Grecia - Rhodos
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20

adragu76

Ma gandesc ca este cea mai definitorie fotografie a satului grecesc insular..Psintos, Rodos..
vvt
Eu am luat 7 nopti -8 zile cu 411 euro , taxe si avion incluse, in iulie. Sper sa merite...

adragu76
QUOTE (vvt @ Mar 29 2009, 23:41) *
Eu am luat 7 nopti -8 zile cu 411 euro , taxe si avion incluse, in iulie. Sper sa merite...

pare pret ff bun...dar.. ...o persoana, doua?..ce hotel? masa cum este ?.. bb, hb, fb sau all incl ? camera standard ma gandesc ......in ce perioada a lunii iulie? si ce agentie?...
sa stim si noi sa cautam asemenea oferta .. smile.gif
Ari
QUOTE (adragu76 @ Mar 30 2009, 18:11) *
pare pret ff bun...dar.. ...o persoana, doua?..ce hotel? masa cum este ?.. bb, hb, fb sau all incl ? camera standard ma gandesc ......in ce perioada a lunii iulie? si ce agentie?...
sa stim si noi sa cautam asemenea oferta .. smile.gif

adragule tongue.gif ce mai face Elysium ? Au terminat de construit ? Eu nu am facut inca rezervarea .
adragu76
este ca si terminat, sigur va fi deschis vara aceasta !
astazi a fost dat startul sezonului 2009 de primii turisti sositi cu avionul, cursa charter, din M. Britanie. In foarte scurt timp vin si germanii, ptr prima parte a vacantei de vara (perioada aprilie-mai) .
Ari
Multumesc. Astazi fac rezervarea . Abia astept sa vad Rhodosul.
anii_zboara
Am fost si eu anul trecut in Rodos, mai exact in Faliraki. Am stat la hotelul Pegasos care arata divin. Credeti-ma ca o luna intreaga am cautat hotelul perfect care sa le aibe pe toate. Arata extraordinar, verificati pe Trip Advisor. O plaja doar cu nisip ceea ce se gaseste raaaar in Rodos, iar in apa chiar la mal este un recif cu pesti de toate marimile si culorile de stateam numai cu ochelari si tub pt aer ca niste copii toata ziua in apa. A fost un mic paradis. Vi-l recomand tuturor.
Micul dejun foarte bogat, faceau chiar si clatite pe loc pentru cine vrea, deci va inchipuiti ce coada era acolo.
Camerele sunt spatioase si foarte dragute, se face curatenie si de 2 ori pe zi, iar daca aveti vedere chiar si partiala la mare veti avea o priveliste de neuitat. Aveti magazin cu tot ce vreti chiar la parter si nu au preturi piperate. Rent a car aveti tot in hotel la parter sau pe langa hotel la vreo 100 m. Sper sa nu vi se para ca exagerez, dar eu chiar am fost foarte impresionata si m-as intoarce oricand si as sta tot la Pegasos.
O alta plaja foarte buna este in centrul statiunii (luati masina chiar din fata hotelului 1 euro/pers). Si daca mergeti pe plaja din centru nu ratati terasa chiar de pe plaja cu albastru. Nu arata cine stie ce, nu are preturi mari, dar are o mancare foarte gustoasa si foarte buna.
Am auzit ca si Tzampica este o plaja foarte buna sau cea mai buna, nu am apucat sa o vad. Valea fluturilor si Acvariul din Rodos nu trebuiesc ratate si va recomand sa inchiriati o masina si sa le vizitati pe amandoua in aceeasi zi.
In Lindos urcati cu magarusul care este taxiul lor si care este de asemenea foarte dragut.
CEl mai impresionant loc este in Kalitea, dar nu ma intrebati unde este exact ca nu stiu sa va explic. Stiu ca dinspre Faliraki spre Kalitea se face o straduta mica in dreapta (daca mergeti cu masina) daca aveti rabdare sa cautati un pic o sa gasiti fara indoiala. Nu vreau sa dau nici un detaliu despre ce este acolo, dar credeti-ma ca veti fii ULUITI de atata frumusete natura si frumusete facuta de mana omului. Astept pareri daca ajunge cineva acolo sa ne povesteasca. Daca vreti sa ma intrebati ceva, astept intrebarile voastre. Vacanta placuta!

