7 minuni ale lumii antice, Kleoboulos - unul din cei 7 intelepti ai lumii antice.....etc etc.. istorie, apa f curata, soare, plaje ptr toate gusturile, munte, biserici, parcuri, distractii, viata de noapte, bucatarie deosebita...etc..
Daca "merita" ??- aceasta clasificare este strict subiectiva...sunt locuri unice, diferite...frumuseta sta in ochii privitorului !
valimun2009
7th June 2009, 18:57
Salut la toata lumea!
As dori sa imi petrec 7 zile in Rhodos, hotel 4-5 stele, demipensiune sau all inclusive, cu plecare din Cluj in 02 septembrie. Ma tenteaza sa merg cu Kartago tours. A mai fost cineva cu Kartago in Rhodos? Ce statiune si ce hotel imi recomandati? As prefera un hotel foarte aproape de plaja. Astept cu interes sugestiile voastre. Multumesc anticipat, VM
adragu76
10th June 2009, 21:23
Ca sa verifici agentia Kartago si sa vezi de la cine cumpara pachetele si deci , prin ce tour operator "iese" din tara, verifica hotelurile din lista lor cu cele din lista agentiilor Calibra, Prestige, P45 si Promt.
adragu76
17th June 2009, 17:59
CITAT (valimun2009 @ 7th June 2009, 19:57)

Salut la toata lumea!
As dori sa imi petrec 7 zile in Rhodos, hotel 4-5 stele, demipensiune sau all inclusive, cu plecare din Cluj in 02 septembrie. Ma tenteaza sa merg cu Kartago tours. A mai fost cineva cu Kartago in Rhodos? Ce statiune si ce hotel imi recomandati? As prefera un hotel foarte aproape de plaja. Astept cu interes sugestiile voastre. Multumesc anticipat, VM
Foarte aproape de plaja ai putea alege (sunt puse in functie de pret, descrescator..
: Elysium, Paladium, Pegasos, Esperides, Apollo Blue, Blue Sea Resort, Apollo Beach, toate in Faliraki, min 4 stele. Ptr luna septembrie este numai buna vremea, marea f calda insa si aglomeratie.
radu17
19th June 2009, 20:38
adragu, spune-mi, te rog se fac excursii in santorini din rhodos? daca da, poti sa dai detalii ref la program si pret? multumesc
adragu76
20th June 2009, 18:56
excursii in Santorini nu se fac. se poate ajunge cu avionul, dar e pe la un 300 euro, 2 ways. Cel mai bine din Creta, in vacanta , o zi alocata ptr Santa Irini.
Ar mai fi si ferry-ul, dar dureaza prea mult si nu se mai justifica vacanta in Rodos...
alexalb
23rd June 2009, 19:42
Salutare ! Anu trecut am fost in Insula Thassos a fost excelent am stat la o vila mancare neam descurat noi si a fost f bine deoarece am vizitat si alte zone.Anul acesta ma dosri sa mergem in Rhodos in orasu Faliraki .Ce hotel ne puteti recomanda tot asa fara all inclusiv si nu prea scum k nu prea stam prin hotel.
Marius_D
25th June 2009, 10:38
Salut!
Abia astept reintoarcerea in Rhodos pentru o vacanta de min. 10 zile. Nu stiu insa ce hotel sa aleg(adragu te rog faciliteaza-mi alegerea) intre Kalithea Mare Palace,Sun Pallace,Blue Sea,Appolo Beach. Eu inclin spre Kalithea Mare Palace, imi puteti oferi mai multe informatii despre acest hotel?
Anul trecut am fost la Electra Palace, unde calitatea serviciilor a fost excelenta, insa plaja si animatia m-au dezamagit.
Imi e dor de plimbarile nocturne prin orasul medieval si agitatia acestuia, de inotatul in golful A.Quinn, de superba plaja din Lindos, de insula Symi,etc..
adragu76
25th June 2009, 19:38
CITAT (alexalb @ 23rd June 2009, 20:42)

Salutare ! Anu trecut am fost in Insula Thassos a fost excelent am stat la o vila mancare neam descurat noi si a fost f bine deoarece am vizitat si alte zone.Anul acesta ma dosri sa mergem in Rhodos in orasu Faliraki .Ce hotel ne puteti recomanda tot asa fara all inclusiv si nu prea scum k nu prea stam prin hotel.