adragu76
Micul golf Agia Marina, duminica, de Florii
bibi8
QUOTE (adragu76 @ Mar 13 2009, 17:54) *
...deschiderea oficiala a hotelului Elysium era ptr luna mai 2008..smile.gif)...treaba greceasca...(cum zic grecii.smile.gif)) insa sigur anul acesta va fi gata..si constructiile care se vad in zona pana la vara se vor finaliza...la criza care este acum, se va lucra la viteza maxima, pe bani mai putini..(ptr muncitori).
daca, prin absurd, nu va fi gata, hotelul palladium este alta optiune. ceva mai ieftin ar fi hotelul apollo beach, zona fff buna, calitatea camerelor este insa mai low...un 3 plus, dupa opinia mea.

este f important insa sa stim ce vrem de la vacanta, felul nostru de a fi, asteptarile noastre...: plaja, mancare, somn (varianta 1) sau plaja, cluburi, plimbari (varianta 2)...

ptr varianta 1, exista optiuni de cazare f bune, adica hoteluri noi (minim 4 stele plus), camere spatioase, multa verdeata, locuri joaca ptr copii,..etc, in partea sud-estica a insulei, mai departe de oras, de partea istorica, distractii, etc..(hoteluri gen atrium palace, lindian princess..etc)...
varianta 2 inseamna cazare in hoteluri ceva mai vechi (mobilier, facilitati), mai inghesuitesi zgomotoase, chiar daca sunt tot de 5 stele ca hotelurile din varianta 1, sau, fireste, cu stele mai putine, insa in zone mai atractive.
Totul trebuie gandit bine, ptr ca avem in principiu numai 7 zile la dispozitie sa gustam dintr-o destinatie de vacanta...daca mai scadem sosirea si plecarea, cu agitatia de rigoare (sau circul traditional romanesc), raman de fapt vreo 5 zile curate....deci..
Vacanta placuta !

am inceput sa citesc mesajele postate de voi despre Rodos pentru ca am vrea anul acesta sa mergem acolo, si am vazut adragu76 ne ajuta fosrte mult cu informatii concrete, deci noi ne-am axa pe varainta 1 prezentata de tine..ce hotel ne recomanzi? am vrea 4 stele, hotel linistit (curat) aproape de plaja cu nisip daca se poate si intrare lina in apa...as mai avea cateva intrebari: cum e vremea si apa la mijlocul lui iunie in Rodos?...anul trecut am fost in Creta in aceeasi perioada si a fost superb foarte clad chiar in timpul zilei...si binenteles sunt bine venite orice sfaturi... multumesc mult..
adragu76

noi ne-am axa pe varainta 1 prezentata de tine..ce hotel ne recomanzi? am vrea 4 stele, hotel linistit (curat) aproape de plaja cu nisip daca se poate si intrare lina in apa...as mai avea cateva intrebari: cum e vremea si apa la mijlocul lui iunie in Rodos?...anul trecut am fost in Creta in aceeasi perioada si a fost superb foarte clad chiar in timpul zilei...si binenteles sunt bine venite orice sfaturi... multumesc mult..
[/quote]