Satul de vacanta Faliraki..nici Rodos Town nu prea e oras dar hai sa zicem; cred ca cea mai buna varianta ar fi un studio, ptr ca mancarea nu este deloc o problema in Faliraki. verificati de preturi pe la agentii ptr studiouri (transfer si cazare) si apoi varianta doar transport (bilet avion) sa cautati, iar de cazare si transport aeroport-hotel va pot oferi eu variante, pe PM.
Succes!
[quote name='Marius_D' date='25th June 2009, 11:38' post='6689086']
Kalithea Mare merita doar ca este aproape de micul paradis din Kalithea, munte si mare, scufundari, apa f curata. Apollo merita ptr plaja si mancare iar Blue Sea rresort ptr conditiile din hotel, renovat. deci pe ansamblu, eu as merge la Apollo
ruthless
29th June 2009, 10:12
As avea o intrebare pentru cei care au fost anul trecut in Rhodos. Am inteles ca preturile sunt foarte mari (chiar in super-market-uri o bere la 0.33 , 5 E. o cola la 2 litiri 10 Euro) Este adevarat acest lucru ? Daca este asa m-as orienta catre un sejur all inclusive.
adragu76
29th June 2009, 21:15
Inseamna ca nu ai citit deloc acest forum; cred ca s-a scris despre totul, inclusiv (si mai ales) preturi. Cea mai ieftina bere la supermarket la 0,33 costa 25 de centi. Iar cola la 2 litri este 1.60 centi. Preturile sunt normale...este o insula ptr turisti normali. vacanta ..normala!...adica placuta..relaxanta!
ruthless
30th June 2009, 07:38
CITAT (adragu76 @ 29th June 2009, 20:15)

Inseamna ca nu ai citit deloc acest forum; cred ca s-a scris despre totul, inclusiv (si mai ales) preturi. Cea mai ieftina bere la supermarket la 0,33 costa 25 de centi. Iar cola la 2 litri este 1.60 centi. Preturile sunt normale...este o insula ptr turisti normali. vacanta ..normala!...adica placuta..relaxanta!
Erau 25 de pagini , citisem "pe sarite" . Ms de informatii.
b2tu
30th June 2009, 14:33
KALIMERA!
adragu te rog, informativ, spune-mi si mie ce parere ai despre Blue Horizon Hotel ? Ce stii despre el? Bune si rele?
http://www.bluehorizonhotel.gr/en/
Sunt supermarketuri in apropiere? Hotelul de mai sus are parcare pt. masini?
Ne-am rezervat cazare acolo cateva familii prezente in data de 22.07.2009 cu ocazia conferintei WSEAS
http://www-site-scam-eas.us/conferences/2009/rodos/icc/
Multumesc anticipat!
adragu76
30th June 2009, 15:52
Sunt destule magazine in zona, nu e problema. Daca sunteti cazati la mountain view, sa cereti camera de la et 2 in sus, cele de jos fiind aproape de strada, mai e ceva zgomot. Parcare are, nu e f mare. Hotelul are scoala de windsurf, asa ca nu va speriati de nebunii din zona. Are mancare f buna, cu camerele din main building sunt ceva discutii, dar per ansamblu, sunt ok. eu as prefera camere in bungalow-uri.
este trenulet care trece prin fata hotelului si face un tur al statiunii Yalissos.
Hotelul este la marea Egee, mai bate briza, valuri , iar plaja este cu nisip amestecat cu pietris. Prima zi o veti pierde numarand avioanele, dar apoi va fi ok, zbomotul va intra in fundalul zilnic normal.
vacanta placuta!
bibi8
1st July 2009, 07:22
multumesc tututor pentru informatiile date (in special adragu76)...insa pentru anul acesta se pare ca am ales turcia (sotul meu a avut ultimul cuvant si el a ales aceasta destinatie)...dar as vrea in urmatorii ani sa ajung si in Rodos....
adragu76
1st July 2009, 19:34
Este adevarat, ptr somn, piscina si hotel all inclusive Turcia sta mai bine decat Grecia. Explicatia sta in faptul ca turistii din Grecia au prea multe de vizitat si "gustat" si nu pun mare pret pe conditiile de cazare, atitudine adoptata si de hotelierii greci.