un hotel bun este blue sea beach resort, 4 stele, zona faliraki. este chiar pe plaja (cu nisip), intrare lina in apa, cum ai spus si este si mai aproape de oras, la 12km si se mai poate vizita cate ceva.
zona este linistita, nici in faliraki propriu-zis care este galagios si nici la margine undeva sa fie prea izolat.
din iunie apa marii incepe sa se incalzeasca, adica de la un 12-15 grade cat este prin aprilie-mai ajunge la un 20 grade in iunie-iulie si 25-28 in august-septembrie.
vremea insa va fi f calduroasa, un min de 30 grade sigur, si mai ales pe partea estica a insulei, Kalithea-Faliraki-Afandou-Lindos-Kiotari .
vacanta placuta!
andrei
bibi8
QUOTE (adragu76 @ Apr 21 2009, 09:06) *
noi ne-am axa pe varainta 1 prezentata de tine..ce hotel ne recomanzi? am vrea 4 stele, hotel linistit (curat) aproape de plaja cu nisip daca se poate si intrare lina in apa...as mai avea cateva intrebari: cum e vremea si apa la mijlocul lui iunie in Rodos?...anul trecut am fost in Creta in aceeasi perioada si a fost superb foarte clad chiar in timpul zilei...si binenteles sunt bine venite orice sfaturi... multumesc mult..

un hotel bun este blue sea beach resort, 4 stele, zona faliraki. este chiar pe plaja (cu nisip), intrare lina in apa, cum ai spus si este si mai aproape de oras, la 12km si se mai poate vizita cate ceva.
zona este linistita, nici in faliraki propriu-zis care este galagios si nici la margine undeva sa fie prea izolat.
din iunie apa marii incepe sa se incalzeasca, adica de la un 12-15 grade cat este prin aprilie-mai ajunge la un 20 grade in iunie-iulie si 25-28 in august-septembrie.
vremea insa va fi f calduroasa, un min de 30 grade sigur, si mai ales pe partea estica a insulei, Kalithea-Faliraki-Afandou-Lindos-Kiotari .
vacanta placuta!
andrei

multumesc mult....
adragu76
Rodos, 20 aprilie 2009. portul Akadia, vedere spre orasul medieval, portul comercial si Mandraki, vedere a nordului insulei, Palatul Cavalerilor
bibi8
uau ce priveliste superba adragu...si eu vreau...deci tu ai fost deja acolo?
adragu76
biggrin.gif da, eram in drum spre Nysiros, in minivacanta de Paste. Ceva poze si informatii despre Nysiros am pus pe postul Symi, Chalki si Tilos- insulele Dodecanese . Deci pozele sunt de vinerea trecuta, 17 aprilie, portul Akadia, Rodos.
sandai
m-am hotarat si eu, dupa multe cautari, sa merg in Rodos cu familia la hotelul Pegasos din Faliraki, am vazut ca lumea a vorbit frumos despre el...o sa mergem cu cei doi copii (unul de 1 an si 1/2 iar celalalt de 7 ani) noi am merge pe varianta 1 prezentata de tine adragu si nu stiu daca alegerea hotelului este buna, si anume:

- hotelul este ok pentru copii
- are locuri de joaca ingrijite pentru ei
- unde este hotelul situat fata de centrul statiunii Faliraki si daca este sau nu o zona linistita pentru o familie cu copii
- are intrare lina in apa pe plaja din dreptul hotelului

Daca adragu crezi ca nu este o alegere potrivita pentru o familie cu doi copii ne-ai putea recomanda alte optiuni similare?

este prima noastra iesire in strainatate, cu bebe cel mic, in aceasta formula de 4 si suntem putin streasati... cu cel mare a mai fost..dar nu cu doi copii.. astept orice sfat sau informatie ... multumesc mult
coliver
adragu76 , ce hoteluri sunt in pozele 6 & 7 ? Au plaja lor privata? In ce statiune? Ce hoteluri recomanzi in genul asta amplasate direct pe plaja? Nu de fite cu preturi uriase , chiar de 3* sau 4*
Sorry pt. avalansa de intrebari si multumesc anticipat pt raspuns.
miss_bianco
pun si eu poze din rhodos...plaja e in faliraki restul pozelor sunt valea fluturilor...
Adragu vreo noutate despre masina?