In Turcia cum nu sunt multe de vizitat (istorie, traditii, etc) turistul isi petrece tot timpul in hotel, care trebuie sa aiba de-toate ca sa-l tina multumit. In mare parte doar ptr hoteluri este apreciata Turcia...fiecare, fireste, se descurca si se adapteaza cum poate mai bine..
Vacanta placuta si relaxanta !
bibi8
2nd July 2009, 07:13
da asa este perfect de acord cu tine adragu, Grecia este superba ai ce vizita, istorie, traditie, cultura, religie, etc. dar intrucat anul trecut am fost in Grecia, sotul meu a zis hai sa schimbam anul acesta ca sa fie reintoarcerea mai placuta pe cand vom merge din nou in Grecia (si mi-ar place sa avem buget mai mare ca sa stam mai multe zile sa apucam sa vizitam cat mai multe).... multumim frumos de urari si sper sa ne vedem in Rodos la anul!
geoapis
4th July 2009, 10:46
Buna ziua, ceva informatii despre hotel Oceanis aveti, am luat un sejur all inclusive 29 iulie - 5 august, prin hercules tour.
Stie cineva care camere sunt renovate si care nu ?(etaje) ca am inteles ca numai o parte e renovat.Si orice alte informatii mai eveti despre zona ixia, multumesc !
adragu76
4th July 2009, 18:20
Etajul 5 este renovat, mai nou, insa aceleasi camere mici, mai intime. Este all inclusive, mancare ok, piscina a tot fost laudata. Plaja din zona hotelului este de pietris amestecat cu nisip, ca de altfel intreaga plaja a statiunii Ixia. Undeva in zona semafoarelor este o portiune cu nisip. Daca aveti probleme cu pietrele, se gasesc papuci de mare si totul se rezolva repede si ieftin. Valuri mici, mare f curata, briza placuta. Legatura cu orasul (5 km) este f buna, bus din 15-15 min, taxiul un 8 euro de cursa. Mini marketuri in zona cu suveniruri, preturi ptr toate buzunarele; restaurant cu menu in romana- DIMITRIOS, mancare f buna, preturi ok. Cateva baruri-terasa - Blue Eyes, Eddy's pub si bouzouki aproape SFERA si dincolo de semafoare ASTRA, muzica live greceasca, program numai de noapte.
geoapis
11th July 2009, 07:09
CITAT (adragu76 @ 4th July 2009, 19:20)

Etajul 5 este renovat, mai nou, insa aceleasi camere mici, mai intime. Este all inclusive, mancare ok, piscina a tot fost laudata. Plaja din zona hotelului este de pietris amestecat cu nisip, ca de altfel intreaga plaja a statiunii Ixia. Undeva in zona semafoarelor este o portiune cu nisip. Daca aveti probleme cu pietrele, se gasesc papuci de mare si totul se rezolva repede si ieftin. Valuri mici, mare f curata, briza placuta. Legatura cu orasul (5 km) este f buna, bus din 15-15 min, taxiul un 8 euro de cursa. Mini marketuri in zona cu suveniruri, preturi ptr toate buzunarele; restaurant cu menu in romana- DIMITRIOS, mancare f buna, preturi ok. Cateva baruri-terasa - Blue Eyes, Eddy's pub si bouzouki aproape SFERA si dincolo de semafoare ASTRA, muzica live greceasca, program numai de noapte.
Multumesc !
miss_bianco
12th July 2009, 16:06
Buna va d-au cateva informatii despre saptamana petrecuta in Rhodos.Anul trecut am stat 2 luni in rhodos town.