biggrin.gif

biggrin.gif
adragu76
ptr sandai : un hotel de familie pe care il stiu sigur este Esperos Palace (nu-l incurca cu esperos village sau cu esperides !) de 4 stele plus, contractat de TUI ca hotel de familie, deci multi nemti, deci curat. Am citit si pe tripadv de el, lucruri bune. este mai la nord cu aprox un km de Pegasos - de care am citit si eu ca si tine, nu l-am vazut personal, n-am intrat in camere. Am vorbit si cu reprezentatul Prestige in Rodos, care a avut clienti romani la Pegasos si a zis ca a fost ok.
Esperos Palace este f aproape de Pegasos, deci e pe aceeasi plaja de nisip cu intrarea lina in apa. Pana in Faliraki propriu-zis mai este un pic de mers, deci zona este linistita. Apa este mai sarata decat marea noastra si ajuta mult la innotat, va tine la suprafata. Nu exista salvamari, geamanduri ptr ca marea este f linistita si nu au fost probleme niciodata.
Deci verifica si tu Esperos Palace, eu zic ca este foarte bun ptr familii cu copii; il gasesti si-n ofertele agentiilor din Romania, de anul acesta este contractat si de piata noastra.

ptr. coliver - hotelurile de care ai intrebat sunt discutate undeva mai sus, paginile anterioare. Este vorba de Mediteranean, Ibiscus, Siravast si Cactus. Cel mai indicat ar fi Ibiscus ptr calitatea camerelor si ptr mancare (tip bufet). Toate hotelurile sunt peste drum de plaja. NICI UN HOTEL DIN RODOS NU ARE PLAJA PRIVATA ! Poate gasim sezlonguri private la care au acces doar anumite hoteluri, dar la orice plaja este acces liber (cu prosopul tau poti sta oriunde), ptr ca tin de primarie exclusiv !
Zona aceasta fiind chiar langa singura plaja cu nisip (aprox) a orasului Rodos, este f circulata si solicitata, deci nu e deloc linistit. Avantajul este ca zona este activa, distractie, istorie, magazine.
sandai
QUOTE (adragu76 @ Apr 26 2009, 14:08) *
ptr sandai : un hotel de familie pe care il stiu sigur este Esperos Palace (nu-l incurca cu esperos village sau cu esperides !) de 4 stele plus, contractat de TUI ca hotel de familie, deci multi nemti, deci curat. Am citit si pe tripadv de el, lucruri bune. este mai la nord cu aprox un km de Pegasos - de care am citit si eu ca si tine, nu l-am vazut personal, n-am intrat in camere. Am vorbit si cu reprezentatul Prestige in Rodos, care a avut clienti romani la Pegasos si a zis ca a fost ok.
Esperos Palace este f aproape de Pegasos, deci e pe aceeasi plaja de nisip cu intrarea lina in apa. Pana in Faliraki propriu-zis mai este un pic de mers, deci zona este linistita. Apa este mai sarata decat marea noastra si ajuta mult la innotat, va tine la suprafata. Nu exista salvamari, geamanduri ptr ca marea este f linistita si nu au fost probleme niciodata.
Deci verifica si tu Esperos Palace, eu zic ca este foarte bun ptr familii cu copii; il gasesti si-n ofertele agentiilor din Romania, de anul acesta este contractat si de piata noastra.

Multumesc mult pentru informatii adragu. Hotelul Esperos Palace arata foarte bine. L-am gasit si eu in cataloagele de la TUI. Am gasit oferta pentru el si la agentiile din Romania dar numai la pachetele individuale (cazare si masa) nu-mi ofera si transport extern respectiv transfer aeroport-hotel. O sa mai caut poate o sa gasesc o oferta care sa-mi ofere si transport (de preferat TAROM).
bloscutza
Buna.
Caut informatii despre hotelurile Oceanis, Ocean Blue Resort, Grand Hotel si Belvedere.
Daca stiti cate ceva despre fiecare va rog sa-mi spuneti. Ma intereseaza curatenia, mancarea si plaja. Evident, sunt binevenite si alte detalii.
Multumesc anticipat.
adragu76
QUOTE (sandai @ Apr 27 2009, 16:14) *
Multumesc mult pentru informatii adragu. Hotelul Esperos Palace arata foarte bine. L-am gasit si eu in cataloagele de la TUI. Am gasit oferta pentru el si la agentiile din Romania dar numai la pachetele individuale (cazare si masa) nu-mi ofera si transport extern respectiv transfer aeroport-hotel. O sa mai caut poate o sa gasesc o oferta care sa-mi ofere si transport (de preferat TAROM).

Incearca la Paralela45 (Bucuresti- dna. Ema Craciun) si intreaba si de Esperides, iarasi hotel f bun, de familie, in Faliraki, chiar langa Esperos Palace. Ei vor avea avion (Aegean Airlines - firma greceasca privata) in fiecare miercuri incepand cu 17 iunie pana in 16 septembrie si transfer inclus cu autocarul pana la hotel.
De ce preferi Tarom?
bibi8
QUOTE (adragu76 @ Apr 24 2009, 17:40) *
biggrin.gif da, eram in drum spre Nysiros, in minivacanta de Paste. Ceva poze si informatii despre Nysiros am pus pe postul Symi, Chalki si Tilos- insulele Dodecanese . Deci pozele sunt de vinerea trecuta, 17 aprilie, portul Akadia, Rodos.

uau la insula Symi te referi ai fost acolo? si cum e? ceva impresii...si eu as vrea sa ajung acolo...
adragu76
QUOTE (bibi8 @ Apr 28 2009, 12:31) *
uau la insula Symi te referi ai fost acolo? si cum e? ceva impresii...si eu as vrea sa ajung acolo...

In insulitele apropiate (40-50km) Rodosului , Chalki si Symi se poate merge cu vaporasul- curse normale, biletul 20-45 euro; se pleaca dimineata la 9 si la 18 sunteti inapoi.Este timp de vizitat suficient (4-5 ore), insulitele fiind micute.

Cine vrea poate vizita si insula Kos, dar cu vapor de viteza, in 4 ore este acolo, iar biletul este pe undeva pe la 50 euro minim. Din pacate cele 4 ore de stat in Kos nu sunt suficiente si de aceea merita excursie separata, min 2-3 zile. Ptr Kos se fac excursii separate,de 7 zile, cu avionul din Bucuresti .

Mai multe despre Symi sunt discutate in postul Symi, Chalki si Tilos - insulele Rodosului
bibi8
multumesc frumos adragu76...deja abia astept sa plec in vacanta (dar inca doar visez la asta)...

multumesc frumos adragu76...deja abia astept sa plec in vacanta (dar inca doar visez la asta)...
sandai
QUOTE (adragu76 @ Apr 28 2009, 10:53) *
Incearca la Paralela45 (Bucuresti- dna. Ema Craciun) si intreaba si de Esperides, iarasi hotel f bun, de familie, in Faliraki, chiar langa Esperos Palace. Ei vor avea avion (Aegean Airlines - firma greceasca privata) in fiecare miercuri incepand cu 17 iunie pana in 16 septembrie si transfer inclus cu autocarul pana la hotel.
De ce preferi Tarom?

Multumesc mult adragu pentru informatii. Hotelul Eperides arata chiar super dar pe acesta nu l-am gasit la nicio agentie din Romania. Prefer sa zbor cu Tarom pt. ca are un orar de zbor cat de cat rezonabil tinand cont ca voi zbura cu doi copii iar unul dintre el este destul de mic (1 an si 1/2) si am cautat ca ora de sosire in Rodos sa nu fie una tarzie. Din acest motiv nu am mai sunat la Ag. Paralela45 pt ca nu au decat zboruri cu Aegean Airlines.

Am vazut ca cei de la Prestige merg cu Tarom si cred ca o sa merg pana la urma la Hotel Pegasos. Sper sa fie intr-adevar o alegere buna. In oferta am vazut ca la acest hotel in camera dubla gradul max. de ocupare este de 2 adulti si doi copii pe cand la alte hoteluri in camera dubla gradul max. de ocupare este de 2 adulti si un copil si am dedus ca au o camera destul de spatioasa. Noi o sa mergem la sfarsitul lui august si pana atunci o sa ne mai interesam.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.