Anul acesta am inchiriat o vila aproape de Lindos. www.villa-fedra.com
Superb locul,am petrecut o vacanta de vis.Priveliste in micul golf si dealuri,vila a fost echipata cu absolut toti internet,900 de canale,dus la piscina,dvd,masina de spalat,combina,masina pt cafea,aspirator,fion,fier de calcat.totul nou nout.Am fost 3 perechi,fiecare cu camera,si a fost mult mai avantajos decat la hotel,pt ca vila a costat 190 euro pe zi.
Am inchiriat o masina pt 7 persoane pt 7 zile am dat 380 de euro la auto car.Aproape de vila are si un supermarket.
Locurile vizitate:
7 piges,7 springs.poti lua masa la restaurnat intr-o padure,jos este un parau.In timp ce mancam,treceau ratuste si pauni pe langa noi.
Mai este si tunelul,unde treci descult cu apa pana la glezne intr-un tunel...O legenda asupra locului spune ca perechea care trece prin tunel se vor casatori..nu prea cred eu legendele astea dar am cunoscut o pereche care acum 10 ani au trecut prin tunel si s-au casatorit.Si eu a doua zi m-am logodit.
Valea flutrilor este mult de mers,fluturi peste tot.
Turcia marmaris,55 euro bilet dus- intors...Sa va spun ceva...au ghid + autobuz pe gratis.Mergi la fabrica de lukumia,si opreste la un centru mare un magazin imens care se vinde aur.Daca vreti sa cumparati aur nu cumparati de acolo,pt ca preturile sunt piperate,se merita de acolo numai inele de argint sa luati.Daca vreti sa cumparati aur la un pret bun,puteti cumpara din Bazar,ghidul opreste la un magazin de covoare si vinde si aur acolo.Se numeste Paradise..Noi un inel la centru unde opreste autobuzul era1700 de dolari,ai la magazinul Paradise l-am luat cu 1200 dolari,deci diferenta de pret este mare.
Orasele,semerita in rhodos sa mergeti in palia poli la o plimbare seara.
Faliraki nu mi-a placut pt ca este plin de engleji beti pe drum si sunt f agresivi...
Lindos a fost superb,vi-l recomand cu caldura..stradute inguste cu magazine(verificati preturile la magazine pt ca variaza).Restaurante f bune.
este si Acropolis..sa stiti ca in grecia templurile se numesc acropolis(sa nu confudati cu cel din atena).
Este sus si puteti urca cu magarusul(5 euro dus+ 5 euro intors),au statie de magarusi...sunt acolo pana la 7 seara.
pe drum spre lindos au magazine cu ceramice..preturile sunt piperate si varaiza de la un magazin la altul..
Seara daca ramaneti fara benzina,si vedeti o benzinarie cu luminile aprinse dar nu vedeti pe nimeni acolo,sa va duceti ca au cu masina.Adica puii banii la automat,nr pompei si bagi asa benzina.Nici eu nu stiam,mi-a dat bataie de cap automatul ala,dar pana la urma am bagat benzina.Vedeti ca la unele aparate,nu stiu daca la toate dar eu prima data am bagat o banconta de 10 euro,apoi am mai vrut benzina si am mai bagat o bancnota de 5 euro a doua oara ca sa mai punem benzina,si mi-a dat benzina de 10 euro,in loc de 5.Acuma nu stiu daca poti sa pacalesti automatul ala sa iei mai multa benzina.
Pt cupluri care vor ceva mai frumos,si liniste recomand lindos.pt o gasca de tineri recomand Faliraki si orasul rhodos.
Am trecut cu masina si in zona unde sunt hoteluri din faliraki spre oras,am vazut hotelurile acolo dar nu mi-a placut.Am fost la colosus beach acolo si hotelurile din zona aceea sunt imense,c-am vechi cladirile nu stiu nu mi-a placut acolo.
Vacanta placuta,daca doriti sa ma intrebati ceva ma puteti intreba
adragu76
14th July 2009, 15:04
salutare! ce repede a trecut timpul, aveam impresia ca veniti prin aug-septembrie...sorry ptr masina, am fi gasit pe la 300 euro, dar uitasem cand trebuie sa veniti si nici nu te-am vazut pe forum.
In Marmaris autocarele sunt asigurate de magazinele pe care le vizitati: aur, carpete, dulciuri turcesti, haine piele..etc. Normal ca toti cauta sa obtina un pret cat mai bun..ideea e ca marfa trebuie negociata, trebuie sa te "certi " un pic cu turcul, mai ales ca mai toti sunt caposi si-si inchipuie ca toti turistii sunt plini de bani si toti vin din grote, unde n-au mai vazut aur, carpete si haine de piele.
Din Rodos sunt curse de cateva ori pe saptamana ptr Marmaris..biletul incepe de la un 40 pana la un 55 euro, la care se mai adauga taxele portuare de 15 euro de persoana. E o excursie frumoasa, de 10 ore (din care 4 pe mare), sunt multe de vazut si testat, Europa- Asia, crestinism-islamism, o experienta interesanta.
Vacanta placuta !
miss_bianco
14th July 2009, 21:15
CITAT (adragu76 @ 14th July 2009, 16:04)

salutare! ce repede a trecut timpul, aveam impresia ca veniti prin aug-septembrie...sorry ptr masina, am fi gasit pe la 300 euro, dar uitasem cand trebuie sa veniti si nici nu te-am vazut pe forum.
In Marmaris autocarele sunt asigurate de magazinele pe care le vizitati: aur, carpete, dulciuri turcesti, haine piele..etc. Normal ca toti cauta sa obtina un pret cat mai bun..ideea e ca marfa trebuie negociata, trebuie sa te "certi " un pic cu turcul, mai ales ca mai toti sunt caposi si-si inchipuie ca toti turistii sunt plini de bani si toti vin din grote, unde n-au mai vazut aur, carpete si haine de piele.
Din Rodos sunt curse de cateva ori pe saptamana ptr Marmaris..biletul incepe de la un 40 pana la un 55 euro, la care se mai adauga taxele portuare de 15 euro de persoana. E o excursie frumoasa, de 10 ore (din care 4 pe mare), sunt multe de vazut si testat, Europa- Asia, crestinism-islamism, o experienta interesanta.
Vacanta placuta !
noi am apucat delfinul de la ora 10 si am facut 50 de minute..pret 55 euro cu tot cu taxe....
cel de la ora 8 dimineatsa face 2 ore si pretul este de 40 euro cu tot cu taxe.....
am vazut ca au scos king sharon...am pierdut telefonul tau
esperando
15th July 2009, 00:10
Am si eu citeva intrebari pentru ... prima iesire in Rhodos , dupa ceva experiente in alte insule grecesti . Cu ce as dori sa ma ajutati ( am citit paginile anteriore din topic dar incerc ceva lamuriri ) :
- cateva plaje cu nisip in afara de cea din Faliraki
- cateva zone mai deosebite care nu au fost metionate anterior in topic , ceva golfuri izolate , pitite
pointer
15th July 2009, 17:27
Buna seara tuturor ! Am si eu o rugaminte pentru Andrei Dragu, care vad ca este expert in subiectul Rhodos si a fost extrem de amabil sa raspunda tuturor intrebarilor voastre. Dilema mea este urmatoarea:
Vreau sa plec in vacanta in Rhodos cu un bebelus de 9 luni. Am ajuns la concluzia ca cel mai potrivit ar fi un loc mai linistit, cu verdeatza, departe de barurile zgomotoase dar si convenabil dpdv al variantelor de masa pt un copil asa de mic, de 4 sau 5*. Dupa o cercetare amanuntita pe trip advisor si holidaycheck m-am oprit asupra catorva hoteluri. Calypso Beach / Palace, Kalithea Horizon Royal, Lindos BAy, Lindos MAre, Kalithea Mare, Atrium Palace.
Nu stiu cum sa aleg, care ar fi cel mai apropiat de nevoile mele ?
A mai fost cineva intr-unul dintre aceste hoteluri ?
Andrei, ce poti sa ma sfatuiesti ca si zona ? ... acum imi dau seama ca n-ar trebui sa fie nici f departe de aeroport, poate max 50km. Multumesc frumos.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.